ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב גיימינג, קיבלתי הצעה על המפרט הבא ב5500 ש"ח. https://reseller.c-data.co.il/Content/Images/uploaded/2018102131720/457N2EA- TG01-2005NJ-min.pdf לא הצלחתי להבין מי יצרן הזכרונות והאם הם אכן טובים, בנוסף ספק מתח של 500 וואט נשמע לי מעט מידי ובכלל אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית האם המפרט שווה את המחיר בנוסף ראיתי את המפרט של המסך AOC 27 GU והנתונים נראים טוב ובמחיר סביר האם מומלץ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 912 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר במעט 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב של סטודנט לאדריכלות ולכן רוב העבודה תהיה על תוכנות תלת מימד ורינדורים כמו sketch up vray 3dsmax וכן בעריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות לעיצוב וגרפיקה, את חלקן ציינתי בסעיף הקודם, שימוש כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). …
-
- 1 תגובה
- 912 צפיות
-
-
שלום לכולם! יש לי מחשב אסוס 100HE ואני רוצה לפצל את המסך שלו. תיאור הפיצול: משמאל מסך חיצוני. במרכז: המחשב עם המסך המקורי שלו. מימין: מסך חיצוני שני. נכון לעכשיו אני יכול לחבר רק מסך חיצוני אחד דרך הVGA שיש למחשב. איך אני יכול להוסיף עוד מסך אחד? שמעתי על ממירי USB ל VGA השאלה שלי היא האם הם יוצריך תוספת למסך אם שהם מפצלים אותו(שאני רואה את אותו המסך פעמיים)? מה אפשר לעשות?? תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 912 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב טוב שיוכל להריץ לי תוכנות כבדות כמו מאטלב וסולידוורקס. כמובן שגם יהיה לו מעבד טוב וכרטיס מסך חזק יחסית בנוסף שהמחשב לא היה כבד מידי, פחות מ2 קילו, ושזמן הסוללה שלו יהיה יחסית גבוה. כרגע אני חושב על Acer TimeLine X 3820TG-484G50 http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12392 למישהו יש ניסיון על המחשב? המלצות למחשב אחר.
-
- 1 תגובה
- 912 צפיות
-
-
שלום! קרוב משפחה רוצה לקנות מחשב. כעיקרון אם צריך להעלות את התקציב אז אין בעיה. המחשב צריך לכלול גם מקלדת, עכבר ומסך. תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, לאחרונה המחשב הישן שלי הלך לעולמו, אז יש לי צורך במחשב חדש... התקציב הוא עד 2500 שקל עם חריגה קטנה של 200 שקלים אם שווה. הדרישות הן ככה... א. מחשב ספציפית לגיימינג וקצת אופיס בין השאר. ב. כונן קשיח בגודל טרה בייט. מעבר חזק שגם ישמש אותי לעתיד (כדאי להשקיע ב5 ליבות? אני לא מתכנן לשדרג בעתיד הקרוב אלא להשקיע פה... בנוסף שמעתי שהI5 חזק). ג. לוח אם גם די חזק, כולל אופציות שאולי יהיו בעתיד. ד. כרטיס גרפי- יש לי את ה4770HD של ATI, לפי דעתי כרגע מספיק (מהמחשב הישן). מה דעתכם? אני לא הולך לשדרג בשנה הקרובה. ה. מערכת אוורור חלופית! סבלתי ממש מהרעש של המחשב במאמץ ואני רוצה שיהיה לי מחשב שקט גם במאמץ... לא מדבר על קירור נוזלי או מערכת מים ושטויות כאלה אלא על מאו…
-
- 10 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אז מה בעצם ההבדלים ביניהם? מלבד המסך. מה יותר משתלם לסטודנט? (הכוונה היא לגרסא המשודרגת). האם יש אפשרות להוסיף לאחד מהם\שניהם שלט?
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אני בונה מפרט לעבודה בתוכנות תלת מימד וכו'. אשמח אם תוכלו לעזור לי להשלים את החסרים. התקציב הכללי בערך 8 אבל זה לא קריטי בדיוק - יותר חשוב לי לדעת איזה חלקים יהיו טובים למערכת שלי - תיכף זה יהיה יותר ברור איפה אני מתכוון לחסוך כרגע אני די עסוק אז אני מתכוון להשתמש במחשב כמו שהוא - אבל כשיהיה לי זמן לזה - כן הייתי רוצה לעשות לו OVERCLOCKING - אם כי לא היסטרי נגיד עד 2.5 גיגה אז אני צריך שהרכיבים יוכלו לעמוד בזה. מעבד - AMD X2 64 4400 זיכרון - 2GB עדיף שתי יחידות של 1. * כאן צריך המלצות - אני רוצה להגיע לסביבות 2000שח בקטגוריה זו (מקסימום - ברור שעדיף פחות עם אפשר) לוח - DFI\GIGABYTE\ASUS * המלצות? הבדלי המחירים פה לא קריטיים אז אני מעדיף ללכת על משהו טוב... NF4 כמובן…
-
- 12 תגובות
- 912 צפיות
-
-
מישהו מכיר את המחשב? שווה את המחיר? http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=473131 5269 HP כבר לא מביאים לפחות לא בבאג ... תודה!
-
- 2 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אהלן מחפש מחשב סביבות ה-6000 קיבלתי את שני המפרטים הבאים: 1. דגם ROG Strix GA15 מק"ט G15DK-R5600X0680 מעבד AMD Ryzen™ 5 5600X Desktop Processor (6-core/12-thread, 35MB cache, up to 4.6 GHz max boost) ערכת שבבים AMD® B550 Chipset זיכרון 16GB DDR4 אחסון 512GB M.2 NVMe™ PCIe® 4.0 Performance SSD מערכת הפעלה ללא מערכת הפעלה כרטיס גרפי NVIDIA® GeForce® RTX3070 8GB DDR6 with LHR : 3x DP, 2x HDMI קישוריות Wi-Fi 5(802.11ac)+Bluetooth 4.2 (Dual band) 2*2 צריכת הספק מרבית 700W power supply (80+ Bronze, peak 750W) 2. https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=264378&fbclid=IwAR3tbSwHGqgl0D5LkRcgIpEbYHPOGTlYjvkrS…
-
- 6 תגובות
- 912 צפיות
-
-
אהלן חברה, רציתי לקנות מ SAGER את הNP9850 אבל אחרי שעשיתי בדיקה מקיפה מסתבר שהכרטיס מסך "חלש". האם זה נכון להשוות אותו ל 8800 GS SLI והכי חשוב האם אני אריץ את CRYSIS על ההגדרות הכי גבוהות (ולא אני לא ז**ת גרפיקה אלא פשוט רוצה להבטיח שהמחשב יריץ את המשחקים הכי דורשים מבחינת גרפיקה ל 3 השנים הבאים בלפחות על הגדרות בינוניות שזה עד יציאת הקונסולות דור הבא ב 2012) ולכמה זמן יחזיק מעמד המחשב הנה קישור שטוען שה 280M GTX בעצם יותר איטי מגרסת הנייח ב 40%! : http://optimitza.cat/news/2009/07/07/laptop-vs-desktop-geforce-gtx-280m-vs-gtx-280-toms-hardware/ והנה קישור : http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gtx-280m,2353.html שטוען שהכרטיס הנל מבוסס בעצם על ה8800 רק בטכנולו…
-
- 12 תגובות
- 912 צפיות
-
-
הסוללה שלי במצב שהיא מחזיקה בסביבות 10 דקות, אז הגיע הזמן להחליף אותה. אני מעוניין לקנות 9 תאים, וקצת מבולבל אחרי מחקר קצר בנושא. האתר של דל ישראל מפנה למוצר הזה באירופה, מאוד יקר ולא ברור איך קונים את זה בישראל: http://accessories.euro.dell.com/sna/productdetail.aspx?c=uk&l=en&s=dhs&cs=ukdhs1&sku=451-10411&baynote_bnrank=0&baynote_irrank=8&~ck=dellSearch#Overview בזאפ לעומת זאת יש רשימה של סוללות "חליפיות" במחירים קצת יותר שפויים (http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-replaptopbattery&keyword=d830&orderby=price ). יש למישהו ניסיון עם סוללות חליפיות למחשב הזה? בכל חנות יש נתונים שונים לגמרי, מה מומלץ מבין החלופיים?
-
- 0 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום! קניתי לאחרונה מחשב של סמסונג np530u4e המחשב מגיע עם מעבד i5- 3337u. לאחר שקיבלתי אותו שמתי לב כי הוא מעט איטי, והיה משהו מוזר בשימוש שלו. הרצתי לתומי את הדירוג של windows 8 וראיתי כי הציון של המעבד הינו רק 3.6! דבר שממש לא הגיוני. לאחר בדיקה ראיתי כי ביצעו באתר notebookcheck גם review לאותו מחשב בדיוק! (השוותי חומרות עם CPUZ) ולהם התקבל ציון של 6.9!! אין ייתכן כזה הבדל? תיתן בעיה בהגדרות שלו? יכול להיות שמכרו לי מחשב פגום? (קניתי מ KSP) הנה הקישור לביקורת: http://www.notebookcheck.net/Review-Samsung-Series-5-530U4E-S02DE-Ultrabook.90162.0.html אני באמת אובד עצות... תודה על העזרה!
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
הקדמה: מעוניין לקנות מחשב שישמש לעבודה כאשר אני מחוץ למשרד או עובד מהבית, מחפש מחשב חזק פיסית (אני לא כל כך שומר על מוצרים), מחשב שילווה אותי ב-5 שנים הקרובות- (מתלבט לגבי מסך מגע היות ומחשבים אלו הינם חדשים יחסית מצד אחד, מצד שני אני לא מתכוון להחליף את המחשב ב- 5 שנים הקרובות) 1. תקציב – 3,000 ₪ -4,000 ₪ 2. מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה סרטים ביתית, עבודה מרחוק. 3. גודל המסך ? עד 14" 4. משקל רצוי? עד 2 ק"ג 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך – 5 שעות 6. האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI שיהיה אפשר להתחבר למסך גדול , וכל חיבור שעשוי להיות שימושי ( הכוונה להישאר עם המחשב לפחות 5 שנים) 7. בלוטות:? כנ"ל בסעיף 6 8. גודל מ…
-
- 2 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרה במפרט מחשב גיימינג בסכום של 8000 ש"ח מאפס, אין צורך בעכבר\מקלדת\מסכים. 1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. RPG,FPS -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכו…
-
- 1 תגובה
- 912 צפיות
- 1 follower
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) * גודל המסך? הולך לטייל הרבה אז חשבתי על 13.3 * משקל רצוי? מתחת ל2.5 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? רצוי 500 * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא שלום לכולם, כמו שאתם רואים הדרישות לא גבוהות מדי, בסה"כ מחשב די פשוט שלא הולך להריץ תוכנות כבדות מידי ביומיום. מה שכן חשוב זה שיהיה כונן DVD מה שפוסל את הדגמים שראיתי מומלצים פה כמו ה V131 וה E320. (אגב, למה הפער מחירים הגבו…
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
חברי הפורום שלום התבקשתי לחפש מחשב נייד בסביבות ה 1500 ש"ח. המחשב מיועד למורה. בהתאם לחוקי הפורום, להלן הפרמטרים הדרושים: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), סביר להניח שלא יהיו משחקים. * גודל המסך - אני מניח ש 15.6 אינץ' זה סביר ביותר, אבל אפשר להקטין קצת כדי להתאים לתקציב. * האם חשוב מסך מבריק או מאט - לפי מה שכתוב בפורום, עדיף מט, אבל שוב, התקציב... * רזולוציית המסך - לא חשוב במיוחד, העיקר שיראו כמו שצריך. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט - לא. * משקל רצוי - לא, אבל שלא ישקול כמו מחשב נייח... * האם נדרש זמן סוללה ארוך - תמיד רצוי, אבל לא חובה - תלוי בתקציב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - לא. * Bluetooth - יהיה נחמד אם יהיה, אבל לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של …
-
- 3 תגובות
- 912 צפיות
-
-
היי, אמא שלי צריכה מחשב לצורכי אדריכלות. היא עובדת בעיקר עם AutoCAD וSketchUp. הבנתי שלצרכים האלה עדיף להשקיע בזכרון ומעבד מאשר כרטיס גרפי. בינתיים הרכיבים שלהבנתי יספיקו הם: i5 2500k 8GB DDR3 אשמח למפרט מלא ללא ציוד היקפי.
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
לוח: DFI LANPARTY PRO 875B מעבד: Pentium4 3.2E GHz זיכרונות: 2X DDR 512 MB PC3200 400 MHz with cooling (סה"כ 1GB) דיסק: Western Digital 250 GB / 7200 RPM / 8 MB CD: ASUS X52 צורב DVD: Sony DRU710A ספק: Antec True550 (550 Watt) כ.מסך: Gigabyte GeForce FX5900XT 128 MB כ.קול CREATIVE LIVE! 5.1 ועוד כמה דברים שאני מעביר מהמחשב הישן כמו עכבר אופטי-אלחוטי של לוג'יטק, DVD של LG
-
- 9 תגובות
- 912 צפיות
-
-
שלום ! אז ככה אני לא מחפש מחשב נייד לגיימר כי אני לא כזה מחפש מחשב חזק ומהיר, השימושים שלי הם בעיקר אינטרנט צפייה בסרטים ועבודות מחשב הייתי רוצה שגם תהיה לי אפשרות לחיבור רשת אלחוטית חיבור בלוטוס וחיבור למסך lcd כחיבור רגיל או HDMI כולל צורב dvd עריכה: מצאתי את המחשב הזה,האם הוא יתאים לצרכיי ? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=720588 תודה מראש!
-
- 7 תגובות
- 912 צפיות
-
-
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 7000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? יש לי טלויזיה שתומכת בFHD לכן: משחקים כבדים מאוד, תכני HD, אני עובד עם תוכנות מוזיקה יחסית כבדות לכן אשמח גם לכרטיס קול טוב. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש תדיר מאוד. לכל התחומים.. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כמו שציינתי יש לי מסך 32 של אל.ג'י... * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כמה שיותר כבדים,…
-
- 4 תגובות
- 912 צפיות
-
-
היי, אני רוצה נייד לעבודה גרפית ולפעמים להריץ איזה משחק. בהתחלה חשבתי משהו ב 4000 עם CORE I3 ו כרטיס של ATI 5470... ראיתי אבל באתרים שהכרטי 5650 ממש מריץ משחקים טוב לעומת ה 5470 שמריץ אבל על LOW... הקטע שהכי זול שמצאתי שיש בו 5650 עולה 5500 שקל. לדעתכם זה מצדיק את המחיר או שכמו עם מחשבים שולחנים עדיף לקנות משהו ב 4000 ואת הכסף שחוסכים משאירים בצד ומחכים שהמחירים ירדו.
-
- 3 תגובות
- 911 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח אפשר לחרוג בעוד 500-700 ש"ח במידת הצורך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-700 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש…
-
- 1 תגובה
- 911 צפיות
-