ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
אהלן. אני מחפש מחשב נייד בסדר גודל של 2500 ש"ח. אני צריך מפרט אם מישהו מוכן לבנות לי. אני גמיש מבחינת מחיר, לא יודע בידיוק מה טווח המחירים היום בשוק. מחפש מחשב סטנדרטי למטרות לימודים. שיהיה חזק מהיר ואמין. תודה לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב נישא. העבודה שלי עם המחשב היא בעיקר פיתוח ותכנות לכן אני מריץ מערכת הפעלה winxppro ובמקביל אליה בעזרת "מכונה וירטואלית" גם מערכת הפעלה win2kserver עם sql server. כמו כן interdev, dreamweaver,לפעמים פוטושופ ופלאש. סביבות פיתוח שונות בעיקר visual studio.net. גם אגלוש באינטרנט הורדות מיילים מוזיקה סרטים ומשחקים כל אלה משניים. אני יושב המון מול המחשב אני צריך מסך טוב וגדול, לא חייב שהוא יהיה הכי דק וקל בעולם, בטריה ממוצעת אני נוסע כל יום מקסימום שעה, כונן dvd+cdrw. לא צריך שום אלחוט ושום אינפרה לא wifi לא bluetooth. צריך הרבה זכרון בוא נגיד 512 מינימום אולי נשדרג, ומעבד חזק מאוד מה עדיף פרסקוט מהיר או 64 ביט AMD ? דיסק קשיח ממוצע, כרטיס מסך שיהיה טוב …
-
- 5 תגובות
- 919 צפיות
-
-
---קיבלתי עכשיו דרישות מדוייקות לתוכנות שהמחשבים יצטרכו להריץ(תגובה למטה)--- שלום, שבוע שעבר הלך השרת אצל אבא שלי בעבודה ובכל מקרה צריך להחליף את כל המחשבים בעסק, כולל השרת. מה שאני צריך זה 5 מחשבים +1 שרת שיוכלו להריץ חשבשבת חלונות, followup, ודברים בסיסיים כמו אופיס. השרת אמור לשמש כמקום אחסון לתוכנות, כמקור אינטרנט והוא כמובן מחובר לכל המחשבים ברשת. אני צריך גם מערכת גיבוי לשרת. כל המחשבים שם פרימיטיבים באופן מחריד, הכל על WIN98, והשרת עובד בDOS. תקציב עדיין לא סגור אז אפשר להשקיע יותר מהנדרש אם זה יבטיח יציבות ותפקוד טוב לטווח הרחוק. אבא שלי קיבל הצעת מחיר על שרת, ונראה לי שעובדים עליו. --------------------------------------------------------------------------------…
-
- 8 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אהלן חבר'ה , ערב טוב בקשה למפרט הבא: *המחשב מיועד למשתמש עיסקי בכיר לכן חשוב שיורכב מרכיבים איכותיים , לא זולים אך גם לא יקרים עם מחירים מרחיקי לכת -מערכת הפעלה של vista business -lga775 מסוג socket core 2 duo -לוח אם שבו לפחות חריץ הרחבה אחד pci express *16 ולפחות שני חריצי הרחבה pci רגילים. *הלוח צריך לתמוך גם ב ddr2 רגיל וגם ב ddr3 (לשידרוג עתידי) -במחשב- זיכרון 2gb של זיכרון ram מסוג ddr2 בתדר 1066mhz **raid חומרה מובנה בלוח שתומך בסוגים -0,1 לפחות -כרטיס מסך עם שתי יציאות dvi - מובנה או חיצוני -כרטיס רשת 1000mb -מסך רחב "19 בחיבור dvi -כולל ציוד היקפי טוב - עכבר ומקלדת אלחוטיים , רמקולים , צורב dvd וכו ' -כולל מארז , ספק, פלופי , מאווררים וכו' thanks guuuys:) Lo…
-
- 11 תגובות
- 919 צפיות
-
-
היי , אז ככה אני כבר הרבה זמן שובר את הראש ובניתי כמה מפרטים שונים וזה ותמיד היה לאנשים דברים להגיד אז רציתי לשמוע מאנשים מבינים אז אני מבקש , רק מי שמבין באמת שיגיב לי ויגיד לי את הדעה שלו , תודה רבה המפרט הוא ב6500 שקלים ואני לא רוצה לחרוג מהתקציב הזה אפילו להוריד טיפה אם אפשרי . מצטער על אי הסדר שיש פה פשוט זה מה שיצא לי באתר .. ויש לי עוד שאלה אחת , אני יעשה OC למעבד ב100% והשאלה שלי אם אני צריך לשנות את הזיכרונות מ1333גיגה הרצ ל1600 ז"א האם מספיק את ה 4 גיגה עם ה1600גיגה הרצ או לקחת את ה6 גיגה בייט עם ה1600 גיגה הרצ? או שפשוט להשאיר את הזיכרון שיש לי במפרט? תודה רבה לעוזרים המסך שלי הוא 23 אינצ הוא רצ על 1280 על 768 והוא פול HDMI. אני לא הולך לעשות אוברקלוק של …
-
- 10 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אמא שלי צריכה מחשב נייד, ומה שחשוב לה שהוא יהיה קל, ושהמסך יהיה גדול (~15 אינץ' זה בסדר). לא חייב להיות חזק (צריך להריץ Windows 7 ו-Office ו-Chrome בעיקר), עדיף שהסוללה כן תחזיק לפחות 4 שעות. התקציב הוא בסביבות 3000-4000, אבל גמיש אם יש משהו ממש טוב. יש למישהו הצעות טובות? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
יפעל עם מסך 22 אינצ' כמו שצינתי בכותרת. חשוב לי שיהי חזק. טוב למולטי טסקינג, משחקים פחות חשוב כי איך שלא יהיה לא יהי לי זמן לשחק הרבה אבל אם כבר קונים מחשב אז כמובן שיריץ משחקים חדשים לפחות בינתיים... לא כל כך עוקב אחרי השוק בשנים האחרונות... כך שאין לי ממש מושג בכרטיסי מסך. בכל מקרה אני רוצה שיהיה מבוסס I7 ואני מודע למחיר הגבוהה של הלוח אם והזיכרון. יש צורך ב 6 ג'יגה זכרון? אני מוכן לשים איזה אלך על זיכרון השאלה אם זה שווה את זה, או אולי עדיף 3 איכותי? הארדיסק אגב יספיק קטן (יש לי כבר עוד אחד של 250 וחיצוני של 500)
-
- 6 תגובות
- 919 צפיות
-
-
-המחשב יהייה במקום מחשב נייח, כלומר לא יצא מהבית -המשקל לא משנה כמו כן גודל המסך כמה שיותר גדול יותר טוב -ומסך איכותי עד כמה שאפשר -לא חייב להפעיל מערכת הפעלה אבל אם כולל אז סבבה -מבחינת שמע אם יש אפשרות לרמקולים שהם לא גי'נריים יהייה ממש טוב (כדוגמת harmon kardom במחשבי תושיבה שנשמעים נפלא) תודה.
-
- 4 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך שתי מפרטים.... אחד שיהיה עם ליבה אחת והשני עם שתי ליבות (אני נותן לו אפשרות לבחור..) דרך אגב יש מצב לדחוף גם כפול ליבה וגם ג'יגה זיכרון ב5000 ש"ח ושאני לא אצתרך לבחור כרטיס מסך עלוב? תודה מראש לכל העוזרים.. אני מזכיר לא צריך ציוד הקפי בכלל!! כמה שיותר מהר יהיה יותר טוב... כי הוא עולה לי על העצבים כבר... כל שניה שולח הודעה.. תודה רבה לכל העוזרים... (שוב)!!
-
- 10 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב שרת ביתי אבל אני חושב שבכל מה שנוגע לדגמים של חלקי מחשב היום אני קצת לא מעודכן ולכן חשבתי שתוכלו לעזור לי קצת בנושא =] השרת שאני רוצה להרכיב אמור לשמש כשרת אחסון ו-WEB. חשבתי שיהיה נחמד שהמארז יהיה מאלה החדשים שאת הברגים שבהם אפשר לפתוח ביד ובמקום להבריג כוננים למקום יש להם קליפסים עם מסילות. לדעתי זיכרון של בין 4-8GB של DDR3 או אפילו DDR2 יספיק לוח האם צריך להיות עם לפחות 6-8 יציאות SATA2 כדי לתמוך בהרבה דיסקים קשיחים וכונן DVD ולהכיל כרטיס מסך מובנה. לגבי המעבד אני חושב שכל מעבד DUAL CORE של INTEL או AMD יעשה את העבודה אני מתכוון לקנות 3 כוננים קשיחים של 2TB ולהקים RAID 5 אני לא בטוח אם כדאי לשים גם בקר RAID או לעשות אותו בתוכנה, אם יש בקר במחיר סביר זה …
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-
-
הציעו לי את המחשב הזה למחשב גיימינג מה אתם חושבים?מחשב גיימינג/עריכה דור-9 מבוסס מעבד Intel®Core™ i5-9600Kמפרט טכני:מעבד:Intel®Core™ i5-9600KF-9M Cache,up to 4.60GHzקירור-למעבד:Arctic Alpine 11לוח-אם:Gigabyte B365כרטיס מסך:Asus Strix R9 390-8GBזיכרון:16GB DDR4/2400Mhzאחסון:Adata Xpg Spectrix Rgb NVMe-256GB(חדש אחריות 5-שנים)דיסק נוסף:WD 500GBספק-כוח:Antec Atom 650W 80plus Bronze(חדש אחריות 3-שנים)מארז:IPPON Whiteאני מחפש מחשב לגיימינג והציעו לי את המחשב הזה אני מחפש מחשב שיריץ לי משחקים בצורה טובה בלי בעיות איך המחשב הזה?צריך להוסיף משהו?
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
- 1 follower
-
-
היי. יש לי קיובייס 5 על PC רגיל, וכרטיס קול של EMU. ברצוני לקנות מחשב נייד שיוכל לתמוך בקיובייס, בעיקר לצרכי סקיצות ופחות לצרכי הקלטה אבל שגם האופציה הזו תישאר פתוחה במידת הצורך. אשמח אם תוכלו להמליץ לי אילו תכונות צריכות להיות למחשב כזה, האם לקנות כרטיס קול חיצוני, והאם ניתן לחבר מקלדת שליטה למחשב נייד בכלל? התקציב גמיש תודה רבה נעמה
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לרכוש מחשב גיימינג חזק ואני מתלבט האם לבלוע את האגו ולקנות את כל המפרט כולל כרטיס גרפי מסדרת ה4000 בבלאק פריידי או שאולי כדאי לקנות את כל המפרט בבלאק פריידי ללא הכרטיס הגרפי ולחכות לסדרת ה 5000 או שבכלל לחכות לרכוש את כל המפרט עוד כמה חודשים שה 5000 יהיה זמין. מישהו יכול לעשות לי קצת סדר בראש? בסוף היום יש לי תקציב של 15k ללא מסך וציוד היקפי
-
- 6 תגובות
- 919 צפיות
- 2 followers
-
-
מוכר כרגע את המחשב הנוכחי שלי בעיקר בעיקר בגלל הצג הלא איכותי שלו. מתלבט מאוד בין מק בוק פרו 2017 I58250 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=23669 לבין hp spectre x360 i58250 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=25843&iszap=1 אני מוכן להשקיע עד 6 אלף, בדגש על איכות מסך גבוהה הבנתי שהמק בכלל לא מסתדר עם משחקים לכן אני מתלבט קצת לגביו כי אני כן משחק פורטנייט פה ושם. בנוסף אשמח לדעת אם כדאי להמזין מאמזון או מחול ואיך זה עובד עם המכס וכו' תודה רבה לכם!
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-
-
מחשב ללא ציוד הקפי בלי צורב יש לי מסך 22 מעוניין בקירור טוב ואני רוצה להריץ משחקים על High ברזולוציה 1680:1050 קירור למעבד Tuniq Tower
-
- 11 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב שמיועדלשימוש ביתי וטיפה משחקים, אני אחבר כרטיס מסך Radeon HD4850 שכנראה צריך ספק חזק. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין העדפה מיוחדת ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200~ ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גלישה באינטרנט, משחקים קלים(סטארקרפט 2) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר סטארקרטפט 2 או משחקים בני שנה-שנתיים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ני…
-
- 6 תגובות
- 919 צפיות
-
-
חברים שלום, צריך את עזרתכם בהרכבת מערכת לידידה שמתעסקת עם גראפיקה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם לא פוגע בביצועים לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי לא לחרוג, אפשר עוד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD (מפורט בהמשך). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? (ספק כוח (TR2 430W) צורב, דיסק קשיח, כ.מסך). 5. עד כמה חשוב ה…
-
- 9 תגובות
- 919 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 150 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות מוזיקה כבדות, סרטי HD, גלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). '1920X1080 24 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכ…
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
המפרט מצורף בקובץ תמונה, דעות.הצעות שיפור וחיסכון יתקבלו בברכה
-
- 14 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום אם אני קונה מחשב נייד של יצרן כלשהו, האם כל יצרן יאפשר לי לקנות בנוסף למחשב, גם מאוורר ספייר למעבד? הסיבה שאני רוצה לקנות אחד כבר על ההתחלה, היא כדי שלא יקרה מצב שאחרי כמה שנים המאוורר נדפק, ואז לא אוכל למצוא מאוורר שבדיוק מתאים לצורה הפנימית של המחשב(כי הרי כל דגם של מחשב נייד מיוצר בצורה קצת אחרת, בניגוד למחשבי Desktop שם יש סטנדרטים של גודל וצורה), לכן עדיף שיהיה לי מאוורר אחד נוסף מראש, ולא אחרי כמה שנים להתחיל לחפש או לשלם מחיר מופקע. אודה לכם אם אתם יודעים האם כל יצרן של מחשב נייד מאפשר לקנות חלק כזה ספייר. (ספציפית אני שוקל את Dell, אבל יש סיכוי גם ל-Acer או ל-Samsung) תודה רבה card
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מספר עצום של תוכנות עריכה וסאונד, החל מcubase ועד after effects ו flash א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מדובר במחשב שנבנה לצורכי עבודה של מעצבי משחקי מחשב, אז השימוש יהיה כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. חשוב שהמחשב יוכל להתמודד עם משחקים כמו the witcher 3 -לאילו הגדרות גרפיות מ…
-
- 1 תגובה
- 919 צפיות
-
-
היי, בת דודה שלי צריכה מחשב לגלישה באינטרט, word, outlook... יש לה כבר מסך, מקלדת, עכבר וצורב DVD. אני צריך שתציעו לי מפרט עד 1000 שקל (אם זה לא אפשרי אז אפשר טיפה לחרוג, אבל עדיף שלא..) יש לי radeon 9600 פנוי שאני יכול לדחוף לה, אז לא נראה לי צריך כרטיס מסך. צריך שללוח אם יהיה כרטיס קול ורשת מובנה. עדיף שהמפרט יהיה מפנדה תודה..
-
- 5 תגובות
- 919 צפיות
-
-
Prossesor: AMD Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE Motherboard: ABIT KN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II Memory: 1024MB DDR-RAM (512MB*2) Storage:WD 160GB 7200RPM 8Mb Buffer SATA II Maxtor 40GB IDE 7200MB (for storage) Graphics Card: Sapphire Radeon X800GTO² Limited Edition 256MB 256Bit 16 PipeLines DVD Burner: LG GSA-4120B Floppy etc. Power Supplier: Enermax 485W EG495P-VE FMA 20/24Pin Power Supply Case: ANTEC PlusView 1000 AMG Metallic Gray SOHO File Server Mouse: Logitech MX1000 Around 9 Fans זה המפרט שלי. מה אתם חושבים עליו? אני בדרך כלל משחק משחקי מחשב או עושה עבודות גרפיות...
-
- 6 תגובות
- 919 צפיות
-
-
אהלן זה פוסט ראשון שלי ,אחרי שאני עוקב לאחרונה לא מעט אחרי סיקורים והמלצות ממשתמשים שרשומים כאן בשבוע הקרוב אני משתדרג למחשב חדש לגמרי לטובת - הפקה מוסיקלית (עם דגש הרבה יותר חזק) למטרת פרנסה ולאורך טווח ,בנוסף לעריכת סרטים ,ועריכה גרפית. המפרט שכרגע נמצא אצלי בן כמעט 7 שנים פרטים: מעבד - Intel Core 2 Duo E6750 לוח אם - MSI ms-7360 p35 neo זכרונות ראם - kingston ddr2 X2gb 667mhz כרטיס מסך - Asus NVIDIA GeForce GT 520 - GF119 דיסק קשיח - Seagate ST3500320AS 500MB 7200RPM (ישאר ויצטרף אליו עוד דיסק קשיח של 1 טרה ,פרטים בהמשך) צורב/דיוידי - LG HL-DT-ST DVDRAM GH20NS10 (ישאר אין לי צורך בהחלפה) ספק כוח - 300W (לא הכי משנה פרטי חברה וכו') כי הוא משתדרג,פרטים בהמשך .…
-
- 5 תגובות
- 918 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב סלוני למטרת צפייה בסרטי HDושאר סרטים באיכות דומה יחובר לפלאזמה 42 אינץ כמו כן אני מעוניין להקליט גם תוכניות מהכבלים , כך שבעצם צריך גם כרטיס טלויזיה עם כניסות שונות. (בעצם היעד הוא מחשב במקום סטרימר) עקב האפשרויות הרבות יותר במחשב כמובן עדיף מארז טוב וקומפקטי ככל שניתן. האם בטווח מחיר זה הדבר אפשרי בכלל למחשב ברמה מתאימה? אם כן מה כדי? תודה
-
- 3 תגובות
- 918 צפיות
-