ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,473 דיונים בפורום זה
-
החנות שקרובה אלי ונוןתנת תמיכה טובה עובדת רק באינטל. המחשב לשימוש בייתי + משחקים ברמה בינונית להלן המפרט ללא מסך. לוח אם ASUS P5580VM מעבד Untel GHz 3.0+1M זיכרון 2* 256MB DDR 400 כרטיס מסך GEFORCE 5 5200 FX כרטיס רשת Dynamode 10/100 PCI צורב DVD תוצרת נק. כמובן : כונן 1.44, דיסק קשיח SATA 7200 80 MB 8MB ( מה המספר 8MB מבטא? את הקש של הדיסק?) מה אתם יכולים להוסיף לי? מפרט טוב? עבדו עלי? איך לשפר? האם תמורת אותו מחיר אני יכול לקבל AMD יותר טוב? מה צריך להוסיף למשחקים ברמה גבוהה? תודה לעוזרים !!
-
- 9 תגובות
- 985 צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לנקות את המחשב הנייד שלי, דיי מפחד על הניקוי הפנימי כי לא ממש עשיתי את זה הרבה. שמתי לב שבזמן האחרון כנראה האבק עושה את שלו והמעד על IDLE לפעמים בטמ"פ גבוהה, כרגע אצלי באיזור ה 50-55 מעלות, מאמץ עולה לאיזור ה 75 וזה כשהמאוורר עובד חזק, כנ"ל של הכרטיס מסך (4650), אגב, איך אני יכול לנטר טמ"פ כרטיס מסך? אין חיישן לכרטיס הזה במחשבים ניידים? אצלי המחשב זה EJ1330 של חברת HP. תודה
-
- 0 תגובות
- 985 צפיות
-
-
טוב אז שלום לכם. אני צריך מפרט ב2700 ש"ח ללא מסך אך עם כל שאר הציוד ההיקפי, המחשב לא מיועד למשחקים, אבל רצוי שיהיה בעל אפשרות לשדרוג עתידי. חייב להיות בו צורב די-וי-די, רצוי ג'יגה זיכרון לטובת תוכנות גרפיות, עם הרד דיסק לא פחות מ120 ג'יגה תודה רבה למי שיעזור לי כאן.
-
- 13 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום ותודה מראש, אני לא מבין גדול ולכן הפרמטרים שלי יחסית בסיסיים. תקציב: 8000-11000 ישמש לטובת הרצת קוד בסיבוכיות גבוהה (בעיקר בתוכנת מטלב) קריאה (בעיקר בפורמטי PDF) כתיבה (בעזרת תוכנת LATEX). שימוש לפנאי - מוזיקה, יוטיוב וכדומה לא נועד למשחקים. מטרות: מחשב מהיר וחזק עם מינימום תקלות. מחשב קל ונוח לנשיאה (בסדר גודל של 13 אינץ) נוחות הפעלה גבוהה זמן עבודה ממושך (בטריה) תודה מראש לעונים נ.ב - אני חשבתי מראש על apple macbook pro אבל מצד שני אף פעם לא היה לי mac.
-
- 1 תגובה
- 985 צפיות
-
-
רציתי לדעת: מעבדי I3 ו I5 החדשים- לאילו מעבדי אינטל אני יכול להקביל אותם? CORE2DUO , SU, ATOM, DUAL CORE וכו' ולאיזו מהירות שעון? תודה.
-
- 3 תגובות
- 985 צפיות
-
-
הגיע לידי מחשב נייד מסוג toshiba satellite 220cds. מחשב נייד מאוד ישן, אך עדיין עובד. הוא עובד על פנטיום אחד... וזה מאוד משעשע. יש עליו windows 95. רציתי לדעת, כיצד אני מפרמט אותו? זה בשלב הראשוני. אני זוכר שבתקופת ה98 היה תקליטור אתחול שהיה עושה את זה, אבל למחשב הנ"ל אין כונן תקליטורים (או לפחות אני לא רואה אותו...). איך אני מגיע לביוס במחשב כזה? ניסית del, ניסית F1 ואת F4. מישהו זוכר מקשים אחרים לביוס? אחרי שפירמטתי איך אני מתקין את windows 98? אני זוכר שגם פה היה צורך בתקליטור אתחול. אם מישהו יכול להגיד לי כיצד להגיע לדוס, ומשם לפרמט ולהפעיל את הוינדוס, זה יעזור לי מאוד. נ.ב. אם מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי אפילו איך רק לשדרג, גם זה טוב. למפרט של הבלוק הזה: http://ww…
-
- 2 תגובות
- 985 צפיות
-
-
היי, אני מתכוון לקנות מחשב נייד במהלך חודש אוגוסט, או להתעכב ברכישה אם יש סיבה לחכות חודש- חודש וחצי. *מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? בסביבות 14-15, באופן כללי המחשב יימצא במשרד במהלך רוב היום או בבית ולא תחת שמש ישירה. * רזולוציית המסך? - * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? - * משקל רצוי בסביבות 2-2.5kg או הצעה אחרת, יש נשיאה של המחשב כל יום במשך שעה לאורך כל היום. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל 4 שעות, רוב השימוש במחשב יהיה ליד שקע חשמלי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח HDD יותר זול מהאחרים. ולפחות 320gb * כונן אופטי לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית לא * האם נדרשת אחרי…
-
- 3 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב חדש - שמבוסס על מחשב הגיימינג עם "תמורה גבוהה למחיר" כאן באתר (והוא מתאים לצרכים שלי, על פי ניסיון משני המחשבים הקודמים שרכשתי). מכיוון שאני מבצע את הרכישה דרך תקציב ממקום העבודה אני מוגבל מבחינת הספקים כך שייתכן ואצטרך לשלם מעט יותר. העברתי את המפרט הנ"ל לספקים וקיבלתי מספר הצעות מחיר אשר החליפו כמה חלקים בהתאם למה שיש להם. אשמח לשמוע דעות לגבי ההחלפות האלו (והמחיר, שמוצע באופן גלובלי בכל המקרים). צירפתי בסוף תמונה של המפרט המומלץ כאן באתר. תודה רבה!! ספק 1: ספק 2: ספק 3: המפרט המומלץ המקורי:
-
- 6 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום! אני צריך להייתיעץ אם אנשים שמבינים במחשבים אני רוצה לקנות מחשב גם למחשקים וגם לעבודה במחשב אני רוצה מחשב שיגיע עד 3500 ש"ח כולל מסך! אשמח אם תענו לבקשתי מושיק! :s05:
-
- 6 תגובות
- 985 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500(?), כן. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית ושימוש בתוכנת עיצוב חדרים בשםRaumplan . http://www.d3d.co.il/ראומפלן-ramuplan/ 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 15.6, משקל עד 2.5 ק"ג. אין צורך באורות וכו'. 7. האם האם יש צורך …
-
- 3 תגובות
- 985 צפיות
- 1 follower
-
-
כמו במחשב נייד או שמא שמוצע בחנויות השונות כמחשב שלם זוהי האופציה היחידה ופשוט צריך לבחור. פרט לכך, באופן כללי אני מעוניין במחשב לגלישה ולשימושי אופיס השונים. מבחינת חומרה, מעבד 3! זיכרון 2 גיגה עד 3000 שקלים. איזה כדאי, מבחינת החברות . תודה ???
-
- 2 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום לכולם, הייתי מעוניין לקנות מחשב ויש לי תקציב של כ3000 ש"ח. במחשב הזה אני משחק וגולש באינטרנט , אני לא גיימר או משהו , סתם חובב. אני לא רוצה מחשב עם כל הציוד העקפי (עכבר, מקלדת, מסך וכו'). במחשבה שנייה, אם יש הצעות טובות למסך טוב ולא יקר מידי אשמח לשמוע. בתודה, אלי.
-
- 6 תגובות
- 985 צפיות
-
-
חבר קיבל מערוץ הקניות הצעה למחשב ב-4000 שקל, שכולל מדפסת, מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר, שני ג'יגה של זיכרון, מעבד E2180, לוח אם 945 (G אני חושב, מכיוון שהיה שם כרטיס מסך 3Dforce שאף פעם בחיים שלי לא שמעתי עליו), מערכת הפעלה XP חוקית,וכו' וכו'... אני צריך מחשב לשימושים ביתיים שיהיה טוב יותר מזה, פשוט כי אני ממש לא מעודד קניה מערוץ הקניות. הבעיה עם המפרט הזה היא שבמקרה של תקלה (חומרתית, לא מערכת הפעלה), יגיע שליח לבית שלו וייקח את המחשב, וזה תנאי שכנראה הוא לא ישיג בשום מקום אחר, יש לכם רעיון איך לעקוף את זה? בינתיים הגעתי למפרט לא רע. אם יש לכם אלטרנטיבות עדיפות, אני אשמח לשמוע. מעבד: INTEL PENTIUM DUAL CORE 2.5GHz E5200 : "SLAY7" - BOX ¤396 לוח אם: GIGABYTE GA-EP31-DS3L ¤35…
-
- 10 תגובות
- 985 צפיות
-
-
אהלן מחפש מחשב סביבות ה-6000 קיבלתי את שני המפרטים הבאים: 1. דגם ROG Strix GA15 מק"ט G15DK-R5600X0680 מעבד AMD Ryzen™ 5 5600X Desktop Processor (6-core/12-thread, 35MB cache, up to 4.6 GHz max boost) ערכת שבבים AMD® B550 Chipset זיכרון 16GB DDR4 אחסון 512GB M.2 NVMe™ PCIe® 4.0 Performance SSD מערכת הפעלה ללא מערכת הפעלה כרטיס גרפי NVIDIA® GeForce® RTX3070 8GB DDR6 with LHR : 3x DP, 2x HDMI קישוריות Wi-Fi 5(802.11ac)+Bluetooth 4.2 (Dual band) 2*2 צריכת הספק מרבית 700W power supply (80+ Bronze, peak 750W) 2. https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=264378&fbclid=IwAR3tbSwHGqgl0D5LkRcgIpEbYHPOGTlYjvkrS…
-
- 6 תגובות
- 985 צפיות
-
-
היי אני מעוניין לקנות את המחשב הנייד מהדגם הבא... 15.6 Fujitsu i5-2410 500GB 6GB GF525 3D הינה קישור לאתר אשר מוכר אותו http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=3HL531077 חשוב לי שלא יתחמם חשוב לי עוד יותר שמעבד מהסדרה החזקה של הI5 גם מעניין אותי לדעת עם 3D פוגע כי לא נראה לי שאני אשתמש בו בהנחה והמחשב הזה לא משהו אפשר בבקשה המלצה למחשב נייד שיש לו את המעבד הזה i7 ,2.8GHZ או טיפה פחות טוב אבל חייב באזור הזה הכי זול שאפשר למצוא כמובן שלא יתחמם תודה רבה על העזרה!!!
-
- 3 תגובות
- 985 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל, אבל לא בכוח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב ? צפייה בסרטים על מסך Full HD וגלישה באינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות: תוכנות סטרימינג (כגון popcorn time) ונגני סרטים -מהי הרזולוציה הטבעית: 1920X1080 מסך 40 אינצ' 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? מקלדת ועכבר אלחוטי (אפשרי שיהיו יחידה אחת) 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך ורמקולים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7.מערכת הפעלה או הרכבת מחשב בחנות? ווינדוס 7 והרכבה בחנות 8. האם …
-
- 2 תגובות
- 985 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב ללימודים (הנדסת תוכנה). מתלבט בין מס' דגמים אבל פתוח להצעות. http://ksp.co.il/?list_compare=.25988..26589..27304. התקציב זה 6000+- חשוב לי שיהיה עם ssd ומעבד חזק ועדיף קל, מסך 13.3/14 ולגבי טאצ' ומולטימדיה זה פחות חשוב. אשמח לקבל עזרה, תודה!
-
- 0 תגובות
- 985 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כבדים כמו BF4, GTA ודומיהם -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 37 אינץ Full HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות+, עדיף שיחזיק כמה שיותר שנים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…
-
- 2 תגובות
- 985 צפיות
-
-
לפני הרבה הרבה זמן ליתר דיוק 10 לפברואר ביקשתי שידרוג לויסטה שהגיע לי חינם בקנית מחשב נייד של HP. מאז הסטטוס הזמנה ממתינים לקבלת הוכחת קניה שאותה שלחתי באותו יום של הרכישה. לאחר שהעניינים לא זזו שלחתי שוב את ההוכחת קניה. ועדיין העניינים לא זזו. שלחתי מכתב למרכז שם ואחרי יומיים קיבלתי תשובה שאני צריך לשלוח הוכחת קניה. שלחתי שוב ! הוכחת קניה.... כלום לא זז. מישהו קיבל את הרשיון כבר? כמה זמן לקח מאז ההזמנה אישור הוכחת קניה?
-
- 5 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים... אז ככה ..ראש מדור תכנות אצלי בעבודה מעוניין לרכוש מחשב לביתו לצרכים בסיסיים. יש ברשותו כרטיס מדגם: quadro fx 1500 יש לו גם הרדיסק וצורב ככה שלא צריך. אציין שאין לו תקציב מוגדר ובהמלצתי לספק לא ג'נרי, שיהיה אמין אך לא יקר. הוא מעוניין במעבד i5, לוח אם עם ערכת שבבים Z77/H77, זיכרון 4 ג'יגה(או שתמליצו אחרת). סיפרתי לו על TMS ואמר שהוא לא שולל את האפשרות, השאלה אם הם שולחים עם שליח ומה קורה בזמן שצריך לממש אחריות? 1. מה התקציב המקסימאלי? אין סכום מוגדר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין סכום מוגדר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין סכום מוגדר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכד…
-
- 12 תגובות
- 985 צפיות
-
-
לאחר שקיבלתי המלצות בדבר המפרט אשר הכי יתאים לי בתקציב האמור, נותר רק דבר אחד (לא פחות חשוב) היכן לקנות. אשמח לקבל המלצות על מקום ראוי באזור המרכז (ת"א, ר"ג גבעתיים) שניתן לסמוך עליו ושמתעסק עם בנית מחשבים לפי מפרט. (אגב הבנתי ש- KSP מקום בעייתי מבחינת אחריות למרות מחירים נוחים - האם כך?) תודה מראש.
-
- 18 תגובות
- 985 צפיות
-
-
שלום לכולם - אני מעוניין בשדרוג המחשב הקיים שלי, אין שום צורך בציוד היקפי מכל סוג. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 (לא כולל כרטיס המסך, אני שוקל לקנות את ה-670 GTX) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך, במידה ואפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב : אנימציה תלת מימדית, עריכת וידאו (בשילוב ישיר עם אפטר אפקט), וקצת משחקי מחשב. (Guild Wars II, לדוגמא) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש : בכל התוכנות אני משתמש ב Workflow רציף - מה שאומר שהן בשימוש רוב הזמן ככל הזמן. פרימייר, אפטר אפקט, פוטושופ Maya, 3Ds Max, ZBrush ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: G…
-
- 1 תגובה
- 985 צפיות
-
-
אני עומד לרכוש מחשב מיני בתקציב עד 2000 ש"ח מחפש את הטוב ביותר בתקציב הזה. עד היום עמדו בפני שתי אופציות: Inspiron mini 1018 מול Asus eeer101. לשניהם נתונים זהים (n455) ומכל מקום, עמדתי להכריע לטובת הדל בגלל שנתיים האחריות . אתמול גילית מתחרה חדש באיבורי Asus eee 105pemv עם מעבד n550 במהירות 1.5Ghz. לכאורה מחשב חזק יותר אלא שבבאג אמרו לי שזה פחות טוב ממה שיש להם להציע המחשבים למעלה במהירות 1.66Ghz. מה דעתכם?
-
- 0 תגובות
- 985 צפיות
-
-
אני אשתדל לא להאריך במילים, יש לי כרגע מפרט מחשב, ציוד היקפי ממש טוב ומארז שאני מאוד מרוצה ממנו - אפשר לראות הכל במפרט מימין. הרזולוציה הטבעית של המסך היא 1600X1200, וכרטיס המסך שלי מתחיל לזייף. השאלה היא אם לרזולוציה הזאת, כשאני אקנה כרטיס מסך חדש, האם המעבד אחרי האוברקלוק לא יהווה צוואר בקבוק? זה מוביל לעוד שאלה - האם לשדרג למרובע ליבה, או כבר להחליף פלטפורמה (=לוח אם) לגמרי? אז השאלה היא כזאת - נאמר שיש לי כסף, מה לעשות איתו? לשדרג כרטיס מסך ל... לדוגמה, HD 4870 1GB שיחזיק עד שיכנס חזק עידן ה-DX11, וזהו? או לשדרג כרטיס מסך וגם מעבד למרובע ליבה LGA 775 של אינטל, ואז לעשות לו אוברקלוק בשביל שיהיה חזק? או לחכות כמה זמן, לתת לאתרי הביקורות לעבור למשחקי DX11 בבדיקות, לראות …
-
- 11 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב חדש, מחשב גיימינג. להלן מצורפות תמונות של המפרט הישן שלי. כמה הוא שווה ואיפה כדי למכור את החלקים שלו? תודה לכולם.
-
- 0 תגובות
- 984 צפיות
-