ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, ברצוני לרכוש מחשב נייד, אין לי בקשות מיוחדות מהמחשב, עיקר השימוש בו יהיה אופיס, סרטים, מוזיקה ואינטרנט. כמוכן חשבתי על כודל של 15.5 מאחר ורוב הזמן הוא יהיה בבית וחשוב לי מסך ומקלדת גדולים ונוחים לנוחות עבודה. יש המלצות?[br]פורסם בתאריך: 14.09.2010 בשעה 13:41:23 הסתכלתי קצת בזאפ וזה נראה לי נותן תמורה מול מחיר מעוליםhttp://www.freedio.co.il/ProductInfo.asp?ProdId=2248&catId=157 מה אתם חושבים?
-
- 0 תגובות
- 763 צפיות
-
-
אחרי שקראתי לא מעט בפורום המעולה הזה בניתי לי שני מפרטים באתר של TMS אחד מבוסס על אינטל I3 והשני על AMD אתלון X3 ועולה כמעט 300 ש"ח פחות. הצרכים שלי הם : מחשב חזק ומהיר - לא למשחקים רק לגלישה כבדה באינטרנט, וצפייה בסרטים על ידי חיבור המחשב לטלוויזיה. אשמח לדעתכם מהו המפרט העדיף ואם יש המלצות לשיפור דברים ספציפים |(אני בעיקר לא בטוח לגבי מארז וקירור למאורר), אני אשמח. תודה מראש מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i3 540 3.06Ghz 4MB Cache Tray כמות: 1 - מחיר: ₪584 קירור למעבד: ZALMAN 7000C AlCu System Integration EDITION כמות: 1 - מחיר: ₪68 לוח אם: Gigabyte GA-H55M-UD2H כמות: 1 - מחיר: ₪509 מארז: Mutsiff M102 (CA…
-
- 4 תגובות
- 656 צפיות
-
-
שלום רב, אני רוצה לבנות לאחי מחשב למטרות משרדיות עם כ.מסך ממוצע - מבוסס AMD. אין צורך בציוד הקפי, ושהמחשב יהיה מהחנות של IQPC . אם ניתן יהיה להרכיב מחשב מבוסס INTEL - גם אפשרי, פשוט המעבדים שלהם יקרים מאוד ולא הצלחתי בעצמי תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 621 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוכש בקרוב מחשב חדש ושוקל לרכוש כונן קורא וצורב בלו ריי. אני מניח שזה נח מאוד לצרוב על דיסק אחד 50 ג'יגה ושבקרוב לא נוכל בלי זה, כמו הדיווידי כיום. אני מתכוון לקנות את המחשב בעוד כחודש. האם בתקופה זו כדאי לרכוש כונן בלו-ריי או שבקרוב תיהיה נפילת מחירים? תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, מעונין למפרט מחשב עדיפות לאינטל עבור גלישה באינטרנט+משחקים פשוטים לילדים. אשמח לדעת האם כרטיס מסך מובנה יוכל לתת מענה למשחקים כגון: sims אני מעונין גם במסך שוב עדיפות לסמסונג ובציוד היקפי (מקלדת,עכבר,רמקולים). אני גר לא רחוק מאיבורי כך שאשמח לקבל את המפרט משם- לא חובה. ספק כוח כן חשוב לי משהו טוב. תקציב עד 2800 ש"ח אפשר לחרוג קצת אם זה כדאי. אם ניתן יהיה לחלק את המחיר למחשב,מסך וציוד היקפי זה יעזור לי מאוד בהחלטה. תודה מראש לעוזרים
-
- 3 תגובות
- 951 צפיות
-
-
המחשב מיועד לחבר שלי- גיימינג כבד לתווח הארוך, מסך 22" הגדרות גבוהות ככל האפשר בלי אוברקלוק, אין צורך בחיבורים מיוחדים או מערכת הפעלה תקציב 5K השקט די חשוב 7/10 בערך הייתי רוצה לקבל חוות דעת על המפרט הזה: Intel Core i5 750 SLBLC Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪925 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 Arctic Cooling Alpine 11 Rev2 CPU Cooler Socket 775 1156, יחידות 1 ₪79 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1901 Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪433 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1921 LeadTek GeForce GTX460 1024MB GDDR5, יחידות 2 ₪2354 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1996 Gigabyte GA-P55A-UD4 P5…
-
- 1 תגובה
- 561 צפיות
-
-
מבקש 3 המלצות ל- 3 מחשבים ניידים הטובים ביותר שעונים על הדרישות הבאות: * שימושים: אינטרנט, אופיס * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 6 שע' * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אפשרי * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 706 צפיות
-
-
לאחרונה שמתי לב בפורום שנוטים להמליץ על מחשב כזה או אחר מהסדרות האלו של פיג'יטסו. כמה דיונים אפילו היללו ומהליצו בחום על המחשב הזה, כאילו הם בעצמם מוכרים אותו. השאלה שלי היא - האם ממליצים עליו בחום בגלל שהוא פשוט כ"כ זול יחסית למפרט שהוא מציע? או שזה בגלל שהוא באמת כ"כ טוב? מישהוא באמת בדק או התנסה או השתמש לאורך זמן במחשב של פוג'יטסו מהסדרות האלו ויכול באמת לעמוד על טיבו או מגרעותיו, כמו איכות החומרים, המסך, זמן והספק סוללה, פיזור חום, איכות הסאונד שלו, מה מגיע באריזה וכו'? אני אשמח לשמוע ממישהוא שיש לו היכרות והתנסות אישית עם מחשב כזה, כי אני מחפש מחשב לצרכי WIN7, אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים ב-HD, משחקים ותוכנות גראפיות לא כבדים במיוחד... ויכול להיות שמחשב מאחת הסדרות…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב עם לוח אם אינטל DG41RQ E8400 Kingston 2 GB DDR2 1 stick 1 hdd 320 GB 7200 RPM SATA 1 HDD 250GB IDE DVD-RW\CD-RW SATA קירור מעבד כלשהו שעשוה את העבודה ומאוורר 1 של 120 מ"מ באחורי המארז מארז של טרנדסוניק כנראה ג'נרי וגם די צפוף ספק כח EZCOOL 450W אני מתכנן להלביש עליו בהזדמנות כרטיס מסך SAPPHIRE HD4890 VAPORX אני שוקל או HD4870 של פווארקולור או של XFX או של ספייר או 4890 להוסיף לו 2 ג'יגה זיכרון כנראה להחליף מארז, כי המארז הזה ממש לא נוח, די צפוף הלוח אם מספיק טוב? אני מבקש המלצה למארז עד 350 שח מארז שיהיה נוח לעבוד איתו שיהיה מרווח ועם איוורור טוב ושיהיה גם שקט ובלי תאורות פוזה למיניהן ספק כח עד 400 שח עם אפשרות לחריגה שיכול להתאים למערכת למשחקים אינטרנט מוסיקה…
-
- 8 תגובות
- 928 צפיות
-
-
לא ממש מתמצא בניידים ובZAP רק התברברתי עוד יותר .... : לחבר שעובד רוב היום בשטח , משמע צריך בטריה גדולה , מסך לא חייב להיות מה15 למניהם מה שכנראה יהיה יותר לכיוון ה 10 או ה 12 (מכיוון שה13 מאוד ייקרים משום מה ) וה 15.6 זולים יחסית אבל בטריה לא מספיקה למעל 3 שעות . עד 2000 שקל (עדיף באיזור ה 1500) עם אחריות טובה גם לגניבות (אם יש חיה כזו) רק לעבודה קצת EXEL קצת WORD ואולי מדיי פעם גם קצת פייסבוק הצעות ? תודה !
-
- 1 תגובה
- 592 צפיות
-
-
שלום חברים, אחי קיבל הצעה למפרט הבא למחשב מדיה סנטר (סלוני) לסרטים HD שיש לו טלויזיה HD READY AMD ATHLON 2 X3 445 3.1G מאוורר Scythe Shuriken Rev B Gigabyte MA785GMT-UD2H Chipset -Kingston 2GB DDR 3 1333MHZ CL9 Samsung 1TB 7200RPM 32MB sata F3 HD103SJ - דיסק קשיח Samsung SHS233 X 22 sata ata black - צורב ANTEC NSK2480 HTPC שלט ANTEC VERIC - מחירו 130ש"ח הערות והארות? מחיר כולל 2300 ש"ח
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? יש לי 2500 למטרה, אבל אם אין צורך בכל ה-2500 אז כמובן שאפשר לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אם חייבים אז 200 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב: עבודה משרדית, צפיה בסרטים וסדרות, איחסון מאות ג'יגות של מדיה (שירים וקבצי וידאו), מעט משחקים - בעיקר ישנים, אני הרבה אם כמה חלונות פיירפוקס פתוחים שבתוך כל אחד מהם יש מעל 7 טאבים פתוחים.. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). יומיומי ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? יש לי מסף 19" של DAE…
-
- 7 תגובות
- 702 צפיות
-
-
מעוניין לשרדרג את המחשב שלי המפרט שלי הוא: intel dragontail peak dp35dp לוח אם מעבד Intel Core 2 Duo E6750 twintech 9800gt כרטיס מסך 2 ג'יגה זכרון ddr2 800mhz ספק של סיסוניק 500watt מה אני יכול לשפר במפרט שלי למקסימום תודה והמשך ערב טוב
-
- 2 תגובות
- 602 צפיות
-
-
היי חברים אני מתנצל שזה אשכול שני שלי בנושא דומה אך זוהי שאלה שונה. רציתי לדעת איך המחשב הזה של טושיבה ולמה לא דובר עליו פה בפורום . הדגם הוא TOSHIBA L655-121 וקישור לאתרי המכירה http://www.ynet-shops.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7737745 עכשיו האם הוא טוב יותר מהדגם של L650-10D . אני מדבר בהיבט של שימוש גיימינג חמוד ושימוש כולל. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום! אני מתחיל ללמוד באוקטובר ומחפש מחשב נייד עם תקציב בסביבות 4 עד 4 וחצי. על הכוונת כרגע זה ה DELL Vostro 3300 אבל יש כמה דברים שמפריעים לי: הבנתי שהרמקול שלו הוא לא ממש איכותי וכמו כן אין לו יציאת HDMI. אני מתכוון לשדרג בו את הדברים ההבאים: 4 ג'יגה זיכרון במקום 2 סוללת 8 תאים במקום 4 ואחריות ל5 שנים במקום 3 הסכום יוצא בערך לפי התקציב אבל השימושים העיקריים שלי במחשב חוץ מהשימוש ללימודים יהיו שמיעת מוזיקה וצפייה בסרטים, ולפי החסרונות שרשמתי שתי השימושים האלה יפגעו. תכונה חשובה במחשב היא שיש לו מסך מט והוא 13 אינץ' והבנתי שזה עדיף לסטודנטים. השאלה שלי היא האם כדאי לשלם 4 וחצי אלף ש"ח על מחשב שלא הכי תומך בכל השימושים שיעשו בו? לא נתקלתי במחשב עם מסך מט (בד"כ לשימוש עסקי)…
-
- 1 תגובה
- 703 צפיות
-
-
אני כנראה יקנה היום את המחשב אז אני חייב חוות דעת אחרונה 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 2800 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש משרדי (אופיס, גלישה) ומשחקים מה שאני אוכל להריץ במסגרת התקציב 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אני לא צריך צורב 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? פשוט שלא יהיה רועש 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק?…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חברים אני עומד להתחיל ללמוד באוקטובר ואני לא לוקח איתי את הנייח שלי שיש בו כרטיס מסך 8800 GTS ואני ממש מבסוט מאיך שהוא מריץ משחקים אז אני רוצה לפטופ שאני אוכל ללמוד איתו בכיתה כלומר לרשום את החומר בשיעורים וגם בבית שאחזור לדירה החדשה שלי לשחק משחקים כבדים באיכות סבבה שאני לא אתבאס. הגודל לא חשוב לי כלל וגם לא המשקל. כן חשוב לי שאוכל לחברו לLCD או למסך מחשב . HDMI חשוב מאוד. חוץ מזה שייראה סולידי וסבבה . התקציב שלי הוא עד 4500 ש"ח. אני היום משחק COD ופיפא על HIGH ויהיה נחמד אם הלפטופ יעשה כן. נ.ב מה אתם אומרים על המחשב הנ"ל : http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1NMPSK1JE00300GH2&cfm=7E05AFD1#shidrug או TOSHIBA L655-121 הוא הומלץ על ידי אחד מכר…
-
- 2 תגובות
- 838 צפיות
-
-
מעבד: intel core i5-650 processor 3.2ghz 4m lga1156 לוח אם: gigabyte-ga-h55-lga1156-ddr3\lan+audio ז. פנימי: 4G ddr3 1333mhz kingston כ.מסך NVIDIA GEFORCE GT 240 1G DDR3 FHD ד.קשיח : w.d 500g sata2 green 32m צורבעכבר מקלדת מארז שקט של 500 w כמה מפרט כזה אמור לעלות בערך... ואם אפשר חוות דעת כללית איך המחשב.
-
- 9 תגובות
- 741 צפיות
-
-
שלום לכם קיבלתי המלצות חמות להתייעץ עמכם. אני מחפשת מחשב נייד שישמש אותי בעיקר ללימודים. * מטרות המחשב? יישומי אינטרנט, אופיס ו-PDF, משחקים - אולי קלים, צפיה בסרטים, SPSS. * גודל המסך? בהתחלה חיפשתי באזור ה-15 אבל כעת 13'' ואולי אף פחות יהיה בחשבון. * משקל רצוי? כמה שפחות (עם עדיפות לפחות מ2). אני אמורה להסתובב איתו יומיים שלמים בלימודים וגם בתחבורה ציבורית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן. ימי הלימודים ארוכים ואם אפשר בלי מטען זה משמעותי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) רצוי שכן. * בלוטות? גם כדאי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? גודל רצוי - 250. * צורב DVD? הייתי סגורה שכן אבל הבנתי שזה אלמנט שמשפיע על כובד ה…
-
- 1 תגובה
- 830 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם מישהו יוכל לחוות דעה על המפרט הבא למחשב סלוני HTPC לצפיה בתכני HD, שישמש גם לגלישה באינטרנט ולמשחקים לא כבדים במיוחד. המפרט מבוסס בגדול על מפרט ה-high end HTPC שמופיע כאן באתר, והתקציב הוא סביב 4K-4.5K ודי גמיש. חשוב לי שהמחשב יהיה איכותי, אבל אם זה overkill או מצד שני לא מספיק, אשמח לשמוע הערות. מספר שאלות מכווינות: 1. האם הרכיבים האלה תואמים זה לזה (לוח האם מתאים למעבד, זכרונות וכו', והאם הכל נכנס במארז)? 2. שקט: האם נושא השקט (כרטיס מסך עם קירור פאסיבי, כונן קשיח Green ופתרונות הקירור) שהופיעו במפרט באתר הם קריטיים? בכל זאת, מדובר בדירה ולא בבית קולנוע -- יש מדי פעם רעש כלשהו מהמקרר או מהרחוב. אני אשמח אם המחשב יהיה שקט, אבל האם זה מצדיק את המחיר או…
-
- 5 תגובות
- 966 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד בתקציב של עד 4K. הצרכים הם בעיקר צרכים סטודנטיאלים. * מטרות המחשב - WIN7, אינטרנט, אופיס, מוזיקה, סרטים ב-HD, תוכנות גראפיות קלות (CS4 למשל) ומשחקים לא כבדים במיוחד. * גודל המסך - 15.6 * משקל רצוי - לא קריטי * זמן סוללה - שעתיים-שלוש (גם זמן הסוללה לא קריטי כ"כ) * יציאות - USB, HDMI וכל שאר היציאות הסטנדרטיות * בלוטות - לא חובה, אם יש - מה טוב. * גודל מינימלי של כונן קשיח - 320, עדיף 500 * צורב DVD - חובה * אחריות - אחריות בינלאומית פחות חשובה, רצוי אחריות טובה ואמינה פה בארץ * העדפה לחברה כלשהיא - רצוי DELL או TOSHIBA, אבל במגבלות התקציב, אשמח לכל הצעה. (יש דגמים של פאקרד בל ושל סמסונג שנראים לא רע) חשוב לי שהמחשב יהיה אמין, מהי…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם ושבוע טוב, צריך לבנות מפרט מחשב לחבר שטיפה הסתבך עם מפרטים שונים שבנה ועכשיו די נתקע ולא יודע מה לקחת. התקציב הינו 3.6 והשימושים הם: -אינטרנט -הקרנת סרטי HD על מסך LCD 47" -משחקים קלים ביותר. -אם ישנה אופציה להשקיע בכ.מסך סטנדרטי (שיתמוך בטכנולוגיה החדשה דוגמת ATI 5XXX) אשמח. -ספק ומארז איכותיים -מה אתם אומרים על HYBRID HDD 500 מגה לצורך הפעלת מ. ההפעלה ועוד TB 1 לסרטים. -אם ישנה אופציה להשקיע בכ.מסך סטנדרטי (שיתמוך בטכנולוגיה החדשה דוגמת ATI 5XXX) אשמח. -ספק שקט עם נצילות גבוהה לחיסכון בחשמל ומארז איכותיים -מה אתם אומרים על 320/HYBRID HDD 500 מגה לצורך הפעלת מ. ההפעלה ושיפור ממשי בביצועים ועוד 1TB לסרטים? -לוח אם שיתמוך בOC בינוני ( אם ישנה אפשרות כי החנות ת…
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
-
-
אני רוצה לרכוש נייד בארה"ב ואני מתלבט בין 3 דגמים לסטודנט. אני רוצה מסך 13.3. אני צריך שהוא יהיה מספיק חזק בשביל להריץ כמה וורדים,PDF ודפדפן בו זמנית בלי שום בעיה. זמן סוללה פחות חשוב, מניסיון המחשב מחובר רוב הזמן לחשמל, אבל שלא ימות אחרי שעה. ASUS UL30A-A2 13.3 Lenovo ThinkPad Edge 13.3 Dell Inspiron N3010 כולם פחות או יותר באותו טווח מחירים האם המעבדים של לנובו ואסוס חזקים מספיק?
-
- 14 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אחותי משתמשת באופיס,אינטרנט, וסרטים ברזולוציה גבוהה בלבד. היום הייתי בבאג והמוכר המליץ לי לקחת את המחשב עם הכרטיס המשודרג למרות שהיא לא משחקת משחקי תלתמימד - בגלל שהוא טען שהכרטיס האינטגרלי של אינטל לא מספיק טוב ל FHD. לי זה לא נשמע הגיוני, אבל אני מבקש דעה מבעלי ידע. תודה. (המחשב יקנה מחר בצהריים לכן אני מבקש את עזרתכם). דגם רגיל http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspnazarta&uin=10694 דגם עם כרטיס מסך משודרג http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=talpiot&uin=10693 יש סיבה כלשהי לקחת את המחשב היקר יותר ? תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עקב צלייתו בטרם עת של המחשב הקודם אני צריך מפרט ליורש שלו. השימוש העיקרי של המחשב הוא משחקים (כולל FPS) וניגון תוכן Full HD למסך 40 אינץ' FHD. המסך הרגיל שהמחשב מחובר אליו הוא Dell 2408 (ברזולוציית עבודה של 1920X1200). חובה שתי יציאות DVI לשני המסכים (יש כבר תשתית כבלים בקיר ל DVI למסך הגדול) חובה יציאה אופטית לסאונד (שוב תשתית מוכנה) התקציב לא קשיח מאוד, אבל 5K זה בסיס טוב לקנה מידה של כמה אני יכול להוציא. כמו כן אין צורך בשום ציוד היקפי, כל זה שרד. אין צורך לכלול מערכת הפעלה, כבר יש לי (Windows 7). העדפה למפרטים מחנות בצפון עם עדיפות לנועה מחשבים (רכשתי שם את כמה המחשבים האחרונים אז מכירים אותי כבר שם). לא צפוי שום OC, אני רוצה מערכת כמה שיותר יציבה. כמו כן, המקום שהמ…
-
- 4 תגובות
- 885 צפיות
-