עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by meowmix,

שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד 15-17" (עדיף 15") בטווח מחירים של 4 עד 5.5 אלף ש"ח עבור מחקר באוניברסיטה. ישמש עבור אנליזות ממוקבלות (ריבוי ליבות ות'רדים יעזור) ועבור אפליקציות תלת מימד (כרטיס מסך 3d בינוני ומעלה גם יעזור). הארדיסק עם 7200 RPM יהיה בונוס נחמד וגם USB3 לא יזיק. חשבתי על N5110 של dell אבל תהיתי אם אין משהו יותר חדש או לפחות עם כרטיס מסך רציני יותר (מאשר GT 525M) משקל וזמן סוללה לא חשובים. בתודה מראש, עמרי

• 8 תגובות
    • 964 צפיות
  2. עקב צלייתו בטרם עת של המחשב הקודם אני צריך מפרט ליורש שלו. השימוש העיקרי של המחשב הוא משחקים (כולל FPS) וניגון תוכן Full HD למסך 40 אינץ' FHD. המסך הרגיל שהמחשב מחובר אליו הוא Dell 2408 (ברזולוציית עבודה של 1920X1200). חובה שתי יציאות DVI לשני המסכים (יש כבר תשתית כבלים בקיר ל DVI למסך הגדול) חובה יציאה אופטית לסאונד (שוב תשתית מוכנה) התקציב לא קשיח מאוד, אבל 5K זה בסיס טוב לקנה מידה של כמה אני יכול להוציא. כמו כן אין צורך בשום ציוד היקפי, כל זה שרד. אין צורך לכלול מערכת הפעלה, כבר יש לי (Windows 7). העדפה למפרטים מחנות בצפון עם עדיפות לנועה מחשבים (רכשתי שם את כמה המחשבים האחרונים אז מכירים אותי כבר שם). לא צפוי שום OC, אני רוצה מערכת כמה שיותר יציבה. כמו כן, המקום שהמ…

• 4 תגובות
    • 964 צפיות
  3. הי, כרגע אני משתמש במחשב נייד של לנובו Legion Y530 ואני חושב להחליף אותו ל2 נייחים (ההורים גרושים, הסיבה של מחשב נייד מההתחלה). כרגע יש מפרט שהגעתי ואשמח לדעת אם יש למישהו מה לשפר בו או תחליף למפרט טוב באותו מחיר. תקציב: עד 7500 לשניהם ביחד. (3750 בערך ל1). רצוי כמה שיותר זול בביצועים הטובים ביותר. שימוש: גיימינג בעיקר, גם ב-vr. חשוב שתהיה לפחות כניסה אחת של USB 3 בשביל המשקפי מציאות מדומה. המפרט: https://www.tms.co.il/87678 תודה לעוזרים 😁

• 1 תגובה
    • 964 צפיות
  4. Started by fidelcastro,

אף פעם לא היה לי נייד פשוט אז רציתי לדעת מה כדאי לקחת על מה כדאי לשים דגש וכו' תודה מראש...

• 4 תגובות
    • 964 צפיות
  5. Started by alonmizrahi,

המחשב הוא עד שאני ישתחרר, בעוד כ-שנתיים ושמונה ואז כבר אני אקנה מחשב מטורף... ולא מיועד מי יודע מה למשחקים אבל במקרה שארצה תיהיה לי האפשרות... כמו כן להפעלת תוכנות מרובות. התקציב גמיש, יכול לעלות ולרדת לפי שיקולכם, אם אני צריך מחשב פחות או יותר טוב. *ללא מסך. כולל מקלדת ועכבר. *שיקול האם לקחת AMD קיים. *הייתי מעדיף כונן גדול, אולי 500/320 שיחזיק המון שעות עבודה (המחשב לא הולך להיות כבוי הרבה) *לא מעוניין באוברקלוק. *עדיף שיהיה שקט (אפשר להוסיף קירור) *כונן דיסקטים, ללא CD וללא צורב כלשהו. *ספק שיחזיק את המערכת, אני לא חושב שצריך משהו פנומינלי. *מארז סביר, לא משהו פלצני. תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 964 צפיות
  6. מעבד Intel Core 2 Duo E7300 Box ¤632 כמות:1 לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤498 כונן קשיח Westren Digital WD6400AAKS 640GB SATA2 16MB ¤371 זיכרון Mushkin DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-12 ES ¤401 מארז כולל ספק HEC 6A19B Black 400W ¤412 ואני צריך המלצות לגבי כרטיס מסך בסביבוב 500-600 שקל תודה.

• 19 תגובות
    • 964 צפיות
  7. Started by maordor8,

אני רוצה לקנות מחשב חדש בשווי של 6,000-7,000 שח ואני צריך המלצות כי אני לא כ"כ מבין בחלקים... אני קונה מרשת אייבורי ככה שיש שם משהו של הרכבת חלקים ואני צריך שמישהו ירכיב לי מחשב טוב במחיר שכתבתי... בנוסף אני רוצה שהמחשב יריץ משחקים כמו:battlefild 3/4,GTA V,call of duty bo2 ועוד משחקים חדשים ועוד כל מיני משחקים חדשים ומהנים. תודה על העזרה והתמיכה!! 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לפי דעתי לנצל או לחסוך לעוד ציוד גיימינג ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכה גרפית,צילום א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אות…

• 6 תגובות
    • 964 צפיות
  8. שלום, אחרי שעברתי על דפים רבים בפורום ולא מצאתי משהו שמתאים לי בדיוק לצרכי, החלטתי לפרסם פה הודעה, מקווה שתוכלו לעזור לי 1. מה התקציב המקסימלי? התקציב המקסימלי הוא 4000, ללא שום חריגה. זהו בהחלט הסכום הסופי... 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? השימושים הם: CS4 - Premiere, Photoshop & After Effects Cubase 5 רינדורים של אפקטים מ-Boris ותוספים אחרים של After ו- Premiere מבחינת שימוש, זה לצרכי פרנסה אמנם, אך לא אינטנסיבי, כלומר, זה מן עבודה מהצד שכזה... 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא (מאובזר כראוי...) 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צור…

• 3 תגובות
    • 964 צפיות
  9. שלום אני מעוניין לקנות נייד של ACER זאת לאחר שמכרתי את הנייד הישןHP לפני שאני עושה את הצעד הזה אני רוצה לדעת מה אתם חושבים על המותג ACER ואיך האחריות (אני לא מחפש המלצות על מחשבים אחרים רק על ACER ובמיוחד על TRAVELMATE 4152LMI) תודה

• 4 תגובות
    • 964 צפיות
  10. Started by genia,

/

11. Started by Shlomi32,

מחשב חדש חוץ מסידירום,כולל הכל (כולל מסך) עדיף מארז לבן שיהיה חזק כמה שיותר... זה למשחקים...

• 3 תגובות
    • 964 צפיות
  12. מה דעתכם על המפרט הבא: למיפרט הסופי ולחלק מהמוצרים תיתכן הנחה נוספת. לקבלת מחיר סופי יש לפנות לסניפים. תקופת האחריות למוצרים הינה בהתאם לאחריות של כל מוצר שנבחר. האחריות למחשב בכל מעבדות אייבורי בפריסה ארצית. [TABLE=width: 100%] [TR=bgcolor: #899499] [TD=width: 15%, align: center]תמונה[/TD] [TD=width: 45%, align: right]תיאור[/TD] [TD=width: 10%, align: center]כמות[/TD] [TD=width: 10%, align: center]מחיר[/TD] [TD=width: 10%, align: center]סך הכל[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center][/TD] [TD=align: right]מארז מחשב Antec One מארז Antec דגם One כולל 2 מאווררים 12 ס"מ מק"ט: ANTECONE[/TD] [TD=align: center][/TD] [TD=align: center]245 ₪[/TD] [TD=align: c…

• 2 תגובות
    • 964 צפיות
  13. Started by DeeKay,

טוף... אני לא מבין גדול בחומרה, אבל מהחיפושים והעבודה הקשה שעשיתי הסקתי שזהו מארז לא רע בכלל. תקציב: מקסימום 5000ש"ח. מעבד: P4 3.4GHz 550 FSB800 1MB Cache י-י 1700ש"ח לוח אם: Gigabyte GA-8I915P Duo י-י 635ש"ח זכרונות: KINGSTON 512MB DDR2 533MHZ י-י 322x2ש"ח כרטיס מסך: GIGABYTE 6600GT 128MB DDR 128 BIT TV/DVI PCI-EXPRESS י-י 1200ש"ח מארז: EZCOOL י-י 220ש"ח אין צורך בציוד הקפי והמחשב בעיקר למשחקים(ולעבודה ב-Photoshop ו-Access). כרטיס מודם כבר יש לי(ה-Realtech הישן) ויש כבר קודק מובנה בלוח האם אז אין טעם לזרוק עוד כסף על כרטיס קול. אם יש לכם רעיונות למארזים טובים יותר, אשמח לשמוע עליהם. הטכנאי אגב, אמר שעדיף לוח אם יותר מתקדם ומעבד מסוג 3.0-3.2GHz 64 Bit. מובן שזה עולה יותר,…

• 11 תגובות
    • 964 צפיות
  14. יש לי תקציב של 1200 ש"ח ללוח ו-900 ש"ח בערך למארז+ספק. לגבי לוח אני מתלבט בין: ASUS P5W-DH Deluxe המבוסס 975 ל- Gigabyte GA-P35-DQ6 המבוסס P35 כמובן. פחות מעניין אותי תמיכה ב-DDR3 כי אני קונה 4GB של זכרון DDR 2 איכותי מאוד וזה לא יקרה במחשב הזה, כנ"ל לגבי תמיכה בפנארין כי אני לא חושב שאשדרג מעבד במסגרת המחשב הזה (קניתי Q6600). מה שמטריד אותי בג'יגה בייט אלו הפלטות האחוריות של הקירור שמצמצם אפשרויות קירור למעבד (אני גם מאוד אוהב את אסוס באופן כללי). מצד שני הוא P35 שנראה יותר בשל ל-CORE DUO 2. מה אתם אומרים? (בכלל אני לא יודע מה בדיוק ההבדלים בין P35 ל- 975 ). אגב אם אתם חושבים שלוח אחר מתאים וטוב יותר אל תהססו לומר... לגבי מארז וספק חשבתי על הסונטה 3 אבל אני לא בטוח שה-50…

• 11 תגובות
    • 964 צפיות
  15. 0260 ש"ח - צורב - LG GSA- 4167B Dual Layer DVD 1400 ש"ח - מעבד - Intel Pentium D 930 Dual Core 3.0Ghz 2x2Mb 800fsb 775 BOX 0600 ש"ח - ספק כח - Noisetaker 485W 0960 ש"ח - זכרון - Kingston DDR2 2X512MB 667Mhz CL5 0800 ש"ח - לוח אם - GA8I945P-Pro Gigabyte Fsb1066 MHz LGA775 Intel945P 2100 ש"ח - כרטיס מסך - ?Sapphire Radeon X1800XT 512MB Dual DVI-I + TV+AVIVO ?

• 14 תגובות
    • 964 צפיות
  16. Started by omri7,

לאחר חודש חיפושים ברחבי האינטרנט נשברתי... וכמוצא אחרון החלטתי לשאול פה האם קיים מחשב נייד בין הגדלים 11.6-13 שמקביל פלוס מינוס לalienware m11x. אשמח לשמוע הצעות תודה עומרי.

• 1 תגובה
    • 964 צפיות
  17. שלום צריך את עזרתכם! המחשב הנייד נורא איטי,בעיקר בהפעלה ראשונה. גם כשהוא היה חדש היתה אותה תופעה. תודה

• 6 תגובות
    • 964 צפיות
  18. שלום אני צריכה לרכוש מחשב חדש וראיתי מפרט מוכן שאני רוצה לוודא ששווה ללכת עליו. 1. מה התקציב המקסימאלי? בין 3K-3.5K מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה די מסיבית (המחשב הקודם שלי נשחק עקב כך (אבל הוא בן 5.5 שנים אז עוד אפשר להבין). עבודה בעריכה גרפית, מולטי טאבים וסטרימים. ללא משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא ממש מבינה בזה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גר…

• 8 תגובות
    • 964 צפיות
  19. Started by shime800,

היי מפרט מחשב מעבד i7 8700k coffelake קירור מעבד noctua nh d14 לוח אם gigbayte b360 aorus gaming 3 wifi זכרון corsair 16gb 2×8 2666 mhz cl16 vengeance lpx מארז antec p8 tempered glass case ספק כוח antec 650 pro ssd crucial 275gb mx300 m.2 דיסק קשיח wd black1.5 tb 7200 rpm 64mb כרטיס מסך gigabyte geforce gtx 1060 g1 gaming vr הספק כוח שלקחתי הוא מספיק? אין למושג איך כמה ווט אני צריך כאשר המערכת בעומס כבד

• 2 תגובות
    • 964 צפיות
  20. Started by orninyo,

* מטרות המחשב? לדוגמה: תיכנות ישומים הדורשים יכולות עיבוד גבוהות ועשרות דפדפנים פתוחים במקביל, פה ושם גם עבודה גרפיקאית * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 13-14 עדיף 14 מאט * רזולוציית המסך? פחות קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין בעיה גם שלא יהיה כונן דיסקים * משקל רצוי? כמה שיותר קל, המחשב הולך להתנייד בתיק המון * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן, שדרוג לסוללה 9 תאים אמור להיות כלול בתקציב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לפחות 3 יציאות USB ולפחות אחת מהן USB3, יציאת HDMI חובה וקורא כרטיסי SD * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? פחות קריטי, העיקר שיהיה מהיר ודורבילי (המחשב יהיה בתנועה רוב היום) * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייע…

• 0 תגובות
    • 964 צפיות
  21. הנייד שלי בן ה-5 מתפרק. לאורך השנים שדרגתי אותו עם דיסק SSD 1TB. החלטתי להשתדרג ולקנות מחשב חדש (מעבד דור 7 או 8) ולשים בו את הדיסק מהמחשב הישן. הבנתי שברגע שאפתח את המחשב החדש כדי להחליף בין הדיסקים, תתבטל האחריות. במעבדה הרשמית רוצים 300 ש"ח על ההחלפה. מתלבט בין כמה דגמים דומים, המחירים נעים בין 5 ל-7 אלף ש"ח. יוצא שאשלם סתם על דיסק שאחליף מיד אחרי הרכישה + אחריות שתתבטל + מערכת הפעלה שכבר יש לי על הדיסק הישן. מה האופציות שלי לגבי הרכישה? חשבתי כבר להזמין מחו"ל (אמזון בבלאק פריידיי, איביי, יד שניה בלי דיסק), לקנות ביותר זול באילת. אשמח לעוד רעיונות. תודה רבה

22. Started by Serene,

מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ₪ 1450 1 לוחות אם Gigabyte GA-P35C-DS3R Conroe Support GP35CDS3R ₪ 711 1 מארזים Enermax Chakra 250mm Fan Full Tower Black Uber ECA5001-BS ₪ 626 1 קירור למעבד Thermaltake V1 CL-P0401 ₪ 283 1 ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ₪ 615 1 קירור למארז Thermaltake I-Flash 120MM 3 Leds Rotation ₪ 71 1 זיכרונות OCZ 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) Gold XTC CL5-5-5-12 ₪ 455 2 קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ₪ 648 1 כרטיסי מסך Sapphire Radeon X1950Pro 512Mb DualDVI Retail SX195P512 ₪ 896 1 כונני דיסקטים alps black Floppy 1.44 Flop-black ₪ 36 1 צורבים LG…

• 5 תגובות
    • 964 צפיות
  23. אהלן, בשעה פחות טובה ופחות מוצלחת ה-dell שלי שבק חיים אחרי 4 שנים של פעילות מבורכת. אני מעוניין לרכוש מחשב מגרמניה (לא משנה למה) של asus. לפי כל המפרטים בארץ ולפי אתר היצרן ישנה אחריות בינלאומית של שנתיים למחשבים שלהם. בארץ האחריות ניתנת ע"י מעבדות של י.ב.מ בתנאים מסוימים. האם אני אזכה לאותם תנאים למרות שהמחשב נרכש בחו"ל? אם לא, מה הם התנאים להם אני אזכה ואילו סיבוכים יכולים לצוץ? האם אני צריך לדאוג למשהו במכס או כל דבר ביבוא הפרטי הזה? ולשאלה הנוספת. לוח האם של ה-dell שלי לא עובד. הכונן הקשיח שלו הוא במהירות של 7200rpm. ה-asus מגיע עם כונן של 5400rpm אבל יש לו גם תמיכה ל-7200. האם אני צריך לעשות משהו לפני החיבור של הכונן הישן (מה-dell) למחשב החדש? האם יש איזו סכנה? תודה…

• 4 תגובות
    • 964 צפיות
  24. שלום עקב המלצות בפורום החלטתי לשדרג את המחשב ( הצעה מצורפת) המחשב החדש כולל הכל חוץ ממסך וממארז COMPUCASE 6A19 עם 2 מאוררי 120 שאני יקח מהמחשב הישן. אני קונה בזיגזג אז אם יש הצעות אבקש משם בלבד אלא אם מדובר על רכיב בודד(כמו כ.מסך) שזול משמעותית במקום אחר. תודה לעוזרים [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 964 צפיות
  25. Started by tototom,

הי, אני חלש מאוד בכל תחום החומרה, אשמח לסיוע מהמומחים כאן. רציתי לרכוש קונסולה מהחדשות PS4/XBOX1... לאחר קריאה ברשת אני שוקל במקום לרכוש מחשב נייד שיהיה מספיק חזק לעמוד ברמת של הקונסולות (וככה להרוויח שתי ציפורים במכה כי אני גם ככה צריך מחשב נייד). האם ניתן לרכוש מחשב נייד שיהיה עם ביצועים ברמה גבוה לפחות כמו הקונסולות החדשות ואפילו יותר? מה החסרונות במקרה כזה? תוכלו להמליץ לי על מחשבים כאלה? כמובן שהמחשב ישמש גם לפעילות שוטפת פרט למשחקים ולכן חשוב לי שיהיה מחשב נייד תודה רבה!!!

• 2 תגובות
    • 964 צפיות

דיונים חדשים בפורומים