ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין להרכיב מחשב לצורכי משחקים ושימוש בייתי סטנדרטי, המחשב צריך להיות טוב בשימוש בייתי לפחות למשך 3-4 שנים (אינטרנט, סרטים, אופיס, הורדות). בתחום המשחקים אני רוצה שלשנה וחצי - שנתיים הקרובים המחשב יריץ כל משחק. כמו שמופיע בתוכרת, התקציב עד 6K. זה המפרט שחשבתי עליו, אשמח לקבל תגובות: מארז T.TAKE SOPRANO ספק כח T.TAKE 550W לוח אם ASUS P5Q מעבד אינטל Q9300 + קירור AC או TT או משהו מקביל זכרון 4G DDR2 800 דיסק קשיח 500G SAEGATE SATA2 צורב DVDRWX20 LG/PIONEER כרטיס מסך GIGABYTE HD4870 512MB PCIEX אין לי צורך בציוד היקפי. אני מאמין שהמפרט הזה לא יעלה יותר מ - 6K בחנויות נורמאליות. עוד דבר חשוב, המחשב צריך להיות רועש בגבולות הסביר, נושא הרעש חשוב אבל לא על חש…
-
- 14 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן להתחיל את לימודיי האקדמיים בחודש אוקטובר וכחלק מההיערכות לכך עליי לרכוש מחשב נייד. השאלה שלי היא כללית- נותרו עוד שבעה חודשים עד לתחילת הסמסטר, ולמיטב ידיעתי בתחום הזה ישנם פיתוחים רבים מדי מספר חודשים. האם לדעתכם עליי לחכות עם רכישת המחשב לתקופה סמוכה יותר ללימודים (יולי-ספטמבר לדוגמא), או שמא מומלץ כי ארכוש מחשב כבר בתקופה הקרובה? תודה רבה על העזרה.
-
- 1 תגובה
- 887 צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט למשחקים ב-5000 ש"ח. המפרט לא צריך לכלול מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, מדפסת וכל ציוד היקפי אחר. הוא כן צריך לכלול צורב DVD. אנא הרכיבו את המפרט בלמיר: http://www.lamir.co.il/bundles.asp#mushkin_memory
-
- 11 תגובות
- 887 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפשת הצעות למפרט בשביל אבא. התקציב הוא כ-4000 ש"ח לא כי לא ניתן להוציא יותר אלא כי אני משערת ש-4000 ש"ח צריכים להספיק לצרכים כאן. ניתן בהחלט לחרוג קצת למעלה אם יש סיבה. התקציב לא צריך לכלול ציוד היקפי כלשהו. השימושים יהיו עבודות משרדיות סטנדרטיות ומשחקים. מדובר בעיקר במשחקי First Person Shooter מסגנון Call of Duty ו-Medal of honor לדורותיהם. קחו בחשבון התאמה לכל גרסא נוכחית או צפויה בקרוב של הז'אנר. אבא איש די צנוע, הוא משחק על מסך של 22" ברזולוציה של לא יותר מ-1600X900. אני לא צופה שהוא ירצה להחליף את המסך בקרוב או להעלות את הרזולוציה. אני כן רוצה שהוא יוכל לשחק בהגדרות גבוהות. אין חשיבות גדולה לשקט של המחשב ולא מתוכנן שום OC. אין צורך במערכת הפעלה. ככל …
-
- 4 תגובות
- 887 צפיות
-
-
יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. 3500 כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. אין לי שידוע עדיף ישראלי או יבוען * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיף 1080 - 1920 לא יותר מזה * משקל רצוי? עד 2 ק"ל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רוב הזמן הוא מחובר לחשמל אבל עדיף לנסיות וכל מיני דברים מחוץ לבית ניראה לי עד 6 שעות אם אפשר יותר עדיף * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA או HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אמח צעדיף SSD בגלל שזה מחשב בעיקר לגלישה וצפייה בסרטים ברשת לא להורדה אז המהירות זה עדייף וגם לאנשים קלמזים SSD יותר יציב מי תראומ…
-
- 4 תגובות
- 887 צפיות
-
-
אם אפשר בבקשה מפרט מחשב למשחקים ב7k. עם מסך (LCD) עם עכבר ומקלדת (אין צורך מוגזמים) אם פיספסתי עוד משהו... תודה, תום.
-
- 14 תגובות
- 887 צפיות
-
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש. המחשב שלי איתי כבר 10 שנים עם i5-2400. המחשב משמש בעיקר לצרכים ביתיים (אינטרנט, סדרות, אופיס) ולעיתים רחוקות לתכנות ולגיימינג (הורדתי לא מזמן battlefront). כן צריך שתהיה תמיכה טובה בתלת מימד. הרבה כרטיסיות ומסמכים פתוחים. התלבטות ראשונה מעבד - i5 10600 i7 10700 - הבדל של 500 שקל. האם יש צורך ב i7? מה ההבדל? מאוורר למעבד antec c40 לוח אם Asus Prime B460M-K Micro ATX. מה ההבדל בינו לבין h410? RAM 8GB כפול שתיים Samsung 970 EVO 1TB PCIe M.2 2280 כרטיס מסך Asus NVIDIA GeForce GT1030 2GB ספק כח אקטיבי Antec VP600P PLUS 600W יש לי מארז עם שני מאווררים - האם צריך להוסיף עוד? יצא לי 4…
-
- 3 תגובות
- 887 צפיות
-
-
מארז ATX מפואר הכולל שתי יציאות USB קדמיות מעבד מהדור החדש INTEL CONROE E-2160 לוח אם GIGABYTE INTEL 945GC/1333MHZ כ.מסך-FX-8600GT 512M/HDTV/DVI זיכרון מהיר 2048MB DDRII 667MHz PC5300 דיסק קשיח בנפח של 320GB SATA2/7200 RPM מבית אחת החברות המובילות W.D/SAMSUNG/Maxtor כונן - DVDRW SAMSUNG/LITE ON כ.קול 6 ערוצים הכולל אפשרות חיבור למערכת 7.1 מקלדת אינטרנט איכותית+עכבר אופטי רמקולים מעוצבים 420W סהכ 2550 ש"ח איך המפרט הזה ויש אפשרות לשדרג את המעבד ל INTEL CORE 2 E-6550/2.33GHZ/1333MHZ בתוספת 550 שח..שווה?.. תגידו לי מה אתם חושבים על כל זה תודה
-
- 7 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניין לקנות מחשב נייד לפי המפרט הבא: 1. משקל 2ק"ג (רצוי פחות אך אפשר קצת יותר) 2. מסך 12.1 (אפשר 13.3) - על מנת לעמוד ב-1 3. מחיר עד 5000 ש"ח 4. שימושים עיקריים - אופיס, קצת מישחקים (ברמה של AOE), אינטרנט לפי המפרט הנ"ל נראה שיש מבחר מוגבל של מחשבים: 1. Dell vosto 1310 2. MSI PR210 3. Acer Aspire 2920 4. HP 2230s (כנראה חורג מהתקציב) 5. Lenovo V200 6. Lenovo SL300 7. Toshiba U200 מה עדיף? יתרונות חסרונות. אופציות נוספות? תודה!
-
- 3 תגובות
- 887 צפיות
-
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב בסכום של 5000 שח ללא מסך. המחשב צריך לשמש בעיקר לתיכנות ולכן השקעתי בזכרון גדול (1024 מגא). למשחקים אני לא צריך אותו כמעט. לצרוב די וי די אין לי כרגע צורך. אם יש למשהו הערה לגבי החלקים - אשמח לשמוע ולהחליף אבל הרעיון הוא לא לגלוש מעבר לסכום הנ"ל. כמו כן אני לא יודע אם יש חשיבות להשקיע במארז מסויים או להוסיף מאוורר (המעבד הזה מתחמם במיוחד ?) תודה P-4 2.8 520 800MHz 1 Mb Cache HT מעבד: ASUS P4P 800 E DELUX SATA GBL 8.1 לוח אם: ( DDR Micron 512 Mb PCL3200/400 MHz ) X 2 זיכרון: WD 7200 80GB S-ATA דיסק קשיח: Abit Siluro FX5200 DTF128Mb DVI כרטיס גרפי: Creative Audigy LS 5.1 כרטיס קול: Creative Inspire 2.1 2500 רמקולים: Sony Combo CD-RW 52x32x…
-
- 9 תגובות
- 887 צפיות
-
-
דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 160GB 8MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3160211AS מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 זיכרון: TWINMOS 1024MB DDR2 667MHz CL5 כרטיס מסך: HIS PCI-EX RADEON X1950PRO IceQ3 256MB GDDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL מארז: AEROCOOL ExtremeEngine 3T BLACK w/o PSU סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤ 4036 יש לי כמה התלבטויות... בעוד פחות משנה אני מתגייס ובנתיים אני מתכוון לעבוד לכן לא יהיה לי הרבה זמן לשבת מול המסך. אני מתלבט האם להשקיע בכרטיס מסך הזה, ולהנות מהביצועים עד שיש לי זמן ויותר מאוחר להחליף במשהו שתומך בDX10 או לקחת את 7600GT שהוא די טוב ? אני פשוט לא רוצה שיווצר מצב שאני קונה משהו יקר…
-
- 7 תגובות
- 887 צפיות
-
-
הממ , כמו שהכותרת אומרת , כרגע יש לי epox 8rda+ athlon 1700 (1446mhz @ 2600 (2200mhz) וסטיק בודד של 512 crossair 2-2-2-2.5 pc3200 הממ אני צריך מעבד זכרון לוח אם והרד דיסק (כרגע יש לי 30 עם מ'ס 5400) בקשר לזכרון , רצוי אותו סטיק בדיוק... זה נראה לי יהיה הכי יעיל , בקשר למעבד אני עדין מתלבט בין ה amd 64 3200 שהבנתי שיש לו 2000 מגה הרץ לבין ה p4 3.2 1024k או שזה היה ה 3 גיגה הרץ , לא ממש זוכר. אז נכון שהאי אמ די עם 64 ביט. אבל 1200 מגה הרץ זה בכל זאת לא צחוק. בקשר ללוח אם , אני לא צריך כרטיס קול איכותי עליו , יש לי כבר חיצוני , ואני לא צריך כרטיס מסך עליו יש לי R9700 pro שאני דיי בטוח שזה יספיק לי לזמן הקרוב. הממ הרד דיסק 80 יספיק לי... לא ממש מבין בחברות , אני ישאיר …
-
- 8 תגובות
- 887 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא : AMD Athlon 3000 64Bit 939 K8N Neo4 Platinum (s939 nf4ultra DDR 512Mb 400MHz Kingston CL3 X 2 = 1G NX66256D Gigabyte 6600 256MB DVI,TV,PCI-E Deskstar 7K250 160GB Sata Hitachi/IBM X2 Teac/SONY 1.44 PIONEER AO9 DVD±RW מארז Thermaltake Xaser III V1000C+ספק 460W מספר הערות: 1. כידוע יש עומס רב על הדיסקים (יתכן שאוסיף עוד דיסק), קראתי הרבה תלונות ש-WD לא עומדים בעומס, השאלה אם זה נכון, או שריבוי התלונות נובע מכך שרוב הדיסקים שנמכרים בארץ הם מתוצרת WD. 2. האם המעבד בא עם מאוורר או שצריך להוסיף ? 3. האם עדיף בכלל AMD או אינטל 3MHZ 775 4. שימו לב! המחשב לא ישמש למשחקים. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 887 צפיות
-
-
-
מה מחיר סביר למחשב הזה? השימוש ללימודים (לא גיימינג): מסמכים, וידאו (לא פיתוח) מעבד: A10-6800k AMD זיכרון: 12 ג"ב דיסק1: ssd 128G דיסק2: SATA 1T כרטיס גרפי: GTX-950 צורב. מערכת הפעלה חוקית מותקנת (W10 Home) תודה.
-
- 3 תגובות
- 887 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום. משום מה בזמן מנוחה המעבד שלי עובד על 65 מעלות! איך זה הגיוני? וכשאני מפעיל OCCT בשביל להריץ בדיקה של המקסימום זה אחרי דקה אומר לי שהמעבד חם מדי.. למה זה?
-
- 1 תגובה
- 887 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש לבנות NAS שיהיה גם שרת רשת בייתי (Web Server) ועוד. הוא יהיה שרת FreeNAS עם תוספות. את כל הרכיבים דיי מצאתי את מה שמתאים, אבל לא מצליחים לתת לי ייעוץ אמיתי לגבי המארז. דרישות: 8 HDD נשלפים (מגירות) ״5.5 פלוס דיסק מערכת. וקירור מספיק הבעיה היא שהלכתי לכמה ״מבינים״ שנתנו לי מפרטים אחרי שהדגשתי שאני רוצה מגירות, כלומר שאני אוכל לעשות Hot Swap ונתנו לי הצעות מחיר ושוב ושוב אני רואה מארזים עם מספר מסויים של מקומות לדיסקים חשופים והשאר מוסתרים בתוך המארז. אני כבר לא טכנאי הרבה שנים ולא נמצא בתחום (כיום מפתח). אני אודא לכם אם מישהו יוכל להמליץ על מארז מתאים, עד 1000 שקלים (כמובן שכמה שפחות יבורך, אבל נאמר שזה הקצה) שמתאים לדרישו…
-
- 0 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום שלום.. לפני כשבועיים רכשתי נייד EX620 MSI עם מעבד T6400 וזיכרון 2GIGA התקנתי על הנייד WIN 7 בגירסת בטא עובד מצויין ה WINDOWS מעולה אבל הסוללה מספיקה לשעה וקצת עם עבדה WIFI ו בלוטוט שזה אמור להספיק קרב ל 3 שעות הייתי באייבורי החלפתי את הסוללה לחדשה ואותה בעיה ,הטענתי את הסוללה כמו שצריך 12 שעות במנוחה פרקתי ונתתי לו עוד כמה שעות האם מישהו יודע בקשר ל 7 שזה צורך צריכה יותר גבוה כי עם XP עדיין לא עבדתי עם הנייד *הסוללה היא 6 תאים* תודה
-
- 1 תגובה
- 887 צפיות
-
-
אני רוצה מחשב שבו אוכל להשתמש בעיקר לתכנות ולהרצת תוכנות שטוחנות את ה-CPU (בעיקר אלגוריתמי למידה למיניהם). אני גם כנראה אצטרך הרד-דיסק יחסית גדול ורצוי מהיר, אבל זה לא העיקר. בנוסף אני רוצה שהמחשב יהיה שקט, גם כאשר הוא עובד בעומס לאורך זמן. המחשב יהיה בחדר ללא מזגן, קיר דרום-מערבי. מעבר לזה אני רוצה שאפשר יהיה לראות סרטים ברמת 720p או אפילו 1080p על מסך "22 (של דל, אם זה משנה) ולהנות מכל ה-eye candies של ה-Aero של Win 7. משחקים אצלי זה מקסימום סוליטייר, אבל אני לא רוצה כרטיס מסך שיהיה נכה לגמרי. הוצע לי מפרט כלשהו ב-TMS, עליו עשיתי וריאציות. הערה לגבי כל המפרטים הבאים: הכוונה היא לקנות לוח אם Gigabyte P55A-UD3 ולא P55 כפי שנכתב במפרטים (תוספת של 35 שקלים), אלא שבאתר של TM…
-
- 4 תגובות
- 887 צפיות
-
-
יש לי מחשב נוטבוק של סמסונג סדרה 5. קיצורי הדרך לא עובדים לי - כשאני מנסה לדוגמא להנמיך/להגביהה את התאורה של המסך אני לא יודע אם זו בעיה של דרייברים או משהו אחר איך אני יכול לברר? ואם זו בעיה של דרייברים מאיפה אני יכול להוריד? תודה!
-
- 2 תגובות
- 887 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? רצוי לחסוך אבל זה התקציב. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 2600 עם ממש צריך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועבודה משרדית סטנדרטית כמו אינטרנט ואופיס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. FIFA 13 , Call Of Duty. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא ידוע עדיין, כנראה 1680X1050. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/…
-
- 7 תגובות
- 887 צפיות
-
-
הי. אני מחפש מפרט עד 3000 ש"ח ללא מסך המחשב אינו מיועד למשחקים כך שאפשר כרטיס מסך OB להוזלת עלויות מעדיף דיסק SATA זיכרון 512MB תודה
-
- 3 תגובות
- 887 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה אני תקוע בפרדוקס, מצד אחד אני רוצה מחשב נייד שיריץ משחקים - לא את הטופ, אבל שיתמודד עם משחקים סבירים, ומצד שני יש לי תקציב מאוד מצומצם - חייל. כדי להתגבר על כך אני מחפש עסקאות של מחשבים מחודשים, עם אחריות מיצרן אמין. כבר ראיתי עיסקה מתאימה של HP (אך זו נסגרה כבר), לכן אני מניח שזה ריאלי. אם מישהו מכיר עיסקאות שכאלו (נייד מחודש עם כ. מסך חיצוני), אודה אם תשלחו לי מידע / לינק על כך. תודה רבה!
-
- 7 תגובות
- 887 צפיות
-