ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,456 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המירבי?6000 האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?7000 2. מה שימושי המחשב? בעיקר משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא יודע מה זה 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין חנות ספציפית אני טבריה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? כמה שיותר מוקדם או החודש או ב10/9 10. האם יש בקשות מיו…
-
- 6 תגובות
- 984 צפיות
- 1 follower
-
-
אני זקוק למפרט מחשב לצורך עיבוד ועריכת ווידאו וקצת גרפיקה לצורך כך אני זקוק למפרט שיכלול מעבד, זכרונות, לוח אם, וכרטיס מסך. שאר הדברים כגון כוננים קשיחים מארז וספק כח קיימים אצלי תקציב עד 4000 ש"ח אם אפשר פחות גם טוב חשוב לציין שלוח האם צריך להיות איכותי וחזק מבחינת הרכיבים עם יכולת עבודה בריבוי כונני SATA ו USB
-
- 9 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני בקרוב קונה מחשב חדש (לפחות את רוב החלקים הרלוונטים) ואני צריך עזרה בתכנון המפרט. ישנה העדפה עצומה לחברות כמו ati, nvidia, asus, intel וכו'. המפרט יכלול הכול חוץ ממארז, ספק כוח וקירור למעבד (הם יקנו בארץ ללא קשר לתקציב). בלי ציוד היקפי, יהיה אוברקלוק קטן. ללא תוכנות נלוות. השקט חשוב, לכן אקנה קירור מים בארץ. אין צורך להתחשב בחלק זה. מתכנן לשחק בעיקר במשחקים כמו Crysis, COD וכו'. כפי שצוין למעלה, התקציב הוא 1300$. אין צורך לנצל את כל התקציב אלא אם זה צורך ממשי. המחשב צריך להחזיק בסביבות ה2.5-3 שנים, לכן עדיף שהחלקים יהיו חדשים. תודה רבה, עמרי.
-
- 10 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום אני צריך המלצה למחשב מיני נייד בעיקרון המחשב יהיה רוב הזמן באוטו מחובר למערכת השימושים הם מוזיקה קליפים לפעמים ואינטרנט (יוטיוב וכאלה) מוכן להשקיע עד 1500 שח כמובן שעדיף כמה שפחות וחשוב שיהיה מטען לרכב (בתוספת תשלום..) תודה
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם. אחרי 3.5 שנים, הגיע זמני לקנות מחשב חדש. הוא מיועד בעיקר למשחקים. התקציב שלי הוא 5,000 ש"ח, ללא ציוד היקפי. אני מריץ על Windows 7, עם מסך ברזולוציה טבעית של 1680 על 1050. עוד פרטים: * לא חשוב לי מאוד שהוא יהיה שקט (זה עדיין נחמד), ואני לא מתכוון לבצע אוברקלוק, אבל עדיין הייתי רוצה קירור קצת יותר נורמלי למעבד - במחשב האחרון שלי היה לי Thermaltake V1, והייתי מאוד מרוצה ממנו. הייתי שמח לקנות קירור בערך באותה הרמה. * אין לי העדפה לחנות ספציפית. היתה לי התנסות מאוד חיובית עם tms, אבל זה לא קריטי. אם יש לכם המלצה לחנות אחרת, תצעקו. * אם לסמוך על נסיון העבר, יש סיכוי מכובד שאני לא אשדרג את המחשב בכלל עד שאני אחליף אותו, 4 שנים מאוחר יותר. * לצורך לכידת תמונות…
-
- 4 תגובות
- 984 צפיות
-
-
היי, אני זקוק למחשב נייד למטרת לימודים, אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב ועיצוב תעשייתי. מטרת המחשב היא לימודים, סרטים, קצת גיימיניג וגרפיקה. אני יודע שמק הוא פיתרון אידאלי בשבילי אבל אני מתכוון לקנות מק בעתיד. שני מחשבים שתפסו לי את העיין בסביבת התקציב שעומד לרשותי (עד 4500 עדיף פחות) הם Samsung NP350V5C-S06IL http://www.wisebuy.co.il/r_productdetails.aspx?pcatid=453&mid=835853hp envy 6 1201 http://www8.hp.com/il/he/products/laptops/product-detail.html?oid=5351065 ההבדל ביניהם הוא שהסמסונג יותר חזק מבחינת מעבד אך אין בו את כונן הssd שלפי הבנתי משפר את הביצועיים. דבר נוסף הוא שהhp יותר קל שזה דבר מאוד חשוב כסטודנט במסתובב עם המחשב. אשמח לדעתכם ואשמח להמלצה על מחשבים אחרי…
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
רצוי שזה יהיה בניו-יורק אם למישהו יש מושג, כי יש שם בחור שצריך לאסוף את המחשב.. מסך '15. חשיבות רבה בעיקר למשקל ושיהיה דק(כמובן עד כמה שאפשר ב15 אינצ). וגם שאני אוכל לקבל עליו אחריות בינלאומית. מעבר לזה, מה שאפשר בהתאם למסגרת התקציב. תודה מראש
-
- 8 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום, המאוורר של הנייד שלי (ASUS EEE 1005ha) עשה רעש מעצבן. פירקתי אותו בשביל לראות מה הבעייה, ןאחרי ההרכבה מחדש הוא לא עובד. אני חושב שהחזרתי הכל בדיוק למקום, ואני לא מבין מה הבעייה. מה עושים? במידה והמחשב הלך, איך אני מחבר את ההארד דיסק למחשב אחר בשביל לגבות אותו? תודה!
-
- 2 תגובות
- 984 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא עד כ-4,000 ש"ח עם חריגה עד 500 ש"ח מעל לתקציב זה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכנות, גיימינג (לא חובה את המשחקים הכי חדשים). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? עדיף כמה שיותר שקט. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ארצה להתקין …
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מחפש מפרט מחשב כדלהלן: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 6,000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? פוטושופ, אינדיזיין, תוכנות מבוססות-דפדפן (אלקטרון), פתיחה של כרטיסיות רבות בו זמנית בכרום/אדג' (בסביבות 20-30 בבת אחת בד"כ), מסמכים מרובים פתוחים בוורד. לפעמים אני גם עובד בעיבוד נתונים וחיפושים בבסיסי-נתונים כבדים. כמו כן אני עובד על מספר רב של פרוייקטים בו זמנית, ולא רוצה להסתמך על כוננים חיצוניים יתר על המדה (רק לאחסון ארכיוני) אז אני צריך הרבה אחסון זמין בתוך המחשב (בנפרד מהכונן שעליו אתקין את התוכנות). 3. האם יש צורך בציו…
-
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, כרגע אני חייל המשרת בתוך יחידת הנדסה בחיל האוויר. היציאות שלי זה חמשושים ואני משתמש הרבה במחשב. כרגע יש לי מחשב נייח(פנטיום 4 עם חומרה ישנה ביותר) אשר לפי דעתי הגיעה הזמן להחליפו. כמו שראיתי ישנם מחשבים ניידים אשר הביצועים שלהם לא רעים כלל ואפילו מתקרבים למחשבים הנייחים. יש לי דוד שנוסע לארה"ב ממש עוד יומיים והוא יכול להביא לי את המחשב. ויש לי כמה התלבטויות אשר אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט לגביהם. ההתלבטויות הן: 1) האם בכלל לקנות מחשב נייד כל עוד אני בצבא 2) הזדמנות טובה להביא מחשב מארה"ב במחיר זול בהרבה מאשר בארץ 3) פירמוט והתקנה, התאמת המחשב לארץ, אחריות וכו' 4) כסף כסף ועוד פעם כסף, אולי לחכות עד שהמחשב הנייד שלי יחדל לפעול ואז רק לקנות מחשב, אך מצד שני ל…
-
- 6 תגובות
- 984 צפיות
-
-
היי, אני מתכנן לקנות מחשב יד שנייה וישנן כמה הצעות.. אני אשמח אם מישהו שמבין טוב יוכל לשלוח לי הודעה פרטית או תגובה פה ואני אשלח לו בפרטי את המפרט והמחיר להמלצות, יום טוב!
-
- 0 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח לקבל התרשמות על המפרט! האם שווה את המחיר, מה יכול להריץ ומה דעתכם בגדול (: המפרט כולל: דגם לפטופ:HP DV6T-7200 זכרון: (12GB 12800 Clock memory (4GB + 8GB מסך: ''1920x1080p Full HD LED 15.6 דיסק קשיח: 256GB mSATA SSD + 1TB SATA 2/3 מעבד: Core i7 3630QM CPU כרטיס מסך: Dedicated and separate switchable nVidia 630M which supports up to 3.8GB Graphic memories בטריה : 9cell battery
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד, בתקציב גמיש סביב 7000 שח מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (לא מטורפים), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (פוטושופ, סרטים חובבניים) * גודל המסך-חשבתי סביב 15 אינץ אבל זה לא מבוסס, על המתח בין קל לסחוב בתיק לכיף לראות סרט.. רצוי מאד שאפשר יהיה לקרוא בו גם בשמש * משקל רצוי-אשמח לכמה שפחות, קשה לנקוב מספר אבל המטרה היא שהמחשב באמת יהיה נייד * זמן סוללה רצוי-נניח 6-7 שעות שימוש בוורד * אשמח לhdmi, bluetooth, כניסת cd-dvd * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) אין לי מושג בסוגי הכוננים, אשמח למקום איחסון רב * חשובה לי אחריות מספקת, שמעתי דברים טובים על האחריות של dell * תקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעל…
-
- 2 תגובות
- 984 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי אפשרות לשדרג מעבד כפול ליבה C2D E6550 למעבד מרובע ליבה בעל אותו תדר ואותה כמות זיכרון - Q8200, אני רק מוסיף לבעל המעבד כרטיס מסך Geforce 8600GT 256MB DDR3. האם משתלם?
-
- 5 תגובות
- 984 צפיות
-
-
האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב מחשב אחד גיימינג מחשב שני מולטימדיה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: שני המחשבים בשימוש יום יומי * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680X1050 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? GTA COD CRYSIS MAFIA 2 בקיצור כל משחק חדש * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? למחשב מולטימדיה נדרש מסך 20 אינצ' 4. האם יש רכיב בו אי…
-
- 2 תגובות
- 984 צפיות
-
-
אני מניח שבגלל שיש מספרים בצד המסך יהיה 15 אינצ' אבל אשמח גם אם פחות...
-
- 3 תגובות
- 984 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג קל,עבודה משרדית -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. fornite ,pugb -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 14-15.6 fullhd 3. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 4. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא חשוב 5. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 6. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…
-
- 2 תגובות
- 984 צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימאלי? 4200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את כולו. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100שקל +- 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים, סרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA IV, CRYSIS 2 והרבה מאוד משחקים אחרים. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? הכל צרי…
-
- 11 תגובות
- 984 צפיות
-
-
היי אני צריך מחשב לצורך עבודה בעיצוב גרפי העבודה בעיקר בתוכנות של אדובי (פוטושופ, אילוסטרטור, אינדיזיין) המחשב שלי היום עם אחסון של 2TB לא מחזיק. אני משתמש במערכת הפעלה של מיקרוסופט. אשמח לקבל הרכבה טובה. תודה
-
- 2 תגובות
- 984 צפיות
- 2 followers
-
-
<blockquote> שלום לכולם הדברים החשובים במחשב שיהיהן: 1.מעבד מהסדרה החדשה של אינטל I3I5I7 2.לוח אם טוב אם יש אפשרות של אינטל טוב אם לא גם טוב 3. כונן קשיח SSD בנפח 120 גיגה 4.זכרונות בנפח או 6 או 8 גיגה לפחות במהירות 1333 5.כרטיס קול יחסית טוב אם אפשר עם 2 היציאות הבאות COX OPTI במידה ולא ימצא אז יציאה אחת מהן תספיק 6.כרטיס מסך טוב לא משנה איזה חברה AMD או NVIDIA שיוכל להריץ משחקים כגון MW3 או באטלפייד 7.מארז שקט ומאוורר 8.ספק טוב שיחזיק תמערכת. 9.קירור טוב למעבד 10.צורב DVD שיודע לעבוד עם בלו ריי. 11.סט מקלדת ועכבר בלוטות העדפה על מוצרים איכותיים בתקציב הנל אם אתם מכירים חנות או ממליצים על קניה מהם אני גר באזור השרון אני אשמח גם לדעת רק לא מKSP אני מ…
-
- 5 תגובות
- 984 צפיות
-
-
אני אשמח לקבל את עזרתכם למחשב שמתאים לי לאופיס + אינטרנט במחיר הכי טוב שאפשר לקבל. אמרו לי שבמחשבים זולים (כמו מעבדים D425,525) אני אגלוש ממש לאט ללא קשר למהירות הגלישה - אני לא יודע כמה זה נכון. תודה רבה, בני.
-
- 3 תגובות
- 983 צפיות
-
-
אהלן, חבר ביקש שאבנה לו מפרט למחשב מפלצת אבל לאו דווקא למשחקים. הוא מהסוג אנשים האלה שאין להם סבלנות בגרוש. משחקים פחות מעניינים אותו אבל הוא דורש שהמחשב יהיה "טיסן לא מהעולם הזה" כדבריו. הוא לא רוצה שיהיה דבר כזה כמו "לחכות" ומוכן לשלם על כך כמה שצריך. בקיצור, שיהיה מהיר בצורה היסטרית וכמה שיותר יותר טוב משחקים לא קריטי בכלל עדיף כמה שיותר שקט אין צורך ב-OC אין צורך במסך תקציב: כמה שצריך תודה לכולם
-
- 5 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת מה ההבדל בין דגמים של אסוס שרשום בהם 3D וכאלה שרשום בהם 3DE. שמתי לב שהמחיר של ה 3DE יקר משמעותית, עשיתי חיפוש והבנתי שההבדל הוא שהאות E ב 3DE מסמלת את המילה embedded (משובץ). חוץ מלהבין את זה לא כזה הבנתי מה תכלס ההבדל בין השניים. תודה, מאיר
-
- 4 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום, יש לי נייד של HP דגם DV6000 ואני מעוניין להחליף את הארדיסק לאחד עם נפח גדול יותר. האם זה אפשרי? במידה שכן, האם תוכלו להמליץ לי על מקום לעשות זאת? תודה.
-
- 1 תגובה
- 983 צפיות
-