עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, ניסיתי לחפש לבד - עברתי על כל מני הודעות בפורום ובדקתי ביקורות ותגובות אך עדיין לא הצלחתי לגבש דעה לגבי נייד, אני מעוניין בנייד לא גדול מדי - חשבתי על "13. התלבטתי רבות בין DELL XPS M1330 ו- HP Pavilion TX2620EJ (טאבלט) אבל מביקורות על הדל הבנתי שמסוכן להתעסק איתו בגלל בעיות התחממות וכרטיס מסך, מבחינת הHP הבנתי שזה מחשב חלש ולא באמת אצטרך את המסך מגע. עכשיו אני מתלבט בין הDELL VOSTRO לHP DV3... השימושים העיקריים - אינטרנט, OFFICE אולי SOLIDWORKS ולפעמים סרט. שיהיה אורך חיי סוללה סביר ולא מרעיש מדי. ברצוני לקנות בארץ עם אחריות כמה שיותר גדולה (ראיתי שיש דגמים של דל עם 5 שנות אחריות) אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי - למצוא מחשב שיתאים לצרכיי, תודה מראש לכול המגיבים.

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. שלום לכולם אני מחפש מחשב נייד לצורך לימודים דברים חשובים שיהיה יחסית קל סוללה טובה שימושים - איטרנט , אופיס עבודות וכ"ו ואולי קצת סרטים תמונות וכאלה. תקציב עד 4-5 משהו כזה...

• 2 תגובות
    • 580 צפיות
  3. שלום, אני מחפש מחשב נייד לסטודנט שדירשותיו: - מסך גדול - זיכרון קשיח בסביבות ה250G או יותר. - לצורכי תכנות, לימודים, אינטרנט והורדות סרטי HD. - מחשב אמין לטווח הרחוק. - אחריות ארוכה. - המשקל לא קריטי. התקציב הוא בסביבות 3K אבל אם יש שדרוג משמעותי בעוד כמה שקלים מעוניין לשמוע. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 899 צפיות
  4. * מטרות המחשב? מיועד לסטודנט להנדסת חשמל, המחשב ישמש לתכנות (סביבת עבודה VISUAL STUDIO), מטלב, משחקים מודרניים * גודל המסך? 15.6'' * משקל רצוי? עד 2.5 קילו, מומלץ פחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? זמן סוללה של 4 שעות יהיה נחמד * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות חצי טרה * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא שלום לחברי הפורום, אני מחפש מחשב שישרת אותי בלימודי בהנדסת חשמל, בתקציב של עד 5000 ש"ח…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אהלן! הגודל של המסך יכול להשתנות פחות או יותר, שאר הדרישות פחות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500, עדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, שימוש באינטרנט, סרטים ב-HD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין רכיב בסיסי. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מח…

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. שלום אנשים, אני מחפש לחבר [אני עצמי אינני צריך כי רכשתי לפני כשנה את הVOSTRO 3450 ] מחשב נייד בתקציב של כ-3500 ש"ח. דרישותיו לגבי מפרט המחשב: -כרטיס מסך חיצוני - ברצונו שיהיה במחשב כרטיס מסך חיצוני, בנוסף לכרטיס המובנה [בדומה למה שיש במחשבי הווסטרו בדגמיהם היקרים יותר] למטרות גיימינג. [call of duty,bf3 וכו'.. אין צורך במשהו היסטרי, גם GF630GS יעשה עבודה בסדר] -אחריות ל-3 שנים: אחת הסיבות שלא רצה לרכוש את הDELL VOSTRO 3450\3460 היא שדל המירו לאחרונה את אחריות ה-3 שנים באחריות לשנה בלבד, ובאם הלקוח מעוניין בהרחבת האחריות - עליו לשלם עוד כמה מאות שקלים :\ -מסך 14-15 אינצ', לא 17. -תקציב שלא חורג מ-3500. -יציאת HDMI. [למרות שאני לא חושב שיש היום מחשב שאין לו כזו..] …

7. שלום! אני מתחיל לימודים באוניברסיטה ומעוניין לקנות מחשב נייד חדש ללימודים ובנוסף גם למשחקים, אמנם יש לי תקציב מסויים אבל השאיפה היא למקסימום ביצועים עם משחקים, אני לא מבין מאוד במחשבים ובייחוד לא בניידים ולכן אשמח לעזרתכם *אני כן מוכן לזוז 500 לכאן ולשם אם יש משהו טוב * מטרות המחשב? עבודה משרדית (לימודים), אינטרנט, משחקים (כבדים) , צפיה בסרטים * גודל המסך? מ אינץ'15 זה סבבה * משקל רצוי? שלא יהיה יותר מ3 קילו אני מניח אבל כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ככל האפשר (אני אהיה הרבה בנסיעות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא נחוץ * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל אני מניח חצי טרה לכל הפחות... * כונן CD/DVD? צורב? שיהיה כונן וצורב גם לא יזיק * כונן Blu…

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  8. Started by ModChiP,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך, אני עוד לא יודע כמה אני מוכן להוציא, חשבתי על 3 אלף בהתחלה אם זה מספיק. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות הדמיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). RAVIT, AUTOCAD, SOLIDWORKS ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

9. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, או 3500 עם חריגה מקסימום עד ל4,000. העדיפות מבחינתי היא להוציא כמה שפחות. 2. מה שימושי המחשב? לימודים, word, power point, exel. ובהמשך אנחנו נשתמש בתוכנה שנקראת solidworks (הנדסת מכונות). אני צריך שהמחשב יחזיק את התוכנה הזאת כמו שצריך. לא מאמין שאראה סרטים, משחקים גם לא יותקנו בו. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא יותר מדי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מער…

10. מחפש מחשב נייד שיתאים לי לצורכי עבודה עם תוכנות הנדסיות ובעיקר ללימודים, לראות סרטים, ומעדיף את החברה DELL אשמח להמלצות

• 1 תגובה
    • 853 צפיות
  11. מחפש המלצה למחשב נייד לאחי, ישמש כתחנת עבודה ולכן סוללה וניידות משניים - תקציב גג קשיח 3500 ש"ח. * מטרות המחשב: מטלות לימודים - מסמכים/מצגות, autocad דו-מימד, סרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט: 15" עדיף מט. * רזולוציית המסך? כל דבר מעל HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: ללא * משקל רצוי: אין הגבלה במשקל * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא * Bluetooth: כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: אפשרות לשדרוג עתידי לSSD. * כונן אופטי: כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית : לא * האם בתקציב צריך…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by mostyanir,

* מטרות המחשב? לימודים + תכנות * גודל המסך?14-15.6 רצוי מט * משקל רצוי? עד 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רגיל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וUSB3 * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray?לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא אבל אם אפשר 3 שנים בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הכל חוץ מHP תקציב עד 3000 ש"ח עם חריגה עד 200 ש"ח. עשיתי חיפוש בפורום וראיתי שרוב ההמלצות בתקציב הזה הן על לנובו E330/E320 אבל נראה לי קטן מדי מסך 13.3. לאחרונה ראיתי כמה קופונים למחשבים מוחדשים עם מפרטי…

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  13. טוב אז ככה, אחרי שנה שאני לומד וסובל מהמחשב הענתיקה שלי (compaq presario 2100!!!!!!!! מהבר מצווה חחחחח) החלטתי לקנות מחשב נייד חדש. התקציב שלי נורא מוגבל אז בבקשה לא להציע מחשבים מעל 4000, זה אמור להיות מספיק מאוד לצרכים שלי, והצעות של מחשבים יקרים יותר סתם יהיו מיותרות כי אני לא אוכל לקנות אותם.... בנוסף אני גר ברעננה אז החנות הנורמלית היחידה בסביבה היא KSP, אז בבקשה להציע רק משם או מחנות אחרת ברעננה. צרכים - מחשב סטודנט טיפוסי (הרצות של אקליפס, matlab וכו'), ניידות לא כזאת חשובה (לא יפריע לי 15 אינץ'), אמין ובנוי היטב. אני צריך לפחות 250 ג'יגה בדיסק קשיח, ולפחות 2 ג'יגה ראם. עדיף כרטיס מסך לא מובנה, לא כי אני עומד לנסות להריץ פה GTA 4, אלא כדי שלא יגביל אותי בעתיד, ותהי…

• 6 תגובות
    • 797 צפיות
  14. Started by soundf,

אהלן, אני (יותר נכון חבר) מחפש מחשב נייד חדש, אני כבר לא מתמצא בכל החידושים האחרונים, אז משאיר לכם את התפקיד החשוב הזה ! התקציב הוא עד 4000 שקלים, יש אופציה לחריגה. המטרה לקנות לטווח הארוך כמה שאפשר אז מעבד I7 חשוב שיהיה קליל,אמין,מהיר השימושים העקריים הם ביתיים וללימודים * מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים ), צפיה בסרטים HD * גודל המסך? 15 אינץ ומעלה האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה * רזולוציית המסך?FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? כמה שיותר קל. מיועד להתניידות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי רוב הזמן ימצא במקומות עם חשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0 * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כו…

• 0 תגובות
    • 902 צפיות
  15. הצרכים מאוד בסיסיים, כרגע בעיקר אופיס VISUAL C++ בעתיד אולי גם קצת MATHLAB. חשוב לי מאוד שתהיה לו אחריות ארוכה. הציעו לי את המחשב הזה: Dell A840 עם המעבד Intel Core 2 Duo T5470 אני מבין שזה מעבד מוחלש, השאלה אם הוא עונה על הצרכים שלי? יש אולי המלצות אחרות?

• 4 תגובות
    • 829 צפיות
  16. שבת שלום חברים, אני מתכוון להתחיל ללמוד בקרוב, וכנראה, כמו כל סטודנט רוצה שיהיה לי נייד... לקחת למעונות, לבית, לספריה בלה בלה בלה... כעקרון שמתי עין על מחשב מסוים, אבל אני רוצה לשמוע עוד דעות. ההתלבטות הכי גדולה שלי היא החברה. מה אתם מציעים? אז ככה, הנה מאפייני המחשב שאני ארצה: -רוב העבודות יהיו כנראה אינטרנט, אימייל, אופיס, תכנות פשוט (במסגרת הלימודים), סרטים ואולי איזה משחק פה ושם (זה ממש לא העיקר). -מן הסתם אם זה יהיה המחשב העיקרי שלי אני מעדיף שיהיה מסך גדול 15.6" -המשקל לא הכי עקרוני מבחינתי, אחרי הכל אני לא מתכוון להיסחב איתו לכל שיעור, וגם אני לא הבחור הכי "חלש" בשכבה.. -לגבי סוללה... שוב זה יהיה מחשב לרוב למעונות ולשימוש בקרבת שקעים, אבל בכל מקרה אני מקוו…

• 0 תגובות
    • 544 צפיות
  17. המחשב הוא לחבר שלי, סטודנט במקצוע הומני שנגנב לו המחשב הקודם. את המחשב קונים בארה"ב ומביאים לפה, אז המחיר הוא מחיר ללא משלוח וכו'. * מטרות המחשב? - בעיקר כתיבה בזמן הרצאות, אבל גם צפייה בסרטים ועבודה כללית. * גודל המסך? - 14 אינצ' * משקל רצוי? - אני לא יודע מה המשקל הרגיל, אבל משקל שלא יקשה על הסתובבות איתו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - HDMI, USB3 * בלוטות? - לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? - כמה שיותר גדול * כונן CD/DVD? צורב? - צריך צורב * כונן Bluray? - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - יעזור אם תהיה אחריות בארץ, יקנו את המחשב בארה"ב. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למע…

• 0 תגובות
    • 669 צפיות
  18. המחשב מיועד, כאמור, לסטודנט. כלומר השימוש העיקרי יהיה לתוכנות אופיס למיניהן, אינטרנט, אולי קצת משחקי פלאש פשוטים וכו. מסך '13-'14 אשמח להמלצה לדגם מתאים.

• 0 תגובות
    • 749 צפיות
  19. שלום, אני יכול להביא מחשב בימים הקרובים מארה"ב. אני מחפש מחשב נייד עם המאפיינים הבאים: א. שיהיה קל. ב.שיחזיק הרבה סוללה (רצוי OLED כי שמעתי שיש להם צריכה נמוכה מאוד של חשמל). ג. שהמקלדת תהיה נוחה ולא מצ'וקמקת. שמעתי שיש מחשבים מחשבים של 10" ו12" . הם עונים כל כל הקריטריונים שלי אבל, המקלדת לא נוחה. שמעתי שיש מקלדת נוחה במחשבים מסויימים של 10" או 12". אשמח אם תמליצו לי על מחשב נייד איכותי שמקיים את המאפיינים שהזכרתי. תודה רבה לעונים,

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by satyr82,

* מטרות המחשב? : עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים) , צפיה בסרטים. * גודל המסך? 13- 13.3 * משקל רצוי? 2 * האם נדרש זמן סוללה ארוך - אם אפשר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (, HDMI ) * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 GB מינימום * כונן CD/DVD? צורב? כן- צורב DVD * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תקציב - 3000 ש"ח + - . תודה

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. * מטרות המחשב? בשביל סטודנטית, בעיקר אופיס ואינטרנט, מספיק חזק בשביל להפעיל כמה דברים במקביל. לא צריך להחזיק תוכנות גרפיות כבדות או משהו כזה * גודל המסך? בערך 13'' * משקל רצוי? לא בטוח לגבי משקל ספציפי, אבל חשוב שיהיה קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) אין צורך * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מספיק HHD. הנפח לא ממש משנה, כנראה בכל מקרה לא ינוצל יותר מדי * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל חשוב שתהיה אחריות בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? …

• 4 תגובות
    • 901 צפיות
  22. מטרות המחשב? - מחשב עבור סטודנטית עבור לימודים, אינטרנט וצפייה בסרטים גודל המסך? - עדיפות למסך גדול עד כמה שאפשר כל עוד זה לא בא על חשבון המשקל (עדיפות למשקל נמוך על גודל מסך) משקל רצוי? - המחשב מיועד לבחורה "קטנת מימדים" אז כמה שיותר קל האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - 6 שעות ומעלה האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - עדיפות שיהיה חיבור HDMI אבל לא קריטי בלוטות? - כן גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - אין צורך בנפח גדול במיוחד אני חושב ש500GB יספיקו כונן CD/DVD? צורב? - לא חשוב כונן Bluray? - לא חשוב האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - עדיף האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא תודה לכל מי …

• 6 תגובות
    • 986 צפיות
  23. המחשב ישמש בעיקר את אחותי, אבל כמובן שיהיה גם נחמד לקחת אותו לנסיעות ארוכות מדי פעם ולראות שם סרטים\מוזיקה. בעיקרון אנחנו רוצים לקנות אותו מחנויות באזור ירושלים ושתהיה אחריות טובה.(חשוב) תודה!

24. * מטרות המחשב- הרצת AutoCad, illustrator,Photoshop, בעיקר דו מימד. * גודל המסך-13-14 * משקל רצוי? אם זה הפרמטר הזה מול מחשב איכותי יותר-מחשב איכותי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? אפשרי לא הכרחי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB * צורב DVD? כדאי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? Dell. הערות נוספות- אשמח להשוואה מה המחיר של המחשב בארה"ב, כי יש אופצייה שייקנה שם. אם צריך תשובה לעוד פרמטרים אשמח לענות. ד"א דף אקטיבצית החשבון בפורום מאוד מבלבל, הייתי מציע לערוך אותו מחדש.

• 1 תגובה
    • 818 צפיות
  25. שלום רב, אני מתחיל רק להתעניין במחשב נייד לאחותי שלומדת אדריכלות ומשתמשת בו לתוכנות אופיס+תוכנות שירטות. הבנתי שיש דבר שנקרא "אחריות בין-לאומית" והיא כנראה תזדקק לכך בשנה הקרובה עקב נסיעה. אבקש קודם כל כיוון כללי, ואז אוכל לגבש תקציב. תודהץ

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.