ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום, אני נמצא כרגע בארה"ב למשך מספר ימים, אני מבקש המלצה ללפטופ בתקציב של בסביבות עד 1500$. הדרישות שלי: -מסך 13.3" -קל משקל (אזור 1.4 ק"ג ומטה) -מהיר ביותר (חשוב. הלפטופ ישמש בעיקר לעבודה עם מספר יישומים במקביל ועשרות דפי דפדפנים פתוחים, אך לא למשחקי מחשב) -מקלדת נוחה, ושתתאים מבחינת מקשים לאלו שיש בארץ (ZXCV, QWERTY) -שלא יתחמם בשום אזור, גם בעבודה ממושכת -איכות סאונד טובה -דיסק קשיח של 500GB, רצוי SSD גם אם אצטרך לקנות בנפרד. -זמן סוללה סביר -מסך מט, שיהיה ניתן לעבודה בשמש אם יש צורך -זכרון של לפחות 8GB -הבנתי שעדיף רזולוציה גבוהה של 1920 - רצוי 3 פורטים של USB, הרי ברגע שאני מחבר עכבר אלחוטי, אם יש רק שניים יישארו רק אחד וזה לא מספיק לדעתי. -רצוי שתהיה אחריות תקפה …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בניתי מפרט לנער בן 16 שלאחיו (גם 16) "יש מחשב יותר טוב" אז הוא רוצה גם. כמובן בלי OC , בלי מסך וציוד היקפי, שידרוג בעתיד כנראה שלא אבל נחמד אם תהיה אופציה, וההגדרה היא למשחקים אבל לא בדיוק ידעו להגדיר איזה משחקים. חילצתי מאחיו פרטים בסיסים על "המחשב היותר טוב" : Intel core2 duo e8400 3.00GHZ 3.2 GB Ram Nividia Geforce 9400 GT Western Digital 500GB Sata II Caviar Green 32MB לפי זה בניתי מפרט שמנסה לפחות לאזן משאבים בין האחים או יותר טוב. אני מבקש ממי שמבין את העזרה הבאה: 1. האם המעבד שבחרתי AMD Athlon II X3 445 1.5mb 3100Mhz Box זהה או יותר טוב מ- E8400 הנ"ל ? נראה לי שכן (3 ליבות) 2. האם כרטיס מסך OB על הלוח החדש HD4200 לפחות זהה או יותר טוב מהכרטיס Nvidia 9400GT…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מטרות המחשב? מדיה סנטר ונסיעות * גודל המסך? 13.3 * משקל רצוי? אופייני ל-13.3 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף כמה שיותר זמן סוללה. סוללת 6-9 תאים. עדיף 9. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, חובה 3 יציאות USB לפחות, רצוי יותר. קורא כרטיסים. * בלוטות? רצוי - מאוד רצוי גם wimax - מעבד: i5 * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB מינימום. רצוי 500GB לפחות. - זיכרון: 4GB * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? אחריות שנתיים לפחות. לא יודע לגבי בינלאומית. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? יש לי ניסיון טוב עם טושיבה. - מערכת הפעלה: windows 7. אם אפשרי אז 64bit. - כרטיס מסך נפרד ולא מובנה שיריץ HD בצורה טובה דרך חיבור HDMI לטלוויזיה. שמעתי משהו על איזשהו …
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, צריך מפרט למחשב, אני די חלוד לא התעסקתי בשוק כבר מספר שנים. תקציב מקסימום 3500, אפשר לחסוך ולנסות לקצץ. שימושים: בעיקר למשחקים ולאינטרנט ותוכנות רגילות. ציוד הקפי: ללא מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים, צורב, 1.44, בקיצור מה שאני ניסיתי להרכיב. עדיפות לKSP. ללא אוברקלוק מערכת הפעלה שרשומה, עדיף. זהו כל השאר לא קריטי. תודה לכל העוזר! זה מפרט שניסיתי להרכיב, אני לא יודע כמה הוא יעיל וטוב. מעבדי אינטל Core i3 540, 3.06GHz, s1156, 4MB, GPU Core, Tray 1 690 לוחות אם למעבדי אינטל GIGABYTE H55M-USB3 s1156 Core i3/i5/i7, Intel H55, DDR3 1600, 2xPCI-E, VGA, HDMI 1 595 זכרונות DDR III 1333Mhz 2GB Kingston 2 295 590 כרטיסי מסך ASUS HD 5670 512MB GDDR5 DX11 DVI HDM…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, שמעתי נזיפות על המחשב שאני הייתי מעוניין לקנות, כגון שזה מחיר יקר מדיי, ואינך צריך את הדבר הזה. :-[ בכל מקרה, הורדתי קצת מערך המפרט, והורדתי את מחיר המפרט ב5000 ש"ח!!! אז הינה המפרט החדש: לוח אם : Asus Striker Extreme מעבד: מעבד דגם Core2Duo QUAD 2.4 Q6600 8M 1066 זיכרון: Super Talent DDR2 2GB 800MHz PC6400 CL5 DUAL PACK 2x1Gb כרטיס גרפי: Leadtek nVIDIA GeForce 8800GTS 640MB PCIe כונן קשיח: SeaGate ST3250620AS 250GB 7200.10 מארז: Sagitta Raidmax Black מערכת הפעלה: Microsoft Windows Vista Ultimate 64Bit Hebrew …
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע למפרט מחשב אשר ירכש בארה"ב בתקציב של $1500 (ניתן לחרוג קצת בעוד 100-200 דולר אם זה הכרחי) לוח אם: GIGABYTE GA-X58A-UD3R ATX Intel Motherboard מעבד: Intel Core i7-920 2.66GHz LGA 1366 130W Quad-Core Processor מערכת קירור למעבד: CORSAIR CWCH50-1 120mm High Performance CPU Cooler זכרונות: OCZ 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 (PC3 12800) Desktop Memory הארד דיסק למערכת: Western Digital Caviar Blue 250GB 3.5" SATA 3.0Gb/s Internal Hard Drive -Bare Drive הארד דיסק אחסון : Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" SATA 3.0Gb/s Internal Hard Drive -Bare Drive כונן מדיה: SAMSUNG CD/DVD Burner Black SATA Model SH-S223C מארז: RAIDMAX SMILODON E…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה שבת שלום ברשותי לפטופ של Hp מדגם HP Pavilion DV6-1330 https://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?docname=c02072023&tmp_task=prodinfoCategory&lc=he&dlc=he&cc=il&product=4055143&aoid=〈=he מפרט : [table][tr][td][table][tr][td] מעבד Intel Core2 Duo Processor T6600 במהירות 2.2 GHz [/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] מטמון מיקרו-מעבד [/td][/tr][/table][table][tr][td] מטמון רמה 2 בנפח 2 MB [/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] זיכרון [/td][/tr][/table][table][tr][td] 2048 MB [/td][/tr][/table][/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] זיכרון מ…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יצא לי לפגוש לאחרונה שני מחשבים של טושיבה עם מעבדי 4 ליבות של AMD. האחד: L750D-15E. השני: L750D-159. המחיר שלהם הוא יחסית נמוך, מעבד ארבע ליבות, הרבה זיכרון (6GB ו-4GB בהתאם), מסך גדול (15.6 אינצ'), HD גדול (640GB ו-500GB בהתאם), בלוטות' ו-WIFI בכל התקנים... וכמובן - מחיר טוב (2700 ש"ח ו-2500 ש"ח בהתאם). השאלות שלי: 1. האם הם מחשבים טובים? המעבד הזה של AMD, יש לו כח? 2. מבין שניהם - האם ה-15E שווה את ה-200 שקל האלה? 3. האם יש מחשב אחר שעדיף באותו איזור מחירים?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בוקר טוב D: אני צריך מפרט מבוסס AMD למשחקים בלבד. כולל מסך, צורב DVD , מקלדת+עכבר אלחוטיים, מארז וספק. לא הולך לעשות OC ומעדיף ביצועים על פני מארז איכותי / ציוד היקפי, אך מעדיף לא להתפשר על איכות המסך. תודה רבה.
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב עד 6000 שח כולל ציוד נלווה בעיקר למשחקים כבדים כמו נייד פור ספייד וכד' וכמובן אינטרנט קצת הורדות וכו' תודה
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן חברס, יש לי את המפרט הנל: ספק כוח 620 וואט. האם השדרוג ע"פ החומרה הזאת תתאים?: [h=1]Kingston 8GB DDR3 1600MHz KVR16N11/8 זכרות כפול 2[/h] [h=1]Gigabyte NVIDIA GeForce GTX970 Gaming 4GB GDDR5 כרטיס מסך[/h] [h=1]מארז מחשב Antec ISK600[/h]
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
Q6600 כרטיס מסך 2900XT ספק כוח Crosair 520W HX שני סטיקים של 2GB של קינגסטון (667 נראה לי) Freezer pro 7 צורב ישן של LG ומארז Gigabyte poseidon אני אף פעם לא מצליח לפרק את הלוחות אם האלה...
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב,אני צריכה שמישהו יבנה לי מפרט , זה להורים שלי, זה ישמש רק לאינטרנט, אופיס וכאלה..לכן עדיף שיהיה פנטיום 4, נכון? צורב:צריך, לא חובה איכותי. כרטיס מסך:לא צריך חזק במיוחד מכיוון שמשחקים לא יותקנו עליו בכלל. מקום: לא צריך הרבה , יספיק 30 ג'גבייט ואפילו פחות. זיכרון:עדיף 512 מגבייט, אבל עם יחרוג מהתקציב , 256 יספיק בהחלט. מסך לא צריך. תקציב : 2000 ש''ח +- הדרישה היחידה שיש למחשב , זה שהוא יהיה מהיר באינטרנט בלי תקיעות, ואפשרות להורדה מהירה בתוכניות שיתוף וכו'.. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה החלטתי שאני רוצה להזמין iMac 27 inch 5k ועם המפרט שאני רוצה עשיתי השוואה בין אפל בארה"ב לבין אידיגיטל ואם עשיתי את ההשוואה כמו שצריך, בארץ אותו המחשב בדיוק עולה משהו כמו 6,000 ש"ח יותר (מטורף לגמרי!). דוד שלי גר בניו יורק וההתלבטות שלי היא האם להזמין אליו דרך אפל את המחשב ושהוא ישלח אלי. רציתי עזרה ממי שיודע כמו עולה בערך שילוח לארץ ועם איזו חברה הכי כדאי לשלוח (מבחינת מהירות, אמינות, ביטחון)? כמה אני אצטרך לשלם עליו כשמחשב יגיע לארץ (מע"מ, מכס)? האם יש לי ביטוח עליו עדיין בארץ? והאם שוה לקחת את כל הסיכון של המשלוח? תודה רבה מראש לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
CPU: Intel Pentium IV 2.8C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX 1091.38 ¤ Motherboard: Asus P4P800-VM Intel 865PE Motherboard (M.ATX, VGA, HT, FSB800, Dual DDR,5.1 Sound,3Com G-LAN,USB 2) 593.07 ¤ Memory: DDR-RAM 512MB 2700 Samsung Original Memory 493.44 ¤ Hard Disk: Seagate 40GB 7200 rpm ATA100 HDD 351.45 ¤ Video Card: Asus Radeon V9600SE /TD 128MB DDR DVI Retail Video Card 706.04 ¤ אני צריך שתגידו אם החלקים טובים והלוח חזק. אח"כ דברו אם המחיר סביר. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, ההארדיסק של הנייד שלי נדפק ולא מתפקד יותר, מישהו יודע אם יש איזושהי חנות שמחליפה\מתקינה הארדיסקים?
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש מפרט עבור אחי עד 2000 בלי מסך. שימושו העיקרי מיועד לצרכים משרדיים, מוזיקה וסרטי HD 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם ההשפעה על המפרט גדולה אז כ-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לצרכים משרדיים, מוזיקה וסרטים (מיועד למהנדס אלקטרוניקה) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן אופטי, דיסק קשיח וכרטיס גרפי (יש לי כבר את GT 220 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם …
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אחרי שבוע של ריצות וחיפושים קניתי סוף סוף את המחשב החדש. המפרט של המחשב: מעבד: Athlon 64 3000+ 990 שקל לוח אם: Epox: 8KDA3J S-754 660 שקל זכרון: 512MB A-DATA כפול שתיים 940 שקל כונן קשיח: WD: 120GB SATA 550 שקל צורב די וי די: NEC 3500A DVD±RW x16 Dual x2 450 שקל מארז: Antec "Sonata" Midi Tower ATX 380W 860 שקל כרטיס מסך: Geforce 6600GT 128MB AGP (אני אקנה אותו ברגע שהוא יצא) יעלה בערך 1400 שקל בינתיים אני משתמש בכרטיס geforce 4200ti שחבר הביא לי סך הכל המחשב עולה: 5850 שקל אז מה אתם אומרים? מפרט טוב למשחקים ובכלל? שווה את המחיר?
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן אני אשמח אם תסתכלו אחרי השאלון על מפרט שחבר המליץ לי, הבעיה היא שאחרי בירור הבנתי שזה יוצא לי בסביבות ה-3300 שקל, אז אני רוצה לדעת בבקשה אם יש תחליפים יותר זולים שיספקו לי את מה שאני צריך.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בשביל מהירות אפשר הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה על תכנות ובניית אתרים. מצריך ביצועים שיאפשרו שימוש בחלונות מרובים והפעלת תוכנות במקביל. התוכנות הם יחסית מגושמות וצורכות משאבים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר ftp,…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
יש חיה כזאת? ישמש כמחשב משני - יש מחשב גרפי חזק בבית. מטרות המחשב? עריכה גרפית (דו מימדית - בעיקר אילוסטרייטור, פלאש ופוטושופ - מעט עריכת וידאו) * גודל המסך? לא משנה - עדיף מט * רזולוציית המסך? שתתאים לשמושים הגרפיים הנ"ל * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עדיף שיהיה קומפקטי וקל - מיועד לבחורה - אני לא מתמצא במשקלים - (שוב, במגבלות התקציב, אם יש מחשב טוב יותר אך כבר יותר, אעדיף את הכבד והחזק יותר על פני הקל והחלש יותר) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר במגבלות התקציב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לפחות 500 ואם אפשר שיהיה מהיר - לחילופין, אם אפשר כונן ssd, אז גם נפח של בין 180 ל-250 יה…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי 2 מחשבים שאני רוצה לקנות ואני צריך עזרה להחליט איזה יותר טוב מבין השתיים המחשב מיועד למשחקים חדשים. מחשב אחד: מעבד: I5-520m זכרון: 4G DDR3 דיסק קשיח 500G מעבד גרפי Geforce GT320m 1G מחשב שני: מעבד I5-430M זכרון: 4G DDR3 דיסק קשיח 500G מעבד גרפי Radeon HD5470 בעקרון מה ששונה זה הכרטיס מסך והמעבד אבל אני לא יודע מה יותר טוב שניהם באותו מחיר.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא מצאתי מקום שהוריד מחירים לכבוד ה"אירוע" מישהו יכול לתת לי קישור לחנויות שמוכרות ניידים עם הנחה?
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? במידה ושווה להשקיע את המרב אז כן ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 2. מה שימושי המחשב? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט, מחשב בסיסי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? צורב DVD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8, זה מתבטא במחיר? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?הרכבת מחשב בחנות ללא מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? רצוי KSP או חברה הנמצאת בפתח תקוה/קרית אונו/אור יהודה/רמת גן/יהוד. בעדיפות גבוה…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה המחשה הכי טוב עד 9000 שקל כולל מסך? שיהיה טוב ומהיר,שקט טוב למשחקים כבדים ? תודה רז
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רקע: הסיטואציה היא כזו: יש לי מחשב נייד בן 4 בערך, עם מעבד C2D 1.5GHZ, זיכרון בנפח 2GB וקשיח 120GB עם כ.מסך X1100 של ATI, הוא מריץ WIN7, ועובד לאט, הצ'יפסט לא תומך במעל ל2GB, הצורב DVD מת, והוחלף במשהו שהיה זרוק לי פה, שקורא, אבל נכשל בכל כתיבה. בהתחלה חשבתי לקנות לו צורב וקשיח של 500GB 7200RPM, אבל זה לא יעזור לו מבחינת המעבד החלש וכמות הRAM הנמוכה. בסוף, החלטתי לתת אותו לאחותי שתהיה סטודנטית בקרוב, ולא ממש צריכה מעבר למה שהמחשב הנ"ל מסוגל לתת לה, היא תצטרך בסך הכל אופיס, קצת אינטרנט וצפיה בשטויות שהיא מורידה. אני עדיין לא סגור על עצמי מבחינת צרכים ותקציב, אבל זה יהיה אחד מהשניים הבאים: א. מחשב חזק למדי ב3800-4000 ש"ח שיאפשר גם עריכת וידאו וקצת משחקים. ב. מחשב פשוט למד…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-