עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. המחשב הישן שלי, שהבאתי לאחיות שלי, נדפק לגמרי, והגיע הזמן להחליף אותו. השימושים העיקריים הם: ICQ, מסנג'ר, משחקים פשוטים, גלישה באינטרנט וכו'. אני רוצה מחשב שיספק את הצרכים האלה ברמה טובה במחיר הכי זול שאפשר למצוא. אני מחפש משהו זול ויחסית אמין. אלו המפרטים שחשבתי עליהם: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=7063&CatCode=1 http://www.skypc.co.il/pl_product~sky407~88~0.htm http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspbilu&comp=31 בהתחלה חשבתי לקנות מחשב ב-800 שקל, אבל לפי מיטב הבנתי, מעבדי Dual-Core מאוד לא מומלצים ומתחממים מהר. מה דעתכם?

• 12 תגובות
    • 952 צפיות
  2. שלום לכולם ותודה מראש לכל העוזרים בדבר 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשרי לנצל הכל אך ניתן גם לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בסביבות 250 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית אינטרנט וHD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו מיוחד שדורש התייחסות (אופיס) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים חדשים דוגמת COD MW3 והבאים אחריו -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם ג…

• 6 תגובות
    • 952 צפיות
  3. Started by almog4615,

בוקר טוב, רציתי שמישהו יגיד את חוות הדעת שלו על מחשב נייד שקניתי ב2000 ש"ח הנה הפירוט: os: windows 8 64-bit GHz 1.0) processor: amd dual core processor a4-125) lcd: 11.6 multi touch hd lcd grathics: amd radon hd 8210 memory : 4 gb ddr3 memory storage : 500 gb hdd optical drive : n/a wlan/bluetooth : 802.11 b/g/n & bt wwan : n/a webcam " acer crystal eye hd webcam battery : 3-cell Li-ion batteru software : microsoft office trail יום טוב!

4. Started by rtn,

אני מחפש לקנות מחשב נייד שישמש אותי בעיקר בבית. התקציב הוא 3000, אבל אפשר למתוח ל-3500. אשמח אם תוכלו לתת לי רעיונות למספר דגמים. מטרות המחשב? בעיקר מולטימדיה (סרטים), וגלישה. * גודל המסך? עדיפות ל-15.6, אבל אפשר לשקול 14 אם יש הצעה טובה יותר (דגם טוב יותר, או מחיר אטרקטיבי יותר). עדיפות למסך מט (ראו התפלספות בהמשך). * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כדאי שיהיה HDMI. * בלוטות? לא צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? לא צריך * כונן Bluray? לא צריך * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא צריך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כדאי. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא עוד: מעבד - אני חו…

• 5 תגובות
    • 952 צפיות
  5. Started by of1978,

מצאתי 2 אופציות שאני לא יודע מה לבחור בינהם אחד של אסוס ואחד לנובו המעבד של האסוס יותר חזק I3 אבל הזיכרון שלו מוגבל ו 4 האם זה כל כך קריטי ? את הלנובו אפשר להרחיב עד 8 אבל המעבד שלו יותר חלש T6570.... השאלה שלי היא מה יתן לי תמורה יותר טובה לכסף אני בטוח ששניהם יריצו לי סרטי HD השאלה מה בעתיד יהיה יותר משתלם.... לקחת מעבד חזק ולוותר על הרחבת זיכרון בעתיד או מעבד חלש יותר עם אפשרות להרחבת זיכרון. ושאלה נוספת- על הלנובו יש אחריות בארץ מה לגבי אחריות של האסוס ? תודה ויום טוב http://img2.tapuz.co.il/forums/1_138186609.jpg

• 6 תגובות
    • 952 צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250+ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לשימושים רב תכליתיים (ללא גיימינג) וכולל מעט עריכה גרפית, מעט סימולציות נומריות, מטלאב, אופיס , גלישה איטנסיבית (המון טאבים עובדים בו זמנית), תכני HD כולל חיבור ל LCD חיצוני. מתוכננת עבודה בעתיד על שני מסכים במקביל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המ…

• 12 תגובות
    • 952 צפיות
  7. היי אני מתחיל ללמוד אדריכלות בשנה הקרובה ורציתי לבקש מפרט למחשב נייד עם יכולות גרפיות חזקות סוללה 8 או 9 תאים ושעולה בין 4000 ל 6000 שקלים הרבה המליצו לי על Dell studio או xps האם זאת בחירה נכונה או שיש משהו שמתאים לי יותר? אני קצת אובד עצות אז אני נורא אשמח לעזרה (עשיתי חיפוש לפני שפרסמתי את הבקשה הבקשה האחרונה למחשב לאדריכלות הייתה לפני שנה )

8. Started by אין עוד מלבדו,

שלום, נשבר לי המסך(asus "10), והבאתי לחנות לחוות דעת. הציעו לי החלפה במסך משומש חצי שנה ב-350. החנות נחשבת אמינה. בנוסף מצאתי ב-pcell מסכים חדשים LED ב-320. מה כדאי לעשות?

9. Started by ariel-ro,

אהלן! אחרי הרבה זמן שאני לא פעיל במפרטים, אני צריך המלצה למפרט מחשבלשימוש משרדי+משחקים לילד בן 7 שיהיה כולל מסך עד 2K. ישולם באשראי, ורצוי כמה שיותר תשלומים אריאל

• 11 תגובות
    • 952 צפיות
  10. Started by bati6,

אהלן, קניתי מחשב נייד עם הארדיסק, ועכשיו אני מתחרטט ורוצה ssd. כמה שאלות אליכם ברשותכם 1. האם יש אפשרות לשדרג 2. מה גודל מומלץ וכמה זה יעלה לי, האם 120 ג'יגה יספיקו לי?(מה שאני עושה במחשב זה אינטרנט וסרטים) 3. כמה 120 ג'יגה אמור לעלות, מה הגודל הבא אחריו וכמה הוא אמור לעלות? 4. קניתי קוד של ווינדאוס 8.1 פרו מהאתר של מיקרוסופט, מה יקרה כשאני אשים את הכונן ssd, האם אפשר להעביר את הווינדאוס? האם אני אצטרך לקנות מחדש? 5. במה אני אראה את ההשפעה של המהירות? אם אני רואה נגיד משחקי כדורגל בשידור חי מהאינטרנט זה משפיע או שזה אך ורק קשור למהירות האינטרנט? תודה

• 2 תגובות
    • 952 צפיות
  11. Started by stavalfi,

http://ark.intel.com/products/67355/#infosectionessentials לפי מה שרשום פה התקשתי להבין כמה ליבות פיזיות ווירטואליות יש למעבד. אשמח לעזרה, סתיו אלפי

• 5 תגובות
    • 952 צפיות
  12. למי שלא זוכר, קניתי מחשב חדש, עם המפרט: athlon64 3400+ corsair 1024Mb 2.5-3-3-6 geforce 6800GT 256Mb 256bit של gainward והרדיסק 160GB 7200RPM 8Mb של Seagate. (השאר לא רלוונטי) כמובן שהתקנתי Doom3 (עובד חלק או כמעט חלק על High), והתקנתי Farcry ופה מתחילה הבעיה, Farcry לא עובד חלק ב Medium (אני מדבר על ההגדרות המתקדמות), וגם ב Low הוא לא עובד חלק כל הזמן. (יש קצת קפיצות כאלו). אני מתחיל לחשוש שמשהו לא בסדר אצלי. כמו כן, הציון שלי ב 3dmark2003 הוא בסביבות ה 9800 1) מישהו יודע אולי ספציפית איך גורמים לFarCry לעבוד טוב? 2) איך אני יכול לבחון את ביצועי המחשב ולהשוות כך שאוכל לדעת האם הוא עובד כפי שהוא אמור לעבוד? תודה!

• 2 תגובות
    • 952 צפיות
  13. Started by .Imri,

היי לכולם, ברצוני לרכוש מחשב חדש לצרכים די בסיסיים של וורד ומיילים אך חשוב לי גם שיהיה חזק ולא ייתקע. לאחר בירורים החלטתי לרכוש כנראה את המחשב הזה, מאייבורי באילת - מחשב נייד "14 HP Notebook 14-CF1001NJ 6PC62EA i5-8265U בצבע לבן, כונן 256GB SSD, זכרון 8GB ומ.גרפי AMD 530. רציתי לדעת מה דעתכם לגבי החברה (HPׂ), מפרט המחשב והשירות של אייבורי. פרטים נוספים לגבי המפרט הטכני מצויים בקישור הבא - https://eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=30114&cantAdd=-1&label=tooMuchOfCat תודה מראש על העזרה !

14. למשחקים ומולטיטסקינג

• 7 תגובות
    • 952 צפיות
  15. Started by AxeOr,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 שח 2. מה שימושי המחשב? מחשב לשימוש משרדי , חשוב מאוד מהירות ההפעלה , איכות המארז [!] , שקט וכמובן יכולת עיבוד שלא תפגע בביצועים. יחובר מסך FHD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי ? לא , אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין צורך לכלול צורב , ולדעתי אין צורך בכרטיס מסך. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? וינדוס 8 [שמתי לב ש8.1 עולה יותר, והרי העדכון בחינם, יש הסבר?] 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגור…

• 1 תגובה
    • 952 צפיות
  16. עד לפני כחודש לא הכרתי שום פריט חומרה. לאחר סקירה באתרי יצרנים וקריאת כתבות וביקורות, בניתי את המפרט הבא: מיועד לאיחסון תוכנות ומדיה כבדה - שימוש עיקרי משרדי ואינטרנט ומשני ביותר משחקים ומדיה. מעבד אינטל E6550 CORE2DUO , לוח אם אינטל DG965WH , דיסק קשיח ווסטרן WD3200AAKS , זיכרון 2X 1024 מהירות 800MHZ CL4 (לא החלטתי של איזה חברה) , צורב DVD LG GSAH55N , כרטיס מסך ASUS EN8600GT2DHT 256MB DDR3 , מארז סופרנו VX (לא מחייב) , מאוור THERMALTAKE BLUEORBII , ספק כנראה 500W , מסך: מתלבט בין SAMSUNG 226BW (זול יותר) לבין DELL2007WFP (יקר יותר). האם מישהו יכול להמליץ / לאשר / לשנות מפרט זה. תודה

• 11 תגובות
    • 952 צפיות
  17. Started by Walter Samuel,

שלום, אני מחפש שילוש של מעבד-לוח-זכרונות למשחקים (אפשרי שילוש זול לאוברקלוק אם יש הצעה כדאית). התקציב: 2,000 ש"ח עם עדיפות ל100 ש"ח.

• 6 תגובות
    • 952 צפיות
  18. שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים... אז ככה ..ראש מדור תכנות אצלי בעבודה מעוניין לרכוש מחשב לביתו לצרכים בסיסיים. יש ברשותו כרטיס מדגם: quadro fx 1500 יש לו גם הרדיסק וצורב ככה שלא צריך. אציין שאין לו תקציב מוגדר ובהמלצתי לספק לא ג'נרי, שיהיה אמין אך לא יקר. הוא מעוניין במעבד i5, לוח אם עם ערכת שבבים Z77/H77, זיכרון 4 ג'יגה(או שתמליצו אחרת). סיפרתי לו על TMS ואמר שהוא לא שולל את האפשרות, השאלה אם הם שולחים עם שליח ומה קורה בזמן שצריך לממש אחריות? 1. מה התקציב המקסימאלי? אין סכום מוגדר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין סכום מוגדר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין סכום מוגדר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכד…

• 12 תגובות
    • 952 צפיות
  19. Started by Evyatar,

שלום לכולם, אם מישהו יכול לבנות לי פה מפרט שמורכב מאינטל (ובבקשה תשימו אינטל זה לא בשבילי חבר שלי רוצה רק אינטל) ולוח 64 ביט וכל שאר הירקות ב4500 ש"ח אודה לו מאוד. ללא רמקולים וללא מסך.

• 15 תגובות
    • 952 צפיות
  20. שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב נייד, שישמש לעבודה משרדית ולתכנות עם Visual Studio 2008 וסביבות פיתוח אחרות. מסך בגודל 15.6 התקציב הוא עד 5,000 ש"ח, אבל אעדיף לשלם פחות אם יש אופציה משתלמת. תודה מראש לכל העוזרים!

• 3 תגובות
    • 952 צפיות
  21. חג שמח, מצאתי את המחשב הנ"ל ב KSP במחיר של כ 6100 ש"ח. עד כאן בסדר אבל שמתי לב שכתוב להם באתר שהאחריות היא 2 שנים בינלאומיות. בפעם הראשונה אני ניתקל בדבר כזה, האם יש לזה אמת? http://www.ksp.co.il/hmain.php?now_snif=kspnaharia דבר נוסף, ידוע לי ש KSP עושה בעיות עם אחריות, יחד עם זאת ממה שהבנתי מרגע הקניה של מחשב נייד בכל חנות המימוש של האחריות יתבצע דרך החברה עצמה ולא החנות, ככה שהאם זה משנה בכלל מאיזה חנות לבחור מחשב נייד? תודה רבה מראש,

• 4 תגובות
    • 951 צפיות
  22. Started by amig,

אהלן, אני מחפש מחשב נייד שמחירו סביבות 2500 ₪, אפשר למתוח למעלה אבל אם אפשר שלא אז עדיף. אני לא בקי במחשבים אבל לפני שפניתי אליכם קראתי המלצות בפורום ולמדתי מעט. אשמח אם התגובות שלכם יהיו ברורות גם למי שלא מבין בתחום, תודה מחפש המלצה למחשב נייד (נייד וקל) שישמש אותי בכמה שנים הקרובות * מטרות המחשב? שימוש מרובה ב"וורד", גלישה באינטרנט, יו-טיוב (צפייה בסרטונים), קריאת קבצי PDF. אני מאוד מעוניין שתוכנות כאלו יוכלו לרוץ במגביל ובמהירות. * גודל המסך? 13-15 מצד אחד אני מעוניין במחשב קל, מצד שני אני רוצה שהמסך יהיה מספיק נוח לעבודה עם "וורד". אחרי שראיתי ניידים בחנות אני נוטה ל 13 או 14, אבל אם יהיה 15 במשקל קל אז למה לא. האם חשוב מסך מבריק או מאט? נראה לי מט * רזו…

• 0 תגובות
    • 951 צפיות
  23. CPU Type Intel Pentium 4 630, 3000 MHz Motherboard Name MSI P35 Neo (MS-7360) (2 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN) Motherboard Chipset Intel Bearlake P35 System Memory 2048 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM) כרטיס מסך - NVIDIA GeForce 9600 GT 512 MB זה המפרט שלי או לפחות היה עד שנשרף הלוח... עכשיו אני יודע שגם מעבד צריך להחליף אז צריך המלצה למשהו במקום וזה אפשרי לשמור את הכרטיס מסך? או שגם הוא צריך החלפה? תודה.

• 9 תגובות
    • 951 צפיות
  24. שלום לכולם הרכבתי מפרט מחשב ואני מעוניין בחוות דעתכם הורכב בKSP , מחשב לגיימינג. תקציב מאקסימאלי 3.5K (קצת חרגתי) ללא ציוד היקפי חשיבות של 7 על שמירה על שקט. ללא OC ללא מע הפעלה. העדפה לחנות באזור המרכז/שרון. להלן המפרט מעבד INTEL Core 2 Quad Q9400, 1333MHz, s775, 6MB Tray מחיר 930 לוח אם GIGABYTE EP43-UD3L s775 C2Q 1333Mhz, Intel P43, DDRII 1333, PCI-E מחיר 455 זיכרון DDR 2 1066 2x2GB G.Skill PI Black Edition Dual Channel מחיר 420 כ. מסך ZOTAC GTX 260 Synergy 896MB GDDR3 DX10 HDTV DVI PCI-E מחיר 790 HD WD 640GB 7200RPM, 16MB, SATA II WD6400AAKS מחיר 340 צורב DVD±RW GH22LP20 x22 Black LightScribe IDE Retail מחיר 135 קירור מעבד ‏ Arctic Cooling Freezer 7 Pro (LGA775) מחי…

• 7 תגובות
    • 951 צפיות
  25. המחשב שלמטה הוא HP שעולה 3000 ש"ח חדש בחנות ! מה החסרונות שלו ? במחיר הזה יש מחשב טוב יותר ? ‎Intel® Core™2 Duo Processor T6670 (2.20 GHz, 2 MB L2 cache, 800 MHz FSB) CPU‎ ‎ ‎ Memory‎ ‎3GB DDR 1333Mhz (1 x 1024 MB + 1 x 2048 MB), Up to 4 GB‎ ‎ HD‎ ‎320 GB (5400 Rpm)‎ ‎ Display‎ ‎15.6'' LED HD 16:9 widescreen BrightView (1366 x 768)‎ ‎ GPU‎ ‎Mobile Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD (Integrated Graphics)‎ ‎ Optical Device‎ ‎DVD+/-RW SuperMulti DL LightScribe‎ ‎ Sound‎ ‎High Definition Audio, integrated mono speaker, stereo headphone/line out, stereo microphone in, integrated microphone‎ ‎ Wireless‎ ‎802.11b/g/n ‎ ‎ Bluetooth‎ ‎Yes, Bluetooth 2.1+EDR‎ ‎ Network Ca…

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.