ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, האמת שאין לי שמץ ומושג לגבי מחשבים ולכן הגעתי איכשהו לאתר הזה .. ברשותי מחשב ענתיקה שהייתי מעוניינת לשדרג את חלקיו - החלפת המארז ותוכנו (ללא הציוד ההיקפי כמו מסך/מקלדת וכד') מטרת השימוש היא בתוכנות כמו: פוטושופ, אילוסטרייטור (דו ממד), טרידי-מקס (תלת-ממד), פלאש (אנימציה ואתרים) ופרימייר (עריכת וידאו) ולכן חשובים לי בעיקר המהירות, ניגודיות טובה (רזולוציה) וכד' (ייתכן ויש עוד דברים נחוצים, אשמח לשמוע). בנוסף, עדיפות למחשב שקט ושיאפשר הורדת מוזיקה בצורה חלקה (ללא קיטועים).. אשמח לדעת אודות מפרט מתאים + מחירי שוק (ממינימלים) למארז חדש (לא יד שניה). תודה מראש, October82
-
- 7 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש סוללה נוספת למחשב נייד מדגם Acer Aspire 2920Z. לא ברור לי ההבדל בין סוללה מקורית לבין סוללה חליפית. מה עדיף? דבר נוסף, כמה בערך צריכה לעלות לי סוללת 6 תאים לדגם זה והיכן ניתן לרכוש (הדגם הזה אינו נמכר יותר למיטב ידיעתי)?
-
- 1 תגובה
- 850 צפיות
-
-
שלום, ראיתי פה מספר דיונים על מפרטים בטווח מחירים דומה לזה שאבקש, אך יש שוני במפרט שאבקש לכן חשבתי שעדיף לפחות דיון נוסף. אני מעוניין במפרט למחשב בתקציב שבין 4000-4500 ש"ח בהעדפה למחיר נמוך ככל הניתן. ללא ציוק היקפי (מסך,מקלדת, עכבר ורמקולים),כונן/צורב אופטי וכונן קשיח (Hard Drive) (יש לי אחד יחסית חדש והיום המחירים גבוהים) המחשב יהיה בעיקר לשימושי צפיית סרטי HD (בקונפיגורציה של מעין קולנוע ביתי) ומשחקי מחשב ( Battlefield 3, Assassins creed החדש ובקיצור כול הגדולים) הרצון שלי הוא לשחק בהגדרות הגרפיות הגבוהות ביותר (רזולוציה של 1920X1080) (מכאן הטווח מחירים) כמו כן יש לי מערכת Logitech z5500 5.1 ורק כדי להיות בטוח אני רוצה שלמחשב יהיה חיבור Digital (זה היום סטנדט ב…
-
- 4 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אני מבקש המלצה למפרט לשימוש משרדי : אינטרנט,אופיס וכד'. (אין צורך במסך) התקציב נע בין 1500-2000 ש"ח כשהעדיפות היא למחיר הזול יותר. הדרישות מהמערכת שתהיה אמינה ומהירה. מחנות TMS. תודה.
-
- 4 תגובות
- 850 צפיות
-
-
אבא שלי טס לקוריאה.. ולפי מה שאני יודע המחירים שם נמוכים.. חיפשתי אתרים של חנויות אלקטרוניקה בכדי לקבל אינדיקציה למחירים אבל לא מצאתי.. בכל אופן הבנתי שהמחירים שם מאד נמוכים.. רציתי להתייעץ איתכם איזה מחשב כדאי לי לקחת.. כמה פרטים.. אני רוצה מסך 15 אינצ'.. חשוב לי שהמעבד יהיה מעבד טוב שיחזיק לשנים הקרובות .. המחשב ישמש בעיקר לאח שלי שהולך ללמוד באוניברסיטה החל משנה הבאה.. למחשב מיועד גם כן לאינטרנט.. ככה שכרטיס רשת זה דבר שנדרש.. מה הייתם ממליצים לי לעשות? איזה דגמים נחשבים לטובים.. קנייה של חברה קוריאנית עשוי להוזיל משמעותי את ההוצאה? (דוגמאת LG)? תודה
-
- 4 תגובות
- 850 צפיות
-
-
היי, מפרט נוכחי : Motherboard Model: MSI MS-7519 Memory Type:DDR2-SDRAM 2gb * 2 graphic card: nVIDIA GeForce GT 220 Processor Name:Intel Core 2 Quad Q6600 את הספק אני חייב להחליף כבר. תקציב שעומד לרשותי 1000-1200 שח מעוניין להחליף: * כרטיס מסך *ספק כח * זכרון *ולוח אם רק במידה ובאמת צריך ! מטרת המחשב : גיימניג בינוני עד כמה שאפשר עם התקציב הקיים המון תודה לעוזרים !!!!!!!!
-
- 8 תגובות
- 850 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, הייתי מעונין שתעזרו לי בנוגע להתלבטות בין שני מחשבים ניידים לפני שאציג את הדגמים, ההתלבטות לא קשורה למחיר,למרות המחירים בשוק את שניהם אני יכול לקבל במחיר של כ- 5000 ש"ח. אני סטודנט להנדסת תוכנה אז השימושים העיקריים שלי הם תוכנות לתיכנות (ויז'ואל, אקליפס וכו') , אופיס, אינטרנט כמובן, חיבור הנייד לטלויזיה וצפייה דרכו בסרטים (אין לי חיבור HD בטלויזיה.. כמו שציינתי, סטודנט ). כיום אני לא משחק אבל הייתי רוצה שתהיה לי אפשרות במידה ואני ארצה (אם זה יהיה אפשרי עם אחד מהם). ונעבור לדגמים המדוברים: הראשון, HP Pavilion dv4-1030ej http://h10010.www1.hp.com/wwpc/il/he/ho/WF06a/321957-321957-3329744-64354-64354-3745837.html השני, Dell Latitude E6400 (יש מס' דגמים עם…
-
- 5 תגובות
- 850 צפיות
-
-
שלום, אני סוקר עכשיו את החנות של KSP ומצאתי לי כמה מחשבים מחברות/מותגים שונים בעלי מפרט דומה שיספיק לצרכים שלי. במחשב רגיל, אני יודע שבמילא כל הרכיבים מובאים מהחברות המייצרות (INTEL/AMD,KINGSTON/MUSHKIN GIGABYTE/ASUS וכו'...) ולכן האיכות חשובה רק של המפרט ולא אם זה של DELL או של LENOVO. האם זה ככה גם בניידים וההבדל במחיר נובע רק מהשירות שאותו מעניקות החברות השונות? תודה.
-
- 0 תגובות
- 850 צפיות
-
-
CPU Type Intel Pentium 4 530J, 3000 MHz (15 x 200 Motherboard Name Intel Eatonville D915GEV (4 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Video, LAN Video Adapter Intel® 82915G Express Chipset Family (128 MB) זכרונות של HYNIX 256*2 זה לא בשביל משחקים זה לשימוש של אופיס, אינטרנט, מוסיקה לא יותר מזה.
-
- 6 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום אני מחפש לקנות מחשב ב-5200 ש"ח כולל מסך +רמקולים סבירים+ מקלדת ועכבר טובים המחשב מיועד למשחקים לא ל-oc וכרטיס מסך מספיק טוב בשבילי זה ה-6600gt ואני גם מעדיף את ה- (amd s(939 תודה מראש יניב
-
- 8 תגובות
- 849 צפיות
-
-
למחשב יש נטייה משונה להפסיק להגיב (כולל תזוזה של הסמן), ולאו דווקא בזמן שהוא עושה איזשהיא עבודה מאומצת, קורה גם למשל כאשר סתם עובדים על word יכול להיות שאני סתם מדמיין, אבל זה נראה שזה קורה (לרוב) שאחרי שאני נניח פותח מסמך, לא נוגע בו כמה דקות, ואז ברגע שאני לוחץ על "משהו" עם עכבר, פתאום המחשב מפסיק להגיב, ואני חייב לעשות לו restart בשביל להחזיר אותו לחיים מישהו נתקל בתופעה הזאת?
-
- 1 תגובה
- 849 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש על העזרה! אז ככה אני מרכיב מחשב לעריכת וידאו. אני צריך רק מעבד, לוח אם, זכרון, ספק ומארז. אני די סגור על המעבד והלוח אם i7 920 וה asus p6t deluxe לגבי שאר החלקימ אני ממש לא בטוח אבל הספק והמארז צריכים להיות ממש שקטים.
-
- 10 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום לכולם המחשב שלי התפגר וגם ככה נס ליחו על כן אני צריך המלצה למפרט. עיקר העבודה של המחשב יהיה פוטושופ CS4 ניקון NX2 עריכה של תמונות כבדות יחסית וכמה במקביל, טיפול בקבצי RAW, עריכת וידאו אבל לא מסיבית. חוץ מזה יישומים רגילים לא משחקים. דגש חשוב מאוד - המחשב צריך להיות ממש שקט - כמו נייד. תודה מראש תשובות לשאלות: 1. הוספתי תקציב בכותרת - לא חייבים לנצל הכל אפשר קצת לחרוג אבל עדיף שלא. אני אצטרך גם מסך טוב (תקציב נפרד של עוד 4K ) ובסה"כ אני משווה את העלות הכוללת למק 24" 2. השימושים פורטו לעיל, בנוסף סביר שהמחשב ישמש גם לאיחסון מוסיקה ויחובר ל DAC ומשם למערכת. כמו כן איחסון של תמונות בכמות גדולה אבל אולי כדאי גם HD חיצוני. 3. למסך תקציב נפרד. כל שאר האביזרים נחוצים. 4…
-
- 10 תגובות
- 849 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משרדי (אינטרנטאופיס ואאוטוקד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אאוטוקד וסטראפ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העד…
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
-
-
היי! אני מחפש מחשב שישמש בעיקר לשימושים משרדיים אך גם לתכנות ב-Visual Studio,Eclipse וכדו'... התקציב שלי הוא 3000-2500 ש"ח. ברור לי שזמן סוללה ומשקל במחיר הזה לא יהיו מדהימים. הכי חשוב לי שהמחשב יעבוד בצורה חלקה. מבדיקה שעשיתי, הבנתי שבגדול מחשבים עם מעבד Core 2 Due עולים לפחות 3500-4000 ש"ח והמחשבים בתקציב שלי מכילים מעבדים כמו Dual-Core או Celeron M (מסכימים?) אני מבין שההבדל בעיקרי בין Dual Core ל-Core 2 Due הוא בזיכרון המטמון הנמוך של DC (בד"כ 1MB) להלן מס' דגמים: 1) http://www.notebookclub.co.il/zoom.php?&item_id=3001 2) http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1028&CatCode=315 שתי שאלות: 1) מה דעתכם על הדגמים , בפרט, מה הוא בערך זמן הסוללה בכל אחד? 2) ה…
-
- 4 תגובות
- 849 צפיות
-
-
היי קניתי אתמול נייד HP , היום פירמטטי את המחשב עם מערכת הפעלה שלי , לצערי אין זיהויי לכרטיס רשת +כרטיס מסך (ATI5650) , ניסתי מבוט להחזיר את הRECOVERY של היצרן , אין לי אפשרות כזו יותר, זה ניכנס ישר למערכת הפעלה שלי , האם בKSP הם יעזרו לי להציל את זה ?, מבקש את עזרתכם בבקשה. רוני
-
- 5 תגובות
- 849 צפיות
-
-
קודם כל נתחיל עם מילוי השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עיצוב גרפי וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). גיימינג כבד + עיצוב גרפי בפוטושופ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - במחשב ישוחקו משחקים כמון באטלפילד …
-
- 9 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום חבר'ה, הרבה זמן שלא הייתי פה והתגעגעתי אז החלטתי לחזור... שאלתי היא כזו, יש לי 2000 שקל ואני רוצה לשדרג את המחשב, אני רוצה להביא זיכרונות מעבד לוח אם והרדיסק 500 גיגה לפחות מבוסס אינטל. אני רוצה שתתנו לי מפרט הכי טוב ומשתלם ושיהיה טוב לאוברקלוקינג. עכשיו כמה שאלות יש לי ביג טייפון הוא מתאים למעבדים החדשים? הספק שלי של OCZ יתאים(מופיע במפרט)? יש לי הארד דיסק SATA הם תומך גם היום או שכולם כבר SATA 2? אם יהיה מפרט טוב והוא יגיע גם ל2500 אז סבבה :] תודה!
-
- 5 תגובות
- 849 צפיות
-
-
באטלפילד 4 רץ אצלי עם המון לאגים. מה לדעתכם אני צריך לשדרג כדי להריץ אותו ברמה סבירה? המחשב הוא בן שנהת ובאטלפילד 3 רץ עליו בהתחלה בצורה חלקה מאד. לאחרונה המשחק (BF3) התחיל לרוץ עם קצת לאגים והמעבד עובד על 100 אחוזים, הורדת הגרפיקה במשחק וסגירת תוכנות שרצות ברקע הפסיק את התקיעות. בבאטלפילד 4 גם על הגרפיקה הנמוכה ביותר יש עדיין מלא לאגים. אולי זה קשור למפה הספציפי? פשוט בבטא לאחר שהורדתי את הגרפיקה עד הסוף הצלחתי להריץ את זה סביר. סרטון להדגמה: המפרט שלי: Arctic 12cm x 2 (Case) A.PFC 500W FAN 12 Ci-POWER CWT GA-B75M-D3H GIGABYTE (Mobo) 3.1GHz 6MB CORE i5 1155 QUAD 3450 (intel) HS VALUE PLUS GEIL 4GB DDR3 1333Mhz x 2 EVGA NVIDIA GeForce GTX 5…
-
- 2 תגובות
- 849 צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד בן מספר שנים, המכיל רק 256 מגה זכרון : HP Pavilion ze4523EA Notebook PC אני מעוניין להוסיף לו זכרון, מישהו יודע איזה סוג זכרון יש במחשב הנ"ל ? (PC2000 / PC2007 וכו') תודה.
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
-
-
-לוח אם: Intel grant country 2 chipset ATI לא VIA ולא SIS -מעבד: Intel 3.4G, 4MB cache 64bit D ליבה כפולה 800Mhz -זיכרון:512MB DDR2 667Mhz -כ.מ:לא משולב GForce 6200 PCI-E -דיסק קשיח:160GB SATA 7200 RPM -צורב DVD כפול 16 -כרטיס רשת 10/100 -כרטיס קול 6 ערוצים 5.1 -מסך דק 17" LG 1718S/SAMSUNG 740N LCD -מארז,מקלדת,עכבר,רמקולים מחיר: 3420 ש"ח -לוח אם:Chipset Nvidia niorce 550 full ATX MSI K9N NEO -מעבד:AM2 Athlon 3800 H2 D.C 64bit AMD ליבה כפולה,לא 939 -זיכרון:512MB DUAL DDR2 667Mhz -כ.מ:PCI Express בנפרד מלוח האם GForce 7300 -דיסק קשיח:160GB SATA 2 7200 RPM -צורב DVD כפול 16 -כרטיס רשת:10/100/1000 -כרטיס קול: 8 ערוצים -מסך דק 17" LG 1718S/SAMSUNG 740N LCD -רמקולים,עכבר,מקלד…
-
- 8 תגובות
- 849 צפיות
-
-
אהלן. יש לי מחשב די ישן, בן 4 שנים לפחות. יש לו לוח אם P4M890 של MSI, ומעבד Dual Core 2.8 משו... בכל מקרה, אני מעוניין לשדרג את המעבד על הלוח האם, איך אני בודק (או אולי מישהו יוכל לבדוק בשבילי ופשוט לומר לי) איזה מעבד הכי מתקדם אפשרי לשים על הלוח אם הזה? תודה!
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום לכם, יש לי כרגע מחשב בן 3 שנים (פלוס מינוס), ורק לאחרונה שמתי לב שהוא נהיה "עגלה" רציני... הסימן הראשון היה בזה שהוא נהיה ממש ממש איטי למרות שההתקנה של הווינדוס יחסית חדשה (אין וירוסים), והסימן השני הוא כשהתקנתי משחק חדש (NEED FOR SPEED) ושמתי את ההגדרות הגרפיות על הכי נמוכות המשחק ממש זוחל ולא עובד חלק... לגבי זה שהמחשב איטי (באופן כללי) ראיתי אתמול כתבה בערוץ 2 שאמרו בה שזה יכול להיות בגלל שההרד דיסק שלי מאד ישן ונשחק שחיקה טבעית, לדעתכם זה נכון\יכול להיות? דבר שני אני חושב שהגיע הזמן לשדרג את הכרטיס מסך והזיכרונות, המפרט הנוכחי שלי כרגע הוא כזה: AMD ATHLON 3200+ 64 BIT GEIL 1 GB (לא זוכר כמה MHZ) WD 80 GB SATA 1 HARD DISK כרטיס מסך - Leadtek Geforce 6600gt 128MB ה…
-
- 10 תגובות
- 849 צפיות
-
-
רציתי לשאול לכמה אנשים כאן יש כבר וויסטה? מה שאני רוצה להגיד שהדבר היחיד שיגרום לי לחשוב בכלל על לעבור לוויסטה הוא ה-DX-10. כי אין שום דבר רע ב-XP. והרי הDX-10 לא יעבוד על XP. מה דעתכם?
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
-