ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
שלום מעלה שוב לדיון אשמח לקבל המלצות מחפש המלצה למחשב נייד שישמש אותי ב- 5 שנים הקרובות תקציב עד 5,000 ש"ח ( עדיף פחות ) * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, אינטרנט, אופיס, צפיה בסרטים, עבודה בענן, עריכה סרטים ביתית * גודל המסך? 14 האם חשוב מסך מבריק או מאט? מאט ( אני מבין שמאט מאפשר לראות גם באור יום בצורה טובה) * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? פחות מ- 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר אבל לא על חשבון משקל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיוכל להתחבר לרשת כבל רשת וכן למסך חיצוני, מעבר לכך יציאות סטנדרטיות * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף כונן גדול מהירות 7200 * כונן אופטי? לא הכרחי * האם דרושה תמיכה בתחנת …
-
- 0 תגובות
- 870 צפיות
-
-
אני צריך לקנות מחשב נייח לעבודה בגרפיקה, חשבתי אולי יהיה מציאות באמזון ב- Prime Day הממשמש ובא.. אשמח לעזרה בשביל לבנות את המפרט, הצרכים שלי, הם עבודה בתוכנות אדובי פוטושופ ואילוסטרייטר, חשבתי על מעבד AMD Ryzen 7 5800X מספיק? והלאה איזה לוח אם מומלץ, וקירור, ספק, וכרטיס מסך? תודה רבה רבה
-
- 19 תגובות
- 2.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב! אני עורך וידאו גם ב4K. אני עובד עם תוכנת PREMIERE PRO 20. מעוניין ברכישת מחשב נייח מתאים מעוניין בהמלצות על מחשב ועל מקום רכישה (איזור חיפה) בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 734 צפיות
-
-
הצרכים שלי זה: משרדי בעיקר -מוזיקה קצת פוטושופ והרבה גלישה. משחקים הכי כבד זה AOEIII Assassin's Creed *אני לא איזה גיימר שרוצה הכול על high שיפעל ויראה טוב. בלי OC מה שחשוב לי שיהיה זה : עכבר הכי פשוט לייזר (עם בכלל עושים עם גולה עדיין) מקלדת פשוטה עם מקשי קיצור ובלי אותיות ברוסית רמקולים 2.1 -משהו די איכותי של לוג'יטק עד 250+- מסך 22" רחב(לא אכפת לי מניגודיות שמניגודיות..אני לא שם לב לדברים האלה) כרטיס מסך של ATI מעבד של AMD 2ג'יגה זיכרון ולפחות 250 ג'יגה בהר דיסק מארז שקט בלי אולטרות ושטויות כאלה שיעשה את העבודה המפרט בTMS בלבד! כולל הרכבה תודה למי שיעזור הנה משהו שהרכבתי לבדי http://tms.co.il/preview/spec/x9u5qwzs
-
- 2 תגובות
- 579 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? מה שנדרש 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? יש תוכנת SOLIDWORKS של מהנדסים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). SOLIDWORKS -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא משהו ספציפי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אין מסך, אמור להשתלב 23 אינץ' של סמסונג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא, נוסיף אחר כך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם הא…
-
- 4 תגובות
- 729 צפיות
-
-
מפרט: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core processor 4400+ (2.2GHz) DFI LANPARTY UT nF4 SLI-DR Corsair 2*1GB PC3200 DDR400 Pro 2-3-3-6 TwinX2048-3200C2PRO בבדיקה של everest אני מקבל תיזמון 3.3.3.6 ? Western Digital 250GB SATA II KS 16MB 7200RPM OCZ PowerStream Power Supply 600W Zalman FATAL1TY CPU Cooler FS-C77 with RED LED Thermaltake VA9000SWA Super Tower תודה
-
- 5 תגובות
- 752 צפיות
-
-
טוב אני קונה בקרוב מחשב חדש... הרכבתי כבר כמה הצעות ואניה רוצה לדעת כמה השצעות שתיתנו לי: אז ככה: מחשב ב 6000 שקל (אפשר לחרוג בטיפטיפה) עם מסך וציוד הקיפי שימוש: משחקים כבדים... (חייב להיות DUAL 2 CORE ו חייב כרטיס מסך חזק)
-
- 14 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מעוניין במפרט למחשב המסוגל להריץ עריכת וידאו (Sony Vegas) ועריכת קול Qbase יחד עם שאר מטלות הכלליות. המחשב מיועד לתקליטן שעורך ויוצר קבצי אודיו ווידאו ולכן הבקשה שהעבודה תזרום גם כשעובדים במקביל עם כמה אפליקציות. המפרט חלקי היות והוא מתבסס על מחשב ישן קיים ממנו ילקחו מארז, ספק, וכרטיס גרפי HD4800. הנה מה שהרכבתי, האם יש הערות הארות והצעות לשיפור? לנסות לחסוך ולא לפזר סתם כסף. זקוק לאוורור נורמלי, לא ל-OC כבד או משהו כזה. המפרט הורכב ב-rsm: MSI Z68MA-G45 Z68 Chipset HDMI DVI VGA 597.00 ₪ G.Skill RipJaws-X 8GB Kit DDR3 1333Mhz CL9 F3-10666CL9D-8GBRL 279.00 ₪ Intel Sandy Bridge Core i5 2500K Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray 1,062.00 ₪ Crucial SSD M4 Sata3 128GB CT0128M4SSD2 4…
-
- 5 תגובות
- 794 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הזה לעריכות FHD ו4k? (תקציב: 4300 *גג*) https://www.tms.co.il/125264
-
- 1 תגובה
- 726 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג ב300 שח בערך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו בקטנה כחובב עם פרמייר, לא מקצועי. הוא בעיקר משמש כNAS. בשלב זה עורך וידאו עד 1080P. לא מתעסק בכלל עם 4K. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרמייר, פוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל עזרה בהרכבת מחשב / המלצה לשרת מוכן שישמש כ- Domain Controller (קטן יחסית - עד 15 משתמשים). התקציב גמיש - עדיפות לא להגזים אלא לקנות מחשב בסיסי, יציב ואמין ש"יספק את הסחורה" בעלות מינימלית.
-
- 16 תגובות
- 5.7k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב ב-3500 בעיקר למשחקים לא כולל מסך מקלדת ועכבר..... בבקשה . כל הצעה תהייה מקובלת בחום . אם אפשר שהמחשב יכלול צורב DVD המחשב לחבר שלי בתודה מראש קובי וג'וני.. :
-
- 6 תגובות
- 698 צפיות
-
-
שלום לכולם. (עריכה - השאלות הפתוחות שלי מפורטות בתגובה למטה - תודה לעוזרים) בשעה טובה ומוצלחת (טוב, לא ממש טובה ובטח שלא מוצלחת...) המחשב הישן שבק חיים (לוח אם אינטל P5 הלך לעולם שכולו פלסטיקים שרופים). זה היה צפוי, שכן המחשב היה בן 4-5, לאחר שדרוגים שונים לאורך השנים, ובתקופה האחרונה הוא נתן סימנים ברורים לכך שמתחיל להמאס לו (מה שגרר גיבויים דחופים, ולכן אין אסון גדול). מה טוב? מתחדשים ! מהמחשב הישן אין מה לקחת, למעט צורב DVD חדש וההרדיסקים שימשיכו איתי כאחסון בלבד - 2 של 500 מ"ב. דגשים: את ההצעה קיבלתי מחבר, שישווה לי הצעות אחרות שאקבל, אבל אני רוצה חוות דעת על המפרט, ומענה על כמה שאלות. הנה המפרט שקיבלתי והשאלות שלי על החלקים (מבחינת מחיר, ההצעה הזאת היא על 3,350 לפני …
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 550 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הקלטה בתוכנת cubase עם כרטיס קול חיצוני , ועריכת ההקלטה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב מאוד להקלטות. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה…
-
- 0 תגובות
- 647 צפיות
-
-
אהלן אנשים, אני אעשה זו קצר וקולע, הקו המנחה והדרישות המינימליות : מחשב לאבא , שימושים : word / chrome ( כן , אלו השימושים הכי מסיביים שלו ) ללא מערכת הפעלה , כולל מסך 1980*1020 ( נגיד מינימום 24 אינץ ), SSD 128 ללא כונן נוסף , 8GB RAM , כולל צורב , אשמח לעזרה המהירה בשלמת הדברים הנוספים ( לוח אם , מארז , ספק ...) חנות עדיפה: plonter תודה מראש לעוזרים , רוצה להזמין בהקדם
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן. אני כרגע עם dell inspirion. מעבד i7 5600u, 8 גי'גה ראם, דיסק קשיח 1TB רגיל (לא SSD), מסך מגע 15.6 HD. מלבד הביצועים שלו שהם בסדר מבחינתי (צריך מחשב שיוכל להחזיק קצת עבודת מאטלב של קורסי מעבדה) - אני מאוכזב מהמחשב. לא שימושי ולא נוח לעבודה, איכות חומרים על הפנים, טראקפאד צולע, מסך מבריק שמונע ממני לעבוד במקומות עם אור מאחוריי, ובכלל מסך מעיק שלא מאפשר קריאה של טקסטים ארוכים. אם כך, אלה הדרישות: 1.איכות חומרם ואיכות בנייה גבוהות. 2.רצוי משקל נמוך (פחות מ-2 קילו אני מניח..) 3. מסך מאט שמאפשר עבודה בחוץ/תחת תאורה מלאכותית, ושבאופן כללי נוח לעבוד איתו ולקרוא דרכו טקסטים של 20-30 עמודים. 4.טראקפד איכותי, כזה שלא מחייב התניידות עם עכבר. …
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כל התקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד למשחקים פופלארים של היום -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. PUBG , OW , Destiny2 , Battelfiel1 , The Witcher3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חש…
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
לאחרונה הרבה אנשים שואלים אותי על זה, מחשב זול, קטן פיזית, לאופיס ואינטרנט, מארז מיני, או דסקטופ (מיני שוכב) עם לוח שכולל עליו הכל, וLCD פשוט, קטן, ויחסית זול. בינתים עלה במוחי מפרט, איך בגלל סינליות קלה, שחכתי את דגם הלוח למעבדי טואלטין, הכולל רשת, סאונד, וVGA. מעבד סלרון טואלטין 1.1 הלוח.. 256 זכרון SDRAM HD 40 gigs, 7200. dvd rom small case. some low end LCD. זה לא מפרט 'אמיתי' אבל לדעתי זה יצא כ3500 שקלים. אשמח לקבל הערות, הארות, ותקונים. כמו כן בחרתי בסלרון, כי ניתן לשים לו קירור שקט יותר, וצריך רק מאוורר אחד להוצאת אוויר, וספק 'רגוע' יותר. (אני כמעט תמיד בעד AMD, אבל כאן...)
-
- 15 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
בתקופה הקרובה אני מתכנן לרכוש מחשב חדש, לאחר כ-5-6 שנים עם המחשב הנוכחי. אי לכך ובהתאם לזאת, החלטתי לקנות מחשב טוב באמת שיחזיק מעמד לפחות לשנתיים הקרובות. המחשב מיועד בעיקר למשחקים מהדור הבא, גלישה וצפייה בסרטים. את החלקים בכוונתי להזמין מאתר newegg (מישהו יודע אם ניתן לבצע הזמנות לארץ דרכם ?) ולהרכיב את המחשב בעצמי המפרט נלקח מהמפרטים המומלצים באתר, אך ברצוני להתייעץ עמכם - יודעי דבר, על ירידות מחירים ושינויים אפשריים במפרט. המפרט : Intel Core 2 Duo E6600 - 314$ SUNBEAM TUNIQ TOWER 120MM - 64$ LGA775 Intel965P - Gigabyte GA-8I965P-DQ6 - 204$ DDR-2 - 2048 Dual Channel PC6400 - G.Skill F2-6400CL4D-2GBPK- CL - 190$ 320GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Western Digit…
-
- 29 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
עזרתם לי פה לפני בערך חודש/חודשיים לבנות מפרט, והחלטתי לחכות קצת... בשעה טובה ומוצלחת, השבוע אני קונה את המחשב... תקציב, 5000 גג. בקנייה: מעבד, לוח-אם, זכרון, הרד-דיסק, מארז. כרטיס מסך יקנה בדור הבא, כלומר (בתקווה) בסביבות יוני/יולי. משהו בסביבות ה-1200 עד 1700 שח. ללא צורך ממשי ב-CF/SLI כנראה. חלקים שילקחו מהמחשב הנוכחי: ספק OCZ GAMEXSTREAM 600. כרטיס מסך (לעכשיו) Nvidia 7800GTX 256. 2X250 W.D. HDD Tuniq Tower 120. לעכשיו, מה שבראש שלי הוא: (כאשר אני ממש לא סגור על לוח אם, וממש לא אכפת לי לרדת במחיר... אני כן חושב שאני מעדיף X38... אבל אפשר להוריד אותי מזה, מעדיף בעקרון ASUS/GIGABYTE, אבל חופשי בדעות ). מעבד Intel Core 2 Quad Q9450 Box ¤1560 כמות:1 http://…
-
- 11 תגובות
- 925 צפיות
-
-
אמא שלי רוצה להחליף את המחשב שלה ומטעמי מקום בלבד רוצה מחשב נייד(משקל, סוללה וכל שאר הפרמטרים של הניידות לא מעניינים כלל). השימושים הם גלישה ועבודה משרדית בלבד. דרישות שונות אחרות הן כדלקמן : חברה בעלת נותני שירות איכותיים במקרה הצורך, אחריות ארוכה ככל הניתן, מעבד ix ולא celeron אם ניתן ומסך איכותי ככל הניתן במגבלות התקציב. ישנה אפשרות לחריגה של כ500 ש"ח אם יש מחשב בעל מסך משמעותית יותר טוב או אם קיימת קפיצה טכנולוגית משמעותית(דור חדש של מעבדים וכדומה).
-
- 4 תגובות
- 899 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין להחליף את המחשב שלי בבית. ראיתי שרוב המפרטים שאתם מכינים מבוססים על מעבד AMD. מדוע זאת? האם תוכלו להפנות אותי לאתר שמשווה בין מעבדי AMD MainStream לבין Intel הנפוצים לטווח מחירים המדובר (כמו e5400). להלן פירוט הצרכים לפי הפורמט המקובל באתר: 1. מה התקציב המקסימלי? 2000. חריגה קטנה אפשרית. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית לרוב, קצת גרפיקה בסיסית ואולי משחקים (גם בסיסי). 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם…
-
- 3 תגובות
- 558 צפיות
-
-
היי, אחרי שנים שאני מתעסק עם מחשבי עגלה, עדיין עובד על פנטיום1 200 וכל מיני פנטיום 2 ו פנטיום 3, החלטתי, שמכיוון שאני גם עובר לדירה חדשה, גם לקנות מחשב חדש, והפעם - לשם שינוי, מחשב טוב. המחשב יריץ לינוקס ולא ישמש למשחקים בכלל, אלא רק לצורכי פיתוח תוכנה ודברים כמו גלישה באינטרנט ואיי אר סי וכל זה. הדברים הכי מאמצים שהוא יעשה זה לקמפל ולהריץ הרבה מאד אפליקציות בו זמנית למשך הרבה זמן - כלומר, שלא יתחיל להתפרק לי עם פיירפוקס שפתוח עם 50 טאבים בזמן שהוא מקמפל איזה 3-5 דברים ומשמיע אוגגים... הממ, הדילמה העיקרית שלי זה אם לקחת איי אמ די או אינטל, מהקצת שקראתי כאן נוצרה תחושה כאילו אינטל יותר טובים באופן כללי ואיי אמ די יותר טובים למשחקים, או משהו כזה. העדפה שלי באופן טבעי ה…
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, קניתי מחשב ב5,000 ש"ח כולל מסך.. המפרט הוא: מסך - LCD SAMSUNG 22 מדגם 2253BW עלה 1100, יכלתי לקנות בזול יותר (מאוחר מדי) מעבדINTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 : "SLACR" - BOX לוח אםGIGABYTE GA-EP43-DS3L כרטיס מסךPALIT PCI-EX 2.0 Geforce 9800GTX+ 512MB GDDR3 - RETAIL צורב DVDLG DVDRW GH-22NS40 X22 - BLACK - SATA זיכרוןKINGSTON 4096MB (2048MB X2) DDR2 800MHZ CL5 מארזCOMPUCASE 6A19B-NPS w/o PSU מקלדתMICROSOFT WIRED KEYBOARD 500 : ZG6- עכברMICROSOFT WHEEL MOUSE OPTICAL - USB/PS2 ספק כוחCOOLERMASTER EXTREME POWER PLUS 500W : RS-500-PCAR-A3 דיסק קשיחSAMSUNG 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - HD501LJ עכשיו כמה שאלות.. איך המחשב באופן כללי? איך המחשב הזה ל…
-
- 6 תגובות
- 589 צפיות
-
-
היי אני צריך מפרט למחשב. כל מה שאני צריך זה לוח אם, מעבד, זכרון וכרטיס מסך כל זה ב2000 שקל תודה
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-