ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
-
מעבד Intel Core 2 Duo E6550 Box ¤910 לוח אם GIGABYTE GA-P35C-S3 ¤635 זכרון PQI DDR2 1024Mb 800MHz CL5 TURBO ¤243 צורב ASUS DRW-1814BLT X18 DVD ¤174 כונן קשיח Westren Digital WD800AAJS 80GB ¤228 כרטיס גרפי Albatron GeForce 6600GT 128MB PCle 307¤ מארז כולל ספק HEC 6C60 300W ¤272 מאוור למארז Thermaltake Thunderblade 120mm LED fan- blue 60 סה"כ 3094 עכשיו המחשב הוא בעיקר לשימוש באנטרנט ואפשרות לעשות כמה דברים ביחד על המחשב כמו אימיול ולהיות באנטרנט ובאייסיוק ולשחק מנגר ושהמחשב יעבוד טיסה ויחזיק לכמה שנים טובות והמחשב הוא פחות לשמחקים לכן בחרתי בכריס מסך זול ועכשיו איני מבין כל כך בדברים האלה לכן אני רוצה לקבל את דעתכם לגבי המפרט הזה מהמעבד ועד למאוור למארז ואם אני צריך להוסי…
-
- 8 תגובות
- 956 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר במעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב של סטודנט לאדריכלות ולכן רוב העבודה תהיה על תוכנות תלת מימד ורינדורים כמו sketch up vray 3dsmax וכן בעריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות לעיצוב וגרפיקה, את חלקן ציינתי בסעיף הקודם, שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 1 תגובה
- 956 צפיות
-
-
היי קיבלתי הצעה מאייבורי אשמח לחוות דעת ואם יש הצית יעול המחשב עבור עבודה בתובנות מסחר במניות לא כבד מדי גרפים בסיסים עד כה היה לי פנטיום 4 2.4 +1024 עבד יפה 6 שנים אני משתמש בכרטיס מסך שמאפשר חיבור של 4 מסכים אבל משתמש רק בשתיים חשובה לי יציבות ומהירות והמחשב משמש 90% לצורכי עבודה ו 10% גלישה לא מוריד סרטים וכאלה אולי טיפה מוסיקה למיפרט intel 6550 gigabyte p35-ds3 ocz gold 667 1024x2 c4 wd 1600avjs דיסק קשיח ( אין לי צורך בנפח גדול מזה ) מארז וספק כוח משולבים- HEC 6A21 400W 2900 שח כולל צורב די וידי סוני וזהו אין לי צורך בכרטיס מסך או כרטיס קול - זה בדיוק מה שאני צריך -עוצמה זיכרון ומהירות איך נראה לכם?? ואם אפשר שאלונת - האם הקירור מספיק או שאני צריך לקנות מאוורר נוס…
-
- 13 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לקנות מחשב שישמש בעיקר כמחשב סטודנט, אבל אני רוצה שהוא יוכל גם להריץ משחקים (עם דגש על המשחק DUNGEON SIEGE II למי שמכיר). לאחר חיפושים ארוכים ומייגעים באתרי חומרה (אני לא ממש מבין גדול בתחום), הרכבתי את המפרט הבא: מעבד: ?AMD Athlon64 3000+ (S-939) VENICE CORE? לוח אם: ? ASROCK 939DUAL-SATA2, s939, ULi, AGP, PCI-E? זכרון: ?512Mb 400MHz Corsair (Value) CL2.5? כרטיס מסך: NVIDIA 6200TC (היצרן יקבע על פי המחיר). דיסק קשיח: ?WD 80GB SATA 7200 8MB WD800JD? DVDRW: ?NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8? עדיין נותרו לי מספר שאלות: 1. האם כרטיס המסך שבחרתי יספיק? 2. האם כדאי לחסוך ולקנות זכרון TWINMOS במקום? 3. בקשר למארז, המארז שרציתי, HEC COMPUCASE 6A19 טיפה יקר לטעמי. באח…
-
- 10 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לשדרג את המחשב שלי לאחר כ-4 שנים טובות. (שאגב, את המפרט הרכבתי [מזמן] בעזרת הפורום - תודה!!) אני בסה"כ מרוצה ממנו אבל רציתי לשפר מעט את הביצועים ע"י קניית זיכרון פיזי ואולי כרטיס מסך. הבעיה היא שלוח האם שלי ישן יחסית ותואם רק: DDR2 זה אומר שאני צריך לקנות לוח אם חדש. רציתי לשאול אתכם אם זה באמת מומלץ להחליף את הלוח-אם, אם זה סיפור גדול, ואם חברות כמו קיי-אס-פי עושים דברים מהסוג הזה. עוד שאלה מתבקשת היא - אם זה בסדר להחליף לוח אם, איזה דגם כדאי? (תכלס רק לצורך שידרוג זיכרון\כ. מסך) כנ"ל גם לגבי כרטיס המסך. צירפתי את המפרט עבור המחשב שלי. תודה רבה על העזרה Motherboard: CPU Type DualCore Intel Core 2 D…
-
- 3 תגובות
- 956 צפיות
-
-
השילוש כרטיס מסך וספק יקנו בחול וכל השאר פה. בתור התחלה חשבתי על 805 כמעבד ו 1900XT ככרטיס מסך. בקשר לכל השאר אני ממש לא מעודכן. תודה לכולם.
-
- 9 תגובות
- 956 צפיות
-
-
אוקיי אנשים, יש לי את המפרט הבא ב-3700ש"ח, כרטיס מסך אני הולך להחליף למשהו פשוט יותר, מה ה-PCIe הזול ביותר עם V-OUT? איך כל שאר הרכיבים, איך המחיר ואיפה אפשר לחתוך? מעבד: AMD Athlon 64 3000 (939-pin) לוח אם: Gigabyte GA-K8NF-9 nForce4 4X Socket 939 זיכרון: Micron PC3200 DDR 400 Dual DDR 512MB(2x256) כונן קשיח: WD 80GB 8MB 7200RPM SATA כרטיס מסך: Gigabyte NVIDIA GeForce 6600 128MB PCI-E צורב: LG 52X32X52 מארז: RAIDMAX Scorpio 868 ספק כוח: RAIDMAX 420Watt
-
- 9 תגובות
- 956 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? בשביל סטודנטית, בעיקר אופיס ואינטרנט, מספיק חזק בשביל להפעיל כמה דברים במקביל. לא צריך להחזיק תוכנות גרפיות כבדות או משהו כזה * גודל המסך? בערך 13'' * משקל רצוי? לא בטוח לגבי משקל ספציפי, אבל חשוב שיהיה קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) אין צורך * בלוטות? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מספיק HHD. הנפח לא ממש משנה, כנראה בכל מקרה לא ינוצל יותר מדי * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל חשוב שתהיה אחריות בארץ * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? …
-
- 4 תגובות
- 956 צפיות
-
-
-המחשב יהייה במקום מחשב נייח, כלומר לא יצא מהבית -המשקל לא משנה כמו כן גודל המסך כמה שיותר גדול יותר טוב -ומסך איכותי עד כמה שאפשר -לא חייב להפעיל מערכת הפעלה אבל אם כולל אז סבבה -מבחינת שמע אם יש אפשרות לרמקולים שהם לא גי'נריים יהייה ממש טוב (כדוגמת harmon kardom במחשבי תושיבה שנשמעים נפלא) תודה.
-
- 4 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום (: אני צריך עזרה קטנה בקניית מחשב נייד. - תקציב: 6,000 ש"ח - מטרות: משחקים [כבדים], אינטרנט, מוזיקה וסרטים - מערכת הפעלה: Windows 7 - הארד-דיסק: 500GB - זיכרון: 4GB - גודל מסך: עדיפות ל- 15.6" - כונן: צורב DVD - סוללה: זמן סוללה ארוך - כרטיס מסך: לא מובנה * עדיפות לקנייה מחנויות באג או KSP
-
- 1 תגובה
- 956 צפיות
-
-
ממצב אנשים עם תיראו במפרט שלי אני דיי מלא בדברים בכול מקרה יכול להיות שאני מוצא קונה לכרטיס מסך לוח ומעבד שלי אז עם כבר יש קונה אז חשבתי לעבור לamd(לפי מה שהבנתי הם הטובים ביותר) בקיצור אני צריך 2 מפרטים של לוח מעבד וכרטיס מסך ודגש לקרור גזזז כי הבנתי שפעם היו בעיות עם המעבדים בטמפרטורות של מינוסים למינהם זה עדיין כך?? הסכום הוא בסביבות ה 6000 שקל המפרט הראשון ללוח מעבד וכרטיס מסך טובים כמו שצריך בסכום של 6000 \ ובקשר למפרט השני חשבתי להשקיע על מעבד ולוח טובים ואילו כרטיס מסך חמוד. וכך לחסוך לי איזה 2000 שקל עד שיצאו כרטיסים החדשים בכול מקרה גם זאת אופצייה שאני ישמח לקבל (שוב לוח ומעבד חזקים וכרטיס מסך חמוד וטוב שיריץ את הכול נכון לעכשיו זה היקר...) תודה עריכה: יש לי…
-
- 9 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום,אשמח אם אוכל לקבל עזרה בבנית מפרט מחשב לצורך הרצת משחקים.. התקציב שלי הוא 2000 ש"ח,ניתן לחרוג ללא יותר מ2500 ש"ח *ללא ציוד היקפי *יש לי כונן קשיח שנקנה לא מזמן,אז אני לא צריך אחד. *יש לי גם צורב, אז לא צריך גם כונן דיסקים. *אין דרישה לרמת שקט מסויימת ואני לא מתכוון לעשות OC, ככה שדרוש רק קירור מינימלי כדי שהמחשב יתפקד בצורה טובה. *לגבי ההגדרות במשחקים.. מן הסתם אני מעדיף שהמחשב יריץ משחקים חדשים על הנתונים הכי גבוהים שאפשר, עד כמה שמתאפשר בתקציב הזה. *יש לי מסך 17" והרזולוציה היא 1024*1240 ועוד משהו, הספק של המחשב הישן שלי מת אז רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בכונן הקשיח מהמחשב הישן כדי להציל את כל החומר שיש עליו. תודה
-
- 8 תגובות
- 956 צפיות
-
-
קניתי נייד חדש...dell inspiron 1525 v9250 אני לא יודע איזה מערכת הפעלה כדאי להתקין עליו... מה אומרים ויסטה או XP ? אני בנייח עם XP ולא רואה סיבה לעבור לויסטה.. אבל מה מבחינת דריברים ותאימות לנייד ? תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 956 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).PINNACLE STUDIO ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. ללא גיימינג -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדג…
-
- 4 תגובות
- 956 צפיות
-
-
זהו נסגרתי על מפרט סופי שאני הולך לקנות שהוא גם שקט גם קריר וגם נראה טוב מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1155 2600K 3.4Ghz - TRAY ₪1539 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P67A-UD3-B3 - זמין במלאי ₪702 זיכרון: [..] KINGSTON HYPER-X BLU 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600MHz CL9 - זמין במלאי ₪267 כרטיס מסך: [..] GIGABYTE GTX570 GV-N570D5-13I-B ₪1996 מארז: [..] SILVERSTONE RAVEN2 SST-RV02B-W BLACK w/o PSU ₪877 מערכות הפעלה: [..] WINDOWS 7 HOME PREMIUM - 64 BIT - HEB - OEM - זמין במלאי ₪460 ספק כוח: [..] COOLERMASTER SILENT PRO 700W - MODULAR ₪599 קרור למעבד: [..] COOLERMASTER V8 ₪281 דיסק קשיח: [..] OCZ VERTEX3 120GB SSD ₪1616 הרכבת מחשב: [..] הרכבה + בדיקות יציבות - לרוכשי מחשב חדש ! ₪80 מחיר סופ…
-
- 1 תגובה
- 956 צפיות
-
-
היי, אמא שלי צריכה מחשב לצורכי אדריכלות. היא עובדת בעיקר עם AutoCAD וSketchUp. הבנתי שלצרכים האלה עדיף להשקיע בזכרון ומעבד מאשר כרטיס גרפי. בינתיים הרכיבים שלהבנתי יספיקו הם: i5 2500k 8GB DDR3 אשמח למפרט מלא ללא ציוד היקפי.
-
- 4 תגובות
- 956 צפיות
-
-
לוח: DFI LANPARTY PRO 875B מעבד: Pentium4 3.2E GHz זיכרונות: 2X DDR 512 MB PC3200 400 MHz with cooling (סה"כ 1GB) דיסק: Western Digital 250 GB / 7200 RPM / 8 MB CD: ASUS X52 צורב DVD: Sony DRU710A ספק: Antec True550 (550 Watt) כ.מסך: Gigabyte GeForce FX5900XT 128 MB כ.קול CREATIVE LIVE! 5.1 ועוד כמה דברים שאני מעביר מהמחשב הישן כמו עכבר אופטי-אלחוטי של לוג'יטק, DVD של LG
-
- 9 תגובות
- 956 צפיות
-
-
אני מחפש לחבר שלי עכשיו מחשב בתקציב של עד 6500 שח (למזומן), ללא ציוד הקפי וללא מסך... זה מה שחשבתי עליו כרגע: לקנות את זה מ-KSP: Athlon 64 3400+ (S-754) 1260 660 LanParty (S-754) Nforce3 250, GBL, Fwire 512MB A-DATA DDR500 x2 1160 490 WESTERN DIGITAL 120GB SATA LG Combo 52 x 32 x 52 + DVDx16 230 ולהוסיף את אלו מפנד'ס: Thermalright XP-120 for Pentium 4 AMD Athlon64 299 ש"ח Arctic-Cooling NV Silencer 5 157 ש"ח Thermaltake Thunderblade 120MM LED Fan Blue A1926 x2 130 ש"ח XFX PVT40KND GeForce 6800 256-bit 128MB 1,648 ש"ח Compucase super Midi Tower CI 6a21 400w LDT - Black & Blue 466 ש"ח סה"ך 6500 שח עגול... ערכת…
-
- 8 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת אם מפרט המחשב המצורף יעבוד היטב עם תוכנות כמו: photoshop, premier וכד'. המחשב ישמש לגלישה באינטרנט ועריכת סרטים ותמונות (תלת מימד) בלבד. אין צורך בציוד היקפי, אוברקלוקינג, צורב, dvd, מערכת הפעלה, מסך. המפרט: מארז InfoService MidiTower ATX, USB front Power supply 400W, Special ventilation for CPU, Silver or Black מעבד Intel Pentium Dual-Core Processor E2180, LGA775 Package 2.0GHz Dual-core, Bus 800MHz (4*200), 65nm, 1024Kb Cache L2, 65W Intel Extended Memory 64 Technology לוח אם ASRock Wolfdale 1333-D667 Intel 945GC Express Chipset + ICH7, 533/800/1066-MHz system bus, LGA775 Socket, Celeron 4XX, Pentium-4, D & Core2 Duo processor ready 2*DIMM Dual Ch…
-
- 3 תגובות
- 956 צפיות
-
-
אם אתם במקרה זוכרים את הת'רד שלי אז אתם יודעים שקניתי את המחשב הנ"ל. אחד הדברים שמפריעים לי בו זה המקלדת- הדפס לבן על גוון ברונזה (בהיר על בהיר) גורמים לכך שרוב הזמן קשה מה הוא מה במקלדת. בכל אופן, אם תכנסו לקישור למטה ותבחרו במחשב (מצד שמאל) תראו שכתוב ש:"לוח הבקרה מואר באופן קסום באפקט "כרום"". ואני אומרת- WTF?? התחושה שלי שהם מתכוונים לפס המתכת הרגיש למגע, היכן שמשנים ווליום וכד', אבל מה דעתכם? יש מצב שהכוונה למקלדת? (אין סיכוי, נכון? :-\) מה אפשר לעשות כדי לראות מה כתוב במקלדת? זה קצת בעייתי העיניין. ואגב, הסוללה של המחשב הזה די מאכזבת לטעמי. בדקתי את הביצועים של ואלו התוצאות: לאחר טעינה מלאה היא נגמרת לחלוטין (מחשב נכבה) לאחר 51 דקות ו-28.52 שניות של משחק ב-BioShock.…
-
- 5 תגובות
- 955 צפיות
-
-
הנטבוק הוא למטרת לימודים , אינטרנט ואופיס ואולי קצת סרטים חשוב :זמן סוללה ארוך , משקל נמוך ,אין צורך ביציאות מיוחדות או בכונן אופטי מה שכן חשוב שתהיה אחריות בין לאומית שאוכל לנצל אותה בארץ הקודש אם אתם מכירים גם חנויות באזור מנהטן שכדאי לקנות מהם או שאתם יודעים שיש להן מבחר מעניין זה יכול לעזור ! תודה!
-
- 0 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי בעיה מעצבנת שמשום מה לא נפתרת לי: יש לי DELL LATITUDE 6400 חדש ואני רוצה לחבר אותו לLCD של LG בקיצור רכשתי קבל מיוחד שמעביר מ DESPLY PORT ל HDMI ואני מצליח לראות את השידור אבל... משום מה הוא לא נותן לי לפרוס את השידור על כל המסך אלה רק על חלק מלבני שלא כולל את כל הגודל של המסך בדקתי בהגדרות השידור והאמת שעם הדריבר הזה אין הרבה מה לשנות הרזולוציה המקמימלית שלו מכוונת על 1280 *800 המוזר פה שבהתחלה כבר כן הצלחתי לשחק עם ההגדרות וזה שידר לי יפה על כל המסך אבל ההגדרות התאפסו איך שהו ומאז אני לא מצליח לשחזר את מה שעשיתי כדי לפתור את הבעיה בפעם הראשונה. בבקשה עם למישהו יש את אותו הדגם מחשב ויודע על מה צריך לכוון את ההגדרות אני ישמח לעזרה.... או מכל אח…
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
-
-
קודם כל תודה, המחשב מיועד לשלושה ילדים עד גיל 10. ולשני הורים שלא מבינים במחשב יותר מדי. בגדול זה מחשב לעבודה כללית, גלישה באינטרנט, לא למשחקים כבדים. מבחינת ציוד היקפי צריך רק צורב DVD. יש כבר מקלדת עכבר ומסך. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300-2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, גלישה, משחקים פשוטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבע…
-
- 8 תגובות
- 955 צפיות
-
-
משחקים חדשים וכבדים, צפייה בסרטים (בעיקר HD) . חשוב לציין שיש לי כבר כונן קשיח אז לא צריך במפרט. בעיקרון יש לי 4000 שקל להוציא, אבל אפשר לחרוג עד 4500 אם ה500 שקל יהיו מועילים. תודה רבה
-
- 12 תגובות
- 955 צפיות
-