ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
אני מחפש לקנות לאח שלי מחשב נייד, הוא מתחיל ללמוד הנדסת חשמל בקרוב. התוכנות העיקריות שהוא יריץ מלבד גלישה באינטרנט ותוכנות אופיס זה מטלאב וויז'ואל סטודיו. הוא לא גיימר אבל אני בכל זאת מעדיף לקנות לו מחשב עם כרטיס מסך סביר (כל דבר מעבר Intel integrated graphics הסטנדרטי) חשוב לי גם שהמעבד יהיה מסדרת I5 ושיהיה לו במינימום 4 ג'יגה זכרון. הרד דיסק פחות קריטי אבל מעדיף 500 ג'יגה ומעלה. גודל מסך 15.6 אינץ' לי אישית יש ניסיון עם מחשב של HP מהעבודה שאני מאד מרוצה ממנו ולפני זה היה לי מחשב של Dell. אני מאד אוהב את המחשבים של דל אבל שמעתי דברים רעים מאד על השירות שלהם בארץ. המליצו לי ללכת על מחשב של Assus/Toshiba אבל אני פתוח להצעות ואשמח לקבל המלצות. תודה מראש, עמית
-
- 3 תגובות
- 910 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 2500 שקל 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית ומשחקי רשת 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ללא SSD, שהדיסק קשיח יהיה 1TB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, יהיה בחדר שינה 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? mid-tower אפשר עם אורות 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו…
-
- 0 תגובות
- 910 צפיות
-
-
הי, רציתי לדעת אם יש דברים כאלה ? כלומר כרטיס מסך נייד שמתחבר נגיד בUSB או משהו אחר...והאם כוננים קשיחים ניידים יעבדו טוב עם ניידים באותה מידה ? תודה לכל העוזרים.
-
- 5 תגובות
- 910 צפיות
-
-
הביאו לי מחשב נייד ממש ישן של acer מדגם TravelMate 200T השאלי שלי היא האם אפשר עדיין לשדרג אותו ולקנות לו עוד זיכרון ואם כן מישהו יכול להגיד לי בסביבות כמה זה יעלה והאם כדאי להשקיעה בזה
-
- 5 תגובות
- 910 צפיות
-
-
היי יש לי כבר ABIT IN9 32X-MAX LGA 775 NVIDIA nForce 680i SLI ATX Intel Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz 4M shared L2 Cache LGA 775 Processor G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 800 (PC2 6400) Dual Channel Kit Desktop Memory EVGA 640-P2-N827-AR GeForce 8800GTS 640MB GDDR3 PCI Express x16 KO HDCP Video Card אני צריך עכשיו לקנות מסך, מארז, ספק, צורב DVD, מקלדת ועכבר, הרד דיסק, וכרטיס טלויזיה הייתי בKSP אשדוד וקיבלתי הצעת מחיר שנשמע סבבה ביותר פחות ממה שחשבתי וזה סבבה אני רוצה לדעת אם הכל בסדר בהצעה וללכת על זה או שיש מקומות שדרוש שיפור.. הם הציעו: הרד דיסק WD 250GB 7200RPM 16MB, Sata II http://www.wdc.com/en/products/products.asp?DriveID=133 ב 345 ש"ח מחיר סבבה א…
-
- 12 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב שיעבוד עם מערכות VR (כמו htc vive, rift וכו') שמן הסתם צריך להיות חזק. אני כרגע בקנדה ככה שיש לי אפשרות לקנות משהו יחסית בזול, אבל אני צריך להיות מסוגל להעלות אותו למטוס. שזה מגביל אותי ללפטופ או מיני מחשב (שיותר הגיוני עבורי, כי אין לי צורך במסך של הלפטופ). אשמח להמלצות. מעדיף שלא יעלה יותר מ 4000 ש"ח, עדיף כמה שיותר זול. הבהרה: להעלות למטוס. מבחינתי גם לשים במזוודה תודה, מתי
-
- 0 תגובות
- 910 צפיות
-
-
מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon64 4200+ (S-939) X2 DUAL CORE 2430 1 2430 לוחות אם למעבדי ?AMD? ASUS Price Units Total A8N-SLI Premium s939, NF4, 2xPCI-E, GBL 1060 1 1060 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512Mb 400MHz Kingston CL2.5 335 2 670 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 7800GT 256MB, 2xDVI, DDR3, PCI-E, VIVO 2090 1 2090 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 160GB SATA II 7200RPM 8MB 495 1 495 צורבים? DVD Recorders Price Units Total NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 230 1 230 מארזים? Price Units Total Thermaltake Shark VA7000BWA/SWA 710 1 710 מארזים? Power Supply Price Units Total HEC 525W ACE (SILENT) 400 1 400 מה אתם אומרים? , איך אפ…
-
- 7 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום ברצוני לקנות מחשב נייד יד 2 המחשב בשימוש של כחצי שנה המפרט; מסך- 15.4 מעבד-וIntel Core 2 Duo T5800 משקל-ו2.72 ק"ג זכרון-3072MB 667Mhz DDR2 דיסק קשיח-160GB 5400rpm כרטיס מסך-Intel GMA X3100 המחיר הוא 2.700 השאלה שלי אם המחשב מתאים בעיקר לשימוש של אינטרנט ? האם הוא שווה את המחיר שכן הוא עדיין באחריות ל שנה וחצי? ואם יש לדגם המחשב הזה ביקורות טובות? תודה
-
- 4 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום לכולם , עזרתם לי לבחור מפרט לגיימינג השבוע, עכשיו אני צריך עזרה לאבא שלי. מפרט פשוט לשימוש ביתי (הוא צריך רק את השילוש הקדוש לוח אם,מעבד,זיכרון). 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ , סרטים, גלישה באינטרנט , סטרימינג לטלוויזיות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, תחביב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעי…
-
- 1 תגובה
- 910 צפיות
-
-
היי, חשבתי לקנות את המחשב הזה בארה"ב ואז רק להוסיף כונן SSD. איך יודעים אם זה אפשרי להוסיף לו את הכונן SSD? תודה.
-
- 0 תגובות
- 910 צפיות
- 1 follower
-
-
מעוניין למכור כמה לבקש עליו? מארז גנרי ספק כוח real 400w לוח אם MSI 649 NEO-V מעבד פנטיום 4 775 3.0ghz דיסק קשיחsata2 WD 160JS צורב DVD NEC 3520A זיכרון TWINMOS 2X0.5GB 400mhz cl2.5 pc3200 ddr כרטיס מסך radeon 9250 64bit 128mb floppy 1.44 מקלדת ועכבר ללא מסך
-
- 13 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין במחשב ברמה גבוהה (גם מעבד וזיכרון וגם כרטיס מסך מקצועיים) , היות והוא מיועד גם לאחד מבני הבית שעוסק בגרפיקה מתקדמת בתלת מימד ובהדמיות. מצד שני אנו גם מעוניינים במארז יפה וכמה שיותר קומפקטי, והבנתי מאנשים שאפשרויות הקירור בו מוגבלות ולא ניתן לשים חומרה חזקה באמת בכאלו מארזים. רציתי לדעת אם זה נכון באופן כללי . ואם יש מארזים \ קירורים שכן יכולים לקרר רכיבים 'חזקים' (לדוגמא xone של אינטל ו32gb זיכרון )גם בשטח קטן? יצויין כי איננו עושים שימוש במשחקים וכדו'.
-
- 4 תגובות
- 910 צפיות
-
-
תקציב מקסימלי 1500. עדיף לחסוך עד חריגה של 200 מיועד לאבא לצרכי אינטרנט ולא יותר גודל מסך 24 אינץ המכשיר מיועד לדרגות נמוכות כאמור רק אינטרנט אין צורך בציוד הקיפי שקט לא קריטי. לא מתוכן OC צריך להרכיב בחנות. תוכנות לא קריטי עדיף לקנות את המחשב מחניות בערים שקרובים ליבנה קניית המחשב מתוכננת באופן מיידי אין תכנון שדרוג. תודה רבה 1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא י…
-
- 3 תגובות
- 910 צפיות
-
-
נתקלתי לאחרונה בפרסומות המיועדות לעסקים שמציעות רכישת מחשבים מרוכזת לעסקים. האם לידיעתכם ניתן לארגן מכירה קבוצתית כזו לאנשים פרטיים? יש מישהו שיודע איך זה מתבצע? במידה וזה אפשרי, מה דעתכם לארגן מכירה כזו בקרב משתתפי הפורום? נראה שפער המחירים גדול יחסית, ולסטודנטים זה יכול להיות מצויין... הנה דוגמא לבאנר שנתקלתי בו בשיטוטי אחר מחשב ב-ZAP (מישהו מכיר אותם? / יודע איך זה נעשה?) http://broknerneta.pas-rahav.com/dell/f5/cms/ יהיה נחמד אם יוזמה כזו תצא לפועל, אני אשמח להשתתף בה בכל מקרה...
-
- 0 תגובות
- 910 צפיות
-
-
היי, יש לי נייד Lenovo N500. מישהו יכול לומר לי איך אפשר לגרום לו להמשיך לעבוד (לא להיכנס למצב sleep) כשאני סוגר את המסך? אמרו לי שאפשר. תודה, אבישי.
-
- 1 תגובה
- 910 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולא לחרוג אבל אפשר איזה מאה-מאתיים פה ושם אם זה ממש יעשה הבדל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-200 בערך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ועריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מיני, משחקים עדכניים כמו far cry 3 וmetro last light -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920-1080 23' + מסך משנה 1280-1024 -לאילו הג…
-
- 11 תגובות
- 910 צפיות
-
-
ראשית הדבר ידוע שבניידים לצערנו אין אפשרות לבנות מפרט אישי כבנייחים, מה שמכריח את הקונים להכניס את עצמם לשבלונות קבועות של היצרנים, והגם שהשוק רחב ויש מבחר גדול עדין ההגבלה קיימת. והשאלה מעט מורכבת ומסתעפת לכמה נושאים: שלושת הפקטורים היותר חשובים למיטב הבנתי הם 1.מעבד 2.כרטיס מסך 3.ראם. בדגמי הגיימיניג של היצרניות השונות יש משחק מפרטי בין שלושת הפרמטרים הנ"ל, לפעמים לא בצורה כזאת קיצונית ואף על פי כן הדבר מתבטא בהבדל כספי בלתי מבוטל. לדומגא בסדרת ה- Asus Rog, ישנם מחשבים עם מחירים שווים יחסית כאשר אחד מהם בעל 32ראם, וכרטיס מסך 1050 4גיגה, וקיים אחר בעל 16 ראם, וכרטיס מסך 1060/70/80 בעלי יותר גיגה. וכן הבדל בסוגי וסדרות המעבדים. אם נבחר בכל אחד מהפרמטרים הנ"…
-
- 0 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום לכולם, צריכה את עזרתכם. יש לי מחשב נייד מדגם acer aspire 5741g מזה מספר חודשים יש כמה תקלות מוזרות במחשב שלי. הבעיה היא שלמרות שהמחשב מחובר למטען הסוללה לא מגיעה למצב של 100% יותר מזה היא לא מגיעה למצב של 50% - כך שיוצא מצב שתמיד צריך להיות מחובר וזמין למטען. המחשב ברשותי מזה כשנתיים, פחות או יותר. בנוסף, המקלדת קשה מאוד! צריך ממש להתאבק לפעמים, ודבר זה פשוט מתסכל באמצע הקלדה מהירה באמצע שיעור (סטודנטית) יתרה מכך, קרה לי בחודשים האחרונים שפשוט חלונות נסגרים מעצמם, כאילו נלחץ משהו במקלדת ונסגר החלון (קרה בכרום - דפדפן, ולא פעם ב word 2010 - נמחקו לי כתוצאה מכך שיעורים שלמים....) אין סיכוי שמדובר במישהו שפרץ וכו' היות והמחשב עבר פירמוט וניקוי כולל, כמו כן קיים ESET Sma…
-
- 1 תגובה
- 910 צפיות
-
-
שלום לכולם אני כבר הרבה זמן מחפש לקנות מחשב חדש אני בוגר לימודים לאנימציה תלת מימד ועיצוב גרפי. אני כבר משתגע מרוב דעות לגבי כרטיסי מסך הבעיות העיקריות שלי מול תוכנה זה זמן חישוב בעיקר (רינדור .פוליגונים .תאורה ). אני עובד בתוכונות כמו שניתן להבין (3D MAX .MAYA. MEDBUX.AFTER AF] .מי שמבין לליבי יכול להבין כמה זה מתסכל לחכות לחישובי המחשב. אני מחפש סוס עבודה הבנתי שכרטיס מסך טוב יכול לעזור לי אז יש לי התלבטות בין שני כרטיסים. Quadro 2000 1GB GDDR5 DX11 2xDisplayPort >< Quadro 4000 2GB GDDR5 DX11 2xDisplayPort ההבדל בינהם הוא 1600 שקל!!! האם זה שווה. כי תקציב יש רק החשש הוא אם זה מיותר והכרטיס הזול יעשה את אותה עבודה שתספק אותי . אני מבין שגם מעבד, דיסק קשיח…
-
- 2 תגובות
- 910 צפיות
-
-
DV5225 של HP. 1.66CORE DUO 512MB 667MHZ DDR II SATA 80GB DVD-RW LIGHTSCRIBE 945GM
-
- 5 תגובות
- 910 צפיות
-
-
היי אני צריך מפרט למשחקים ב 6 אלף אני לא צריך HARD DISK ולא צריך מסך לא רמקלוים מה שממש ממש חשוב לי שהמחשב יהיה שקט כמו שחוזרים הביתה ב 5 בבוקר ביום שבת ויש שקט בחוץ :-) הקירור של המעבד, של הכרטיס מסך והספק כוח חייבים להיות סופר שקטים, המחשב הנוכחי שלי כרגע עושה לי בעיות שמיעה.... תודה מראש, עמית
-
- 10 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום לכם, אני קורא כאן בפורומים כבר זמן רב במטרה לבנות לעצמי את המחשב האולטימטיבי לצרכים שלי. אני טס בflight simulator X של מיקרוסופט באופן מקצועי מה שאומר שמעבר לתוכנה עצמה יש תוספות כבדות של נופים מטוסים וכו' ולכן דרוש מחשב חזק. בנוסף לך שימושים רגילים של צפיה בסרטים הורדות ומשחקים חדשים שיוצאים מדי פעם. בנוסף אני רוצה לפתוח את האפשרות של OC בפני, אבל רק בשלב יותר מאוחר הצקציב שהצבתי לעצמי הוא 5.5K, מדובר על מחשב נטו בלי ציוד הקפי בלי מסך ובנוסף בלי כונן DVD שכבר יש ברשותי אחד טוב. אז המפרט שחשבתי עליו הוא כזה: ASUS P5Q pro intel E8400 OCZ reaper 2GB 1066MHZ 9800GX2 1GB thermaltake though power 600W thermaltake big water 735 WD SATA2 250GB thermaltake armor…
-
- 13 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום , המחשב שאני בוחר: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKN5010 הצרכים שלי למחשב (מועתק מאשכול ישן שכתבתי פה): אני לא מנייד אותו הרבה , ולכן חיי סוללה פחות קריטיים. חשוב שהוא יהיה עם מסך גדול יחסית... מה דעתכם על המחשב הזה?
-
- 4 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום רב אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש עד 5000 ש"ח. אני צריך לקחת את המחשב לאוניברסיטה, ולכן אני צריך שהבטריה שלו תחזיק משהו כמו 3-4 שעות. מיועדלהרת ווינדוס ואופיס בלבד, אני לא מריץ משחקים אבל חשוב לי שהוא לא יהיה איטי מדי ושיהיה לו בטריה חזקה. בבקשה לא ניידים של HP!
-
- 3 תגובות
- 910 צפיות
-
-
רכשתי היום את הדגם הנ"ל מהתרשמות ראשונית מחשב מעוצב בצורה מדהימה התרשמות על ביצועים תגיע בהמשך אשמח לשמוע מאנשים שיש להם את הדגם חויות שימוש
-
- 5 תגובות
- 910 צפיות
-