ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
ברשותי מחשב נייד דגם - Gatewey ML6714 , המחשב בן כשנתיים וחצי ולפני כחודש איבדתי את השנאי מתח. השבוע רכשתי שנאי חדש, כשחיברתי את המחשב למתח בעזרת השנאי המחשב מסרב להדלק. לקחתי אותו לבדיקה במעבדה השנאי נבדק ונאמר לי שהוא בסדר וגם מספק מתח יציב. אבל הטכנאי לא מצא את התקלה והודיע לי שהתיקון יעלה 600 ש"ח אם הוא יצליח לתקן ובמידה ולא לא ידרוש תשלום, אבל מייד הוסיף שהוא מוכן לקנות את המחשב ב 500 ש"ח במצבו הנוכחי למרות שבאתר הם מציינים שהם נותנים פרוט מדויק של התקלה. הלכתי למעבדה נוספת והסיפור חזר על עצמו פחות או יותר. וזה לא השאיר עלי רושם חיובי למרות שאני יודע שחומרה במחשבים ניידים זה עניין קצת יותר מסובך. והשאלה שלי היא, אם למישהו יש רעיון? או מכיר מעבדה אמינה?. אשמח לתגובות.…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחפש מחשב ניייד כמובן שישרת אותי עוד 4-6 שנים אפילו.. כמובן שבשנתיים הראשונות אני יוכל להינות ממשחקים בגרפאיקה גבוהה ואחרי זה כבר לא תיהיה לי בעיה בררה להתפשר..יוכל להריץ סרטי HD 1080P על הכרטיס מסך.. ואפילו שהמעבד יוכל להריץ את הרזולוציות הבאות שאחרי (דור, שתי דורות קדימה, לא מתכוון להגזים..) שהכרטיס קול יתמוך ב6 ערוצים ואיכות סאונד גבוהה כמובן, דיסק קשיח משהו כמו 500 GB (אם אפשרות להתפשר כי תמיד אפשר לקנות כונן חיצוני) ובעיקרון שיכיל את הטכנולוגיות האחרונות. עכשיו השאלה אם כדאי לחכות לארכיקטורה החדשה שתשתמש בQUICK PATH ועוד כמה דברים(כשתגיעה לניידים.)? וויסטה כבר יש לי חוקי ככה שאין צורך. לגבי מסך אממ כמה שיותר טוב (: יש אפשרות חריגה אם באמת כול הדברים שציינתי יוכללו, ו…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, ידידה שלי ביקשה המלצה למחשב נייד לצרכים הבסיסיים - אינטרנט, וורד, וסדרות. דרישה נוספת שהתווספה לרשימה היא שהמחשב יהיה מאוד זול - עד 1,300 ש"ח, או - 350$. היא נוסעת לארה"ב, כך שהיא תוכל לרכוש אותו שם. * מטרות המחשב? אופיס, אינטרנט, וסדרות. * גודל המסך? "13.3 ומטה. אם יש 15.6" שיותר זול, אז בכיף. * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? סטנדרטי, כמובן שעדיף כמה שיותר במסגרת המחיר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) לא * בלוטות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? לא משנה * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? עדיף * האם בת…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד שיריץ לי fifa 15 בצורה חלקה וגם עריכה של סרטונים ווידאו 4K (לא צריך שהמסך יהיה 4K) משהו כמו מעבד i5 טוב דור 4 כרטיס מסך משופר זיכרון 6-8GB 15"LED FULL HD תקציב עד 3000₪
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
פתחתי כבר נושא בעבר ואני לא רוצה להקפיץ, קיבלתי כבר הרבה עצות מכולם ואני רוצה שתעזרו לי בהחלטה סופית. המחשב מיועד לעריכת וידאו, משחקים, פוטושופ ו-ויסטה בצורה אופטימלית במגבלות התקציב. אז ככה: מעבד: Intel Core 2 Duo E6300 - סגור! כונן קשיח: WD 250GB - wd2500ks - סגור! ההתלבטות: לוח אם: Abit AB9 או Abit IL9 זכרון: TwinMos 2GB או G.skill 2GB כרטיס מסך: ---------- מארז + ספק: ----------- התקציב שנשאר למארז ולכרטיס מסך הוא 1,000 ש"ח. תודה רבה לעוזרים!!
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד דיי סטנדרטי עם קריצה קלה למשחקים. תודה רבה לעוזרים . * מטרות המחשב? משחקים בינוניים, צפיה בסרטים, ושאר ירקות שלא משנים. * גודל המסך?14 או 15 * משקל רצוי?לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? לא ממש, אבל אם יש מחשב עם סוללה טיפה יותר טובה או מעבד יותר חסכוני אפשר להגמיש את התקציב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) HDMI יהיה נחמד ביותר. * בלוטות? נחמד, אבל לא קריטי. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320. * צורב DVD? יש בלי? * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה: http://www.asus.com.tw/products4.aspx?modelmenu=2&model=1358&l1=5&l2=26&l3=0 המחשב עם הקונפיגורציה הבא: מעבד עבד DUE CORE 2 1.8 T5600 2 גיגה זכרון 677MHZ ATI X1600 HYPER MEMORY 512 HD 100GB המשך הקונפיגורציה בלינק... המחשב יהיה לשימוש עבודה של אודיו ווידאו וקצת משחקים... האם זה מספיק טוב? יש לכם הערות הוספות... המחיר פה בטיוואן הוא 7000 שקל.... הבעייה היחידה שיש לי היא העיצוב אבל זה גם יעבור לי מתישהוא....חוצמזה הW3J של אסוס הוא מחשב מדהים מבחינת יופי מסך קטן 14 רחב...אני יכול להביא אותו בכמעט אותו קונפיגורציה אבל מעבד T2300 בפחות מ-7000 שקל... פה אני מתלבט...כי ה-W3J נראה סקסי ויפה לאללה אמנם מסך קטן ומעבד שונה, וה-15 הוא (א)סוס …
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא מתוכנן OC בלי מערכת הפעלה ללא ציוד נלווה ובלי מסך מחנות במרכז עדיף כמו שיותר קרוב לפתח תקווה. תודה מראש.
-
- 17 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Intel Pentium4 530J 3.0Ghz, 800FSB, 1024k, HT CPU Gigabyte GA-8I915P-Duo Pro (I915P, 800FSB, 1 PCI-Exp x16, 2 PCI-Exp x1, 3 PCI, 4 SATA, 3 PATA, Dual DDR400 or DDR2-533/400, 7.1 Sound, Raid, LAN 10/100/1000, 8 USB2, 3 Firewire) GeIL 1024MB (2X512) DDR2-533 Memory Seagate 160GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA with NCQ Gigabyte GeForce FX6600 128MB ללא NEC ND-3540 DVD+-RW X16 שחור Microsoft Keyboard + Optical mouse OEM set Genius SP-Q06S Hi-Fi Foxconn 3GTH061 Prof CASE /120mm fans/ CPU VENTILATION TUBE 350W Front Panel - 1 FireWire + 4 USB ports מה דעתכם, הכרטיס מסך כנראה יוחלף כזה התומך בVIVO.
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני לקראת מחשב studio 14, וצריך לבחור בין המעבדים Intel® Core™ i7-720QM Quad Core Processor 1.6GHz (2.8GHz Turbo Mode, 6MB Cache) [included in Price] Intel® Core™ i7-820QM Quad Core Processor 1.73GHz (3.06GHz Turbo Mode, 8MB Cache) [add $350.00] כפי שאתם רואים, שידרוג ל820 הוא תוספת של 350$, לא מעט בכלל. האם השיפור מצדיק את זה? מתי ארגיש בכלל את ההבדלים? אשמח לעצות, אני ממש על סף קנייה!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. הווינדוס קורס לי ואני רוצה לפרמט את הנייד. יש מחיצה שלמה של RECOVERY במחשב ואני מבינה שאיתה אני אמורה להתקין מחדש (לא קיבלתי שום דיסק התקנה). כבר גיביתי את כל החומר שחשוב לי. אבל אני לא יודעת איך לעשות את זה (אני יודעת לפרמט מחשבים בדרך הרגילה ללא שום בעיה) . זקוקה להדרכה מכם. תודה רבה.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, אני עושה מחקר בכמה אתרים על מפרט למחשב, כי אני לא הכי עוקב על תחום החומרה. הציעו לי 2 מפרטים מעניינים בתקציב שלי (4100 בערך) הייתי רוצה לשמוע ממכם, על איזה אתם הייתם הולכים. 1. http://www.plonter.co.il/priceoffer_...iceOffer=23182 2. http://www.tms.co.il/preview/spec/kprl5uta שני המפרטים מיועדים למשחקים "כבדים". תודה,
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) Twinmos DDR-RAM 256MB 3200 Memory *2 Maxtor 80GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD Gigabyte RADEON 9700 Pro 128MB DDR Retail VideoCard Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5'' Floppy Drive DVD-ROM Sony 16/48 Bulk Lite-On 52/24/52 Retail CD-RW Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case יותר מ-10000 אני מקווה. :
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בס"ד אני רוצה עכשיו לקנות לעצמי מחשב נייד חדש המחשב צריך להיות מסוגל להריץ 3 מערכות הפעלה בו זמנית דרך VMWARE (בדרך כלל XP , לינוקס , WIN8) + יוכל לעמוד בכל שאר המשימות הרגילות שלי(תכנות C/PYTHON , רוורסינג על שלל התוכנות הנדרשות ) יש המלצות לאחד שיוכל לעשות את העבודה בלי בעיה במחיר סביר? יש טיפים על מה כדאי לי להתמקד בדרישות ? (אני צריך RAM מעל 24 GB? מעבד I5 3 GH אמור להספיק או שכדאי להשקיע בI7? , כמה הכרטיס גרפי רלוונטי? )
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מתכנן לקנות מפרט חצי שלם השבוע, ולהשלים אותו בינתיים עם חלקים מהמחשב הנוכחי שלי. המטרה העיקרית היא משחקים וצפייה בסרטים (ללא DVD), וכל שאר הדברים הרגילים. הקצבתי לעצמי לא לעבור את ה 3000 ש"ח, והגעתי ל 3060 בלי מע"מ, שזה טוב המחירים מ KSP, שם אני די בטוח שאקנה AMD Athlon XP 2800+ Barton (512k 333) 750 NF-7 SL nForce2 520 512MB Kingston DDR 400 510 RADEON 9600XT 256MB Sapphir(ATI) 1120 ATX MIDI 400w 260 MS Office keyboard 90 Creative Inspire 2400 sub + 2Sp 330 WD 60GB 7200RPM ATA100 0 CDROM x52 0 Floppy 1.44 0 MAG 17'' CRT 0 MS Optical Mouse 0 ------------ 3580 3060 ללא מע"מ (הרכיבים שמחירם 0 נש…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני לקראת קנייה והיו החלטתי לעשות בחירה לקחתי מחירים ממוצעים של כל דבר שבחרתי וחישבתי. סה"כ הגעתי ל 4257. אבל אני קונה מאייבורי ככה שרוב הסיכויים וזה יהיה זול יותר. מעבד: Intel E6750 2.66GHZ 962 ש"ח. לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3 567 ש"ח. זיכרון: OCZ PLAT 800MHz CL4 2048MB (1GBx2) 275 ש"ח. כרטיס מסך: Palit GeForce 8800GT Sonic 512MB (OC VER) 1254 ש"ח. כונן קשיח: WD 3200AAKS 16MB 320GB SATA II 370 ש"ח. צורב דיוידי: LG GH20N S10 x20 SATA BLACK 139 ש"ח. ספק: Enermax Liberty 400W 400 ש"ח. מארז: AeroCool Masstige 290 ש"ח. (נכון לעכשיו אני לוקח אותו) סה"כ: 4257 ש"ח. מה דעתכם על המפרט. משחקים כבדים + אפשרות לOC (כשאני אתחיל אני גם אקנה גוף קירור בהתאם- …
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)מטרת המחשב העיקרים היא לפרנסה מעבודות עיצוב פוטושופ, CINEMA 4D וכד'. * גודל המסך?15/17 לא קריטי אם זה יהיה 15. * משקל רצוי?לא הכי אכפת. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?מספיק שעתיים-שלוש,אני עובד לרוב עם נקודת חשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA HDMI וכו)HDMI USB3.0. * בלוטות?יש צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח (HDD, SSD], או שילוב - דורש mSata) כונן של HDD,כי ה-SSD יקרים ולא מוצדקים כרגע, מינימום 750GB. * כונן CD/DVD? צורב?צורב DVD.בעדיפות לכונן בלו ריי. * כונן Blura…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חבר'ה אני כבר מת לקנות מחשב ולא מצאתי עדיין חנות עם אתר באינטרנט "שעומדת" עם המחירים שבאתר בכל החלקים, תעשו טובה ותרשמו לי חנויות כאלה, תודה!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אז יש לי את הדל D630 עם כרטיס מסך קוואדרו 135... קניתי סימולטור טיסה (2004) ואני בכלל לא מצליח להתקין אותו על הלפ טופ... רק על המחשב הרגיל. מישהו פה מכיר דרך להאיץ את הכרטיס מסך הדפוק שלי... להוריד משהו שישפר את ביצועיו ככרטיס משחקים? תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני אנימטור ומשתמש המון במאיה, מקס, אפטר, פוטושופ וכל שאר החבר'ה האלה... יש לי מחשב נייח חזק לעבודה יומיומית (i7, 16GB, GTX670). כרגע אני מתעניין בקנייה של מחשב נייד שיהיה מספיק חזק לעבוד עם התוכנות הנ"ל כאשר אני מחוץ לבית לכמה ימים או כאשר המחשב הראשון מרנדר כדי שאוכל להמשיך לעבוד על דברים אחרים... הדילמה הראשונה היא האם לקנות מקבוק פרו או פיסי נייד? ואם פיסי נייד אז איזה...? התקציב הוא בערך 8,000 שקלים פלוס מינוס. * מטרות המחשב? עבודה בתלת מימד, גרפיקה ועריכה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15' * רזולוציית המסך? full HD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא במיוחד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי ביותר * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? H…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב מתנה לאחותי. התקציב הוא רנדומלי - אם יש בפחות (לא מכיר את תחום המחירים) אנחנו נשמח. אם זה קריטי להעלות אותו בשביל לתמוך בדרישות - גם ניתן. שורה תחתונה - מחשב אשר ישמש אותנו מספר שנים רב כאשר השימושים היום הם שימושים קלים - אינטרנט ומשחקים קלים, אך בעתיד נרצה לנשאיר אופציה לעריכת תמונות / סרטים, באופן חובבני וצפייה בסרטי אייצ'די. לכן כל הרכיבים צריכים להיות מהטכנולוגיה החדישה ביותר, כך שיהיו רלוונטים גם בעוד מספר שנים מקסימלי. לפי קטגוריות "המדריך לרכישת מחשב נייד": אחריות - 3 שנים מיבואן רשמי או מקביל אמין. מסך - החל מ-15.4" ברזולוציה גבוהה. אין בעייה למסך גדול - ניידות ניא לא פונ'. ציפוי מסך - מבריק. משקל - לא פונ'. חיי סוללה - זמן נורמטיבי (כ-3 שעות ומעל…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום! יש לי מפרט שבניתי, אני רוצה לדעת מה דעכתם עליו, וכמה לפי דעתכם הוא יעלה... CPU is AMD Athlon 64 3200 VENICE Motherboard is ASUS A8N-SLI S939 nForce4 SLI PCIEX/SATAII/Raid/Sound/LAN DualChannelMemory is 1GB DDR PC3200 400Mhz [2x512] Harddisk is WD 160GB 7200RPM Graphic Card is Sapphire ATI Readon X800XT 256MB TVOUT/DVI כל מארז עם ספק מעל 450W LG 4161B 16X Dual Layer DVD-RW/+RW בלי ציוד הקפי.. זה הכול...THX
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני HD תכנות והרצת מכונות וירטואליות לצורך בדיקות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)?…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב לגיימינג בינוני (משחקים כמו warcraft וכאלה.....) התקציב שלי הוא 4200 ש"ח.... איזה מחשב הוא המשתלם ביותר? תודה מראש!!!!!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, קניתי מחשב נייד עם הארדיסק, ועכשיו אני מתחרטט ורוצה ssd. כמה שאלות אליכם ברשותכם 1. האם יש אפשרות לשדרג 2. מה גודל מומלץ וכמה זה יעלה לי, האם 120 ג'יגה יספיקו לי?(מה שאני עושה במחשב זה אינטרנט וסרטים) 3. כמה 120 ג'יגה אמור לעלות, מה הגודל הבא אחריו וכמה הוא אמור לעלות? 4. קניתי קוד של ווינדאוס 8.1 פרו מהאתר של מיקרוסופט, מה יקרה כשאני אשים את הכונן ssd, האם אפשר להעביר את הווינדאוס? האם אני אצטרך לקנות מחדש? 5. במה אני אראה את ההשפעה של המהירות? אם אני רואה נגיד משחקי כדורגל בשידור חי מהאינטרנט זה משפיע או שזה אך ורק קשור למהירות האינטרנט? תודה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-