עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Sarek,

שלום לכולם, אני מתכנן להתחיל את לימודיי האקדמיים בחודש אוקטובר וכחלק מההיערכות לכך עליי לרכוש מחשב נייד. השאלה שלי היא כללית- נותרו עוד שבעה חודשים עד לתחילת הסמסטר, ולמיטב ידיעתי בתחום הזה ישנם פיתוחים רבים מדי מספר חודשים. האם לדעתכם עליי לחכות עם רכישת המחשב לתקופה סמוכה יותר ללימודים (יולי-ספטמבר לדוגמא), או שמא מומלץ כי ארכוש מחשב כבר בתקופה הקרובה? תודה רבה על העזרה.

• 1 תגובה
    • 889 צפיות
  2. האם יש בשוק ניידים עם יכולת לעבוד בחוץ באור שמש?

• 6 תגובות
    • 889 צפיות
  3. נמאס לי לראות את אמא מתייסרת עם מחשב נייד עתיק תוצרת Acer מבוסס מעבד Celeron מלפני 5 שנים. אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש ואיכותי עם מסך בגודל 17 אינץ'. משקל חסר משמעות כי היא משתמשת במחשב רק בבית על השולחן כדי לגלוש באינטרנט ולערוך תמונות בפוטושופ. יש מספר דרישות: א. ציפוי מבריק על המסך לא יתקבל בשום פנים ואופן. מומלץ שלא יהיה ציפוי מבריק כלל. ב. צריך מפרט פשוט, סטנדרטי, בלי שום דבר פיצוצי, כי היא ממילא לא צריכה אותו ולא תנצל עשירית ממנו. בבאג, לצערי, אין שום דגם שעונה על הדרישה ככה שאני לא יכול לקנות במחיר עובד. חיפוש בזאפ לא הניב תוצאות. Lenovo בארצות הברית מוכרים רק 17" יקרים להחריד. מישהו מכיר דגם טוב שעונה על הדרישות?

• 2 תגובות
    • 889 צפיות
  4. Started by nirrub,

היי ברשותי מחשב משחקים אשר נרכש לפני כשלוש שנים (לערך). מפרט נוכחי: 1TB HD Gigabayte PH67-UD3-B3 לוח אם GTX 570 כרטיס מסך 8GB זכרון המטרה - לשדרג ככל הניתן על מנת לתמוך במשחקים מודרניים. חשבתי להוסיף למחשב SSD של 240 ולהתקין עליו את מערכת ההפעלה. כמו כן, מחפש עצה למה לעדכן את כרטיס המסך - הלוח תומך ב Crossfire ולא ב SLI (למיטב הבנתי) ולכן נניח שכל האפשרויות פתוחות (כרטיס בודד של NVIDIA או שניים של ATI). כמו כן, האם שווה להשקיע בעוד זכרון (כרגע יש 2 סטיקים של 4GB מסוג DDR3-1333) או להחליף? תקציב משוער - עד כ 3000 ש"ח. תודה! ניר

• 3 תגובות
    • 889 צפיות
  5. היי שלום לכולם, אני צריך מפרט מלא לעבודה עם תוכנות כמו Catia ו Unigraphics NX. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? נצלו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות כמו Catia ו Unigraphics NX, כמו כן כמובן גלישה באינטרנט וסרטים וכאלה ואשמח אם יהיה אפשר גם לשחק עליו משחקים כמו BF4 וכאלה בהגדרות גבוההות (פחות חשוב) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ציוד הקפי נדרש : מסך (…

• 0 תגובות
    • 889 צפיות
  6. שלום לכולם אני עומד לפני קניית מחשב חדש שמיועד לעבודה שוטפת (אינטרנט, צפייה בסרטים וכו'...) בשילוב עם משחקים (לא כבד במיוחד- שיריץ משחקים חדשים גם) כמו כן לא מתוכנן OC על ההתחלה- אולי בהמשך כשכבר המחשב יהיה יותר מיושן זה המפרט שהרכבתי: מעבד AMD ATHLON 64 4800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.5GHz 1MB CACHE - ADO4800DDBOX- BOX - 742 לוח אם ASUS M2N-E- 525 כרטיס מסך 8600GT 256MB GDDR3, Silent-Pipe II, HDTV, 2xDVI, PCI-E- 722 זיכרונות G.SKILL 2GBNT F2-5300PHU2 667MHZ -484 דיסק קשיח WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS -370 מארז+ספק COMPUCASE CI-6A19-400 ATX SUPER MIDI TOWER CASE + 400TRT - ATX 2.0 - 20/24 PIN -217+244 מקלדת עכבר Microsoft Wireless Optical Desktop…

• 10 תגובות
    • 889 צפיות
  7. Started by pure perfection,

שלום , אני רוצה לקנות את המחשב הזה : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5856&kw=GB-BSi3HA-61001.0#sp אני לא הצלחתי למצוא דיסק קשיח 2.5" 3 טרה בשביל לתקין אותו במחשב הזה , במקום מצאתי את הדיסק קשיח החיצוני הזה : WDBBKD0030BBK-EESN השאלה שלי היא האם אני יכול לפרק את המכסה ולהתקין את הדיסק הקשיח במחשב הזה ?? האם הוא מתאים מבחינת גודל פיזי ? תודה

8. שלום חברים, אשמח לעזרתכם. אני זקוק למחשב נייד קל ודק ככל שניתן, רצוי 13.3" ושלא יחרוג מ-2 קילו (עדיף כמה שפחות). חשוב מעבד i5 ובעיקר מאיץ גרפי שידע להתמודד היטב עם וידיאו 1080p. משחקים לא רלוונטיים. רצוי חיי סוללה של 3 שעות לפחות. עדיפות נוספת - מיקום חיבורים נוח, משום שהמחשב ישמש כמחשב ראשי במשרד כך שאצטרך כל בוקר לחבר אליו את הכבלים השונים. Dell Vostro v130 נראה מעולה עבורי מבחינת מימדים, מעבד וחיבורים, אבל אני חושש שמאיץ GMA HD לא יסחב לי את הוידיאו. מה דעתם? יש לכם המלצות? תודה רבה מראש.

• 4 תגובות
    • 889 צפיות
  9. Started by zoman,

אבקש מפרט למחשב נייד שהיה כמה שיותר חזק למשחקים כבדים ,עם מסך כמה שיותר גדול ,בלי הקפי ,לא איכפת לי עם יצא כבד ומסורבל ,העיקר לקבל משהו איכותי וחזק במיוחד במחיר הנ"ל ,אם אפשרי לפעולה ארוכה כמה שיותר לבטריה. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 889 צפיות
  10. אני מעוניין במחשב נייד המטרות גלישה WORD EXEL והרצת סרטים FULL HD במחשב ועל פלאזמה 42 תקציב: עד 3000(אם אין ברירה חריגה עד כ- 200 ש"ח), מאחר וגם תשתמש בו ילדה עדיף מחשב עמיד ברמת גימור * מטרות המחשב? כללי ווידאו HD, חיבור לפלאזמה / LCD מדי פעם * גודל המסך? 15.6 (כי אני מעדיף מקלדת מלאה אם ניתן) * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר עדיף אך בבית יעבוד על חשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 - חובה השאר בשמחה * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB ומעלה * צורב DVD? חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא, אך מעדיף 3 שנים אם ניתן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני לא יודע אבל אם צריך כ…

• 3 תגובות
    • 889 צפיות
  11. Started by bony123,

האם המפרט הזה משתלם עד 10k מעבד INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - BOX 1552¤ לוח אם GIGABYTE GA-EX58-DS4 1211¤ כרטיס מסך PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4870X2 2GB GDDR5 HDMI - R700 DELUXE REVOLUTION - RETAIL דיסק קשיח WD 640GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD6400AAKS 388¤ צורב DVD SAMSUNG SH-S223B x22 SATA BLACK 121¤ זיכרון G.SKILL 6114MB (2048MBX3) DDR3 1333 CL9-9-9-24 - F3-10666CL9T-6GBNQ 621¤ מארז ANTEC TWELVE HUNDRED w/o PSU 997¤ ספק כוח ENERMAX PRO82+ 625W 667¤ קרור למעבד ZEROTHERM NIRVANA NV120 PREMIUM 252¤ קרור למארז SCYTHE S-FLEX 120mm 1200rpm 79¤ +SAMSUNG LCD 24" T240 5ms DVI WIDE סה"כ: ¤10160

• 13 תגובות
    • 889 צפיות
  12. חדשה כאן, וזו הפעם הראשונה. ניסיתי לחפש במפרטים המומלצים אך לא מצאתי את הדרישה. בטוחני שהיו כאלו דיונים בעבר, אשמח לקבל קישור, או לחילופין כל המלצה למפרט תתקבל בברכה. הדרישה. אני עובדת בפיתוח אתרים ומערכות. אי לכך, המחשב האישי שלי משמש גם כעין "מיני שרת". המחשב צריך לכלול גם SQL SERVER, שהוא ג"כ שרת בפני עצמו שרת IIS פעיל התוכנות גם הן מאוד כבדות VISUAL STUDIO MSSQL כמו"כ פוטושופ, עם 2-3 קבצים כבדים פתוחים העניין הוא שבו זמנית יכולות להיות פתוחות 3-4 תוכנות מאוד כבדות, ואני מעוניינת שהרצת האפליקציה תהיה המהירה ביותר. פרטים נוספים - המדובר על מחשב בלבד לא כולל אביזרים נלווים של מסך מדפסת וכד' - המדובר על מחשב בלבד לא כולל התקנה של מערכות ההפעלה, שעם זה אתמודד לאחר ש"האפליק…

• 8 תגובות
    • 889 צפיות
  13. אוקי, אז חבר שלי רוצה לקנות מחשב, והוא הרכיב מחשב בעזרת 2 חברים אחרים ואני גם המלצתי על כמה דברים. המטרה העיקרית של המפרט היא כמה שפחות כסף! כלומר מהחלקים הלא קריטים (כמו למשל מקלדת), לבחור את הכי הכי פשוטים שיש. ככה הוא רוצה. המפרט הוא : אז תנו תגובות על המפרט, ואם יש לכם עצות לשפר ולא לעבור את הסכום כסף הנ"ל תגידו אותם. חבר שלי שגם עזר להרכיב את המפרט לחבר שקונה, אמר שכדאי לו לקחת לוח שתואם איזה טכנולוגיה חדשה PCI-E וכרטיס מסך שעובד בטוכנולוגיה הזאתי. הוא אמר לי שהעברת הנתונים היא 16X (כפולה מזו של AGP 8X). אני אישית לא ממש מכיר את הדברים האלה, ואני המלצתי על כרטיס ?RADEON 9600XT TV,DVI 128MB? של Sapphir (ATI) באותו מחיר ב-ד-י-ו-ק! כמו הכרטיס שהם בחרו ל…

• 12 תגובות
    • 889 צפיות
  14. Started by shat,

תקציב עד 3900 1. מארז 4 USB ידית לבן + 2 מאוורים 2. 512 DDR-2 667 MHZ 3. כונן דיסקטי 1.44 4 . כרטיס רשת על הלוח 1G 5. מעבד AMD ATHLON 3200 64 AM 2 6. צורב DVD LG H10 *16 7. דיסק קשיח WD 80G 8MB SATA2 8. לוח אם MSI K9NGM2FID AM26150 9. כ.קול 8 ערוצים על הלוח 10. מקלדץ מולטימדיה 11. עכבר אופטי 5 לחצמים 12. מסך LG "19 LCD 8MS 1917S 13. רמקולים 14. מדפסת LEXMARK משולבת X1270 רציתי לשאול האם המחשב הנ"ל אוכל לשחק בצורה טובה לדוגמא משחקים כמו פיפא או NBA כמובן 2007 החדשים ולעבוד טוב ובלי תקיעות למרות שאין כרטיס מסך ורק 512MB DDR2 677MHZ אבל יש הלוח MSI 6150 ואיך הלוח אם של MSI??? או שעדיף לקחת לוח אחר אם כרטיס מסך סביר נגיד תקציב 350 ש"ח או לעלות 1G 2*512MB DDR2 667MHZ ואת ה…

• 8 תגובות
    • 889 צפיות
  15. Started by erezme,

שלום. את האמת, את המחשב עצמו כבר הזמנתי,אבל עדיין יש לי את האפשרות לשנות/לשפר את החלקים. אז המפרט הוא כזה: מארז : 300 gaming antec שחור (+2 מאווררים של זלמן F3 120 מקדימה) מעבד : intel E8400 ספק:enermax pro82 525W לוח אם:P45 NEO-F 7.1 1GLAN MSI מאוורר : arctic cooling 775heat-pipe צורב:sata nec dvdx22 DL זכרון:geil DDR2 800mhz 2x2GB כ.מסך:gigabyte 4850 512MB PCIE ד.קשיח:seagate 1000GB 32MB SATA2 סה"כ יוצא לי 4,250 ש"ח האם יש מקום לשיפורים/תיקונים? דגש על לשפר(להחליף ליותר חזק ולא ליותר "משתלם" מבחינה כספית) ורק לידיעה,המחשב נקנה באיבורי מחשבים(ממליץ בחום על איש המכירות תומר חזן-אולי האדם היחידי שלא מסבן שם (י-ם) ) ,ורק בגלל זה רציתי להבין האם הלוח אם …

• 6 תגובות
    • 889 צפיות
  16. Started by omers1,

המחשב אמור לשמש, לגלישה באינטרנט, צריבה, ועבודות משרדיות אני צריך מחשב קומפלט כולל מסך רגיל, צורב, מקלדת עכבר רמקולים פשוטים, ו hd נוסף שישמש לגיבויים ( לא ממש הבנתי מה הוא ביקש פה, אולי hd חיצוני? או שהוא התכוון ל עוד אחד רגיל ולגבות מאחד לשני???) שעדיף שיהיה אינטל... להתפשר על כל מה שאפשר בשביל שיהיה יותר מהיר, כרטיס מסך פשוט 5200 יספיק... תודה

• 8 תגובות
    • 889 צפיות
  17. Started by Liavbak,

אני צריך מחשב שיעמוד בכל המשחקים שיוצאים כיום, ובמהירות. במפרט תביאו כרטיס מסך וספק כוח חלשים וזולים כי אני מעביר אותם אל המחשב הישן (שיש לי כרגע) במקומם אכניס את מה שיש לי - כרטיס מסך - 5770HD וספק כוח -620 של סוניק. גר במכרז - ראשון לציון, רחובות, לא להביא לי ממקומות רחוקים מזה. רזולוציה שברשותי - 1920x1080 לא מעוניין בOC(אין לי מושג מזה) שקט 6. תודה לעוזרים.

• 7 תגובות
    • 889 צפיות
  18. Started by As-21,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר עד 2000 ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים עבודה משרדית סרטים דרך טלויזיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. BF3 CRYSIS 2 SC2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהה אם מתאפשר אם לא אז בינוני 3. האם יש צורך בצ…

• 7 תגובות
    • 889 צפיות
  19. Started by o07,

אהלן, אני מבקש מפרט למחשב ביתי בלי ציוד היקפי במחיר של עד 3000 ש"ח. שימושים עיקריים: -גלישה באינטרנט - אימייל\חדשות\יוטיוב. -צפייה במצלמות(אבטחה) מרוחקות דרך האינטרנט. (אני מודע למצב שההשפעה הגדולה הוא חיבור האינטרנט ) -כתיבה בתוכנות אופיס. המחשב מיועד למשתמש מתחיל כך שלא צריך כ.גרפי או כ.קול במיוחד. בלי מערכת הפעלה. ללא צורך בOC או שידרוג משמעותי. חשיבות השקט ברמה 6. עדיפות לקנייה מRSM. תודה רבה.

• 3 תגובות
    • 889 צפיות
  20. שלום רב, הננו בעלי עסק לשירותי מחשוב ונהנים מרכישת חומרה ישירות מהיבואן של DELL, HP, LENOVO וכוללים אחריות מקורית (!!!). נשמח לייעץ ולעזור לכם בהתאמת מחשב נייד /נייח עפ"י צרכיכם. אנא פנו אלינו במייל : --לינק הוסר--

• 2 תגובות
    • 889 צפיות
  21. Started by scarymovie,

1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? אינטרנט, מוזיקה, סרטים, משחקים (חזקים+) -אני גימר! 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך 21-22 אינץ 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידה ויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? רמה 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? לא האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…

• 3 תגובות
    • 889 צפיות
  22. Started by henb7,

אני מתלבט אם לקנות מחשב בזמן הקרוב, או לחכות קצת שיצא משו חדש..... מה אתם אומרים?.....

• 13 תגובות
    • 889 צפיות
  23. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית, אופיס, אוטוקאד * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב מבריק או מאט, רצוי מסך 14" ומטה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) זמן סוללה ממושך ככל הניתן אבל לא תנאי קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כ…

• 1 תגובה
    • 889 צפיות
  24. Started by XDude,

שלום, אני לפני קניית מחשב יד שניה של acer 5920.. המוכר הוא אמריקאי דתי שעלה לארץ ומוכר אותו במחיר של 2000 שקל. המחשב בלי בעיות בכלל ויש אחריות לחצי שנה אבל לא בארץ כנראה.. אלא אם כן האחריות בן לאומית. מה אתם אומרים בכללי עסקה טובה גם בלי אחריות? איך המחשב? האם ניתן לקנות אחריות כאן? כמה זה עולה וכמה עולה חריטה לעברית? תודה רבה!

• 8 תגובות
    • 889 צפיות
  25. שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש ומכיוון שאין לי מושג בנושא פניתי לפורום. התקציב הוא בעיקרון לא הכי מוגדר כי אני לא הכי מבין בנושא.. 3K זה הבסיסי, אם אפשר משהו שעונה לדרישות ב2000 אז בכיף, אם זה גולש עד 4000 גם סבבה. * מטרות המחשב? עבודה משרדית, צפיה בסרטים ומדי פעם אולי גם משחקים.. עיקר עבודת המחשב היא ללימודים כך שלא צריך משהו מטורף אבל שיהיה מסוגל להריץ משחקים לא הכי כבדים בהגדרות טובות... * גודל המסך? עד 15".. שלא יהיה ענק * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? יכול להיות נחמד אם לא מייקר את העניין * גודל מינימלי של כונן קשיח? אם יש אפשרות לחצי טרה מעולה. * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית…

• 2 תגובות
    • 889 צפיות

דיונים חדשים בפורומים