ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,473 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, יש לי מחשב וחצי וברצוני שיהיה לי שניים. הראשון קיים במפרט. את החלקים שיש לי לבניית המחשב השני (INTEL ): 1. לוח אם MSI (תומך DDR ) כרטיס קול OB 2.מסך ג'נרי (newron ) 3.כרטיס מסך gforce 2 ti 4.HD 8 GIGA (עדיין עובד ) החלקים החסרים: מעבד , זיכרון , כרטיס רשת ,מארז , ספק כוח, קוספת מיתוג שתעביר לי את המקלדת ואת העכבר למחשב השני (אפשרות גם לשיתוף המסך). יש אפשרות לגנוב חלקים מהמחשב הראשון לדוגמא: לקנות מעבד 2.4C שילך למפרט הראשון ואת ה1.8 למחשב השני. אני חייב שלושה כרטיסי רשת כדי לבצע שיתוף אינטרנט לכן אני צריך עוד אחד. המחשב הראשון משמש ליום יום (משחקים אינטרנט OFFICE וכו) וגם הוא זה שיבצע את השיתוף. את השני אני רוצה לWIN2000 sever ולינוקס. איזה …
-
- 4 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לעזרת מי שמבין בנושא. 1. יש לנו צורך במחשב נייח שיוכל להריץ סוליד קל [בלי יותר מידי חלקים בפרויקט - משטח שמכופפים לזווית 90 מעלות, ומסמנים חורי הברגה] כיום השימוש בדגם מאוווד מיושן של קוואדרו ומחשב נייד מיושן עוד יותר. מצאתי באזור המרכז בחנות פלונטר - P620 ב800 שח וכנראה זה יהיה הכרטיס. הבא בתור זה P2000 במחיר קרוב ל2000 שכנראה לא נוכל להוציא [ולא בטוח שיש צורך]. אשמח לבניית מפרט מסביב לכרטיס הזה בעוד כ-3K. אם ממש יועיל מבחינת ביצועים, אפשר עוד 3.5K. זה מה שניסחתי כרגע, מניח שהרבה כאן זה overkill - קישור להצעת המחיר https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=284734 פירוט …
-
-
- 5 תגובות
- 984 צפיות
- 2 followers
-
-
היי לכולם אני התחלתי ללמוד לפני חודש בטכניון ואני חייב חייב לקנות מחשב נייד הכי טוב שאני יכול למצוא עד 2500-3000 ש׳׳ח. אני צריך שהמחשב יהיה מספיק חזק כדי להריץ mathlab וכדומה. ראיתי שיש שאלון שאנחנו אמורים למלא אז הינה שלי: * מטרות המחשב? ציינתי בתחילת ההודעה. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל המסך חייב להיות לפחות 13 אינץ׳. עדיף גם לא גדול מידי שכך גם המחשב עצמו לא יהיה כבד מידי. * רזולוציית המסך? פחות רלבנטי לי. שיהיה רגיל אני מניח. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אני אשתמש בעכבר אלחוטי כך שזה לא רלבנטי. * משקל רצוי? לא יו…
-
- 0 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום תודה לעונים: אני מבאר-שבע ואני הולך לקנות מחשב מKSP היום או מחר - בעזרת האתר הזה קניתי כבר 3 מחשבים לחבר, לאחים של חברה ולדוד. אז תודה לכולם. לאחר כל זה הגיעה הזמן שאני גם יתברך במחשב חדש ויחליף את הP4 1.3 שיש לי. התקציב שלי הוא 5000 אלף לכל המחשב כולל הכולל. הורדתי 300 שקל בשביל מקלדת+ עכבר ורמקולים טובים- אני לא קונה אותם בKSP לכן נשאר לי 4700 אבל יש לי 2 מפרטים ואני רוצה דעה: ועזרה אולי הספק לא טוב לכרטיס מסך אולי לא שווה את הלוח האם הזה וכו.... מפרט ראשון: מעבדי אינטל Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB לוחות אם למעבדי אינטל INTEL DG965RYCK s775 Conroe, DDRII 800, PCI-E זכרונות DDR II 667 1GB Starex דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 160GB SATA II כרטיסי מסך …
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4,500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? +-500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. The Witcher 3, Battlefield, Overwatch ומשחקים דומים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080p -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
אשמח לחוות הדעת שלכם על המפרט שבניתי תקציב של 3500 ש"ח קישור: https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=210413
-
- 5 תגובות
- 984 צפיות
-
-
היי, מחפש מחשב נייד בתקציב של 3,500 עד למחיר מקסימלי של 4,000 ש"ח. היעד: - קריאת סרטי FULL HD באופן נקי ויפה. - חיי סוללה ארוכים לטיסות ונסיעות ארוכות. - משקל קל ככל האפשר - קל לנסיעות. - משחקי NEED FOR SPEED. - קראית WINDOWS 7 ULTAMTE באופן נקי וחלק.. בין הפריטים החשובים ביותר: *מסך רחב WOLED *מסכי FULL HD *מסכי 15-17 אינץ' *זיכרון מקסימלי של 4GB *חיי סוללה ארוכים במיוחד *משקל קל ככל האפשר *כרטיס גרפי חזק ככל האפשרי למשחקיי NFS ו-GTA עתידיים ולסרטיי FULL HD. *שיכלול מעבד חזק ככל האפשר.. *נפח ארדיסק גבוהה ככל האפשרר בשביל להכיל כמות רבה של סרטיי HD FULL - 1080P - חשוב ! *בנוסף אם יש צפי למחשב נייד טוב שצפוי לצאת בקרוב (השנה) עם המאפיינים שרשמתי, אשמח לדעת ואחכה ככל …
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
-
-
ידידה שלי עורכת דין זקוקה למחשב נייד לעבודה משרדית בלבד. המחשב ינוייד רק בין הבית והמשרד, בשלב ראשון ללא ציוד היקפי נוסף. גודל מסך: 15 ומעלה עם ציפוי מט (עדיפות לרזולוציה 1600X900 ומעלה, אלא אם כן זה מקפיץ את המחיר משמעותית) מקלדת: דגש על מקלדת נוחה (לטעמי בסגנון של מקלדת THINKPAD סדרה T) משקל: פחות קריטי סוללה: לא קריטי בכלל כונן קשיח: לפחות 300 רצוי 500 CD: דרוש OS: דרוש אחריות: 3 שנים באתר הלקוח אין דרישות מיוחדות אחרות תודה
-
- 2 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם, הלוח אם הנוכחי שלי התחיל לגסוס לאחרונה לכן החלטתי להקדים תרופה למכה ולחפש תחליף, פרסמתי שאלה בפורום לוחות אם ובינתים אשמח גם להמלצה למפרט שלם. להלן המפרט הנוכחי: מעבד: INTEL C2Q Q6600 G0 לוח אם: GIGABYTE GA-P35-DS3R זיכרון: GSKILL 4X2GB 800MHZ כרטיס מסך: ATI SAPPHIRE HD6850 1GB GDDR5 קשיח ראשי: GSKILL FM-25S2-115GBPE קשיח משני: WDC WD6400AAKS-65A7B0 ספק: CORSAIR VX450W מארז: ANTEC SOLO חשוב שיהיה מעבד עם כל הטכנולוגיות של הוירטואליזציה, כמו כן שיצרוך כמה שפחות חשמל. חובה איכות חומרים מעולה כי המחשב פועל 24\7. תודה!
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
-
-
מומחים יקרים שלום. אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואני צריך את עזרתכם בבחירת כרטיס מסך ולוח אם. איזה משתי לוחות האם הבאים יותר טוב ולמה? (המחיר כמעט זהה) GIGABYTE - G1975X s775, 975X, HDaudio, SATA2, GBL פרטים ניתן למצוא כאן: http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=1955&ProductName=GA-G1975X ASUS - P5WD2-E Premium s775, 975X, HDaudio, SATA2, GBL פרטים ניתן למצוא כאן: http://www.asus.com/products.aspx?l1=3&l2=11&l3=248&model=981&modelmenu=1 איזה משתי כרטיסי המסך הבאים יותר טוב ולמה? (שוב המחיר כמעט זהה) ASUS - Radeon X1600XT Silent 256MB, DVI, VIVO, PCI-E פרטים ניתן למצוא כאן: http://www.asus.com/products.aspx?l1=2&…
-
- 12 תגובות
- 984 צפיות
-
-
בעיקרון אני מעוניין להריץ OC למערכת הזאת במיוחד למעבד להגיע איתו למשהו כמו 4.0GHZ ובעתיד לעשות לכרטיס מסך OC יותר משמעותי . למפרט הזה יתחבר מסך 26 SAMSUNG T260HD . האם משחקים ירוצו לי טוב על הכרטיס מסך הנ"ל בלי שום בעיות כל שהן ? ירוץ על רזולוציה כזאת ענקית ועל משחקים הכי כבדים שיש כיום ויריץ אותם באופן מעולה ? תנו חוות דעת =] הצעות לשיפור יתקבלו בברכה . עריכה : ממה שהבנתי ושמעתי לא כדאי להתעסק עם לוחות של DFI יש לוחות אחרים שאתם ממליצים לי שמתאימים לדרישות שלי ? מעבד: INTEL CORE i7 S1366 2.67GHz 920 - STEPPING D0 : SLBEJ - BOX אחריות: ללא הגבלת זמן. מחיר: ¤1512 לוח אם: DFI LANPARTY DK X58-T3eH6 אחריות: שלוש שנים. מחיר: ¤1202 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD4890 TOXIC 1GB GDD…
-
- 16 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום, טוב, אז זו פעם ראשונה שאני מבקשת עזרה לגביי מפרטים ככה שישי לי כמה שאלות ואם אני שוכחת לציין פרטים רלוונטים נא להגיד לי . (ונא להיות סבלניים איתי!! ) אז ככה, אני רוצה מחשב נייח,השימוש העיקרי יהיה גלישה, הורדה וצפייה בסרטים והורדת שירים. כלומר, אני צריכה מחשב פשוט יחסית, אבל אני רוצה משהו טוב שיחזיק מעמד. חוץ מזה אני צריכה גם מסך, והבנתי ש עדיף מסך דק. בגדול התקציב שלי הוא בין 2000-3000 ש"ח. קיבלתי מפרט אחד מחנות די מוכרת (מותר לפרסם את השם?) המפרט הראשון הוא: DUAL-CORE E2220 מעבד אינטר מקורי INTEL PENTIUM DUAL-CORE 2.4GHz 800MHz לוח אם: NEWBURY LAKE 1066MHZ זיכרון ראשי: 1024MB DDR677MHZ דיסק קשיח: SAMSUNG 160GB 7200RPM SATA2 כרטיס מסך: INTEL G…
-
- 10 תגובות
- 984 צפיות
-
-
נ.ב. - זה לא בשבילי. לכן דרושה לי האפשרות להרכיב שם מפרט דרך אתר שלהם. המפגש בין הלקוח למפרט יתקים בחנות.
-
- 2 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום , אני מעוניין ברכישת שרת לעסק קטן , השרת ישמש להפעלת תוכנה שמרכזת את כלל הטיפולים ולגיבוי קבצים . השרת ימוקם בעסק עם חיבור ל 100 מגה אינטרנט הגישה אליו תהיה מכמה סניפים ברכבי הארץ . אני חשבתי על השרת הנ״ל hp proliant dl140 g3 server אשמח להצעות . תודה .
-
- 4 תגובות
- 984 צפיות
-
-
אני בונה מפרט למישהו והייתי שמח לחלק את כובד האחריות על כתפי רבים, הוא לא הגדיר לי תקציב אלא אמר שהוא רוצה "זול". מצד שני הוא גם אמר שהוא רוצה מחשב "טוב" ל"זמן ארוך" כך שכמו כולם הוא רוצה פרארי במחיר של סובארו. צרכים: עד רכישת כרטיס מסך (הוא מחכה לGF8 זולים) המטרות הם מחשב ביתי רגיל, בלי תוכנות מקצועיות שונות ומשונות, בעוד כמה חודשים, המחשב יצטרך להתמודד עם משחקים. לא מתוכנן OC. לעניין: המפרט צריך לכלול מעבד כפול ליבה (מסתמא 6300 או 3800+) לוח אם לא SLI כרטיס מסך מינימלי ביותר בלי מסך ושאר ציוד הקפי. בהערכה שלי מדובר בהפרש של כ 700 שקל בין מערכת אינטל לAMD ואני מתלבט האם זו תוספת שווה. ברור שביצועי האינטל עדיפים, השאלה עד כמה ועד כמה זה משמעותי ביחס לאורך החיים של המחשב (…
-
- 12 תגובות
- 984 צפיות
-
-
כמה בערך המפרט הזה שווה? מחשב חדש עדיין לא נפתח
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם. בקרוב קונים לי מחשב נייד, והיתי רוצה אם אפשר, שמישהו יבנה לי בבקשה מפרט טוב עם הפרטים הבאים. אז הפרטים: ראשית , התקציב עד 5000 ש"ח, לא יותר. צרכים: עבודה במיקרוסופט אופיס, מעט משחקים לא כבדים בסגנון VC ו-SA, מעט סרטים וגם מוזיקה. ואם יתאפשר, גם גלישה באינטרנט (אם יש איזה מודם אלחוטי או משהו כזה, אני לא מבין בזה.) דרישות מיוחדות: כוננים: שיכלול כונן DVD-ROM, לא CD-ROM. כמובן שיהיה גם כונן דיסקטים. בטריה: ניתנת לטעינה, שתחזיק הרבה אם אפשר. כ.מסך: עדיפות ל-ATI, למרות שאם יש משהו באותו מחיר של NVIDIA והוא יותר טוב, אז בכיף. דיסק קשיח: 40GB או 60GB, אני מעדיף 60, אך אם לא ניתן להכניס בתקציב אז גם 40 מספיק. אין צורך שתהיה מערכת הפעלה מותקנת. תודה רבה לכל …
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
-
-
היי חבר'ה לאחר שבדיון נפרד המליצו לי לקנות ASUS 1000HE, ביררתי בשירות לקוחות של כמה חברות לגבי איך "מגיע" המחשב ב-SKYPC אמרו לי שהמחשב שהם ספקים יכול להגיע עם 2 ג'יגה, בתוספת תשלום כמובן. עם זאת, הם אמרו לי שאין באפשרותם לספק מחשב עם חלונות XP באנגלית, וזה מגיע מהם רק עם עברית. בנוסף, לא ראיתי אף חברה אחרת בארץ שמוכרת את המחשב עם חלונות באנגלית (קנייה בחו"ל אינה באה בחשבון) שאלתי היא לגבי התקנת חלונות XP באנגלית. במידה ואני מתקין חלונות XP באנגלית, דבר שייאלץ אותי לפרמט (הלא כך?), איך אני מתקין את הדרייברים שם? האם בכלל צריך דבר כזה? איך אני מתקין חלונות בכלל אם אין כונן CD? אני פשוט לא מבין גדול בניידים, ובנטבוקים, שאינם מגיעי עם כונן CD, תהיתי היכן נמצאים הדרייבר…
-
- 4 תגובות
- 984 צפיות
-
-
התקציב עודכן ל2200 הכי חזק שאפשר למשחקים איך המפרט מעבד Intel Core 2 Duo E7200 Tray ¤483 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE7200ay לוח אם GIGABYTE GA-945GCM-S2L ¤239 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39125 כונן קשיח Hitachi Deskstar 160GB SATA2 8MB ¤185 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=Deskstar160S זיכרון G.Skill DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 5-5-5-15 PQ ¤380 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=F2-6400CL5D-4GBPQ כרטיס גרפי GeCube RADEON HD3850 HDMI 512MB PCIe ¤472 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GV391 צורב LG GSA-GH20N X20 DVD ¤125 כמות:1 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=GSA-GH20N מארז כולל ספק…
-
- 10 תגובות
- 984 צפיות
-
-
לא רציתי להקפיץ את הנושא הקודם כי הוא היה ממזמן, ומכיוון שעכשיו כבר נסעתי פיזית לחנות מחשבים.. אז חשבתי לפתוח אשכול חדש.. בהמשך לאשכול הישן http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=353488.0 הלכתי למרדנית שברמת ישי, מכיוון שהיא החנות הכי קרובה אליי.. קיבלתי הצעת מחיר על מחשב מסויים שהרכבתי ביחד עם המוכר.. אמנם אין להם הרבה רכיבים במלאי וזה בעייתי, כי אי אפשר להרכיב מחשב ככה באמת אבל ההצעה שקיבלתי מהם העתקתי אותה אחד לאחד לנועה מחשבים (החנות נמצאת בתל חנן ואני מוכן להשקיע עוד רבע שעה נסיעה בשביל חנות מחשבים נורמלית - כמובן אם אתם ממליצים עליה) , במרדנית יצאה לי בסה"כ 2350, בנועה יצא בסה"כ 2040... אני אשמח להערות/הארות בקשר למפרט ומה ניתן לשיפור... AMD Athlon 64 X2 Dual…
-
- 13 תגובות
- 984 צפיות
-
-
דעתכם על המפרט לעריכת וידאו, אודיו. אפשר יותר אני יודע... אבל בטווח המחירים הזה האם זו בחירה נבונה? האם זה יריץ פרמייר בצורה סבירה. ברור לי שכרטיס מסך חזק יועיל כאן אבל האם זה יסחוב בצורה סבירה? העריכות הן מידי פעם ולא בצורה מקצועית לחלוטין. אפשרית חריגה קלה . אבל ממש בוא נאמר עוד 500 שקלים. אני זקוק לעזרתכם בתודה מראש. b]מסך: [..] DELL ULTRASHARP LED 23" U2312HM - IPS PANEL - לרוכשי מחשב חדש מעל 4000 ש"ח ! ₪979 מעבד: [..] INTEL 3450 - TRAY - לרוכשי מחשב חדש ! ₪896 לוח אם: [..] INTEL BEARUP LAKE : BLKDH67BL-B3 ₪462 זיכרון: [..] KINGSTON 4096MB DDR3 1333 CL9 - מבצע לרוכשי מחשב חדש ! - זמין במלאי ₪134 כמות:2 צורב DVD: [..] NEC DVDRW AD-7280S X24 - BLACK -…
-
- 10 תגובות
- 984 צפיות
-
-
היות ואני משדרג לכרטיס משולב WIFI+BT בחיבור mini-pcie , הסוקט וכרטיס הBT שבתמונה מתפנים. זו תמונה של הנייד שלי ! אמרו לי שזה USB אבל ..10 חוטים - מגעים ?? יש לי מה לעשות עם החיבור הזה שעל הלוח , ל USB , אבל תלוי ב PINOUTS מי יודע איזה חיבור זה שעל הלוח וה PINOUTS ? תודה לכל מידע !
-
- 4 תגובות
- 984 צפיות
-
-
היי, אני מחפש לקנות מחשב גיימינג, קיבלתי הצעה על המפרט הבא ב5500 ש"ח. https://reseller.c-data.co.il/Content/Images/uploaded/2018102131720/457N2EA- TG01-2005NJ-min.pdf לא הצלחתי להבין מי יצרן הזכרונות והאם הם אכן טובים, בנוסף ספק מתח של 500 וואט נשמע לי מעט מידי ובכלל אשמח לשמוע חוות דעת מקצועית האם המפרט שווה את המחיר בנוסף ראיתי את המפרט של המסך AOC 27 GU והנתונים נראים טוב ובמחיר סביר האם מומלץ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
אז כאמור,מפרט גיימינג ותכני HD עד 4.5K עם אפשרות חריגה של 500 ש"ח. המחשב יהיה בסלון ויחובר לטלויזיה 42" ב-1080P. לכן הצורך במארז HTPC אלגנטי. ברור לי שגיימינג ושקט לא הולכים ביחד, אז שקט ככל שניתן. מדובר במשחקים חדשים וכן מהשנים האחרונות על הגדרות בינוניות-גבוהות. אין צורך במ"ה או בציוד היקפי (למעט בקר XBOX ומקלדת אלחוטית) וללא OC. מעוניין לשמור על אופק שדרוג קל עבור תמיכה ב-4K כשהזמן יגיע. קנייה ככל הנראה ב-KSP, עם גמישות לגבי המארז אם תימצא אופציה טובה יותר. אין צורך בהרכבה. מצ"ב המפרט שבניתי, פתוח להצעות והערות. החשש היחיד שלי הוא המארז. למרות שניתן להתקין בו כ. מסך על 2 סלוטים ועד 317 מ"מ, אני לא בטוח אם הוא ישב בצורה נוחה ואם הקירור שלו יהיה אופטימלי. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
-
-
מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?)מטרת המחשב העיקרים היא לפרנסה מעבודות עיצוב פוטושופ, CINEMA 4D וכד'. * גודל המסך?15/17 לא קריטי אם זה יהיה 15. * משקל רצוי?לא הכי אכפת. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)?מספיק שעתיים-שלוש,אני עובד לרוב עם נקודת חשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA HDMI וכו)HDMI USB3.0. * בלוטות?יש צורך. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח (HDD, SSD], או שילוב - דורש mSata) כונן של HDD,כי ה-SSD יקרים ולא מוצדקים כרגע, מינימום 750GB. * כונן CD/DVD? צורב?צורב DVD.בעדיפות לכונן בלו ריי. * כונן Blura…
-
- 5 תגובות
- 984 צפיות
-