ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,433 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? כ-2500 ש"ח, אם אפשרות לחריגות קטנות לפה ולשם 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים בעיקר, אך גם קצת מכל השאר (פוטושופ, אינטרנט, וכו') 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי? כונן דיסקטים אולי? 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבע…
-
- 8 תגובות
- 948 צפיות
-
-
-------------------------------------------------------------------------------- המלצה למשב מדיה סנטר HTPC עד 2000 ש"ח לא כולל ציוד הקפי המחשב מיועד לצפיה בסרטים גלישה ישומי אופיס בלבד (לא למשחקים ) יחובר למסך LCD בסלון מה דעתכם על המפרט הבא : מערכת מחשב מבוססת: Intel DUAL CORE E5400 2.7GHz 2Mb 800mhz BOX Intel GOLDTREE DG43GT הכולל יציאות DVI ו HDMI! WD 500GB 7200RPM 32MB SATA2 NEC/SAMSUNG DVDRW X22 SATA BLACK PATRIOT/GSKILL/KINGSTON 2GB DDR2 800MHZ Compucase 7328 300W תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 948 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כמובן שלנסות לחסוך.. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית בעיקר ( Photoshop, Lightroom ..) לעיתים רחוקות עריכת וידאו. שימושים כלליים נוספים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? חשוב - 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך…
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר טוב מתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב וזקוק למחשב חדש. הדרישות הן דיי בסיסיות - אופיס, מוזיקה, סרטים. משקל - שיהיה סביר - נניח עד 2.2 ק"ג. כונן אופטי - שיהיה (למרות שנראה לי שכבר אין שימוש לכוננים כאלה) הרד דיסק - 250GB זה הסטנדרט, לא? אחריות - כמה שיותר. זמן סוללה - לא יותר מדי קריטי. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
דוד שלי נוסע לארה"ב וקונה לי מחשב נייד אם מישהו יכול להמליץ לי על דגם טוב בסביבות 600-700$ שיכול גם להריץ משחקים כמו FIFA/NBA באיכות טובה גודל מסך 15"/17", כונן DVD+צורב גודל כונן קשיח לפחות 150GB עם מערכת הפעלה
-
- 6 תגובות
- 948 צפיות
-
-
אני מחפש נייד עם מעבד אינטל דור 3 Ivy Bridge לעבודות משרדיות, גלישה באינטרנט ותוכנת ניהול עסקים אני מחפש מעבד i5 מסך 15.6 אינץ תקציב עד 3300 שח לא בטוח לגבי כמות הזכרון המומלצת כיום, ואיזה עוד אפשרויות קיימות? מה מומלץ?
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
מבקש המלצות למפרט מחשב עד 8000 ש"ח ללא מסך המחשב מיועד לכריכת וידיאו ותמונות בעיקר אבל גם למשחקים לפעמים כמו כן מהו הלוח הכי טוב היום בשוק ? תודה
-
- 11 תגובות
- 948 צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות DELL Inspiron 6400 ואני רוצה לדעת מה בדיוק מגיע יחד עם המחשב עצמו בקופסא? יש דיסק של ווינדוס? יש רישיונות? תוכנות נוספות? בנוסף אני רוצה לדעת אם יש מחיצת שחזור של המחשב, או דיסקים לשחזור המערכת (כמו עם IBM) לכל בעלי DELL: אתם מרוצים מהנייד שלכם? יש לכם הערות לגבי המחשב הזה: http://www.notebookclub.co.il/prod-ins-6400-ati.htm (תקציב 7000 ש"ח)
-
- 5 תגובות
- 948 צפיות
-
-
מעבד: AMD ATHLON 64 6400 BLACK EDITION+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 125W - 3.2GHz 1MB CACHE - ADX6400CZWOF - BOX - אל תנסו לשכנע אותי ללכת על אינטל במקום...זה לא יקרה לוח אם: GIGABYTE GA-MA78GM-S2H ¤456 מסך: LG LCD 19" L1972HR 2ms DVI ¤1454 - התנסתי עם המסך ונורא התרשמתי, אז אני לא חושב שאני אחליף, אבל הצעות יתקבלו בברכה בכל זאת. כרטיס מסך: GIGABYTE PCI-EX 2.0 GeForce 8800GT 512MB GDDR3 : GV-NX88T512HP - TURBO FORCE - RETAIL ¤1085 - בחרתי בו כי ניתן לעשות לו את ה-OC הכי גבוה מבין כל כרטיסי ה-8800GT, והוא עוקף אותם בביצועים וגם את ה-GTS. דיסק קשיח: SEAGATE BARRACUDA 7200.10 320GB 16MB SATA2 NCQ - ST3320620AS ¤333 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-115DBK X20 BLACK ¤154 ז…
-
- 14 תגובות
- 948 צפיות
-
-
Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb ASUS P5W DH Deluxe Intel 975X Socket 775 Samsung 512MB DDR2 667 Original *2 Maxtor DiamondMax 10 200GB SATA II 8MB 7200 RPM 6L200M0 Gigabyte NVIDIA GeForce 7600GT 256MB PCI-e GV-NX76T256DB-RH LG GSA-H10 Multi DVD-Recorder Bulk Black Teac Floppy Drive 1.44 Thermaltake Swing VB6000 Black 430 Watt Window התקציב אמור לכלול גם מסך שלא הוספתי פה כי אני עדיין מתלבט, חשבתי על מסך 930b של samsung, מה אתם אומרים? המחשב הוא לצורך משחקים ותוכנות לגרפיקה סגנון פוטו שופ פלאש פריהנד וכו מי שיש לו שיפורים בשביל מחשב כזה אני ישמח מאוד לשמוע הבנתי שהמארז והספק לא משהו, מי שיש לו איזה שיפור בשבילי זה יהיה נחמד, אם …
-
- 8 תגובות
- 948 צפיות
-
-
אי מחפש נייד חזק יחסי מטרתו: היא אינטרנט, אופיס וצפיה בסרטים הכי חושב שיהיה קל ,לא ממש חייבים כונן של דיסק גודל מסך 12' הכי קטן תודה
-
- 2 תגובות
- 948 צפיות
-
-
הי, ראו מפרט מצ"ב. האם טוב? והאם ניתן להוזיל לכיוון 4000 שקלים. ולשמור על איכות. https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=26637 ציטוט 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?4000 שקלים, חריגה קטנה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (פורטנייט ודומיו), עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?מאוד 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא …
-
- 2 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום, בימים האחרונים התחלתי לבנות מפרט למחשב חדש, ותפסה את תשומת ליבי ארכיטקטורת LGA 2011 (הכוללת את i7-3820). בדקתי את רשימת המפרטים המומלצים באתר, ולמרות שהיא מאוד מעודכנת הארכיטקטורה החדשה (ו-i7 באופן כללי) נעדרים ממנה. רציתי לשאול- האם i5 באמת כה קרוב בביצועיו ל-i7 שאינו משתלם? (כי מנק' מבט הדיוטית זה לא נראה ככה- גודל Cache למשל) האם הארכיטקטורה החדשה לא משנה את המצב הקיים? אותי הלהיבה התמיכה ב-Quad Channel לזכרון. תמיכה בארכיטקטורה החדשה עשתה לי קצת בעיות- הסתדרתי עם לוח האם אבל מאוורר קשה למצוא. הארכיטקטורה תתפוס בוודאות והמבחר יהיה עשיר יותר? האם לדעתכם יכול להיות שלא תהפוך לפופולרית בזמן הקרוב (או לעולם לא?) אני מתכוון להריץ Linux עם וירטואלי…
-
- 8 תגובות
- 948 צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לסטודט מטרות המחשב? הרצת משחק FOOTBALL MANAGER, ועוד כמה תוכנות אופיס. * גודל המסך? סטנדרטי * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין לדעתי 1366x768 לא TOUCH * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? * משקל רצוי? לא חשוב. אין קלט מיוחד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) הכי ארוך שניתן - סטודנט בשאיפה להשאיר מטען בבית במהלך יום לימודים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אם SSD לפחות 128 אם רגיל לפחות 500 * כונן אופטי? לא * הא…
-
- 0 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום רב מבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט מחשב ביתי ללא מסך עד 3000 ש"ח על בסיס I3 או I5. צרכים: משחקים, אינטרנט, אופיס. תודה
-
- 5 תגובות
- 948 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? שימוש בסיסי- אופיס ואינטרנט, אין תוכנות מיוחדות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות למט משיקולי נוחות, אך מבריק גם טוב, אם מוצדק. * רזולוציית המסך? אין העדפה, אבל יהיה נחמד לקבל רזולוציה גבוהה מהבסיס, כגון HD+. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות מיוחדות. * משקל רצוי? לא רלוונטי- ישאר בבית בעיקר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)- לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 320 ג'יגה ומעלה. אפשר להציע שילוב של SSD. * כונן אופטי? נדרש. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת ה…
-
- 2 תגובות
- 948 צפיות
-
-
אני קורא ותיק של הודעות בפורום וסופסוף נפגשתי עם כ 3500 ש"ח עבור מחשב חדש. המחשב ישמש לשימושים ביתיים יחד עם לכידת וידאו ובעדיפות נמוכה המרות פורמטים של וידאו, אין שימוש במשחקים, אין צורך ביכולת המהרה. חשבתי על AMD כי יש לי נסיון טוב עימם ומחיריהם נוחים יותר. קראתי הודעות קודמות בנושא זה ורציתי לוודא את הרכיבים לפני הקניה. ברשותי דיסק קשיח של 80 גיגה, מסך 17, צורב DVD 106 של פיוניר. חשוב לי מפרט המכיל לוח טוב וכן מארז. תודה.
-
- 4 תגובות
- 948 צפיות
-
-
[pre]1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? תקציב עד 3000 ש"ח, לנסות לחסוך אבל לא על חשבון ביצועים 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש עיקרי למשחקים, אינטרנט ועריכת מסמכים, יש לי מסך 20 אינטש כך שרזולוציה היא 1680X1050 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט.[/pre][pre]צריכה הכל חוץ ממסך וציוד היקפי 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 7 7. האם מ…
-
- 11 תגובות
- 948 צפיות
-
-
הי אנשים, קודם כל אני חדש כאן [למרות שהכרתי את הקבוצה לפני שנים], אני בן 22 [הנדסאי אלק'] ורציתי להתייעץ איתכם לפני שאני עושה את הצעד בקניית נייד אני צריך לפטופ לבסיס ואני מתלבט בין שני ניידים == 1 == Dell Inspiron 1535 IN-RD09-2284 Model Name IN-RD09-2284 CPU Intel® CoreTM 2 Duo Processor T5750, 2.0GHz,2MB L2 Cache,667MHz FSB Memory 2GB (2X1024MB) 667MHz DDR2 Dual Channel Upto 4GB HD 250GB 5400 rpm Display 15.4'' Widescreen WXGA (1280x800) with TrueLife GPU ATI Mobility RADEON HD 3450 256 MB Optical Device DVD Multi Burner Webcam Yes Wireless Wireless 1397 (802.11 b/g) Mini Card European Bluetooth Dell 370 B…
-
- 6 תגובות
- 948 צפיות
-
-
ואו, הרבה זמן לא הייתי פה מה אתם אומרים ? מעבד: INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000 STEPING G0 מדוד שעובד באינטל, יש להם תוכנית מוזלת לעובדים. לוח אם 643 ש"ח: ALBATRON NF 650i ULTRA זכרון 475 ש"ח: CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT כרטיס מסך 1578 ש"ח: ALBATRON PCI-EX GeForce 8800GTS 320MB GDDR3 - DX10 - RETAIL דיסק קשיח 436 ש"ח: WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS כריס קול 124 ש"ח: CREATIVE SB LIVE 5.1 דיוידי 165 ש"ח: LG DVDRW GSA-H44N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK ספק 430 ש"ח: HEC ACE 580 מסך 2268 ש"ח: DELL LCD 20´ 2007WFP ULTRASHARP FLAT PANEL MONITOR רמקולים 452 ש"ח: ALTEC-LANSING 2.1 VS4121 מה אתם חושבים ? 7500 ש"ח הכל.
-
- 11 תגובות
- 948 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת תוכנות DB כבדות יחסית פלוס אפשרות לגיימינג על בינוני - גבוהה ב FPS החדשים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. COD BF4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע מסך 23 אינץ' עם 1980X1040 אפשרות עתידית לשדרוג למסך 27 אינץ' עם 1440x2560 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינונ…
-
- 12 תגובות
- 948 צפיות
-
-
המחשב יחובר כמו שקראתם למסך טלויזיה 32" של סמסונג ברצוני שהמארז יראה כמה שיותר אלגנטי ויהיה שקט ( אחרי הכל הוא הולך לשבת בסלון ) אולי אני אשחק פה ושם COD או משחקים ברמה ... אבל לא מצפה לביצועים או גרפיקה מי יודע מה ... מתלבט בין AMD לאינטל ... ולכן פניתי אליכם .. אחסון גדול .... וכרטיס טלויזיה חובה המחיר המקסימלי הוא 3000 ש"ח ... אם אפשר כמה שיותר לצמצם אלא אם כן המחיר ממש שווה את הקניה תודה מראש !!!
-
- 11 תגובות
- 948 צפיות
-
-
יש לי הצעה לרכש מחשב מדיה סנטר כולל מע' הפעלה מה דעתכם ? לוח אם : דגם - MSI K9NGM2 ערכת השבבים של הלוח נותן תמיכה ביציאות DVI ו- HDMI כולל תמיכה מלאה בחומרת HDCP המיועדת להגנה על תוכן דיגיטלי. בנוסף לכך, הלוח משלב את הטכנולוגיות החדשות של AVIVO ונותנת תמיכה מלאה בפורמטים של H.264 ו- VC1 המשמשים להצגת וידאו באבחנה גבוהה בסרטי BLU-RAY ו- HD-DVD . כמו כן הטכנולוגיה הנ"ל מכילה בתוכה פילטרים המשפרים את איכות הוידאו ובכך גם מסירה את המאמץ מהמעבד. הלוח תומך במעבדי : AMD® Athlon 64 X2, Athlon 64 and Sempron in the Socket AM2 package מהירות : FSB 1000MHZ ערכת שבבים : NVIDIA® GeForce 6150 and nForce 430 Chipset PCI Express architecture DDR2 800 Dual Channel 4XDIMM 4*SATA 300MB/s…
-
- 12 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי אפשרות להביא לארץ מארה"ב מחשב שולחני Gateway SX2840-01. המפרט שלו הוא: http://www.gateway.com/systems/product/529668606.php מה אותם אומרים? שווה? ובאופן כללי, להביא מחשב מארה"ב זה בסדר, או התאבדות? תודה.
-
- 8 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום. קיבלתי הצעה למחשב הזה ב- 9300 ש"ח (עם 1GB תוספת זיכרון). http://www.notebookclub.co.il/prod-D820-1.htm אני זקוק לו לשימוש באוטוקד ולהורדות באימיול. האם לדעתכם הוא מספיק טוב לזה ? תודה רבה וערב טוב.
-
- 6 תגובות
- 948 צפיות
-