עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אוקיי בעקרון זאת שאלה ולא ממש בקשה לעיצוב מחשב... יש לי מחשב ישן פנטיום 3 שאין בו יותר שימוש. אני מחפש גם דרך קלה להעביר סרטים מהמחשב השולחני לטלוויזית HD, דברים שאני מוריד בפורמט HD. יש איזשהו מצב, שבו אני משפר את המחשב הזה להיות מין מדיה סנטר, או שכבר כדאי מחשב חדש לשימוש הזה?

• 8 תגובות
    • 874 צפיות
  2. Started by ch561,

שלום לכולם, אבקש עזרה בבחירת מחשב נייד למטרת עבודה משרדית, גלישה באינטרנט. אני מעוניין במחשב מהיר יחסית ושיהיו לו צורב DVD, מסך 15.4, כרטיס רשת אלחוטי. בחיפושי ברשת נתקלתי במחשבים הבאים: 1. באיבורי יש את MSI http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=250&CatCode=113 ב4060 ש"ח (אני מוסיף ל1GB) 2. ב KSP יש את ‎Lenovo 3000 C200 TZ04LIZ/M‎ ב 4100 ש"ח. מפרט: ‎Lenovo 3000 C200 TZ04LIZ/M‎ ‎Model‎ ‎TZ04LIZ/M‎ ‎ CPU‎ ‎Intel Centrino Core 2 Duo Processor T5500 1.66GHz‎ ‎ Memory‎ ‎512MB Up To 2GB‎ ‎ HD‎ ‎80GB‎ ‎ Display‎ ‎TFT 15'' 1024x768 ‎ ‎ GPU‎ ‎Intel Graphics Media Accelerator 950 Up To 128MB‎ ‎ Optical Device‎ ‎Multi Burner DVD-Writer‎ ‎ Wireless‎ ‎802.11b/g‎ ‎…

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  3. Started by pure perfection,

שלום , אני רוצה לקנות את המחשב הזה : http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5856&kw=GB-BSi3HA-61001.0#sp אני לא הצלחתי למצוא דיסק קשיח 2.5" 3 טרה בשביל לתקין אותו במחשב הזה , במקום מצאתי את הדיסק קשיח החיצוני הזה : WDBBKD0030BBK-EESN השאלה שלי היא האם אני יכול לפרק את המכסה ולהתקין את הדיסק הקשיח במחשב הזה ?? האם הוא מתאים מבחינת גודל פיזי ? תודה

4. אהלן חברים ! מתלבט בין 2 דגמי נייד GAMING שישמשו אותי גם ללמודי הנדסאי תוכנה .ההתלבטות בין Asus ROG STRIX GL502VM-FY230Tקישור :https://ksp.co.il/?select=.1304..271...t=&store_real= ן Lenovo IdeaPad Y720-15 Legion 80VR0053IV https://ksp.co.il/?uin=41790&select=...271..159..1947. שניהם אותו מחיר, אותו המעבד , ואותו הכרטיס מסך ואותו כמות ראם ההיתרונות של אסוס שהוא מגיע בנוסף לSSD עם כונן קשיח של 7200RPM לעומת 5200 בלנובו מניסיוני איטי ממש +יכולת ההרחבה של הראם בעוד 8 ג'גה סלוט פנוי דבר שאני עלול להיות צריך בלימודים כשאני מריץ 5-7 תוכנות כבודות בו זמנית כמו המעדר SQL אפצ'י וירטואל משין עם כמה מערכות הפעלה בניהם SERVER וגם קל יותר בקילו אחד …

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  5. טוב הנה המפרט שאני עשיתי: http://tms.co.il/preview/spec/evqc8b7y/1 אפשרות ל-SLI עתידי של 9800GTX 4GB זכרון של Gskill וקירור טוניק... עכשיו מה אפשר לשפר? מה כדי לעשות בכלל עם תקציב כזה? כמובן שעדיף שהמחשב לא יעבור את הסף של ה-7K אבל יש אפשרות של חריגונת... תודה מראש

• 14 תגובות
    • 874 צפיות
  6. Started by zoman,

אבקש מפרט למחשב נייד שהיה כמה שיותר חזק למשחקים כבדים ,עם מסך כמה שיותר גדול ,בלי הקפי ,לא איכפת לי עם יצא כבד ומסורבל ,העיקר לקבל משהו איכותי וחזק במיוחד במחיר הנ"ל ,אם אפשרי לפעולה ארוכה כמה שיותר לבטריה. תודה מראש

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  7. Started by anatsush,

שלום לכם. מעוניינת לקנות את הדל ווסטרו 3460, i5, עם כרטיס מסך מובנה. עוקבת הרבה זמן בפורום אחר המלצות לדגם זה ולאחרונה ראיתי במספר מקומות כאן שנכתב שהוא מרעיש ואפילו ״מרעיש נורא ומסך לא מוצלח״. חוששת לקנות אותו כשרואה את זה כתוב שחור על גבי לבן, כשרק מוכר בחנות סותר את הטענה. מבקשת תגובות במיוחד של אנשים שרכשו את הדגם או שמכירים אותו לאורך זמן. ואולי תוכלו להגיד לי אם כדאי/לא רצוי לקנות אותו עם ווינדואז 8? בהנתן העובדה שלא כ״כ מבינה במחשבים... תודה ויום טוב

• 4 תגובות
    • 874 צפיות
  8. Msi M662 Intel core 2 duo T7200 1 Gb Ram 120 Gb H/D מסך 15.4 BLUETOOTH WIFI ב 5100 שקל חלוקה ל 12 תשלומים . . [br]פורסם בתאריך: 25.05.2007 בשעה 00:47:26 מצאתי פעם באינטרנט השוואה של הרבה מעבדים ומהירות ה super PI שלהם . ואני לא מצליח למצוא את זה שוב . . או לפחות השוואות של ה Core 2 duo עם מעבדים ישנים יותר כמו Core duo ו core solo

• 9 תגובות
    • 874 צפיות
  9. אני רוצה לקנות מחשב חדש, אלה הדגשים: תקציב - עד 2500 ש"ח, לחסוך אם אפשר אבל לא על חשבון שקט. יעוד - מחשב ביתי שישמש רוב הזמן לאינטרנט/אופיס אבל מדי פעם יריץ MATLAB. משחקים לא רלוונטיים. רמת שקט - חשוב מאוד אך במסגרת התקציב בלבד. לא כולל מסך או ציוד הקפי, לא כולל מ"ה, כולל הרכבה. לא יבוצע OC. חנויות - עדיפות ל-KSP אלא אם אתם מכירים חנות אחרת בחיפה. המחשבה הראשונה שלי הייתה ללכת על מערכת מבוססת i3 ולאו דווקא פנטיום בגלל שצריך להריץ מטלב מדי פעם. מצד שני, אם אני הולך על משהו מבוסס AMD ראיתי שאפשר להוזיל את המערכת בערך ב-500 ש"ח (נניח A6-5400K עם צ'יפסט A75) או מצד שני לקבל מעבד מרובע ליבות במחיר דומה ל-i3 (נניח A8-5600K). שאר החלקים במפרט יהיו זהים - 4GB זכרון, הרדיסק של 1TB…

• 5 תגובות
    • 874 צפיות
  10. Started by danielhasan,

איך המפרט הבא? מעבד: Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX כמות: 1 - מחיר: ¤1575 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro כמות: 1 - מחיר: ¤105 לוח אם: Asus P5N-D כמות: 1 - מחיר: ¤796 מארז: NZXT Tempest "AirFlow King" No PSU כמות: 1 - מחיר: ¤485 ספק כוח: Corsair 650TX 52A @ 12V כמות: 1 - מחיר: ¤568 זיכרון: G.Skill 4GB DDR2-800 DualKit (2x2GB) CL5-5-5-15 4GBPQ כמות: 1 - מחיר: ¤433 קשיח למחשב שולחני: Seagate 500GB Sata II 32MB כמות: 1 - מחיר: ¤367 כרטיס מסך: Palit 9800GX2 1GB HDMI Retail כמות: 1 - מחיר: ¤2563 כונן אופטי: LG H55NK DVD-RW Dual Layer X20 SuperMulti Black כמות: 1 - מחיר: ¤125 הרכבה: הרכבת מערכת מחשב 3000שח ומעלה כולל בדיקות כמות: 1 - מחיר: ¤5 סה"כ: ¤7…

• 14 תגובות
    • 874 צפיות
  11. Started by optimizeR,

שלום חברים, אני בונה מחשב לחבר בעיקר לגיימינג בלי עבודות וידאו וכדומה, הוא מריץ מסך של 27אינץ' עם רזלוציה של 1440. אפשר בלי דיסק קשיח, אך חייב SSD. אין דרישות מיוחדות פרט לכך. רוצה להזמין ולהרכיב בחנות אחת, ככל הנראה ksp/ivory אלא אם יש לכם המלצות אחרות איך המפרט הבא? מארז: Corsair Carbide Series 100R בצבע שחור ספק: Corsair CP-9020098 VS650 VS Series 650W לוח אם: לוח אם Asus B85M-G מעבד: Intel Core i5-4690 Haswell Tray מאורר למעבד: CoolerMaster Hyper TX3 EVO ססד: Corsair Force LS 240GB זכרון פנימי: Kingston HyperX Fury 8GB DDR3 1600MHz כ.מסך: MSI AMD Radeon R9 390 Gaming מחיר 4842 באייבורי

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  12. Started by HAIM1979,

שלום, התבקשתי להכין הצעה למחשב ללימודים, תקציב 4000 ש"ח כולל מסך 20 LCD , כולל מדפסת משולבת HP , ללא OC ניתן לחרוג ב - 200 ש"ח תודה....

• 12 תגובות
    • 874 צפיות
  13. שלום מהו הרכיב הדומננטי שגורם למחשבים כמו ULPC [ EEE PC [ או כמו המחשבים הניידים של IBM להחזיק יותר זמן ובכלל המעבד ? או שזה בעצם המסך המוקטן ? או משהו אחר ואם אפשר לדעת עד כמה זה משפיע ? תודה רבה עריכה הבדל בין 12 אינצ לבין 15.4 הוא עצום שעתיים עבודה [כמובן אם היצרן נותן מדידות אמינות]

• 2 תגובות
    • 874 צפיות
  14. Started by Forest14,

לוח ASUS P5Q PRO P45' מעבד Q9400 זיכרון ADATA VITESTA 4GB 800MHZ CL4 ספק CROSAIR HX 620W כ מסך GIGABYTE 285GTX 1 G מחיר: 5500 ש"ח המחשב ישמש למשחקים, סרטים ואינטרנט. הוא מכיל 3 הרדיסקים ו2 צורבים וכ קול XFI מהקודם. מחובר למסך NEC2470WNX אשמח לשמוע הערות בונות.

• 10 תגובות
    • 874 צפיות
  15. שלום מחפש מחשב נייד לשימוש באופיס. אבל הרבה תוכנות במקביל. כלומר וורד, אקסל, פאוורפוינט פתוחים והרבה. וגם הרבה טאבים של כרום פתוחים במקביל. חשוב שיהיה מחשב שיחזיק מעמד גם אחרי שלוש שנים של עבודה ושיהיה אמין, כלומר לא נצטרך לרוץ לתקן תקלות. חשוב גם שיהיה מאוד מהיר בפתיחה ובעבודה השוטפת. ישמש גם לא מעט להצגת מצגות אז אם יש איזשהו שיקול לחיבורים, יהיה טוב שיהיה קל להתחבר אליו. צריך לכלול מערכת הפעלה וינדוס. מסך, עדיף כמה שיותר ריבועי. עדיפות ל 14 אינץ׳ ואפשר גם 13. כדאי שיהיה יחסית קל. תקציב 4000 שקלים אבל מאוד גמיש. העיקר שיהיה טוב. תודה רבה לכל העוזרים.

16. שלום לכולם. אני מחפש לבנות NAS שיהיה גם שרת רשת בייתי (Web Server) ועוד. הוא יהיה שרת FreeNAS עם תוספות. את כל הרכיבים דיי מצאתי את מה שמתאים, אבל לא מצליחים לתת לי ייעוץ אמיתי לגבי המארז. דרישות: 8 HDD נשלפים (מגירות) ״5.5 פלוס דיסק מערכת. וקירור מספיק הבעיה היא שהלכתי לכמה ״מבינים״ שנתנו לי מפרטים אחרי שהדגשתי שאני רוצה מגירות, כלומר שאני אוכל לעשות Hot Swap ונתנו לי הצעות מחיר ושוב ושוב אני רואה מארזים עם מספר מסויים של מקומות לדיסקים חשופים והשאר מוסתרים בתוך המארז. אני כבר לא טכנאי הרבה שנים ולא נמצא בתחום (כיום מפתח). אני אודא לכם אם מישהו יוכל להמליץ על מארז מתאים, עד 1000 שקלים (כמובן שכמה שפחות יבורך, אבל נאמר שזה הקצה) שמתאים לדרישו…

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  17. Started by rafi-s-,

המחשב כולל מעבד AMD לוח אם כרטיס מסך זכרון 1GB דיסק קשיח צורב דיוידי מארז המחשב מיעד לעבודות באופיס וגם לקצת משחקים תודה

18. Started by yuvalfr,

אני קונה מחשב בקרוב (5000-6000 ש"ח) ומתלבט האם ללכת על לוח אם אנפורס 3 (EPoX EP-8KDA3J או Gigabyte GA-K8NS) וכרטיס מסך Albatron GeForce 6800 או שלחכות ללוח אם Nforce4 ולקחת כרטיס מסך pci-e למשל Albatron 6600GT. בקיצור - ללכת על pci/agp או שלהוציא יותר כסף/לחכות יותר זמן ולבנות מערכת pci-e?

19. Started by Mandheling,

המחשב ישמש דוקטורנטית לעבודה בבית ובספרייה. הכרחי: - מסך 11.6 עד 13.3 (כמה שיותר גדול, כל זמן שהמחשב שוקל פחות מ-1.7 ק"ג) - מקלדת נוחה, ללא כפתורים מיותרים וכמה שיותר דומה למקלדת סטנדרטית (לא של נייד) - חיבור דיגיטלי למסך (HDMI, ‏DVI או דיספלייפורט) - מספיק כוח כדי להריץ בצורה סבירה דפדפן עם הרבה טאבים פתוחים וכמה חלונות אופיס (במקביל) - אפשרות לנגן סרטי 1080P ללא תקיעות - דיסק 250GB או גדול יותר רצוי: - מסך לא מבריק - זמן סוללה ארוך - יותר מ-2 חיבורי USB - תמיכה ב-BT - קורא כרטיסי זכרון - חיבור ExpressCard (עבור מודם סלולרי לא בולט) - חומרה שנתמכת טוב בלינוקס לא חשוב: - כונן אופטי - מעבד גראפי חזק למשחקי 3D - מצלמת רשת מובנית - מערכת הפעלה כלולה - …

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  20. שלום זקוקה להצעה למפרט למחשב שעיסוקו העיקרי תוכנות שרטוט ותלת מימד(ארכיקאד, רויט,) הדמיה וגרפיקה (3DMAX, פוטושופ), כולל גם שימוש משרדי הורדות מהרשת הכנת מצגות וסרטונים די מורכבים (אבל לא בתוכנות עריכה מקצועיות, מה שיש בווינדוס ובאופיס...) וקצת צפייה בסרטים. כבר יש ברשותי את הציוד ההיקפי, כולל מסך רחב של סמסונג 206BW חדש שהמפרט צריך להתאים לו. נדרש כרטיס רשת הארד דיסק לפחות 500 ג'יגה בסה"כ צורב DVD לפחות 6 חיבורי USB התקציב, עד 4000 קיבלתי מפרט של מחשב שלא מותאם לצרכים שלי בדיוק - אשמח לקבל גם תגובות מה כדאי להחליף במפרט זה כדי שיתאים לי: מחשבBIRO PC INTEL CORE 2 DUO PROCESSOR מארז מידי טאוור ATX הכולל 2 מאווררים נוספים (ZALMAN?)8 ס"מ + 12 ס"מ ספק כח 600W הכולל מאו…

• 5 תגובות
    • 874 צפיות
  21. התחלתי לחשוב על החלפת ה- HTPC הזקן שלי בדגם חדש וצעיר. מאחר שזה מחשב שישב בסלון ליד הטלויזיה, עדיף שיהיה קטן וחובה שיהיה מאוד שקט, כלומר מעט מאווררים או בכלל לא, כלומר בקושי מתחמם, כלומר שיהיה חסכוני בחשמל. המעבד לא צריך להיות חזק כי את רוב העבודה יבצע כרטיס המסך וכרטיס המסך לא צריך להיות חזק כי כמעט כל כרטיס שיצא בשנתיים האחרונות יכול לפענח בחומרה את כל הקודקים הנפוצים עד לרזולוציה של 1080P. אז יש רכיבים שתוכננו מראש להתאים לנפח קטן ולהיות חסכוניים בחשמל ככל שניתן - רכיבים של מחשבים ניידים. אז לקנות מחשב נייד ולהפוך אותו ל- HTPC לא ישתלם, את המקלדת והמסך לא אצטרך וחבל לשלם עליהם, אבל האם אפשר לקנות רכיבים של מחשב נייד, או לפחות לוח אם שמשתמש במעבד של מחשב נייד, ולהשתמש ב…

22. שימושים עיקריים במחשב יהיו - סרטים (חייב יציאת HDMI), תכנות (מעבד מהיר וזכרון גדול), אופיס.... יש גם צורך בניידות ועמידות (מסך 14') אין כל צורך בכרטיס גרפי לעיצוב\משחקים שמתי את עיני על ה-Asus F8VR, אבל אני לא סגור עליו בגלל שהוא נראה לי עדין. עם זאת, התרשמתי מהעמידות של Dell Lattitude אבל לא מהמשקל\מחיר... אני די מסוחרר מכל הדגמים השונים לכן אני צריך עזרה... תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 874 צפיות
  23. הי לכולם. אני חדש פה. אשמח לקבל מפרט למחשב שיתאים לVR עם אוקולוס קווסט (לא החדש שיצא, לא שזה משנה). הדרישות הן: 1. עדיף שיהיה על המארז יציאת USB-C 2. שיתמוך בWIFI 5GHz 3. עד 5000 שקל (אפשר גם באילת, אני נוסע לשם לפעמים) אשמח אם לא תחסירו שום חלק, גם אם הוא מובן מאליו לרוב. כי אני חסר ניסיון בהרכבת מחשבים, ואני צריך לדעת בדיוק מה לקנות. תודה.

24. Started by boriskz,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2K, אפשר חריגה קלה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משרדי, משחקים קלים מדי פעם (סגנון civilization), שימוש במספר דפדפנים במקביל עם הרבה חלונות פתוחים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים כונן SSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? חשוב שיהיה ללא אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת …

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  25. Started by avishai445,

אני צריך מחשב נייד ללימוד ( הולך ללמוד הנדסת מחשבים אני עיין לא יודע איזה תוכנות אני יצטרך ) , כמו כן אני גם רוצה מעבד חזק וכרטיס מסך טוב גם לסרטים ומשחקים. עדיפות ל 4 GB RAM או עם אפשרות לשדרוג ל - 4

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.