ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב. הדגש מהמחשב הוא שינגן סרטי HD בצורה חלקה מהמחשב לטלויזיה. אין בכוונתי לשחק משחקי מחשב במחשב זה. בנוסף אנגן מוסיקה ואגלוש באינטרנט. מחיר 3500 שקל. לא מעוניין לשדרג מחשב זה בזמן הקרוב. דרישה מהכרטיס מסך שיתמודד בקלות עם ניגון סרטי HD ועם כניסת HDMI ולא רק DVI.(חובה) בנוסף דרוש הארד דיסק בנפח 1T. אשמח עם תכינו לי מפרט באיזור חיפה(אשמח לנסות את חנות TMS) אנא בחרו את המארז, הספק והמאוורירים וכרטיס מסך הטובים ביותר לדרישות שלי ועל מנת שיהיה שקט מקסימלי. אין צורך ב: מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים. תודה רבה!
-
- 10 תגובות
- 905 צפיות
-
-
להלן השאלון 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית , גלישה ביתית ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יחובר כנראה לטלוויזיה 37' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בצי…
-
- 0 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במפרט למחשב נייד לעבודה משרדית בתקציב של עד 1800 ש"ח. להלן התשובות לשאלון של הפורום: 1. מה התקציב המקסימאלי? כרגע עד 1800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש משהו שממש שווה לחרוג בשבילו תגידו אבל התקציב בעיקרון נע בין 1400 ל-1800 ש"ח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? שוב עדיף לא לחרוג אבל אם יש משהו שווה אז אתם מוזמנים להציע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ומולטימדיה בעיקר לא משהו מיוחד די בסיסי. המחשב מחליף מחשב ישן מאד ששימש לעבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין שימושים מיוחדים ב) במידה וה…
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-
-
ניידות חשובה , הרבה בתנועה , מחשב לגרפיקה בינונית וצרכים יומיומיים - אינטרנט ,סרטים ושות , תקציב עד 5K מה אתם אומרים ? יש עוד אופציות שאתם ממליצים ?
-
- 1 תגובה
- 905 צפיות
-
-
שלום אם אני מחליף בעצמי חלק פשוט במחשב כמו מוסיף זיכרון או מחליף דיסק, האם זה מבטל את האחריות ? תודה
-
- 2 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לדעת האם קיימים הבדלים נוספים בין הדגמים הבאים, מלבד SSD: http://ksp.co.il/?list_compare=.27121..27753. במידה ולא קיימים הבדלים נוספים, אני פשוט אוסיף SSD בעצמי. משתלם יותר, לא כן? במידה וכן - אשמח לקבל המלצות מהיכן לרכוש SSD בנפח של 512 GB. תודה
-
- 0 תגובות
- 905 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בערך 5.5-6 אלף, אפשר לחרוג מעט אם זה בשביל מטרה חשובה לפי מה שרשום למטה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ביום יום אני הולך להעמיס הרבה על המעבד והראם בגלל ריבוי יישומים, מעבר לכך אני רוצה שתהיה יכולת להריץ משחקים אבל זה פחות קריטי (לא אכפת לי לשדרג כרטיס מסך בעתיד אם יהיה צורך, שאר הרכיבים במחשב הם להרבה זמן לעתיד). דגשים עיקריים במחשב זה כפי שאמרתי מעבד חזק ו32 גיגה ראם. מעדיף מעבד AMD אבל מוכן לשקול אינטל לפי עניין. כרטיס מסך העדפה קלה לאנבידיה אבל לא מחייב. אני לא זקוק להרבה אחסון קשיח במחשב בערך 2-3 טרה יספיק כאשר לפחות טרה אחד צריך…
-
- 3 תגובות
- 905 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7500 כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מה שצריך אני גיימינג בינוני ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) אינטרנט ומשחקי מחשב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בינוני -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. watch dogs -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לפחות 24 אינץ עדיף יותר , 1920*1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …
-
- 5 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אני אחסוך מכם את הבלגן שיש לי בראש מרוב עצות שקיבלתי ...אבל הסיכום הוא שאני מעוניין לקנות מחשב חדש. 1. תקציב - 3000-3500 2. המשימות שהמחשב יצטרך לטפל יהיו , עיבוד תמונות (צילום דיגיטלי ועיבוד סריקות), גלישה באינטרנט, תכנות בשפות שונות (כולל שימוש בוירטואליזציה) קצת משחקים (לא gamer ) ועבודה עם תוכנות גרפיקה 3D (מעט). 3. אין צורך בציוד הקפי - יש לי מסך מקלדת עכבר וכו'. 4. ציוד שיש לי כבר : מארז Compucase 6A19 - http://www.compucase-hec.co.uk/pccase_entry_level_server_6a.htm DVD - LG-GSAH62 למארז יש כמובן מאורר ל-HD וספק 400W טוב. 5. המפרטים החלקיים שלגביהם אני מתלבט הם : אופציה א' - מעבד - Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8Mb LGA 1156 זכרונות - 2x Kingston ValueRA…
-
- 9 תגובות
- 905 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) + צפיה בסרטים + עריכה גרפית בסיסית (Solidworks) * גודל המסך? 15 פלוס מינוס. * האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא. * רזולוציית המסך? HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? בטח * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD לעבדה רציפה וHDD חיצוני לגיבוי * כונן אופטי? לא בהכרח * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? אם יש אפשרות זה מצויין! * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא קריטי מניח שכן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לHP החדשות יש מקלדות די נעימות * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם
-
- 0 תגובות
- 905 צפיות
-
-
יש לי a530-12 ואני לא יודע איזה זכרון יש לי בפנים... ואם קיבלתי מה שקניתי... זה הצילום מאחורה זה המפרט שקניתי: אז איזה יש לי??? מעניין אותי תכל'ס איזה מהירות הכרטיס? תודה לעוזרים!
-
- 3 תגובות
- 905 צפיות
-
-
איך הנייד הזה ? http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834115507 ירדתי מהעסקה של אורנג .... אני רוצה משהו שיריץ לי משחקים וסרטי HD בכיף , ב FPS טוב ... איך ACER בכללי בניידים ? והאם יש אפשרות לקבל אחריות בתשלום מ ACER בארץ ? אני לא מוצא את הנייד הזה בארץ אגב .. תודה ושובוע טוב אריק .
-
- 8 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אחרי כמה הערות מחברי הפורומים הרכבתי מפרט חדש. שימושים: אופיס (עם דגש על שימוש כבד באקסל), תוכנות סטטיסטיות, גרפיקה (פשוטה יחסית), אינטרנט, סרטים ומשחקים קלים (לא דרוש לי ביצועי תלת-מימד גבוהים). http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=469711 + 0 7914 Coolermaster RC-532 Centurion eXtreme PS380W Case 426.00 ¤ 1 426 ¤ 1 8956 Intel Core2 Duo 2.4GHz 4MB E6600 Box CPU 1810.00 ¤ 1 1810 ¤ 2 6966 WD250GB WD2500KS 16MB S-ATAII HDD 440.00 ¤ 1 440 ¤ 3 1179 Microsoft Multimedia Keyboard + Optical Mouse KIT 136.00 ¤ 1 136 ¤ 4 9322 Gigabyte GA-965P-S3 Intel 965P LGA775 Motherboard 740.00 ¤ 1 740 ¤ 5 7380 Corsair VS2GBKIT667D2 (2x1024MB) DDR-II 667 Value Memory 1571.00 ¤ 1 1571 ¤ …
-
- 13 תגובות
- 905 צפיות
-
-
תקציב= 5K, ניתן לנצל את כולו, וניתן לחרוג במקסימום 500 מהתקציב. המחשב נועד לצפייה ב-HD (אפילו בלו-ריי), הרצת תוכנות כבדות (לא גרפיות), וגיימינג. תוכנות עיקריות: VMware לדוגמא (מחשבים וירטואליים). משחקים עיקריים: אפילו Star Craft 2. יש לי 2 מסכים ושניהם 22 אינץ' רחבים 16:10. הכרטיס מסך שלי יחסית חדש: ATI Radeon HD5770, אבל אני לא יודע כמה טוב הוא חח... המחשב מיועד להגדרות גרפיות גבוהות (כמו שאמרתי, הרצת HD ואפילו Blu-Ray. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הזכרתי את הכרטיס מסך... לא יודע אם צריך/כדאי לקנות חדש יותר. בנוסף יש לי גם צורב, וגם 2 כוננים קשיחים, אז אין צורך בהם. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? השקט לא כל-כך חשוב (אפילו 1). האם מתוכנן אוברקלוק (…
-
- 7 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אני רוצה למכור את המחשב שלי מחשב טוב אבל אני רוצה יותר טוב עכשיו הבעיה שאני לא יודע כמה לבקש עליו הנה המפרט: לוח אם INTEL D865PERL CHPSET 865PE זה הלוח אם: http://www.maximus.co.il/Product.asp?Pid=IN80003&Cat2Cat1ID=3&Cat2ID=26&aff=zap# מעבד P4 2.66GHZ HT זכרונות DUAL 512MB??(256x2) kingston 800MHZ כרטיס מסך GEFORCE 4 MX440 128MB GAINWORD דיסק קשיח MAXTOR 80GB SATA כוננים DVD LG SAMSUNG צורב 12 -8 -32 כונן דיסקטים 1.44 מסך MAG 19 אינץ' מסך מעולה 1152 על 864 ב100 הרץ כמעט שטוח לחלוטין טיפ טיפה והוא שטוח לגמרי באמת מסך טוב דגם XJ810 מקלדת פשוטה ועכבר של מיקרוסופט ,מארז פשוט אבל עם שני מאווררים + מאוורר על המעבד כמובן. אז מה אתם אומרים?
-
- 10 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אחותי סטודנטית לפסיכולוגיה רוצה לרכוש מחשב נייד למטרות- כתיבת עבודות office לראות סדרות וסרטים ואינטרנט. כמו כן שהמחשב ירוץ מהר וחלק. מתלבט אם לרכוש את המחשב הזה באילת: http://ksp.co.il/?uin=35906&select=.268..271..213..2183..466. המחיר באילת יוצא 2240 שקל. משתלם? יש המלצות למחשב אחר במחיר בסדר גודל הזה? (עם ssd, מעבד i5 דור שישי ומעלה?) *לא צריך ווינדוס 10 כי מקבלים חינם מהאונברסיטה. תודה!
-
- 1 תגובה
- 905 צפיות
-
-
-
יש לי מחשב די עגלה יחסית להיום, כשקניתי אותו הוא היה סבבה יחסית... אך כל חודש יוצא מחשב יותר טוב : אך למרות זאת, קראתי כתבה שבמחשבים שייצאו בשנה הבאה יהיה הבדל ניכר מהמחשבים היום. מערכת ליבה כפולה וכו' (שאגב זה לא אומר לי כלום) האם כדאי לי לקנות מחשב חדש במהלך השנה, או לחכות לשנה הבאה (ובדרך לחסוך קצת יותר כסף)? אגב- אם למישהו יש זמן לנוב כמוני, אשמח לשוחח עם מישהו על הנושא... אולי הוא יבהיר לי קצת דברים מסנג'ר- omernahum@walla.co.il. איי סי קיו- 280277217.
-
- 6 תגובות
- 905 צפיות
-
-
מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon 64 3000+ (S-754) 990 1 990 לוחות אם למעבדי ?AMD? EPOX Price Units Total 8KDA3J S-754 sata, gbl 570 1 570 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512MB A-DATA 460 2 920 כרטיסי מסך? PINE Price Units Total XFX FX5200 128MB TV PCI 370 1 370 מארזים? Price Units Total Thermaltake Xaser V VM-8000A 870 1 870 מארזים? Power Supply Price Units Total KSP 500W ActivePFC 190 1 190 עכברים? Price Units Total MS Optical + Wireless 150 1 150 (נ.ב. יש פה 2X512 זכרון ADATA) מה אתם אומרים? מה הכרטיס הכי טוב שיש בKSP? אין להם את ה6800GT כרגע.. שווה לי בכלל לקחת 6800GT של XFX? או לחכות חודש עד שיגיע לפנדה מלאי חדש..? ושאלה 2 בקשר לאיורור ל…
-
- 7 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום , הייתי מעוניין לקבל הצעת מחיר למפרט מחשב עד סכום של 3500 ( אם צריך לחרוג אז נחרוג , עדיפות שלא..). אני לא מבין גדול במחשב כלל , אבל מה שחשוב לי אלו הדברים הבאים: 1.מארז מאיכות טובה- ושקט. 2מעוניין במחשב שיהיה אפשר לשדרג אותו , על מנת שעוד שלוש שנים אני לא יצטרך לקנות חדש אלא פשוט לשנות/להוסיף חלקים.(לדוגמא עדיפות של 4 סלוטים לזיכרון) 3.לא בטוח לגבי כרטיס מסך אבל אני יעדיף מחשב שיוציא hd. 4. מסך לפחות 22 אינץ של חברה עם אמא ואבא... 5.יציאה של usb3, שעוד יומיים וחצי ,שנצטרך יציאה כזו אז היא תהיה לי זמינה.במארז כבר. 6. זיכרון עם עדיפות לסטיק אחד. ( 4g ומהירות מקסימלאית בהתאם ל mb) 6.רמקולים 2.1 (נראה לי החברה של ALTEC). 6. מקלדת ועכבר איכותיים , עדיפות לאלחוטי תודה רבה…
-
- 12 תגובות
- 905 צפיות
-
-
זה המפרט + מינוס ואני רוצה בבקשה שתגידו לי חוות דעת שותגידו לי איך המחשב שיפורים והצעות יתקבלו בברכההה רק שלא יעבור לי את 7000 שקל המחשב שיכלול בתוכו 200 GB 512X2 זיכרון מקלדת ועכבר אלחוטי חוץ מזה תשנווו מה שבראש שלכם ותעזרו לי בזההה תודה רבה לכל העוזרים נ.ב תרשמו לי גם מאיפה אני יכול להשיג את המחשב (אתר אינטרנט)
-
- 5 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום לכולם, קראתי את השרשור לגרפיקאים ובכל זאת רוצה המלצה קצת יותר ממוקדת למצבי. אני עובדת בארכיטקטורה במשרד אך לעיתים גם לוקחת עבודה הביתה וצריכה שהמחשב שלי יתמודד מידי פעם עם אוטוקאד 2010 (במצב דו מימדי), Sketchup (תוכנת תלת מימד קלילה המתבססת על OpenGL) ו- Vray for Sketchup – תוכנת רינדור שאני לא בטוחה, אבל לדעתי בעיקר חורשת את המעבד / זיכרונות. פה ושם יש שימוש גם בפוטושופ ולוח גראפי של וואקום. אני חושבת לקנות בKSP אבל קשה לי איתם כי כל סטייה מהמפרטים המוכנים שלהם מקפיצה את המחיר באופן חריג. :'( האם יש חנויות זולות מומלצות אחרות באזור חיפה והקריות? (אייבורי לא רלוונטיים). מה שחשבתי: 1. מעבד – חושבת על i5 2500, כמובן שהייתי מעדיפה i7 אם היה נכנס בתקציב. 2. לו…
-
- 7 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות נייד אני מתלבט בין דל (שאני מכיר את האחריות שלהם ולדעתי היא מצויינת) או לנובו שאין לי נסיון איתם ואני לא מכיר את האחריות שלהם. חוץ מזה אם למישהו יש חוות דעת על Lenovo IdeaPad S400??
-
- 0 תגובות
- 905 צפיות
-
-
שלום אני צריך מחשב למשחקים שהוא צריך להיות אם כרטיס מסך חזק כדי להריץ hl 2 בצורה בסיסית נורמלי
-
- 3 תגובות
- 905 צפיות
-
-
אהלן, אני (יותר נכון חבר) מחפש מחשב נייד חדש, אני כבר לא מתמצא בכל החידושים האחרונים, אז משאיר לכם את התפקיד החשוב הזה ! התקציב הוא עד 4000 שקלים, יש אופציה לחריגה. המטרה לקנות לטווח הארוך כמה שאפשר אז מעבד I7 חשוב שיהיה קליל,אמין,מהיר השימושים העקריים הם ביתיים וללימודים * מטרות המחשב עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים ), צפיה בסרטים HD * גודל המסך? 15 אינץ ומעלה האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא משנה * רזולוציית המסך?FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? כמה שיותר קל. מיועד להתניידות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי רוב הזמן ימצא במקומות עם חשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB 3.0 * Bluetooth? לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כו…
-
- 0 תגובות
- 905 צפיות
-