ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום רב פורום, אחרי שהכנתי מפרט איתכם ואחרים שלחתי למקום שממנו אני קונה את המחשב את המפרט שהורכב והם שלחו לי מפרט משלהם עם חלקים זהים או מקבילים. זהו המפרט: HDD Samsung HDD 500 GB SATA II 16 MB CD-ROM צורב DVDRW LG GH22-NS50 X22 SATA Bulk BLACK זיכרון DDR 3 2G/1333 A-DATA Retail לוח אם Gigabyte GA-MA770T-UD3 Retail כרטיס מסך Sapphire ATI 5770 1024 GDDR5 PCI-E HDMI+DP Retail מעבד AMD Athlon II x4 630 AM3 Box מארז (הוא טוב?) Thermaltake V3 Window Black ספק כוח Thermaltake ST 600W Litepower A.PFC סה"כ: 3200 ש"ח כמה שאלות: 1. האם המפרט בעיקרון טוב שוווה את המחיר ומספק את הסחורה (שהיא בעיקר משחקים! ועיצוב בקטנה) 2. האם הספק כוח שנתנו לי הכרחי? מישהו אמר לי שצריך 450-500 וש-60…
-
- 17 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אז ככה התקציב הוא 4000 ש"ח מדי פעם רואה איזה סרט באיכות גבוהה או משחק באיזה משחק (Warcraft 3 או sims 3, ה- nVIDIA GForce 7600 GS הסתדר איתם כמו שצריך) אבל הוא בעיקר לשימוש משרדי, לא יהיה שום עריכת וידאו במחשב הזה יש לי ציוד היקפי (מסך תומך PCI-EXPRESS) אה, כן, בלי מערכת הפעלה, אני מתכנן להתקין Windows 7 על המחשב מבחינת דיסק קשיח - יש לי WD3200AAKS - ווסטרן דיגיטל, 320 ג'יגה 16 מגה זיכרון cache עם SATA וPATA (אם אני זוכר נכון SATA זה סוג חיבור, אז אני מניח שגם PATA זה סוג חיבור...) לי אישית ה-320 ג'יגה האלה זה יותר ממספיק (גם אחרי הורדה של כמה ג'יגה למערכת הפעלה והקטע שה-320 ג'יגה הוא בפועל פחות בחזקות של 2), אז אם אתם לא חושבים שממש כדאי להחליף דיסק קשיח בגלל שיש א…
-
- 19 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
היי, התקציב הוא 5000 ש"ח לא כולל ציוד היקפי השימושים במחשב הוא משחקים, מוזיקה, סרטי HD ובעיקר חזק יש צורך בצורב, יש לי כרגע רק מארז CM690 שעלה לי 340 והוא צריך להיות כלול בתקציב ללא מערכת הפעלה, אופציה לOC. הרכבתי מחשב אך יצא לי מחיר מאד גבוהה.. יחסית.. האם יש מקום לרדת ולשנות? [attachment deleted by admin]
-
- 15 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
גודל מסך מועדף: 15.4 זמן עבודה: חשוב שיהיה ארוך, אם זה אומר סוללת 8 תאים אז זה חשוב. ביצועים: לא צריך להיות בשמיים, אבל שיעבוד בצורה נוחה. כ. מסך לא חשוב (רק ווינדוס אופיס ואינטרנט) לא נדרשת אחריות בינ"ל. משקל רצוי: הבנתי ש 2-2.5 קילו יכול להיות הגיוני, אם לא תגידו. לא חשוב גודל הכונן, לא חשוב יציאות מיוחדות, מעדיף חברה איכותית כמובן. חשוב שהמחשב יהיה אמין ואיכותי וישרוד איתי 4 שנים של התואר, במידה והתקציב לא מספיק שווה למתוח אותו כי זאת השקעה לטווח ארוך. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום לכולם מצורף מפרט מומלץ שאני מעוניין לרכוש (הדרישות של המפרט מופיעות בסוף) אני מעוניין לדעת איזה כרטיס מסך אני יכול להוסיף, שיריץ לי קצת משחקים, עם יציאת HDMI בנוסף אם אני לוקח כרטיס מסך אחר האם כדאי לי לקחת לוח אם אחר שלא כולל כרטיס מסך מובנה? האם אני צריך מסך אחר? תודה מראש מסך: [..] BENQ LCD 21.5" T2210HDA 5ms DVI FHD WIDE ₪760 מעבד: [..] AMD ATHLON II X2 240 AM3 (2.8GHz) - BOX ₪319 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA74GM-S2 ₪264 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR2 800MHz CL6 - זמין במלאי ₪250 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪121 מארז: [..] COMPUCASE 63RA-NPS w/o PSU ₪158 סט מקלדת ועכבר: [..] MICROSOFT WIRED DESKTOP 400 KEYBOARD & MOUSE…
-
- 19 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, בעקרון אני איש של מחשבים ניידים, אני מחזיק בשלושה כרגע בבית, אבל אני צריך לצורך עבודתי ולימודי מחשב שולחני, המטרה היא בעצם שיפעל כמעט כל יום רצוף, לצורך התחברות מרחוק, עבודה על קבצים, להקים עליו מכונות וירטואליות = VMWARE לתרגל דברים, לבדוק, גם אולי צפייה בyoutube ואולי סרט פעם בה. בעיקרון מה שחשוב לי שיהיה זה ככה: מחשב שקט, כמה שפחות רעש, שלא יתחמם ויהיה קירור טוב גם לצורך הפעלה ממושכת וגם כי אני רוצה להצליח לישון כשהוא פועל. שיהיה זיכרון 4 גיגה לפחות, אם נכנס יותר וזה עדיף לגבי חלקים אחרים, אז שיבורך, אני מצפה להפעיל עליו לפחות 3 מכונות וירטואליות בו זמנית. אני צריך שיהיה 500 גיגה לפחות, כמובן שיותר יהיה אחלה. שיהיה חזק, שיהיה יציב, שיהיה מהסדרות מעבדים החדש…
-
- 3 תגובות
- 715 צפיות
-
-
באתי להתקין מערכת הפעלה, וזה מראה שיש מחיצה, מישהו יודע מאיפה היא באה והאם מותר למחקה ? בתודה מראש
-
- 1 תגובה
- 749 צפיות
-
-
שלום, צריך מפרט למחשב, אני די חלוד לא התעסקתי בשוק כבר מספר שנים. תקציב מקסימום 3500, אפשר לחסוך ולנסות לקצץ. שימושים: בעיקר למשחקים ולאינטרנט ותוכנות רגילות. ציוד הקפי: ללא מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, צורב, 1.44, בקיצור מה שאני ניסיתי להרכיב. עדיפות לKSP. ללא אוברקלוק מערכת הפעלה שרשומה, עדיף. זהו כל השאר לא קריטי. תודה לכל העוזר! זה מפרט שניסיתי להרכיב, אני לא יודע כמה הוא יעיל וטוב. מעבדי אינטל Core i3 540, 3.06GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 1 690 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE H55M-USB3 s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI 1 595 זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston 2 295 590 כרטיסי מסך ASUS HD 5670 512MB GDDR5 DX11 DVI HDM…
-
- 6 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום ותודה לאתר הנפלא ולכל מי שקורא! תקציב: 1750 שח - לנצל את כולו שימושים עיקריים: תכני HD ,טלויזיה,קצת משחקים. בהרחבה: הכי חשוב לי זה תכנים באיכות של 1080p/i ברזולוציה בינונית עד גבוהה, ריבוי משימות, גלישה מהירה, ומשחקים ברמה בסיסית מספיק בהחלט! שטח אחסון: חצי טרה. ציוד היקפי: אין צורך! רכיבים מיותרים: כונן דיסקטים רעשי המפרט: לא אכפת בכלל.. אוברקלוק: לא מעוניין.. מערכת הפעלה:vista 32 או 64 לא מבין בזה אבל נשמע יותר טוב חנות מועדפת: אזור רמת גן יכולת שדרוג בהמשך: לא מעוניין.. אפילו לא של המעבד או כרטיס המסך בקשות מיוחדות: כרטיס קול 7.1 וכרטיס טלויזיה תודה תודה לכל העוסקים במלאכה ועושים עבודת קודש! שלפשוטי העם כמוני אין יד ורגל בהם! האם ההצעה להלן תתאים לדרישותי לעיל? ח…
-
- 3 תגובות
- 706 צפיות
-
-
שימושים עיקריים: תוכנות תיכנות וקימפול (Visual Studio) מכונות וירטואליות גלישה בהרבה טאבים בו זמנית, כולל Flash/Java/etc ובאופן כללי הפעלה של די הרבה תוכנות יחסית כבדות בו זמנית משחקים אני אוהב לשחק מדי פעם אבל איני גיימר כבד, אין לי צורך ברזולוציות גבוהות או פילטרים מטורפים. Future Proofing (או בתרגום חופשי - "עמידות לעתיד") אני מחפש מחשב שיחזיק הרבה זמן, ומעבר לכך גם כאשר יגיע הזמן לשדרגו ארצה להיות מסוגל לעשות זאת בקלות יחסית (בלי להחליף לוח אם ו\או מארז, למשל). שימו לב שלמטרה זו בחרתי, בין היתר, לוח אם עם : USB 3.0 SATA 3.0 אני לא מתכנן אוברקלוק, למרות שאני מניח שעוד כמה שנים הכל יהיה אפשרי (אם כי אני בספק שישתלם לי להוציא עכשיו כסף במיוחד לתכנון עתידי כזה, מה ג…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי, אני מתכנן בשבועות הקרובים להחליף את המחשב הנישא הקודם שלי בחדש. יש לי דרישות מאד ספציפיות ואני אשמח להמלצה ממישהו שמכיר ו/או יש לו מחשב דומה. הדרישות הן: 1) מעבד i5,i7 או לחלופין core 2 duo במידה והמחיר יהיה זול בהרבה 2) זכרון: 8GB (כן אני יודע שזה הרבה מאד) - עדיף שיהיה כבר במחיר הראשוני אבל גם אפשרות להרחיב ל8GB זה בסדר. 3) HDD לא חשוב (אני ישים את הSSD שאני מעביר מהמחשב הישן). 4) עדיף מסך בגודל של עד 15" (17" כבר גדול מדי). המחשב שלי היום הוא מחשב עם 8GB זכרון וזה חובה כי אני מריץ הרבה מערכות וירטואליות וסביבות עבודה ע"ג המחשב הנייד. כמובן שסכום זה גם חשוב, היעד הוא עד 6500 ש"ח כאשר יש מקום לסטייה כלפי מעלה אבל אני לא אוכל להרשות לעצמי מחשב ב10K. אשמח להמלצות. נאו…
-
- 5 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שיקולים: רצון לשפר את ה-IO - המחשב הישן שלי נתקע לפעמים דקות מרובות (אפילו עשרות דקות) עם מנורת דיסק דולקת, בעבודה עם שלש ארבע VM-ים. בתכנון המחשב החדש לקחתי SSD לחלונות, SSD נוסף למכונות הוירטואליות, ודיסק 2TB לאכסון, וכן 12GB זיכרון בקונפיגורציה שאפשר להגדיל ל-24GB. מה דעתכם? מעבד: [..] INTEL CORE i7 S1366 2.8GHz 930 - "SLBKP" - BOX - זמין במלאי ₪1485 לוח אם: [..] ASUS P6X58D-E ₪1472 זיכרון: [..] KINGSTON 12288MB (4096MBX3) DDR3 1333MHz CL9 ₪2980 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5850 VAPORX 1GB GDDR5 HDMI - RETAIL ₪1636 צורב DVD: [..] SAMSUNG SH-S223FBLK x22 SATA BLACK - זמין במלאי ₪127 מארז: [..] ANTEC P183 w/o PSU - זמין במלאי ₪740 ספק כוח: [..] SEASONIC 750W - 80 PLUS GOL…
-
- 7 תגובות
- 892 צפיות
-
-
התקשרתי לחנות RSM כדי להזמין את המפרט PowerColor ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI 828.00 ₪ - 1 1 Samsung 500GB 16MB Sata2 HD502HJ SpinPoint F3 231.00 ₪ - 1 1 OCZ 4GB Kit DDR3 1066Mhz Value PC3-8500 CL7 476.00 ₪ - 1 1 AMD Athlon 2 X4 630 2.8Ghz Quad Core AM3 Tray 505.00 ₪ - 1 1 Gigabyte MA-770T-UD3P AMD770 CHIPSET 475.00 ₪ - 1 1 מסך Dell UltraSharp 2209wa Rev A02 22" E-IPS Panel 1,278.00 ₪ - 1 1 ThermalTake V3 Plus Black Edition 2x120 mm + SeaSonic 500W 516.00 ₪ - 1 1 Arctic Cooling Freezer 64 Pro CPU COOLER 123.00 ₪ - 1 1 1. הציעו לי במקום הכרטיס מסך, שאין להם אותו, את ה- HIS ATI Radeon 5770 1GB GDDR5 HDMI http://www.rsm.co.il/Product.aspx?pro…
-
- 4 תגובות
- 699 צפיות
-
-
מדובר במחשב בעל מפרט מצוין לצרכי, ומחיר זול מאוד. השאלות שלי הם : 1. האם ואיך זה פוגע שהאו מחודש ? 2. מה אורך חיי הבטריה שלו (לא הצלחתי למצוא בשום אתר בחו"ל) 3. האם ההקלדה בו נוחה ברמה של טושיבה וDELL ? יש לו מקלדת מלאה (כפתורים בגודל מלא) ? 4. מה רמת התקשורת שהוא מציע מבחינת זיהוי רשתות ? הנה כמה קישורים: http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1OKVL302EA http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8846&perur=2&t=46&c=603 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=741769 בתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 859 צפיות
-
-
הנייד התחיל לאחרונה להיתקע כל הזמן (מדובר על כל כמה דקות ) ומחייב לאחר שהוא נתקע - ריסט בדרך הפרטיזנטית: לחיצה ארוכה על מקש ההפעלה. שמתי לב שאם אני עובד איתו בחדר ממוזג או שמכוון כלפיו מאוורר - הוא פשוט לא נתקע, אגב לא מדובר בבעית זכרון או עכבר או כל דבר אחר- זה החום הישראלי בוודאות ! השאלה: האם זה נורמלי שמחשב בטמפרטורת סביבה של 30 מעלות ומעלה ללא קירור חיצוני כלשהו יתקע כל הזמן ? או שמדובר בבעית חומרה ?
-
- 0 תגובות
- 597 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2600 ש"ח . האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניתן לנצל את כולו . במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן . 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית , תכני HD , משחקים , עריכה ( ברמה חובבנית ) . א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 22 אינץ' , רזולוציית FULL HD . * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? PES ,DIRT2, CRYSIS , COD ועוד . * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. הא…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! רציתי לדעת אם מישהו מכיר את המחשב הזה: Dell Inspiron Mini 1012.. ואם כן, האם הוא מומלץ בתור נטבוק לגלישה באינטרנט, סרטים ודברים כאלה.. עוד משהו שרציתי לדעת, אם אפשר לשדרג לו את הזיכרון ל-2 ג'יגה (הכוונה לבד) כי ראיתי שמוכרים אותו עם 1 ג'יגה ולא כתוב בשום מקום אם הוא תומך ביותר או שלא... (אני מניח שאם כן זה לא פוגע באחריות, יש לי מחשב inspiron ושידרגתי לו בעצמי) בכל מקרה, אם מישהו יש לו המלצה לנטובק הזה, או אפילו אחד אחר אני אשמח לשמוע, כי אני די מבולבל מכל הסוגים.. וגם לגבי שידרוג זיכרון ל2 ג'יגה לנטבוקים (כי לפי מה שראיתי לא מוכרים אותם עם יותר, ואם כן זה מקפיץ משמעותית את המחיר).. תודה!
-
- 0 תגובות
- 820 צפיות
-
-
שלום, קיבלתי הצעה למפרט של מחשב מחבר של המשפחה ואני רוצה לדעת אם הוא טוב ושווה את המחיר שלו. המחיר יוצא בסופו של דבר 4,640 זה המפרט: מעבד- AMD Athlon™ II X4 AM3 - 2.8GHZ - 630 מאוור למעבד - AC-FREEZER 7 PRO REV.2 Arctic-Cooling (775 / 1156 / 1366) Freezer 7 pro rev.2 לוח אם - GA-MA785GMT-UD2H AMD ™ 785G DVI + HDMI + VGA זכרונות - KINGSTON DDR 3 2*2 1333MHz - PC10666 דיסק קשיח - Seagate 1TB ST31000528AS SATA II 32MB 3.0 GB/s כרטיס מסך - SAPPHIRE - HD5850 1G DDR5 VAPOR-X 1GB-DDR5 – DVI*2 – HDMI – DP - צורב - SAMSUNG DVD-RW DL Super Multi *22 מארז - מארז Termaltake ללא ספק דגם SopranoRS 101 Black - VG7000BWS ספק כוח - Thermaltake Litepower 600W ATX2 PSU W0355RE 600W איך המח…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אח שלי נכנס לקבע והוא החליט שהוא רוצה לקנות מחשב נייד בתחום המחירים של עד 3000 + או - אין חשיבות למחירו של המחשב ואין חשיבות למשקל או לחיי סוללה המחשב עצמו מיועד בעיקר להעברת זמן, ניגון סרטי HD גלישה באינטרנט וכדומה המשחקים היחידים שהוא אמור להרית הם משחקים דומי סימס, כך שאין צורך במחשב מפלצתי עדיפות למסך 15 אינץ' ומעלה תודה
-
- 0 תגובות
- 674 צפיות
-
-
בגדול אין הרבה מה לפרט, אני מחפש מחשב סלוני בתקציב של 2000 ש"ח אפשר לחרוג עוד מקסימום 300-400 ש"ח שימושים - אינטרנט וסרטים HD , משחקים ממש בקטנה לא מתוכנן oc מתכוון לחבר אותי למסך lcd 42 FULL HD יש עדיפות לקנות מ skypc דרוש מקלדת ועכבר אלחוטיים + כרטיס רשת אלחוטי pci ראיתי שכולם ממליצים על מערכת מבוססת amd מעניין אותי למה והאם זה יהיה יותר טוב מהמפרט שהיכנתי או שיש הצעות לשיפורים מעבד Intel Pentium Dual-Core E6500 Box ₪369 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=BX80571E6500 לוח אם Gigabyte GA-G31M-ES2L ₪238 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39264 כונן קשיח Samsung Spinpoint F3 HD502HJ 3.5" 500GB SATA2 16MB ₪246 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.…
-
- 6 תגובות
- 857 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש (אחרי 5 שנים עם הקודם), אבל אני כבר ממש לא בקיא בכל ההתפתחויות הטכנולוגיות בשנים האחרונות. בקיצור, ממבין גדול בנושא הפכתי לבור מוחלט שאין לו מושג מה קרה לכרטיסי המסך הישנים של ATI ו- NVIDIA (סדרת ה- Redaon למשל..) אז ניגש לעניין: 1) מטרות שימוש: מחשב ביתי לכל דבר, כלומר הוא ישמש לצרכים משרדיים וצורכי פנאי. פירוט: שימוש בתוכנות OFFICE, צפייה בסרטים, מוזיקה, משחקים (פה ושם, לא ברמה הגבוהה ביותר) וכיו"ב. 2) מבחינת המשחקים, אני לא ממש משחק במחשב. לפחות לא באופן גורף ועיקרי. מה שכן, לשחק מדיי פעם במשחק איכותי יהיה נחמד. כאמור, אין צורך בגרפיקה ברמה הגבוהה ביותר. העיקר שיעבוד ויראה טוב. 3) ציוד היקפי: אין צורך ברמקולים, מקלדת, עכבר, מסך. 4) …
-
- 11 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, מחפש מפרט למחשב סטנדרטי - לעבודה רגילה של אינטרנט/וורד/שמיעת מוסיקה, כאשר המטרה העיקרית היא שמיעת מוסיקה לאודיופולית חובבת. איזה כרטיס קול מומלץ? איזה רמקולים מומלצים (מעבר למחיר המחשב)? תודה!
-
- 7 תגובות
- 841 צפיות
-
-
שלום חברים לאחר ששידרגתי מ-vista ל- WIN7 את המחשב גיליתי שהמיקרופון לא עובד. האם משהו נתקל בדבר כזה ? מבקש את עזרתכם. תודה שלמה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של בערך 6,000 ש"ח. לעבודה גרפית בעיקר על Photoshop CS5 Illustrator CS5 אני רוצה לשים עליו WINDOW 7 64BIT. רצוי מסך 15. תודה מראש על העזרה, איתמר
-
- 0 תגובות
- 563 צפיות
-
-
שלום חברים, אני חדש כאן בפורום, וקראתי בו רבות גם בעבר. אני זקוק לחוות דעת מפי המומחים כאן לגבי מפרט שקיבלתי (בניתי אותו יחד עם מוכרן). המחשב אמור לשמש בעיקר לאינטרנט, אופיס, מרכז הורדות (סרטים / מוזיקה), מדיה סרבר לסטרימר בסלון, שמיעת מוזיקה ושימושים כלליים אחרים. המפרט אינו כולל מסך, כיוון שמסך כבר בחרתי וארכוש בנפרד (DELL 2209WA). יש לציין כי מאוד חשוב לי שהמחשב יהיה שקט! מעבד אינטל - core i7 920 2.66 Ghz לוח אם gigabyte - x58a ud3r s1366 core i7 intel X58 DDR3 2200+ זכרון קינגסטון - 3 כפול 1 ג'יגה hyperx כ. מסך - Gigabyte GT220 nVidia 1 GB GDDR3 ד. קשיח - WD caviar black 1 TB 7200 RPM 32MB SATAII צורב - DVD LG *22 SATA מאוורר למעבד - arctic cooling freezer 7 pro rev.2…
-
- 3 תגובות
- 665 צפיות
-