ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי?לא יעבור את ה3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל כמה שיותר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BattelField 3 Mw3 ועוד משחקים חדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).גודל 27 אינץ(גדול....) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, ע…
-
- 9 תגובות
- 845 צפיות
-
-
המחשב מיועד לסטודנט, גלישה באינטרנט סרטים וכו'. לא מיועד למשחקים או תוכנות גרפיות. חושב לי שיהיה מעבד מהדגמים האחרונים וזכרוןנות גדולים שהפעולה תהיה חלקה ומהירה. אפשר לחרוג מהתקציב אם צריך. אני בחיים לא התעסקתי עם ניידים ככה שאין לי מושג איזה חברה עדיפה ולמה, אשמח לקבל טיפים. תודה מראש!!!
-
- 1 תגובה
- 845 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות היום / מחר את הנייד הזה : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8454&perur=2&t=1&c=339 מוכרים אותו רק בבאג וכבר ראיתי אותו. מפריעים לי בו שני דברים : 1. המשקל שלו - 2.2 שזה לא קל למחשב 13.3 2. המקלדת נראית לי קצת זולה והמקשים עושים רושם שלא יחזיקו מעמד יותר מדי. אבל חוץ מהנ"ל הוא אחלה מבחינת נתונים. רציתי לדעת איך הוא מבחינת אמינות? איכות עבודה?
-
- 4 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אוקי הדרישות קצת מיוחדות גודל- 14.1 קליל, או 13.3 , עדיף 13 אם זה לא פוגע בפונקציונלית\מחיר\תכונות אחרות בצורה דרסטית. מפרט- אין צורך במשו מיוחד, שיהיה מעבד מהסדרה האחרונה והשאר סטנדרטי. לא ירוצו משחקים בכלל או סרטים בכמויוצ משקל- שלא יהיה כבד, יטייל הרבה בתיק מראה- שיהיה יפה חשוב D: מחשבים של LENOVO נפסלים על הנראה הריבועי שלהם, פשוט חייב שיהיה יפה (מעוגל), אם אפשר בצבע כשלהו חוץ משחור. (אם יוצא שיש משהו ממש עדיף אז אפשר לחשוב על לוותר על העיצוב) זמן סוללה- חשוב, אבל לא קריטי, רוב הזמן ימצא בהישג יד ליד שקע מחיר- בעקרון לא קבוע, תציעו בסביבת 6-8 תודה נ.ב. חשבתי על הDELLים למינהם, הXPS1330, הE6400 וE4300 . מה ההבדל בתכלס במשקלים בין הXPS וE6400 ? אבל ראיתי גם…
-
- 6 תגובות
- 845 צפיות
-
-
חשוב מאוד המשחקים!!! תודה!!! מבוסס P4!!
-
- 1 תגובה
- 845 צפיות
-
-
אני יודע שהסכום זעום... אבל זה מה יש. ברשותי מסך LCD איכותי של VIEWSONIC 1 giga ram הארדיסק של 160 גיגה ומארז... מה לדעתכם אפשר לעשות? ניראה לי חשוב לי שיהיה עוד כונן של 500 גיגה כי בעיקר אני מוריד סרטים... כמו כן אני משחק במשחקים אך אני מודע למגבלות. בכול מקרה תודה מראש.
-
- 8 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש. אני מתעסק בגראפיקה פיתוח אתרים / בניית אתרים. אני עובד עם תוכנות גראפיקה , תלת מימד, עורכים. חשוב לציין שהמחשב צריך להריץ הרבה תוכנות במקביל (תוכנות גראפיקה, עריכה ודפדפנים) תקציב של 3000 עם חריגה של כ 500 ש"ח. מדובר רק במחשב ללא מסך מקלדת וכו'. תודה רבה.
-
- 4 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום תוך פחות מ24 שעות אני קונה מחשב מכיוון שעליי לחזור ולשרת את המולדת... טוב קצת רצינות, במסגרת תפקידי אין לי זמן להתעדכן בכול עולם החומרה ואני תקוע שנתיים מאחור. אני אשמח עם חכמי הפורום יעזרו לי. 1. מה התקציב המקסימאלי?3800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לחסוך.. 3500 אמור להספיק. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עד 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מכוון בעיקר למשחקים חדשים כגון GTA V וחבריו שיוציאים בקרוב.. כמו כן גם להצגת סרטים באיכות גבוה ולחבר למסך טלוויזיה מיידי פעם א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד …
-
- 4 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום , ברצוני לרכוש מחשב נייד מסגרת התקציב היא כ-4,500 ש"ח (+-500) המחשב נועד למטרות עבודות משרדיות וכן פיתוח תוכנה כולל עבודה עם תוכנות כגון MATLAB . המחשב לרוב יהיה בבית , ולא נועד לנשיאה יומיומית. אולם יתכן כי מדי פעם ינשא ולכן לא יותר מ3 ק"ג. דרוש חיבור בלוטות לסנכרון . אין צורך בכונן קשיח מאד גדול , יש כונן קשיח אחר אליו ניתן לגבות ולהוריד חלק מהחומר. עדיפות למחשב HP אולם פתוח גם להצעות אטרקטיביות בחברות אחרות ( DELL , LENOVO) כמו כן חשיבות למקום הקנייה בהיבטי שירות ואחריות מלאה ל3 שנים לפחות. - אשמח להמלצות תודה על העזרה
-
- 8 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני חייל שאו-טו-טו משתחרר מהצבא. כשהתגייסתי, Radeon 9800 היה אחד הכרטיסים החכמים, כיום... אני מניח שלא צריך להוסיף. עכשיו, כשהעת בה אהיה אזרח מאושר מתקרבת בצעדי ענק, ובתור חובב משחקי מחשב מושבע זה שנים רבות, החלטתי לחזור לסצינה. לדאבוני, מרבית המשחקים החדשים כלל לא עובדים על המפרט הנוכחי שלי, שכולל מעבד AMD Athlon XP 2800, ג'יגה ראם DDR 1, וכפי שנאמר - רדיאון 9800 פרו, 128 מגה, שהייתי כבר צריך לעשות לו "downclock" בשביל למנוע מArtifacts להופיע במשחקים. עכשיו, עם בוא השחרור ומענק השחרור (לו אין לי הרבה יותר מידי ערך), ברצוני לרכוש מחשב חדש. את כרטיס הקול וכל שאר החומרה הנלווית אני אעביר מהמחשב הישן שלי. ברצוני לציין, טרם ארשום את המפרטים, שאני לא כלל וכלל לא מח…
-
- 7 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חושב לרכוש vostro 1320 בארה"ב. אני רוצה מחשב למטרות אינטרנט, אופיס, סרטים וכדומה. התקציב הינו 600$-700$ אם אפשרות חריגה קטנה.. המחיר עם מעבד -T-6570 הינו 649$. האם יש טעם בשביל השימושים האלה לשדרג ל P-8600 תמורת עוד147$? האם אני ארגיש את ההבדל? האם יש מחשב נוסף בגודל דומה שכדאי לי לקחת בחשבון בסכומים האלו? תודה, רועי
-
- 5 תגובות
- 845 צפיות
-
-
פורום שלום יש לי עוד שאלה אחד, קבלתי הצעת מחיר ורציתי לדעת את דעתכם עליה בבקשה: מטרת המחשב היא אינטרנט ומשחקים כבדים... מעבד : Amd 64 3800 Dual Core לוח אם : GYGABYTE GA K8NPRO SLI דיסק קשיח : Wd 200 GB Sata זכרון : 2gb Kingston ram ddr-2 צורב : Dvdrw NEC מארז : ATX Hec Case 2 x fan כרטיס מסך : Gforce 7800 GT ?POV? הרכבת מחשב מחיר 5950 שח כולל מע"מ התשלום הוא באשראי. תודה רבה על העזרה
-
- 14 תגובות
- 845 צפיות
-
-
הודעה ראשונה בפורום... ברוכים הנמצאים. אני צלם מקצועי. אני עובד המון עם Lightroom ופוטושופ, ולאחרונה התחלתי לערוך וידאו ברמה בסיסית+. אני מגלה שהמחשב שקניתי לפני שנתיים שלוש כבר לא עומד בקצב (I5 2500K, 8GB 1333MHZ). אז החלטתי לשדרג מעבד לI7 חדש (לא יודע איזה בדיוק. יש המלצות?) בשביל זה אני צריך להחליף גם לוח אם בגלל התושבת, ואז גם אחליף זכרון ל16GB 1600MHZ. יש לי אחלה SSD של Samsung 840 pro 128GB וגם כמה HDD שעושים עבודה טובה בינתיים. האם נראה לכם שעדיף כבר לקנות מחשב חדש ולהשאיר את הישן לרנדורים שלוקחים לו שעות, או להחליף רק את הלוח אם המעבד והזכרונות? תודה רבה! דוד
-
- 6 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום רב, לאחר חיפושים מתמשכים כמעט בכל מקום אפשרי החלטתי להרשם ולבדוק אולי מישהו נתקל בבעיה כמו שלי. ברשותי מחשב נייד דל 1525 בסביבות השנה וחצי, עד לפני שבוע הייתי מרוצה וכל מי ששאל אותי המלצתי לו על המחשב הזה. לאחרונה השתדרגתי מויסטה לווינדוס 7, לפני שבוע תוך כדי עבודה הסוללה הגיעה לסוף שלה והמחשב התחיל בכניסה למצב היפרבנד, רצתי מיד למטען וחיברתי אותו תוך כדי שהמחשב עושה את הפעולה - זה לא עזר והמחשב נכבה. לאחר שהדלקתי אותו נתקלתי באיקס אדום (כמו מליוני משתמשי וינדוס 7) והודעה כי הסוללה אינה תקינה ויש צורך להחליף אותה- הבעיה ידועה ויש עליה פוסט של 10 עמודים (נכון לעכשיו) בפורום של מיקרוסופט. כרגע הסוללה מחזיקה בסביבות 30-40 דק'. התקנתי תוכנה בשם battery care היא הרא…
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
טוב ככה, בידי החלקים הבאים: Intel Core2 Quad Q9400 Intel Nobletown ATX/DDR2800/FS1333 BLKDG43NB 2x Samsung 2GB DDR 800 2x 500GB SATAII 7200 32MB JTC P-4 500W ATX 12V DR B500E קודם כל מה אתם אומרים על הלוח אם והזכרונות? דבר שני, בלוח יש כרטיס מסך on-board .. אמרו לי שהוא יחסית חזק.. אבל אני נוטה לא להאמין שכרטיס אונבורד יהיה חזק באמת.. כדאי לי לקנות גם כרטיס מסך? (HD4850) שלישי, צריך לקנות קירור למעבד? אם כן איזה.. עוד משהו, יש לי מארז ג'נרי.. עם הספק שמוזכר למעלה.. עכשיו תקנו אותי אם אני טועה.. אבל אני מניח שצריך לשדרג אותו.. אז זהו בעצם, ספק + כרטיס מסך
-
- 5 תגובות
- 845 צפיות
-
-
איזה מבין המפרטים כדאי לקנות ואיך המחיר ביחס לתמורה ? אני מעוניין לקנות מחשב בפתח תקווה וזה אחד המפרטים שקיבלתי מאחת החנויות או שאם תוכלו להרכיב לי מפרט מחנות בפתח תקווה במטרה לתוכנת עריכה MAYA במחיר של 5-6 חייב שהמפרט יהיה מורכב מחנויות בפתח תקווה המטרה של המחשב היא לתוכנת עריכה MAYA ולמשחקים אין צורך במקלדת עכבר ורמקולים ,ללא OC [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
תראו המחשב שלי לא משהו....אבל אני משפר.....מעבד אני לא משפר אין מצב........ תקציב 900 ש"ח בלי שקל חריגה...... לוח אם :ASUS P5VDC-MX (חרא של של לוח) כרטיס מסך : 7600GS AGP8X 256MB DDR2 זיכרון 1G 533MHZ ספק 450W ג'נרי של L&C ספק חשבתי לקנות מ-KSP את הדגם JSP-TECH PS-05 BIG FAN 450W ב-155 כרטיס מסך חשבתי על אחד מאלה.... http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=1073 או http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=746 לוח אם....חשבתי על אחד מאלה...(מסודר לפי סדר עדיפויות מהכי עדיף לפחות) http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=970 או http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=139 או http://www.foxpc.co.il/Product.aspx?productid=142 אם יש יותר טוב מכל דבר …
-
- 6 תגובות
- 845 צפיות
-
-
הייתי רוצה שתעשו לי מפרט כזה Intel Pentium 4 3.2GHz LGA775 2MB 800MHz HT w/ EM64T Gigabyte GA-8I945PG Intel LGA775, DDR2, SAT2,PCI-E, Raid Western Digital 160GB 7200RPM 8MB S-ATA 2 בחר דיסק קשיח Gigabyte Geforce 6800GS 256MB DDRIII 256bit DVI TV-Out PCI-E box בחר כרטיס מסך הייתי רוצה שתוסיפו DDR2 של 5122 2 יחידות פלופי צורב DVD ומארז טוב של 500W או 400W ,אבל מארז טוב ב300 שקל בערך וגם מסך של 17 אינץ ואמרו לי שSAMSUNG 730B הוא טוב ובקיצור אני צריך את כל זה בכמה שפחות שקלים תכללו חנויות... תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מפרט למחשב למשחקים כבדים ועבודה כללית ללא ציוד היקפי, התקציב 4400-4500 מקס', יש לי מסך 19 אינצ'. אם מישהו יכול להרכיב לי את המפרט כאן: http://www.noacomp.co.il/smartconfigurator.aspx זה מאוד יעזור לי כי אני קונה שם בטוח
-
- 7 תגובות
- 845 צפיות
-
-
אז ככה אני צריך מפרט של מחשב שמיועד לצרכים גראפיים כמו 3ds max 5 or 3ds max 7 Maya כנראה פוטושופ פלאש וזהו נראה לי העדיפויות שלי הם: אינטל פנטיום 4 3.0GHZ פרסקוט ליאדטק גיפורס 6600 או 6600GT (בשני המקרים 256MB) 80 גיגה SATA הארד דיסק גיגה זיכרון DDR דואל צ'אנל מארז פשוט לר צקיך משהוא יפה מיוחד עוד משהוא כזה אפשר לחרוג מהעדיפויות אבל לא לצאת מעל התקציב שהוא 4K המפרט לא כולל ציוד היקפי כמו מסך מקלדת עכבר רמקולים. תנו הצעות
-
- 6 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעצת המומחים למפרט הבא(בכוונתי לבצע OC "צנוע" ל 400MHz ב FSB): מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.3GHz(E6550) 1333MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: ASUS P5K-E WIFI-AP Intel® P35 chipset LGA 775 כרטיס מסך : GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GT 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - GV-NX86T256D - HEATSINK - RETAIL זיכרון : CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT צורב DVD : LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA דיסק קשיח : SAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501LJ מארז : ANTEC SONATA 3 MINI TOWER CASE + 500W EARTHWATTS PSU קרור נוסף למארז : ANTEC 120mm TRICOOL בעיקר חשוב שהמפרט יהיה "מאוזן", כיוון שלא נראה לי שאשדרג מי מהמרכיבים בשנתיים שלו…
-
- 12 תגובות
- 845 צפיות
-
-
שלום, אשמח לעזרה לבניית מפרט למחשב גיימינג עד 4000 לילד בן 13 מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, אם זה משמעותי אז ניתן לחרוג ב500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? יהיה נחמד אם יהיה שקט אבל לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? אין 7. האם האם …
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם אני מחפש נטבוק במחיר סביר שייתן מענה לצרכים של סטודנט. כמובן שמדובר על שימוש באופיס, גלישה באינטרנט, לא מעט עבודה מחוץ לבית. אין שום צורך במשחקים, צפייה בסרטי HD או דברים מהסוג הזה, אולי האזנה למוזיקה. נתקלתי בשני הנטבוקים הבאים, שלכאורה די זהים מבחינת מפרט וגם מחיר. האם יש עדיפות לאחד מהם? ואם כן במה? תודה מראש. HP Compaq Mini 110c 1110EJ VJ203EA NetBook http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=3438 מחשב נייד Lenovo IdeaPad S10e 4187-5QG NetBook http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=3418
-
- 1 תגובה
- 845 צפיות
-
-
שלום לכולם, בשבוע שעבר המחשב ששירת אותי נאמנה כ-10 שנים שבק חיים ? שאותו דרך אגב קניתי לאחר התייעצות בפורום זה (חפשו הודעות שלי משנת 2005 ?) אז כפי שאתם מבינים אני לא אדם שמחליף מחשב כשטכנולוגיות מתיישנות אלא רק אם הוא מת ? כך שכל מה שחשוב לי במפרט שהרכבתי זה שיהיה מחשב עם החלקים העדכניים ביותר שאפשר מבחינת התקציב ואת החיבורים שאני צריך ועל כן אפרט את שיקול דעתי בבחירת המארז הלוח והספק (שימו לב שהמפרט אינו כולל דיסקים קשיחים, ssd וצורב כיוון שאותם אעביר מהמחשב ז״ל, וכמו כן גם כרטיס מסך כיוון שאותו ארכוש מתישהו כשארצה) מארז - חשוב לי שיהיה שקט עם איכות בניה טובה עם מקום ללפחות 5 כוננים קשיחים וגם שיהיה יפה לוח אם - שיהיה איכו…
-
- 5 תגובות
- 845 צפיות
-
-
1. תקציב עד 2000ש"ח א, יש עוד מקום לחסוך מהמפרט? ב, חריגה עד 200ש"ח 2. מטרת שימוש א, 99% Word ב, 1% אינטרנט. ג, בשום אופן לא למשחקים. ד, רזולוציה 800x600 מקסימום 1200x1024 מסך ביחס 4:3 בלבד. ה, הגדרות גרפיקה נמוכות 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין צורך במקלדת עכבר ומסך. 5. חשיבות שקט 5. 6. לא מתוכנן OC. 7. כולל Win8/7 - ו-Word 2010 - שוקל התקנה עצמית. 8. רכישה מתוכננת מ- TMS ת"א 9. SATA 2 מספיק, אין צורך ב FW RAID USB3. 10. לא מתוכנן שדרוג 11. חייב כרטיס מסך מובנה. NZXT Source 210 Black ₪265 Intel Dual Core G640 2.8GHZ for 1155 Tray ₪268 Gigabyte GA-H61M-D2P-B3 ₪305 Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333 ₪118 SeaSonic ET 400W 30A @ 12V Bulk ₪249 קירור I…
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
-