עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by bati6,

שלום, למכ אני לא מוצא בתקציב של 5100 מחשב של אחת החברות שציינתי בכותרת, עם הטנדרבולט? וגם הרוב עם 8 ג'יגה ואני צריך 16. האם יהיה לי הבדל משמעותי בין i7 דור 8 לבין בi 5 דור 8 אם אני עובד על תכונות עריכה? תודה

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  2. Started by Kremer,

אתמול קניתי מחשב חדש בחנות SKYPC. קודם כל השירות שם היה פשוט מדהים נכנסנו לחנו(אני ואבא) ישר פנה אלינו מוכר ששאל מה אנחנו צריכים ועזר וענה על כל השאלות. המוכר היה סובלני כלפי אבא שלא בדיוק הבין על מה הוא מוציא כל כך הרבה כסף והסביר לו על כל חלק מה ולמה. המפרט הוא: פריטים מק"ט תיאור הפריט סכום ביניים 1 AB9 לוח אם ABIT AB9 - ¤632.00 ¤632.00 1 GV315 כרטיס מסך GeCube X1950Pro 256MB GDDR3 PCI-E - ¤1,039.00 ¤1,039.00 1 IE6300 מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box - ¤1,048.00 ¤1,048.00 2 F2-5300CL5S-1GBNJ זכרון G.Skill DDR2 1024MB 667Mhz CL5 - ¤329.00 ¤658.00 1 SEA160 כונן קשיח SeaGate ST3160811AS 160GB - ¤330.00 ¤330.00 משלוח : י…

• 12 תגובות
    • 869 צפיות
  3. Started by Socrates,

קודם כל, מה הסיפור של ניידים של טושיבה? ראיתי אנשים משתמשים בהם והם נראים לי די עמידים. לפני כמה ימים ראיתי בספריה בחורה עם נייד טושיבה ענתיקה(פנטיום 1 !) עם מסך מקרובי, שמריץ חלונות 95 וורוד 7(לה זה מספיק, כי לא צריך באמת יותר מהגרסה הזאת של וורד). יש איתם אילו שהן בעיות ידועות? בבאג יש עכשיו אחד ב3600 דגם: L30-134 המעבד, וזה צריך להספיק לי בהחלט, הוא celeron(Yonah) processor 410a 1.5ghz הזכרון 512MB DDR2 ודיסק קשיח של 60GB. הכרטיס מסך הוא raedeon 200M. על פניו, המפרט נראה די טוב, אני לא מבין גדול בניידים, והמחיר לא כ"כ יקר בהשוואה למחירים של ניידים אחרים שנמכרים במחירים דומים(וגבוהים יותר) עם 256MB ודיסק של 40 GB. אין לי כרגע כוונה לקנות lenovo מהסיבה, שאני לא מעוניין ל…

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  4. Started by sssddd2,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב הוא סביבות ה-3500-4000 ש"ח, כאשר אם יש איזשהו שיפור משמעותי למחשב מאוד משמעותי שיהיה בחריגה של 400-500 ש"ח אז יש מקום לחריגה. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אני מידי פעם כן משחק משחקים וכרגע המחשב שלי מריץ אותם אבל חלקם הגדול זזים לאט, אני זקוק למחשב שיוכל להריץ משחקים שכבר יצאו וגם משחקים שעתידים לצאת לא חובה על גרפיקה הגבוהה ביותר, כל עוד המשחקים החדשים ירוצו על LOW זה בסדר, אבל שלא יהיו איטיים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר …

• 14 תגובות
    • 869 צפיות
  5. Started by dr_hofman,

אני רוצה לקנות את המארז: Enermax CS-3181L-BBS Neon אבל אני כבר לא מוצא את זה באף חנות, הוא אזר בכולם... איפה אני יכול להשיג אותו? כי לפי מה שראיתי יש בו אפשרויות קירור מעולות וחשבתי לקנות את הלוח של גיגה בייט 8knxp הוא אמנם יקר אבל נראה לי שהוא מצויין אילו שני הפירטים שאני לא רוצה להתפשר עליהם.. מקווה שתוכלו לעזור לי. תודה

6. Started by Anael,

* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (ללימודים וכו'), צפייה בסרטים/סירטונים ומשחקים קלים. * גודל המסך? 15.6 * רזולוציית המסך? לא מספיק מבינה בשביל לומר. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? בין 2 ל-3 ק"ג, כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, מומלץ גם חריץ לSDCARD וכניסת USB3 * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינמום של 500GB עד טרה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא, ללא מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * המחשב מיועד לשימושיים בסיסיים כעיקרון, והתקציב האופטימלי עומד על עד 2800 ש"ח …

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  7. שלום אנשים, אני צריך עצה בנושא הנ"ל. ידידה שלי רוצה נייד והציעו לה את השניים הנ"ל: Lenovo IdeaPad G560 M274NIV Fujitsu LifeBook AH530-12 למעט העובדה שזה KSP, מה יהיה מומלץ והאם יש אופציה טובה יותר? אני לא יודע איך FUJITSU אבל על הנייר המפרט יותר טוב והמחיר יותר גבוה ויכול להיות שבמחיר הזה עדיף משהו אחר בכלל. אודה על תשובתכם המהירה - היא צריכה לרכוש כמה שיותר מהר.

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  8. Started by dillen,

קודם כל שלום לכולם, אני חדש פה ויש פה אחלה אתר..מאוד מקצועי. עכשיו לעניין אני רוצה להחליף מחשב ונראה לי שהחלטתי ללכת על amd בסוף. אז ככה..ההצעה שקיבלתי היא כזאת: מארז 500w מעבד amd athlon 64 bit 3000+ לוח אם: epox 8kda3j זכרון: 512 ddr של סמסונג כ.מסך: radeon 9600xt 128 mb ddr זה הכל פחות או יותר..שאר הדברים יש לי אני מוסיף בעצמי. עכשיו ההצעה שנתנו לי היא 3,250 ש"ח על הפריטים הנ"ל. רציתי לדעת קודם כל אם זה שווה את זה ואם יש משהו שאפשר לשפר בלי צורך לחרוג יותר מדיי, עד 3500 ש"ח בערך.והאם כדאי להשקיע עוד טיפה ולעבור ל-939 היותר חדש? ועוד שאלה חשובה מאוד: האם כדאי לעבור לamd מאינטל? המחשב מיועד בעיקר למשחקים ולצפיה בסרטים ועבודה עם תוכנות כדוגמת פוטושופ וכו'. תודה מראש על הת…

• 14 תגובות
    • 869 צפיות
  9. * מטרות המחשב? לימודים-הנדסת מערכות מידע. ושימושים כלליים כגון אינטרנט. * גודל המסך? 15 אינץ' +- * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב, בחורה צריכה לסחוב את זה כל יום בתיק. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר ארוך יותר טוב. זמן ארוך לדעתי הוא יותר מ4 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) כמה שיותר כך יותר טוב. * כונן CD/DVD? צורב? לא חובה במטרה לחסוך במשקל. * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש, אם יש פרטים…

• 3 תגובות
    • 869 צפיות
  10. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב שולחני חדש (עד עכשיו עבדתי על ניידים בלבד)שישמש כתחנת עבודה לעריכת וידאו ומידולים בתלת וגם שישמש למשחקים כבדים אני זקוק להצעה למפרט מלא עבור מחשב כולל ציוד היקפי (ללא רמקולים) ובהחלט כולל מסך רציני (בינתיים אחד יספיק). אין לי מושג בלוחות אם ומאווררים אך ההצעות שראיתי בחנויות נראו לי מאוד לא מקצועיות. תודה,

• 10 תגובות
    • 869 צפיות
  11. שלום חברים, צריך לרכוש לאישתי מחשב נייד לעבודה, היא מנהלת מכירות. והשימושים שלה קלים, למשל אופיס, מיילים וכו׳ לאישתי חשוב שהוא יהיה בעל עיצוב נקי, דק וקל משקל (היא אוהבת את הסגנון של לנובו YOGA) לי חשוב לנצל את ההזדמנות ולרכוש מחשב שיוכל להחזיק גם משחקים, עבור הבן שלי (בן 10) לכן הייתי רוצה למצוא לפטופ מאוזן עד כמה שניתן המשלב עיצוב דק, משקל נמוך וגיימינג. מקווה שיש חיה כזו.. תודה. אני מעוניין שהמחשב יהיה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6,000 ₪ 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים, אופיס, מיילי…

• 0 תגובות
    • 869 צפיות
  12. אורח אלון
    Started by אורח אלון,

מה הולך ?? אז ככה : אני רוצה לקנות מחשב חדש ובזמן האחרון אני בודק כל מיני אופציות למחשב גיימינג מטורף עד 7אלף שקל . עכשיו אחרי הרבה עבודה קשה והשקעה של הרבה אנשים טובים הצלחתי להגיע לשני המפרטים האלה : 1.http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=95128 2.http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=94988 הייתי שמח לשמוע את הדעות שלכם מה יותר כדאי לקנות ומה עדיף ?

• 0 תגובות
    • 869 צפיות
  13. אני כרגע מחליף את מערכת הAGP שלי ועובר לPCI-E, אני מוכר את ה7800GS שלי ואני זקוק למערכת טובה למשחקים בתקציב של 2500 ש"ח( חריגה תתקבל ;D) ללא מסך וכרטיס מסך , ללא רמקולים וציוד היקפי, [חשוב שיהיה ספק כוח איכותי, ומארז איכותי ( שלא יהיה טראנספורמר כי אבא שלי לא אוהב) בסביבות ה400 ] למרות שאין תכנונים לOC האם מפרט כזה בכלל ריאלי? שאלה נוספת היא- האם כדאי לי אחרי שאני מוכר את כרטיס המסך - לקנות 7300GS ולחסוך לכרטיסי DX10? תודה מראש

• 10 תגובות
    • 869 צפיות
  14. אני מעוניין לקנות מחשב(+ציוד הקפי+מסך 1) למטרת משחקים (טוטל וור, פרו אבולושן, משחקי נהיגה וכו') ולעבודה על 2 מסכים, אני לא ממש מבין בתחום והמליצו לי על המפרט הבא: מעבד Core 2 Extreme Quad Q6600 Box Intel לוח אם GAP35CDS3R Gigabyte כרטיס גרפי Saphire Radeon HD3850 256MB DDR3 PCIe או nVIDIA GeForce 8800GT 512MB PCIe Gigabyte זכרון DDR2 2048MB 800MHZ CL5 מסך מחשב LM1911 Daewoo איך המפרט? הוא עומד בתקציב? ומאיפה קונים? תודה מראש עריכה: מסך 1 כבר יש.

• 16 תגובות
    • 869 צפיות
  15. Started by israel1970,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גרפיקה תוכנות איור ומשחקים כמו קול אוף דיוטי החדש א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. קול אוף דיוטי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יחובר מסך בגודל 21 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  16. שלום הזמנתי מחשב חדש מנעה מחשבים: מעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual-Core 3800+ (2.0GHz) BOX לוח אם: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D זכרונות: PQI 400MHZ PC3200 Dual Channel 1024MB 2-3-3-6 דיסק קשיח: WD 80GB 7200RPM 8MB SATA II כרטיס מסך: Sapphire X800GTO 256MB PCI-E צורב די.וי.די: LG GSA-4167B BULK WHITE מארז+ספק: COMPUCASE CI-6A19 WHITE 400W מאוורר נוסף: 120mm Fan with sensor control מסך: LG L1950B 8ms סה"כ 8390 כולל הרכבה והכל... מה אתם אומרים?

• 14 תגובות
    • 869 צפיות
  17. Started by BIR,

עוד מעט יש לי יומולדת ואני רוצה מחשב חדש.. 1. מה התקציב? 10000+- 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)משחקים כבדים מאודד פה ושם עבודות אינטרנט וכו'.. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי?הכול רמקולים,מסך,מיקלדת,עכבר מסך דק ושטוח שהיה טוב למשחקים....אם לפחות 12 ms או 8MS] 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי צריך הכול+צורב די וי די 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? שהיה מעבד אינטל! ולוח אם אסוס 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש…

• 9 תגובות
    • 869 צפיות
  18. שלום לכולם , אני מתכון לקנות נייד .מתלבט בין שני הניידים הנ"ל מה דעתכם? dv9750ej HP:HP יצרן Pavilion DV9750EJ דגם מעבד Intel Core Duo T7500 מעבד 2.2 GHz מהירות 2 MB רמה 2 זכרון מטמון זיכרון 2048MB(2x1024MB) נפח 667MHZ מהירות זיכרון 0 חריצי זיכרון פנויים 2 חריצי זיכרון נגישים 2GB קיבולת זכרון מקסימלית איחסון 250 GB גודל דיסק 5400 סל"ד SATA מהירות דיסק כוננים Yes DVD Multi Burner חריצי הרחבה Yes Secure Digital Type I/II PCMCIA מסך WXGA סוג 17" גודל 1440X900 רזולוציה Yes מצלמה תקשורת Yes מודם 56K 100/100 LAN משולב אתרנט כרטיס רשת Yes Bluetooth Yes WiFi 802.11 גרפיקה Nvidia GeForce 8400 כרטיס מסך …

• 7 תגובות
    • 869 צפיות
  19. אני מחפש מחשב לצורכי אינטרנט ולימודים, עם אפשרות לשדרג בעתיד. אני רוצה מחשב חדש ללא מסך וללא מדפסת : מעבד פנטיום 2.8 או AMD שקול לוח אם מתאים צורב דיסק קשיח מארז + ספק זיכרון 512 מגה. כרטיס מסך פשוט (לא OB). כרטיס רקול OB (אפשרות) כרטיס רשת OB (אפשרות) לא צריך: מדפסת מסך קוננים אחרים. תודה מראש על כל העזרה.

• 5 תגובות
    • 869 צפיות
  20. Started by ace_low,

ערב טוב. אבקש המלצות בנוגע למפרט מחשב עד 2000 ש"ח. המחשב לא ישמש בתור מכונת משחקים מפלצתית, לא יבוצע עליו OC, בגדול הוא ישמש לתיכנות, גלישה, עיבוד תמונה. המפרט צריך לכלול רק מארז, מעבד, לוח אם, כונן קשיח וזיכרון. כיום אני משתמש בAMD 700 384 מ"ב זיכרון 133 20 ג"ב 7200 של IBM TNTRiva 2 64 MB. נא לציין האם ידועה בעיה בהעברת כרטיס המסך ללוח האם החדש (מתחים וכאלה). תודה רבה ולילה טוב.

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  21. שלום לחברי הפורום אני צריך המלצה למחשב נייד לעבודה בשטח (שלא יהיה מחשב עדין), שיהיה מחשב חזק "סוס עבודה". דרוש זמן סוללה ארוך (11~ שעות) , יציאת HDMI בלוטות' וצורב DVD אין עדיפות לחברה מסוימת. לקנייה בישראל. תודה, שלומי.

• 1 תגובה
    • 869 צפיות
  22. Started by raz24,

שלום, אני מתכנן לרכוש בארה"ב אחד משני לפטופים: DELL Inspiron N5030 (iN5030-2112B3D) Notebook Intel Pentium T4500(2.30GHz) 15.6" 4GB Memory DDR3 1333 320GB HDD 5400rpm http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834157545 HP 625 (XT960UT#ABA) Notebook AMD Athlon II Dual-Core P340(2.20GHz) 15.6" 3GB Memory DDR3 1066 320GB HDD 5400rpm http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834157545 פרט למעבד ולזכרון המפרט שלהם די דומה וכך גם המחיר. מיועד לשימוש בסיסי- אינטרנט, סרטים, אופיס. האם יש יתרון משמעותי לאחד מהם על פני השני? תודה רבה, רז.

• 0 תגובות
    • 869 צפיות
  23. Started by Shbd,

שלום, אחרי שנה+- עם ה- NAS שלי שהורכב בעיקר מחלקי חילוף הוא די מפרפר והנני זקוק לאחד חדש. הדרישות: - אין צורך בציוד הקיפי - לוח אם עם 4 חיבורי SATA לפחות, אני מאוד אשמח ל-6 אם יתאפשר. - מארז, אני אסתפק ב- MidTower נראה לי הכי קטן שאוכל לקחת ועדין לדחוף לשם יותר מ-2-3 ההארד דיסקים. (החמוד הזה הרשים אותי). - הארד דיסק 500GB (די והותר ל- WHS2011) - מפרט מ KSP \ Ivory תודה.

• 5 תגובות
    • 869 צפיות
  24. היי. קיבלתי תודות לכם את המפרט הזה וכתמיד מאוד התרשמתי מהמקצועיות והרצון הטוב שלכם... אלא שחל שינוי "קל" (האמת קצת יותר מקל) בתקציב ולכן נאלצתי שלא מרצוני לקחת את ה-6600 (ולא GT ). כעת אני זקוקה לקיצוץ נוסף של כ-200 ש"ח וממש לא יודעת מאיפה להוריד (בבקשה אל תעברו לAMD -אני לא היחידה שקובעת בנושא). וזקוקה מאוד לעצתכם .....(אולי לוח האם ?). המחשב ישמש ליישומי אינטרנט הורדות ומשחקים (לא מאוד כבדים) מצטערת ששיגעתי אתכם - וממתינה בסבלנות זהו המפרט: מעבד intel p4 3GHZ לוח אם Asus P5GD1-VM זיכרון 512MB adata זיכרון2 512MB adata מארז Hec Compucase Cl-6A19 כונן קשיח WD 80GB Sata כ.מסך geforce 6600GT leatek winfast TDH צורב DVD Nec 3540A מליוני תודות.

• 6 תגובות
    • 869 צפיות
  25. Started by se7en,

שלום חבר שלי רוצה לקנות מחשב חדש. חשוב שיהיה כפול ליבה. לא למשחקים.

• 8 תגובות
    • 869 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.