ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
שלום , אני צריכה בבקשה מפרט מחשב למשחקים וגלישה באינטרנט , התקציב שלי הוא 3500-3700 בערך. המחשב חייב היות שקט כי הוא יהיה בחדר. מעבר לזה המחשב יהיה multitasking ז"א ירוצו עיו הרבה תוכנות בקביל ו-vmware , כך שהוא אמור להיות עם כ 4 ג'יגה זכרון. תודה על העזרה וההמלצות!!!
-
- 17 תגובות
- 972 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)מטרת המחשב העיקרים היא לפרנסה מעבודות עיצוב פוטושופ, CINEMA 4D וכד'. * גודל המסך?15/17 לא קריטי אם זה יהיה 15. * משקל רצוי?לא הכי אכפת. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?מספיק שעתיים-שלוש,אני עובד לרוב עם נקודת חשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA HDMI וכו)HDMI USB3.0. * בלוטות?יש צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח (HDD, SSD], או שילוב - דורש mSata) כונן של HDD,כי ה-SSD יקרים ולא מוצדקים כרגע, מינימום 750GB. * כונן CD/DVD? צורב?צורב DVD.בעדיפות לכונן בלו ריי. * כונן Blura…
-
- 5 תגובות
- 972 צפיות
-
-
הרעיון בגדול הוא לחבר את המחשב הנייד למחשב הנייח כך שמסך המחשב הנייד ישמש כתצוגה בשליטת המחשב הנייח אפשרי?
-
- 3 תגובות
- 972 צפיות
-
-
מה יהיה עדיף בתור מחשב שישמש לעבודה בפוטושופ, Visual studio.net, אולי גם solidworks, ובין היתר ישמש גם כמחשב ביתי לכל דבר (HD גדול) וכרטיס מסך טוב. מה עדיף ללכת על Quad או על dual? כדאי ללכת על מערכת עם BUS גבוה? רצוי להישאר עד מתחת ל4.5K, אבל אם רצוי אפשר להוסיף עוד אלפייה... 8) תודות לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אהלן, מחפש מחשב מתנה לאחותי. התקציב הוא רנדומלי - אם יש בפחות (לא מכיר את תחום המחירים) אנחנו נשמח. אם זה קריטי להעלות אותו בשביל לתמוך בדרישות - גם ניתן. שורה תחתונה - מחשב אשר ישמש אותנו מספר שנים רב כאשר השימושים היום הם שימושים קלים - אינטרנט ומשחקים קלים, אך בעתיד נרצה לנשאיר אופציה לעריכת תמונות / סרטים, באופן חובבני וצפייה בסרטי אייצ'די. לכן כל הרכיבים צריכים להיות מהטכנולוגיה החדישה ביותר, כך שיהיו רלוונטים גם בעוד מספר שנים מקסימלי. לפי קטגוריות "המדריך לרכישת מחשב נייד": אחריות - 3 שנים מיבואן רשמי או מקביל אמין. מסך - החל מ-15.4" ברזולוציה גבוהה. אין בעייה למסך גדול - ניידות ניא לא פונ'. ציפוי מסך - מבריק. משקל - לא פונ'. חיי סוללה - זמן נורמטיבי (כ-3 שעות ומעל…
-
- 2 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום, סבא וסבתא שלי רוצים מחשב נייד הסתכלתי קצת פה ושם וראיתי מחשבים טובים מאוד ואני לא יודע מה לקחת אז באתי לפה... התקציב קודם כל הוא גג 3000 שקל. המחשב לא יריץ משחקים אבל יריץ לפעמים סרטים ומוזיקה. המחשב בעקרון לאינטרנט,סרטים ומוזיקה... אז הינה מה שהם רוצים: דיסק קשיח: לפחות 120GB זכרון: לפחות 1024MB (עדיפות ל-2048...) מסך: 15.4" זמן סוללה:יותר מ-3 שעות משקל: עדיף בין 2 עד 3 ק"ג. כ.מסך: המחשב יריץ פה ושם סרטים אבל ממש לא משנה אם הכרטיס יהיה מובנה בלוח.. (למרות שתמיד עדיף לא מובנה..) (ראיתי אחד של MSI עם 8400GS..) וכל השאר פחות חשוב.. כמובן שהמחשב יהיה נוח לשימוש ומתאים לאנשים מבוגרים... מה שראיתי עד עכשיו וניראה לי סבבה הם אלו: http://www.ivory.co.il/pro…
-
- 5 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אני צריך עזרה לבחור בין שני מפרטים המחשב מיועד למשחקים זה לא אמור להיות המחשב הכי טוב למשחקים אלא משהו סביר עם תמורה יפה לכסף מפרט ראשון: מארז ולוח אם של Asus כולל כל החיבורים הרלוונטיים, יציאות לכרטיסים וכו׳ Chipset h-67 מעבד: i5 2400 דיסק קשיח: 500gb sata3 זיכרון: 8gb DDR3 1333 צורב DVD כרטיס מסך: אופציה 1: ATI Readon 6850 1gb GDDR5 אופציה 2: Nvidia Gforce GTX560 1gb GDDR5 מפרט שני?: לוח אם : GA-PH67 DS-B3 של ג'יגה בייט מעבד: intel core i5-3450 זכרון: Transcend 4GB DDR3 1333 דיסק קשיח: SATA 500GB HITACHI צורב LG DVD כרטיס מסך : HD6850 GDDR5 1GB SAPPHIRE אני יודע שהמפרטים די דומים במפרט הראשון החברות לא מוזכרות אבל הן צריכות להיות חברות אמינות (מנסיון עם החברת מחשבי…
-
- 6 תגובות
- 972 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3300 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רואה צורך אבל אפשר ב-100 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה עם תוכנות מחקר ואנליזה כמו MATLAB ועוד כמה שלא מוכרות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד, תוכנות רשומות למעלה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מיועד לגיימינג אבל אולי אשחק FM16 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. …
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
-
-
שלום שלום ובוקר טוב החלטתי בקניית נייד חדש .. הייתי רוצה שיריץ משחקים קלים על הגדרות גבוהות cs 1.6 וכאלה אם אפשר לדחוף כרטיס מסך חזק ככל שניתן - שאפו.. אני מודע לתקציב הדל ולכן תתאפשר חריגה עם המלצה ... חשוב לי מסך איכותי ומחשב מהיר . ;] בכללי אני לא מבין בדגמים של ניידים אם התקציב ממש נמוך ביחס לדרישות אשמח להארה מצדכם ולפי זה אגדיל את התקציב..
-
- 5 תגובות
- 972 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000 ש"ח, אפשר לחרוג עדיף לא בהרבה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון: Baldur's Gate 3, The Elder Scrolls V, Fallout 4, The Sims 4. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב, לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא. מעדיף בלי אורות. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפע…
-
- 2 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד, שישמש בין היתר לעריכת וידאו ולהקרנה עם מקרן. 15 אינץ' . הארד דיסק 320 ג'יגה. אם אפשר יותר אז יהיה נחמד 3500 שקל . קיימת חיה כזאת? תודה.
-
- 4 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שימושים- בעיקר אינטרנט, פייסבוק, הורדות סרטים וכל הדברים האלה. פחות משחקים. אני מתכנן להשאיר את המחשב לפחות 3-5 שנים והמחשב הזה קרץ לי למרות שהוא מותח לי את התקציב עד מאוד. הדרישות שלי הם I7 (שיחזיק להרבה זמן) SSD, אפילו מזערי, יש לי כונן חיצוני של טרה. מסך מגע לא כזה מפריע לי אם יש או אין. לגבי המידות מסך, חלק אמרו לי 13.3 וחלק 15.6. המחשב לא זז יותר מדי וגם אם כן זה למיטה אז חשוב שיהיה קומפקטי ולא גדול. השאלה אם 13.3 לא קטן מדי? ואיך המחשב, מישהו יודע עליו משהו? http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=870800 תודה.
-
- 0 תגובות
- 972 צפיות
-
-
לא למשחקים רק לאינטרנט משהו זול לא רוצה להוציא הרבה כסף
-
- 14 תגובות
- 972 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 שח 2. מה שימושי המחשב? מחשב לשימוש משרדי , חשוב מאוד מהירות ההפעלה , איכות המארז [!] , שקט וכמובן יכולת עיבוד שלא תפגע בביצועים. יחובר מסך FHD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא , אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך לכלול צורב , ולדעתי אין צורך בכרטיס מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? וינדוס 8 [שמתי לב ש8.1 עולה יותר, והרי העדכון בחינם, יש הסבר?] 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגור…
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
-
-
שלום אני כבר זמן מה מחפש משהו שיוכל להחליף את דפים והמחברות הרגלים והמסורבלים. לאחרונה ראיתי את ה-thinkpad helix ודי התלהבתי מהאפשרות של לכתוב ע"ג המסך שלו, ועם השילוב של OneNote ביחד נראה ממש מה שחיפשתי. השאלה שלי אם למשהו יצא להתנסות בזה ויכול לתת חוות דעת אם זה באמת פרקטי כמו שזה נראה לי? שאלה נוספת ראיתי שיש אפשרות לקנות בנפרד את ה-Digitizer Pen שנמכר ב-helix. השאלה שלי אם ניתן לעבוד איתי עם כול מחשב בעל מסך מגע או שצריך משהו נוסף? אם צריך תכונה מיוחדת אך אני יכול לזהות אותה במפרט של אותו מחשב? תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום לכולם - אני מעוניין בשדרוג המחשב הקיים שלי, אין שום צורך בציוד היקפי מכל סוג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 (לא כולל כרטיס המסך, אני שוקל לקנות את ה-670 GTX) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך, במידה ואפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב : אנימציה תלת מימדית, עריכת וידאו (בשילוב ישיר עם אפטר אפקט), וקצת משחקי מחשב. (Guild Wars II, לדוגמא) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש : בכל התוכנות אני משתמש ב Workflow רציף - מה שאומר שהן בשימוש רוב הזמן ככל הזמן. פרימייר, אפטר אפקט, פוטושופ Maya, 3Ds Max, ZBrush ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: G…
-
- 1 תגובה
- 972 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד ישן CELLROn 400 לשימוש לימודי בעיקר יום אחד המסך שלו הפסיק לעבוד כמעט הוא מוציא אור מאוד חלש ככה שאי אפשר לראות בכלל [אם אני מחבר אותו למסך רואים הכל והכל עובד כמו שצריך] השאלה מה אפשר לעשות מבלי לשלוח לתיקון כי לא משתלם להוציא על זה כספ
-
- 9 תגובות
- 972 צפיות
-
-
http://www.pcworld.com/businesscenter/article/148411/pc_makers_roll_out_centrino_2_laptops.html עם תמיכה ב-HD ושיפורים נוספים.
-
- 4 תגובות
- 972 צפיות
-
-
אהלן חברים! שבוע הבא כנראה סוף סוף אני מתחדש במחשב חדש ורציתי שתתנו לי חוות דעת על המפרט הזה שתפרתי אותו באמת לפי הצרכים שלי והם: בעיקר משחקים(Battlefield4/3 וכו') ברמה של 1080P , אוברקלוק של עד 4.3 ,ו Crossfire/SLI בעתיד.....המפרט: חלקים שאני רוכש שבוע הבא: מעבד: Intel Core i5-4670K Haswell Box מחיר: 1210 ש"ח מאוורר למעבד: Noctua NH-U12P SE2 מחיר :235 ש"ח לוח אם: Asus Z87 A מחיר: 785 ש"ח זכרונות: Corsair 8GB DDR3 1600MHz Vengeance LP 2X4 מחיר: 375 ש"ח מארז: corsair C70/zalman Z5 plus כרגע לא הוחלט או C70 יד שניה או זלמן חדש מחיר: 300 לזלמן חדש 400 למשומש חלקים שברשותי כבר: כרטיס מסך:Sapphire 7870XT with boost ספק כוח: seasonic M12II 620W כונן קשיח: WD Caviar blue 720…
-
- 9 תגובות
- 972 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לשמוע את חוות דעתכם על המפרט שבניתי עבור HTPC השימוש : צפייה בסרטים והאזנה למוזיקה, גלישה ברשת - בלבד. אין תוכנית או רצון למשחקים. אם כי בעתיד אולי אצרף כרטיס חכם להקלטת טלוויזיה וקליטת DTT היעד הוא תג מחיר של 2500-3000 ש"ח מעבד: AMD X250 3.0 לוח אם: GA-MA785GM-US2H - rev. 1.1 http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=3266&ProductName=GA-MA785GM-US2H זיכרון: 2x1024 DDR2 800Mhz Kingston דיסק קשיח: SAMSUNG 1TB/7200 SATA II 3.5" 32MB HD103SJ ספק: Enermax Liberty 400W with cable management - Efficiency 80% מקלדת אלחוטית: אפשרות ראשונה XGENE 2.4GHz Wireless KeyBoard With O…
-
- 5 תגובות
- 971 צפיות
-
-
שלום, אני צריך מפרט מחשב למשחקים לילד בן 8 כולל ציוד היקפי מסך, מקלדת ועכבר בסביבות ה2000-2500 ש"ח שמשחקים כמו COD4 יעלו עליו בצורה סבירה רצוי שהחנות תהיי קרוב לאיזור המרכז/ת"א תודה.. עריכה: התקציב עלה ל3500 עם אפשרות חריגה עד 200 ש"ח יאללה מומחים אני רוצה לראות מה אתם מציעים
-
- 11 תגובות
- 971 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000, עדיפות לכיוון 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים כגון: פורטנייט, קול אוף דיוטי. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 3 מתוך 5 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבה…
-
- 2 תגובות
- 971 צפיות
-
-
המחשב מיועד לשימוש של משחקים ושימוש כללי ללא מסך ב3000 ש"ח +- אשמח לחוות דעת על המפרט שבניתי מעבד לקחתי תלת ליבתי אבל אולי כדאי להוסיף קצת ולקחת מרובע לוח האם אני לא בטוח שמתאים רציתי עם סוקט שתאפשר שידרוגים (AM3) וזיכרונות מסוג חדש (DDR3) אני לא בטוח לגבי הפיצרים האחרים שנמצאים בלוח בעלות דומה שאולי נותן יותר מה ההפרש ללוח דומה עם כרטיס מסך OB? כרטיס מסך לקחתי 4770 אבל ראיתי ש יש 4670 בעשרות שקלים פחות ו 4580 בעלות כמעט זהה האם כדאי להחליף? מארז וספק בחרתי לפי המחיר אבל ברור שאני יעדיף מארז שקט. כמו"כ המחשב נמצא באזור שצובר אבק בקלות. AMD Athlon 2 X3 425 2.7Ghz Triple Core AM3 Box, יחידות 1 ₪401 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1211 Arctic Cooling Alpine 7 Pr…
-
- 5 תגובות
- 971 צפיות
-
-
אני צריך מחשב לעבודה, בעיקר עבודות משרדיות אבל גם קצת פוטושופ (בסיסי ביותר). הגודל שבחרתי הינו 13" (אחרי שנים עם 14" החלטתי לתת דגש למשקל). המחשב מטייל איתי יום יום מהבית לעבודה ולכן המשקל חשוב מאוד וגם הכרחי תחנת עגינה. פעם בחודש-חודשיים אני טס לחו"ל עם המחשב ואז חשובה לי נוחיות העבודה. פרמטרים אחרים אינם חשובים - זמן סוללה (קונה סוללות רזרביות לזמן הדרוש), בלוטות, יציאות, גודל דיסק קשיח. אישית יש לי ניסיון מעולה עם דל ובחברה בה אני עובד יש נטייה ללנובו. לכן סיננתי לשלושה דגמים - לנובו X301, דל E4310 ודל ווסטרו V13 (כמובן שבכל דגם יש תתי דגמים ועוד הרבה אופציות לבחירה). היתרון של ה-E4310 הוא תחנת העגינה הסטנדרטית שלו (ולא כל מיני פתרונות USB בעייתיים). הווסטרו אומנם בסיס…
-
- 1 תגובה
- 971 צפיות
-
-
אודה לכם אם תוכלו להמליץ על נייד עם הדרישות הבאות: מעבד אינטל/AMD 1.6 GHZ (לא סלרון/סמפרון). זכרון: חובה 512MB הרדיסק: לפחות 40GB 5400RPM ומעלה. אם אפשר 60 סבבה. כ. מסך: כמה שיותר טוב. אשמח לדעת כמה זמן הסוללה תחזיק. מוכן לשקול מתצוגה/ מחודש.
-
- 4 תגובות
- 971 צפיות
-