עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. טוב אז ככה, אני כרגע עם מעבד 8500, כרטיס מסך 9600GT, אפשר לראות מפרט מלא בצד. כמה תנאים בסיסיים: המחשב החדש חייב להיות מ- KSP וחייב להיות כמה שיותר שקט וקריר (נמצא בחדר שינה). בעקרון אני רוצה מחשב שקט יותר, קריר יותר ומהיר יותר. אין לי בעיה להוציא גם 1000 ש"ח על מארז ורק 500 ש"ח על מעבד, העיקר שיהיה מוצדק לצרכים שאני מתאר ויעמוד בדרישות. בגלל זה המארז פה חשוב, כי בתכלס המאווררים שלו עושים 90% מהרעש (חוץ ממנו יש גם את כרטיס המסך שיכול להרעיש תלוי, בקירור שלו, כנ"ל ספק), ואני גם רוצה את מגוון החיבורים נגישים לי בצורה נוחה ובכלל שיהיה נוח לשדרוגים, פתיחה והצצה וכו'. אם כן הדגש הוא על צרכים משרדיים, אופיס, גלישה. אבל, וזה אבל גדול, יש עומס על המחשב (הרבה חלונות ותוכנות פתוחות…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by amitzig,

אבא שלי רוצה לקנות מחשב נייד חדש לצורכי משרד - בעיקר (Office (Word,Outlet,Excel הוא קיבל 4 הצעות מחיר ואני לא כל כך יודע מה מבינהן הכי טובה אין כל כך הגבלת תקציב אבל אני לא רוצה להוציא סתם כסף אם יש לך הצעה יותר טובה אני אשמח לשמוע (ההצעות בקבצים המצורפים, לדעתי מספר 1 או הDELL הכי טובות) תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 763 צפיות
  3. Started by stingeR-,

האם יש משהו שעדיף על הG60VX המוצע כאן : http://www.zol.co.il/Product.aspx?productid=472 כי אני לא מצאתי.. המחשבים היחידים שעוד איכשהוא באיזור מגיעים עם 335M או 5650.. לכן הG60VX יהיה מצויין.. כמובן שמשקל לא כלכך משנה, והמסך עדיף שיהיה כמה שיותר גדול. פשוט צריך שהמחשב לא יתפוס הרבה מקום כמו מחשב שולחני ממוצע.

• 0 תגובות
    • 749 צפיות
  4. Started by shaib,

http://www.amtel.co.il/default.aspx?pageid=8&groupid=02&familyid=201&itemid=M274NIV&index=0&FirmCode=32&C136=018&C159=217 מחשב טוב מבית לנובו, אחריות בינלאומית של ibm. http://www.amtel.co.il/default.aspx?pageid=8&groupid=02&familyid=201&itemid=A530-1 מפרט מעניין מבית Fujitsu, חברה לא מוכרת ואני לא יודע את כמה אמינה וכו'.. בנוסף אני אשמח לקבל הצעות למחשבים אחרים בטווח הזה עם אפשרות לחריגה קלה מהסכומים הנ"ל. תודה.

• 2 תגובות
    • 693 צפיות
  5. בשעה טובה וביגון קודר המחשב העתיק והמצוציין שלי הלך לעולמו כנראה סופית. מה שמחייב אותי להטריח את המומחים פה בניסיון להרכיב מחשב חדש. המחשב הוא בעיקר למטרות משחקים די כבדים (CALL OF DUTY. GTA. MAFIA 2 וכדומה. בעיקר משחקי אקשן כבדים שמחייבים כוח עיבוד רציני) ולצפייה בסרטים באיכות גבוהה שתעניק חוויה אמיתית (אולי הדרישה נשמעת קצת מצחיקה אבל במחשב הקודם שלי גם זה היה מותרות) התקציב כאמור עד 5000 ש"ח עם כוונה לחסוך במידת האפשר. אין אפשרות לחרוג מהתקציב. ומכיוון שאני משקיע על מחשב חדש החלטתי להחליף גם מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר. לגבי רזולוציה רצויה אין לי מושג ואני אשאיר את זה למומחים כאן אך שמתי עין על מסכי ה23" LED עם יחס ניגודיות של 1:1500000 ומעלה,אך כמובן שהדבר החשוב ביותר ה…

• 5 תגובות
    • 926 צפיות
  6. Started by aviv00,

יש בעיות מיוחדות ? לא מצאתי סקירה רצינית

• 0 תגובות
    • 759 צפיות
  7. שלום, ברשותי כרטיס מסך Geforce 9500GT, ואני מעוניין לשפר את כל מסביב ובעוד חודשיים שלושה להחליף אותו בכרטיס ממש איכותי. לכן, אצטרך את הבסיס הכי חזק שאפשר בסכום הנ"ל (2000 שקל). המחשב למטרת משחקים בסיסיים של ספורט ואולי קצת מעבר. פה ושם סרטים, עבודה מרובה עם האינטרנט ולא יותר מדי. רוצה השקעה לטווח ארוך. אין צורך בציוד היקפי. מה שאני צריך: 1. מעבד 2. לוח אם שיתמוך בעוד מספר חודשים בכרטיס המסך שאני אקנה (הוא יהיה בסביבות ה-700-800 ש"ח). 3. זכרון DDR3, כי יש לי של DDR2 וסביר להניח שאחליף אותו. סביר להניח שהלוח אם יתמוך בעד מהירות של 1333, אז שווה גם לקנות זכרון כזה? 4. דיסק קשיח, פרט שולי, 7200RPM, 500GB . לא חושב שיש פה עוד משהו . 5. מארז סביר, לא רוצה משהו שיגרום לי לחרוג, …

• 1 תגובה
    • 624 צפיות
  8. שלום אני יודע שהטווח רחב אני צריך לארגן המלצות לרכישת מחשב נייד לבוס , הדרישות הן מסך גדול וזמן בטריה ארוך ... כן אני יודע שזה כללי והכל אבל הוא הבוס וזה מה שהוא מחפש הטווח מחירים הרחב זה כי הוא רוצה לבחון את האופציות ולהחליט לבד. השימושים העיקריים זה אינטרנט והעברת פרזנטציות . על המחשב להיות מהיר אמין , עם מסך גדול ושלא יתחמם בעבודה ממושכת. אני איש של PC אז התחום הזה קצת מסתורי מבחינתי אשמח להצעות למחשבים טובים כדי שהבוס יהיה שמח שאני מוצא לו דברים (:

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. 1. תקציב מקסימלי : 2000 ₪ , אבל אנא בנו את המפרט בצורה חסכונית 2. המפרט מיועד לעבודה משרדית וצפייה בסרטים פה ושם, התוכנות העיקריות שיפעלו בו הן: ICQ, מסנג'ר, סקייפ, IE ו-Microsoft Office 2007/2010 והמדיה פלייר (לצפייה בסרטים ומוזיקה, למרות שראוי לציין שגם הרבה סרטים ייצפו דרך מגה-ווידאו). 3. אין צורך בשום ציוד הקיפי! 4. אין צורך בכונן דיסקטים, אך יש צורך בצורב (רק לא של LG). 5. זה לא מפרט חלקי! 6. רמת חשיבות השקט של המפרט היא 8 (שלא יתחיל לעשות רעש אחרי שנה) 7. לא מתוכנן שום OC ! 8. אין צורך המערכת הפעלה, אך יש צורך בהרכבת המפרט. 9. אני מאזור ירושלים הבקשה היחידה שלי היא שלא לבנות את המפרט ב-KSP 10. בקשות מיוחדות: **דיסק קשיח מינמאלי של 120GB, תשתדלו לחסוך בקטע הזה העיקר …

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימלי? 7000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? יש לי טלויזיה שתומכת בFHD לכן: משחקים כבדים מאוד, תכני HD, אני עובד עם תוכנות מוזיקה יחסית כבדות לכן אשמח גם לכרטיס קול טוב. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש תדיר מאוד. לכל התחומים.. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כמו שציינתי יש לי מסך 32 של אל.ג'י... * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כמה שיותר כבדים,…

• 4 תגובות
    • 890 צפיות
  11. Started by גדי,

אני מחפש נייד שישמש בעיקר לצרכי לימודים. הוא צריך להריץ תוכנות כמו visual studio, eclipse ו sql server. בנוסף כמובן שישמש גם לאינטרנט ועבודה עם אופיס. אין צורך בהרצת משחקים כבדים או בעבודות של עיבוד תמונה. אני אמור לסחוב אותו כל יום ללימודים, אז צריך שהוא יהיה קל יחסית ונייד. מצד שני אני לא רוצה מסך קטן מדי. כרגע אני מתמקד במחשבים עם מסך 14 אינץ', זה נראה לי הגודל הכי מתאים. עדיף מחשב עם סוללה שתחזיק מעמד 3-4 שעות. התקציב הוא באיזור ה 6K. המועמד המוביל כרגע הוא הדל לטיטוד 6410. יש לי כמה התלבטויות לגביו. דבר ראשון לגבי הכרטיס מסך. כאמור אין לי צורך בכרטיס למשחקים, אבל ראיתי שהדגם עם הכרטיס מסך החזק יותר (3100) מגיע עם מסך ברזולוציה יותר טובה. ההפרש במחיר לא גדול. השאלה ע…

• 1 תגובה
    • 849 צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 3500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)?משחקים בעיקר א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?כנראה 2311 דל * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? RPG +RTS * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צ…

• 7 תגובות
    • 860 צפיות
  13. Started by tom28,

שלום אני מעוניין בקניית מחשב לשימוש ביתי לצורך אינטרנט ,משחקים קלים , וצפייה בסרטים באיכות full hd . התקציב הוא 2000 שקל . אני מתלבט בין המעבדים של אינטל e7500 לבין core i3 530 .. אני יודע שכל בחירת מעבד תגרום לשינוי שאר רכיבי המערכת ( בעיקר לוח אם ). אודה לכם אם תוכלו לעזור לי מה להחליט...

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  14. Started by jordan_lv,

אני מעוניין לקנות מחשב נייד בסכום שבאיזור ה 5,000 ש"ח + ישנה אופציה לקנות דרך עסק ובכך לפטור את המע"מ... * מטרות המחשב: צפפיה בסרטים רצוי ב hd, משחקים כגון Manager, ואופציה לעריכת סאונד ברמה גבוהה (האם דרוש כרטיס קול שונה?) * גודל המסך: 15 * משקל רצוי: באיזור ה 3 ק"ג * זמן סוללה 3-4 שעות * יציאות מיוחדות: אופציה לחיבור לטלויזיה(לא חובה) * בלוטות?אין צורך * גודל מינימלי של כונן קשיח?320 GB * צורב DVD? רצוי * האם נדרשת אחריות בינלאומית:כדאי * העדפה לחברה כלשהי: מאוד התרשמתי ממחשבי הdell inspirion אך זה ללא הבנה מרובה בתחום * הבנתי שאינטל הולכת להשיק מעבד חדש....האם יש צורך לחכות ליציאת המעבד כדי לקנות מחשב אשר המעבד נמצא בו או כי הדבר יגרום לירידת מחירים של המ…

• 0 תגובות
    • 631 צפיות
  15. Started by hezinaor,

שלום, הנני מעוניין לרכוש מחשב חדש וכמו כולנו חשובים לי הביצועים. השימוש שלי במחשב הינו משרדי אופיס ואינטרנט, הורדות, צפייה בסרטונים באיכול Full HD. בהמשך הנני מעוניין לערוך סרטונים של תמונות (סרטוני מצגת תמונות עם מוסיקה ברגע). יש מצב שארצה ליצור מוזיקה אלקטורנית. מאחר שאינני מנוסה בתחום לאינני מאמין שאעבוד עם תכנה מהמורכבות ביותר. הסיכוי ששתי אפליקציות כבדות יעבוד במקביל נמוך (לדוגמא עריכת סרטונים ותנכה ליצירת מוסיקה במקביל). אשמח אם אוכל לקבל המלצות לגבי פירמות ידיעות בתחום ה STORAGE לטובת בחירת דיסק קשיח למחשב. כנ"ל לגבי זיכרון. תודה, חזי נאור

• 2 תגובות
    • 596 צפיות
  16. Started by amitzig,

אבא שלי רוצה לקנות מחשב נייד חדש לצורכי משרד - בעיקר (Office (Word,Outlet,Excel הוא קיבל 4 הצעות מחיר ואני לא כל כך יודע מה מבינהן הכי טובה אין כל כך הגבלת תקציב אבל אני לא רוצה להוציא סתם כסף אם יש לך הצעה יותר טובה אני אשמח לשמוע (ההצעות בקבצים המצורפים, לדעתי מספר 1 או הDELL הכי טובות) תודה מראש [attachment deleted by admin]

• 2 תגובות
    • 721 צפיות
  17. Started by יונתן-אב,

ההתלבטות בין ASUS ל TOSHIBA אחרי צימצום והבנת הצרכים שלי צימצמתי לשני דגמים השימוש שלי במחשב: קצת פוטושוף, סקצ'אף עם רינדורים בסיסיים (תלת מימד) , אוטוקאד (דו מימד), גלישה מרובה באינטרנט ,אופיס ,ללא צורך במישחקים או סרטים. מצורפים קישורים למפרטים תודה רבה אשמח לחוות דעתכם http://www.visualdg.co.il/catalog/product.aspx?maincat=8&cat=39∏=1136&page=1&psize=30 http://il.computers.toshiba-europe.com/innovation/he/product/Satellite-A500-1HK/1085930/toshibaShop/false/ המחיר שלהם שווה כ 6500 שח

18. Started by Achiron,

אז המחשב אצלי פועל כמו שצריך ולפני שקניתי הייתי בטוח שהתחממות זאת בעיה של נוחות. אבל כשהמעבד ב100% והכל בקושי זז הבנתי שזה יותר מקצת חום ביריכיים. קיצר, מה עושים? יש למישהו המלצה? האם משטח קירור זול (50 ש"ח +/-) יעשה את העבודה?

• 2 תגובות
    • 883 צפיות
  19. Started by AgentZ,

יש לי 2 שאלות: 1.מיהו היבואן למחשבים ניידים של ?HP 2. אולי במקרה אתם יודעים מאיפה ניתן להשיג את המפרט הבא? http://bit.ly/ahisZR (בארץ) תודה מראש לעוזרים!

• 1 תגובה
    • 7.7k צפיות
  20. האם זה משנה לנוטבוק בגודל 11" עם זכרון 2 ram

• 5 תגובות
    • 937 צפיות
  21. Started by wavega,

איזה חנויות מוכרות ניידים בדיוטי פרי , והאם מישהו בדק והשווה מחירים ???

• 4 תגובות
    • 12.1k צפיות
  22. Started by pperoxide,

אני רוצה מפרט מחשב בסכומים 2500-3000 שיהיה מחשב טיפה למשחקים יותר לאינטרנט שירים סרטים אני רוצה את המפרט עם מסך מקדלת ועכבר תודה רבה לכולם מראש

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by Evergreen,

שלום לכולם, מתעניין ברכישת נייד עסקי חזק במיוחד למטרות עבודה על מערכת שמריצה מאסות של חישובים מתמטיים כבדים (מעין סימולציה). ביצועי המערכת צריכים להיות בסדר גודל של תחנת עבודה נייחת טובה (כנראה לא כזאת שהורכבה במיוחד למטרות שכאלה - המגבלות ידועות). המערכת מריצה בעיקר תהליכים לינאריים, ואין הרבה הגיון להריץ אותם בצורה מקבילית במסגרת השימוש שייעשה במחשב הנייד, כך שמהירות מעבד מקסימלית לליבה בודדת חשוב בהרבה מהבנצ'מרק הכללי של המעבד בניצולת מלאה של כל הליבות. נראה שמסיבה זאת מעבד i7-620M עדיף על 720 והלאה. גם קומפילציה צריכה להיות מהירה ככל האפשר. זכרון מהיר - 4GB. מהירות גישה מקסימלית לדיסק - המערכת קוראת קבצים גדולים (מאות מגה). האם SSD יביא תועלת משמעותית עבור שימוש…

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. Started by shai87,

שלום רב, אחותי מחפשת מחשב נייד בגודל 13.3 אינץ'. בגלל התקציב הדל יחסית, חשבתי על המחשב הנ"ל: https://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=15453 השימוש העיקרי הוא אופיס ואינטרנט לכן אני מאמין שלמרות שמדובר במפרט החלש ביותר של הדגם הזה הוא יספיק עבורה. ממה שהבנתי המחשב מתחמם יחסית יותר ממחשבים אחרים , השאלה עד כמה. לי יש את הVOSTRO 3300 במפרט החזק ביותר ואחותי עבדה על המחשב חודש רצוף ולא התלוננה על החום שבהחלט בחלקו הימני די מורגש. אם המחשב הזה פולט אותו חום ואף פחות אז זה בסדר גמור עבורה. יש לציין שהיא שומעת מוזיקה ותצפה בסרטים ובסדרות, ככה שעניין הרמקול די חשוב , ולמיטב הבנתי רמקול המחשב הזה טוב מאוד. עניין האחריות חשוב ביותר, אנחנו צריכים לפחות שנתיים אחריות ומעדיף 3. האם ז…

• 1 תגובה
    • 777 צפיות
  25. Started by boy4ever,

1. מה התקציב המקסימלי? 2000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל לטובת המעבד וכ. מסך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 שקלים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? אינטרנט, אופיס, וקצת משחקים(COD וכדו') א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).אינטרנט ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 19 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? CALL OF DUTY ועוד בסגנון * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינונית 3. האם יש צורך בציוד היקפי …

• 5 תגובות
    • 754 צפיות

דיונים חדשים בפורומים