ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,383 דיונים בפורום זה
-
שלום, בכוונתי לרכוש מחשב Asus 1000HE בארץ. שתי שאלות למי שהתנסה או יודע: 1. הייתי מעוניין לקבל את המחשב עם Windows XP בגירסה האנגלית ולא בגירסה העברית שעובדת מימין לשמאל (את האפשרות להקליד עברית ניתן הרי להוסיף גם בגירסה האנגלית של XP). האם זה אפשרי? אצל מי מהספקים בארץ? 2. האם מישהו מהספקים מציע שדרוג זכרון ל- 2GB? באתרים בהם ביקרתי לא מוזכרת האפשרות, כולם מוכרים את המחשב עם 1GB. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 868 צפיות
-
-
אחד של SanDisk מהירות https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=15765 -520/180 השני של ADATA מהירות 560/410 http://www.amazon.com/ADATA-USA-Premier-SP550-ASP550SS3-120GM-C/dp/B013J7PP96/ref=sr_1_4?s=pc&rps=1&ie=UTF8&qid=1460631769&sr=1-4&keywords=120gb+ssd+2.5&refinements=p_n_feature_keywords_four_browse-bin%3A6158693011%2Cp_85%3A2470955011%2Cp_n_feature_three_browse-bin%3A6797517011 אז מה עדיף מבין שני הכרטיסים? בבקשה לא להגיב על גודל הכרטיס. רק לבחור אחד מבין השניים SAMSUNG EVO לא בא בחשבון יקר בטירוף לא רוצה אותו
-
- 0 תגובות
- 868 צפיות
-
-
תקציב עד 4K. שימוש המחשב: משחקים קלים, שימושי אופיס, תוכן HD. מסך FHD ISP מט נחוץ. חיבור HDMI לטלוויזיה. מערכת הפעלה. מסך 15.6 SSD וכרטיס מסך לא מובנה איכותי בהתאם לתקציב.
-
- 0 תגובות
- 868 צפיות
-
-
איך המחשב הזה? יש לי אותו קרוב לחצי שנה מעבד: intel p-4 3.0/800 לוח אם: intel rocklake זיכרון : 256 (X2) דיסק קשיח: maxtor 120 gb 8 mb כרטיס מסך: gigabyte ati 9600 xt צורב: LG DVD X8 כונן פלופי מארז:iv/bl 326-03 מסך : viewsonic e71fsb 17 flat זיכרון: 128/133/8 כונן: CD LG כרטיס רשת: st lab pci זהו...איך הוא?? אני רוצה להחליף מארז משהו שקוף בצד עם אורות?איפה לקנות?מה כדאי?
-
- 5 תגובות
- 868 צפיות
-
-
המחשב הראשון: (תקציב 3700-4400 בערך) מחשב לסטודנטית למדעי המחשב מטרות- תכנות (כתיבה והרצת קודים וכו'), אינטרנט, עבודות משרדיות, וצפיה בסרטים (לא ברמה מטורפת- רמה ממוצעת) גודל מסך - אין העדפה מיוחד למט או רגיל. משומה היא החליטה ש13.3 קטן לה והיא רוצה 14 אינטש (15.6 גדול מידי) - אני אישית לא מבין כל כך את הדרישה אבל בכל זאת אני מעדיף המלצות על 14 אינטש אבל אם יש דגם שהוא מומלץ במיוחד בגודל של 13.3 אני מאמין שאני אוכל להוריד אותה מהדרישה הזאת של 14 אינטש. רזולוציה - אין דרישות מיוחדות, שיהיה משהו טוב ביחס למחיר. משקל רצוי - מדובר במחשב של סטודנטית שמידי פעם תקח אותו לאוניברסיטה אז נדרש משקל סביר, עם זאת- רוב השימוש יהיה ביתי אז אין צורך להשתגע עם הקלות. זמן סוללה - אני לא יו…
-
- 2 תגובות
- 868 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בגדול אינטרנט ואופיס, כי זה בעיקר מה שצריך ללימודים אבל חוץ מזה צפיה בסרטים וספורט, ומשחקים קלים יחסית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני לא יודע בדיוק עדיפות שלא יהיה גדול מדי או קטן מדי קשה לי להגדיר ממש * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) עדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? שלא יהיה כב…
-
- 0 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום רב יש לי מחשב דל (קישור למטה) והציעו לי מהעבודה מחד אידיאלפד לנובו ללא עלות (קישור למטה). הייתי רוצה לדעת איזה מחשב כדאי לי לשמור לעצמי כלומר באיזה להשתמש. מבחינת מפרט הם ניראים לי כמעט זהים, אך העלות של הלנבו הרבה יותר גבוהה ואיני מבין למה ואם בכלל כדאי לי להחליף. אשמח לחוות דעת הדל ששייך לי- https://www.pc365.co.il/product-11316-Dell_Vostro_5468_VM_RD09_9853_ללא_מערכת_הפעלה_במלאי אידיאלפד לנובו שמציעים לי- http://m.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=917579
-
- 3 תגובות
- 868 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מקווה שזה שייך לפה איזה לפטופ אפשר לקנות בערך ב1000 שח יד שניה?
-
- 4 תגובות
- 868 צפיות
-
-
אז ככה....חבר שלי רוצה לקנות מחשב נייד והוא רוצה שזה יריץ לו משחקים כדבים פחות או יותר... אז אמרתי לו שזה לא שווה מסיבות ברורות (מחיר, ביצועים וכו') ושעדיף לו נייח עם "LCD19 וכל זה.... עכשיו...אני רוצה לדעת מה דעתכם על זה ואם לדעתכם זה כן משתלם ואפשרי אז תציעו לי מה אפשר לדרישות האלה: מטרות המחשב-משחקים, צפיה בסרטים, מוזיקה. הארד דיסק בסביבות ה80GB ככה... כרטיס מסך שיכול לתמוך במשחקים וסרטים את השאר אני כבר משאיר לכם בהנחה כללית שהוא צריך להריץ משחקים וסרטים. חברה אני אישית נוטה ללנובו/IBM אבל מה אני מבין... המחיר הוא למחשב מיד שניה! אז קחו בחשבון....וזה רק אם משתלם בכלל לקנות מחשב נייד במקום נייח...
-
- 3 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום רב שימושים : אינטרנט, אופיס, HD, הכנת אלבומי תמונות אין צורך בציוד היקפי רמת רעש לא רלוונטית אין צורך במערכת הפעלה הקנייה תתבצע ב - skypc. יש צורך בהרכבה. תקציב : עד 2000 ש"ח תודה מראש
-
- 9 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לקבל חוות דעת על מחשב נייד toshiba L450 16L אני מחפש נייד לשימוש בייתי , לא למשחקים ,בעיקר אינטרנט , סביר להניח אימיול , סרטים .... הצבתי לעצמי סכום של עד 3000 ש"ח.......השאלה אם זה באמת רלוונטי בסכום הזה למצוא משהו טוב קיבלתי הצעה לדגם הנ"ל ( 2800 שח) אני לא מכיר את הדגם ואשמח לשמוע חוות דעת תודה וערב טוב
-
- 0 תגובות
- 868 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אבל לא בכל מחיר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות, גלישה, אופיס סרטים וסדרות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). המחשב בעיקר מיועד לגלישה אינטנסיבית, הרבה טאבים פתוחים בכרום ביחד עם מוזיקה, לצפייה בסדרות וסרטים HD וקצת לתכנות עם התוכנה visual studio. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית…
-
- 7 תגובות
- 868 צפיות
-
-
אני מוכר את המחשב שלי ומעונין לדעת כמה הוא שווה המפרט שלו: מארז LED+25CM FAN BLACK SILVER ספק כח EZCOOL 12CMF500W REAL EZ50012B לוח אם MSI P35 NEO 7.1 1GLAN P35 מעבד אינטל 6MB 2.83 E8300 1333FSB C2D E8300 מאוורר למעבד HEATPIPE SOCKET 775 OCZ OCZVANQ זכרון 4G 2G DDR2 800 MUSHKIN צ.ק M2GDDR2800 קינגסטון KVR800D2N6/2G כ.מסך MSI GeForce NX8800GT T2D512E OC PCIE צורב SATA LG DVDX20 DL שחור DR20LSB מערכת הפעלה XP HOME חוקית אופציה לויסטה אולטימיית חוקית מצלמת אינטרנט מיקרוסופט VX-3000 סט אלחוטי LOGITECH EX 110 *LOG0120 דיסק קשיח 250GB תודה לעזורים
-
- 2 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום לכולם וצהריים טובים:} המחשב מיועד לעיבוד וסריקת תמונות ברזולוציה גבוהה ביותר של 1024dpi כאשר קובץ סרוק יכול להגיע לנפח של 0.5GB . חשוב שהמחשב יהיה מסוגל לאכסן DATA של לפחות 2TB על גבי כונן יחיד. -דרישה להגנת נתונים כוללת שימוש ב raid מתאים - אשמח להמלצת raid -מערכת ההפעלה שתותקן היא vista ultimate -תוכנת עיבוד התמונה היא adobe - photoshop CS2 ME -המסך אמור לתמוך ברזולוציה של 2560X1600pixels -סורק איכותי בממשק (firewire (IEEE1394 שיהיה מסוגל לסרוק דפים בגודל של עד A3 כולל אפשרות לסרוק נגיטיבים של תמונות. *המחשב מחובר לרשת עם כרטיס רשת של 1000mb *יכולת לצרוב עבודות ולהעבירן למחשב אחר *כולל ציוד היקפי של מקלדת, עכבר וצורב אשמח למפרטים שכוללים הסברים , במקר…
-
- 4 תגובות
- 868 צפיות
-
-
אני סטודנט להנדסת תוכנה, שנה שלישית. האימולטור של אנדרואיד הורג אותי פה עם האיטיות שלו... יש לי מחשב עם I3 דור ראשון (2 ליבות) עם 4 ג'יגה ראם. כמה יעלה היום מחשב נייד, קל עם כונן SSD של 500GB +1 טרה של רגיל 8 ג'יגה ראם (אם אין הבדל מחיר רציני בין ה8 ל - 16, אז את ה16) עם מעבדI5 דור שלישי-רביעי יהיה נחמד אם יהיה מסך טוב, בשביל הפורנו של סוף יום... ולפחות 14''
-
- 4 תגובות
- 868 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט אופיס * גודל המסך? 13-15 * משקל רצוי לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB איכותי * כונן Bluray? לא כונן רגיל * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה איכותית
-
- 1 תגובה
- 868 צפיות
-
-
אני כבר 5 שנים שלא מעודכן במחשבים כך שאני צריך את העזרה שלכם במחשב שאני בונה. המחשב הנוכחי שלי שבק חיים (פ3 עם 384 זכרון) ואם הוא לא היה מתקלקל יתכן ולא הייתי קונה חדש: 1) עדיפות למערכת 64 ביט אם המחיר לא בהרבה יותר יקר. 2) 1 גיגה זכרון עם אפשרות לשדרוג ל2 מבלי לזרוק את הסטיקים הישנים. 3) יש לי דיסק קשיח 200 גיגה 133IDE כך שהלוח צריך לתמוך בו 4) גרפיקה וקול OB 5) לסיכום, אני רוצה לעשות קנייה שקולה, לא לרוץ אחרי המעבד עם הכי הרבה מגההרצים ולא לקנות מארז אלומיניום ב1000 שקל. הכי חשוב לי זה שיהיה מספיק זכרון, לוח אמין ורצוי כמה שיותר חריצי הרחבה. תודה
-
- 12 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום לכולם, ובתקווה שפרסמתי פוסט בפורום הנכון (מאמין שכן '__').. אז ככה. הלפטופ שלי (ACER ASPIRE 5715Z) עבד בצורה שוטפת וטובה עד אתמול. יש לי 2 GB זיכרון מעבד DUAL CORE T2390 כרטיס גרפי INTEL X3100 הארד דיסק 160GB וכמובן כונן אופטי (צורב DVD). לעניינינו. על המחשב הייתה מותקנת לתקופה ארוכה מערכת ההפעלה WIN7 לאחר תקופה של ניסיון עם מקינטוש עברתי אליו גם בלפטופ שלי ועבד מדהים. החלטתי מסיבות של תאימות עם תוכנות שכרגע אני ממש עובד איתם לחזור לווינדוס 7. פירמטתי את ההארד ומחקתי אותו ויצרתי חדש בפורמט FAT32 כרגע אני יודע שהוא INACTIVE הבעיה שאני לא יודע איך לשנות אותו ובכל פעם שאני מדליק את המחשב עולה ההודעה הבאה: "NO BOOTBLE DEVICE - INSERT BOOT DISK AND PRESS ANY KEY" כמו כן, …
-
- 1 תגובה
- 868 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב, אבל לא גאון הדור בחומרה, הייתי מעוניין לקבל ייעוץ על המפרט הבא: המפרט נלקח מאייבורי: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=295&CatCode=1 כמו שאתם רואים יש אפשרות לתוספות, אם אתם ממליצים על תוספות מסויימות בבקשה תרשמו... בעיקרון אני לא נעול עליו, זו רק נראת הצעה טובה, הקטע שאני לא מבין לעומק בחומרה ואין לי מושג אם החלקים טובים... אם המפרט לא משהו, הייתי מודה למי שיביא לי מפרט אחר לא יותר מ-3600 ש"ח, ועדיף שיכלול מסך... בעיקרון אני צריך מחשב טוב, עבדתי הרבה בשביל הכסף ואני לא רוצה להתאכזב... אני לא אחד שמשחק יותר מידי במשחקים וזה, אבל אני רוצה שהמחשב יוכל להפעיל משחקים כבדים טוב.. שירוץ מהר וחלק... נ.ב: אם מישהו יודע אי…
-
- 10 תגובות
- 868 צפיות
-
-
ללא תקציב משוער כרגע. תודה
-
- 8 תגובות
- 868 צפיות
-
-
מעבד: 2.8 presscot HT 1024k 800MHZ לוח אם :Asus P4P800deluxe זיכרון : GEIL 1GB 3200 +קירור הראדיסק : 1. WD Raptor 36 Gb 10000 RMP+קירור 2. WD 80 GB 8MB 7200 ATA כרטיס מסך: Asus Geforce 4 4800 TI se VIVO DVI צורב LG 52X מארז אלומיניום וספק כח 400W 6158 שח... שווה? שינויים? תדה
-
- 6 תגובות
- 868 צפיות
-
-
שלום ! חבר שלי ביקש ממני לבנות לו מפרט אבל מכיוון שיש אנשים שמבינים יותר ממני אז הנה הבקשה ... זכרונות,HD ומסך LCD (חשוב מאוד !!! - אין לו מקום למשהו אחר..) אז ככה יש לו כבר R9700P ומעבד וכל הציוד ההקפי והוא רוצה שהחלקים יתאימו למשחקים (עד כמה שאפשר ...) המסך לא ממש חשוב לו 15 או 17 LCD אבל שגם הוא יתאים למשחקים עד כמה שאפשר .. התקציב הוא 2600 אולי חריגה (אבל לא רצינית) . תודה מראש ..
-
- 3 תגובות
- 868 צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב למטרות משרדיות: קטן, קל, נוח לשימוש ובעל חיי סוללה ארוכים. לא צריך משחקים ותוכנות גרפיות מסובכות. מה דעתכם על המפרט הבא של טושיבה? תודה R500-S5006X : Detailed Product Specs Operating System Genuine Windows® XP Professional Processor Intel® Core2 Duo Processor U7700 Processor Type Core2 Duo Processor Number U7700 Processor Speed 1.33GHz Front Side Bus 533MHz Memory Size 2048MB Memory Speed PC2-5300 DDR2 667MHz SDRAM Display Size 12.1" widescreen Display Type WXGA, Transreflective type Display Resolution 1280x800 Graphics Engine Intel® Graphics Media Accelerator 950 Hard Drive Size 160GB Hard Drive Speed 5400rpm Optical Drives DVD SuperMulti (+/-R) drive s…
-
- 8 תגובות
- 868 צפיות
-
-
מחשב ישמש למשחקים, אף שזה לא הדבר העיקרי, העיקרי זה עבודה כללית, אינטרנט, וכו, בUBUNTU, אני אעבוד עם VIRBOX, אז אם אפשר יותר מ4GB זיכרון, זה יהיה עדיף. 8 לדוגמא אני צריך: מסך, את כל המחשב,צורב, וסט מקלדת ועכבר(EX110 בבקשה) לא צריך רמקולים. אני נוטה במארז לכיון 690CM אהבתי אותו מאוד. והוא נחשב יותר איכותי מהאנטק 300. קירור שקט, סביר להניח שלא יהיה OC, ואם יהיה פצפון, שהמחשב יהיה שקט. אני רוצה את ה690CM כי אני לא רוצה מארז מצועצע, ואני רוצה אחד יפה. מסך: אני רוצה מסך 22", נוטה לכיון T220P, אף שאתם יכולים להמליץ על אחר אם בא לכם תודה רבה מתן
-
- 9 תגובות
- 868 צפיות
-
-
אבא שלי החליט שהוא רוצה מחשב ב 5000 אם מדפסת אז אני צריך להוריד את הדרישות שלי אז בבקשה תרשימו לי מפרטים ב 4500 שח אם מסך 120 gb ו מעבד 2800 פנטיום או amd המפרט מעיוד למשחקים אפרופו amd בזמן האחרון שמעתי מאנשים שהם קראו כתבה שמשווה בין אה אמ די לי פנטיום וממש קוטלת את אה אמ די יש אמת בכתבה זו? תודה רבה
-
- 6 תגובות
- 868 צפיות
-