ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
שלום, קיבלתי כאן המלצה לא מזמן על המכשיר הזה והתרשמתי מאוד לטובה מהמפרט http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?ProductID=12338 אך כשהגעתי לחנות (ניידנייד) המוכר (שניכר עליו שלא הכיר כלל את המחשב וממש ניסה לדחוף מכשיר של Lenovo) הזהיר אותי שזמן הסוללה בSamsung מאוד קצר, או במילותיו: "כדי לחסוך במשקל חתכו את הסוללה מ6 תאים ל-3 תאים, אז היא לא תחזיק הרבה זמן". המחשב מיועד לגיימינג מזדמן אבל בעיקר לימודים - האם אני צריך לחשוש מזמן סוללה קצר שלא יחזיק לי הרצאה של שעתיים-שלוש? ומה לגביי עוד שנה-שנה וחצי, זמן הסוללה ייתקצר משמעותית עד כדי חוסר יכולת להשתמש במחשב מבלי שיהיה מחובר לחשמל? ראיתי דיון פה אבל לא כל כך הבנתי את השורה התחתונה - האם אפשר להחליף סוללה בקלות או לא? וקצת …
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
היי, הלכתי על המפרט המומלץ למשחקים , ללא מסך ב 7500, הורדתי כמה דברים שיש לי ובחרתי כרטיס מסך חזק יותר. מעניין אותי אם השינוי בכרטיס גורר שינוי במשהו אחר, יש לכם בכלל הערות להוסיף? תודה! AMD Athlon 64 3000 (939-pin) Box 940 ש"ח Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 4X Socket 939 690 ש"ח Twinmos 512MB DDR400 PC3200 890 ש"ח Seagate 160GB NCQ 8MB 7200RPM SATA 645 ש"ח Sapphire ATI Radeon X850 XT PCIe 256MB ViVo 3,090 ש"ח <---------------- זה השינוי Chenbro Mid Tower Xpider PC61166 Blue Screwless W/Lock No PS Gaming Case 280 ש"ח Thermaltake TT420APD 2-fan 390 ש"ח NEC ND-3520A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk…
-
- 9 תגובות
- 919 צפיות
-
-
לוח אם http://www2.abit.com.tw/page/mi/motherboard/motherboard_detail.php?DEFTITLE=Y&fMTYPE=Socket%20939&pMODEL_NAME=UL8 מעבד AMD ATHLON 3200 גוף קירור 7200 LIGHT משהו פצצה שקט - קירור לא משהו סביר - זיכרון 512 LD או 256MB של KINGSTON כונן קשיח MAXTOR 80GB 7200 8 כרטיס מסך GF5 FX5200 TVO - SV - RCA צורב LG 1.44 מארז מרצדס 300W REAL WATT חייב לציין שזה נועד למשרד בעיקר ובקטנה למשחקים כמו FIFA וכו' - נ.ב. - אמרו לי שהשבבים של ULI מצויינים שהם מייצרים שבבים כבר שנים לשרתים , יש משהו בגו ?
-
- 6 תגובות
- 919 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הבא? אני צריך אותו בעיקר לגלישה באינטרנט, מוסיקה, סרטים ואולי לפעמים לשחק במשחקים חדשים. לקחתי 2800 כדי שאוכל לשדרג אותו למשהו יותר טוב כשהמחירים ירדו. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 9 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אני מחפש לקנות לאח שלי מחשב נייד, הוא מתחיל ללמוד הנדסת חשמל בקרוב. התוכנות העיקריות שהוא יריץ מלבד גלישה באינטרנט ותוכנות אופיס זה מטלאב וויז'ואל סטודיו. הוא לא גיימר אבל אני בכל זאת מעדיף לקנות לו מחשב עם כרטיס מסך סביר (כל דבר מעבר Intel integrated graphics הסטנדרטי) חשוב לי גם שהמעבד יהיה מסדרת I5 ושיהיה לו במינימום 4 ג'יגה זכרון. הרד דיסק פחות קריטי אבל מעדיף 500 ג'יגה ומעלה. גודל מסך 15.6 אינץ' לי אישית יש ניסיון עם מחשב של HP מהעבודה שאני מאד מרוצה ממנו ולפני זה היה לי מחשב של Dell. אני מאד אוהב את המחשבים של דל אבל שמעתי דברים רעים מאד על השירות שלהם בארץ. המליצו לי ללכת על מחשב של Assus/Toshiba אבל אני פתוח להצעות ואשמח לקבל המלצות. תודה מראש, עמית
-
- 3 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש מפרט כולל רמקולים, מסך, מקלדת ועכבר ב3700. 1. מה התקציב המקסימלי? 3700 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? כמה שצריך שיצא הכי טוב שיש. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: משחקים, סרטים, עבודות ואינטרנט. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו.- call of duty 6, word... ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? תלוי במסך שיקנה עם המפרט. * באיזה סוג משחקים תשחקו? cod 6 * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות \ גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי…
-
- 5 תגובות
- 919 צפיות
-
-
איפה יש חנות טובה ואמינה באזור הוד השרון \ כפר סבא ? וכל זאת לרכש של מספר מערכות עם תמיכה טובה ?
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
שלום חברים. אני מעוניין להחליף בשעה טובה את העגלה בת ה- 5 שלי. הדרישות הן כאלה: סכום - 3000 ש"ח דרוש מחשב בלבד (בלי מסך, מדפסת וכו') שימושים - בסיסיים. office, גלישה, מעט מולטימדיה. שום דבר שה-P2 שלי לא עושה עכשיו לאט. חשוב מאד - לא למשחקים. מפרט רצוי - מבוסס Athlon, דיסק SATA (לא יותר מ- 80GB), כרטיס מסך מינימלי, אין צורך בכרטיס קול (מעבר ל-on board), כרטיס רשת, DVD (מה דעתכם על DVD + צורב CD משולב? אני שוקל לחכות שצורבי ה-DVD יהיו באמת זולים, ולא לקנות כרגע צורב). בקשר לזכרון, כרגע ברור לי שאני לא צריך יותר מ- 256, אבל השאלה היא אם 2*256 יספיקו בעתיד. איך הדיסק המהיר ישפיע על השיקול?). עוד נקודה לא ממש קריטית - עדיף שלמארז תהיה יציאת usb מקדימה, ונורות (פעילות דיסק) ברו…
-
- 5 תגובות
- 919 צפיות
-
-
-
שלום, אני מסתכל בHP ProBook 470 G4 כאן: http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=21424 אני רוצה 17", אני צריך רק לאופיס, אינטרנט וסרטים. לא אכפת לי מגימיקים ומאורך בטריה, ואכפת לי מאד שיהיה שקט. האם זה יטיס לי את הדברים בלי לאגים ויהיה אמין למשך כמה שנים טובות או שיש משהו יותר טוב? כמו כן, האם זה אתר טוב להזמין ממנו? תודה!
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני פונה אליכם בבקשת עזרה כי אין לי שום מושג בתחום המחשבים הניידים וגם בגלל שבזכות המלצתכם בעבר יש לי מחשב נייח מעולה שאני מרוצה ממנו מאוד! אני מחפש מחשב נייד לאמא שלי, למרות שבעיקרון השימושים שלה נייחים רוב הזמן, היא רוצה לפטופ. הסיבה שהתקציב לא מוגבל, היא בגלל שהיא חייבת את המחשב הזה, וכמה שיעלה - יעלה. אבל כמובן שזה לא אומר שאנחנו הולכים לקנות את המחשב היקר ביותר בשוק - אלא פשוט את המחשב הטוב ביותר שניתן להשיג לשימושים שלה, בלי שדרוגים ותוספות מיותרים. השימושים שלה הם: עבודה בכל תוכנות מייקרוסופט אופיס, אינטרנט, אימייל וכו' - עבודה משרדית. חשוב מאוד שזה יהיה מחשב אמין, גם אם זה "מותג" שיעלה יותר רק בשביל השם שלו - שיהיה משהו שידוע שמחזיק הרבה זמן, שהוא…
-
- 11 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אוקיי זה מה שאני מתכנן לקנות: כ. מסך : http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=7289 מעבד : http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6728 לוח אם : http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=6007 זיכרון : http://www.logicpc.co.il/heb/itdetail.aspx?icom=1570 פעמיים מארז : אני עדיין מלבט מה דעתכם???? ואני לא בטוח בקשר לזה.... ותגידו מה הקטע של ה-dfi שהרבה קונים אותו....
-
- 11 תגובות
- 919 צפיות
-
-
תקציב - 3500, מקסימום 3600 ללא צורך בציוד היקפי, בעל מסך 22", לא מתוכנן OC. ייעוד - משחקים מתלבט בין 2 המפרטים הבאים: AMD Phenom 2 X4 945 Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪702 AMD Phenom 2 X4 945 Quad Core AM3 BOX Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪347 Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪429 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 Samsung 750GB 7200RPM 32MB Sata2 HD753LJ, יחידות 1 ₪258 Samsung 750GB 7200RPM 32MB Sata2 HD753LJ Sapphire ATI Radeon 4890 1GB GDDR5 HDMI Vapor X + Bonus Games, יחידות 1 ₪679 Sapphire ATI Radeon 4890 1GB GDDR5 HDMI Vapor X צורב…
-
- 7 תגובות
- 919 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח - שיצליח להתמודד עם מספר IDE's במקביל (VS2013, Andriod Studio, WebStorm) - שימוש כבד וידאו - שיצליח להתמודד עם סרטים באיכות טובה מבלי שהסאונד ישיג את התמונה - שימוש מזדמן וירטואליזציה - Vmware Workstation - שימוש מזדמן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש …
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
-
-
טוב זה הוא ההודעה הראשונה שלי והדיון הראשון שלי (1+1= הוא חדש) אני אישית התחלתי להתעניין בחומרה דרך גיימר אבל זה לא אמור לשנות ........ הסתכלתי היום במפרטים ממולצים וראיתי במחיר של 5,000 ש"ח שמים מעבד יחסית חלש (AMD2500+) כרטיס מסך בסדר (G5900XT) שבמחיר כזה אפשר לבנות מפרט טוב בכמה רמות לדוגמא: AMD ATHLON 64 3000+ BOX ALBATRON K8X800 Pro WD 80GB 7200RPM 8M SATA Samsung 512MB DDR 400 Original Sapphire Radeon 9800 Pro 128MB Bulk Toshiba 16x48 SD-1802 OEM ASUS 52X24X52 RW RETAIL Mitsumi floppy 1.44 A-top Armor Gaming Case 400W Silver (מארז יקר יחסית שהוא יפה ומקורר היטב) המחיר הכולל 5,366 והוא כולל בתוכו מארז יפה (שאפשר לקנות מארז ב 200 ש"ח ולא ב450 ש"ח) כונן DVD (שא…
-
- 3 תגובות
- 919 צפיות
-
-
1. תקציב המקסימאלי עד 6500 א) לנצל את כל התקציב ב) גג 6500 2. מה שימושי המחשב הרצה של MAC OSX כמ. הפעלה ראשית, אם אין ברירה כוירטואלי א) רוצה להריץ PRO TOOLS ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב יכול לשמש פחות לגיימינג פחות חשוב 3. ציוד הקפי פשוט... מסך מקלדת עכבר - רמקולים להשקיע 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8-7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספ…
-
- 4 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום רב לכולם! אני מחפש מפרט למחשב לאבי היקר, שימושיו במחשב הם בעיקר גלישה באינטרנט ועריכת קבצי אופיס, אך סביר להניח שמדי פעם יהיה שימוש במחשב הזה בתוכנות עריכה גרפית כמו פוטושופ,פלאש ואילוסטרייטור.מעבר לכך, צפייה בסרטים בחיבור ל-LCD באיכות צפייה טובה זה גם חשוב לכן חובה שיהיה חיבור DVI/HDMI וכרטיס מסך שיוכל להריץ סרטים ב-1080P בלי בעיה.. את המחשב אנו מתכוונים לרכוש ב-KSP אשדוד(קנינו משם כבר מס' מחשבים ואנו מאוד מרוצים). מאוד חשוב שהמחשב יהיה שקט. התקציב הוא בכיוון 3500 ש"ח, אך מכיוון שזה אמור לכלול מסך זה יכול לנוע גם לכיוון 4000 ש"ח. אביזרים נלווים נוספים שצריך זה רק מקלדת ועכבר - עדיף אלחוטיים, רמקולים הכי בסיסיים שיש וזהו. האם יש למישהו מפרט מומלץ בשבילנו? מצפה לתשובת…
-
- 5 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש בעיקר לאינטרנט, עריכה (של מוסיקה, תמונות ווידאו) ולפעמים למשחקים. הטווח מחירים שלי הוא 3000-3500 הרכבתי את המחשב הבא ב-www.ksp.co.il ואני פה שואל את דעתכם: מעבד AMD: Athlon XP 3000+(512k 333) לוח אם Abit: NF7-SL (nForce2)sata,lan,usb2 זיכרון DDR 400: 256MB Kingston CL2.5 x2 כרטיס מסך gigabyte: RADEON 9600SE TV,DVI 128MB דיסק קשיח Maxtor: 80GB (8MB) SATA Floppy: Teac/SONY 1.44 CD-ROM: MSI x52 ומארז: ATX MIDI 400W usb,p.stab.,window האם צריך לשנות משהו? ומה ההבדל בין זיכרון 256MB Kingston CL2.5 ל 256MB Kingston CL3? תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 919 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כול התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג במאה ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימושים של המחשב יהיו: צפייה בתכני HD עבודה על תוכנת SOLIDWORKS(סטודנט לא פרנסה) באופן תדיר משחקים כמו FALLOUT LAS-VEGAS,METRO2133 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הרזולוציה היא 1920*1080 בגודל 23 אינצ'(dell U2311H( -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות במסגרת התקציב 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקו…
-
- 3 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום חברים, אז ככה, העניין הוא שאני מתלבט האם לקנות מחשב נייד או נייח. כמובן שיש הבדלי מחירים לטובת הנייח, אך יש לי אפשרות לקנות את הנייד בארה"ב שיחסוך לי כמה אלפים. השאלה הרצינית היא: האם שווה לקנות מחשב נייד ב סביבות ה 4000 בארה"ב או האם שווה לקנות נייח בארץ שיהיה יותר חזק? *בלי להתייחס לרגע ליתרון הניידות. זה המפרט שיעלה לי סביבות ה 3500 שח. Intel® Core™ i5-450M processor Features 3MB cache and 2.4GHz processor speed with Turbo Boost up to 2.66GHz. Intel® Core™ i5 processor Features smart 4-way processing performance with a speed boost. Intel® HD Graphics provide extra graphics power for your laptop when you need it. Intel® Turbo Boost Technology Delivers extra perf…
-
- 7 תגובות
- 919 צפיות
-
-
מבקש המלצה למחשב נייד זול וטוב לסטודנט למדמ"ח, אשמח להמלצות מניסיון או ידע. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 לערך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל אם ניתן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות, גלישה, גיימינג קל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. נוסטלגיה ומשחקים בסיסיים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 12" ומעלה -ל…
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
מעבד פנטיום 4 3 גיגה הרץ 512 דידיראם הצעות יתקבלו בשמחה לרוב למשחקים אם אפשר מפרט עם און בורד ואחד בלי אונבורד (הכרטיס מסך)
-
- 5 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אוקי, אני שואל בשביל חבר על מפרט למשחקים. הדרישות הן: מעבד כפול ליבה (E4XXX או AMD X2 אבל עדיף אינטל). לוח אם מבוסס (אינטל בשביל מעבדי אינטל, ו-nForce בשביל AMD אבל עדיף אינטל), אין צורך במשהו מיוחד. זיכרון בנפח ג'יגה. כרטיס מסך DX10. וכמובן ספק+מארז. אין צורך בצורב DVD. במפרט הזה צריך גם ציוד הקפי: רמקולים. מסך 'LCD 17 המחשב כולל ציוד הקיפי צריך להיות בסביבות ה-4000 ש"ח, החנות צריכה להיות באזור ירושלים (עדיף KSP). המחשב מיועד לעבוד ב-XP, אבל יש מצב שהוא יעבוד לפעמים בויסטה. תודה רבה.
-
- 12 תגובות
- 919 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4500ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לחסוך כמה שאפשר, אני אישית לא הצלחתי.. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300ש"ח (זה מה שהוספתי למפרט שבניתי..) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?סרטי HD, עריכת וידאו (PREMIERE), עריכת אודיו (CUBASE) , עריכת תמונות (PHOTOSHOP+LIGHTROOM) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר/ובעזרת ה' גם פרנסה.. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? לא יודע בדיוק פרטים עליו.. יש לי samsung 2243bw.. מתכנן לעבוד ב…
-
- 4 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום רב, מחפש מחשב נייד בעל : - זיכרון גבוה לפחות 4 GB. - מעבד i7 . - גודל מסך עד 14 אינץ'. -משקל נורמלי. - סוללה חזקה (בערך 4 ליבות +-). - סכום עד 3300 ש"ח . - אין חברה מועדפת. חשוב שיהיה מחשב שיחזיק מעמד לאורך התואר (4 שנים לפחות). לא *APPLE* הבנתי ש HP envy 13 מחשב טוב, אשמח לדעות אישיות של בעלי המחשב אם יש. בנוסף, אשמח לשמוע המלצות לדגמים אחרים. תודה רבה ושבוע טוב, זיו
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-