ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,382 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני מחפש מפרט מחשב כדלהלן: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פוטושופ, אינדיזיין, תוכנות מבוססות-דפדפן (אלקטרון), פתיחה של כרטיסיות רבות בו זמנית בכרום/אדג' (בסביבות 20-30 בבת אחת בד"כ), מסמכים מרובים פתוחים בוורד. לפעמים אני גם עובד בעיבוד נתונים וחיפושים בבסיסי-נתונים כבדים. כמו כן אני עובד על מספר רב של פרוייקטים בו זמנית, ולא רוצה להסתמך על כוננים חיצוניים יתר על המדה (רק לאחסון ארכיוני) אז אני צריך הרבה אחסון זמין בתוך המחשב (בנפרד מהכונן שעליו אתקין את התוכנות). 3. האם יש צורך בציו…
-
-
- 1 תגובה
- 943 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום אני מתעתד לרכוש את הנייד : Dell Inspirion 3721 i7 http://ksp.co.il/?uin=18216 הבעיה היא שהוא מגיע , כמו רוב המחשבים החדשים , עם Win8 . מכיוון שחלק מהתוכנות שלי אינן מתאימות ל Win8 ביקשתי בחנות אם אפשר להחליף ל Win7 ונאמר לי שלא ניתן . היכן , אם בכלל , ניתן לרכוש את המחשב הנ"ל עם Win7 Home Premium 64 bit ? תודה
-
- 0 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום לכולם! 1. מה התקציב המקסימאלי? 1800 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). גלישה באינטרנט, שיחות בסקייפ 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא צריך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך בספק כוח. יש לי ספק של HEC - 300W ממחשב ישן (נמצא בשימוש כבר 6 שנים, אבל אני לא רואה סיבה להחליפו). 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=ש…
-
- 6 תגובות
- 943 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?- אני מחפש מחשב בטווח ה-3500 שקל. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?- הסטיה המקסימלית היא ב 200 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - מיועד לעבודה משרדית ומשחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בגדול דוטה 2 אבל מדי פעם אני מנסה משחקים חדשים שיוצאים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל המסך 24", רזולוציה מקסימלית -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים…
-
- 5 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש במקום מחשב נייד שנניגנב לי לצערי. עשיתי כמה בדיקות והשוואות והגעתי לשני דגמים שניראים לי טובים מאוד..אחד של HP והשני של DELL אני רק צריך המלצה את מי לקנות מבינהם או שבכלל לקנות דגם אחר השימושים שלי הם בעיקר גרפיקה, מוזיקה שתיהייה ברמה גבוה אם אני מחבר את המחשב למגבר, שיעבוד חלק עם מקרן. שני הדגמים שראיתי הם HP Pavilion dv6-6030ej LL054EA או Dell Inspiron N5010 i7-740QM HD5650 זה גם די דחוף כי המחשב זה רוב העבודה שלי. תודה רבה למי שעוזר לי בהחלטה!!
-
- 5 תגובות
- 943 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך (מאיפה?? ) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודות ואינטרנט לילד בן 12 + משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גם -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפ"א וכד' אולי קצת משחקי שוטינג(אני לא בקיא בהיצע) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). לא רלוונטי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? כמה שי…
-
- 5 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום, בקרוב אטוס לארה"ב וחשבתי לקנות שם מספר חלקי מחשב אותם תכננתי לקנות בארץ. מדובר על מעבד, זכורונת RAM, לוח אם וכרטיס מסך - לאותו סט חלקים יוצא הבדל של יותא מ1000 ש"ח בהשוואה לארץ. מה דעתכם, האם כדאי לקנות את כולם, או לפחות מעבד וזכורונת RAM ששם הסיכוי לתקלה נמוך יותר מאשר כרטיס מסך\לוח אם ? האם אין בעיה לשים את הקופסאות במזוודה הגדולה \ טרולי עלייה למטוס? תודה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 943 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ש"ח, אפשר לחרוג עדיף לא בהרבה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון: Baldur's Gate 3, The Elder Scrolls V, Fallout 4, The Sims 4. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. מעדיף בלי אורות. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפע…
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, הנוכחי כבר בן 8 (: להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בסרטים, אינטרנט, תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח רגיל 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ו…
-
- 1 תגובה
- 943 צפיות
-
-
[TABLE=width: 611] [TR] [TD]שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב שישמש לעריכת וידאו (ADOBE PREMIER, AFTER EFFECTS, AVID), שיוכל לרנדר מהר. קיבלתי המלצות מכמה גורמים שונים, וצירפתי פה את המפרט שקיבלתי משקלול של ההמלצות. (הערה: אני מעוניין לרכוש גם SDD וגם הארדדיסק רגיל). 1. האם הרכיבים מתאימים אחד לשני ולצרכים שלי? 2. האם אתם ממליצים להחליף רכיב מסוים לרכיב בעלות דומה או נמוכה יותר אשר אינו מצוין פה? (והאם כדאי ישר לקנות 2 סטיקים של 8 ג'יגה כל אחד, או להסתפק באחד כרגע?) 2. מתוך הכפילויות שמופיעות בחלק מהחלקים, מה עדיף לבחור (בהנחה שיוביל לחסכון משמעותי, אך לא על חשבון מהירות/אמינות), לדוגמא, האם ניתן להסתפק בברקודה של סמסנוג, או שממש עדיף להוסיף כסף, ולקנות את הבלק של WD? כנ"ל ל…
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום! אשמח להמלצתכם למפרט עבור מחשב גיימינג נייח עבור בן 13.5 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עדיף בסביבות 4000 ש"ח, ניתן לחרוג עד 5000 במידת הצורך. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים ברזולוציית 1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך בציוד היקפי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא, צריך מערכת שלמה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? במידה בינונית 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו…
-
- 1 תגובה
- 943 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט מחשב למשחקים לילד בן 8 כולל ציוד היקפי מסך, מקלדת ועכבר בסביבות ה2000-2500 ש"ח שמשחקים כמו COD4 יעלו עליו בצורה סבירה רצוי שהחנות תהיי קרוב לאיזור המרכז/ת"א תודה.. עריכה: התקציב עלה ל3500 עם אפשרות חריגה עד 200 ש"ח יאללה מומחים אני רוצה לראות מה אתם מציעים
-
- 11 תגובות
- 942 צפיות
-
-
אהלן, אני מתלבט בין שידרוג של המחשב השולחני הרגיל שלי לקניית מחשב נייד כתחליף. אני מעדיף נייד כי גם ככה אני לא נוטה לשדרג את המחשב, והנוחות של ניידות די קורצת לי במיוחד שאני מתחיל ללמוד שנה הבאה. הכוונה בתחליף היא מחשב שמסוגל להריץ משחקים חדשים שאני לא ארגיש אני מפספס משהו. חשוב לי מסך 17" בעיקר וכמובן כרטיס מסך לא רע שמסוגל להתמודד למשך שנה שנתיים... האם יש משהו בטווח המחיר הזה או שאין סיכוי? תודה רבה מראש
-
- 14 תגובות
- 942 צפיות
-
-
אודה לכם אם תוכלו להמליץ על נייד עם הדרישות הבאות: מעבד אינטל/AMD 1.6 GHZ (לא סלרון/סמפרון). זכרון: חובה 512MB הרדיסק: לפחות 40GB 5400RPM ומעלה. אם אפשר 60 סבבה. כ. מסך: כמה שיותר טוב. אשמח לדעת כמה זמן הסוללה תחזיק. מוכן לשקול מתצוגה/ מחודש.
-
- 4 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום, פתחתי אשכול לגבי בקשת מפרט לגימנינג עם תקציב של רציתי לשאול את השאר מה דעכתם הציבו לי שלוש מערכות 1 intel ו- 2 מפרטי amd התקציב היה 3800 ושם הציבו לי את מערכות ה amd וגם ביקשתי קצת חריגה בתקציב על מנת להציב מערכת intel. סה"כ אני רוצה לדעת מה דעכתם בנוגע לכל מפרט בנפרד... וגם איזה בין שתי מפרטי ה amd יותר טובה (לא מתוכנן oc ממש לא לזמן הקרוב ) מפרט מבוסס amd : AMD Phenom 2 X4 955 Black Edition Quad Core AM3 TRAY , יחידות 1 ₪727 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=927 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler Gigabyte GA-MA78LMT-US2H 760G+SB710 CHIPSET, יחידות 1 ₪324 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1588 Transc…
-
- 8 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום לכולם אשמח לקבל הצעות למפרט מחשב למשחקים עד 3000 ש"ח תודה
-
- 14 תגובות
- 942 צפיות
-
-
חבר שלי מחפש מחשב שישמש כאולפן,הגדרתו: מעבד חזק שיוכל להפעיל CUBASE עם כמה פלגינים במקביל. יש משהו בטווח ה1500 שיהיה מספיק טוב בשבילו או שהוא צריך לחכות ולחסוך ל2000? וכך או כך יש מפרט מומלץ?
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני חדש בפורום לכן אבקש את סובלנותכם ועצתכם. תקציב הוא עד 2500 שח עם יכולת חריגה אבל המטרה להגיע לאיזון ביצועים מחיר ולא לשלמות. ראשית כל המפרט שלי הינו קשיח ואינו נתון לשינוי פרט לכרטיס מסך. מעבד AMD PHENOM 2 X6 1055T לוח אם +MSI 970A -G46 AM3 זיכרון 16GB דיסק 1TB WD BLACK ודיסק 2TB WD RED לאחסון מע הפעלה : WIN7 PRO ספק 750W CORSAIR כרטיס מסך נוכחי AMD 5850 אני מעוניין לשחק במשחקי אסטרטגיה ברמת פירוט גבוהה אבל גם להיות מסוגל להריץ משחקי פעולה בצורה גרפית-בצורה חלקה. להדגיש אני לא גיימר אבל אהנה מרמה גרפית גבוהה ותנועה חלקה. העוקץ נעוץ במסך שלי DELL U2711 ברזולוציה 2560X1440 פנל IPS כרגע כרטיס מסך שלי קצת רעש ולאור סקירות של המשחק באינטרנט מול רזולוציית מ…
-
- 0 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום חברים, זקוק לנייד חדש בו אפשר להפעיל המון תוכנות בו זמנית ובמהירות גבוהה (למשל: כמה קבצי וורד, כמה אקסל, עשרות לשוניות כרום, תוכנת ניהול משרד, דרופבוקס ועוד), בלי לחוות תקיעות והאטה. מה לחפש? מעבד i7 או i5? האם יש הבדלים שצריך לשים אליהם לב? זכרון? איזה סוג ונפח הכי מומלץ כיום? מניח ש-ssd.. בתוך ssd יש תתי קטגוריות? אשמח לעוד נתונים טכניים שמומלץ לוודא שקיימים. תודה!
-
- 1 תגובה
- 942 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני חדש בעולם הניידים, אז מראש סליחה על הבורות בכל מה שקשור לנושא! לאחרונה אני שם לב שהמחשבים הקטנים נכנסו חזק וכמעט לכל אחד יש אחד כזה. התלהבתי מהרעיון ואני (כנראה) עומד לפני רכישה של NB. בגדול, כמו כל מחשב נייד, רק בקטן. עומדות כמה שאלות קטנות בפני, 1. למי מיועד המחשב הזה בכלל? לגיימרים בוודאי שלא, אז מי כן? 2. היתרונות שמצאתי הן משקל, ניידות ונוחות (בנשיאה) מירבית, מה עוד? 3. תקלות ידועות שמחשבים אלו סובלים? כמו חימום עד רמה של "טיגון" כמו מחשבים ניידים רגילים? 4. ראיתי שרובם אם לא כולם מגיעים ללא כוננים כלל, אלא חיצוניים. ניתן להרחיב בעתיד זכרונות/הארדיסק? *מה העדיפויות במחשבים אלו מבחינת חומרה? HD גדול יותר/ אולי זכרון מעל 1G? תודה מראש,
-
- 5 תגובות
- 942 צפיות
-
-
אהלן חברים, אשמח להמלצתכם לגבי השלמת מארז, ספק, לוח אם וקירור למפרט הבא: i7 8700K \\ ASUS GTX1070Ti A8G \\ HyperX DDR4 3200mhz 2x8GB \\ Samsung EVO 850 250GB SSD העדפה שלי היא כזאת: מארז: MID ATX, מראה סולידי (שחור\אפור כהה) עם דלת שקופה, נוח לניהול כבלים, יכולות קירור טובות ושקט (עד 400שח, חריגה של 100שח במידה ובאמת שווה את זה) ספק: שיתאים למפרט הנל, עדיין לא סגור אם אני מעדיף מודולרי או לא, בינתיים חשבתי על Corsair RM650x (עד 500שח) קירור: בעקרון חשבתי על ה noctua NH c14, אך אם הוא לא נחוץ למעבד הנ"ל אעדיף לחסוך לוח אם: שיתאים למפרט, לא 2 סלוטים לRAM - בעקרון חשבתי על ASUS Z370 Plus Gaming (עד 600~700שח) תודה רבה מראש!
-
- 5 תגובות
- 942 צפיות
-
-
היי, אני שוקל לעבור ל-NAS אחד גדול של 8 כוננים, ברצוני לדעת כמה אוכל לקבל על 2 שרתי NAS שברשותי : Synology DS213J Synology DS413J שניהם כבר לא באחראיות. תודה.
-
- 1 תגובה
- 942 צפיות
-
-
אני מנסה לעזור לחבר שנתקל בבעיה במחשב שלו (Samsung NP-N102S): אין מיקרופון מובנה שעובד (יכול להיות שבכלל אין מיקרופון מובנה? במחשב בשנת 2012?). יש כניסה אחת למיקרופון/רמקולים - אבל זה לא מזהה מיקרופון אלא רק רמקול. (השימוש של המיקרופון הוא בשביל סקייפ) למישהו יש רעיון מה לעשות? תודה, רועי
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב בעל צריכת חשמל ומחיר מינימלי, המחשב יתפקד כשרת קבצים ביתי ומידי פעם יוריד קבצים. מבחינת כוח מחשוב - פנטיום 4~ ומעלה יהיה חזק מספיק ואפילו overkill. 1. מה התקציב המקסימאלי? הרעיון הוא למצוא משהו זול מאוד, 400 ומטה. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך כמה שיותר, מחיר זה הדבר הקריטי כאן. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכלל לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני הולך להתקין לינוקס, לא מתכוון לחבר מסך, לאחסן עליו קבצים והורדות(היה לי פנטיום 3 שעשה את זה בהצלחה עד שמת). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). …
-
- 6 תגובות
- 942 צפיות
-
-
אשמח לדעת איך (אני בטוח שאפשר) להחליף את כונן הדיסקים שיש לי בנייד שלי - dell inspiron 1545 אני ממילא לא משתמש בו והייתי שמח לשים במקומו SSD או עוד HD הבעיה כמובן שהחריץ שלו יותר גדול וכו' האם יש מתאם או משהו כזה שיתאים מה CD ל HD תודה רבה מראש, אריה
-
- 0 תגובות
- 942 צפיות
-