ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום ! :> לאחרונה , התחלתי להגיע ( ולארגן ) מסיבות רשת , והצורך במחשב קטן יותר ( כרגע יש לי Supertalent .. לא בדיוק נוח לסחיבה ) נראה קרוב מתמיד . יש לי כ 4500 שקל ( ועדיף לחסוך כל שקל ) לצורך הרכבת מחשב HTPC שיוכל לשמש אותי גם במסיבות רשת , וגם בתור מחשב לקולנוע ביתי ( פשוט משהו , אבל קולנוע ביתי =)) . המחשב עצמו יתחבר ל ADA880 , כך שיש צורך בכרטיס קול הכי פשוט שיש , עם יציאה דיגיטלית . המחשב צריך לכלול שילוש , כונן קומבו ( צורב + DVD ) , כרטיס מסך טוב בעל VIVO , כרטיס קול , וכונן 80GB . המחשב צריך להריץ משחקי פעולה כמו ET ו UT 2004 , ואת WC III בצורה חלקה לחלוטין . יש אפשרות כלשהי להגיע למפרט שכזה בתקציב הזה? ישנה אפשרות לקנות את כרטיס המסך , הכונן הקשיח וכונן הק…
-
- 6 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב נייד לאבא שלי, שהוא אדם מבוגר שמשתמש רק לאינטרנט ולפעמים קצת וורד. הוא לא צריך עוצמה של מעבד או גרפיקה או דברים כאלה. משהו ממש פשוט. מה שחשוב לו זה מסך גדול ומחשב אמין - שמחזיק הרבה בלי להתקלקל (לדעתי לנובו הם כאלה). ומחיר טוב. על מה אתם ממליצים? תודה ארי
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני ארבעה חודשים פרסמתי בפורום בקשה למפרט מחשב, וקיבלתי המלצות טובות. ימים ספורים אח"כ זינקו מחירי ההרדיסקים ב 400-500 ש"ח, וכן סוחר המחשבים אמר לי שלפני חג המולד כל הרכיבים מתייקרים (נניח) וכדאי שאחכה. עכשיו אני הולך על זה. הערה למנהל הפורום: עמך הסליחה וההבנה אם הייתי צריך להמשיך את השרשור המקורי ולא לפתוח חדש... ההודעה כאן מעודכנת לצרכי התקופה. ולמפרט: התקציב הוא 3500-4000, כאשר ה-4000 הוא באמת גג שעדיף להתרחק ממנו. המחיר לא כולל מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים (יש לי מספיק מכולם). אני מחפש מפרט למחשב שיתאים לי לשימושים הרווחים הבאים: 1) מספר דפדפנים פתוחים במקביל (בד"כ כ-2-3 כרום ופיירפוקס אחד) עם לא מעט (אפילו 20) טאבים פתוחים בכ"א. (חולה בטיביטיס קשה...)…
-
- 4 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר שלי מעוניין להתחדש,ומכיוון שמאז שקניתי תמחשב אני פחות מעודכן לכן רציתי כמה עצות ממכם... המחשב מיעוד לשימוש ביתי רגיל בעיקרון...אינטרנט,כמה תוכנות,כמה משחקים לא הכי כבדים וכו'.... אז ככה אני חשבתי כל: מעבד- AMD Athlon 64 3200 (939-pin) Oem Venice 1150 ש"ח. לוח אם-הוא רוצה ASUS,אז-ASUS A8N-E nVIDIA nForce4 Ultra Socket 939 730 ש"ח. זיכרון- OCZ 1GB (2X512) DDR PC3200 Premier Dual Channel CL2.5 880 ש"ח. כ.מסך-כאן יש התלבטות מכיוון שהוא לא מוכן להשקיע על כרטיסים כמו 6600GT/6800GT,ומוכן לשים על זה 700-750 ש"ח, לכן חשבתי על: Sapphire ATI Radeon X600Pro PCIe 256MB ViVo 730 ש"ח. או 6600 לא ה GT, Gigabyte NVIDIA GeForce 6600 256MB PCI-E GV-NX66256D Bulk 680 ש"ח. …
-
- 14 תגובות
- 992 צפיות
-
-
מה דעתכם על המפרט הזה? מעבד בטכנולוגיית HT 800MHz (לא 533MHz) תוספת למעבד פנטיום 4 3GHZ 800MHZ רק 230 ש"ח אספקה מיידית, המחשב כולל: *מעבד אינטל מקורי פנטיום 4 2.8G (HT 800MHz) -אחריות לכל החיים *לוח לא משולב מתוצרת ASUS או MSI-שלוש שנות אחריות תומך 800MHZ AGP8 *זכרון 256M DDR 400MHz * כרטיס מסך לא משולב GeForce 4 NVIDIA MX 440 TV OUT + 64M DDR או ATI Radeon 9200 128MB DDR + TVOUT *מסך MAG 17. ניתן לבחור מסך אחר SAMSUNG,AOC,LG *כונן סידי רום 52X *דיסק 7200RPM 40G סיגייט, W.Digital ,Samsung או מקסטור *מודם פקס 56K או לחילופין כרטיס רשת 10/100 *כונן דיסקטים 1.44 יפני *כרטיס קול 128 ל-6 רמקולים * 2 רמקולים+מגבר עגולים 3D *מארז פנטיום 4 מאושר אינטל כולל יציאות …
-
- 4 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום, מתכנן לרכוש מחשב נייח המיועד בעיקר לעבודה על אפטר אפקטס וסינמה 4D, בתקציב בין 10 ל15 אלף ש״ח. נכון לעכשיו הגעתי למפרט המצורף והייתי שמח לשמוע מה דעתכם. האם הרכיבים יעבדו טוב ביחד? האם צריך לשדרג משהו או לחילופין לוותר? תודה רבה! מעבד Core i9 9900K Up To 5.0GHz Eight Core 16MB קירור מעבד Cryorig A80 280mm Hybrid Liquid CPU Cooling זיכרון 64GB DDR4 3200 מאיץ גרפי NVIDIA GeForce RTX 2070 Super 8GB 2x 90mm Fans מערך שבבים Intel Z390: 4x USB3.1, 1x USB3.1 Gen2(A), 1x USB3.1 Gen2(C), 2x PCIeX16(16/4), 2x PCIeX1 בקר Thunderbolt 3 2x Thunderbolt 3. 40 Gb/s התקן אחסון 1 1.…
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-
-
אז בגלל שהסתבכתי קצת עם המפרטים רציתי את דעתכם על המפרט הבא מיועד לחלונות מה אומרים?11 לחילופין אם לא טוב תנו לי מפרט טוב אחר תודה!
-
- 5 תגובות
- 992 צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן, המליצו לי לשאול פה את השאלה ולהעזר בחברי הפורום כדי לקבל תמיכה. קראתי את חוקי הפורום אז אנסה ללכת לפי הפורמט שהוצע: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בגדול חשבתי על עד 10K, אבל אפשר לחרוג אם זה שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים וסטרימינג. הייתי מעדיף שגם יהיה רלוונטי עוד 6 שנים ולא אצטרך בהכרח לשדרג \ להחליף 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? יש לי הכל, אולי אקנה עוד מסך (היום יש לי אחד של 24 אינג') 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפש…
-
- 0 תגובות
- 992 צפיות
-
-
אני זקוק למפרט למשחקים כבדים. . מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את התקציב במלואו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 גג. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? משחקים. א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. כל משחקי המחשב המודרניים. ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). מה זה רינדורים? לא לשם פרנסה. ג) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם? 1620X1080 * באיזה סוג משחקים תשחקו? גם יריות, אסטרטגיה וכו'. * באילו הגדרות תשחקו (נמו…
-
- 11 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום רב, מעוניין בהמלצה למחשב נייד לדרישות בסיסיות: אופיס, אינטרנט, מוסיקה וצפייה בסרטים באיכות HD מלאה. התקציב הוא דל ביותר אך ראיתי מספר דילים באינטרנט של מחשבים שאני מאמין שעונים על הצרכים שלי. הייתי שמח לשמוע את עצתכם המקצועית לפני שאני רוכש את המחשב כדי להמנע מטעויות בלתי הפיכות. העדיפות הראשונה שלי הינה זו: http://www.wallashops.co.il/GroupDeal/gdp.aspx?ai=2610278&cfm=8041C479 העדיפות השנייה שלי הינה זו: http://www.buy2.co.il/o/49d11ef7-f59a-4067-80b9-ac1e065c3fc5?utm_source=dailyd&utm_medium=aggregator_buy2&utm_campaign=dailyDeal_49d11ef7-f59a-4067-80b9-ac1e065c3fc5 עדיפות השלישית שלי הינה זו: http://www.buy2.co.il/o/4050ad18-165a-46f2-945f-02701c14f4c9…
-
- 2 תגובות
- 992 צפיות
-
-
המחשב שלי חוגג 5 והגיע הזמן לשדרג. חשבתי שאולי כדאי לקנות מחשב נייד ולא נייח כדי לקבל את היתרונות שלו: תופס פחות מקום, מייצר פחות חום, נייד ,לא מצריך UPS, צורך פחות חשמל - מה שאני יכול לחשוב כרגע. >>> השאלה, האם מחשב נייד יכול להיות סוס עבודה כמו מחשב נייח? כלומר לעבוד הרבה שעות ביום מתוכן כמה שעות באופן אינטנסיבי כל זאת בצורה יציבה וללא פגיעה ברכיבים . השימושים שלי: פיתוח (בעיקר WEB), פוטושופ קבצי RAW, עריכה בסיסית של וידאו וקידוד וידאו וכל שימושי ה-WEB. * לא משחקים * החסרונות שאני רואה: מחיר יותר יקר לאותה עוצמה, אין מקום ל-STORAGE רציני. התקציב ~6000 למרות שאני לא מבקש מפרט עדיין, רק עזרה להחליט בין נייד לנייח. תודה
-
- 4 תגובות
- 991 צפיות
-
-
קניתי את ה T41 והוא מגיע ללא WIRELESS LAN רק עם הכנה אני מקבל בקרוב כרטיס כזה מישהו יודע איך מתקינים אותו פיזית בנייד?? יש איזה מדריך?. בברכה
-
- 4 תגובות
- 991 צפיות
-
-
היי חברים אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית בעיקר (לייטרום ופוטושופ) וגיימינג על הגדרות בינוניות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות …
-
- 2 תגובות
- 991 צפיות
-
-
היי אני מחפש מפרט למחשב עם תקציב של עד 5500 שקל, המחשב מיועד צפיה בסרטים, גלישה באינטנרט,הורדות ומשחקים כבדים. אין צורך בציוד הקפי לא OC. המסך שאני משתמש בו הוא samsung 931C . חשוב מאד לי שהמחשב יהיה שקט לכן לפי מה שקראתי כדאי להשתמש במארז ANTEC SONATA III 500W . האם כדאי לקנות VISTA (המחיר נמוך יותר אם קונים אותה בזמן קניית מחשב חדש) או להשאר עם XP ? תודה על העזרה
-
- 10 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לקנות מחשב נייד . הפרמטרים החשובים הם גודל המסך 15' לפחות ושיהיה קל משקל ככל הניתן , שימושי המחשב הם בעיקר אינטרנט/סרטים/תמונות לגבי המחיר עדיך שיהיה מחיר סביר לניידים אבל שאר הפרמטריםחשובים לי יותר . מי יכול לעזור ? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 991 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מחפש לוח אם , כרטיס מסך , ומעבד. המחשב מיועד לצפיה בסרטים באיכות של 1080 מחובר לטלוויזיה 56''. לפני כמה שנים בניתי מחשב לצרכים דומים ושמתי בו E7400 עם RADEON 4550. חשבתי להשתדרג קצת אם יש צורך, לדוגמא מעבד אולי קצת יותר חזק או כרטיס מסך מסדרה 5. מה דעתכם? תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט שמעוניין לקנות מחשב נייד חדש. כרגע אני מתלבט בין ה-ideapad s400 של לנובו וה-x402 של אסוס אבל אני לא מקובע על שני הדגמים האלו. טווח המחירים הוא עד 3,000 ש"ח עם אפשרות לחריגה מאד קלה. * מטרות המחשב? בעיקר אופיס, גלישה באינטרנט ומדי פעם צפיה בסרטים. * גודל המסך לפחות 14 אינץ'. מעדיף מסך מט. * רזולוציית המסך פחות רלוונטית. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? עד שני קילו. * אין צורך בזמן סוללה ארוך במיוחד. ארבע שעות עבודה מספיקות. * יציאת hdmi * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 ג'יגה. מעדיף משולב ssd. * כונן אופטי? לא הכרחי. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. …
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-
-
את ההודעה הקודמת שמתי במקום הלא נכון... באמת משהו הרגיש לי מוזר. :-[ אז הנה המפרט: מעבד: core i7 2600k לוח אם: asrock extreme 4 זכרון: 8 GB, ככל הנראה hyperx של קינגסטון כרטיס מסך: gtx 460 1GB RAM ספק: Antec 750 gamer series דיסק קשיח: 1TB western digital קירור: arctic cooling freezer pro מארז: מארז inwin כלשהו הכולל 4 מאווררים קיבלתי דיל של 2500 ש"ח על זה. מה דעתכם?
-
- 5 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום חברים, אני מחפש מחשב נייד בתקציב של עד 4K המיועד לזוג מבוגרים שישתמשו בו בעיקר לגלישה באינטרנט, מייל לעיתים רחוקות מאוד עריכת תמונות. המחשב יהיה כמעט אך ורק בבית וב90% מהמקרים באותו המקום כך שהמשקל ממש לא משנה. הסיבה שמעוניינים בנייד-מיעוט בחיווט וגישה מינימליסטית עונה על השאלון, תודה מראש על העזרה! * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, עריכה גרפית דו מימדית לעיתים רחוקות מאוד. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 ומעלה, לא חשוב מבריק או מאט. * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים ק…
-
- 0 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום שלום ותודה מראש ממני ילדה אבודה בעולם של גדולים! התחלתי ללמוד בבצלאל עיצוב תעשייתי עם מחשב מקרטע שזמנו קצוב. לצורך לימודים הנמשכים 4 שנים ובתקווה שהמחשב יסחוב גם אחרי אצטרך את עזרכתם בבחירת המחשב המדוייק. החלום על מקבוק התנפץ משום שתוכנה חשובה וכבדה בשם "SOLIDWORKS" רצה רק על ווינדוס ולכן אבקש את המלצתכם למחשב העומד במפרט הבא אך הכי דומה בעיצובו למחשבים של אפל (כבשה!) משמע דק וחלקלק. ממש אודה אם תשלחו לי אופציות רלוונטיות . וגם אשאל את דעתכם על WINDOWS SURFACE - הוא סתם יפה ויקר או מה הקטע שלו ? תודה רבה3>3>
-
- 4 תגובות
- 991 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, מבקש מפרט למחשב ביתי במחיר הנ"ל. הדרישות הם: שימוש ביתי רגיל (אינטרנט, הורדות, office וכו') צפייה בסרטים/סדרות באיכות גבוהה אני מעונין לחבר את המחשב לטלויזיה לא ממש מעוניין במשחקים תכנות ב Matlab או Python צריך גם מסך חדש, אין צורך בציוד היקפי אחר כולל מערכת הפעלה תודה!
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-
-
לא הורכב עם מחירים או משהוא אבל עדיין הורכב המפרט דרישות: *שיחזיק כמה שנים טובות (3+ אבל כמובן שאני אשדרג טיפה) *גיימינג *סרטי FULL HD/2K *OC לכ.מסך ולמעבד מעבד: Intel Core i5-4670K לוח אם:MSI Z87-G45 Gaming ראם:Crucial 16GB KIT (8G X2) Crucial Balistix Sport CL9 כרטיס מסך:AMD Radeon R9 290X מארז וספק כוח: Fractal Design Define R4 Black Pearl + FSP Aurom 90Gold 700W - בקניית מחשב חדש בלבד מאוורר למעבד: Noctua NH-D14 כונן אופטי:LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black (חלק העתקתי מהאתרים של TMS וIVORY) אשמח לקבל הצעות שיגרמו למפרט להוריד את המחיר שלו (דברים מוגזמים דברים מטומטים) לדוגמה:אני מתבלט בין ה 290X לבין ה 290 .... אני מבקש להשאר מקצועיים ואם אפשר גם…
-
- 9 תגובות
- 991 צפיות
-
-
1. תקציב - ניתן בהחלט לחרוג עד 5500 מהתקציב אבל לא מתכוון לזרוק כסף על דברים לא נחוצים (הנחתי היא שהסכום יספיק למטרה, אבל אם יש הצדקה להשקיע יותר אין מניעה). 2. מטרות המחשב - ברובו משחקים , מוזיקה וגם סרטים. *תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים,גלישה באינטרנט, תוכנת שיתוף. *רזולוציית המסך 1280*1024 2. עדיפות לשקט מ1 עד 10 זה 7 אבל כמובן שהמחשב לא ירעיש כמו טרקטור . 3.לא מתוכנן OC. 4.אין צורך במערכת הפעלה . 5.אין העדפה לחנות מסויימת. 6. מבקש מארז נוח עם חיבורי USB ואודיו נגישים מקדימה, הארד דיסק מהיר . תודה לירון בן אהרון
-
- 11 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש נייד חדש ואם כבר אז שיהיה עם WIN 8 ומסך מגע. מבחינת השאלון המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית אבל גם ארצה לשחק בו מדי פעם משחקים כמו CALL OF DUTY גודל המסך לפחות 14 אבל לא יותר מ15.6 הגלל המשקל מעדיף כמה שיותר נמוך לא יותר 2.5 ק"ג כל השאר לא ממש קריטי ברור שאעדיף שזמן הסוללה יהיה ארוך ככל האפשר ושיהיו כמה שיותר יציאות שונות וHD גדול אבל זה לא מה שיכריע. אני ראיתי את המחשב הזה של ASUS http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=838721 אשמח לקבל חוות דעת על הדגם הזה או המלצות על מחשבים אחרים בתודה מראש, חזי
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-
-
בת דודה שלי רוצה לקנות מחשב חדש למשחקים\מולטימדיה (הורדות וכו..) מה דעתכם על המפרט הזה? סה"כ AMD Athlon 64 (3000+) - 512 Cache [939 PIN]- RETAIL 1,059.08 ש"ח A-DATA 512MB DDR PC3200/400 - C2.5 X2 לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 1,045.98 ש"ח Gigabyte GA-K8NF-9 - 939 (nForce4x) - ATX לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 709.70 ש"ח Gigabyte 6600GT 128mb DDR - TV OUT/DVI - PCX - Retail 1,172.79 ש"ח NEC DVD-RW NEC 3520A x16 (WHITE) DUAL LAYER - bulk לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 424.43 ש"ח Microsoft - Multimedia Keyboard + Wheel Mouse Optical - PS2 לפחות פריט אחד מסוג זה קיים במלאי 158.42 ש"ח סך הכל לתשלום: 4,570.40 ש"ח המפרט מהזיגזגים רק צריך להכניס מארז וספק, …
-
- 11 תגובות
- 991 צפיות
-