ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2.8-2.7. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לראות סרטים, גלישה באינטרנט וגימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: אני רוצה שהמחשב יריץ לי את המשחקים בצורה טובה גם בעוד כמה שנים, בגלל זה אני פונה אליכם כדי שתפנו אותי למפרט טוב: Far Cry 3, Call Of duty. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1…
-
- 2 תגובות
- 901 צפיות
-
-
אני צריך מחשב שיכלול: מחשב עצמו - 2G זיכרון 667 , צורב DVD , מעבד E6300, לוח אם GA 965P S3 או אחר שיתאים ל OC בעתיד אבל לא יותר מדי יקר כרטיס מסך X1950PRO 256 או 512 אם נכנס...ומארז נורמלי+ספק שיחזיקו ומקלדת. (לא צריך פלופי, עכבר) אני רוצה את התמורה הטובה ביותר למחיר ככה שאם לדעתם יש לעלות או לרדת בחלקים כלשהם תגידו! מקס' מקס' 6500 ש"ח.(תשלום מזומן!) תודה.
-
- 12 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום ,רציתי לשאול בבקשה מה זה ssd? ומה זה ddr? מה יותר טוב? ומה הכוונה שיש למחשב נפח זיכרון של 4gb? אודה לתשובה
-
- 1 תגובה
- 901 צפיות
- 1 follower
-
-
יש לי Dell XPS 13 עם כרטיס מסך geforce 9400 המחשב מתחמם מאוד, בעיקר באזור השמאלי שמתחת למסך חשבתי לקנות משטח קירור שיקרר, בדגש על אזור זה חשבתי על המשטח הזה Arctic Cooling ARCTIC NC Black Laptop Cooler http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=KSP03 המאווררים שלו מכוונים לאזור שמתחת למסך ככה שנראה לי שהוא יהיה הכי יעיל לא? וגם המחיר שלו נמוך.. מה אתם אומרים? יש פתרונות יותר יעילים? אולי כדאי לקנות משטח מלא? תודה לכל העוזרים!
-
- 0 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום חברים בגדול אני צריך מחשב כי אין לי בבית החדש. אני רוצה שיהיה כמה שיותר חזק במסגרת התקציב, שאוכל לפתוח הרבה טאבים באינטרנט, הרבה דברים בו זמנית, מוזיקה, וידאו, סרטים, פוטושופ בסיסי ביותר לא דברים מטורפים. אני לא הולך כל כך לשחק במחשב, אולי אולי איזה משחק מפעם כמו NFS Most Wanted או משהו כזה. מסך מחשב מחוץ לתקציב, מתלבט בין 24" ל-27" של דל אבל זה מחוץ לתקציב המחשב בכל מקרה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? חריגה קטנה תתקבל. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר שימושים ביתיים, קצת פוטושופ, סרטים, מוזיקה, תמונות. 3. האם יש צורך בצ…
-
- 0 תגובות
- 901 צפיות
-
-
שלום שלום ;D יש לי חבר שלומד ארכיטקטורה, וזקוק להמלצה על מחשב נייד בתקציב האמור (כ-$1000, לרכישה בארה"ב בימים הקרובים). הצרכים העיקריים שלו הם עבודת גרפיקה (בעיקר תלת מימד), לכן חשוב שהמחשב יוכל לעמוד במשימות האלו כמו שצריך (למשל, 3DSMax). הפרמטר החשוב הנוסף הוא גודל המסך - הוא מעוניין ב-15 אינץ'. מעבר לזה, נושאים כמו זמן סוללה, קישוריות וכו' - פחות רלוונטיים. שני דגמים שהוא מצא בינתיים וכן מתאימים לצרכים שלו, פחות או יותר, הם הדגם הזה של HP: http://www.shopping.hp.com/webapp/shopping/computer_can_series.do?storeName=computer_store&category=notebooks&a1=Category&v1=Entertainment+powerhouse&series_name=HDX16t_series והאסוס הזה: http://www.newegg.com/Product…
-
- 6 תגובות
- 901 צפיות
-
-
היי. אני צריך מפרט למחשב נייד ב-7000 ש"ח. צריך לכלול: -WIFI (חובה) -בלוטוט' (רצוי) -מסך 19 אינץ' (מינימום) -מעבד חזק -כרטיס מסך חזק -זיכרון ראם - לפחות 2 ג'יגה (מינימום) -ווינדוז מובנה מקורי (כמובן) windows vista professional service pack 1 אני לא בטוח איך הגירסא הטובה נקראת, העיקר שזה לא יהיה home edition. -צורב משולב הכל בהכל... -כונן דיסקטים 1.44 אינץ' (חובה) -הארד דרייב של לפחות 250 ג'יגה (אם אפשר יותר אז יותר) -אחריות שלוש שנים (לפחות, חובה) אני לא כזה מבין גדול במחשבים ניידים... בלשון המעטה... אז לא אוכל להגיד יותר מזה... כל זה בתקציב של עד 7000 ש"ח, כמובן אם אפשר פחות אז פחות.
-
- 4 תגובות
- 900 צפיות
-
-
1. המחשב נועד בעיקר לצפיה בסרטים/קולנוע ביתי, עריכה ביתית לוידיאו ואודיו, שיתוף קבצים, מוסיקה ומדי פעם הרצות של MATLAB. ללא OC. 2. התקציב הוא 2000-2500 ש"ח ללא ציוד היקפי +מסך ב- 1100~. כאשר לגבי המסך, אני פחות או יותר סגור כבר על ה- CHIMEI-222h שזכה אצלכם בביקורות טובות וגם גנרי (מתאים גם לחיבור טלויזיה). 3. מעוניין להשאיר מהמחשב הקודם שני רכיבים עם חיבור IDE: א. כונן קשיח 320ג"ב (WD 3200AAJB ) ב. צורב DVD של LG אשמח אם תתיחסו לזה בהקשר לאפשרות לחיבור ללוח אם חדש או ההשפע על השקט (או החוסר שקט של במארז). 4. השקט חשוב 5.התאמה לניגון HD (אם לא עכשיו - אז שניתן יהיה לשדרג לכך במינימום מאמץ או מחיר) וחיבור כונן BLU-RAY (לכשיגיע). 6. מחוץ לתקציב - המלצה על מערכת הפעלה שתתא…
-
- 6 תגובות
- 900 צפיות
-
-
לאחר שאלות רבות בפורום נסגרתי עליו סופסוף. היתה התלבטות בינו לבין HP DM3 1110 אבל בסוף הוחלט. לכל מי שיש שאלות-לאחר שאנסה אותו בשבת- אשמח לענות. ותודה לכל מי שעזר.
-
- 0 תגובות
- 900 צפיות
-
-
המחשב מיועד למשחקים כבדים, סרטים וקצת פוטושופ. שמעתי שצפויה הורדת מחירים למעבדי אינטל.. כך שנראה לי שבכל זאת אחכה טיפה מעבד: INTEL CORE i5 S1156 3.3GHz 661 - TRAY מחיר: ₪1027 לוח אם: GIGABYTE GA-P55A-UD3 מחיר: ₪720 זיכרון: OCZ 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 מחיר: ₪791 כרטיס מסך: GAINWARD GTX460 "GOLDEN SAMPLE" 1GB GDDR5 - RETAIL מחיר: ₪1234 צורב DVD: SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK מחיר: ₪115 מארז: LANCOOL PC-K60WB w/o PSU מחיר: ₪476 ספק כוח: ENERMAX MODU87+ 600W : EMG600AWT מחיר: ₪766 דיסק קשיח: SAMSUNG F3 1TB SATA2 - זמין במלאי מחיר: ₪347 מחיר סופי: ₪5476 בקשר לכרטיס מסך.. בטח יוציאו עוד חברות את ה460.. אולי עם קירורים שווים יותר. ככל הנראה הוא יחובר לdell…
-
- 6 תגובות
- 900 צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לבנות מפרט למחשב נייח אשר ישמש לעבודה מזדמנת באוטוקאד וסקאטצ'אפ וגם למשחקים. רצוי עד רמות המחיר של 4,000 ש"ח אפשרי לעלות עוד קצת אם מצדיק. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שרטוט, משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אוטוקאד, סקאטצ'אפ משתמש תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד גם לגיימינג אבל לא כבד -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי ה…
-
- 1 תגובה
- 900 צפיות
-
-
תודה קודם כל טוב יש לי מחשב די חדש amd 64 3000 k8ns לוח אם זיכרון 512 של מיקרון הרדיסק של מקסטור 80 גיגה מה שאני צריך זה כרטיס מסך והתקציב ממש קטן רק 400 שקל לא יותר מה עדיך ati או nvidia ? ואם תכלו בבקשה לתת לי כרטיס ספציפי
-
- 8 תגובות
- 900 צפיות
-
-
אהלן, ישנו תקציב של 7000 ש"ח לקניית מחשב אשר ישמש למשחקים וסרטים(HTPC בחדר השינה) המחשב יחובר למסך DELL 2007WFP וגם לטלוויזית LCD 42" עבור סרטים דגש חשוב מאוד הוא על השקט! המערכת חייבת להיות שקטה מפני שהיא תמוקם בחדר השינה! להלן מפרט חלקי שהרכבתי, ואשמח מאוד להצעות/שיפורים שלכם: 1. מעבד Intel Core 2 Quad Q9550 Box 1400 ש"ח 2. לוח אם: מתבלט בין לוח אם של גיגהבייט לבין לוח אם של אסוס (אני מעדיף של אסוס - נראים לי יותר אמינים...) באזור ה 500-600 ש"ח 3. כונן קשיח - להרצת ווינדוס ותוכנות קבועות חשבתי לקנות: Western Digital WD740ADFD הרד דיסק 10000RPM 620 ש"ח האם ההשקעה כדאית? כונן עבור תוכנות והורדות Seagate ST3750330AS 750GB SATA2 32MB 420 ש"ח וכרגע יש לי במחשב…
-
- 8 תגובות
- 900 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך שלי (radeon 9800 HD) ודי מתלבט על איזה כרטיס לקנות. המערכת שלי די יציבה ואני חושב כרגע רק על שידרוג כרטיס המסך (בעלויות של עד 2000 ש"ח) בהתחשב בכך שיש לי intel core i7 16GB ram מה הייתם ממליצים? חשבתי משהו בסגנון של gtx 1060 8gb GDDR5 המטרה, להריץ משחקים כמו skyrim ו star citizen על high או אם יהיה אפשרי על ultra high (למרות שלאחרון אני מאמין שאצטרך כרטיס שעולה הרבה יותר). תודה על העזרה.
-
- 1 תגובה
- 900 צפיות
-
-
כמובן שהמחיר ללא משלוח+מכס יש לי אפשרות לרכוש את המחשב גם בארץ וגם בחו"ל - אז אשמח לשמוע על 2 האפשרויות: * מטרות המחשב? - אינטרנט, תוכנות אופיס, מולטימדיה. * גודל המסך? - 13.3 - 14 אינצ'. * משקל רצוי? - עד 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - משמש לנסיעות אז ארוך יותר - טוב יותר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - HDMI ו-VGA/DVI * בלוטות? - צריך * גודל מינימלי של ? - 500GB * צורב DVD? - נדרש * האם נדרשת אחריות בינלאומית? - כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? - לא
-
- 5 תגובות
- 900 צפיות
-
-
בלפטופ שלי, hp 5269, אשר עם מסך 15.4 וכרטיס גרפי 7400 GO יש סוללת 6 תאים. האם על מסך בבהירות מקסימלית, ובכרטיס מסך על עומס כנראה מלא, שעה אחת זה לא מעט מדי? או שזה תקין?
-
- 4 תגובות
- 900 צפיות
-
-
אהלן לאחר עדכון BIOS למחשב הנ"ל מערכת ההפעלה לא עובדת יותר. מתקבל מסך של שבו יש אפשרות להריץ בדיקה ולנסיון תיקון או להעלות את מערכת ההפעלה באופן רגיל באופן רגיל - המחשב מבצע ריסט ניסיון תיקון - רץ 20 דקות לא מבצע כלום ועושה ריסט, אין שינוי. יש גישה בעזרת F8 לתפריט המשני של windows אבל גם כאן, כל ניסיון להעלות את המחשב בכל מוד מוביל לריסט. המחשב פעל תקין לפני עדכון הביוס. יש דרך כלשהיא לשחזר את הביוס המקורי? או תוכנה שתבצע את זה דרך USB וקובץ ביוס קודם יותר שזמין מהאתר של ASUS ? תודה עמית
-
- 2 תגובות
- 900 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?12500 ולא שקל יותר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?וידאו עריכת ועיבוד סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה)אין תוכנות מיוחדות. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם כל ציוד היקפי ישנו ר…
-
- 1 תגובה
- 900 צפיות
-
-
שלום. לפי מה שאני יודע הרבה מאוד זמן אנשים השתמשו באינטל, ואז נכנס לתמונה amd. קראתי הרבה דברים על שני המעבדים חלק אומרים שאינטל יותר טוב וחלק ש-amd יותר טוב עד שבילבלו אותי לגמרי. הייתי רוצה לקבל קצת מידע יודע מעמיק על ההבדל ומה יותר נחשב יותר טוב. מה ההיתרונות והחסרונות של שני המעבדים? מה אתם מציעים לי לקנות? אמרו לי שamd טוב למשחקים וככה לא ממש, אז אני לא משחק כל כך הרבה רק פה ושם שיוצא משהו ממש יפה אבל בכל זאת אני מבולבל. תודה מראש לכל העוזרים!
-
- 7 תגובות
- 900 צפיות
-
-
הנה מפרט לדוגמא: DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Oem Venice 2,050 ש"ח Zalman CNPS7700-AlCu 120MM Fan 235 ש"ח A-DATA 512MB PC 3200 DDR 400 598 ש"ח Seagate 160GB NCQ 8MB 7200RPM SATA 615 ש"ח NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X Black Bulk 385 ש"ח CoolerMaster Wave Master TAC-T01-EK Black 963 ש"ח OCZ PowerStream Power Supply 520W 850 ש"ח Sapphire ATI Radeon X850 XT PCIe 256MB 2,820 ש"ח סה"כ 8,517 ש"ח המפרט לקוח מפנדה, והוא כולל באנדל של הלוח והמעבד ב2000 ש"ח בערך. ההתלבטויות: 1. X850XT או X800XL? 2. איזה ספק קצת יותר זול יתן לי תמורה טובה? חשוב שיהיה שק…
-
- 9 תגובות
- 900 צפיות
-
-
שלום לכולם, הקו המנחה צריך להיות יחס טוב של price to value. אם זה יהיה טיפה יקר יותר סבבה. בגדול אני קונה מחשב בדרך כלל כל 4-5 שנים. ציוד היקפי בהתאם לצורך... 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500 אפשר לחרוג ב 500-1000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? רוצה לעבוד בסביבת VM אחת לפחות עם visual studio/visual studio code ומשחקים ברמה של diablo 3, smite, assassin's creed odyssey ועוד כלפי משחקים עתידיים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת - אשמח להמלצה עבור מקלדת מכאנית טובה. רמקולים מסך - קווים כללים …
-
- 1 תגובה
- 900 צפיות
-
-
שלום רב. המפרט הוא זה: MSI P45 Neo-F 404 Intel Core 2 Duo E8200 Box 748 PALIT GeForce 9800GT 512MB DDR3 PCI-E 634 Thermaltake VG7000BWS 285 KINGSTON 2GB 800MHz DDR2 CL5 2*138 276 logitech G5 159 קשיחוHD252KJוSamsung 217 סה"כ: 2723 אני אשתמש במסך 19. אין מחשבה על אוברקלוק כרגע.
-
- 6 תגובות
- 900 צפיות
-
-
פורמט מומלץ להודעה על מנת שנוכל לעזור לכם כמה שיותר ביעילות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 5500 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)בעיקר משחקים בנוסף לשימוש רגיל (אינטרנט, שמיעת מוסיקה) ותיכנות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? מסך 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד?שלא יהיה רועש במיוחד 7. האם …
-
- 13 תגובות
- 900 צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל עזרה ברכבת מחשב עד 1700 ש"ח. דרישות מהמערכת: צפייה ישירה, סרטים מוסיקה גלישה באינטרנט לוח אם טוב ויציב שכולל הכל (כ.קול, מסך יציאת HDMI, כ.רשת). ספק איכותי מהlevel הנמוך תודה מרש לעוזרים אלון (לא כולל מסך מערכת הפעלה, מקלדת עכבר,)
-
- 2 תגובות
- 900 צפיות
-
-
הסר כמות. מוצרים סה"כ Gigabyte GA-8IPE775 Pro Intel 865PE LGA 775 736 ש"ח Samsung 120GB 7200 RPM SATA 150 645 ש"ח RAIDMAX Scorpio 868 Green 420 Watt 390 ש"ח GeIL 1024MB (2x512MB) GE1G3200BDC PC3200 DDR400 Value DualChannel Kit 1,167 ש"ח Intel Pentium 4 3.0GHz LGA775 1MB 800MHz HT 530 BOX 1,179 ש"ח ELSA GLADIAC 940GT 6800GT 256MB 2,370 ש"ח סה"כ 6,487 ש"ח ללא ציוד הקפי אם למישבהו יש מפרט יותר טוב שיבנה לי באותו סכום אפשר לחרוג קצת המפרט נבנה בפנדה
-
- 8 תגובות
- 900 צפיות
-