עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, אני מחפש לאפטופ ללימודים וקצת תכנות. * תקציב - בסביבות ה 3500 אפשר חריגה של כמה מאות שקלים * מטרות המחשב? לימודים, סרטים, אינטרנט וכו' * גודל המסך? 14 * משקל רצוי? בסביבות ה 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 5-6 שעות עבודה ניראה לי סביר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI, USB3 * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) לא חובה SSD בין 250 ל 500 ג'יגה * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל …

• 5 תגובות
    • 796 צפיות
  2. Started by noam_m,

אהלן חברה, ידידה מחפשת מחשב נייד ויש אפשרות לקנות בארה"ב ולבקש מחברים להחזירו לארץ. קראתי את המדריך: יבוא אישי של מחשב נייד מארה"ב אבל אם יש עצות נוספות בנושא אשמח לשמוע! התקציב הוא עד 1500$ (כולל משלוח בתוך ארה"ב), והדרישות: * אחריות בינלאומית * מסך גדול (בתקווה באזור ה17") * כרטיס מסך שמאפשר להריץ סטרקרפט2 בצורה טובה * מערכת הפעלה מקורית (וינדוס7..) יציאת HDMI תהיה תוספת שימושית אך לא חובה. משקל וזמן סוללה פחות קריטיים אבל כמובן ככל שהראשון נמוך והשני גבוה אז יותר טוב אם יש לאפטופ מצויין שעולה מעל התקציב אבל שווה את זה אשמח לשמוע גם כן! ותודה מראש

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500₪. חריגה תתאפשר, אם יש סיבה טובה, תגידו. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקי מחשב. משחק בעיקר Dota 2 אך משחק לא מעט solo rpgs חדשים ובכל מקרה רוצה להשאיר אפשרויות פתוחות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ראו הערות (12) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד, לא יודע כמה זה כבר יכול להיות רועש אך שלא יהיה מוגזם. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המ…

• 0 תגובות
    • 511 צפיות
  4. מחשב נייד טוב לא למשחקים (סרטים...אינטרנט ...מוסיקה וכו') שיחזיק כמה שיותר זמן בטיסות \ נסיעות ארוכות \ טיול משנו נוח לתיק ומשקל נמוך הייתי חושב יותר לכיוון ה 10-13 אינצ' . חשוב מאוד אחריות טובה !! ואם יש גם בין לאומית , מצויין ! בקיצור ... עזרתכם ? תודה !

• 2 תגובות
    • 618 צפיות
  5. ישמש 90 אחוז לגלישה , 10 אחוז צפיה בתוכן HD בעזרת חיבור HDMI לטלויזיה בסלון. המחשב ברמת העיקרון לא ממש מתוכנן לצאת מהבית אלא להיות נייד בתוך הבית לכן רצוי שיהיה עם מסך מאוד גדול והמשקל שלו לא ממש משנה. כמו כן אני עדיין לא יודע אם ירכש בארץ או דרך EBAY או משהו כזה(המע"מ לא בעיה רק הדמי משלוח). תודה.

• 0 תגובות
    • 603 צפיות
  6. Started by danken,

הייי מחפש להחליף את ה DEL XPS שלי 12" במחשב חדש דגש על ניידות=קלות משקל ומעבד חזק

• 3 תגובות
    • 786 צפיות
  7. שלום לכולם! אז ככה, המחשב שלי כבר בן 4-5 שנים, והגיע הזמן להחליף אותו. אני לא יודע כ"כ על מה ללכת, ואשמח להכוונה. בגדול, אני לא משחק יותר מידי במחשב (בגדול SC2 כשיצא, ושהCAMPAIGN הבא יצא אז אשחק בזה שוב). אבל חוצמזה, אני לא משחק. אני תוכניתן, אז יש לי את כל הvisual studios + אקליפס, נטבינז וכו'. וזהו, בעיקר גולש באינטרנט, ורואה/מוריד סרטים. לגבי אביזרים נלווים, לדעתי אני אחליף רק את המסך שלי, חוצמזה יש הכל. חשבתי גם אם כדאי לקנות לפטופ במקום, ושאני בבית לחבר אותו בתחנת עגינה. זה כדאי? התקציב נגיד עד 4,000. תודה! אריאל.

• 3 תגובות
    • 715 צפיות
  8. Started by kaldor01,

אני מחפש להחליף כרטיס רק מכיוון שאני כרגע די הרבה בבית והתקנתי את tomb raider והכרטיס מסך שלי לא עומד בזה. כרגע יש לי את ה radeon hd 4200 והייתי רוצה שתמליצו לי על כרטיס הגון אבל לא יקר מידי. סוג החיבור הוא pci experss

• 6 תגובות
    • 802 צפיות
  9. Started by Biatch,

לא חשוב המשקל .. רק שלא יהיה טנק סוללה חזקה הנייד ישמש גם למשחקים אז כרטיס מסך טוב בלי חריגות מפנדה זה יהיה טוב או משו מאיזור הצפון ממש תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 640 צפיות
  10. הדרישות שלי למחשב ממש ממש לא גבוהות, הדברים היחידים שאני מבקש שירוצו (מצידי על הגדרות מינימום) הם PRO EVOLUTION SOCCER 2009, וFOOTBALL MANAGER 2008 (שאגב, המנג'ר לא דורש כמעט כלום) מסך כבר יש לי, כנ"ל לגבי רמקולים מקלדת עכבר וכל הפריטים הנלווים (אינטרנט מודם והכל) התקציב הוא 1300, כאשר רק אם המחשב באמת שווה את זה, אוכל להתגמש ל1500 אבל לא יותר. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 559 צפיות
  11. שלום, אז בהמשך לנושא הקודם, הנה הפירוט... 1. מה התקציב? 2500 ש"ח +/-, אין בעיה למזומן. 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים (לא גיימר מושבע, בעיקר אוהב לשחק משחקים שיצאו לפני 2-3 שנים), צפיה בסרטים, הורדות, מוזיקה, פוטושופ. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא צריך, יש הכל מהמחשב הקודם. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא משהו שאני יכול לחשוב עליו... 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו? לא ממש. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם, האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא מחפש מחשב יפה ממש, אבל יהיה נחמד אם המארז לא יהיה נטו שחור חלק. רצוי שהמחשב יהיה שקט. 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הר…

12. Started by דובי770,

יש לי אפשרות לקנות עם EPP מעבד 4930K ולוח אם 2011 האם שווה לקנות עכשיו או להמתין ל2011-3? האם יהיה הבדל ביצועים רציני? כמו כן, במידה וכן: איזה לוח אם מומלץ באיזור ה250-300דולר? לוח X79 אין דרישות מיוחדות. כרגע אני עם 4670K במפרט שבצד אך יש לי אפשרות לקנות את המעבד הנ"ל בEPP מאינטל. הלוח אם היחיד שיש להם שם זה ASUS X79 DELUXE והוא יקר (311 דולר), עדיף לי לקנות ROG מאמאזון או משהו כזה לא? האם לחכות ל2011-3 או לקנות עכשיו? לא נראה לי שDDR4 יהיה זול.

13. אהלן . אני מחפש לשדרג את המחשב שלי , ולצורך העניין יש לי כ 4000-3500 שקל . המפרט הנוכחי - AMD AthlonXP 2500+ Barton Epox 8RDA+ v2.1 2xOCz 512 PC4000 Gold Gigabyte R9800 Pro שאר הרכיבים לא ממש רלוונטים . בכל אופן , אני מחפש להחליף לוח אם , מעבד וכרטיס מסך בתקציב הנ'ל , ואשמח לקבל המלצות . תודה מראש =)

• 6 תגובות
    • 628 צפיות
  14. שלום. אני מחליף לוח אם,מעבד וזכרונות קניתי כבר מעבד Intel Core I7 2600K (ה K כמובן מסמן סנדי ברידג'). אני צריך לוח אם שיתאים לו (התקציב ללוח עד 900 ש"ח) וזכרונות DDR 3 שיתאימו ללוח (התקציב לזכרונות 300 ש"ח, ואני רוצה 4GB). אם יש צורך בתקציב גדול יותר אנא תיידעו אותי, תודה. אגב , יש לי כרטיס מסך HD5450

• 8 תגובות
    • 808 צפיות
  15. Started by I7210I,

שלום אני בונה מחשב חדש לגיימינג ופיתוח, כרגע המעבד שאני אלך עליו זה ה I7-12700K והזיכרונות זה DDR5 5200 לוח אני מחפש משהו נחמד וטוב , ראיתי את האופציות ראיתי את הלוחות הבאים ואיני יודע להחליט ביניהם (כולם של אסוס) לוח אם ASUS PRIME Z690-A LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG STRIX Z690-F GAMING WIFI LGA1700 Z690 DDR5 כרגע הכי מעניין ברשימה לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 APEX LGA1700 Z690 DDR5 לוח אם ASUS ROG MAXIMUS Z690 FORMULA LGA1700 Z690 DDR5 יש איזו המלצה כלשהיא? אין ממש הגבלת תקציב, כן חשוב usb type c וכמובן חריצים ל SSD NVME שניים אם אפשר וכן מקום ל Sata אחד, הכרטיס מסך הוא חיצונ…

• 0 תגובות
    • 465 צפיות
  16. שלום לפני כמה זמן התקלקל לי המחשב ואמרו לי שהלך לוח אם. ביררתי בחנויות ולוח כזה עולה בסביבות 1300 שקל שזה יקר לי מאוד ולא שווה לדעתי. רציתי לשאול אם משהוא מכיר לוחות אם למחשב כזה במחיר זול יותר או יד שנייה יש לי מחשב HP PAVILLION DV 6000 חג שמח וגמר חתימה טובה!!!!! :

17. Started by sev0717,

היי אנשים... על איזה לוח-אם אתם ממליצים בשביל מעבד Pentium 4 3.0 Ghz S-775 1M Cache חשוב לי שהלוח יהיה בעל חיבורי AGP ו-SATA (עדיף שיהיה לוח שמופיע ב- KSP) מה אתם אומרים? תודה מראש... עריכה: מה לגבי לוח P5P800 של ASUS ? מישהו מכיר אותו? הוא שווה משהו?

• 0 תגובות
    • 642 צפיות
  18. שלום לכולם. אני בתהליך קניית מחשב חדש. המעבד הוא I5 2500K זכרונות G.SKILL 1600MHZ דיסק קשיח CRUCIAL C300 SSD כרטיס מסך Asus 8800GTS הלוח אם היה אמור להיות ASUS P8P67 PRO. היום הודיעו לי שלא ניתן להשיג אותו וגם אין צפי לחידוש של ייצור שלו מהמפעל. ביררתי בכמה חנויות וכולם עם אותה התשובה. בקיצור או לקחת את המקסימוס 4 אקסטרים של אסוס שהוא קצת אוברקיל בשבילי או לעבור לג'יג'בייט. בכללי אני ממש אוהב את אסוס, אני רוצה את ממשק ה UEFI הרבה חיבורי USB גם 3, SATA3, שיסחוב OC חזק, אלו פחות או יותר הרציניים. מה אתם ממליצים? לא ממש בא לי להוציא יותר מ 1500 ש"ח על הלוח. תודה.

• 3 תגובות
    • 967 צפיות
  19. שלום, יש לי נייד מסוג פוגיטסו אמילו L 6820 והלך לו הלוח אם, אני לא מצליח למצוא חברה שמוכרת לוחות אם... אשמח אם מישהו יעזור לי למצוא לו לוח אם עבורו אפילו לוח אם מסדרה אחרת של פוגיטסו מתאים... תודה לכל העוזרים...

• 0 תגובות
    • 725 צפיות
  20. המפרט בלינק הנ"ל: .. tms.co.il/preview/spec/wfda4ctv לוח האם לא מתאים לי, היות ואני רוצה בעתיד להוסיף כרטיס נוסף SLI. האם מישהו יכול להמליץ על לוח אם אחר התומך בזה (שהמחיר שלו לא יהיה גבוה מאוד מהמחיר הנוכחי של לוח האם) תודה

• 1 תגובה
    • 565 צפיות
  21. שלום, אני מנסה להרכיב מפרט עבור מחשב "משרדי" בתקציב מאוד נמוך ואין לי מושג איזה לוח אם יתאים עבורו. המפרט הוא משהו כזה: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.0GHz E2180 : "SLA8Y" - BOX ¤329 דיסק קשיח: SAMSUNG 250GB 16MB SATA2 7200 RPM : HD252KJ ¤246 זיכרון: KINGSTON 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHZ CL5 ¤237 מארז: JSP-TECH M-100A - MICRO ATX + EZCOOL 400W PSU ¤202 מחיר סופי: ¤1014 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il המפרט הזה עדיין לא סופי, וכפי שרואים חסר לוח אם. אני מעדיף שכל העסק יהיה כמה שיותר זול וקטן (micro atx ?) עם כרטיס מסך מובנה שיסתדר עם עבודת אינטרנט שוטפת (Flash וכו' אולי אפילו מעט 3D ?) בתודה מראש, מייק.

• 6 תגובות
    • 983 צפיות
  22. אני רוצה לחבר למגבר ולשמוע בסראונד... כרטיס קול עם יציאה כזו עולה בסביבות ה500. אז עדיף לי כבר לשדרג את כל הלוח אם, וככה גם לקבל חיבורים לכרטיסי מסך חדשים ,שבלוח אם שלי אין לי כי הוא מאוד ישן... למטרת משחקים וגלישה... כמו כן אשמח לדעת מה עדיף בטווח מחירים הזה למעבד: AMD או INTEL ?

• 0 תגובות
    • 590 צפיות
  23. היי, אני חושב על לשדרג את המחשב הקיים. טוב נו, לא בדיוק לשדרג, כביכול לקנות מחשב חדש טוב יותר, ולהעביר אליו את הכרטיס מסך מהמחשב ה"ישן" יותר (די חדש), ובו לשים פשוט כרטיס מסך ישן יותר ולתת למישהו. הנה הציוד שהרכבתי: Athlon64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore 1 930 930 זכרונות? DDR 400 כמות מחיר סה"כ 512MB 400MHz VT 3 240 720 דיסקים קשיחים? Hitachi כמות מחיר סה"כ Deskstar 80GB 1 250 250 צורבים? DVD Recorders כמות מחיר סה"כ NEC 3550A DVD±RW x16 Dual Layer x8 1 195 195 הכרטיס מסך הוא Radeon 9800 pro 256m, אני מרוצה ממנו, הוא לא קשור לסיפור. בכל מקרה, חיפשתי בKSP שם לוחות אם תומכים למעבדים עם ליבה כפולה, ולא מצאתי כלום. יש לכם המלצה או אתם מכירים איזשהו לוח א…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. אוקיי, אז ככה: בהתחלה רציתי לקנות את ה"שילוש" הבא: (צריך מעבד חזק ליישומים כמו תלת - מימד) E6600 Asrock ConroeXfire Corsair value 533 cl4 1GB סה"כ 3300 ש"ח עכשיו אני חושב יותר על קניית מערכת של E6300 ולבצע OC, משהו כזה: E6300 Gigabyte ga-965p-ds3 זכרון 1 GB, מתאים ל OC - ***** (אני מתאר לעצמי שעולה כ 800 ש"ח) קירור למעבד (כמו BT) סה"כ כ 3300 ש"ח כמה שאלות: 1. איזה זכרון מתאים במקום ה ***** 2. בקשר ל 1.: אני מעדיף זכרון שהוא לא kit אלא DIMM יחיד כדי שבעתיד אני אוסיף לו עוד אחד ל dual channel. יש המלצות ? 2. אני מתכוון לבצע OC רציני, של עד בערך 2.8Ghz. האם מספיק רק קירור למעבד כמו BT ? או שצריך לדאוג לקירור נוסף / משחה טרמית.. ? אם אתם מעוננינים, הנה שאר המפרט שאני מעוניין…

• 17 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. יש ברשותי מארז full tower שאליו אני יעביר את החומרה. וגם ספק של thermaltake 450W. כרטיס מסך שאני ישתמש בו כרגע עד שיהיה לי אפשרות לשדרג. ויש לי כמה הארדיסיקים שאני יוסיף, אבל אני מעוניין בהארדיסק של SSD למערכת ההפעלה. כרגע אני חושב שיהיה לי בערך 1500-2000 שקל להוציא על לוח אם, מעבד, זיכרון וSSD. אבל נראה לי כרגע אולי אני יוותר על ה SSD ומקיסמום יוסיף יותר מאוחר. השימוש יהיה ללינוקס, VMware, ומערכת ההפעלה WIN7/8 שתהיה מותקנת תהיה מוצפנת(אם זה משנה). מכיוון שזה יהיה גם ל VMware והרצת מערכות הפעלה בו זמנית, אני מבין שיש צורך בזיכרון, אבל בגלל התקציב הדל, אני יוסיף זיכרון נוסף כשיהיה לי אפשרות. תודה..

• 2 תגובות
    • 851 צפיות

דיונים חדשים בפורומים