ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
קיבלתי הצעה לרכישת מחשב מהדגם שרשום בכותרת עם המפרט טכני הבא: מעבד - intel b970 2.3 ghz זכרון פנימי - 4 gb דיסק קשיח - 320 gb יציאת hdmi כונן מולטי DVD צורב מערכת הפעלה win home premium מסך 15.6 חדש באריזה במחיר 1500 שקלים. אני צריך את המחשב למטרות אינטרנט וצפייה בסרטים מידי פעם האם שווה לי לקנות אותו ?
-
- 1 תגובה
- 973 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים , צפיה בסרטים, * גודל המסך?15.6 * מעבד i5 * משקל רצוי? * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) * בלוטות? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 * כונן CD/DVD? צורב?dvd * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?לא משנה לי אפשרויות נוספות במחשב: מינימום 4 גי"ג ram * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי dell asus lenovo אם יש המלצה אחרת שמח לישמוע
-
- 1 תגובה
- 973 צפיות
-
-
היי לכולם. לפני מספר ימים בניתי מפרט מחשב ב2500. בעזרתכם כמובן... אבל לאחר שהבנתי שאני מגזים עם כרטיס המסך בהתחשב בזה שאני לא גיימר מטורף אלא משחק במחשב פה ושם ובעיקר לומד ועובד עליו החלטתי להפנות את המשאבים(כסף!) למעבד. אני זקוק לעזרתכם בבחירת מעבד וכרטיס מסך מתאימים לצרכי. הייתי שמח אם הייתי מצליח להשתדרג ל C2D (במקום הE5200 דואל קור) אבל לא אתנגד גם לAMD במיוחד לאור הכתבה שהודיעה על ירידת מחירים! אשמח לשמוע את דעתכם מפרט נוכחי: מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤407 לוח אם: GIGABYTE GA-P31-DS3L ¤325 כרטיס מסך: PALIT PCI-EX 2.0 RADEON HD4850 512MB DDR3 DVI HDMI - RETAIL ¤813 דיסק קשיח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS…
-
- 12 תגובות
- 973 צפיות
-
-
שלום, המחשב הנוכחי שלי די גוסס ואני שוקל להחליפו. השימושים המרכזיים שלי בו הם אינטרנט תכנות עריכת תמלילים וצפייה בסרטים (בד"כ על מסך חיצוני, לפעמים על מסך טלויזיה דרך vga) מאוד מצא חן בעיני המקבוק פרו ב1200$ ולמעשה אני רואה בו מחשב די מושלם (מה גם שכבר הרבה זמן אני מעוניין לנסות את המק או אס ואולי גם קצת לתכנת לאיי פון) הבעיה המרכזית שלו כמו שאני רואה את זה, זה אפל וההתעקשות הלא ברורה שלהם על הדיספליי פורט כלומר הם מסרבים לשים hdmi, משהו שכשקניתי את המחשב הנוכחי לפני שנתיים וחצי התקמצתי עליו ואני עד היום מתחרט. (וזה למה אני מתחבר עם כבל vga) לכן זהו פרט חשוב עבורי. מה שאני רוצה ממחשב: 1. מסך 13 או 14" עם תאורה אחורית (led backlit) לא מוכן לוותר על זה 2. יציאת hdmi 3. מקל…
-
- 6 תגובות
- 973 צפיות
-
-
שלום אשמח לקבל תשובות מעוניינת במחשב לסטודנטית התקציב 3,000 פלוס מינוס מטרת המחשב מיועד לסטודנטית לעבודות ואינטרנט גודל המסך 13-15 רזולוציה - אין לנו מושג, תמליצו לנו על משהו טוב אין דרישות מיוחדות לאמצעי קלט מלבד רמקולים מובנים , מצלמת רשת , משקל רצוי כמה שפחות נדרש זמן סוללה ארוך כ 5 שעות במידת האפשר חיבור לטלויזיה ( לא חובה) בלוטת' כן אינטרנט אלחוטי - כן עדיפות לכונן SSD בנפח החל מ 300 ג'יגה במידה וייקר את המחיר בהרבה אפשר ללכת על כונן רגיל בגודל 500 גיגה ללא כונן אופטי ( או צורב) אין צורך בתמיכה בתחנת עגינה ייעודית אין צורך באחריות בינלאומית אפשרות לאחריות מבית הלקוח - מה טוב עדיפות לרישיון מערכת הפעלה אין העדפות לחברה מסויימת עדיפות למסך מאט - לא חובה
-
- 3 תגובות
- 973 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ניצול מלא ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין חריגה 2. מה שימושי המחשב ? תכני HD ו3D לטלוויזה 46' לקולנוע ביתי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא ממש לגימינג מיועד לקולנוע ביתי עם6 רמקולים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת ועכבר אל חוטים 4. האם יש…
-
- 3 תגובות
- 973 צפיות
-
-
שלום לכולם. הרכבתי מחשב בIQPC - למטרה מרכזית של גיימינג אבל המחשב הוא בעיקרון all-purpose: מגלישה באינטרנט ויישומים משרדיים ועד לעריכה גרפית ווידאו לייט (Corel). הכיוון הוא מכשיר שקט ולא נוצץ. המחיר הנוכחי שלו עומד על 5280 ש"ח, אבל שימו לב לעוד כמה פרטים: 1) המחיר של כרטיס המסך בפועל יהיה זול באיזה 300 ש"ח על בסיס המבצע לחברי הפורום 2) המארז וספק הכח אמורים בכלל לשמש מחשב ישן יותר שיהפוך לHTPC. בפועל המחשב יכנס למארז Antec Sonata III עם ספק 500W של Antec (נדמה לי Neo). 3) אין כאן זכרונות במפרט. 16GB זה כבר קניתי בנפרד (GSkill Ripjaw 2X8 1333MHZ 9-9-9-24) 4) יחובר למסך FullHD קיים של Dell, ולרמקולים/אוזניות מושקעים יחסית (Z5500 ו-Beat Studio). מעבד: [..] INTEL 3470 - TRAY …
-
- 5 תגובות
- 973 צפיות
-
-
אני צרחך מחשב חזק למשחקים כולל מסך מקלדת ואכבר בלי רמקולים במקסימום 6000 ש:ח אפשר לקבל המלצות אני ממש לא מבין מה כדאי לי לקחת amd או intel? readon or nvidia תאזרו לי בבקשה !!!! אני היתי רוצה את המארז raidmax כי ראיתי את זה ב-pandas והוא פשוט מהמם
-
- 7 תגובות
- 973 צפיות
-
-
היי יש לי בראש מפרט שאני רוצה למחשב נייד פשוט אני לא יודע איזה חברה נחשבת טובה DELL\HP\ASUS כל פעם אני שומע משהו אחר איזה חנות מומלצת אני אשמח אם משהו יוכל לעזור לי בנושא הזה בגדול מה שאני מחפש זה מחשב עד 3000 ש"ח משקל וגודל לא משנה כל כך זיכרון 4 ג'יגה דיסק קשיח לפחות 250GB מעבד i5 יצאה ל-HDMI מצלמה שיהיה כמובן בלוטוס אם מישהו יוכל להמליץ לי על דגם של חברה מוכרת עם מפרט דומה לזה אני אשמח אפילו שם של דגם מוכר של חברה מומלצת ואני כבר אחפש לבד את המפרט לדגם הספציפי הזה.. דרך אגב השימושים העיקריים זה אינטרנט, סרטים (HD) וגם פוטושופ תודה רבה
-
- 3 תגובות
- 973 צפיות
-
-
שלום רב אני רוצה להזמין כבל s-video עם צד אחד של 4 פינים וצד אחד של 7 פינים לחבר בין מחשב נייד לטלויזיה מסוג lcd עכשיו ראיתי בebay מישו שמוכר כבל כמו שאני מחפש עם rca בנוסף לחיבור s-video השאלה אם זה מתאים ? מצורף הלינק למוצר : http://cgi.ebay.com/7-Pin-S-VIDEO-4-Pin-SVIDEO-1-RCA-TV-HDTV-Cable-Lead-/150356687880?pt=UK_Computing_Laptop_Accessories_LaptopCables_Connectors&hash=item2301f4fc08 ונ.ב האם זה יציג וידאו על גבי הlcd בצורה טובה ?
-
- 2 תגובות
- 973 צפיות
-
-
נראה מסובך אני יודע אבל היי , זה לא למשחקים , לא צריך כרטיס מסך S.high-end שעולה כמו כל התקציב ביחד ואולי יותר , לא איכפת לי DDR או DDR2 , לא צריך קרורים מקצועיים , כרטיס מסך חלש (אבל טיפה כן על רמה) יספיק , קדימה , נראה אותכם , אחלה אתגר לדעתי
-
- 12 תגובות
- 973 צפיות
-
-
שלום למומחים, מצ"ב קובץ עם מפרט שבניתי למחשב על סמך כל מה שקראתי כאן בפורומים השונים. אבקש חוו"ד ממכם האם מדובר במחשב מאוזן מבחינת כל המרכיבים. מיועד בעיקר לאינטרנט, תוכנות שיתוף, אופיס, תוכנות תמונות וסרטים (ברמה ביתית). לא OC. אל תתייחסו למחירים כי אין לי ברירה אלא לקנות בחנות למיר ולכן אשלם כמה שידרשו. הם גם ירכיבו את המחשב. אני רק רוצה לוודא שהמחשב מאוזן ושלא חסרים בו חלקים ששכחתי. (לא שמתי כונן 1.44 כי לדעתי לא חשוב - מה דעתכם). תודה רבה. עמית [attachment deleted by admin]
-
- 1 תגובה
- 973 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש קירור למחשב הזה, שהוא כבר בן שנה (נפח הסוללה לאחר כיול לא מצליח לעלות מעל 70 אחוז..בשעה טובה ) ראיתי שכולם בערך אותו דבר מבחינת מבנה, וההבדלים העיקריים הם במספר המאווראים לא בא לי להשקיע בקירור הזה http://www.zalman.co.kr/ENG/product/Product_Read.asp?idx=280 של ZALMAN אם אפשר למצוא קירור שמציע את אותן תכונות תירוארטיות בהרבה פחות כסף...כמו זה http://thermaltakeusa.com/Product.aspx?C=1135&ID=1598 ולכן..האם יש קירור מומלץ..אין תקציב..פשוט כמה שיותר נמוך, ושלא יהיה משהו שבעל החנות בונה בחצר שלו משאריות של מכונות כהיסה תודה
-
- 1 תגובה
- 973 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות נייד, גודל מסך לא עקרוני אם זה 13-15 לא נדרש זמן סוללה ארוך או יציאות מיוחדות באחד הדיונים פה ראיתי המלצה למחשב הזה http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4285&CatCode=315 איך הוא לדעתכם והאם הוא טוב? כעיקרון הייתי מעדיף אחריות ל 3 שנים או יותר
-
- 4 תגובות
- 973 צפיות
-
-
אני מחפש לרכוש מחשב לעבודה אינטנסיבית במגוון של משימות לכן רצוי שיהיה בנוי למולטי טסקינג. אני עובד קצת בעריכת וידאו, קצת פוטושופ, קצת משחקים, קצת סרטים וביקצר הכל מהכל אני מבקש מפרט מבוסס אינטל ללא מסך וללא צורב. שיהיה מארז שקט והרבה מקום בכונן. הרבה תודה למגיבים.
-
- 12 תגובות
- 973 צפיות
-
-
אהלן חברים. מחפש לקנות מחשב שישמש לעריכות וידאו ובכללי מחשב שיסחוב יותר מהממוצע .. אפשר לקבל חוות דעת ? ערכת שבבים Intel® B460 מעבד Intel® Core™ i7-10700KF, 8 Core Processor, 16M Cache, 3.8 GHz up to 5.1 GHz זיכרון 32GB DDR4-2933 MHz (2 x 16GB) Up to 64GB כונן קשיח 1TB M.2 SSD NVMe™ PCIe® 3.0 מאיץ גרפי NVIDIA® GeForce® RTX™ 2060 Super 8GB כונן אופטי ללא תקשורת אלחוטית WiFi 6 802.11 a/x 2x2 and Bluetooth® 5.0 כרטיס רשת Ethernet Gigabit LAN שמע SupremeFX S1220A CODEC קירור 105W Air Cooler חיבורים אחורים 6 x USB 3.2 Gen 1 type A 1 x USB 3.2 Gen 2x2 port(s)(1…
-
- 1 תגובה
- 973 צפיות
- 1 follower
-
-
אני מפרסם את המפרט בשביל לקבל הצעות לשיפור. תקציב - 6.5K מקסימום. לוח אם: GIGABYTE P35-DS3 מעבד: Intel Core 2 Extreme Quad Q6600 Box 2400Mhz/8MB מארז: RAIDMAX SAGITTA ספק כוח: אני צריך שתעזרו לי להחליט בין הספק הזה: THERMALTAKE 550W PFC +120mm+PCI-E SATA+24/20 pi לספק הזה: CORSAIR 520W או כל ספק שלפי דעתכם יתאים למחשב הזה. (במחיר של 400-470) זכרון: 2GB DDR2 800MHZ 2GBx1 דיסק קשיח: WD(WD2500K) 250GB/7200/16MB SATA II כרטיס מסך: nVIDIA GeForce BLiSS 8800GTX 768MB צורב: LG GSA-H44N Dual Layer x18 DVD כרטיס קול משולב בלוח אם. עם הכרטיס מסך אני מחכה לנובמבר/עד ליציאת 9800. אני לא רואה OC בקרוב. תודה רבה לעוזרים!
-
- 13 תגובות
- 973 צפיות
-
-
מעבד: Intel Core i5 750 2.66Ghz 8MB L3 Cache s1156 לוח אם: Gigabyte GA-P55-UD3L (LGA1156 Core i5/o7,Intel P55, DDR3 2200 , 2xPCI-E) זכרונות: Kingston 2GB DDR3 1333Mhz PC3-10666 KVR1333D3N9/2G צורב: LG GH22NS DVD+RW x22 Black Sata מארז: Antec Three Hundred כרטיס מסך: ZoTac GTX 275 896MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-R כונן קשיח: Western Digital Caviar 500GB 7200rpm 32MB SataII WD5001AALS ספק כוח: Chieftec 650W Modular PSU 14cm fan, 24pin , Active PFC APS-650C עכבר: Razer DeathAdder 3.5G Gaming Mouse מקלדת: Razer Lycosa Gaming Keyboard מסך: LCD LG W2343T 23 Inch 5ms DVI WideScreen Black הכל כולל הכל 6000 ש"ח. KSP מה דעתכם ?
-
- 6 תגובות
- 973 צפיות
-
-
היי, מחפש מפרט טוב לחבר טוב, המטרות העיקריות הן קולנוע ביתי, גלישה באינטרנט, ותכנות (מלשון לתכנת). התקציב : עד 4K. (אין צורך במסך, מקלדת ועכבר - אלו קיימים כבר) אם יש אפשרות שיהיה מבוסס C2D, עם 2 ג'יגה זכרון בעקרון הוא חשב על כ.מסך ONBOARD, אבל אם יש אפשרות וזה נכנס בתקציב, גם כ.מסך MID-LOW מהדור החדש, או MID מהדור הקודם, יהיה תוספת מבורכת. (עריכה : חשוב מאוד, שכחתי לציין : צריך HDMI) אנחנו נשמח לשמוע הצעות, המון תודה.
-
- 11 תגובות
- 973 צפיות
-
-
אממ... אני רוצה מפרט למחשב שיעלה גג 5.2K... מחשב עם מעבד חזק, כרטיס מסך טוב, שיוכל להעלות משחקים חלק (משחקים כמו קרייסיס, וכו'), לא כולל עכבר, מקלדת, ומסך.
-
- 14 תגובות
- 973 צפיות
-
-
כעיקרון לעבודה משרדית, לאינטרנט ולמצגות.. צריך שהוא יהיה חזק ויחזיק =] עד 6K.. תודה =]
-
- 3 תגובות
- 973 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חדש אך הנני מבולבל מעט מהשמות של המפרטים. אני מחפש מן שילוב של מחשב עבודה ומחשב גיימינג (אבל יכול להיות שאני סתם מגזים ומחשב עבודה מספיק). תקציבי מוגבל עד כ2000 ש"ח אך יכול לחרוג במעט אם נדרש זאת. אני מעוניין להשאיר אותו דולק כמה שיותר אז מעדיף אותו ממש שקט. השימוש העיקרי שלי במחשב הוא שמיעת מוזיקה. מדי פעם אני גם רואה סרטים עליו ומשחק משחקי פלאש. מעוניין גם להריץ תוכנת טורנטים ברקע כמו utorrent. אני ממש לא מבין בזה אבל אני מתאר לעצמי שהמשחקי פלאש דורשים קצת יותר מהמחשב המשרדי הכי זול שיש. אז פשוט בגלל זה אני לא הכי בטוח. יכול להיות שאני סתם טמבל. הספריית מוזיקה שלי היא בגודל 300GB ואני מנגן מדי פעם קובצי מוזיקה בפורמט FLAC, אם זה משנה משהו. ל…
-
- 7 תגובות
- 973 צפיות
-
-
אהלן, יש לי מחשב מיושן: AMD sempron 1.8Ghz לוח אם כלשהו תושבת AM2 זיכרון ג'יגה וחצי DDR2-533 2 כוננים בחיבור SATA וDVD בחיבור IDE. ספק כוח חדש וטוב . עכשיו, כיוון שכרגע אני בקושי מצליח לפתוח 3 טאבים בפיירפוקס, אני רוצה לשדרג את המחשב. אני צריך מחשב שיהיה טוב למשחקים, ולא פחות חשוב ליצירת מוזיקה (קיובייס למי שמכיר), מה שאומר שצריך מעבד חזק. שקלתי לקנות מחשב חדש וזהו, אבל אני סבור שלשדרג יהיה יותר זול. מה דעתכם על זה: AMD Athlon II X3 440 3.0Ghz לוח GIGABYTE MA78KM-S2H כרטיס מסך ייקנה בהמשך אם ארצה. 660 שקל, בטוח יותר זול ממחשב חדש שיתאים לצרכים שלי. המחשב יהיה סבבה? אני משער שכן. אני בעיקר לא יודע אם שווה ללכת על לוח אם DDR3, שזה אומר עוד 150 שקל בערך, אבל…
-
- 4 תגובות
- 973 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? ישמש בעיקר לאופיס, אינטרנט, סרטים ומוזיקה. יחליף את הנייח (וישאר כמחשב יחיד) לכן חשוב שיהיה מספיק חזק בשביל להפעיל כמה דברים במקביל (אבל לא עבור תוכנות כבדות או משחקים) * גודל המסך? 14'-13' (נייד מספיק אך לא קטן מדיי) * משקל רצוי? עדיף שיהיה קל אבל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לפחות 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI , VGA , USB3 * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) חשוב שיהיה קשיח כמה שיותר גדול (*שאלה למטה*) ובנוסף כדאי שיהיה ניתן לשלב גם SSD קטן בעתיד. * כונן CD/DVD? צורב? אין צורך * כונן Bluray? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינל…
-
- 0 תגובות
- 973 צפיות
-
-
מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים גודל המסך? 12-13.3 משקל רצוי? פחות מ 2קג האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4-5 ש' + האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא בלוטות? כן גודל מינימלי של כונן קשיח ? לא קריטי - עדיף מה יותר גדול. כונן CD/DVD? צורב? אין צורך. מעדיף לחסוך במשקל כונן Bluray? לא האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא המועמדים שהעליתי בחכתי: 1) HP ProBook 5330M – 2900 ₪ --- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=815739 2) Dell Vostro V131 i5-2430M - 3100 ₪ --- http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=803956 3) Samsung 350U2…
-
- 4 תגובות
- 973 צפיות
-