ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד, תקציב 2500 ש"ח +-, FULL HD, מסך מינימום 15 אינץ', שימושים: סרטים וגלישה בגדול (לא גיימר), אני יודע שאני רוצה HDD של SSD זה בטוח (עד כמה 1TB SSD ייקר את המחיר?), כל השאר אני לא סגור, אשמח להמלצות.
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב נייד בעיקר למשחקים תקציב 3500K שימושים עיקרים משחקים בינונים העדפות לכרטיס מסך של NVIDIA בלבד למרות שאני יותר אוהב את ATI אבל זה הבקשות זיכרון לפחות. 4גיגה ראם גודל 15.6 הוא קצת יותר קטן צורב חייב משקל לא משנה מיצידי 12 קילו סוללה לא משנה מצלמה .חייב!!
-
- 1 תגובה
- 894 צפיות
-
-
היי המפרט לחבר שלי... צריך הכל חוץ מ...מסך.עכבר.מקלדת.רמקולים... צריך שיחזיק כמה שיותר זמן... או מנועה או מזיגזג.. תודה מראש install
-
- 12 תגובות
- 894 צפיות
-
-
היי, יש לי בעיה. אח של חבר קנה מחשב חדש. נתתי לו מפרט מדויק של המחשב שמופיע פה לעבודה משרדית ב 3000. הוא הלך לאיבורי והמוכר אמר לו שהוא יכול למכור לו את "אותו מפרט" בהרבה פחות. חוץ מ 6300 הוא נתן לו 4300 (וזה בסדר, הוא התייעץ איתי וראיתי שאין כזה הבדל מבחינתו, הוא רופא אז הוא לא משחק בכלל עם המחשב) המפרט שקיבל הוא כזה (נא להביע דעה מהר, אני רוצה שיספיק לחזור לחנות אם צריך): מארז עם USB קדמי קטן לבן זכרון 667MHz DDR-2 1 GB צורב SATA LG H30N DVDX 18 DL מעבד אינטל e4300 core2duo conroe דיסק קשיח 70GB 7200 8MB WD לוח אם MSI RC410M2-L X200 ATI מתאם TV OUT ללוח RC410/K9AGM2 כ. קול OB 7.1 (8 ערוצים) כ. מסך X200 OB ATI 1800 ש"ח אשמח לתגובתכם במהרה. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 894 צפיות
-
-
הי חברים ברשותי Lenovo Edge E330, ורציתי לדעת אם זה בסדר להוציא\להכניס את הסוללה תוך כדי שהמחשב עובד ומחובר לחשמל. עשיתי את זה כמה פעמים ולא היתה בעיה - המחשב זיהה שהוצאתי\הכנסתי את הסוללה והוא הראה את החיווי בהתאם, אך רציתי לדעת אם זה עלול לגרום לנזק כלשהו למחשב\לסוללה. (אני נוהג להוציא את הסוללה כשאני מחובר לחשמל והיא מלאה כדי לשמר את אורך החיים שלה...) מה דעתכם? תודה!
-
- 4 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מחפש מחשב בעיקר למשחקים, אז ככה אני מאוד מתלבט בין INTEL ל AMD ,עד עכשיו קניתי INTEL (מעבדים) ואני מפחד להסתכן ולעבור ל AMD כי לא היה לי שום נסיון איתם. אני חשבתי על מעבד i5 760 ואז אמרו לי שיש את ה 2300-2600 של ה i5 ואני מתלבט מאוד במה לבחור. אז ככה אני מבקש מימכם הצעה למפרט AMD ו INTEL עד 3000 שקלים - אם זה משהו ממש ממש חשוב אז ניתן לחרוג טיפה מהתקציב. ואם אפשר הסבר קצר אם ה AMD עדיף מה INTEL. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום לכולם בבקשה רק מהחנות זיגזאג תודה לכולם.
-
- 7 תגובות
- 894 צפיות
-
-
אני מחפשת מחשב מספיק חזק לאוטוקאד ופוטושופ. הציעו לי את זה: ACER AS5738ZG LED WXGA 15.6" HD T4200 Intel 2GH, CORE DUO 4GB DDR3 1066Mhz 320GB nvidia GeFORCE G105 512MB DVD-RW Multi DL Intel PRO\Wirless 3945ABGN שירות מעבדה לשנה 3740 ש"ח כולל מע"מ האם שווה?
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני די חדש בעניין, ויש לי שאלה די בסיסית. ברשותי נייד ישן HP 620. אני רוצה לרכוש לו סוללה חדשה. מתח המוצא של המטען הוא 18.5V והסוללה הנוכחית היא 10.5V. על מה עלי לשים לב ברכישת סוללה חדשה? האם אני יכול להרכיב סוללה עם מתח גבוה יותר מ- 10.5V ועם 9 תאים? האם חשוב להתעקש על סוללה מקורית למחשב נייד כזה ישן? תודה
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? הרצת תוכנות כבדות, ומשחקים לפעמים. גודל המסך? 15.6 אינץ'. משקל רצוי? לא משנה. האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא. בלוטות? רצוי. גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) או SSD או 7200RPM. כונן CD/DVD? צורב? לא חשוב. כונן Bluray? לא חשוב. האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? כן, DELL. אבל לא קריטי. המחשב אמור להחזיק כמה שנים אז מעדיף שיהיה לו i5 לפחות. בעקרון הוא יישכב במעונות כל היום, ואין לי אפשרות לקנות לו מסך חיצוני אז מסך 13.3 לא אופציה. ראיתי שהמליצו על זה…
-
- 4 תגובות
- 894 צפיות
-
-
אהלן, אני צריך שרת שעליו אוכל להריץ כמה תחנות וירטואליות במקביל או יישומים כבדים כמו בסיסי נתונים גדולים. אני מחפש משהו עם מעבד טוב, המון זיכרון (כי צריך להקצות למכונות הוירטואליות) ודיסק קשיח גדול. כל השאר לא חשוב לי. מה שכן חשוב זה יכולת להחליף קונפיגורציות. אני רוצה פעם אחד שתעבוד בו סביבה של לינוקס ופעם אחת סביבה של מיקרוסופט. איך אתם מציעים לנהל ולעבוד בצורה נוחה? להחזיק כמה דיסקים קשיחים ולחבר בכל פעם מה שאני צריך? או שיש דרך קצת יותר נורמלית? הכי חשוב לי - יחס עלות תועלת הגבוה ביותר. לא מחפש את המילה האחרונה בשום דבר. מחפש את התמורה הטובה ביותר לכסף שלי במונחי MB וMHZ. תודה לכולם.
-
- 5 תגובות
- 894 צפיות
-
-
ייעוד, שימוש ביתי/משרדי. משחקים - פשוטים שלא דורשים כח עיבוד. אינטרנט אופיס סרטים צריבות ציוד היקפי: מקלדת עכבר אלחוטי לא צריך מסך * אפשרי כרטיס מסך נפרד (לא נראה לי שצריך במיוחד) דרוש מפרט טוב שישרוד לאורך זמן (מיועד לבחורה משועממת) המלצה לחנות בראשון לציון - רצוי עם אתר ברשת (לרכישה זולה יותר) בעלת שירות טוב, ואמין.
-
- 11 תגובות
- 894 צפיות
-
-
כבר כמה זמן שאני מחפש לפטופ שמתאים לצרכים שלי לבחוץ. אני זקוק למשהו שיתן לי לעבוד בשקט (ללא זחילות) מחוץ לבית, לגלוש, לראות סרטים ולעיתים גם משחקים (ממש לא משהו כבד, אפילו על LOW ו30FPS מספיק לי בשביל משהו שהוא מחוץ לבית). התקציב שלי הוא גג 3000 ש"ח (עם חריגה הכי מקסימום שאפשר 100 ש"ח) לכן הלפטופ הבא עלה כאופציה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=777964 על פניו נשמע מתאים. core i3 זה יותר ממספיק בשביל תזוזה מהירה ואפילו יש לו יכולות גיימינג מסויימות לפי בנצ'מארקים (די חלשות, אבל עונה פחות או יותר על מה שאני צריך). השאלה שלי היא אם יש משהו עדיף יותר במחיר, מכל בחינה כלשהי. (או אפילו מהבחינה שפחות חלש לגיימינג- גם שיקול) תודה. עריכה- החלטתי להעלות טיפ-טיפה את התקציב ל…
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
-
-
אנשים יקרים. מזדמן לי לטוס לארה"ב ממש בקרוב. ואני מעוניין באחד משני הדגמים הנ"ל של ASUS. למרות שהשני יותר חזק הראשון גם הוא קורץ. מהי דעתכם ? מה עדיף לקנות הראשון או השני.? ואם משהו יודע מהו המקום הטוב ביותר לקנות או בניו יורק או טמפה או בוסטון - אלה מקומות בהם אני אהיה. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 894 צפיות
-
-
בניתי מפרט הוא מיועד למשחקים תגידו את דעתכם.. מעבדי אינטל? כמות מחיר סה"כ P4 3.4 Ghz S-775 2x2M Cache DUAL-CORE 1 1130 1130 לוחות אם למעבדי אינטל? ASUS כמות מחיר סה"כ P5LD2-VM Dual Core, 945G, SATA2, DDR2, VGA 1 670 670 דיסקים קשיחים? Western Digital כמות מחיר סה"כ 160GB SATA II 7200RPM 8MB זכרונות? DDR II 667 כמות מחיר סה"כ 512MB Kingston 2 290 580 כרטיסי מסך? Powercolor כמות מחיר סה"כ X1800GTO 256MB, DDRIII, HDTV, VIVO, PCI-E צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 מה אתם אומרים הצעות,שיפורים?!
-
- 6 תגובות
- 894 צפיות
-
-
בחיפושי אחר מחשב נייד חדש מצאתי את הדגם הזה, שנראה לי אטרקטיבי מאד (גם מבחינת המחיר) - אבל מצאתי אותו באתר של לנובו תחת הכותרת "ThinkPad Earlier Models"... ראו לינק למטה: http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/Earlier+Products?OpenAgent&brand=ThinkPad&series= מה זה אומר? המפרט נראה לי מודרני מאד, האם אני טועה? האם הדגם נחשב מיושן? עוד דבר שבילבל אותי: המעבד עד כמה שהבנתי תומך במהירות BUS של 1066 מה"צ, אך במפרט המחשב: http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/$wwwPartNumLookup/_NRJARxx?open&OpenDocument&epi=web_express רשום "RAM speed supported" של 667 מה"צ בלבד. איך זה ייתכן? תודה, רן
-
- 1 תגובה
- 894 צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם אני מתכנן לקנות בשבוע-שבועיים הקרובים מחשב נייח חדש שישמש בעיקר לתכנות, וגם גיימינג קל מדי פעם (מסתכם ב-CSGO). התקציב הוא עד 11K, כולל המסך. לגבי המסך חשוב לי שיהיה איכותי, בהירות 350, אזור ה-27" עם 2K בלפחות 144Hz... אני חושב שהמסך שהמליצו לי שם בא אחלה בתקציב. מה דעתכם על המפרט שהרכיבו לי ב-TMS? https://www.tms.co.il/120234 מעבדים AMD Ryzen 9 3900X AM4 Tray 1 ₪ 1944 קירור למעבדים NZXT Kraken Water Cooler X73 1 ₪ 778 לוחות אם Gigabyte X570 AORUS ELITE 1 ₪ 1025 מארזים be quiet! Case PURE BASE 500DX Black 1 ₪ 424 ספקי כוח Gigabyte PSU AORUS 850W PFC Gold 80+ Mod…
-
- 0 תגובות
- 894 צפיות
-
-
אני בימים אלו שוקל בניית מחשב לצורך כרייה של לייטקוין וכן מדיה סנטר (XBMC) לסלון. הכיוון הוא לכ. מסך 7970 או דומים. הרדיסק - יש. מסך וציוד הקפי - יש, לא זקוק. מה אני כן צריך: מעבד + גוף קירור שקט זכרונות לוח אם עם כרטיס מסך מובנה שמכיל יציאת HDMI שיוכל להתמודד עם תכני FHD כניסות SATA שלא יחסמו לי ע"י כרטיס מסך מגושם. 7970. מארז + ספק כח איכותי, עדיפות לקטנים ככל האפשר עם מקום ל 2 כונני 3.5", וכונן 2.5", סידירום כרגע בסימן שאלה לא נראה לי שאשים.
-
- 0 תגובות
- 894 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב בשביל סטודנט עם כרטיס מסך חזק ואמין MSI זיכרון: 2048MB DDR II 800MHz מעבד: Intel Core 2 Duo T6400 2.0GHz כרטיס מסך לא משולב:nVIDIA GeForce 9500M GS 512MB DDR II דיסק קשיח: 250GB SATA 5400 RPM כמה שאלות: מה אתם חושבים על MSI? למשהו היה ניסיון איתם? מה זה אומר כרטיס מסך לא משולב? המחיר שהציעו לי הוא 4900 כולל מערכת הפעלה ואחריות לשנתיים. נשמע סביר? תודה מראש לכל העונים.
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי לא מזמן המלצה למפרט על סמך הדרישות שאציג מטה. (לינק למפרט) מפרט זה הורכב ב - www.tms.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבדים: Intel Core i7 8700 / 1151 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪ 1650 קירור למעבדים: Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 כמות: 1 - מחיר: ₪ 103 לוחות אם: Gigabyte B360M D2V כמות: 1 - מחיר: ₪ 335 זכרונות RAM: Corsair DDR 4 16G(8GX2) 3000 CL16 Vengeance LPX Black CMK8GX4M1D3000C16 כמות: 1 - מחיר: ₪ 760 מארזים: Cougar MX330 Case + Antec Neo Eco 550W Modular 80+ Power Supply כמות: 1 - מחיר: ₪ 414 כונני SSD: Gigabyte SSD M.2 PCIE NVMe 128GB כמות:…
-
- 2 תגובות
- 894 צפיות
-
-
שלום לכולם יום שישי רכשתי מפרט מאוד בסיסי אבל לאחר הרהורים רבים הגעתי למסקנה שמאוד מיהרתי עם הקניה ולא בדקתי את כל האפשרויות. שימוש משרדי אבל עם אפשרות לשחק. בעיקרון המפרט כדלקמן: intel pentium DC E2140 1.6GHZ 1MB cache case midi atx hja-70 asus P5GC-MX seagate 200GB 7200 sata 2 kingston 1GB 667 point of view 8400GS 256MB היתי רוצה לדעת אם יש משהו שאפשר לשנות במקום חלקים מסוימים, אין אפשרות לחרוג מהתקציב הנתון כי זה שולם כבר. דבר שני היתי רוצה לדעת המעבד, חלש סביר בסדר? והבנתי שהכרטיס מסך מאוד חדש... האם ניתן להחליף בpowercolor x1300xt ? תודה!!
-
- 10 תגובות
- 894 צפיות
-
-
* ללא מסך * ללא כוננים אופטיים למיניהם * כרטיס מסך משהו בפשטות - 6200, לא TC * הארד-דיסק: מינימום 160 ג'יגה * כולל ציוד היקפי וסט רמקולים איכותי (יענטו תשקיעו בזה כמו בשילוש) תודה
-
- 5 תגובות
- 894 צפיות
-
-
זה המפרט שלי: מעבד: INTEL Core 2 Duo S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 כרטיס מסך: GeForce 250GTS 512MB דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA זיכרון: G.SKILL 2048MB (1024MBX2) DDR2 667 CL5-5-5-15 - F2-5400PHU2-2GBNT מארז: ANTEC SONATA 2 MID TOWER CASE + 450W SMART POWER 2 PSU מקלדת: LOGITECH MEDIA KEYBOARD מסך L1960TR LG המשחקים של היום כבר לא עובדים בצורה טובה ובכלל המחשב די איטי, אני מתלבט אם לנסות למכור אותו ולהביא חדש(קצר בכסף) או לנסות לשדרג אותו במחיר של 800-900 שקל כדי שיוכל להריץ משחקים חדשים ויעבוד בכללי יותר טוב.. אם שדרוג,…
-
- 5 תגובות
- 894 צפיות
-
-
מעונין במפרט: 1. עבודה עם סביבות פיתוח כגון Eclipse ומדי פעם - משחקים. 2. הרצת יישומים במקביל 3. לא מתכוון להוציא יותר מ1300 על כרטיס מסך. 4. אין צורך במסך. יש צורך בעכבר ומקלדת. 5. ניתן לשדרוג בקלות תודה לעוזרים
-
- 15 תגובות
- 894 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שיותר... רק אם ממש ממש שווה את ההפרש לזלוג ל 3000, רצוי בסביבות ה 2500 אבל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן בכלל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, עריכת וידאו, וגרפיקה בסיסית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VISUAL STUDIO ECLIPS JAVA, פוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא (רק צורב) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? (מקלדת עכבר ומסך יש כבר) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?…
-
- 3 תגובות
- 894 צפיות
-