ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
רציתי לדעת: מעבדי I3 ו I5 החדשים- לאילו מעבדי אינטל אני יכול להקביל אותם? CORE2DUO , SU, ATOM, DUAL CORE וכו' ולאיזו מהירות שעון? תודה.
-
- 3 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום לכולם, עד היום למשך 304 שנים הסתדרתי עם המפרט שלי : E6750 GIGABYTE-P35DS3 9800GT-1GB WD1TB G.SKILL 6144MB GBPK ללא שום בעיה אבל עכשיו אחרי שהתקנתי את BF3 ואני מקבל בקושי 19 FPS על הרזולוציה שלי 1920x1080 כשהכל על LOW אני מרגיש שיש צורך בשדרוג. אני בספק אם ישנו שדרוג כלשהו שיוכל לעזור לי מיכוון שהמעבד כבר דיי חלש ויהווה צוואר בקבוק לכרטיס מסך חדש אבל בכל זאת אשמח לשמוע חוות דעות ו\או מפרט חדש. כמובן שאעדיף לשדרג את המחשב הקיים בעלות מינימלית אבל אני מודע לכך שיש סיכוי טוב שהדבר לא אפשרי ואצטרך לקנות מחשב חדש.
-
- 9 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שימושים: 70% - הרצת סימולציות עם מערכים גדולים והרבה לופים (לא עיבוד תמונה) בעזרת התוכנות הבאות: MATLAB, C ו FORTRAN 15% - אינטרנט 10% - עבודה עם אופיס ו-LATEX 5% - משחקים לא נדרש ציוד היקפי. כונן קשיח: שיהיה אמין ככל הניתן. עדיפות לשני כוננים קטנים יחסית (80 ג'יגה לאחד - יספיקו), כאשר אחד מהווה גיבוי של השני. צורב: צריך צורב DVD (אמין). מערכת הפעלה: WIN XP (לא להכניס את מחירה לעלות). לא מתכוון לשדרג לויסטה בזמן הקרוב. מחשב אמין שיחזיק כחמש שנים ללא OC והרחבות, פרט לרכישת כרטיס מסך (אם כרטיס מסך בסיסי מתכנס בסכום - אז מעדיף להכניס גם אותו). תקציב: 3500 עם גמישות קלה. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 976 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?אין מגבלה, אבל מעונין לשמור על המינימום האפשרי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ועבודה בוורד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמק…
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-
-
הגיע לידי מחשב נייד מסוג toshiba satellite 220cds. מחשב נייד מאוד ישן, אך עדיין עובד. הוא עובד על פנטיום אחד... וזה מאוד משעשע. יש עליו windows 95. רציתי לדעת, כיצד אני מפרמט אותו? זה בשלב הראשוני. אני זוכר שבתקופת ה98 היה תקליטור אתחול שהיה עושה את זה, אבל למחשב הנ"ל אין כונן תקליטורים (או לפחות אני לא רואה אותו...). איך אני מגיע לביוס במחשב כזה? ניסית del, ניסית F1 ואת F4. מישהו זוכר מקשים אחרים לביוס? אחרי שפירמטתי איך אני מתקין את windows 98? אני זוכר שגם פה היה צורך בתקליטור אתחול. אם מישהו יכול להגיד לי כיצד להגיע לדוס, ומשם לפרמט ולהפעיל את הוינדוס, זה יעזור לי מאוד. נ.ב. אם מישהו יכול לעזור לי ולהגיד לי אפילו איך רק לשדרג, גם זה טוב. למפרט של הבלוק הזה: http://ww…
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אז כאמור,מפרט גיימינג ותכני HD עד 4.5K עם אפשרות חריגה של 500 ש"ח. המחשב יהיה בסלון ויחובר לטלויזיה 42" ב-1080P. לכן הצורך במארז HTPC אלגנטי. ברור לי שגיימינג ושקט לא הולכים ביחד, אז שקט ככל שניתן. מדובר במשחקים חדשים וכן מהשנים האחרונות על הגדרות בינוניות-גבוהות. אין צורך במ"ה או בציוד היקפי (למעט בקר XBOX ומקלדת אלחוטית) וללא OC. מעוניין לשמור על אופק שדרוג קל עבור תמיכה ב-4K כשהזמן יגיע. קנייה ככל הנראה ב-KSP, עם גמישות לגבי המארז אם תימצא אופציה טובה יותר. אין צורך בהרכבה. מצ"ב המפרט שבניתי, פתוח להצעות והערות. החשש היחיד שלי הוא המארז. למרות שניתן להתקין בו כ. מסך על 2 סלוטים ועד 317 מ"מ, אני לא בטוח אם הוא ישב בצורה נוחה ואם הקירור שלו יהיה אופטימלי. תודה מראש
-
- 3 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום רב חברי הפורום, אז אני מחפש לקנות מחשב חדש שהשימוש העיקרי בו הולך להיות גלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, אופיס, תוכנת AutoCad ומעט פוטושופ. המסך הרצוי הוא 15.6, אך אם יש מסך מעט גדול יותר אז זה יכול להיות ממש נחמד. המסך צריך להיות מט, שכן לא נוח לי לעבוד מול מסכים מבריקים. המשקל והסוללה פחות משנים משום שהמחשב יהיה נייח רוב הזמן. חיבור USB3 נראה לי חשוב, הרדיסק 500 ג'יגה יספיק לכל הדעות, חשוב שיהיה מהיר. צריך להיות מצוייד בכונן DVD. האחריות רצוי שתהיה כמה שיותר זמן, ואם יש חברות שידוע שהן עושות בעיות בתחום הזה אז אני מעדיף לא להתעסק איתן. אין צורך שהמחשב יגיע עם מערכת הפעלה. חשוב לי שלמחשב תהיה מקלדת נוחה ואיכות בנייה טובה. התקציב הוא 4000 ש"ח, אך אם אין צורך לנצל…
-
- 5 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש לקנות מחשב חדש - שמבוסס על מחשב הגיימינג עם "תמורה גבוהה למחיר" כאן באתר (והוא מתאים לצרכים שלי, על פי ניסיון משני המחשבים הקודמים שרכשתי). מכיוון שאני מבצע את הרכישה דרך תקציב ממקום העבודה אני מוגבל מבחינת הספקים כך שייתכן ואצטרך לשלם מעט יותר. העברתי את המפרט הנ"ל לספקים וקיבלתי מספר הצעות מחיר אשר החליפו כמה חלקים בהתאם למה שיש להם. אשמח לשמוע דעות לגבי ההחלפות האלו (והמחיר, שמוצע באופן גלובלי בכל המקרים). צירפתי בסוף תמונה של המפרט המומלץ כאן באתר. תודה רבה!! ספק 1: ספק 2: ספק 3: המפרט המומלץ המקורי:
-
- 6 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום לכולם, המחשב שלי בן 6 לפחות ונראה לי שהגיע הזמן לחדשו. המחשב משמש בעיקר לעבודה משרדית ולעיתים הילדים משחקים בתוכנות באתר של steam המפרט הקיים הוא לוח Asus p8h77 מעבד i5 3570 3.4ghz זכרון 8 ram אחסון samsung ssd 850evo 500 gb Wd 3003 f2ex 3tb כונן pioneer bdr206 ספק antec neo 520w מארז antec חשבתי להחליף את המעבד, לוח האם והזכרון לרכיבים הבאים: Intel Core I5 10400 2.9Ghz 12MB Cache S1200 MSI B365M PRO-VH LGA1151v2, Intel B365, DDR4 Transcend 16GB 2666Mhz DDR4 כאמור, המטרה הינה מחשב שעיקרו בשימוש משרדי/ביתי ומעט משחקים ואני רוצה לשדרגו לחומרה טובה שתשרוד עוד כמה שנים לפחות.…
-
- 3 תגובות
- 976 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4500(?), כן. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית ושימוש בתוכנת עיצוב חדרים בשםRaumplan . http://www.d3d.co.il/ראומפלן-ramuplan/ 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא ממש 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? מסך 15.6, משקל עד 2.5 ק"ג. אין צורך באורות וכו'. 7. האם האם יש צורך …
-
- 3 תגובות
- 976 צפיות
- 1 follower
-
-
מעוניין לרכוש מחשב נייד ( המחשב הנייד הראשון שלי) 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 ש"ח ניתן לגלוש +-500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב - עבודה משרדית (תכנות ), סרטים , משחקים(לא דבר עקרי) 3. חשוב לי : מסך 15'' הארד דיסק החל מ500 תמיכה לפחות 4gb זיכרון 4. משקל לא עיקרי 5. אזור מגורים השרון ראיתי 2 מפרטים שלדעתי סבבה עבור שניהם: מעבד: Intel Core i5-2410M, 2.3GHz, 3MB Cacheמערכת הפעלה: Windows 7 Home Premium 64bit מסך: 15.6’’ HD LED רזולוציה: 1366x768 זיכרון: 4GB DDR3 1333MHz דיסק קשיח: 500GB 7200RPM כרטיס מסך: Nvidia GeForce GT 540M 2GB /////מחיר(4300) Asus K53sv : http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=10286&perur=2&t=1&c=331 ///…
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום ברצוני לרכוש את הלפטופ: http://www.pccenter.co.il/Product/מחשב-נייד-hp-probook-430-g4-y8c09ea מישהו יודע מה ההארד דיסק (דגם)? כי אני רוצה לדעת את המחיר שלו והאם כדאי לי להשקיע עוד קצת כדי לרכוש SSD במקום מטעמי טמפ', צריכת חשמל ומהירות בתודה מראש
-
- 5 תגובות
- 976 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו וגיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - אני משתמשת בVegas Pro לעריכת וידאו, ופוטושופ לעריכה גרפית. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - אין לי משחק ספציפי. רוצה להריץ משחקים מהשנים האחרונות באיכות כמה שיותר גבוהה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080*1920, מסך 23". -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב …
-
- 2 תגובות
- 976 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לקנות מחשב ללימודים (הנדסת תוכנה). מתלבט בין מס' דגמים אבל פתוח להצעות. http://ksp.co.il/?list_compare=.25988..26589..27304. התקציב זה 6000+- חשוב לי שיהיה עם ssd ומעבד חזק ועדיף קל, מסך 13.3/14 ולגבי טאצ' ומולטימדיה זה פחות חשוב. אשמח לקבל עזרה, תודה!
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים [table] [tr][td][/td] [td]1[/td] [td]Intel[/td] [td]BX80662I76700K[/td] [td]מעבדים - Intel Socket LGA1151 BX80662I76700K - Intel - i7-6700K Skylake Quad core CPU - 4 GHz - Max Turbo Frequency 4.2 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 95W TDP - Box... שלוש שנים אחריות[/td] [td]₪1750/1715[/td] [/tr] [tr][td][/td] [td]1[/td] [td]MSI[/td] [td]Z170A-GAMING-PRO[/td] [td]לוחות אם - Intel LGA1151 Z170A-GAMING-PRO - MSI - Comes with MSI INTERCEPTOR DS B1 GAMING MOUSE - LGA 1151 - 4x DDR4 up to 3600 MHz - 3x PCIe x16 - 8-channel audio - S/Pdif - 6 SATA3 6Gb/…
-
- 1 תגובה
- 976 צפיות
-
-
כמה היתם שמים על מחשב מדגם HP עם מעבד Inter Duo Core 2.2GH"z עם 4 מגה בקאש 2GB RAM זיכרון . 200 GB דיסק קשיח כרטיסמסך של Nvidia 8400M צורב DVD משולב . WIFI מובנה תומך בכניסת HDTV מערכת הפעלה VISTA ULTIMATE . עם ה MEDIA CENTER . 4 כניסות USB . יציאת DVI מסך 15.4 אינץ' כניסת זיכרונות של מצלמות ופלאפונים . ועוד כמה פיצ'רים מעניינים . המחיר שאני ראיתי כולל מע"מ הוא 7200 ש"ח בכמה אתם יכולים לארגן מחשב כזה ?
-
- 4 תגובות
- 976 צפיות
-
-
מעבד Intel Core 2 Quad Q6600 Box ¤985 לוח אם INTEL BLKDP35DPM DRAGONTAIL PEAK ¤492 כונן קשיח Seagate ST3500320AS 500GB SATA2 32MB ¤325 זיכרון Corsair DDR2 4096MB (2048MBx2) 800MHz CL 5-5-5-18 XMS2 ¤548 כרטיס גרפי ASUS nVIDIA GeForce 9400GT Silent 512MB DDR2 PCIe ¤309 כרטיס TV ועריכה Leadtek WinFast PxDVR3200 H MCE ¤461 צורב Pioneer DVR-215D Black X20 DVD ¤108 מארז כולל ספק HEC 6A19B Black 400W ¤396 סה"כ מחיר לכל המוצרים:3756¤ המפרט הורכב באתר:http://www.skypc.co.il האם המפרט הזה מספיק טוב? יש לכם הצעות? שינויים? למישהו פה יצא להרכיב כבר מדיה סנטר? אני שוקל להריץ על המחשב לינוקס ולא וינדוס, האם צריך לעשות התאמות לחומרה ( כרטיס הטלויזיה מתאים? קראתי כבר על כמה כרטיסים שתוא…
-
- 11 תגובות
- 976 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - אין הגבלה א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? NA ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? NA 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית ותכני HD 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. NA 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כונן דיסקים. אבל זה מובן מאליו היום לדעתי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 - חשוב ביותר!!! 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? NA 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או ה…
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? התקציב הוא כ-4000 ש"ח מזומן, אני יכול להוסיף עד 500 שקל אם באמת יש צורך, אם אפשר לחסוך קצת אפשר להוסיף עכבר טוב. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בעיקר למשחקי מחשב כבדים, צפיה בסרטים באיכות גבוהה 1080p, אני מתכוון גם להתקין לינוקס על המחשב אז חומרה שעובדת טוב בלינוקס עדיפה אך ממש לא קריטית(ביצועים ב windows יותר חשובים). 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. צורב DVD, במידת האפשר עכבר טוב לגיימינג(כרגע י…
-
- 10 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום לכולם . לפני כחודש רכשתי 2 מחשבים ניידים . בהפעלה הראשונית שלהם המחשב הראשון החל להתקין ווינדואוס וכמו שהבנתי כך זה אמור להיות בהפעלה הראשונית . לעומת זאת במחשב השני הוינדואוס עלה ללא כל התקנה , כניראה שמישהו התקין כבר את הוינדואוס . אני , שאיני מבין גדול במחשבים לא הבנתי בהתחלה מה קרה וחשבתי שהכל בסדר , אך לאחר התייעצות עם חברים אמרו לי שהמחשב יכול להיות משומש והחנות דפקה אותי . התקשרתי לחנות ואמרו לי שחובת ההוכחה היא עליי מכיוון שעבר חודש . אני צריך את עזרתכם הדחופה בלהוכיח שהוינדואס הותקן לפני שרכשתי את המחשב , ושהמחשב משומש . תודה רבה לכל העוזרים .
-
- 11 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אז ככה.. התקציב שלי הוא עד 5,500 אני אומנם לא גיימר אבל רצוי שאם אני יחליט להתקין פה משחק שם משחק יעבוד סבבה רוב העבודה על המחשב היא אינטרנט סרטים מוזיקה אולי קצת עריכה פה קצת שם לא יותר מדי שתי מחשבים שהיו נראים לי זה הTOSHIBA Stalellite a300-17s וה HP Pavilion DV9750EJ יש לציין שזה המחשב הנייד הראשון שלי וראיתי שפרמטר חשוב בבחירה אצל אנשים הוא המשקל.. למרות ששלוש וחצי קילו לא נראה לי כזה נורא הוא ילווה אותי בבית בצבא ואחרי צבא בלימודים אלה מפרטים של המחשבים שציינתי אבל אם במחיר הזה יש לכם מחשבים טובים יותר אני אשמח לקבל הצעות המפרטים: יצרן: HP דגם: Pavilion DV9750EJ מעבד מעבד: Intel Core Duo T7500 מהירות: 2.2 GHz זכרון מטמון: 2 MB רמה 2 זיכרון: 2048MB(2x1024MB) נפח מ…
-
- 5 תגובות
- 976 צפיות
-
-
המחשב הוא בעיקר למשחקים החדשים ולצפיה בסרטים באיכות גבוהה אני מתכנן להשאר עם המחשב הזה לפחות 3 שנים אז כדאי שיהיה חזק... ---------------------------------------------------------------------------------------- התלבטתי בין i7 ל quad ונראה לי שלהשקיע בi7 עכשיו זה בזבוז אז אני מעדיף quad 9650 או 9550 תלוי מה יותר כדאי לדעתכם... ---------------------------------------------------------------------------------------- המסך שיחובר למחשב הוא LG W2353V http://www.zap.co.il/compModels.aspx?modelid=726346 ---------------------------------------------------------------------------------------- בקשר לכרטיס מסך אני דיי סגור על GTX285 ואני מתכנן לחבר אותו לפעמים לטלויזיה LCD 32' FULL H…
-
- 5 תגובות
- 976 צפיות
-
-
הנה המפרט: AMD ATHLON XP 2600 BOX RETAIL - 580 ABIT NF7-SL - 530 OCZ PC3200 400mhz EL DDR 512MB ENHANCED LATENCY - 715 WD 120/7200 SATA 8MB - 665 CLUB3D RADEON 9800SE - 1150** SAMSUNG 763MB - 880 SAMSUNG X52 - 128 כונן דיסקטים 1.44 - 40 COMPUCASE CI-6A19 WHITE - 345 VANTEC AeroFlow VA4-C7040 FOR AMD - 175 Thermaltake 120x120x25 High Performance DC FAN - 114 sum = 5322nis ** אני החלטתי לנסות ל"פתוח" את כרטיס המסך עם הדריוורים של אומגה, במידה וזה לא ילך, כלומר הפתיחה לא תצליח אני יחליף את הכרטיס ב9600XT. כרגע זה המפרט של המחשב שאני הולך לקנות אבל כלום עוד לא סגור :-\ ואני ישמח לקבל הצעות לשיפורים ממכם.
-
- 8 תגובות
- 976 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש מחשב נייד חלש יחסית, שיעלה את הווינדוז טוב (לא חובה 7) אבל שלא יהיה טוב למשחקים. אני צריך את המחשב נייד הזה לבית ספר לכן כל מה שאני צריך זה שיריץ מהר WORD ושטויות כאלה. אני מעדיף אם אפשר, מסך יותר גדול מ10 אינטץ' ועדיף גם יותר מ1G RAM כי הבנתי שבווינדוז 7 ג'יגה אחד פשוט לא יריץ את הווינדוז. גם יש העדפה לזמן סוללה כמה שיותר ארוך. חשוב שגם תהייה אחריות. תודה רבה לכם!
-
- 4 תגובות
- 975 צפיות
-
-
שלום לכם אני רוצה מפרט למחשב בתקציב של 4000 -4500 השימוש הנידרש ביותר הוא שימוש ביתי לגלישה רבה באיטרנט, לשמירה של שירים תמונות ומסמכים , הורדות , קצת משחקים לא כבדים וצפייה מועטה בסרטים וסדרות שאני מוריד אני רוצה שהמחשב יהיה זריז כי הוא פועל הרבה שעות ביום. בקשר למארז אני רוצה מארז שטוח כמו זה - http://www.skypc.co.il/products.asp?Cat2Cat1ID=6&Cat2ID=0&fldID=38&fldVal=HTPC&ShowSenon=1 תמליצו לי על אחד טוב תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 975 צפיות
-