עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, קודם כל סליחה מקרב לב על הפתיחה הנוספת... אבל זה די דחוף, אני מעוניין להזמין מחר היות ולא תיהיה לי האפשרות להזמין כל השבוע. התקציב המקסימלי זה 6000 ש"ח (הכווונה עם חריגה, אין אפשרות לחרוג מסכום זה גם ב- 50 שקלים). המחשב ישמש בעיקר למשחקים (וסרטים באיכות HD), אך מידי פעם לעבודות של תיכנות ולעיתים רחוקות פוטושופ. המסך כולל בתקציב, ההגדות גרפיות מתוכננות להכי גבוהות. אין צורך בציוד הקיפי, השקט חשוב לא ברמה גבוה ביותר, אלא יותר שלא יהיה רקע של טקרטור ובית חרושת בחדר. כרגע אני לא רואה OC מיזמן... אולי בעוד 4 שנים, החנות תיהיה סקיי ואני מעוניין בהרכבה. הציעו לי את המפרט הזה בסקיי: Intel core i5 760 Tray Arctic Cooling Freezer 7 pro rev. 2 Gigabyte GA-P55-US3L Kingston DD…

• 2 תגובות
    • 619 צפיות
  2. Started by manshush,

1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4200 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? להשדל לא לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 17 אינץ' אבל לא רלוונטי כי נקנה מסך חדש בקרוב. * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? כל המשחקים, כבדים ולא כבדים. * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוה במסגרת התקציב. 3…

3. Started by spmguy,

הייתי רוצה להתייעץ לגבי המפרט שכבר בחרתי, ואם אפשר אולי להביא תיקונים למפרט או הצעות אחרות לשיפור: מעבד : AMD Phenom II x6 1055t -http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=760896 כרטיס מסך : Nvidia GTS 450 - http://www.pandas.co.il/product_info.php?advertisor=zap&products_id=30972 ראם : G.skill 4gb - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748043 לוח אם : Asus M4A89GTD pro - http://www.zap.co.il/search.aspx?keyword=M4A89GTD%20 ספק : 750W Cooler Master GX -http://www.zap.co.il/models.aspx?sog=c-powersupply&db125735=313028&db135521=166497&db142400=142408- דיסק קשיח : Western Digital 500gb WD5000AAKS - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=574560 כונן : LG DV…

• 1 תגובה
    • 655 צפיות
  4. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) בעיקר, פה ושם קצת משחקים קלים, או צפיה בסרטים * גודל המסך? מסך בגודל 13 או 14 אפשר גם 15 * משקל רצוי? עד 2.7 ק"ג בעקרון זה לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? בערך 3-4 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חובה, אבל אשמח אם זה יכנס במסגרת התקציב * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250-320 * צורב DVD? כן חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כמה שיותר זמן אחריות יותר טוב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיפות לחברה עם שירות טוב. בנוסף כדאי ש: המחשב יהיה קשיח וחזק פיזית משהו שלא יתפרק עד כמה שהתקציב מאפשר עדיפות למסך מאט זכרון 2 או 3 ג'גה במהירות 5400 כי הבנתי שזה עוזר בזמן סוללה עדיפות למעבדי אינטל

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by SagroN,

שלום לכולם. אני אישית קניתי לפני קצת פחות משנה(דצמבר 2009) מחשב חדש ב5K שאותו גם חבר שלי קנה. אז אני די מעודכן בנושא החומרה. תוכלו להסתכל במפרט שיש לי בצד ולראות שהמפרט הנ"ל מאוד דומה למפרט שלי יש חוץ משינויים קטנים ששופרו ב8-9 חודשים הללו שעדיפים בשבילו. אז הנה המפרט: מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.8GHz 760 - BOX - זמין במלאי ₪989 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55A-UD3 ₪720 זיכרון: [..] G.SKILL "ECO" 4096MB (2048MBX2) DDR3 1600 CL7 - זמין במלאי ₪611 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE HD5850 1GB GDDR5 - RETAIL - זמין במלאי ₪1479 צורב DVD: [..] ASUS DVDRW DRW-24B1LT X24 - LIGHT SCRIBE - SATA - RETAIL ₪161 מארז: [..] LANCOOL PC-K60B w/o PSU ₪422 ספק כוח: [..] SEASONIC M12II 620W BRONZE …

• 25 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. Started by aviv00,

פרטים על הבטרייה: Field Value Power Management Properties Current Power Source Battery Battery Status 37 % (Unknown) Full Battery Lifetime Unknown Remaining Battery Lifetime 4046 sec (1 hours, 7 min, 26 sec) Battery Properties Device Name 42T4853 Manufacturer LGC 11 Serial Number 55946 Unique ID 55946LGC 1142T4853 Battery Type Rechargeable Li-Ion Designed Capacity 93600 mWh Fully Charged Capacity 91480 mWh Current Capacity 33600 mWh (37 %) Voltage 11067 mV Wear Level 2 % Power State Discharging Discharge Rate 29703 mW היי הטענתי את הבטרייה 15 פעמים ויש כבר בלאי של שני אחוזים זה נורמלי ?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by vempa,

בהמשך לפוסט שפתחתי שבוע שעבר, הגעתי לשני הדגמים שבכותרת. התקציב כ 800$. כמעט הכל ידוע, המעבד של הסמסונג קצת יותר מתקדם והסמסונג כולל דיסק אופטי (לא ממש זקוק לו). האסוס עם כרטיס מסך עם זכרון של 1 גיגה לעומת 512 של בסמסונג. מה שאותי באמת מעניין זה איכות הבניה והעיצוב, לצערי לא מצאתי חנות באזור רחובות המחזיקה את הדגמים בתצוגה. כיום יש לי IBM T43 אשר בנוי כמו טנק. אני מחפש מחשב בנוי טוב אבל גם מעוצב אטרקטיבי ודק. מי עדיף משניהם מבחינת איכות בניה וחומרים? בברכה.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by yambtz,

שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד לידידה שלי. אנחנו לומדים ביולוגיה ככה שכוח חישוב ויכולות גרפיות פורצות דרך הם ממש לא נחוצות. מה שחשוב לה זה שהוא יהיה עם מסך 15 אינץ'. השימוש העיקרי הוא ללימודים והרבה, כלומר שעות ארוכות של עבודה משרדית ואינטרנט. חשוב שלא יהיו בעיות קליטה עם האלחוטי (לא יודע עם זה בעיה בדגמים מסויימים, אבל האלחוטי מאוד חשוב). זהו, מעבר לזה רק שיהיה נוח, ועד כמה שמחשב 15 אינץ' יכול להיות קל היא בטח תשמח. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 719 צפיות
  9. Started by Harbi,

שימוש של אופיס, קצת אינטרנט קצת משחקים הרכיבו לי משהו תגידו מה דעתכם:

• 0 תגובות
    • 678 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידת הצורך ניתן לחרוג עד 6000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? מיועד בעיקר לגיימינג. יחובר למסך Full HD. שימושים נוספים - קצת פוטושופ, מטלב, סרטים וסדרות וכדומה. נדרש להריץ משחקים מודרניים ב-Full HD בהגדרות גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אני כבר יודע איזה מסך אקנה, אז לא צריך לכלול אותו בתקציב. נדרשים רמקולים (2.1 מספיק, אין לי כוונה למתוח כבלים לסראונד), עכבר ומקלדת (אין צורך בציוד גיימינג מטורף, מקלדת נורמלית ועכבר בסגנון MX518 יספיקו). 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צריך…

• 1 תגובה
    • 618 צפיות
  11. מטרות המחשב: עבודות משרדיות שכוללות גם ובעיקר כתיבת קוד. גודל המסך: בסביבות ה- 15.6". משקל רצוי: בסביבות ה- 2.7 ק"ג. זמן סוללה: אני מתכוון להשתמש בו בעיקר מחובר לחשמל אבל שיחזיק משהו כמו 3 שעות או כל זמן סביר אחר לדעתכם. יציאות מיוחדות: הסטנדרטיות כמו DVI ו- HDMI (זה כבר סטנדרנט היום, נכון?). בלוטות': לא חייב, אני כנראה לא הולך להשתמש בזה. כונן קשיח: שיהיה לפחות 320GB. צורב DVD: בהחלט. אחריות בינלאומית: לא חובה בכלל. העדפה לחברה: אין לי העדפה.

• 0 תגובות
    • 686 צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד כ500 ש"ח מעל התקציב. 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? משחקים כבדים ו Virtualization א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). בעיקר משחקים ויהיה שימוש תדיר במחשב, לרוב דולק 24/7. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1280x1024 19 אינץ' * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כבדים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שיותר גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלד…

• 1 תגובה
    • 735 צפיות
  13. Started by lev-27,

מדובר במחשב לאחי. שימושים עיקריים גלישה באינטרנט, משחקים (בעיקר MMORPG) AMD Athlon II X4 640 2mb 3000Mhz Box 4GB Crucial DDR 3 - 1333 - Crucial Original GIGABYTE GA-880GA-UD3H (880GA) 2 x USB3 + 6 xSATA3 CrossfireX+DVI + HDMI + VGA - ATX Sapphire ATI 5770 1GB DDR5 - RETAIL Enermax PRO82+ Series (EPR425AWT) 425W PSU הוא לא יעשה OC. אולי קטן. לא משהו משמעותי. סה"כ 2800 ש"ח.

• 7 תגובות
    • 644 צפיות
  14. יש לי נייד מדגם Hp dv5 1209ax ורציתי לדעת אם אני יכול להחליף את כל הפנים שלו זאת אומרת הכל כולל לוח אם מעבד כרטיס מסך בקיצור הכל ולהכניס לו את הנתונים של המחשב הזה dv5-1190ej שהם אותו מידות ואותו בנייה של הפאנל והמסך.. יכולים לעשות את זה במעבדה כל שהיא בארץ למשל ב dcs שזה מעבדת מחשבים של hp

15. שלום לכולם, אני עובר לחו"ל לתקופה של בערך שנה (לאירופה- אזור שמחשבים עולים יותר מישראל, אז עדיף לקנות פה בארץ) לצערי לקחת את המחשב השולחני הנחמד שלי יהיה סרבול בעייתי ועלול לגרום לשתלומים מיותרים בכל מה שקשור למכס וכו'... הברירה היחידה שלי כרגע היא להשאיר אותו מאחורה ולקנות מחשב נייד... אלא אם למישהו יש רעיון מתוחכם. אני מחפש משהו שיחליף אותו פחות או יותר... ברור לי שאין לי סיכוי למצוא מחשב נייד שייתן לי את אותן יכולות בטווח המחירים הנ"ל אז אני אתפשר על משהו שייתן לי ביצועים טובים, יכולת לשחק במשחקים החדשים היום בהגדרות סבירות (לא מעוניין ב FPS, זה מוריד מהעול). חשוב לי מסך גדול... לפחות 15" כ. קשיח של לפחות 500GB, להבנתי ההבדל בין 5400 ל 7200 RPM הוא יחסית זניח לשי…

• 17 תגובות
    • 2.6k צפיות
  16. היי, אני כמעט סגור על המחשב הנ"ל, אך יש לי כמה שאלות: - עד כמה הוא מתחמם בעבודה משרדית ועד כמה כאשר משחקים ? - זמני סוללה ??? - האם ה-HD 5400 יהיה מינוס רציני בשביל אינטרנט/אוניברסיטה/תכנות, או שההשפעה תהיה זניחה ? (אני לא הולך לעבוד עם קבצים גדולים בסגנון עריכת וידאו או גרפיקה מעבר לתחביב). הבנתי שלמשחקים אין בעיה מיוחדת ... ראיתי אותו והוא נראה הרבה יותר מסיבי חיצונית מה- pavilion 3050EJ (לטובה) זהו .. מקווה לקבל תשובות ולהתחדש במחשב חדש אחרי 7 שנים

• 2 תגובות
    • 853 צפיות
  17. Started by yagi,

שלום. אני מחפש לקנות מחשב נייד וההבנה שלי בשוק היום דלה מאוד. אני צריך מחשב שיתאים לי ללימודים לתקופה של הארבע שנים הקרובות ובנוסף שיוכל להפעיל משחקים בצורה נורמלית-לא איזה כרטיס מסך מטורף אבל משהו שיחזיק מעמד עם משחקים. התקציב שלי הוא בין 4-5 אלף כשאפשר לחרוג קצת מעל במידת הצורך. אני ישמח למפרט מפורט כולל מחירים כדי לדעת מה טוב ואיפה אני עומד מבחינת המוצרים בשוק. תודה. אם צריך עוד פירוט בקשר למה שאני מחפש במחשב רק תודיעו!

• 0 תגובות
    • 523 צפיות
  18. Started by Oranl,

אהלן! צריך את עזרתכם בבניית מפרט למחשב HTPC בתקציב של עד 2K גג.. הדרישות הן כונן גדול, ספק קטן וצריכת חשמל נמוכה. הרכבתי את המפרט הבא, מה דעתכם? Intel GOLDTREE DG43GT, יחידות 1 ₪430 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=6174 Intel DUAL CORE E6500 2.93GHz 2Mb 1066mhz BOX, יחידות 1 ₪400 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=6787 WD 1TB 7200RPM 64MB GREEN SATA2, יחידות 1 ₪310 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=6716 G.SKILL DDR2 2048MB 800MHZ CL5, יחידות 1 ₪200 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=4963 Gigabyte GV-R435OC-512I Radeon HD4350 512MB GDDR2 PCIE, יחידות 1 ₪200 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=7882 COMPUCASE…

• 4 תגובות
    • 603 צפיות
  19. Started by henz12345,

* מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים (CS1.6/CSS) לא חושב על משחקים נוספים), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך (: * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? אין לי בעיה שהמחשב יהיה מחובר כל הזמן לחשמל, אך אני רוצה מחשב עם זמן סוללה סביר שיהיה ניתן לשבת איתו בחוץ/בסלון/אצל חבר ולא יכבה אחרי שעה של עבודה, אני רוצה סביב ה3 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - המחשב לפעמים יהיה מחובר למסך 32" HD READY דרך חיבור HDMI כך שיש צורך בחיבור HDMI. * בלוטות? יש צורך. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB - כמה שיותר, יותר טוב. * צורב DVD? יש צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? נדרשת אחריות, לא יוד…

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  20. Started by Phyro,

קרוב משפחה צריך מחשב חדש, התקציב שלו זה עד 4K עדיף פחות, הוא מתקשה להרשם לפורום אז אני שולח את זה בשמו ... 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! - 4K מקסימום האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? - לנסות לחסוך. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לחסוך! 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? - מחשב ביתי, עבודה כללית כולל משחקים. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). - לעבודה יומיומית. ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? - אין צורך במסך * לאיזה סוג …

• 0 תגובות
    • 571 צפיות
  21. Started by Ovid,

שלום, חבר שלי ביקש לעזור לו למצוא נייד טוב, ואני חשבתי בכיוון ה EDGE והG62 השימושים הם די בסיסיים, אין צורך בכרטיס או מעבד חזק במיוחד למשחקים. אבל שיריץ 1080P ושלא תיהיה בעיה עם מולטיטסקינג.אני מניח ש4500HD יספיק לזה. רצוי סוללה טובה ,משקל נמוך יחסית. המסך חייב להיות 15" . יהיה נחמד אם הטראקפד יתמוך במולטי-טאצ' , לא מולטיטאצ' אמיתי אלא דברים כמו pinch-to-zoom . והענין של איכות בנייה כמובן, שלא ירגיש כמו פלסטיק שלא הדביקו טוב. תודה.

• 0 תגובות
    • 812 צפיות
  22. שלום לכולם, אני עובד בתור איש IT, מפתח (visual studio 2010) ומשחק (משחקים כבדים) בזמני החופשי. הנייד שקיבלתי מהחברה (XPS 1330) פשוט לא מתאים לי, וערכי הDPC LATENCY הגבוהים שלו פשוט הורגים כל שיר או משחק שאני מנסה להריץ. ברצוני לשדרג למחשב נייד חזק הרבה יותר, ואיכות הבניה חשובה לי מאוד. אלך ע"פ הסעיפים במדריך: * גודל המסך? 15'' * משקל רצוי? לא כל כך משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שעתיים-שלוש של עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) אשמח לכמה שיותר, אבל לא בראש הרשימה. * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320 * צורב DVD? כן, אפילו BLURAY. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא קריטי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?…

23. שלום לכלום, אני מעוניין לרכוש מחשב בעל תכונות הבאות: חברה: Asus או Lenovo מסך: 12.1 או 13.3 מטרת השימוש במחשב: סרטי HD, סוללה חזקה לשימוש רב במהלך נסיעות. ישמוי אופיס וגלישה באינטרנט. מידי פעם גם יישומים כגון Matlab או Mathematica. מבחינת משחקים: לרוב אני משחק במשחקים מאוד ישנים, ואם כבר אז משחקי אסטרטגיה. אני מתלבט בין Asus 1215N, לבין להשקיע עוד 300 דולר וללכת על מחשב כמו ASUS U35JC-A1

24. שלום לכם ותודה שאתם פה כדי לעזור לנו. 1. תקציב מ2000 עד 3500שח, אם אפשר לחסוך יהיה בסדר גמור. 2.קונה מישראל, אם אפשר חנות ממרכז. 3.מטרת המחשב יהיה אינטרנט סרטים וצ'ט. 4.גודל מסך- 14, 15.4, 15.6. בבקשה רק מסך לד או אם יש משהו יותר איכותי. 5.משקל רצוי, אני לא בידיוק יודע, אבל שלא יהיה כבד מידי, במספרים אני לא יודע ממש להגיד. עד 3קילו. (אני לא יודע, מה שיש) לא מתכוון לסחוב אותו לכל מקום. 6. 5-6 שעות יהיה בסדר, אם אפשר עוד רק יתרום לי. 7.בלי יציאות מיוחדות. 8. לא משנה, אם יהיה בלוטוט או לא. 9. גודל מינימלי של דיסק קשיח 250GB 10.עם צורב די וי די בבקשה. 11. אחריות רק בארץ, שיהיה כמה שיותר, וחברה ממלצת ידעוה וטובה. 12. ללא ממש אכפת לי החברה, רק שהמחשב יהיה יפה ועם מסך לד ומקלדת …

• 2 תגובות
    • 796 צפיות
  25. שלום רב אני מרצה באוניברסיטה, אך כיוון שאיני מתמחה במחשבים אשמח מאוד לעזרתכם בבחירת מחשב נייד. תקציב: 3000-4000 שקל מטרות המחשב: עבודה עם יישומי האופיס (בדגש על מצגות Powerpoint וקטעי וידאו), כתיבת מסמכים וגלישה באינטרנט. דברים בסיסיים ולא משהו כבד או מורכב. אין לי צורך במשחקים או תוכנות גרפיות מסובכות (אני מלמד פסיכולוגיה ולא אדריכלות...). גודל המסך: רצוי משהו שיהיה קל לשאת אך לא קטן מדי. כנראה בסדר גודל של סדרת Thinkpad (קצת יותר קטן מ 15"). משקל: שיהיה סביר. רצוי קל. זמן סוללה: ארוך ככל שניתן. יציאות: סטנדרטיות. יציאה למקרן בארקו, USB וכדומה. בלוטות': לא קריטי גודל כונן קשיח: גודל סביר. אין צורך במשהו גדול במיוחד. כונן אופטי: נראה לי שכן הערה נוספת: יש לי גם…

• 19 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים