עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Elek,

שלום, מפרט של המחשב נייד : מעבד I7 740QM זכרון 2X4 DDR3 דיסק קשיח של Kingston SSD 240GB ועוד אחד של 250GB 7200RPM כרטיס מסך ATI 6970M גודל המסך 15.6 - 1600X900 מה המחיר שלו ? תודה

• 0 תגובות
    • 895 צפיות
  2. שלום לכולם, אז ככה - לפני מספר חודשים שדרגתי לכרטיס מסך Radeon 7870. משום מה, אני מקבל ביצועים נמוכים משהייתי מצפה, ואני חושד שהמעבד יוצר צוואר בקבוק. המעבד הוא - amd Athlon x4 750k. הוא גם מתחמם לי בקטע הזוי, מגיע ל-90C ממש בקלות. החלפתי משחה תרמית, שיפרתי אוורור, למעשה ניסיתי הכול וזה לא עוזר. בקיצור - אני חושב להחליף לוח אם ומעבד, לשנות לאינטל. אבל שמעתי שעוד רגע יוצא דור חדש, ובתקציב שלי (כ1,000 ש"ח לשניהם) זה לא ממש משתלם כרגע ולא יהיה שדרוג ששווה את התקציב. אשמח לשמוע מהמומחים האם זה נכון, ואם לא - למה הייתם ממליצים לשדרג? תודה רבה! בן

• 2 תגובות
    • 895 צפיות
  3. מחפשת מחשב לשימוש כללי וקצת עבודה על תוכנות תלת מידמד ועיצוב (ADOBE וSOLIDWORKS). 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5500 ש"ח (יש טיפה גמישות) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת עבודה בתוכנות ADOBE (פוטושופ וכדמ), עבודה על תוכנת CAD (Solidworks)i, טיפה רינדור (keyshot) ועבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אני מטלבטת בין נייד ונייח. במידה וארכוש נייח יש צורך במקלדת, מסך ןרמקולים 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …

4. אהלן אני מחפש מחשב נייד בעיקר לצרכי סטודנט, אבל לא רק. אשמח להשתמש בו גם למשחקים וסרטים (רגילים וגם HD). מכיוון שהוא יהיה איתי כל הזמן אני צריך שיהיה קל, לא יותר מ3 קילו. כמה שפחות יותר טוב. המשחקים שאשחק הם בהתאם ליכולות המחשב שתציעו. כלומר, אני אשמח לשחק את המשחקים החדשים אבל לא חייב על האיכות הכי גבוהה כי מן הסתם מחשב קל שאמור להיות נייד לצרכי סטודנט לא יכול לשאת בעומס של משחקים כבדים. חשבתי על הdell studio xps 13. וגם קראתי עליו ביקורות טובות פרט לזה שיכול להיות שהוא יתחמם קצת (לא ממש מפריע לי) ושהסוללה שלו מחזיקה בקושי שלוש שעות (מאוד מפריע לי, אבל אני מניח שאפשר לפתור את זה עם סוללת 9 תאים) התקציב שלי גבוה. ואשמח להמלצותיכם ומחשבותיכם על המחשב הנ"ל או הצעות אחרו…

• 13 תגובות
    • 895 צפיות
  5. שלום לכולם, נעים לחזור לאחר חודשי היעדרות לא מעטים.. חברתי מעוניינת במחשב נייד ליישומי office וגלישה באינטרנט, כמו כן לשימושי מולטימדיה - מוזיקה וסרטים. בנוסף, בשל חיבתה הרבה לבתי קפה עליו להיות בגודל של עד 14.1". ראיתי את המחשב הזה: http://www.saletech.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=458625 דברים אשר מטרידים אותי: יחסית ישן, אך האם הוא עונה על דרישות? האם יציאת VGA יכולה להתחבר לטלויזיה? מה משמעות WIFI מסוג b ולא g? מדוע הזיכרון הוא 640 MB ולא בכפולות של חצי ג'יגה כפי שקיים בד"כ? מחשב מתצוגה - כן או לא? תודה מראש, כמו כן אשמח לשמוע על תחליפים והשוואות.

• 2 תגובות
    • 895 צפיות
  6. אני כר הרכבתי מפרט למשחקים שיש בוא דגש על ציוד היקפי ושקט רציתי לראות מה אני יכול להשיג באותו מחיר ללא הדגשים על הציוד היקפי: זה המפרט לבנתיים : קטגוריות מוצרים מחיר כמות מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1450 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 604 1 מארזים ANTEC P180 Aluminium Black ¤ 913 1 קירור למעבד Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310 ¤ 249 1 ספקי כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 406 1 זיכרונות Corsair 2GB (2x1GB) Value Select DDR2-800 CL5 C2G800 ¤ 458 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II 16MB WD2500AAKS ¤ 390 1 כרטיסי מסך Sparkle 8800GTS 320MB Retail - אחריות 3 שנים ¤ 1576 1 מקלדות LOGITE…

• 13 תגובות
    • 895 צפיות
  7. לא צריך את החלקים הבאים: זכרונות (יש לי 2X1GB-DDR2-800MHz), צורב דיוידי, כרטיס מסך (9600GT-PCIE), מאוורר למעבד (זה שבא עם E8400 ב-BOX), ציוד היקפי השקט חשוב. כמו כן גם הסירקולציה חשובה, שיהיה מאוורר היטב (כי לפני זה הוא הרבה פעמים היה מתחמם יתר על המידה ונכבה/עושה ריסט באמצע) אינני יודע לעשות אוברקלוק, אפשר לבקש אוברקלוק קל-בינוני כל עוד שלא יגרום להתחממות יותר מדי או לשינוי מתחים, ורק אם יהיו הבדלים בביצועים, אחרת אין טעם חח לא צריך מערכת הפעלה. המחשב יהיה לצורכי גיימינג בעיקר, ישוחק על רזולוציה של 1280-1024 , אולי קצת יותר גבוהה. בבקשה מפרט שיתאים לרכיבים שיש לי כבר, והייתי מאוד מאוד רוצה שתיהיה אפשרות אולי לשדרוגים עתידיים, בעוד שנה נניח. בבקשה חריגה כמה שיותר קטנה מה…

• 8 תגובות
    • 895 צפיות
  8. מחשב חדש וראשון להורים שלי. חשוב שלא יתחמם ויצבור אבק. 3,000 ש"ח ולנסות לחסוך. שימושי גרפיקה 2D (צלם חובב ברמה גבוהה) לפוטושופ CS5. ציוד היקפי: מסך, מקלדת ועכבר לא אלחוטיים ורמקולים רצוי של לוג'יטק וכונן חיצוני. כולל מערכת הפעלה. רעש לא משחק תפקיד. לא מתוכנן אוברקלוק. חנות מועדפת: פי. סי. סנטר. חשוב לשמור על אופק שדרוג של זיכרון וכרטיס מסך אבל לא מעבד ולוח אם. הכי חשוב שיהיה איכותי לכמה שיותר שנים.

• 10 תגובות
    • 895 צפיות
  9. שלום חברים! רוצה לקנות מחשב לאמא לשימוש בעיקר באינטרנט. צריך להיות מחשב בסיסי סביב ה 1000 שח. שאלה: איזה מעבד עדיף באותו המחיר (1000-1300 שח)? AMD או INTEL? כלומר אם מסתכלים על שני מחשבים שונים - האחד AMD השני INTEL הנמכרים באותו המחיר, איזה מהם יספק תמורה טובה יותר? מערכת ההפעלה תהיה WIN7. האם intel atom חלש מדי למטרות אלה? בתודה מראש.

• 3 תגובות
    • 895 צפיות
  10. שלום לכולם, אני צריך מפרט מלא למחשב פשוט פשוט, לאופיס, אינטרנט וסרטים, בלי קשקושים ושטויות. אני כן מעדיף מעבד כפול של אינטל. (האם זה באמת חשוב?) המסך אני רוצה 19-22 אינצ' LCD (ראיתי כאלה כבר ב-800 ש"ח) אני צריך צורב. אני צריך גם מקלדת, עכבר ורמקולים. 1. האם עדיף להרכיב לבד? או את המוכנים כבר שהחברות מציעות? 2. למה בפורום הרבה משתמשים בSKYPC? מה טוב בהם? 3. אם זה מותר כאן בפורום (אני חדש כאן), אשמח להמלצות על חנויות אמינות. 4. תוספת להשקטה כמה זה עולה? תודה על העזרה!!!

• 10 תגובות
    • 895 צפיות
  11. Started by tomer cohen,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.witcher 3, cs go, ARK, fallout 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, נ…

• 5 תגובות
    • 895 צפיות
  12. Started by tovtov,

שלום, שבוע הבא אני מתכוון לקנות מחשב חדש. אני חייב להודות שבזכות הפורום (כלומר בזכותכם), הצלחתי לבנות מחשב טוב (כך אני מקווה) - לאחר קריאה רבה בפורום. תודה רבה לכם - תמשיכו ככה. המטרה של המחשב יישומי אופיס + אינטרנט + וידאו ומשחקים (אני לא גיימר). המפרט: Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 W Front USB 300W 329.00 ¤ 1 NEC ND-3520AW 16/16/24//48/16/48 Bulk DVD±R/RW 329.00 ¤ 1 Athlon 64 3000 Socket 939 Tray + TT TR2 for AMD64 869.00 ¤ 1 Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD 529.00 ¤ 1 Gigaybyte GA-K8NF-9 nForce4 Socket 939 Motherboard 659.00 ¤ 1 Twinmos TMD7608S8E50D 512MB DDR 3200 Memory 309.00 ¤ 1 Gigabyte Radeon X600PRO GV-RX60P12…

• 9 תגובות
    • 895 צפיות
  13. שלום חברים, כבר כמה שנים שאני לא מתעסק בחומרה (מאז שיצאו המעבדים מסידרת P4C של אינטל, בתקופה של ASUS IC7 אם מישהו עוד זוכר...) ולכן אני פונה אליכם לייעוץ. אני מחפש מחשב שינצל את התקציב שלי בצורה המקסימלית, המחשב הולך לשמש בעיקר לעבודה משרדית ולמולטימדיה (מערכת קולנוע ביתית). הדרישות שלי הן כאלה: 1) מערכת מבוססת אינטל 2) מעבד Quad Core 3) כרטיס קול עם יציאת SPDIF (אופטי או קואקס) 4) 4 ג"ב זיכרון (אני הולך לעבוד עם מערכת 64 ביט) 5) כרטיס מסך עם שתי יציאות, אני רוצה dual monitor התקציב הוא בסביבות ה 2200 שקל, לא צריך ציוד היקפי, מסך וכ'ו. האם הדרישות שלי מוגזמות בתקציב הזה?

• 10 תגובות
    • 895 צפיות
  14. Started by Kirma,

MSI TwinFrozr III 6950 OC/PE 2G גירסאת ה OVERCLOCKED POWER EDITION מעבר לזה לא בוצע OC נוסף כרטיס בן שנה נקנה מ NewEgg (איך אני בודק אם האחריות ל3 שנים ?) לכרטיס יש DUAL-BIOS אבל הוא לא מפתח ל 6970 .. הערכת מחיר ?

• 1 תגובה
    • 895 צפיות
  15. המחשב מיועד למשחקים, סרטים, וגלישה באינטרנט. כרגע לא מתוכנן OverClock. כנראה שהשבוע אזמין את המפרט הזה בפנדה, אשמח לחוות דעת על המפרט- האם יש משהו שצריך לתקן או להחליף והאם הספק יחזיק את המערכת הזו. תודה. מעבד Intel Core 2 Duo E8400 3GHz 1333FSB 6MB Box 45nm 825 ש"ח לוח אם ASUS P5Q Intel® P45 Chipset LGA 775 689 ש"ח זכרון KINGSTON 2GB DDR2 800Mhz 225 ש"ח דיסק קשיח Western Digital 250GB 3.5 7200Rpm 16Mb Buffer SATA II WD2500AAKS 250 ש"ח כרטיס מסך Sapphire Radeon 4850 512MB DDR3 Retail 895 ש"ח צורב LG GSA-H20N Super Multi DVD Rewriter X20 SATA BLACK OEM 155 ש"ח מארז Antec Three Hundred The Versatile Case 315 ש"ח ספק Seasonic SS-400ET Active PFC 400W …

• 4 תגובות
    • 895 צפיות
  16. Started by Mr Gadget,

איך המפרט? המחשב ישמש לשחקים ולאוברקלוק ... AMD Athlon 64 3200+ veince 512KB L2 Cache Socket 939 GigaByte GA-K8NXP SLI 939 Kingston DDR 400 512X2-אחריות לכול החיים WD 120GB-8MB JS - 7200RPM S-ATA II HEC 480W ACE480 GigaBye X800 256MB DDR 256Bit PCI-E סה"כ: 5200 ש"ח רציתי לשלב מסך דק LCD במקום המסך שיש לי Samsung 753DF כדאי לקחת כרטיס מסך יותר זול ולקנות מסך דק?

• 8 תגובות
    • 895 צפיות
  17. אהלן, התקציב שלי הוא בין 4000 ל7000 שקל . מה שחשוב לי שהמחשב יהיה קל ועם מסך 12-13 . ראיתי את הסוני Sony Vaio VPC-Y216FX הוא מגיע עם מעבד I3 330 UM ככה שהוא יתן לי סמן סוללה טוב. יש למישהו ניסיון עם המחשב הזה ? למישהו יש רעיון למחשב אחר שעונה על הדרישות ?

• 3 תגובות
    • 895 צפיות
  18. Started by barak91990,

שלום אני חדש אני צריך מפרט למחשב לאחי הקטן : 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? התקציב המקסימלי הוא עד 2300 ניתן לחרוג ב500 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? השימושים העיקריים של המחשב הם…

• 3 תגובות
    • 895 צפיות
  19. היי לכולם, זהו המפרט שבניתי. אשמח להצעות לשיפורים. תודה. [table][tr][td]מעבדי אינטל‏ [/td][td] כמות [/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td] [td][/td][/tr][tr] [td][/td][td]Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray [/td][td] 1 [/td][td] 970 [/td][td] 970 [/td] [td][/td][/tr][tr] [td][/td][td]לוחות אם למעבדי אינטל‏ GIGABYTE[/td][td] כמות [/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td] [td][/td][/tr][tr] [td][/td][td]Z68XP-UD3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z68, DDR3 2133, 2xPCI-E, HDMI [/td][td] 1 [/td][td] 720 [/td][td] 720 [/td] [td][/td][/tr][tr] [td][/td][td]זכרונות‏ DDR3 1600Mhz[/td][td] כמות [/td][td]מחיר[/td][td]סה"כ[/td] [td][/td][/tr][tr] [td][/td…

• 3 תגובות
    • 895 צפיות
  20. אני מעוניין לקנות מחשב שישמש בעיקר ליישומי גרפיקה גבוהים כמו דו מימד (קבצים גדולים! ב-PHOTOSHOP) ותלת מימד. הרבה זמן כבר אינני מעודכן בטכנולוגיה. יש ברשותי מחשב Athlon 64bit 3000 עם 1GB DDR וכרטיס מסך מתקופת קום המדינה. הכוונה שלי היא לשדרג למעבד ליבה כפולה עם ביצועים מרשימים אבל לא יותר מדי HIGH END, כדי שגם יהיה חסכוני. בנוסף מעוניין ללכת על 2GB של DDR2 אבל לא יודע איזה סוג או מהירות כדאי. לגבי הכרטיס מסך - אני לא ממש מבין כמה הוא משנה ליישומי גרפיקה. מצד אחד כרטיס טוב למשחקי תלת מימד יסייע לי ביישומי תלת מימד, אפילו באפליקציות תוכנה ולא משחקים. מצד שני אולי זה לא כזה קריטי אם יש לי מעבד חזק. האם אני צריך להשקיע יותר בכמות הזיכרון שעל הכרטיס לעומת מהירות המעבד שלו…

• 12 תגובות
    • 895 צפיות
  21. Started by Xilver,

מחפש מפרט למשחקים ב6 אלף, לא כולל ציוד היקפי (גם לא מסך)...

• 11 תגובות
    • 895 צפיות
  22. Started by 1900GT,

שלום, מחפש לקנות לקשיש שאני עובד איתו מחשב לפעולות בסיסיות בלבד. השאיפה מחיר נמוך אבל שבאמת יעבוד בסוף. עוד פרטים: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 עם חריגה של 500 שקל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס וגלישה באנטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר ותיק פשוט 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס…

• 0 תגובות
    • 895 צפיות
  23. היי, אני בשלבי רכישת מחשב לפי המפרט המשרדי/ביתי המחוזק כולל ציוד הקפי שהומלץ כאן, אבל לא כל הרכיבים קיימים בחנות TMS בה תתבצע הקניה. להלן הדרישות: 1. מה התקציב? כ- 3,300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי? מסך, מקלדת ועכבר 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 ? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס? Win7 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? TMS נתניה 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? HDMI, USB3, WIFI 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? לא להלן המפרט שנבנה בחנות. אודה לעזרתכם בבדיקתו: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il . מעבד: Intel i3 2120 3.3GHz 1155 3MB with graphics Tray כמות: 1 - מחיר: ₪…

• 3 תגובות
    • 895 צפיות
  24. Started by elad-k1,

מחפש מחשב "נייד" עד 3000 אלף לצורכי word בעיקר כמו כן שהמחשב ירוץ מהר ולא יתקע כול הזמן. דחוף בבקשה (כמו כן אם יש למישו יד שניה שמור שמתאים לצרכים שלי אני ישמייח).

• 1 תגובה
    • 895 צפיות
  25. Started by tripdd,

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=870108 Dell Vostro 5470 או http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=849471 Samsung NP530U3C-A06 הדבר היחיד שמפריע לי בדל זה הSSD שהוא רק 32gb ..

• 1 תגובה
    • 895 צפיות

דיונים חדשים בפורומים