ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,379 דיונים בפורום זה
-
נתחיל מזה שהייתי באייבורי אתמול , עשיתי הזמנה והכל אבל היה חסר 2 חלקים שלא היה להם . הקירור מוגן 2 , ו4 ג'יגה זכרון ששם זה עולה 600 שקל !! כמובן שהבטיחו לי שם להשוות מחירים והכל בסופו של דבר החלטתי לבטל את ההצעה וללכת לכיוון של RSM . אחרי שראיתי שהרבה כאן ממליצים עליהם . המפרט מיועד בעקרון לשימוש מאסיבי יום יומי בנוסף מידיי פעם קצת משחקים לא כבדים . במחשב יבוצע OC פחות לכיוון של דרישה של ביצועים יותר לכיף . יש לי כרטיס 8600GT שאני מתכוון לשמור . 1. מה התקציב המקסימלי?2000 ש"ח , לנצל עד הסוף אבל לא לחרוג למעט מצב קריטי קריטי . 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - משחקים , אינטרנט . א) תדיר מאוד , שימוש מסיבי יום יומי . ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: בעיקרון …
-
- 13 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות באופיס, סרטים, משחקים קלים, אינטרנט. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? 2.5 ק"ג לערך עדיף לא יותר * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שעתיים- שעתיים וחצי זמן עבודה זה סבבה מבחינתי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא מבין בזה אבל שיהיה את החיבור לטלוויזיות נראה לי זה hdmi * בלוטות? חשוב אבל זה לא מה שיקבע * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 לא צריך גם יותר מזה (אמרו לי שההבדל בין 5400 ל7200 סל"ד הוא משמעותי אז עדיף 7200) * צורב DVD? אכן כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אחריות של שנתיים ככה בארץ זה לטעמי בסדר * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אני לא מכיר חברות, יש לי נייד של טושיבה והוא סבבה אני …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום,הנני מתכוון לקנות INSPIRON N3010 יש אופציה של שדרוג ממעבד Core i3 330M 2.13GHz ל Core i3 350M 2.26GHz תמורת 150 שח,שווה? פירטתי את הדרישות שלי פה http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=476422.0 בנוסף,יש אופציה של שדרוג מ2 ג'יגה RAM ל4 ג'יגה RAM תמורת 385 שח,עכשיו ראיתי שזכרון כזה עולה אצלם 240.לשים את הזכרון במחשב באמת עולה 150 שקל? כמה זה קשה להתקין זכרון? ולדעתי אני לא באמת צריך 4 ג'יגה אלא 3 יספיקו לי,לא עדיף לקנות עוד כרטיס של 1 ג'יגה איפשהו ולבקש ממישהו שיתקין לי?
-
- 3 תגובות
- 768 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות מחשב בעיקר לצורכי פיתוח (עבודה ב- visual studio 2010 ותוכנות דומות), מסמכים ואינטרנט. עד תקציב של 2500 שקל (ואפשר גם בפחות) אשמח לקבל ביקורות למחשב הנ"ל. 1. טושיבה, Toshiba Satellite C650-15H http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=9336 כתוב שמחשבי טושיבה מגיעים עם ביטוח לשנה, מישהו מכיר ויכול לתת חוו"ד על הביטוח שלהם? 2. Compaq cq62-200sj WU828EA http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5657 על פי מה שבדקתי כמה מחשבי קומפאק כתוב שזכירון הוא 667 MHZ, האם זה אמור להאט את המחשב? תודה רבה לעונים!
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני יודע שבד"כ אתם לא אוהבים ג'נרי - לכאן כנראה שגם המארז וגם הספק ג'נרים. לגבי שאר החלקים - הם בסדר?המחיר? המטרה היא עבודה משרדית, ושימוש של המחשב כמרכז מדיה - מחובר לTV באופן קבוע. האם יש לדעתכם מפרט אחר טוב יותר במחיר הזה? http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=739247 תודה מראש, ניר.
-
- 2 תגובות
- 614 צפיות
-
-
אני מתפתה ללכת כל ההצעות של המחשבים המוכנים ב KSP ב 1500 (מעבד E7500 ולוח G41 של גיג'הביט במקום אסוס...) מה דעתכם ? הספק כח שהם נותנים (גולדןטיגר) שווה משהוא? מהמחשב אין כמעט שום דרישות (אופיס אינטרנט) אבל חשבון שיהיה אמין. אפשר לעשות משהוא אחר בסכום של 1500 שח ? (מהמבחר של KSP ולוח אם של גיג'הביט ...)
-
- 4 תגובות
- 828 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיפות לא לחרוג מ-3500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? בעיקר משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). שימוש יום יומי, אין תוכנות כבדות מיוחדות. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? חשבתי לרכוש בנפרד בקרוב LG E2240T, אם יש הצעות אחרות בטווח מחירים אני אשמח. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? RPG למיניהם ומזדמנים (חדשים בעיקר) …
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
(שמתי לפני יומיים בפורום של קולנוע ביתי אבל כנראה לא התאים לשם - אם אפשר למחוק אותו משם) ערב טוב, יש לי מחשב פנטיום 4 כפול ליבה שאני מעוניין להפוך למדיה סנטר - צפייה בסרטים ע"ג LCD 42 אינץ + הקלטה של תכנים ממיר YES רמת הרעש מהמחשב הקיים לא מפריעה לי. מספר שאלות - איזה כרטיס מסך להוסיף עם יציאת HDMI בתקציב המינמאלי שניתן ? איזה כרטיס טלוויזיה כדאי להוסיף שיוכל להקליט תוכניות מהממיר של YES ? - אם יש כרטיס שיכול להתחבר בצורה אוטומטית ללוח השידורים של YES זה הכי טוב- שוב איזה כרטיס בתקציב המינמאלי שניתן. שלט - איזה שלט כדאי למרחק של עד 5 מטר. האם השלט ישלוט על כל יכולות המחשב ? (כולל שליטה בצפייה והקלטה) ? תודה רבה !
-
- 1 תגובה
- 575 צפיות
-
-
שלום לכל חברי הפורום, הפנו אותי אליכם ליעוץ. אני מנסה להתביית על דגם או שניים בשביל ההורים, שישתמשו בנייד לצורך גלישה בעיקר. כבר היום משתמשים בנייד לגלישה, אבל הוא נורא חלש (500 MB זכרון למשל). המסך צריך להיות לא קטן מדי כדי לא להקשות על הקריאה, כנראה 13-15". חובה חיבור ווי-פיי מובנה (ככל הנראה טריוויאלי בימינו). רצוי ביותר מעבד כפול ליבה ולפחות 2 ג'יגה זכרון כדי לא להתקע על שטויות. כמו כן, רצוי שיהיה דגם שמוכר כאמין ובעל חברה שנותנת שירות איכותי. ההורים אינם tech-wiz-ים. פרט לכך, אין דרישות נוספות (בלוטות, גודל הארד דיסק, כרטיס מסך לא חשובים). חיי סוללה סבירים אבל בסדר שיהיה על גם חשמל רוב הזמן. משקל לא קריטי, רוב הזמן יהיה על שולחן \ ספה. אשמח מאד לקבל המלצה על דגמים.
-
- 1 תגובה
- 575 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי כרגע מחשב HP HDX16T, מכשיר ממש חזק, עם מסך מצויין ומקלדת מצויינת, ואני מזמן משתמש בו להצגת מצגות, ולאחרונה אני מרגיש לא בנוח לסחוב את הנייד הענק הזה, ואני מחפש מחשב יותר קטן לזה. יש לי כבר NETBOOK קטן, ואני כמעט לא משתמש בו, משום שלפי טעמי הוא ממש לא שימושי בעבודה ממשוכת מול המסך הקטן, והעובדה שקשה למצוא דגם מספיק חזק שיריץ סרטי HD 720P שאני חייב להריץ עליו לכן אני מחפש כעת מחשב נייד בגודל בינוני, ונראה לי שגודל 14" או 14.1" הוא הכי מתאים. מה שחשוב לי: 1) מסך נוח וחד לעבודה יחסית ממושכת (OFFICE וגלישה) 2) מקלדת נוחה להקלדה אנטנסיבית 3) מעבד מספיק חזק שיריץ קבצי HD 720P באופן חלק - אין צורך בהרצת משחקים בכלל!! 4) משקל וגודל קטן, אם כי לא חייב להיו…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכל גאוני המחשבים כאן אני סטודנטית ומעוניינת לרכוש מחשב נייד למטרות בסיסיות (יישומי אופיס, SPSS, אינטרנט, סרטונים/סרטים וכו'). כך שאני לא זקוקה למחשב עם מפרט מפלצתי לגיימרים... אך אני צריכה שתהיה לו מקלדת מלאה ונוחה להקלדה (עיקר העבודה בו היא בWORD), סוללה שתחזיק עד מינימום 4 שעות, רצוי שלא יתלכלך מהר (כי הבנתי שיש מחשבים שכל נגיעה נראית עליהם), שעוצמת הקול תהיה מספקת וברורה, שלא יתחמם מהר והרבה, ושלא יהיה כבד מידי (כי אני מהעדינות האלה חח). לגבי העיצוב שלו - מאוד חשוב לי שהוא יהיה ורוד...אבל אני יכולה גם לרכוש סקין ולכן זאת לא הבעיה העיקרית. התקציב הוא עד 4,000 ש"ח. אני מקווה שלא הפצצתי בדרישות הידע שלי במחשבים הוא לא מקצועי כמו שלכם ולכן כל טיפ שתתנו יעזור לי ש…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, קיימים מחשבים עם מסך בגודל 15.6'' עם רזולוציה "רגילה" - 1366X768 וקיימים עם רזולוצית "FULL HD" - כלומר 1920X1080. השאלה היא, איך זה מתבטא בעבודה היומיומית ? האם האייקונים והכל קטנים משמעותית ב- full_hd ? אם אני מפעיל משחק ברזולוציה "רגילה" על מסך full_hd, הוא יראה פחות טוב מישירות על מסך בעל רזולוציה "רגילה" ? תודה !
-
- 6 תגובות
- 932 צפיות
-
-
בבקשה מפרטים אך ורק מ KSP, כיוון שאין לי חנות מחשבים מוכרת אחרת באיזור בו אני גר. לא משנה AMD או Intel. העדפה ל 2GB זכרון RAM, כיוון שכדיי לנצל 4GB אצטרך להתקין מ"ה של 64 ביט ואני לא מעוניין. שימושים משרדיים: אינטרנט, אופיס, משחקים בעלי גרפיקה קלה. בבקשה שהמחשב יכלול גם צורב. ויכלול חיבור לטלוויזיה מלוח האם. אם יש המלצה על מקלדת ועכבר (לא משנה אם אלחוטיים או חוטיים, העיקר שיהיה שימוש נוח בהם ואם אלחוטי שיהיה נוח לטעינה ולא מסורבל). טווח מחירים עד 1,700 ש"ח. אם תהיה חריגה קטנה לא נורא, בלבד שהמחשב יהיה טוב יותר משמעותית מללא חריגה. אם יש המלצה על מקלדת ועכבר, תוסיפו לתקציב עוד 200-300 ש"ח. (אפשר לשחק קצת עם המחירים, לא מוכרח שה-300 ש"ח יהיו מוקדשים למקלדת ועכבר ולא לחומרה …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היי אני צריך מחשב שיכול לתמוך בתוכנות של עיצוב פנים כמו AutoCad, 3D Max, Arch Plus, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop התקציב שלי הוא כ-4000 ש"ח תודה שחר
-
- 0 תגובות
- 595 צפיות
-
-
שלום לכולם. בהמשך ל- http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=476106.0 קיבלתי הצעת מחיר ממכר לגבי המפרט הבא. תאמרו לי מה דעתכם: לוח אם- gigabyte GA-P55-US3L מעבד- Intel i5 650 3.2GHZ 4MB 1333MHz קירור למעבד- Zalman CPU cooler CNPS7000c זכרון- Kingston 4GB kit DDR3 1333MHz דיסק קשיח- Hitachi 1TB 7200rpm SATA 2 מארז- Cooler Master CM690 ספק כוח- Zalman 500W + Active PFC ZM500-ST כרטיס מסך- Sparkle GeForce GTS450 1GB HDTV+DVI כונן אופטי- Nec AD-7200 כל זה במחיר 3200 ש"ח. אני מוריד את הכונן אופטי- חסכתי עוד 100 שקל. איך זה בהשוואה למפרט שהוצע כאן? http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=476106.msg4070951#msg4070951 האם יש הבדלים ביצועים משמעותיים בין ה-i5 לבין הפנו…
-
- 2 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום לכולם, בקרוב אני הולך לקבל מחשב חדש שאני לא ממש רוצה אותו. המחשב הוא שלDell Optiplex 780 עם מעבד Q9400 2GB DD3 1066mhz אפשר להרחיב עד 8. כרטיס מסך REDEON 4650 500GB הארד דיסק 16X DVD RW יציאת רשת, מקלדת ועכבר USB + מסך 20אינצ' MAG TP2053W אודה לתגובתכם, מוש.
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-
-
מעבד: [..] AMD PHENOM II X4 965 (3.4GHz) - BLACK EDITION - BOX ₪847 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-MA770-UD3 ₪400 כרטיס מסך: [..] PALIT GTX460 SONIC PLATINUM 1GB GDDR5 - RETAIL ₪1348 ספק כוח: [..] SEASONIC S12II 620W BRONZE - RETAIL - זמין במלאי ₪413 דיסק קשיח: [..] SAMSUNG F3 1TB SATA2 ₪310 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקת מאמץ 24 שעות + בדיקות מקיפות (חינם לחברי הפורומים להזמנות מעל 3000 ש"ח !) ₪0 מחיר סופי: ₪3318 המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il יש לי כבר זכרונות 4GB DDR2 מה אתם אומרים ?
-
- 0 תגובות
- 551 צפיות
-
-
המחשב הוא בעיקר לגלישה באינטרנט ומוזיקה בלי משחקים, הוא בא בתור חבילה מחנות מחשבים שהיא לא רשת. מעבד- intel e6500 לוח אם- ASUS P5G41T זיכרון- 2gb ddr 3 צורב דיוידי דיסק קשיח של 500gb כרטיס מסך מובנה. שווה 1500 שקל בשביל הצרכים שלי?
-
- 1 תגובה
- 694 צפיות
-
-
שלום לכולם. רכשתי את המחשב הזה לפי המלצתכם ויש לי שאלה קטנה. ניסיתי להתקין עליו PES 2010 ולא הצלחתי להפעיל אותו כי לכרטיס מסך פה (מובנה של INTEL) יש רק 64MB ורשום בהגדרות של המשחק שזה לא מספיק - מינימום 128MB. אני יודע שיש לו גם זיכרון משותף של אם אני לא טועה 768MB משהו כזה. רציתי לשאול אם יש איזושהי דרך להפעיל את המשחק? תודה רבה =]
-
- 0 תגובות
- 582 צפיות
-
-
שלום חברים, אחרי בדיקה בפורום ומפמרטים המומלצים הכנתי לעצמי מפרט למחשב HTPC. השימושים שלי הם בעיקר לקולנוע ביתי וקצת למשחקים. לא מתוכנן אוברקלוק, התקציב הוא עד 3500 למרות שאני בניתי בקצת פחות. AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪559 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2057 Gigabyte MA785GMT-UD2H AMD785G CHIPSET, יחידות 1 ₪440 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1158 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ , יחידות 1 ₪313 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1257 PowerColor ATI Radeon 5750 1GB GDDR5 HDMI, יחידות 1 ₪672 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1311 צורב Samsung SHS223 x 22 Sata- ATA Black, יחידות 1 ₪116…
-
- 6 תגובות
- 813 צפיות
-
-
היי, אני סטודנטית שנה א' חשבנאות וכלכלה , מעוניינת לרכוש מחשב נייד אין לי צריכים מיוחדים - עבודות , סרטים ואינטרנט אני מעוניינת במחשב עד 3000 חשוב לי שיהיה מחשב עם אורך חיים רב חשוב לי שתהיה קליטה טובה מבחינת האינטרנט חשוב לי שיהיה הרבה מקום לגבי גודל המסך - אמחש גם להמלצות * מעדיפה שזאת תהיה חברה עם שירות איכותי ללקוח - שנותנת מענה מהיה ואיכותי אין לי בעיה להוסיף מעט על מנת לקבל מחשב איכותי יותר אם הוספת הכסף היא קריטית אשמח להמלצות ספיציפיות של מחשבים ניידים תודה , טובה
-
- 0 תגובות
- 672 צפיות
-
-
אני מתלבט בין שני מחשבים ניידים לשימוש כללי וקצת גיימינג, אשר יצאו מדי פעם מהבית. לכן גודל המסך הרצוי הוא 15 אינץ'. התקציב שלי הוא עד 5,000 ש"ח, אבל עדיף קצת פחות. מועמד אחד הוא: http://www.grafpc.co.il/sg_product~5741GI5~2~0.htm לאחר שדרוג ל-3 שנות אחריות, מחירו 4,200 ש"ח. המועמד השני עם מפרט כמעט זהה הוא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_479_3410&products_id=31077 הסיבה שאני נוטה לדל הם שהם יצרן מוכר יותר, עם נותן שירות גדול יותר בארץ, אבל האם לדעתכם יש סיבה להשקיע ב-Dell עוד 400 ש"ח? איך אמורים להיות המחשבים של אייסר? אני התנסתי עם מחשב אחד שלהם, והארגונומיה שלו הייתה לא כל כך טובה. מישהו התנסה בקבלת שירות מטלדור היבואן של אייסר?
-
- 3 תגובות
- 724 צפיות
-
-
ממה שהבנתי מוכרים אותו בארץ רק עם סוללה של 48, מה שמספיק ל10 שעות +-, אבל זה עדיין הרבה מאד. יש מחשבים אחרים יותר מומלצים בקטגוריה של ה-10 אינץ'? כמובן שהמחשב הוא לצורכי אופיס מיילים וגלישה באינטרנט בלבד.
-
- 0 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום אני מתחיל ללמוד אדריכלות בקרוב ואני מחפש מחשב נייד חזק בדקתי את ה dell studio 1558 ולאחר התיעצויות והשוואות, נראה לי שהמפרט אידיאלי לצרכים שלי בהתאם לתקציב. יש רק בעיה אחת - הוא מגיע עם מסך מבריק. אשמח לקבל הצעות למפרט מקביל פחות או יותר עם מסך מט (לפי מה שהבנתי זה די קריטי בשימוש באולמות\חדרים עם הרבה תאורה וכו) דגש על מעבד i5 4GB (אידיאלי) רזולוציה גבוהה כרטיס מסך איכותי תודה
-
- 0 תגובות
- 586 צפיות
-
-
שלום, לאחר התלבטויות והתייעצויות הגעתי למפרט, ואני אשמח לשמוע את דעתכם (האם הוא טוב? כדאי לשפר משהו? וכו' - במידה וכדאי לשפר משהו, אפשר להגדיל מעט את התקציב). המחשב יריץ מעט מאוד משחקים (בהגדרות לא גבוהות), ומיועד לשימוש כללי (גלישה, אופיס וכו') וגם פוטושופ. השקט לא קריטי, אבל ניסיתי להגיע למפרט שקט יחסית. לקחתי ספק חזק ואיכותי בשביל להיות בטוח שהוא יחזיק שדרוג עתידי של כרטיס מסך, וכן הוספת זיכרון ודיסקים קשיחים (וכן בגלל שהוא יחסית שקט). המפרט: מארז: אני אשתמש במארז קיים Compucase 6A19 צורב: אני אשתמש בצורב קיים של NEC (כשהוא יחליט למות אחליף אותו). כרטיס מסך: אני אשתמש בכרטיס הקיים, 9600GT (גרסה עם OC). בנוסף, אקנה: מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - BOX - זמי…
-
- 5 תגובות
- 843 צפיות
-