ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
שלום ערכתי בנסיון לקבל יותר תגובות : מישהו יכול לתת דיעה/להמליץ על נייד בתקציב של עד 5000 ש"ח למטרות עבודה (תכנות, קצת משחקים קלים, מחשב עיקרי לשימוש בטיול מסביב לעולם) דרישות בעדיפות עליונה: גודל מסך : עד 13.3 (עדיף פחות) משקל: איזור ה 1.5 ק"ג, רצוי לא לחרוג מזה ביצועים טובים לתכנות דרישות נוספות: - זמן סוללה לא משמעותי - HDMI - אם יהיה טוב למשחקים זה יהיה מאוד נחמד אין העדפות לחברה מסויימת.. אשמח להמלצה לגבי איפה כדאי לקנות: תאילנד או סינגפור בנתיים על הכוונת Asus UL20FT שנראה אחלה אבל לא מספיק חזק וה Portege R705-P25 שאני מרחרח סביבו תודה!
-
- 2 תגובות
- 878 צפיות
-
-
יש לי Dell m4500, ואני מעוניין לחבר אותו לטלויזיה שיעבור וידיאו ואודיו. במחשב יש חיבור דיספלי פורט, האם הוא מעביר גם אודיו וגם וידיאו? ואם כן, אני צריך לקנות כבל HDMI TO DISPLAYPORT? ומה ההבדל בין HDMI לDISPLAY? תודה
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים חבר שלי מעוניין לקנות מחשב עד 3100-3200 גג זה התקציב :-\ רק מקלדת ועכבר הוא לא צריך יש לו מסך שלא אכפת לו להשאר איתו הוא אומר לי שהוא מעדיף להשאר איתו ולקנות רק תמחשב נראה לי שזה קצת חרא לשחק COD במסך 15 אינץ קוביה לפני 12 שנים נראה לי מבאססס הכל (הוא פשוט לא מכיר משהו אחר אז לא כל כך מעניין אותו ) אבל לדעתי זה באסה השאלה כמה זה יתן לו בפועל הבדלים ואם זה שווה בכלל כי נראה לי המשחקים יראו חרררבה מה אתם אומרים??? המון תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני הולך לקנות נייד של אסוס דגם K52F יש שתי חברות שנותנות אחריות אני מכיר את רונלייט מישהו מכיר את ויז'ואל והתנסה בשירות שלהם? אופציה ראשונה מחנות אלקטרו פוטו בתל אביב אחריות של רונלייט 3600 +39 משלוח אופציה שניה KSP כולל תיק ועכבר אחריות של ויז'ואל ב3690 אני גר בירושלים ורוצה שהמחשב יגיע עד ערב החג תודה חזי
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום אשמח להעזר בנוגע למחשב הבא. תשובות לשאלות: 1. מה התקציב המקסימלי? 2.3K (אפשר לחרוג מעט בשביל שינוי משמעותי) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה משרדית, אינטרנט, מטלב (שימוש בינוני) וקצת סרטים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. דרוש מפרט מלא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 - שקט חשוב 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? אין צורך בOC 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצ…
-
- 3 תגובות
- 772 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכוונת לקנות בפעם הראשונה מחשב נייד, ואשמח אם תוכלו לעזור לי. אני מחפשת מחשב חזק, לתיכנות, עיבודים סטטיסטים כבדים ועיבוד תמונה, ורצוי שיוכל לתמוך באופן מינימאלי בתוכנות תלת כמו Maya (שימוש מזדמן ולא מקצועי). חשוב לי שהמסך יהיה נוח לקריאה ממושכת, לא חובה מסך גדול, כי לעבודה גרפית, תלת ועיבוד תמונה מתכוונת לחבר אותו למסך חיצוני. מבחינת הניידות, רצוי שיהיה נוח לצאת איתו מדי פעם, אבל לא מתכוונת לקחת אותו איתי כל הזמן. עברתי על סקירות ומפרטים והגעתי לדגמים הבאים, כולם I7, כרטיסי מסך 1GB, רזולוצית מסך 1366x768, מחיר כ 900-1000$ בארה"ב. האחריות על כולם בארה"ב היא לשנה אחת, לחלקם יש אפשרות להאריך את האחריות. לא ברור לי למה מתוכם (אם בכלל) אוכל לקבל אחריות באר…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אשמח לעזרה דחוף שאוכל לקנות מחשב עד תחילת הלימודים. גודל מסך וזמן סוללה פחות עקרוניים לי. חשוב לי הביצועים של המעבד-שיעבוד טוב,לא ייתקע גם בהפעלת חלונות ותוכניות רבים. שאני אוכל להשתמש בו בכל מה שקשור לתכנות וכד'. לא צריכה יותר מדי זיכרון בדיסק הקשיח אך גם פה-שיעבוד מהר בלי להיתקע. 1.האם סדרת המעבדים core i3/5 טובים? עד כמה ההפרש משמועתי בין 3 ל-5? 2. האם אני זקוקה לכטיס מסך טוב? 3. האם להסתפק בשנה אחריות או שכדאי להרחיב? 4. איך המעבד הזה: Intel Dual Core T4500/T4400 במהירות 2.30Ghz מטרות המחשב:עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), אולי קצת עריכה גרפית , תכנות לסוגיו השונים * גודל המסך:13+ * משקל רצוי-פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי אני מתחילה ללמוד עוד כמה שבועות ואני רוצה לרכוש לי מחשב נייד חדש *אני מתכננת לקנות את המחשב פה בארץ * מטרות המחשב- עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (הכי כבד זה סימס 2לא יודעת אם הוא נחשב כבד או לא ), צפיה בסרטים ושימוש בפוטושופ * גודל המסך- 14 -15.6 יותר חשוב לי המשקל מאשר גודל המסך * משקל רצוי - כ 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך - נדרש לזמן סוללה ממוצע של 3 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - נדרש ליציאת HDMI * בלוטות - כן * גודל מינימלי של כונן קשיח - לא ממש מבינה בזה * צורב DVD?- כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא עדיפות לאחריות של שלוש שנים * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - שמעתי שDELL מומלצים אבל אני לא נעולה על…
-
- 4 תגובות
- 722 צפיות
-
-
מפרט עם מעבד i5 וכרטיס מסך פחות טוב: מעבד Intel Core i5-661 Tray ₪919 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=i5-661ay לוח אם Asus P7H55-M ₪500 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=ASM55H103 כונן קשיח Westren Digital WD5000AADS 3.5" 500GB SATA2 32MB ₪213 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1247 זיכרון Corsair DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333MHz CL 9-9-9-27 Value ₪495 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=C4G1333C9VM2 כרטיס גרפי HIS ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe ₪824 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=H577FK1GD צורב LG GSA-GH22L X22 SATA DVD ₪132 כמות: 1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH22L מארז ללא ספק Coole…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, הוצע לי מחשב נייד עם המפרט הבא (למטה) במחיר של 3200 ש"ח... ורציתי לדעת האם מחיר זה נשמע סביר? האם אפשר למצוא משהו יותר זול עם מפרט דומה? והאם בכלל מפרט כזה מתאים לצרכים שלי? הצרכים שלי הם בעיקר אינטרנט ואופיס אולם אני מתחיל לימודי הנדסה וייתכן שאצטרך לעבוד עם תוכנות יחסית כבדות... # מעבד Intel Core I5-450M # זיכרון : # נפח 4GB # מהירות זיכרון 1066MHz DDR3 # אחסון : # גודל דיסק 500GB # מהירות דיסק 5400RPM # מסך : # סוג TFT LED backlight glossy # מסך מבריק כן # גודל מסך 15.6" # רזולוציה 1366x768 # מצלמה מובנית Built-in webcam 1.3 megapixel # תקשורת : # כרטיס רשת כן # Bluetooth כן # WiFi 802.11 כן # יציאות : HDMI VG…
-
- 0 תגובות
- 587 צפיות
-
-
מעוניין לרכוש מחשב ב 2500 שקל לגיימינג : 1. מה התקציב המקסימלי? מקסימלי הוא 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציה במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בסביבות 100-150 שקל 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? בעיקר סרטים וגיימינג) ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך של 19" שזה 1280 על 1024 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אין צורך בציוד הקפי או במסך רק חלקים ומארז שהם יותקנו בו 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צריך את כל הרכיבים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט ק…
-
- 6 תגובות
- 730 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של HP מדגם pavilion dv6-2155dx שקניתי אותו לפני חודשיים בארה"ב בערך ,עכשיו בשבוע האחרון אני מקבל הודעה למטה בסימן של הבטריה-"שקול להחליף סוללה "ועל הסימן של הסוללה מופיע איקס. מה הבעיה ?ואיך זה יכול להיות שזה קורה לי כל כך מוקדם???
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם * גודל המסך - 15' או 17' במידה והתקציב מאפשר * משקל רצוי - שיהיה קל לנשיאה יחסית. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - נדרש זמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - אין צורך ביציאות מיוחדות * בלוטות - במידה והתקציב יאפשר - כן. * גודל מינימלי של כונן קשיח - 250 מינימום , אם התקציב מאפשר יותר - חשוב. * צורב DVD - יש צורך בצורב DVD * האם נדרשת אחריות בינלאומית - חשוב שתהיה אחריות שניתן לסמוך עליה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא. מה שבעיקר חשוב שהמחשב יהיה מהיר ואמין , הולך לשמש לגלישה באינטרנט , צפיה בסרטים וOFFICE , עדיפות למחשב מוכר וטוב. תקציב : 3000 ש"ח
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, אחרי שהצלחתי למכור את ה VOSTRO 3300 (כבר כתבתי מספר פעמים עד כמה הדגם הזה גרוע , חום בלתי נסבל, מסך גרוע ביותר, מקלדת שוקעת ולא אחידה וסוללה שלא מחזיקה יותר משעה וחצי...) התחלתי לחפש אלטרנטיבה ראויה שתעמוד בקטגוריות הבאות: 1. מעבד I5 2. כרטיס מסך נפרד + תמיכה ב OPTIMUS (טכנולוגיה המאפשרת לחסוך חום וחשמל ע"י שימוש נבון בכרטיס החיצוני). 3. דיסק קשיח גדול. 4. מסך סביר (אין לי יותר מדי ציפיות ממסכים של ניידים אבל נצרבתי חזק מהמסך של הדל). 5. מקלדת איכותית (חשוב לי מאוד). 6. חום חום חום - פיזור חום סביר (ברור לי שנייד כזה מתחמם אבל ב 3300 זה היה פשוט בלתי נסבל). 7. שקט (מאוורר שקט). 8. מסך 13" 9. כל החיבורים. 10. סוללה חזקה - שתחזיק לפחות 5 שעות. 11. משקל פחות מ 2…
-
- 10 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. חבר שלי ביקש ממני לחפש לו מחשב נייד בתקציב של 2000-2500 ש"ח. * גודל המסך - לא מהקטנים , ז"א13'-14' , אם התקציב מאפשר יותר אז בסדר. * משקל רצוי - שיהיה ממוצע אין דגש על מחשב קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך - המחשב יהיה הרבה בבית בקרבת חשמל , מצד שני עדיף מחשב שלא יכבה אחרי שעה וחצי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות - אין צורך ביציאות מיוחדות * בלוטות - לא מחייב , אם נכנס בתקציב עדיף. * גודל מינימלי של כונן קשיח - 250GB * צורב DVD - כן. * האם נדרשת אחריות בינלאומית - מספיקה אחריות לאומית. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - לא. המחשב ישמש לגלישת אינטרנט(אין לו מחשב בבית) , פה ושם סרטים ואולי משחקים ברמה של פיפ"א. תודה לכולם.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקציב קצת מצומצם, אבל המחשב מיועד להתנסות באנימציה (דו ותלת מימד) אז הוא יכול להיות גבולי בהתחלה. חשובה יכולת שידרוג (ברגע שייגדל התקציב וייסגר הכיוון) לגביי המסך, אפשר לחרוג קצת מהתקציב כדי לא להתקע עם גרוטאה
-
- 2 תגובות
- 648 צפיות
-
-
בעיקרון אין לי ממש תקציב מוגדר , אבל הדרישה שלי היא שהמחשב יריץ את כל המשחקים שיצאו בזמן הקרוב על ההגדרות הכי גבוהות , יש לי העדפה למעבדי אינטל, אבל לא אשלול מפרטי עם מעבדי amd לפי מה שהבנתי זה עלול לעלות בסביבות ה-5K , אם בכל זאת זה דורש מעבר לסכום אז אל תתפשרו, תודה!
-
- 93 תגובות
- 9.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2000ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב -בעיקר אינטרנט משחקים וסרטים 3. האם יש צורך בציוד היקפי -לא 4.האם לקנות בחנות ספיציפית?- עדיף מחניות אמינות כגון rsm skypc iqpc וזהוא.. על זה מה שאני חשבתי: . מעבד: [..] AMD ATHLON II X4 640 AM3 (3.0GHz) - BOX ₪521 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA78LMT-US2H - זמין במלאי ₪348 זיכרון: [..] KINGSTON 2048MB DDR3 1333MHZ - זמין במלאי ₪255 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA - זמין במלאי ₪114 מארז: [..] THERMALTAKE V3 ( BLACK) VL80001W2Z w/o PSU - זמין במלאי ₪219 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 520W BRONZE - RETAIL ₪362 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F3 500GB SATA2 - זמין במלאי ₪218 הרכבת מחשב: [..] הזמנת חלקים…
-
- 6 תגובות
- 810 צפיות
-
-
יש כבר את הכסף והכל הינה המפרט : http://www.rsm.co.il/PopUpGallery.aspx?productID=2099 תגידו חייב להזמין מהאתר או שיש לו סניף !??! ועוד דברר קטן אם אני מזמין את החלקים ממישהו אחר ( דוד שלי או מישהו קרוב שיש מצב להנחה) יהיה בדיוק אותו מחשב ? כי אני רואה שרשום נגיד במעמד כולל מאוורר ובמארז מאוורר נוסף זה דבר בנוי שלא משנה איפה שאני מביא יהיה אותו דבר או שזה חלק מהחבילה באתר ? תודההה רבהה ועוד דברר מכיוון שזה פעם ראשונה שנאי מזמין מהאתר הזה , האתר הזה אמין ?
-
- 2 תגובות
- 509 צפיות
-
-
בס"ד קודם כל אני רוצה לציין שקראתי גם בפורום הזה וגם בפורומים אחרים שאלות ותשובות בנושא הזה אבל לא היה מענה ספציפי בנוגע לבעייה שלי. הגדרת בעייה: התקנתי על המחשב הזה win 7, ולאחר זמן מה שמתי לב שכשהמחשב מוגדר במצב 'שינה' (לא מצב 'מצב שינה' שזה שונה) אז במקום לשקוע בתרדמת מסויימת הוא פשוט נכבה לגמרי בצורה שכאילו כיבו אותו בפתאומיות (כי אחרי שאני מפעיל אותו בחזרה עולה החלון המפורסם שאומר לי לבחור: מצב בטוח,מצב בטוח עם רשת, הפעלה רגילה). יש לציין שכאשר אני מגדיר לו מצב 'מצב שינה' הוא מבצע מצב זה כראוי - מכבה את המחשב כהלכה ולאחר הפעלה מביא אותי למצב הקודם. הערה: המחשב נייד בא עם win vista. יש לי חשש מסויים שאולי יש דברים שלא יעבדו טוב עם win 7 במחשב הזה. תודה לעוזרים וחג שמח…
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מחשב נייד חדש, דרישות: שיטוט אינטרנט ניגון 1080P בלי גמגומים יציאת HDMI מסך 14-13 רצוי עם כונן אופטי אך לא חובה. משקל עד 2 קילו לפחות 2GB זכרון מעבד כפול ליבה אין שום חשיבות לאיכות רמקולים וטביעת אצבע. מה יש לכם להציע ? תודה לעוזרים עריכה: תקציב עד 4000 ש"ח, מקווה למצוא משהו יותר קרוב ל3000.
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אשמח אם תעזרו לי למצוא את הנייד המתאים לי... כמו שכתבתי בנושא, הצרכים שלי הם בסך הכל אופיס וקצת אינטרנט. אולי גם איזה סרטון פעם בכמה שבועות, ככה שעדיף שהרמקולים לא יהיו באיכות מחפירה. אה, ושיגיע עם ווינדוס 7 . מה שכן, צריך שהוא לא יהיה ממש איטי. גודל המסך יכול להיות מאוד קטן - 10.1 בלבד. ואני גם צריך עוד מחשב דומה לזה רק עם מסך יותר גדול ( בערך 13 ) והדבר הקריטי ביותר הוא כמובן - המחיר.ץץ יש מצב למחשב כזה + סוללה כפולה ב- 1500? (ל- 10.1) מה אתם אומרים על קנייה באייבורי? הבנתי שהבעיה איתם היא רק בדברים פתוחים, למשל מחשב בהרכבה. תודה רבה לכל מי שמוכן לעזור.
-
- 1 תגובה
- 739 צפיות
-
-
בהגדרות של אפשרויות צריכת חשמל יש אופציה לכבות את הדיסקים הקשיחים כאשר הנייד בטעיניה או כאשר הוא עלמצב סוללה. למה בכלל יש הגדרה כזו? האם כיבוי דיסק קשיח משמעותו כיבוי המחשב? האם משמעותו רק שהדיסק הקשיח יפסיק להסתובב? ואם כן מה זה נותן? על איזה אופציה כדאי לשים את האפשרות הזו?
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בסביבות ה4000 שקלים (כמה מאות לפה או לשם לא קריטי אם זה שווה את ההשקעה), צרכים יום-יומיים של לימודים, מוזיקה, אינטרנט ותוכנות בסיסיות, נפח דיסק נדיב (320-500), 14.1 אינץ', חיי סוללה בריאים אבל בעיקר שיהיה נוח לעבודה מרובה עם המקלדת (יתפקד גם כמחשב ביתי). לגבי מעבדים וכו' אני לא מבין הרבה, הבנתי שכדאי להתמקד בסדרת core של אינטל (3,5,7). מה בעצם ההבדל בין המעבדים? ומהירות דיסק קשיח? מה ייתן לי זמן סוללה טוב ביותר בלי להתפשר הרבה בביצועים? חשבתי על Dell Inspiron N3010 i5-430M HD 5470 http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=756117 אבל הוא קצת קטן לטעמי... אשמח מאוד להמלצות והכוונות תודה!
-
- 1 תגובה
- 811 צפיות
-
-
תעזרו לי בבקשה עם מפרט עד 2500 מksp ללא מסך בעיקר למשחקים מksp ללא מערכת הפעלה כולל עכבר ומקלדת
-
- 2 תגובות
- 670 צפיות
-