ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,432 דיונים בפורום זה
-
[h=1]שלום אני מחפש מחשב נייד עד 5.5K ראיתי כמה דגמים אני צריך את עזרה שלכם בבחירת מחשב נייד 1. Lenovo IdeaPad Y50-70 2. ASUS N551JK 3. אולי משהו אחר אני מחפש מחשב טוב ללימודים וגם למשחקים [/h]
-
- 0 תגובות
- 955 צפיות
-
-
כמה אוכל לבקש על המארז ותכולתו מהמפרט שרשום בפרופיל שלי? הערכה שלי היא כ1200, הגזמה? מצפה לתגובה אוביקטיבית :-) תודה על העזרה. עריכה: האחריות חלה אך ורק על המוצרים הבאים: -מעבד -ספק ומארז -לוח אם -זיכרונות
-
- 1 תגובה
- 955 צפיות
-
-
מה אתם אומרים? מה הייתם משנים? לקירור אני כנראה אקח את הTuniq Tower 120 [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום, שמעתי נזיפות על המחשב שאני הייתי מעוניין לקנות, כגון שזה מחיר יקר מדיי, ואינך צריך את הדבר הזה. :-[ בכל מקרה, הורדתי קצת מערך המפרט, והורדתי את מחיר המפרט ב5000 ש"ח!!! אז הינה המפרט החדש: לוח אם : Asus Striker Extreme מעבד: מעבד דגם Core2Duo QUAD 2.4 Q6600 8M 1066 זיכרון: Super Talent DDR2 2GB 800MHz PC6400 CL5 DUAL PACK 2x1Gb כרטיס גרפי: Leadtek nVIDIA GeForce 8800GTS 640MB PCIe כונן קשיח: SeaGate ST3250620AS 250GB 7200.10 מארז: Sagitta Raidmax Black מערכת הפעלה: Microsoft Windows Vista Ultimate 64Bit Hebrew …
-
- 13 תגובות
- 954 צפיות
-
-
לחבר שלי יש מחשב נייד חדש בן שבוע, יש לו מעבד T5800 וכרטיס מסך 4500HD INTEL הוא מריץ FAR CRY 2 הכל על LOW בכדי להריץ והמשחק עובד. הוא עבד עם הנייד כמה שעות ואז לפתע הוא כבה. לכמה מעלות צריך לכוון את הכיבוי לפי מעלות בביוס? האם זה תקין שLAPTOP נכבה מחימום יתר? המאוורר לא אמור לעבוד מהר יותר ? תודה לעונים. ד.א. המחשב לא מולי כרגע, יש דרך להנחות אותו לבדוק מה הטמפ' של המעבד דרך הביוס או משהו כזה?
-
- 7 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום לכולם, מעוניין ברכישת נייד חדש כמובן, זו הצעה שמעניינת אותי http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=21721 וזה השאלון ממולא.. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) סרטים, משחקים ועיבוד תמונה בסביבת ENVI, ERDAS imagine, עבודה ב- ArcGIS. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל סטנדרטי, לא מאד חשוב מבריק או מט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) עדיפות לרזולוציית מסך גבוהה * דרישות מיוחדות לאמצעי ה…
-
- 0 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום לכולם אני זקוק לעצתכם בקשר לשידרוג שאני הולך לבצע למחשב שלי זה המפרט הנוכחי: AMD Athlon 2500 ABIT NF-7 MEM - 512 (2X 256) TWINMOS - HD - 120G Maxtor 7200/133 ATAדיסק מעפן לגמרי בעיקר בגלל שהוא מייצר רעש של טרקטור כשהוא עובד DVD-RW Pioneer A09 Nvidia - GForce 4 Ti 4200 - כרטיס מסך מעולה (למרות שהוא קצת ישן) אבל לפי דעתי הגיע זמנו להשתדרג אני יודע ש"יחסית" המכונה הנוכחית לא רעה אבל אני רוצה לשדרג בעיקר בגלל שתי סיבות 1. אני צריך לבצע מספר בדיקות די קריטיות על מערכת Server 2003 64bit Edition של מיקרוסופט וכפי שכולכם מבינים אני זקוק למעבד 64bit שכרגע לא נמצא במינין החומרה של המכונה שלי. 2. אני צריך שהלוח יתמוך בעבודה עם כמות גדולה (ואני מתכוון מאד גדול…
-
- 8 תגובות
- 954 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אני לא יכול לחרוג מהתקציב 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים ותכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: מיעוד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? המסך כלול במפרט אני צריך מסך טוב למשחקים * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים כמו Black ops * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהת 3. האם יש …
-
- 8 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום לכולם וחג שמח אני שוקל, בין היתר, מחשב נייד בעל מסך 17", ומשקלו לפי פרסום המשווק 3.6 ק"ג. רציתי לשאול אנשים שהשתמשו במחשבים בעלי מסך 17" לגבי נסיונם לגבי נוחות השימוש במחשב, והכוונה לניידות בתוך המשרד/הבית בעיקר, האם נוח לשים אותו על הרגליים למשל, וגם לגבי ניידות בחוץ. אודה על חוויות דחוף !
-
- 8 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום חברים, זקוק לנייד חדש בו אפשר להפעיל המון תוכנות בו זמנית ובמהירות גבוהה (למשל: כמה קבצי וורד, כמה אקסל, עשרות לשוניות כרום, תוכנת ניהול משרד, דרופבוקס ועוד), בלי לחוות תקיעות והאטה. מה לחפש? מעבד i7 או i5? האם יש הבדלים שצריך לשים אליהם לב? זכרון? איזה סוג ונפח הכי מומלץ כיום? מניח ש-ssd.. בתוך ssd יש תתי קטגוריות? אשמח לעוד נתונים טכניים שמומלץ לוודא שקיימים. תודה!
-
- 1 תגובה
- 954 צפיות
-
-
תקציב: 10K ש"ח מה חשוב: 1. מעבד, כמה שיותר ליבות וזיכרון מטמון, פחות חשוב לי אם INTEL או AMD 3. כמה שיותר כרטיסי מסך, עם כמה שיותר זיכרון לכל כרטיס. חשבתי על RX580 X 4 3. לוח מתאים. 4. ספק שיחזיק את הכל לא גנרי. 5. מארז שיכיל את הכל, יכול להיות אלגנטי. 6. דיסק קשיח SSD בלבד, 120 ג'יגה יספיקו (התוכנות+מערכת הפעלה לוקחות 40 ג'יגה, 120 זה גם הרבה) 7. 8 ג'יגה זיכרון, שני סטיקים. מה לא צריך: 1. לא יהיה OC בשום צורה או דרך, לא עכשיו ולא בעתיד. 2. לא צריך אורות או צבעים. 3. לא צריך וגם לא יהיה כונן דיסקים, לא השתמשתי באחד כבר 15 שנה, אין סיבה שזה ישתנה.
-
- 2 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בעולם הניידים, אז מראש סליחה על הבורות בכל מה שקשור לנושא! לאחרונה אני שם לב שהמחשבים הקטנים נכנסו חזק וכמעט לכל אחד יש אחד כזה. התלהבתי מהרעיון ואני (כנראה) עומד לפני רכישה של NB. בגדול, כמו כל מחשב נייד, רק בקטן. עומדות כמה שאלות קטנות בפני, 1. למי מיועד המחשב הזה בכלל? לגיימרים בוודאי שלא, אז מי כן? 2. היתרונות שמצאתי הן משקל, ניידות ונוחות (בנשיאה) מירבית, מה עוד? 3. תקלות ידועות שמחשבים אלו סובלים? כמו חימום עד רמה של "טיגון" כמו מחשבים ניידים רגילים? 4. ראיתי שרובם אם לא כולם מגיעים ללא כוננים כלל, אלא חיצוניים. ניתן להרחיב בעתיד זכרונות/הארדיסק? *מה העדיפויות במחשבים אלו מבחינת חומרה? HD גדול יותר/ אולי זכרון מעל 1G? תודה מראש,
-
- 5 תגובות
- 954 צפיות
-
-
אחרי שבוע של ריצות וחיפושים קניתי סוף סוף את המחשב החדש. המפרט של המחשב: מעבד: Athlon 64 3000+ 990 שקל לוח אם: Epox: 8KDA3J S-754 660 שקל זכרון: 512MB A-DATA כפול שתיים 940 שקל כונן קשיח: WD: 120GB SATA 550 שקל צורב די וי די: NEC 3500A DVD±RW x16 Dual x2 450 שקל מארז: Antec "Sonata" Midi Tower ATX 380W 860 שקל כרטיס מסך: Geforce 6600GT 128MB AGP (אני אקנה אותו ברגע שהוא יצא) יעלה בערך 1400 שקל בינתיים אני משתמש בכרטיס geforce 4200ti שחבר הביא לי סך הכל המחשב עולה: 5850 שקל אז מה אתם אומרים? מפרט טוב למשחקים ובכלל? שווה את המחיר?
-
- 10 תגובות
- 954 צפיות
-
-
אני צריך מחשב חדש למשחקים .. אין צורך בדיסק קשיח מקלדת עכבר רמקולים ומסך וגם צורב(יש לי במחשב הנוכחי). התקציב הוא 2500 שקל .. ואני לא יכול חרוג יותר מזה !
-
- 6 תגובות
- 954 צפיות
-
-
מעבד AMD Phenom II X4 955 Box ₪846 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=HDZ955FBGIBOX לוח אם Gigabyte GA-MA785G-UD3H ₪438 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=950770 כונן קשיח Samsung HD753LJ 3.5" 750GB SATA2 32MB ₪287 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p...-35-750SATA32M זיכרון G.Skill DDR3 4096MB (2048MBx2) 1333Mhz CL 9-9-9-24 Eco ₪695 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?p...666CL9D-4GBECO כרטיס גרפי HIS ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe ₪803 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=H577F1GD צורב Sony Optiarc AD-5240S X24 SATA Black DVD ₪99 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=918003 מארז ללא ספק CoolerMaster CM 690 ₪363 כמו…
-
- 12 תגובות
- 954 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אשמח אם אפשר לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שבכלל לא. 2. מה שימושי המחשב : מעבר לשימוש רגיל כמו גלישה וכו', גיימינג, אבל אני לא גיימר כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. guild wars 2, משחקים קצת יותר ישנים שכרגע זוחלים לי, אין צורך לחרוג מהתקציב כי אני לא גיימר כבד אבל אני רוצה את מחשב הגיימינג הכי טוב שאפשר להוציא בסכום הזה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). : 1440x900, מסך 19 רחב, אבל בעתיד אני כנראה אקנה גדול יותר. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב : כמה שיותר גבוהות אבל שוב, אנ…
-
- 0 תגובות
- 954 צפיות
-
-
להלן הקריטריונים העקריים בבחירה: 1. יריץ בקלות כל סרט HD, ללא צורך להתפשר על הגדרות codec. 2. שקט!! 3. אפשרות הקלטה מהממיר לעיתים. הממיר הנו Hot Magic 4. מארז: מסתפק במארז סטנדרטי עומד, כל עוד הוא שחור ואסתטי עם כניסות נוחות מקדימה וכמובן שקט. 5. שימושים נוספים (מלבד אינטרנט וכו'): עריכת וידאו ממקור HDV לעיתים רחוקות. אין כרגע צורך בהרצת משחקים. להלן מפרט לדוגמה שהרכבתי. אני לא בטוח אם הוא עונה לקריטריון הראשון. מעבד: E5400 לוח אם: GIGABYTE 73PVM-S2H (nForce 630i + HDMI) RAM: 2x2GB OCZ Reaper HPC Edition HDD: WD5000AAKS צורב: DVD±RW GH22NS x22 Black SATA כרטיס לכידה: AverMedia AVerTV Super 007 FM מארז: JSP-Tech H550-F25 הערה: יש לי TT Big Typhoon שאוכל להתקין אם קירור הס…
-
- 9 תגובות
- 954 צפיות
-
-
על המחשב יהיה תמיד: Windows Vista Ultimate Windows media player Internet explorer המון חלונות ממנו. ICQ לרוב עומס.. פוטושופ.. אנטיוירוס..[NOD32] אימיול או ביטורנט [לפעמים.] כל הנ"ל תמיד יעבוד.. שהמחשב ישמש למטרת משחקים אז השירים יפעלו ברקע גם. המחשב אמור להחזיק 3 - 4 שנים. בניתי מפרט .. משחקים אני משחק בתדירות בינונית. מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 1.86GHz(E6300) 1066MHz/FSB 2MB - BOX ¤ 1024 זיכרון : TWINMOS TWISTER 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 ¤ 1251 כרטיס מסך : ASUS PCI-EX GeForce 7600GT SILENT 256MB DDR3 128 BIT TV/O DVI - EN7600GT SILENT/2DHT/256M - RETAIL ¤ 1022 דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS ¤ 391 לוח אם : ASUS P5B-V ¤ 855 מארז : RA…
-
- 16 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל המלצה למחשב נייד שיהיה מותאם לגיימינג עד כמה שניתן במסגרת התקציב שיש לי-3600 ש"ח, תודה מראש! * מטרות המחשב? משחקים (שאיפה לכבדים), צפיה בסרטים. * גודל המסך? מעדיף מאוד 14 אינצ'. * רזולוציית המסך? לא הכי מבין בזה, מניח שכמה שיותר גבוהה.. * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רצוי שהמחשב יחזיק רצוף בסביבות השלוש-ארבע שעות. * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לפחות 500 GB * כונן אופטי? לא קריטי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי…
-
- 1 תגובה
- 954 צפיות
- 1 follower
-
-
בס"ד היי, בתקציב של בערך 4-5k (כמה שפחות יותר טוב...) איזה מחשב אמור להתאים לדעתכם למשחקים כמו שבכותרת? (אני לא אוהב FPS) אחרי ששאלתי בפורום בקשר למעבד הבנתי שלי עדיף מעבד כפול ליבה, אז: (מרכיבים שאני לא כותב כמו צורב DVD, מקלדת ועכבר אפשר פשוט להתעלם) מעבד: http://zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=681856 לוח אם: תקוע, אין לי שמץ של מושג מה לקחת כרטיס מסך: http://zap.co.il/model.aspx?modelid=712845 RAM: לא כל כך חשוב הבנתי... אז תביאו משהו סביר בבקשה (ככה 100) דיסק קשיח: http://zap.co.il/ratemodel.aspx?modelid=574283 x2 תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 954 צפיות
-
-
טוב אני רוצה לקנות מעבד ולוח אם חדשים: עכשיו אין לי מושג מה לקנות אני רואה כל הזמן זה ככה זיכרון וההוא ככה מהירות וזבבורה... יש לי תקציב עד 2100 שקל ככה... אני רוצה משהו טוב (פלוס זכרון 512 MB A-Data) אני רוצה משהו בסביבות ה 2800 מגה הרץ אבל יענו עם ה hiper Threding או האי אם די 64 ביט הזה... מה ההבדל בביצועים ביניהם?
-
- 5 תגובות
- 954 צפיות
-
-
אני כרגע בתהליך של בניית מפרט כרגע זה הרכיבים שאני סגור עליהם. 1.מעבד 4770 (רגיל ולא k כי אני לא מתכנן לעשות אוברקלוק). 2.כרטיס גרפי gtx760 . 3.מארז antec p280 . 4.כונן ssd של סמסונג evo 250 כמה שאלות בנוגע לשאר החלקים. 1.שמתי לב שבלוחות עם תושבת lga 1150 ישנם מספר ציפסטים ,z87 h87 וכו' מה ההבדלים המשמעותיים בינהם? אין לי מטרה לעשות אוברקלוק ואני לא צריך לוח עם המון חיבורים ויציאות אפשר המלצה ללוח מספיק טוב שיענה לי על הצרכים? 2.אני צריך המלצה לשני סטיקים 2X4GB זולים וטובים .האם ללכת על הכי זול מחברה מוכרת? האם הסטיקים הללו יהיו מספיק טובים?או שיש טעם להשקיע בסטיקים יקרים\מהירים יותר. http://ksp.co.il/?uin=15457 3.צריך המלצה על ספק טוב שיחזיק את המערכת הנ"ל האם הספק הזה…
-
- 2 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום לכולם אני לפני רכישה של מחשב נייד זה לטובת אינטרנט,סרטים.ואופיס. האם הוא יעשה את העבודה? תודה. http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TZ218391C415
-
- 1 תגובה
- 954 צפיות
-
-
שלום, מתלבט בין השניים. ACER AOD-255 Aspir DELL Inspiron 1018BK455 מישהו יכול לסייע? תודה
-
- 0 תגובות
- 954 צפיות
-
-
היי, מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 שקלים ולא מתאפשרת חריגה . 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? שימוש המחשב יהיה בשביל לימודים בעיקר , עבודה משרדית ולצפו בסרטים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא רק עכבר. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב בגלל שהשימוש שלו יהיה ללמידה מרובה . 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? העדפה למחשב בגודל סטנדרטי ולא קטן מידי . …
-
- 5 תגובות
- 954 צפיות
-