ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,385 דיונים בפורום זה
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? מסך מגע, עדיף FHD, לא חובה אם לא נכנס בתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? 2KG * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל לא חשוב, אבל חייב להיות לפחות SSD קטן ל- boot מהיר, אז עדיף שילוב של SSD קטן ו- HDD קטן * כונן אופטי? ללא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן, Win8 * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - מסך מגע
-
- 3 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום אני עורך וידאו ועוסק בזה לפרנסתי. עיקר חומר הגלם שאני עובד איתו הוא בHD לכן ישנו צורך במחשב חזק ככל האפשר בהתחשב בתקציב. קיבלתי מפרט מחבר שגם הוא עורך שקנה את המחשב שלו לפני כמה חודשים, אבל לפני שאתייחס למפרט שלו אתן את כל הפרטים הנחוצים: 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב מיועד לשימושן של התוכנות ADOBE: premiere, after effects, photoshop עיקר העבודה …
-
- 4 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, אני אשהה בסין למשך כמה חודשים לקראת סוף השנה, ואהיה גם ביום הרווקים בסין. רציתי לקבל חוות דעת מאנשים שיצא להם להתעסק באותה סיטואציה- האם כדאי? הבדל מחירים? כנראה שיהיה לי מישהו סיני כך שמחסום שפה לא צפוי להיות בעייתי. ברור לי שנושא האחריות זה רולטה רוסית, אבל בשנה שעברה מישהו שאני מכיר קנה מחשב נייד בכמעט חצי מחיר ממה שהוא נמכר בארץ (לא יודע לגבי פרטים נוספים). תודה.
-
- 0 תגובות
- 824 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד קל (אזור ה 1.5 - 1.8 ק"ג) אשר יהיה מוצלח במחיר של עד 5500 ש"ח השימוש למחשב הזה הולך להיות אינטרנט ווורד בלבד אבל אני כן רוצה מחשב מוצלח עם מעבד core 2 DUO, ולשדרג אותו ל 4 גיג'ה זכרון הסתכלתי על מספר מחשב שאני חושב לקנות, בעיקר DELL כי אני מאוד אוהב אותם ויש לי אחלה ניסיון איתם הסתכלתי על ה DELL Vostro 1220, הוא קצת לא לטעמי בעיצוב אבל נראה לי שמבחינת מפרט הוא אחלה ... אשמח מאוד לשמוע תגובות. וDELL M1330 שהוא נראה לי אדיר אבל אני קצת מפחד כי לפי מה שהבנתי DELL הפסיקו לשווק אותו ועכשיו מוכרים את ה Studio XPS 13 שהוא מאוד מוצלח אבל הרבה יותר כבד (קרוב ל 3-3.5 ק"ג) , אפשר להשיג אותו בארץ אבל אני אשמח לשמוע תגובות עליו על המפרט שלו ועצם העובדה שDELL כבר לא …
-
- 6 תגובות
- 824 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4800 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר לחסוך בלי לרדת באיכות. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?מומלץ שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? סרטים,עבודה משרדית קלה ובעיקר משחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. GTA IV,Diablo 3, Assassin's creed וכו'. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? ארכוש מסך 23-24" * באיזה סוג משחקים תשחקו?משחקים כבדים. * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות מאוד. …
-
- 8 תגובות
- 824 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב ? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרטטלט 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השק…
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני חדש פה קראתי חוקים אז מנהלים אם עשיתי משהו לא נכון תגידו אני יתקן לא לנעול בבקשה =]. אוקי אני רוצה לקנות בעוד חודש בערך מחשב חדש ואני קצת רוצה לדעת מה אני הולך לקנות כי שנותנים לי הצעות מכיר אני מגלה שאחרי זה זה דברים לא הכי טובים שיש עכשיו הרכבתי מפרט מהאתר skypc האם המפרט הוא טוב לדעתכם לתקציב ה 4500? מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box ¤954 כמות:1 לוח אם GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤421 כמות:1 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB ¤331 כמות:1 זיכרון SuperTalent DDR2 2048MB (1024MBx2) 800Mhz CL5 ¤268 כמות:1 כרטיס גרפי Inno3D nVIDIA GeForce 8800GT 512MB I-Chill PCIe ¤1474 כמות:1 צורב LG GSA-GH20N X20 DVD ¤181 כמות:1 מארז ללא ספק Raidmax SAGITTA ¤305 כמות:1 ספק …
-
- 11 תגובות
- 824 צפיות
-
-
איבדתי את כבל החשמל של הלפטופ שלי... למישהו יש מושג היכן ניתן להשיג כבל חשמל לנייד של LG מסדרת M1? תודה מראש לעונים
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
-
-
תקציב: 5000 ש"ח. שימושים: עבודות משרדיות בלבד. * גודל המסך? כמה שיותר גדול. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) כן בהחלט עדיף. (חשוב). חשוב שהמחשב ירוץ חלק ללא בעיות. תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 824 צפיות
-
-
אהלן חברה אני רוצה לקנות מחשב שחדש שיריץ לי Counter Strike Source בגרפיקה גבוה המעבד שאני רוצה הוא INTEL CORE 2 DUO S775 3.0GHz(E6850) 1333MHz/FSB 4MB - BOX את השאר תרכיבו לי אתם בסכום של 3 וחצי אלף תודה לעוזרים ללא ציוד הקפי תודה לעוזרים
-
- 11 תגובות
- 824 צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת.. אני רוצה לקנות מחשב למשחקים כבדים, רזולוציה מקסימלית: 1024*1280 בגלל המסך (ולא מתוכנן לקנות חדש). העדפה ל-Quad Core וחשוב מחשב שקט וקר.
-
- 11 תגובות
- 824 צפיות
-
-
תקציב 5500 אני רוצה מפרט חזק שאני לא יצתרך לאפגרד כמה שנים. אבל שיתן יחס ביצועים מחיר טוב.!!!! אני רוצה גם שיתמוך בפורמטים החדשים כמו pci express כך שהמערכת צריכה להיות מבוססת על nforce 4 חשבתיעל הלוח של גיגה בייט ב600 שקל. 1.יש טעם לחקות לddr2 2.האם ההבדל בין ה6600 ל6800 כל כך גדול שמצדיק את המחיר. טוב עכשיו לעיקר אני לא צריך מסך מקלדת ועכבר אני לאצריך הרד דיסק עצום רצוי מהיר. אני חשבתי ל המפרט פחות או יותר הזה עם שיפורים ותוספות ביחוד מארז וספק כוח נורמלים. http://www.pandas.co.il/product_info.php?products_id=8053&PHPSESSID=f52ee4b624bfc913b7f8cb78c7da3f16 אה כן שיהיה סטיק אחד של 512 במקוום שתיים וזהו פחותאו יתר
-
- 5 תגובות
- 824 צפיות
-
-
4190ש"ח GIGABYTE FOR AMD Athlon64 CPU SOCKET 754/939 GA-K8NS AMD Athlon 64 3000 Socket 939 512mb(2X256) DDR 400MHZ WD/Maxtor/ Excelstor 80 GB 7200 RPM SATA ATI RADEON 9600XT 256 Mb VIVO GIGABYTE ALC 8 Channel Audio o/b SPL ATX 400W 12V Quantum PS 2 KeyMouse ps 2 ארגונומי CD-ROM X 52 LG/Benq/Asus בקיצור שווה או לא?
-
- 9 תגובות
- 824 צפיות
-
-
אהלן, אני זקוק למחשב לשימוש משרדי בעיקר (וורד, אינטרנט וכו'). מצד שני, חשבתי למקם אותו בסלון ליד הטלויזיה ושכבר ישמש גם לצפיה (בלבד, ללא הקלטה) של סרטי DVD, שמיעת מוסיקה וכו'. קראתי קצת מפרטים ואני לא בטוח שהבנתי עד הסוף מה הופך מחשב ל-HTPC. המארז לרוב יפה ואומרים שגם שקט, אבל האם יש לו פונקציה נוספת? רכיבים שקטים אפשר להתאים להרבה מארזים (ספק, מאווררים). ברוב המפרטים המוצעים אין כרטיס קול מיוחד. בעצם יוצא שאם אני רוצה רק לצפות ולא להקליט (מה שאומר שגם כרטיס טלויזיה וכונן נוסף) אני צריך מחשב די רגיל, לא? בקיצור, אם אני מעוניין במחשב לסלון, לצפיה בסרטים באיכות וידאו וקול גבוהה יחסית, ולעבודה משרדית (אינטרנט וכו') על איזה מפרטים לכוון מתוך מה שמציעים במדור במפרטים (שהוא ממש…
-
- 11 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למשחקים ועבודה אינטנסיבית על המחשב ללא כ.מסך כונן קשיח וציוד היקפי 1. מה התקציב המקסימאלי? 3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, HD, עבודה רציפה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כ.מסך, קונן כשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? כמה שיותר שקט 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? מתוכנן, קל 7. האם האם יש צורך לכלול מערכ…
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני רואה בפני שתי אופציות : DV3660ej W576V-86R4 השימושים זה, בעיקר הניידות שלו יהיה בתוך הבית, קצת משחקים, פוטושופ,אינטרנט אופיס מי לדעתכם יתן יותר ביצועים, ולמה? תודה
-
- 3 תגובות
- 824 צפיות
-
-
אני מחפשת לפטופ לקראת הלימודים,שכולל צורב ןCD-ROM ודי וי די בתקציב של עד 5000 שקל בנוסף המלצה על סורק+מדפסת עדיף משולב. תודה
-
- 3 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום. מקווה שזה המקום המתאים. לא מזמן רכשתי ממכר (שביננו - מוצף בכסף) מעבד 980X ולוח אם MSI Big Bang - שניהם חדשים בקופסא - בעלות של 700 דולר. הוא קנה אותם בעצמו ב 1400 דולר. בכל אופן - הוא מכר לי אותם תוך ידיעה שאני אפרסם את שניהם ב eBay ואעשה עליהם קופה קטנה (: [שנינו גרים בארה"ב אגב] אבל - אני מוצא את עצמי מתלבט. האם - בהתחשב במחיר ששילמתי עבור שני אלה - מומלץ להשאירם ולבנות מחשב נחמד ( :), מתוך שיקול לטווח ארוך? זאת מכיוון שכרגע אני משתמש ב core 2 quad Q6600, שכבר בן כמה שנים טובות. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה
-
- 7 תגובות
- 824 צפיות
-
-
עזרה בבקשה כבר כשבוע יש לי בעיה המחשב נתקע, כלומר המסך נהפך לשחור ואז הוא עושה לי ריסטרטים או שפשוט אני חייב לעשות לו ריסטרט. כשהוא עולה לפעמים יש לי מסך כחול מצרף קישור. ולפעמים ללא המסך. מה לא עשיתי... פרמטתי את המחשב, הורדתי דרייברים לכרטיס מסך. (מחקתי ישנים בעזרת Driver Sweeper ועידכנתי חדשים) אפילו הסרתי את מתאמי התצוגה (כרטיס מסך) ממנהל ההתקנים ולאחר מכן עידכנתי אותם. הורדתי אפילו עידכון לBIOS/// אבל עדיין זה קורה לי .... (((((( דרך אגב הכרטיס מסך שלי הוא ATI MOBILITY READON HD5470 בבקשה עזרה
-
- 7 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום, כרגע אני לפני קנית מחשב נייד, אני דיי סגור על המפרט (פחות או יותר) אבל הייתי רוצה קצת מידע על חניות מומלצות למחשבים ניידים (כיוון שאני חיפאי אז חנויות מהאזור). חשוב שהחנות תתן אחריות לשלוש שנים (ולא שנה+ שנתים על חלקים), חנות אמינה (ולא מזיק שתיהיה גם זולה). תודה.
-
- 2 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין בעזרתכם להרכבת מחשב חדש. מה התקציב המקסימלי -4000 שח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך-לנצל את כל התקציב. במידת הצורך עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב-אפשר ב300-400 שח. מה שימושי המחשב-גלישה ומשחקי מחשב אילו משחקים ישוחקו על המחשב-משחקי תפקידים בעיקר אבל גם overwatch היא אפשרות. גם משחקי אסטרטיה יכולים לבוא בחשבון. מה הרזולוציה של מסך-אין צורך במסך כי קניתי כבר חדש. …
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
-
-
מלבד הצרכים הרגילים של גלישה וסרטים אני גם מעוניין במחשב שיוכל להפעיל סטראקראפט (משחק מחשב) בגרפיקה בסיסית (לא הכי גבוהה), כמו כן משחק 15.6 אינץ'. התקציב שלי הוא עד 3000 גג.
-
- 5 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום לכולם, אנא הארותיכם/הערותיכם למפרט הבא + המלצה לכ. מסך מתאים בתצורת PCIE , שיתאים ללוח ויהיה תקציבי/נמוך. המחשב מיועד לעבודת office, photoshop קל ותכנות ב-vs .net 2003. התקציב הוא ~4000 ש"ח. כמות מחיר דגם AMD Athlon 64 3000 939 TRAY 850 ¤ 1 GIGABYTE GA-K8NF-9 NFORCE4 680 ¤ 1 TWINMOS DDR 512MB 400mhz 300 ¤ 1 WD 160GB 7200RPM 8MB JD SATA 550 ¤ 1 COMPUCASE CI-6A19 WHITE 360 ¤ 1 Thermaltake TR2 M3 for ATHLON XP 3400Plus 60 ¤ 1 עריכה: מחיר סופי: ¤ 2800
-
- 8 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי קריאה בנעוץ, מצאתי ש: אז רציתי לדעת האם המחשב שלי הוא אחד מ-1% האלה.. המחשב הוא hp compaq 6730b תודה!
-
- 6 תגובות
- 824 צפיות
-
-
ברצוני לקנות מעבד Q6600 ולבצע לו OC. אבקש המלצות ללוח אם, זכרונות וקרור אויר. בכוונתי להוציא סכום כסף של כ-3000 ש"ח (כולל כרטיס מסך). המחשב אינו מיועד למשחקים. אשמח לשמוע אם עדיף יהיה להשקיע במעבד ארבע-ליבות יותר יקר על-חשבון לוח אם יותר זול (כמובן אם המחיר יצא זהה/דומה והביצועים לא יפגעו).
-
- 10 תגובות
- 824 צפיות
-