ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,472 דיונים בפורום זה
-
אני נוסע בחודש הבא לארה"ב ומתלבט האם כדאי לי לשדרג כבר עכשיו חלקים במחשב (מפרט בצד) ולנצל את המחיר הנמוך של הרכיבים שם (הוא בכלל נמוך יותר??). המחשב למטרות גיימינג כמובן ואני תוהה אם לנצל את המחירים לשדרוג המחשב היחסית חדש שלי בשביל שיחזיק יותר זמן וכמובן כאשר אני עדיין יכול למכור את החלקים שלי במחירים טובים. 1. ההתלבטות הכי גדולה היא לגבי המעבד, האם שווה לקחת מעבד חדש (לא יודע אפילו איזה) ולמכור את שלי? עד 250 דולר 2. יש מה לקנות 8 ג'יגה נוספים? 3. והתלבטות אחרונה - האם לקנות GTX980 ולמכור את GTX780Ti שלי? 500-600 דולר פתוח להצעות אחרות לשדרוג כמובן (קונטרולר אלחוטי אולי, SSD גדול יותר וכיו"ב)
-
- 5 תגובות
- 969 צפיות
-
-
-
עריכה: (הכותרת נערכה בשנית). ------------------ אני חושב לקנות מחשב נייד. יש לי בסביבות 9k להוציא על מחשב + ציוד היקפי (אפשר לחרוג עד 10k, אבל לא שקל מעל זה). אני צריך מחשב בשביל לימודים (צריך להיות מספיק חזק בשביל להריץ Eclipse בסבבה), ובשביל קצת משחקים (לא חייבים להיות חדשים. סביבות HL2). אני צריך את הניידות כדי להקליד בהרצאות ולעבוד גם בבית וגם במעונות. חשבתי ללכת על ה P1-DUOE של LG, ולשדרג אותו ל 1GB זכרון. אני מנחש שהמחיר שלו יהיה בסביבות ה 8500 אחרי שדרוג הזכרון. מה דעתכם? האם יש הסתייגויות נוראיות, ניידים מקבילים שאתם יכולים להמליץ עליהם? איך האחריות שמספקת LG על הניידים שלה? (<- אם אסור לדבר על זה, תרגישו חופשי להסיר את השאלה) אני אשמח לכל תגובה
-
- 14 תגובות
- 969 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD + מוזיקה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: משחקים -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Counter Strike בהגדרות הכי גבוהות ! Call Of Duty MW3 ברשת ועוד ... -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). LCD FULL HD 32"-37" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשו…
-
- 10 תגובות
- 969 צפיות
-
-
אז ככה, האלמנטים העקריים במחשב הם: מארז - קולר מאסטר - גלדיאטור 600 מעבד - Intel Core 2 Extreme Quad QX9650 כרטיס מסך - NVIDIA 9800GX2 זיכרון - 16 ג'יגה 1660 כונן ssd - 128 ג'יגה לוח אם של ג'יגה בייט אני לא בדיוק זוכר את הדגם אבל זה אחד הטובים שתומך בכל החומרה שמסביב... אני אשמח ממש לקבל איזשהו מושג על סדר גודל של מחיר למפרט (החלקי אמנם...) שמצורף מעלה... תודה מראש, דניאל
-
- 2 תגובות
- 969 צפיות
-
-
לחבר שלי יש מחשב נייד חדש בן שבוע, יש לו מעבד T5800 וכרטיס מסך 4500HD INTEL הוא מריץ FAR CRY 2 הכל על LOW בכדי להריץ והמשחק עובד. הוא עבד עם הנייד כמה שעות ואז לפתע הוא כבה. לכמה מעלות צריך לכוון את הכיבוי לפי מעלות בביוס? האם זה תקין שLAPTOP נכבה מחימום יתר? המאוורר לא אמור לעבוד מהר יותר ? תודה לעונים. ד.א. המחשב לא מולי כרגע, יש דרך להנחות אותו לבדוק מה הטמפ' של המעבד דרך הביוס או משהו כזה?
-
- 7 תגובות
- 968 צפיות
-
-
במסגרת התחלת הלימודים שלי ההייתי רוצה לקנות מחשב שישמש אותי לתוכנות האוטוקד תוכנת העתיר תוכנת הפלדה סטרפ תוכנות הדמיה וכדומה ידוע כי מדובר בתוכנות כבדות הדורשות ים משאבים ולכן החלטתי ללכת על מחשב שהוא מוגדר כמרצדס ולא להסתפק במשהו פשוט אני מעוניין במחשב נייד עם זיכרון גבוה מאוד של 16 ג'יגה ביט מעבד QUAD מתקדם I7 דיסק קשיח צריך להיות 7200RPM מינימום 700 ג'יגה כל השאר אני לא מתעניין כרטיס מסך אני יכול להתפשר ידוע שאם המחשב הוא עם זיכרון גבוה ארד דיסק מהיר ומעבד חזק ישווקו אותו עם כרטיס מסך רציני וחזק אשמח לשמוע דגמים ראיתי כמה דגמים של אסוס במחירים של 4000 ומעלה אני מוכן להשקיע עד 7000 ש"ח אשמח לשמוע המלצות הארות/הערות
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
אהלן - אני מעוניין לרכוש קירור (אפשר גם קירור מים). המפרט שלי הוא כזה : מעבד : Intel i7 2600K 3.4GHz לוח אם : Asrock z68 Pro-M (שהגיע עם קירור משלו Thermaltake ultra-120 Extreme + 120mm) זיכרון : (Kingston 16 GB (4x4 ספק כוח : Enermax MODU82+ 425W active PFC 12cm Fan PSU מארז : Thermaltake Armor+ MX Middle Tower כרטיס מסך אני עוד מתלבט איזה לקנות, אבל כנראה שיהיה לי את ה 560 TI בגירסת 2GB. אני מעוניין לעשות OC יחסית מסיבי למעבד, ואני מניח שבשביל זה צריך קירור טוב. אם יש צורך גם בספק כוח חדש, אשמח לשמוע הצעות התקציב שלי הוא 500, עם יכולת חריגה של 300. אשמח לקירור שקט (מאוד!). תודה רבה לעוזרים!!
-
- 10 תגובות
- 968 צפיות
-
-
היי חברים אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית בעיקר (לייטרום ופוטושופ) וגיימינג על הגדרות בינוניות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות …
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום, אבא שלי מחפש מחשב נייד חזק, השימוש שלו הוא יומיומי, צפיה בסרטים, גלישה, הורדה וכו'.. הוא מחפש מחשב שיהיה טוב גם בעוד כשנתיים לפחות, בגלל זה יש צורך בחיבורים יציאות וחלקים מהדור האחרון, התקציב הוא 4000 ש"ח ואלה הנתונים: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות וצפייה בסרטים * גודל המסך? סטנדרטי * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא רלוונטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות? אפשרי לא חייב * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיפות לחברה עם איכות חומרים טובה, …
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-
-
Chenbro Midi Tower Xpider PC61166 Orange Screwless 1 269.99 ? LG GSA-4165B 16x White Bulk DVD-R/RW+-R/RW 1 290.03 ? AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray 1 830 ? Igloo 7300 CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 1 65 ? Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 1 505 ? Logitech Media Black Keyboard 1 160 ? DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard 1 690 ? Twinmos TMD7608S8E50D 512MB DDR 3200 Memory 1 300 ? 17" Samsung 793DFS Flat Monitor 1 790 ? Logitech MX510 Red PS2/USB Optical Mouse 1 200 ? Thermaltake 430W TR2 2-fan PFC Power Supply 1 320 ? Altec Lansing ATP 3 2.1 Speakers 1 420 ? Powe…
-
- 10 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לקבל הצעות למפרט מחשב למשחקים עד 3000 ש"ח תודה
-
- 14 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום לכולם, המפרט שלי הוא זה : INTEL QUAD Q6600 2.4GHZ 8MB 1066MH לוח אם GYGABYTE GA-P35_DS3L דיסק קשיח WD 320/7200RPM S.ATA זכרון KINGSTONE 1024MB 800MHZ X2 CL 5 כרטיס מסך GYGABYTE 8800GT 512MB אני צריך להתחיל לעבוד עם מכונות וירטואליות ועוד כמה דברים מסיבים, ובלי קשר רוצה לשדרג את מערך הזיכרון שלי. כמובן שאני משתמש בWIN 7 64 BIT. הבעיה היא שאני עובד עם DDR 2 והלוח אם שלי לא לא תומך ב3 ( תקנו אותי אם אני טועה ? ) כרגע המערך הוא 2 סטיקים כל אחד של גיגה , CL 5 , 800 MHZ - כפי שרשום למעלה. מה אתם ממליצים לעשות ? לקנות עוד 2 סטיקים כל אחד של גיגה ? לקנות עוד 2 סטיקים כל אחד של 4 ? איך הכל יעבוד הכי טוב ביחד ? והאם בגלל שיש לי קינגסטון CL 5 800 MHZ כרגע אני חייב לקנות בידיוק …
-
- 6 תגובות
- 968 צפיות
-
-
היי אני מחפש מפרט למחשב עם תקציב של עד 5500 שקל, המחשב מיועד צפיה בסרטים, גלישה באינטנרט,הורדות ומשחקים כבדים. אין צורך בציוד הקפי לא OC. המסך שאני משתמש בו הוא samsung 931C . חשוב מאד לי שהמחשב יהיה שקט לכן לפי מה שקראתי כדאי להשתמש במארז ANTEC SONATA III 500W . האם כדאי לקנות VISTA (המחיר נמוך יותר אם קונים אותה בזמן קניית מחשב חדש) או להשאר עם XP ? תודה על העזרה
-
- 10 תגובות
- 968 צפיות
-
-
חבר שלי מחפש מחשב שישמש כאולפן,הגדרתו: מעבד חזק שיוכל להפעיל CUBASE עם כמה פלגינים במקביל. יש משהו בטווח ה1500 שיהיה מספיק טוב בשבילו או שהוא צריך לחכות ולחסוך ל2000? וכך או כך יש מפרט מומלץ?
-
- 2 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח אני שוקל, בין היתר, מחשב נייד בעל מסך 17", ומשקלו לפי פרסום המשווק 3.6 ק"ג. רציתי לשאול אנשים שהשתמשו במחשבים בעלי מסך 17" לגבי נסיונם לגבי נוחות השימוש במחשב, והכוונה לניידות בתוך המשרד/הבית בעיקר, האם נוח לשים אותו על הרגליים למשל, וגם לגבי ניידות בחוץ. אודה על חוויות דחוף !
-
- 8 תגובות
- 968 צפיות
-
-
Athlon 64 3000+ (S-754) (box) 1440nis x1 KV8-MAX III (s754) 850nis x1 512MB Samsung 510nis x1 CREATIVE Audigy (w/o firewire) 250nis x1 Teac/SONY 1.44 50nis x1 ASUS x16 (box) 220nis x1 Lite-on 52 x 32 x 52 (box) 230nis x1 Power Supply 400W 130nis x1 MS Internet + MS Mouse Optical 110nis x1 סה"כ 3790 ש"ח. עכשיו , אני הולך לשים במערכת הזאת RADEON9800PRO שברשותי כבר. המערכת תיהיה מערכת שתיעוד לארבע שנים הקרובות , למשחקים , עבודת קידוד וידאו מידי פעם אך העיקר משחקים. בנוסף אני מחפש מסך CRT 17 אינץ' איכותי עם קצב ריענון 100+ מינימום ברזולוציה 1024X768 ויותר. בנוסף אני מחפש מארז איכותי TOWER לא צריך יותר, ואם אתם יכולים להוסיף למפרט זה מסך ומארז כמו שביקשתי בלי לחרוג מ…
-
- 8 תגובות
- 968 צפיות
-
-
אני צריך מפרט למחשב עד 1500 ש''ח ללא מסך וללא ציוד נוסף ....... תודה רבה לכל העוזרים .....
-
- 8 תגובות
- 968 צפיות
-
-
הי, רציתי לדעת כמה שווה היום המחשב שלי: לוח אם - Asus P5QL-E מעבד - Intel Core 2 Quad Q9400 זכרונות - Kingston 4096MB DDR2 800Mhz כרטיס מסך - NVIDIA GeForce 8400 GS 512MB כוננים קשיחים - Seagate 250 GB WD 500 GB מארז - כולל שלושה מאווררים והכנה לקירור מים CoolerMaster CM690 ספק כוח - HEC-500TD-TF בתכלס השקעתי בו בזמנו את מירב כספי ומרצי יש תמורה בעד ההשקעה? זה מחשב בן 4 כמעט תודה על העזרה
-
- 6 תגובות
- 968 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש מחשב נייד גיימינג לאדריכל שמשתמש בתוכנות גרפיות של אדובי, אוטוקאד ורוויט - ישמש אותו לכמה שנים הבאות לעבודה מצאתי 3 אופציות ובגלל שאני לא מכיר יותר מידי את החברות (חוץ מלנובו) אז אשמח על המלצה איזה מהם הכי משתלם ומתאים לדעתכם 1. לנובו מהארץ בעל אינטל I7 ו32 גיגה ראם וRTX 2060 שעולה 7400 שח 2.MSI מאמאזון 3.אורוס מאמאזון כמובן אם יש לכם הצעות אחרות אשמח לשמוע תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
אשמח לדעת איך (אני בטוח שאפשר) להחליף את כונן הדיסקים שיש לי בנייד שלי - dell inspiron 1545 אני ממילא לא משתמש בו והייתי שמח לשים במקומו SSD או עוד HD הבעיה כמובן שהחריץ שלו יותר גדול וכו' האם יש מתאם או משהו כזה שיתאים מה CD ל HD תודה רבה מראש, אריה
-
- 0 תגובות
- 968 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - מעט משחקים, פיתוח בECLIPSE, VISUAL STUDIO לANDROID וכד, עריכת וידאו בPREMIERE, שימוש בAFTER EFFECTS וכמובן הורדות, צפיה בסרטים וכד'... * גודל המסך? 17.3" או אפילו גדול יותר * משקל רצוי? - כ3.5KG לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? - לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - HDMI. * בלוטות? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) - מומלץ שיהיה כמה שיותר אפשרויות לכוננים פנימיים, אם יש מחשב עם אפשרות לשני קשיחים ולSSD (בMSATA או רגיל, גם טוב). * …
-
- 3 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום, לאחר כמה שנים טובות החלטתי (עם עוד חבר) לקנות מחשב חדש, אנחנו משתתפים בהרבה מסיבות רשת ומשחקים במשחקים עדכניים שיוצאים, ובנוסף משתמשים בתוכנות כגון Solidworks. שנינו משתמשים במסכי 24, ולא צריכים ציוד הקפי כלל. עריכה : 1920X1200 אספתי קצת מידע מהפורום וניסיתי לשחזר את הידע שהיה לי בתחום לפני כמה שנים ובניתי מפרט, רציתי לדעת את דעתכם דברים שחשובים לנו -> DX11, I5, ארבע גיגה זכרון לפחות, כשהוא שוקל להקריב משהו מהמפרט ע"מ להרכיב 8 גיגה זכרון (אגב, DDR3 רץ ב1033 בdefault וכל זכרון שמצהיר שהוא תומך במהירות גבוהה מכך זה לOC בלבד, נכון? [כמו שהיה פעם עם DDR רגיל, שהיה רץ ב400 וכל מה שהצהיר שרץ מעל היה מיועד בעיקר לצרכי OC?) ומסנני אבק על כל כניסה במארז (כמו לדוגמא ב902 …
-
- 6 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום, אז ככה, קרובי משפחה ביקשו מחשב לילד בן 10 - בעיקרון אני חושב שהשימוש יהיה לאינטרנט וה"שוטרים" של הילדים הקטנים. לכן לדעתי הכרטיס המובנה 6100 אמור להספיק. הרכבתי מ KSP - אך לא הצלחתי להגיע למחיר כזה נמוך, למחשב בינוני, חשבתי אולי אתם תוכלו לעזור לי, אני חרגתי והגעתי ל: 1670 ש"ח שזה הרבה... אולי אתם תוכלו לתקן \ להוסיף משהו? תודה רבה מראש
-
- 6 תגובות
- 968 צפיות
-
-
אני מתעתד ללמוד הנדסת תוכנה תקציב 2000-3000 אפשר לזלוג קצת לא צריך מערכת הפעלה
-
- 0 תגובות
- 968 צפיות
-