עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אשמח לקבל המלצה למפרט לשימושים כלליים ביותר (סרטים, אינטרנט, וכו') ב-1500 ש"ח, עם אפשרות לחריגה של 200 ש"ח אם הדבר נחוץ ביותר. אם אפשר לבנות מפרט טוב גם בפחות מ-1500, עוד יותר טוב... אבל חשוב לי שיהיו רכיבים איכותיים. מה שכן חשוב לי זה שתהיה יציאת FireWire על הלוח אם. בנוסף, אני לא חושב שיש טעם לקנות כרטיס מסך במיוחד כי המחשב לא נועד למשחקים, אבל חשוב שתהיה בכרטיס מסך שעל הלוח אם יציאת DVI, ואם אפשר גם יציאת HDMI (בנוסף ל-DVI, לא במקום) אז עוד יותר טוב - אבל אין צורך לייקר את המחשב במאה ש"ח נגיד בשביל זה... תודה מראש! רועי.

• 1 תגובה
    • 537 צפיות
  2. שאלתי לפני כמה ימים לגבי כדאית קנית נטבוק לידידה, ויש לה עוד שאלה: שאלו אותה עם היא מעדיפה להוסיף 500 שקל על נטבוק ולקבל את אותו מפרט עם מסך 12 אינצ' במקום 10.1. המחשבים שמדובר עליהם הם לנובו S10 עם מעבד - אטום N280 , מסך 10.1 אינצ' וסוללת 6 תאים ב-1500 שח לנובו S12 עם מעבד - אטום N280 , מסך 12.1 אינצ' וסוללת 6 תאים ב-2000 שח שאר המאפיינים זהים בין המחשבים על מה הייתם הולכים?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. אהלן, רוצה לקנות בנובמבר נייד. סגור על HP, הבעיה שלא יודע על איזה דגם ספציפי ללכת. מוכן להשקיע עד 5K ש"ח. הנה הדרישות שלי מהמחשב: * מטרות המחשב- גלישה באינטרנט, שמיעת מוסיקה, צפיה בסרטים [DVDRip, HDRip], הורדה בעזרת Orbit ו-eMule, אופיס, משחקים: MMO למניהם וסימולטור של LOMAC ו-Microsoft fligh simulator. * גודל המסך- 15'' מינימום * משקל רצוי- לא קריטי * סוללה- לא קריטי * יציאות - חיבור ל-LCD * בלוטות- לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח- 250G - 1T * צורב DVD- חובה * אחריות - 3 שנים בארץ רכיבים כולל עבודה. * העדפה ל-HP בעיקרון המחשב הזה אני צריך אותו כתחליף לנייח, כרגע אנחנו 3 אנשים על מחשב אחד ואין לי מקום קבוע בבית לשבת בו מול המחשב. השאלה זה בתור אחד שאוהב XP - יש אפ…

• 0 תגובות
    • 612 צפיות
  4. שלום רב! אני לא יודע אם כבר נשאלה כאן שאלה דומה (בכל אופן, לא מצאתי אשכול כזה בדפדוף בפורום) אני מתלבט לפני קניית מחשב נייח חדש. אני מחפש מחשב חזק וטוב שאוכל להריץ עליו מערכת הפעלה ווינדוס-7, משחקים, תוכנות גראפיות, יישומי מדיה ואינטרנט בצורה מהירה, חלקה וטובה. עקב נסיוני המר עם מערכות מחשב המורכבות באופן אישי (פעם אחת עם רשת אייבורי ופעם אחרת עם חנות מחשבים אחרת באיזור מגורי), חשבתי שאולי יהיה עדיף לקנות מחשב מותג מאחת הרשתות (באג, אופיס דיפו או אחרות). התקציב הוא עד 4000 ש"ח, אולי טיפה יותר. בין המפרטים שראיתי, הנה כמה שבאים בחשבון, של אייסר ו-HP: http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=7940&perur=2&t=1&c=180 http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;js…

• 2 תגובות
    • 742 צפיות
  5. שלום. רציתי לקבל חוות דעת לגבי המפרט הנ"ל. המסך הנוכחי שלי הינו 19" Widescreen של Acer בעל רזולוצייה נטיבית של 1440x900 כרגע, המפרט ללא מסך , ובהמשך אקנה מסך כנראה ברזולוציה של 22" או 24" , FHD. התקציב ללא מסך הוא בסביבות 4K. רציתי לדעת כמו כן, איך המארז? והאם כדאי להשקיע עוד 300-400 שקל על הכ"מ, ולקחת 4870 של 1GB, לביצועים טובים יותר לאחר קניית מסך חדש? או שזה זניח. ה-HD 4870 Toxic Edition 1GB מוצא-חן בעייני, אך הוא עולה כ-300 ש"ח יותר מהנוכחי. אני מתלבט אם להשקיע את ההבדל הזה לצורך ביצועים טובים יותר? ולסיום, איך הספק? כדאי לקחת 550 ליתר ביטחון? תודה! Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪1038 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 A-Data 4GB K…

• 6 תגובות
    • 735 צפיות
  6. Started by piggy_thrower,

שלום לכולם אני מחפש נטבוק במחיר סביר שייתן מענה לצרכים של סטודנט. כמובן שמדובר על שימוש באופיס, גלישה באינטרנט, לא מעט עבודה מחוץ לבית. אין שום צורך במשחקים, צפייה בסרטי HD או דברים מהסוג הזה, אולי האזנה למוזיקה. נתקלתי בשני הנטבוקים הבאים, שלכאורה די זהים מבחינת מפרט וגם מחיר. האם יש עדיפות לאחד מהם? ואם כן במה? תודה מראש. HP Compaq Mini 110c 1110EJ VJ203EA NetBook http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=3438 מחשב נייד Lenovo IdeaPad S10e 4187-5QG NetBook http://www.nirtech.co.il/catalog/product_details.aspx?prodid=3418

• 1 תגובה
    • 828 צפיות
  7. אהלן חברים וחברות, לאחרונה הגיעה העת לרענן את חדר העבודה בבית ולהפטר ממה שהיה פעם מחשב ביצועי ביותר, אך היום משמש בעיקר כקופסת פח דקורטיבית וסופחת אבק. מאחר ואינני בקיא בחידושים האחרונים בעולם החומרה, חשתי כי HWzone יחזיר אותי לעניינים חיש מהר, ועל כן אני פותח פוסט זה. לענייננו: 1. מחיר מקסימלי: כאמור, 2000 ש"ח (רצוי שלא לחרוג מתקציב זה, הכוונה הראשונית שלי הייתה מחשב ב1500 אך אני נוטה שלא להתפשר על איכות החלקים). 2. מה הן מטרות/שימושי המחשב? מעט עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, שיתוף קבצים - עד כאן מחשב סטנדרנטי שאפשר לקנות גם ב1K ולסגור עניין, אבל פה זה הופך למעניין: אני מוזיקאי ויוצר ומתכנן אולפן ביתי - מחשב סביר לאולפן ביתי אמור לעלות בסביבות ה3-4K, …

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  8. בס"ד שלום! אני סטודנט להנדסת חשמל ואלק' שנה ב'. אני מעוניין לרכוש מחשב. השימושים העיקריים שלי הם לצרכי לימודים ולשימוש ביתי כאשר אני משתמש בעיקר ב: אופיס, גלישה באינטרנט ומיילים, קצת צפיה בסרטים, איחסון וצפייה בתמונות (+ עריכה ברמה בייתית של תמונות (לא תוכנות כבדות). בעתיד אצטרך לעבוד קצת במטל"ב (לא יודע באיזה היקף). ראיתי את המפרט שבהמשך באינטרנט ומחירו בנזומן 1600 ש"ח (כולל מסך). אני מעוניין במחשב שיהיה מצויין לצרכים שלי, אך אין לי עניין ב"מחשב על" שאין לי כל צורך בו. אודה לכם אם תתייחסו להצעה ובנוסף תענו על השאלות: האם המפרט מאוזן? יצרנים נורמליים? האם הוא עונה על הצרכים שלי? האם המסך סביר לצרכים הנ"ל (הוא רק 1:2000)? האם די לי ב- 2 MB, או שיש צורך לשדרג ל - 4 MB (עולה…

9. Started by boogeh,

1. מה התקציב המקסימלי? 2400 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: משחקים וסרטים בעיקר. א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. Call of Duty : MW2 :-) ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). זה לא. מחשב למשחקים בעיקרו. ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. Dell 2209WA -- 1680x1050 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? אין צורך בכונן דיסקטים. יש צורך בצורב 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קרי…

• 2 תגובות
    • 505 צפיות
  10. Started by Shayb25,

שלום אני מחפש לרכוש מחשב עד הסכום הנ"ל, עדיף פחות כמובן. מעבד I5 (הבנתי שהוא יותר משתלם מ-I7). לוח אם מתאים לא יקר אך שיכיל גוף קירור למעבד. כונן קשיח של 500 GB זיכרון RAM של 4 או 6 GB במהירות 1333. כרטיס מסך ATI HD5770 (אלא אם כן עדיף כרטיס אחר) ספק צורב DVD מארז. השאיפה שלי שהמחשב יריץ משחקים על מקסימום עד סוף שנת 2010, בעיקר משחקים בסגנון starcraft2. תודה.

• 4 תגובות
    • 801 צפיות
  11. Started by zachbachar,

אהלן אני מבקש מפרט למחשב עד 7K+-,ללא ציוד היקפי. מחשב למשחקים הכי כבדים שיש בשוק ושייצאו בזמן הקרוב. אפשרות ל CF\SLI מלא בעתיד (שתהיה לי האפשרות לפחות..) אפשרות לOC בינוני,אם אפשר מהחנות אז אחלה.. אם אין בעיה מבחינת תמיכה של משחקים,אז עדיף הרבה זיכרון כדי שהמחשב יריץ 64BIT (אם זה ויסטה או WIN7 החדש,כי יש לי את שניהם). חשוב מאוד שהמחשב יהיה שקט. ולא לפחד להשתמש בכל התקציב,כי אני יודע שהכי משתלם זה לשמור כסף בצד לכ.מסך חדש בעוד כמה זמן,אבל הכסף הזה נמצא אצלי עכשיו ולא יהיה לי אותו לעוד הרבה זמן.. עדיף מחנות באזור השרון או לפחות ממרכז הארץ דבר נוסף אני משתמש קבוע ב2 מסכים של 22" בו-זמנית. בנוסף להם יש לי בחדר מסך טלווזיה 37" שכשאני צריך אני מחבר אותו במקום אחד מה…

• 15 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. Started by dorman2,

סליחה על הבורות, אבל מה זה סטיקי?

• 2 תגובות
    • 685 צפיות
  13. 1. תקציב - עד 4500, ללא ציוד היקפי. בנוסף, דרושה המלצה למסך איכותי, כ"22. 2. מטרות: תוכנות למידול ב2D ו3D, תכנות ב++VB, C, מטלב וArcGIS. 3. מבקש המלצה למסך 20-24 אינצ' עם פאנל איכותי, 1000-1400 ש"ח. 6. שקט חשוב, אך לא קריטי. 7. לא מתוכנן אובר-קלוק. 8. מערכת ההפעלה תהיה ככל הנראה WINDOWS7. אני מקבל עבורה רשיון ממקום העבודה. 9. רכישה ושרות - אזור חיפה והקריות. 10. בקשות מיוחדות - כרטיס המסך צפוי לעבור סופט-מודינג לכרטיס קואדרו. האפשרויות הן סופט-מוד מ9600GT לFX1800 או מGTX260_192 לFX4800. הרכבתי מפרט אפשרי: Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz BOX, יחידות 1 ₪1051 Intel DP55WB I5 Socket 1156 P55 CHIPSET, יחידות 1 ₪515 G.Skill 4GB Kit DDR3 1600Mhz CL7 RipJaws Co…

• 1 תגובה
    • 492 צפיות
  14. Started by ההוגה,

שלום לכולם, לפני מספר שבועות הסוללה של המחשב הנייד שלי (דגם Dell Inspiron 1525) התנתקה מהמקום. כשניסיתי להחזיר אותה למקומה זה לא היה אפשרי, היתה שם איזושהי חסימה ולא ניתן היה לדחוף את הסוללה פנימה. נאלצתי להפעיל כוח, ולבסוף הסוללה נכנסה למקום. כשהפכתי את המחשב כדי להשתמש בו, גיליתי "גבעה" קטנה בפלסטיק במקום בו נמצאת הסוללה - הכל שם התרומם מהמקום... דחפתי את זה בחזרה פנימה, והכל נראה תקין. מאותו רגע אני מקבל הודעות בהעלאת windows וגם כש-windows פועל על כך שהסוללה אינה נטענת. המחשב מחובר לחשמל והסוללה לא נטענת. מכיוון שקניתי במיוחד מחשב של dell בגלל האחריות ל-3 שנים, פניתי למרכז השירות שלהם. הדבר הראשון שנתקלתי בו במוקד השירות היתה הודעה שהמוקד סגור וששעות הפתיחה הן מ-8:30 …

• 17 תגובות
    • 4.1k צפיות
  15. מלבד העובדה שהכוננים הקשיחים הסטנדרטים שמסופקים עם הניידים איטיים, הם גם גורמים למחשב לרטוט כמעה (במיוחד במחשבים דקים שניתן יותר להבחין ברטט). רציתי לשאול לגבי שדרוג לכונן SSD. לכל הדיעות כונן SSD הינו כונן מושלם למחשב נייד. אך ישנה בעיה אחת. מכיוון שהכוננים האלו מהירים מאוד בזמני הגישה והכתיבה שלהם הם יוצרים בעיה הפוכה. בכוננים סטנדרטים המעבד מחכה לכונן הקשיח ולכן הוא אינו מתאמץ באופן הסטנדרטי. בכונני SSD המעבד לא צריך לחכות ולכן הוא יכול ישירות לטפל במידע. התופעה שנגרמת היא שבמקום 1-2 אחוז או אפילו פחות של CPU UTILIZATION אנחנו מגיעים ל5 אחוזים ואף יותר של שימוש במעבד בעבודה רגילה. התוצאה הנגרמת משימוש במעבד בעבודה שוטפת היא ריקון הסוללה בצורה מהירה יותר. שכן, מלבד המסך…

• 7 תגובות
    • 3.2k צפיות
  16. שלום לכם, יש את המחשב הזה, עם המעבד הנ''ל. רציתי לשאול את דעתכם: 1. אם הוא מתאים לשימושים משרדיים. 2. למה יש שם זכרון DDR3 (לא שזה מפריע לי)? 3. למה זה לא בא עם חלונות 7, או אולי אני יכול לבקש? תודה.

17. איך המפרט שמורכב פה והאם הוא יריץ משחקים כבדים וכו' באופן טוב. כמו כן אבקש לדעת איזה לוח אם עדיף זה שמופיע פה או זה GA-MA770-UD3 והאם הספק כוח יספיק תודה לעוזרים. מעבד: AMD PHENOM II X4 965 (3.4GHz) - BLACK EDITION - BOX אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪1079 לוח אם: GIGABYTE GA-MA785GM-US2H אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪482 זיכרון: PATRIOT 4096MB (2048X2) DDR2 800MHz CL5 : PSD24G800K אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ₪307 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD5750 1GB GDDR5 - RETAIL אחריות: שלוש שנים. מחיר: ₪903 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK אחריות: שנה. מחיר: ₪122 מארז: ANTEC THREE HUNDRED w/o PSU אחריות: שנה. מחיר: ₪297 ספק כוח: PCP&COOLING SILENCER 500W : PPCS500 אחריות: חמש ש…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  18. יעוד : גלישה ברשת וצפיה בסרטים. לא יהיה OC. אין העדפה לחברה/מוצר ספציפי. נדרש כל הציוד ההיקפי. חשוב שיהיה שקט. רצוי חנות מאיזור המרכז. אפשר חריגה של עד 200 שח'.

• 3 תגובות
    • 645 צפיות
  19. Started by Franky 4 Fingers,

יש מפרט רצוי ויש קופון של דל!! שאלה אחרונה לפני קניה: אני רוכש E6500 כל המפרט שלו הוא מצויין הדבר היחידי שמטריד אותי מעט הוא גודל ה הHD: 160GB free fall 7200 לא קטן מדי? המחשב מיועד לסטודנטית שלומדת עיצוב כך שיהיה לה על המחשב תוכנות כמו פוטושופ אילוסטרייט וכו' היא לא צריכה לשמור את כל העבודות על המחשב. בשביל זה יש כוננים חיצוניים השאלה היא אם בשביל win7 וכל שאר התוכנות ועוד טיפה שטויות (כי אין מה לעשות זה עדיין מחשב גם לפנאי ) הכונן הזה מספיק? יש עוד מחשב עם אותו המפרט בדיוק רק עם 500GB 7200 ווסטרו 1520 ו100$ פחות על מה ללכת? תודה לכל העוזר! (ולכל מי שניסה )

20. Started by Ronen Mars,

שלום לכולם, אצטרך עזרה קטנה. אני צריך לקנות לחברה שלי נטבוק. הצרכים זה: מוסיקה, אינטרנט, סרטים ומשחקים פשוטים. עכשיו לדעתי http://pandas.co.il היא רשת חנויות איכותית ומספקת שירות לא רע בכלל. מצאתי שם מספר דגמין שמתאימים למטרה, אני צריך רק יעוץ מכם מה לדעתכם עדיף ומה לא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_2777_2839&products_id=26216 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_3059&products_id=25522 בשניהם יש VGA, לשניהם יש 3 USB, לDELL יש HDMI, שניהם מגיעים עם XP. נראה שהיתרון לDELL, לא ? הסתכלתי גם על ACER: http://www.pandas.co.il/default.php?cPath=60_1143 אבל הרוב שם מגיעים עם סוללת 3 תאים שלפי מה שהבנתי זה משנה הרבה. נ.ב - איפה אפשר לקנ…

• 12 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. היי , אני מנסה להרכיב מפרט אופטימאלי ושקט למחשב סלוני ואני צריך קצת עזרה. חשבתי על משהו בסגנון הבא : אשמח אם תעלו הצעות ייעול P: תשובות: . מה התקציב המקסימלי? 3K בערך. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? תכני HD נטו - כולל 1080P עם קצבים גבוהים בעיקר x264 וזהו בערך. 3. האם יש צורך בציוד היקפי ? מקלדת ו/או שלט. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד) ? לא. 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 10 זה בסלון ואסור שזה יהיה רועש. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתוכנן. 8. האם יש צור…

22. Started by ykg,

ערב מצוין. הנייד צריך לשרת צרכים סטודנטיאליים : גלישה מוזיקה סרטים וכו'. לא אמור להריץ משחקים מיוחדים. רצוי מסך יותר קטן מ15" (עדיפות למשקל נמוך ככל הניתן) במחיר חייבת להכנס אחריות מורחבת ל3 שנים (כלומר דגם שעולה 4 והאחריות שלו לשנה בלבד לא מתאים) אשמח לשמוע המלצות על דגמים. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 614 צפיות
  23. Started by itaygilady,

שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מאווררים שקטים למחשב.... ורציתי לדעת האם מוכרים היום מאווררים עם יציאת חשמל לא פינים לחיבור ללוח... אשמח אם החברה יעזרו...

• 2 תגובות
    • 527 צפיות
  24. Started by roei86,

דגשים חשובים - שיוכל להריץ QBASE ושהמסך יהיה 22" מסך רחב, ואחרון - מקלדת ועכבר אלחוטיים תודה

• 3 תגובות
    • 532 צפיות
  25. Started by menibi,

האם מי שהוא יודע מתי צפוי להגיע לארצנו??? להלן המפרט: ◦Display: 12.1 inch, 1366 x 768 pixels ◦CPU: 1.6GHz Intel Atom N330 dual core ◦Graphics & chipset: NVIDIA ION (GeForce 9400M) ◦OS: Windows 7 Home Premium ◦Memory: 3GB DDR2 ◦Storage: 320GB HDD + 500GB web-based storage ◦Connectivity: 802.11b/g/n WiFI, Bluetooth, Ethernet ◦I/O: HDMI, VGA, 3 USB 2.0 ports, SD card slot, mic, headphones ◦Webcam: 0.3MP ◦Touchpad: Supports multitouch gestures ◦Battery: 6 cells, 8 hours ◦Colors: Black, blue, or red ◦Dimensions: 11.7″ x 8.2″ x 1.3″ ◦Weight: 3.1 pounds תודה מראש למשיבים

• 13 תגובות
    • 3.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.