ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
היי, יש לי נטבוק, אבל וינדוס 7 מרגיש כבד עליו אז חבר המליץ לי על זה: http://www.ubuntu.com/netbook 1) האם שווה להתקין? אני מחפש מערכת הפעלה קלה יותר. 2) האם אני יכול להתקין דרך דיימון טולס או רק דרך צריבה? אם יש דרך שאפשר להתקין בלי לצרוב אשמח לקבל הסברים. תודה לעונים.
-
- 3 תגובות
- 848 צפיות
-
-
אהלן, אני מעוניין לרכוש מחשב חדש הבנוי על INTEL ולא על AMD מסיבות שונות ועל כרטיס מסך של ATI האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? ניתן לנצל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1920X1200 * באיזה סוג משחקים תשחקו? משחקים כבדים * באילו הגדרות תשחקו (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)?לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)?אין צורך בצורב 6.…
-
- 1 תגובה
- 595 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 1500ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? עבודה משרדית (וורד, MESSENGER, ICQ, גלישה באינטרנט), שיהיה ניתן לראות סרטים ללא בעיות מיוחדות (תקיעות למינהן - לא מדבר על תכני HD), שהמחשב יוכל להריץ WINDOWS7 יריץ לפעמים משחקים קטנטנים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים אבל יש צורך במסך דק, לשימוש תדיר, 17" אפילו. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? מסך. …
-
- 4 תגובות
- 922 צפיות
-
-
http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=...ur=2&t=1&c=583 מחשב נייד Packard Bell Easynote TM85JO199IL מחשב נייד Packard Bell מדגם Easynote TM85JO199IL, עם מעבד i5-430M, דיסק קשיח בנפח 500GB וזיכרון פנימי4GB הפתרון המושלם למולטי-טסקינג עם השילוב המצוין של ניידות, פונקציונאליות וסטייל מפרט טכני: * מעבד: Intel Core i5-430M, 2.26GHz * מערכת הפעלה: Windows 7 Premium 64bit באנגלית, עברית או רוסית * מסך: 15.6´´ HD LED LCD * רזולוציה: 1366x768 * זיכרון: 4GB DDR3 1066MHz * דיסק קשיח: 500GB 5400RPM * כרטיס מסך: Nvidia GE Force GT320 1GB * כונן: DVD Multi Burner * תקשורת אלחוטית: WiFi 802.11b/g/n חיבורים: * 3 xUSB * HDMI * VGA * RJ-45 * קורא כרטיסים א…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב למשחקים ולצפיה בסרטים ב-br1080p בין-3000 ל-3500 שקל, ועדיף למצל את כול התקציב. מחשב שיוכל להפעיל משחקים כמו crysis 2 בצורה טובה מאוד ויוכל להציג סרטים ב-HD באיכות הגבוהה ביותר. אין צורך בציוד היקפי, השקט של המפרט לא קריטי במיוחד-5, אין לי מושג מה זה אוברקלוק אבל אני מניח שאני לא צריך את זה... לא משנה לי מאיזה חנות, אבל עדין שזה יהיה באזור השרון. ואני צריך 1TB free space ושזה יהיה מחולק חצי חצי בשני כוננים. תודה על כול עזרה
-
- 1 תגובה
- 673 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט למחשב חדש, כפי שוודאי הבנתם המחשב שלי כרגע גוסס, והגיע הזמן להמשיך הלאה.. מה שכן, אני אומר מראש שאני לא צריך מפרט שלם כי במשך השנים שדרגתי את המחשב עם חלקים חדשים. יש לי את החלקים הבאים, להעביר למחשב החדש, ככהש לא צריך לכלול במפרט: כרטיס מסך,סטיק 2G RAM חדש יחסית, דיסקים קשיחים, כונן DVD, כרטיס קול. תקציב: 1500-2000 ש"ח. העדפה למעבד של אינטל, הספיק לי AMD לכל החיים עם ה3600 הזה.. שיהיה מעבד חזק יחסית שלא ידרוש החלפה ב3 שנים הקרובות ייעוד: משחקים וכו'. מסך קיים: 22", 1650X1050. כרטיס מסך קיים: Radeon HD4650, יספיק לי לבינתיים. למרות שהוא כרגע קצת לא עובד, אבל אמור להיות אחריות ואני מתכוון לנצל אותה. ציוד היקפי לא דרוש, יש לי הכל. …
-
- 5 תגובות
- 826 צפיות
-
-
טוב. הגדרתי צרכים: השימושים: עבודה משרדית, גלישה, מעט עריכת סרטים. צריך להיות מספיק חזק להקרין מצגות שמוטמעים בהם סרטונים רבים בצורה יעלה וטובה. אם יוכל "לסחוב" גם פוטושופ ותוכנות שרטוט - מה טוב אך לא הכרחי התקציב הוא עד 4000 ש"ח. צריך להיות מחשב קומפקטי יחסית כי מסתובבים איתו כל יום אבל לא מהנטבוקים - מחשב חזק יותר עם מסך גדול יותר לשימוש שוטף. אני חושבת שעד 15" זה סביר מבחינת יצרן - מישהו מהמוכרים והטובים (לנובו, דל וכד') כולל אחריות כמובן. חשבנו על LENOVO או DELL אבל לא מתוך ידע מעמיק. קיבלתי מס' המלצות כלליות: מעבדי I5 4GB זיכרון הרדיסק 7200RPM אחריות של יותר משנה (עדיף 3) מסך נגד השתקפות עשיתי חיפוש לפי מאפיינים אלו, והמסקנה שלי היא שעונים על הדרישות HP וDELL. HP ל…
-
- 12 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
טוב - אז ככה: את הרכיבים הבאים יש לי - הארדיסק(2) ספק (OCZ (600W כרטיס מסך ישן ATI X1950XT מעבד CORE I5 750 את הדברים הבאים אני מתכנן לקנות: : Gigabyte GA-P55A-UD3 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4575&CatCode=601 680 שקלים מארז מחשב: Cooler Master Sniper http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4735&CatCode=624 680 שקלים זכרונות: G.skill ECO DDR3 4GB Dual Channel 1600MHZ CL7 http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=9980 639 שקלים מאוורר: Scythe Mugen-2 Rev.B http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5370&CatCode=553 185 שקלים משחה תרמית: Arctic Cooling MX-2 4GRAM Thermal Grease http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?produ…
-
- 7 תגובות
- 881 צפיות
-
-
המחשב לא מוצע למכירה ! מישהי שאני מכיר מוכרת אותו לבת דודה שלה, והיא רוצה לדעת כמה הוא שווה. המחשב: LG E300 Intel T2390 ATI Redeon Xpress 1250 2GB DDR2 דיסק קשיח - 500GB של WD חדש המחשב כבר לא באחריות. הבטריה שלו מתה. כמה הוא שווה?
-
- 9 תגובות
- 971 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 10,000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך - לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? מחשב הדמיות ותכנון בתלת. כמו כן עריכת HD ברמת הRUFFCUT (ללא קומפוזיטינג או אפקטים) רינדור תלת וביצוע חישובים כגון סימלציות נוזלים\חלקיקים וכו'.אולי גם משחקים על הדרך. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. MAX + VRAY, REALFLOW, CS 5, SOLIDWORKS ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). פרנסה ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? FULLHD …
-
- 44 תגובות
- 5k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד דגם - Gatewey ML6714 , המחשב בן כשנתיים וחצי ולפני כחודש איבדתי את השנאי מתח. השבוע רכשתי שנאי חדש, כשחיברתי את המחשב למתח בעזרת השנאי המחשב מסרב להדלק. לקחתי אותו לבדיקה במעבדה השנאי נבדק ונאמר לי שהוא בסדר וגם מספק מתח יציב. אבל הטכנאי לא מצא את התקלה והודיע לי שהתיקון יעלה 600 ש"ח אם הוא יצליח לתקן ובמידה ולא לא ידרוש תשלום, אבל מייד הוסיף שהוא מוכן לקנות את המחשב ב 500 ש"ח במצבו הנוכחי למרות שבאתר הם מציינים שהם נותנים פרוט מדויק של התקלה. הלכתי למעבדה נוספת והסיפור חזר על עצמו פחות או יותר. וזה לא השאיר עלי רושם חיובי למרות שאני יודע שחומרה במחשבים ניידים זה עניין קצת יותר מסובך. והשאלה שלי היא, אם למישהו יש רעיון? או מכיר מעבדה אמינה?. אשמח לתגובות.…
-
- 2 תגובות
- 967 צפיות
-
-
המחשב שלי כבר ישן ועושה בעיות, אז אני מחפש מפרט למחשב חדש תקציב - סביבות ה-3200 (אפשר לחרוג או ההפך אם אפשר לחסוך) שימושים - גיימינג ושמיעת מוזיקה (רק שמיעה) אני מעוניין לשחק ברוב המשחקים בצורה חלקה כאשר אני על הגדרות בינוניות עם טיפה נטיה לגבוהות. בקשר למסך, אני יקנה בהמשך אם ארגיש צורך. ציוד היקפי - אין צורך בציוד היקפי שקט - מ-1 עד 10 השקט חשוב 8, כלומר בהחלט חשוב אבל לא קריטי. אוברקלוק - מה זה? אין צורך בחנות מסוימת.. רק שתהיה אמינה שדרוג - מעדיף שתהיה אפשרות לשדרג בהמשך (אבל לא באופן מאוד משמעותי) וואלה מי שעוזר מלך
-
- 8 תגובות
- 974 צפיות
-
-
שלום לכולם... אני מתלבט בין שני מחשבים מאוד חזקים שהמחירים שלהם בהתאם... x200-21t של טושיבה ב3500 שקל מתצוגה של "באג" עם אחריות לשנה או XPS M1730 מחבר ב4500 שקל עם אחריות ל3 שנים זה המחשבים וזה המחירים, השימושים דיי ברורים שקונים מחשב כזה. בכל מקרה דעות לטובה ולרעה על המחשבים וגם על הדיל עצמו וגם אני צריך לדעת מה בדיוק לבדוק במחשב יד שניה\תצוגה? (על מנת לשלול מחשב וכדומה) תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני מפרטי מחשב.. זה הראשון: Intel Core i7-860 2.80 ~ 3.46 GHz x4 Quad Core 8MB Cache 4xHeat-Pipes Advanced Low Noise CPU Cooler Intel P55 Express Based Main Board Passive Bridge & Mosfet Heatsink - Silent 4GB (2048x2) DDR3 1333MHz (Fail Safe - Tested For Dual Channel) ATI Radeon HD4350 512MB Dual Monitor + HDMI - Silent (Passive) 500GB 7200-RPM SATA-II +16-MB Buffer (Single Platter) 1TB (1000GB) 7200-RPM SATA-II +32-MB Buffer - (Dual Platter) Low Noise (Modded) Midi Tower ATX 17DBa 120-mm Silent Rear Fan Low Noise 500W True Power Supply - 80 Plus Program מחיר-4,460 http://www.pcpower.co.il/product_info.php?cPath=150&products_id=1399 זה המפרט השנ…
-
- 2 תגובות
- 888 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב לאשתי, השימושים הסטודנטיאליים הפשוטים- אופיס ואינטרנט. רצוי שזה יהיה Lenovo מסדרה עסקית, עם 3 שנים אחריות. גודל מסך רצוי- ''13 (לא נראה לי שקיימים מחשב כאלה עם מסך ריבועי, אבל אם יש אני חושב שעדיף בגלל תצוגת הword). רצוי מסך מט, ומסוג שיעייף כמה שפחות את העיניים (אולי מסך Led יותר טוב לפונקציה הזאת, אני לא מבין בזה). כונן אופטי לא קריטי (אני לא בטוח בכלל שזה אפשרי בגודל כזה של מסך). צריך שהמחשב יחזיק כמה שיותר זמן מבחינת הסוללה (אולי בגלל זה עדיף כרטיס מסך ששואב כמה שפחות חשמל). כשכתבתי בכותרת "תקציב לא קריטי", התכוונתי לכך שאנו מקבלים את המחשב בצורה מסובסדת, ולא קונים אותו דרך חנות פרטית. לכן, יש לנו את הפריבילגיה לבחור מחשב שימלא את הפונקציות לעיל בצורה טו…
-
- 12 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
היי חבר'ה אם תוכלו לעזור לי למצוא מפרט ממש טוב למחשב נייח לצורכי גרפיקה (בעיקר תוכנות תלת מימד ואנימציה כמו maya,Zbrush,photoshopcs4 ו-freehand) וקצת לצורך משחקים. תחום התקציב נע בין 3000-3500 אבל אפשר לחרוג ממנו קצת. אין צורך בציוד היקפי כמו מסך אוזניות או רמקולים. תודה. טל
-
- 1 תגובה
- 540 צפיות
-
-
שלום לכולם אני אשמח להעזר בכם ולקבל מפרט למחשב שיפעל עם 4 מסכים אני רוצה שתהיה לי האפשרות לשדרג בעתיד ולהוסיף עוד 2 מסכים יעבדו במקביל מספר תוכנות וחלונות לאינטרנט. התקציב עד 2000 שח (אם לדעתכם הסכום נמוך מידי אז כמובן תתנו מפרט במרגת מחיר הבאה שנראית לכם) תודה אלון
-
- 20 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
:roll: כן זאת השאלה ,מה המפרט הכי זול שמובסס על אינטל I3 ומארז antec 2480 ? תנו מחיר ועם אפשר המלצה לחנות
-
- 13 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב חזק, קל ועם זמן סוללה ארוך. נכון להיום (לא כולל Asus UL30JT שעוד לא יצא) מצאתי את שני המחשבים הבאים כמועמדים רציניים לקניה: Sony Vaio y series HP dm4 המחשב שיבחר יוזמן ישירות מהאתר של היצרן, לפי קסטומיזציה שלי (מעבד core i5 החזק שבחבורה, הסוללה החזקה יותר וכרטיס גראפי). למישהו יש המלצה מי מבין השניים עדיף?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תקציב של 2000 ש''ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג רק במידה וזה אכן הכרחי. כ200-300 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקרון שימוש באינטרנט מסנג'ר וכו'. גם משחקים, אבל קצת יחסית. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא צריך כונן דיסקטים, כן צריך צורב. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? קריטי כי אני ישן עם המחשב דלוק אז אני מעדיף שיהיה כמה שיותר שקט. 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתכוון לבצע אוברקלוק 8. …
-
- 7 תגובות
- 815 צפיות
-
-
שלום וצהריים טובים אני הולך לקנות את המחשב הזה: http://adscomp.co.il/he/product_h.php?idn=11615 בחנות של הלינק-אדס סודרי מחשבים בע"מ מישהו מכיר את החנות?,האם הם בסדר? הסתכלתי ולפי זאפ הם בסדר,אבל אני הכי סומך על החברה פה בפורום גם אם אפשר תגובות על הלפטופ בגדול אני רוצה לפטופ למשחקים ושימוש רגיל I5 גודל 13.3 אינץ תודה רבה ויום טוב ליאור
-
- 39 תגובות
- 5.5k צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה עזרה בהכנת מפרט. חשוב לי שהמחשב לא יאכזב אותי גם בעוד 3-4 שנים. התקציב שלי הוא עד 5,000 ש"ח. אין צורך בעזרים נלווים אך אני מתכוון לרכוש מסך HD (לא משתמש בכסף של התקציב) יש כמה דברים שהייתי רוצה שיהיו במחשב: מעבד intel core i5, וכ-4 ג'יגה ראם. אחד הדברים החשובים במחשב הוא הכרטיס מסך, חשוב לי שהוא יהיה בעל ביצועים גבוהים ששווים לביצועים של המעבד. ההארד דיסק צריך להיות לא פחות מחמש מאות ג'יגה אך עם יש אפשרות בלי לחרוג מהתקציב אז גם יותר זה טוב. בנוסף חשוב לי שכל שאר המרכיבים יהיו ברמת ביצועים גבוהה כמו של של המרכיבים הנ"ל. תודה מראש, ירדן.
-
- 2 תגובות
- 535 צפיות
-
-
שלום, מחפש מחשב נייד לעבודה משרדית בלבד תקציב: עד 3500 שימושים: אופיס, אקרובט רידר, אינטרנט, (אולי מעט סרטים). חשוב לי משקל קל, מהירות עבודה, אחריות ומראה. לגבי סוללה לא כל כך קריטי אך כמובן שעדיף חיי סוללה ממושכים. המחשב נקנה כמתנה לאבא שלי. האם ניתן לבצע חריטה על המחשב הנייד? אם כן היכן? תודה
-
- 2 תגובות
- 917 צפיות
-
-
מישהו יכול לתת לי מפרט טוב למחשב גרפי?[br]פורסם בתאריך: 29.06.2010 בשעה 13:35:29 תקציב נע בין 2500 ל- 3000 ש"ח בערך אין צורך במסך
-
- 1 תגובה
- 571 צפיות
-
-
הי התחלנו לחפש נייד לעבודה - אלו הנתונים שהגדרנו: השימושים: עבודה משרדית, גלישה, מעט עריכת סרטים. צריך להיות מספיק חזק להקרין מצגות שמוטמעים בהם סרטונים רבים בצורה יעלה וטובה. אם יוכל "לסחוב" גם פוטושופ ותוכנות שרטוט - מה טוב אך לא הכרחי התקציב הוא עד 4000 ש"ח. צריך להיות מחשב קומפקטי יחסית כי מסתובבים איתו כל יום אבל לא מהנטבוקים - מחשב חזק יותר עם מסך גדול יותר לשימוש שוטף. אני חושבת שעד 15" זה סביר מבחינת יצרן - מישהו מהמוכרים והטובים (לנובו, דל וכד') כולל אחריות כמובן. חשבנו על LENOVO או DELL אבל לא מתוך ידע מעמיק. אלו הדברים שאנחנו יכולים להגדיר. אז מה אפשר לעשות עם המידע הזה כדי לרכוש בסופו של דבר את המוצר הכי מתאים לנו?! נשמח לסיוע ממביני עניין :s05:
-
- 3 תגובות
- 951 צפיות
-