ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
אני בונה מחשב מולטימדיה לסלון ואני יש לי כבר מארז קטן שאני יכול לעשות לו שינויים לפי הלוח אם שאקנה חשוב לי שהמחשב יעבוד שקט ושהכרטיס מסך יעביר צמונה באיכוצ טובה לטלויזיה, המחשב לא יהיה מחובר לזג כלל אלה רק לטלויזיה. תקציב?! הממ.... כנראה שיקבע לפי איכות מול מחיר ובמה אני מוכן או לא להתפשר תודה לכול המגיבים
-
- 1 תגובה
- 975 צפיות
-
-
קניתי את המחשב הנ''ל התקנתי דריורים והכל עובד מעולה למעט התאורה במקלדת, אייך אמור להקרא הדריור/תוכנה / תכונה במערכת שאמורה לאפשר את הפעולה? תודה,
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
רקע: הסיטואציה היא כזו: יש לי מחשב נייד בן 4 בערך, עם מעבד C2D 1.5GHZ, זיכרון בנפח 2GB וקשיח 120GB עם כ.מסך X1100 של ATI, הוא מריץ WIN7, ועובד לאט, הצ'יפסט לא תומך במעל ל2GB, הצורב DVD מת, והוחלף במשהו שהיה זרוק לי פה, שקורא, אבל נכשל בכל כתיבה. בהתחלה חשבתי לקנות לו צורב וקשיח של 500GB 7200RPM, אבל זה לא יעזור לו מבחינת המעבד החלש וכמות הRAM הנמוכה. בסוף, החלטתי לתת אותו לאחותי שתהיה סטודנטית בקרוב, ולא ממש צריכה מעבר למה שהמחשב הנ"ל מסוגל לתת לה, היא תצטרך בסך הכל אופיס, קצת אינטרנט וצפיה בשטויות שהיא מורידה. אני עדיין לא סגור על עצמי מבחינת צרכים ותקציב, אבל זה יהיה אחד מהשניים הבאים: א. מחשב חזק למדי ב3800-4000 ש"ח שיאפשר גם עריכת וידאו וקצת משחקים. ב. מחשב פשוט למד…
-
- 9 תגובות
- 975 צפיות
-
-
הייי כולם אני רוצה לקנות נייד, התקציב היא בערך 4.5K ומצאתי את זה: Acer Aspire 5920G שהוא נכנס בתקציב (אני לא קונה בארץ) רציתי לשמוע מה דעתכם עליו כי לפי מהפרט הוא ניראה ממש טוב. בתודה, עידו
-
- 12 תגובות
- 975 צפיות
-
-
המחשב אומר לשמש לישומי מוסיקה ברמת סקיצות ולאינטרנט הפנטיום יצא לי יקר ב-500 ש"ח יותר- אתם חושבים ששווה את ההשקעה? אשמח לקבל הצעות לשיפור ובעיקר שתגידו לי מעדיף ךלדעתכם מבין השניים וכן להצעות איך להוזיל את הפנטיום תודה. מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon XP 2800+(512k 333) 650 1 650 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total 7N400L1 (nForce2) lan 430 1 430 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512MB A-DATA 490 1 490 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total RADEON 9200SE TV, 128MB 320 1 320 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) 430 1 430 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD Price Units Total LG…
-
- 7 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד שיריץ לי fifa 15 בצורה חלקה וגם עריכה של סרטונים ווידאו 4K (לא צריך שהמסך יהיה 4K) משהו כמו מעבד i5 טוב דור 4 כרטיס מסך משופר זיכרון 6-8GB 15"LED FULL HD תקציב עד 3000₪
-
- 0 תגובות
- 975 צפיות
-
-
אז ככה מישהוא הביא לי T40 של IBM עכשיו הוא נדלק ולא רואים כלום במסך עכשיו אם אני שם אותו על שלט כלומר מגביהה לו את החלק הקדמי מעט המסך נדלק פירקתי אותו ושיחקתי במגעים קצת לא מצאתי צשהוא מיוחד..! מה נראה לכם הבעייה ..? (לי נראה לוח אם) תודה רן
-
- 4 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב הם צורב וdvd, ללא ציוד היקפי, זכרון של 120 מ"ב, 512 ראם, ללא מסך. יעוד: תכנות, קצת משחקים - אין צרוך להשקיע הרבה בכרטיס מסך, הורדות, סרטים וכו'. כסף: באזור ה-3000 ש"ח אפשר חריגה של 300 ש"ח. תודה
-
- 6 תגובות
- 975 צפיות
-
-
וזאת ללא עזרה מכרטיס מסך, מקסימום כרטיס מובנה של אינטל או זה שבא בתוך המעבד. *בעיקר עם I3 מספיק או שצריך I5.
-
- 4 תגובות
- 975 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 10K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? autocad ,lumion. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כבד מאוד משמש לפרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). TOPWAR -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…
-
- 5 תגובות
- 975 צפיות
- 1 follower
-
-
-
אשמח לחוות הדעת שלכם על המפרט שבניתי תקציב של 3500 ש"ח קישור: https://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=210413
-
- 5 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מכיר את פורום המפרטים שנים רבות, אך זו הפעם הראשונה שיוצא לי לכתוב בפורום המחשבים הניידים הנסיבות מעט עצובות -המחשב הנייד שלי נגנב... אבקש את המלצכתם למחשב נייד בסיסי ואמין, לשימושים ביתיים קלים - אינטרנט, אופיס וקצת סרטים. תקציב: עד 1,200 ש"ח. מע' הפעלה אינה חובה. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 975 צפיות
-
-
מחפש מחשב חזק שיכול להריץ תוכנות Avid, Adobe וכדומה ויוכל להריץ גם משחקים חדשים. הכרטיס מסך צריך להיות של Nvidia לא כי אני מעריץ שרוף אלא התוכנות הנ"ל (לפחות Avid) תומכת בהם יותר טוב. אין צורך בציוד היקפי כמו מסך ומארז אבל צריך ספק, חשוב אם אפשר שיהיה כרטיס קול (לא חייב הכי איכותי) אחר מה Realtek שבה מובנה על gigabyte. דבר אחרון, צריך הארד דיסק גדול מקווה שאפשר לעמוד באתגר של המפרט בגדר התקציב. אשמח לכל עזרה!
-
- 14 תגובות
- 975 צפיות
-
-
מעוניין במפרט דומה בביצועים ובאיכות למפרט המצוין כאן אך עם חלקים מ-KSP. ב-KSP אין את לוח האם, המארז והספק שבמפרט הנ"ל. השימושים הם כפי שמצוין במפרט - יכולות גיימינג ממוצעות. לא יתבצע OC. חשיבות שקט מ-1-10 - 5 תודה.
-
- 1 תגובה
- 975 צפיות
-
-
שלום לכולם. בקרוב קונים לי מחשב נייד, והיתי רוצה אם אפשר, שמישהו יבנה לי בבקשה מפרט טוב עם הפרטים הבאים. אז הפרטים: ראשית , התקציב עד 5000 ש"ח, לא יותר. צרכים: עבודה במיקרוסופט אופיס, מעט משחקים לא כבדים בסגנון VC ו-SA, מעט סרטים וגם מוזיקה. ואם יתאפשר, גם גלישה באינטרנט (אם יש איזה מודם אלחוטי או משהו כזה, אני לא מבין בזה.) דרישות מיוחדות: כוננים: שיכלול כונן DVD-ROM, לא CD-ROM. כמובן שיהיה גם כונן דיסקטים. בטריה: ניתנת לטעינה, שתחזיק הרבה אם אפשר. כ.מסך: עדיפות ל-ATI, למרות שאם יש משהו באותו מחיר של NVIDIA והוא יותר טוב, אז בכיף. דיסק קשיח: 40GB או 60GB, אני מעדיף 60, אך אם לא ניתן להכניס בתקציב אז גם 40 מספיק. אין צורך שתהיה מערכת הפעלה מותקנת. תודה רבה לכל …
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום לכולם, חבר מעוניין לקנות מחשב לשימושים כללים: מוזיקה, אינטרט, משחקים בצורה סבירה פלוס נגיד. הדרישות הקריטיות הן: שיוכל להריץ הרבה דברים במקביל (מוזיקה אינטרנט, מסנג'ר ועוד..), כך שלדעתי יש צורך לשים 4 ג'יגה זיכרון (תקנו אותי אם אני טועה). העדפה למחשב מבוסס אינטל (i3 נראה לי הוא במסגרת מחיר), 500 גי'גה הארד דיסק לפחות (עדיף טרה), שהלוח אם יתמוך Usb 3 אם אפשר. ועוד סוגיה אחרונה, מסך המחשב שלו כרגע מחובר לממיר של יס עם hdmi, הוא רוצה להשתמש במסך גם למחשב וגם לטלויזיה בו זמנית. אז לא יודע אם זה אפשרי או איך, אבל אם זה תלוי כרטיס מסך אז צריך שהכרטיס מסך יתמוך באופציה (אם זה לא אז אשמח להסבר איך עושים את זה , מפצל hdmi או מה שלא יהיה הפתרון ). במאמר מוסגר, במידה ומחשב מבו…
-
- 6 תגובות
- 975 צפיות
-
-
מפרט ב1000 ששקל פלוס מינוס למשחקים לכרטיס מסך וללוח אם שתתאים לסוקט 478
-
- 2 תגובות
- 975 צפיות
-
-
המלצות למחשב נייד. בארה"ב- 1000$ מטרות המחשב? המחשב לא מיועד לגיימינג קלאסי- אני מריץ בעיקר סימולטורים flight simulator ודומיו. ואולי גם להריץ תוכנות מוסיקה דוגמת קיו בייס- חשוב לציין שהמחשב לא אמור להיות תחנת עבודה. * גודל המסך? 15, - עדיפות למאט- אבל אני לא מעודכן בנוגע לסוגי המסכים שיש בשוק.. או שזה עדיין מבריק ומאט? או שיש דברים חדשים שמשלבים את שתי העולמות? משקל לא פקטור. * האם נדרש זמן סוללה- סוללת תשע תאים. ) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות- שיהיה בעל יציאות סטנדרתיות- USB3 VGA HDMI קורא כרטיסים * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח- עדיפות לטרה- שיהיה משולב עם SSD לא בקיא בכל העניין הזה חייב לציין. * כונן אופטי?- דרוש * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית?- לא *…
-
- 0 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום! אני צריך עזרה בהרכבת מפרט בתקציב של 2000-2300. כמה שיותר חזק במחיר הזה, יותר טוב. חשוב לי שהמחשב יחזיק מעמד הרבה זמן (בקודם שלי נשרף המעבד בגלל קירור וספק מחברה עלומת שם). דרישות כלליות: +דבר ראשון אני לא מחפש כרטיס מסך למשחקים, שיהיה כרטיס מובנה בלוח או במעבד העיקר שיריץ סרטי HD כמו שצריך!! +שיהיה יציאת HDMI בלוח אם וכרטיס קול 5.1 עם תכלס 6 יציאות סאונד ולא 3. +לא צריך בכלל ציוד היקפי! +לא צריך CDROM. +שיהיה נפח סביר (1T). +חשוב לי לא פחות שיחזיק טוב מבחינת קירור וטכנולוגיה...ז"א אוברקלוק אולי בעתיד USB3 ודברים כאלה. נראה לי שאפשר להרכיב מחשב חזק במחיר כזה בהתחשב בזה שאני לא מחפש כרטיס מסך למשחקים!!! אשמח לקבל גם המלצות לגבי חניות טובות וזולות אם משהוא מכיר. אני ד…
-
- 6 תגובות
- 975 צפיות
-
-
טוב אז שלום לכם. אני צריך מפרט ב2700 ש"ח ללא מסך אך עם כל שאר הציוד ההיקפי, המחשב לא מיועד למשחקים, אבל רצוי שיהיה בעל אפשרות לשדרוג עתידי. חייב להיות בו צורב די-וי-די, רצוי ג'יגה זיכרון לטובת תוכנות גרפיות, עם הרד דיסק לא פחות מ120 ג'יגה תודה רבה למי שיעזור לי כאן.
-
- 13 תגובות
- 975 צפיות
-
-
hey everybody, i'm in miami, looking to buy a laptop, and willing to invest up to 1000$ i need a good computer, mainly to office work and if u can check the price in the us, it will be even better thx in advance
-
- 0 תגובות
- 975 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 דולר - לפטופ א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים משרדיים ופוטושופ וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גדול מסך באזור ה15 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת…
-
- 3 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום לחברי הפורום, המחשב התחיל לקרטע, זה מתבטא באתרים שפתאום קופאים, המאוורר רועש ומחשב שלפעמים לא נדלק. באזור מגוריי ישנן לעתים הפסקות חשמל, אחרי הפסקת חשמל אני מוציא את כבל החשמל מהמחשב לדקה ולאחר מכן כאשר אני מנסה להדליק את המחשב, הוא לא מגיב או שהוא מרסט את עצמו ונדרשת חזרה על הוצאת החשמל והכנסתו כדי שהמחשב יידלק. אני מעוניין להתחדש במחשב חדש בעל מארז קטן. את המארז להבריג לשולחן העבודה וכן את כל הכבלים לחבר לתחתית שולחן העבודה וכל זאת במטרה שלא יהיו כבלים על הרצפה. אני צריך לחבר מודם, ראוטר, מדפסת,סורק ומסך. יש לי מקלדת אלחוטית עם עכבר מובנה אך ליתר ביטחון צריך שבמארז תהיה כניסה רגילה (סגולה) למקלדת וכניסת usb נוספת לעכבר. השימושים: אופיס, גלישה באינטרנט, שימו…
-
- 2 תגובות
- 975 צפיות
-
-
hello all my lenovo x300 is getting old and I need a new laptop, needs to be light weight and there is no budget limit can you please advise me?
-
- 1 תגובה
- 975 צפיות
-