ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
שלום קיבלתי מדילר הצעה בנוגע למפרט בסיסי ...ורציתי לדעת אם המחיר שווה. לוח אסוס עם צ'יפ 945P אני חושב שהדגם שלו הוא P5LD2 מעבד 3.0 עם 2MB 64Bit ויכרון OCZ 1024 Gold Kit במחיר של 2000 ש"ח משתלם?
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
זיהיתי מכירה של מחשב נייד חדש שלא נפתח , שנקנה השבוע ואפילו במחיר נמוך ב 10 אחוז ממחירו ההתחלתי בוואלה שופ. הרי היום ניתן להחזיר מחשב שלא נעשה בו שימוש לחנות תוך 14 יום , אז מה הקטץ' פה ?
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 מלחשב עצמו ועד 5000 כולל מחשב וציוד הקפי (מסך, עכבר, מקלדת,רמקולים,אוזניות יש לי אבל אני אשמח לשמוע על אוזניות למרות שהתקציב לא מאפשר...) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) לא ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים בFULLHD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים קלים כמו LOL לא משהו כבד באיכות גבוהה אני ראליסטי לתקציב -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). גודל מסך בין 23-24 אינץ', רזולוציה 1920x1080. -לא…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל פרוייקט קירור מים, ועקב ה"תיעוב" שלי לסכמה הכתושה של שחור-אדום אני רוצה לדעת מה הפוטנציאל של הלוח שלי במכירה (שמן הסתם בצבע אדום-שחור) הלוח הוא אסרוק P67 פאטליטי פרופשינל Asrock Fatal1ty P67 Professional בן פחות משנה, במצב מעולה עם הקופסה + כל האביזרים הנלווים לרבות מתאם ה-USB 3 הקדמי וכבלי הסאטה. זה אמנם לוח P67, אבל הוא יכול לתמוך במעבדי IB ו-SB, הוא חיית אוברקלוק ביחס למחיר שלו (700 בזמנו). וחשבתי להחליף אותו ב-UD5H של גיגהבייט (Z77) אז אם אפשר דעה עליו.. או ה-Mpower שיעלה לי קצת יותר. ביחד רציתי גם למכור את הזכרונות שלי, אדומים גם כן, קורסאיר ונג'נס 8 גיגה בקיט 2X4GB במהירות 1600MHZ ותזמוני CL9, מפזר חום אדום ו-PCB שחור. תודה על העזרה
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבדי אינטל? Price Units Total P4 2.93 Ghz S-775 1M Cache 64 bit 860 1 860 לוחות אם למעבדי אינטל? ASUS Price Units Total P5GD2-X (915P) S775, PCI-E, DDR 2, GBL 670 1 670 זכרונות? DDR II 533 Price Units Total 512MB Twinmos 270 1 270 כרטיסי מסך? ASUS Price Units Total RADEON AX550GE 256MB PCI-E, DVI , TV 540 1 540 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80GB SATA 7200 8MB WD800JD 340 1 340 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD Price Units Total Philips 16x48 125 1 125 מארזים? Price Units Total HEC Compucase CI-6A21 400W 360 1 360 Total price 3165 ¤ אולי הוא אפילו טוב מישי לבן אדם שכעקרון צריך מחשב לאינטרנט עבודות וקצת משחקים לילד
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ידידה שלי רוצה מפרט עד 6700 כולל הכל חוץ מרמקולים. היא קיבלה 2 הצעות מחיר. המחשב ישמש לעריכת תמונות / וידאו/ אינטרנט / לראות סרטים / עבודה משרדית, כמעט ולא למשחקים ובכל מקרה לא עתירי גרפיקה ראשון מKSP: K.S.P. Israel. Haifa, 25 Keren Hayesod, 1-599-555-700 Price list updated 18-02-2007 מעבדי אינטל? Price Units Total Core2 Duo E6300, 1066Mhz, s775, 2MB 1050 1 1050 לוחות אם למעבדי אינטל? GIGABYTE Price Units Total 965P-S3 s775, Conroe, DDRII 800, PCI-E 670 1 670 זכרונות? DDR II 667 Price Units Total 1GB Kingston 580 2 1160 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total 7600GS 256MB TV, DVI, PCI-E 630 1 630 דיסקים קשיחים? Western Digital Price Unit…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב: אשמח לתגובתכם. אני צריך את המחשב הבא לצרכים הבאים: כל הדברים הבסיסים אינטרנט(הורדות מידיי פעם) אופיס יש לי משחק אחד שאני מתכוון להריץ עליו והוא x-plane. זהו סימולטור טיסה חדשני לפי האתר כתוב שכל nvidia יעשה עובדה טובה אבל זה לא כל כך ברור. הקלטה מהטליויזה וסרטים. דגש על הקלטה כי אני נוסע הרבה ורוצה להקליט לי הרבה תוכניות. זהו המפרט של המחשב מפרט טכני מעבד Intel® CoreTM 2 Duo Processor P8400 2.26GHz ,800MHz FSB 3MB L2 Cache מסך רחב 15.4 WXGA WLED display Ultrasharp With Truelife רזולוציה 1280X800 כרטיס מסך Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD דיסק קשיח 250GB Hard Drive Serial ATA 5400RPM זכרון פנימי 2GBMB DDR2 800MHz (יוגדל ל4) אחריות שלוש שנים (לפי המל…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד, יש לי תקציב של 2000 שח בערך. קיבלתי הצעה כזאת: מחשב IBM THINKPAD דגם X-20. פנטיום 3, 600 מגהרץ. גודל תת מחברת (ככה הבנתי שקוראים לזה- זה מאוד קטן). 384 מ"ב זיכרון פנימי. 20 GB בדיסק הקשיח. מגיע עם צורב חיצוני ותיק נשיאה. הוא רצה 2,000 שקל בשביל המחשב הזה האם זה משתלם או שיש לכם איזה הצעה יותר טובה לטווח התקציב הזה?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום , דוד שלי מעוניין לקנות מחשב ב-10K ללא מסך , בעיקר למשחקים . לפני שנתחיל לבנות את המפרט יש לנו מס' שאלות - 1. האם עדיף 2XGeForce6800GT SLI או כרטיס אחד של 7800GTX ? 2. מה יותר חזק Radeon X850 XT Platinum או Geforce 7800GTX ? 3. האם כדאי לקחת כפול ליבה ? 4. עדיף להתבסס על AMD או על INTEL ? 5. בקשר לסאונד - דוד שלי מעוניין ב-5.1 הוא ישקיע ברמקולים איכותיים והוא חושב לקחת Audigy 2 , האם כדאי לחכות ל-Xi-Fi , האם כדאי להישאר עם הכרטיס Onboard שעל הלוחות החדשים (הבנתי שהם כרטיסים איכותיים) ? תודה רבה! כמו כן הצעות למפרט יתקבלו בברכה ביינתים , אנחנו נציע את המפרט שלנו ונבקש שיפורים בקרוב
-
- 14 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לרכוש מחשב נייד בזמן שהותי בחו"ל יש כל כל הרבה מחשבים וכל כך הרבה הצעות שראיתי שאני כבר הולך לאיבוד ואני בטוח שתוכלו לתת לי המלצות על מחשב שיתאים לי אלו הדברים הקריטיים שחייבים להיות כלולים במחשב: גודל מסך 15 אינץ' hard drive ssd 128/256 זמן סוללה לא קצר (לפחות 5 שעות ב-פועל) מעבד: עדיפות לדור רביעי אבל לא חובה גם דור שלישי i5 או i7 זה בסדר משקל : לא יותר מ 1.9 ק"ג (אני יודע שזה מקפיץ את המחיר משמעותית אבל זה הכי חשוב לי כי הוא יהיה בתיק שלי רוב הזמן) כמו כן עדיף שלא יתחמם יתר על המידה. כמו כן אני אעדיף חברה שתספק אחריות גלובלית כך שאם אתקל בבעיה במחשב יהיה לי למי לפנות (אפילו בתוספת תשלום סביר). בנוסף הבנתי שיש חברות שנותנים מבצעים לסטודנטים אבל אני משע…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
באוקטובר אתחיל ללמוד מדעי המחשב כרגע ברשותי K53E של אסוס עם I5 . אני רוצה להשתדרג לדגם K55 ההבדלים בין המחשבים הם: I5-3210 VS A8-4500 HD4000 VS 7640G (מובנים במעבד) כמו כן הבדל במחיר של 80 דולר לטובת הAMD אציין שהשימוש שלי לא כלל משחקים (עד כה) (אני אגדיל את הRAM ל6\8 גיגה בהמשך) ובעיקר ללימודים מה עדיף? http://www.bestbuy.com/site/Asus+-+15.6%26%2334%3B+Laptop+-+4GB+Memory+-+500GB+Hard+Drive+-+Matte+Light+Covellite+Hairline/5720766.p?id=1218686491955&skuId=5720766&st=k55&cp=1&lp=1 http://www.bestbuy.com/site/Asus+-+K+Series+15.6%26%2334%3B+Laptop+-+4GB+Memory+-+500GB+Hard+Drive+-+Matte+Light+Indigo/6087209.p?id=1218717240847&skuId=6087209&st=k55…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 (יש מצב לחרוג ל 3500) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? למידה ותוכנות הנדסה לסטודנטים (הנדסת חשמל) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונןSSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? צריך שיהיה שקט אבל לא מצפה שיהיה בלי רעש 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? ממש לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, רציתי להתייעץ איתכם לגבי 2 דגמים של אסוס , שאני מתכוון לקנות אחד מהם רק שאני לא יודע מה יותר כדאי לי,. הדגמים הם: 1. Asus® Notebook Silver 13.3" I5-480/4GB/500GB/W7HP64 | U36J 2. ASUS NB U30S I5-2430/640G/4G/1ARX/8SL אני לא יודע מה יותר כדאי לרכוש. חשוב לציין שזה צריך לשמש אותי ללימודים (בעיקר תוכנות של תיכנות), סרטים HD, ואיזה משחק או שתיים.. אודה לכם אם תוכלו לתת חוות דעת והמלצה מה עדיף. שבוע טוב עריכה: * מטרות המחשב? לימודים בעיקר תוכנות של תיכנות למניהן. משחקים: פה ושם לא משהו רציני צפיה בסרטים HD * גודל המסך? לא יותר מ 13.3" * משקל רצוי? כמה שיותר קל . פחות מ 2קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן , מעבר ל 4 שעות * האם…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, המארז שיש לי כרגע: http://imageshack.us/photo/my-images/195/stam1.jpg/ אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך, מעבד, זיכרון (ram), שיתמוך במשחקים חדשים כמו fable 3 ו- the witcher 2, אני חשבתי שמה שיש לי כרגע זה מחשב טוב, אבל כשבדקתי דרישות משחק למשחקים חדשים גיליתי שלא כך הדבר. אם תוכלו להמליץ לי כל כמה חלקים טובים בסך הכל של עד 1500 ש"ח. תודה רבה מראש!! ;D ;D
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מכירים את זה שה-WIN7 מציג באמצע המסך כשלוחצים על הכפתור של ההגברה והנמכה והוא מעלה או מוריד בארים כמו במקבוקים (הלפטופים של אפל) למינהם. היה לי ככה מובנה מהלפטופ וזה נעלם משום מה לאחר ששיניתי כמה שטויות בהגדרות קול לפי מדריך פה של יוסי לשיפור הביצועים של הכרטיס קול עם FOOBAR ועכשיו זה נורא חסר לי אחריי תקופה שזה חסר ואני תוהה איך להחזיר את הדבר הזה... מקווה שהייתי מספיק מובן, תודה!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד שישמש בעיקר לעבודה משרדית, אבל די אינטנסיבית -OUTLOOK פתוח ברקע, גליונות אקסל, מסמכי וורד וכו'. כמו כן, המחשב צריך להיות נייד מספיק לטובת נסיעות מדי פעם, לכן בהתחשב בשני הצרכים הנ"ל נראה לי שמסך 13.3" הוא אידיאלי. ראיתי כל מיני מחשבים שמבוססים על מעבדים דלי הספק בטווח המחירים הרצוי, אבל נראה לי שאופי העבודה קצת גדול מדי על מעבדים כאלו ועדיף ללכת לכיוון משהו מבוסס על I3. עד עכשיו מצאתי שני דגמים שבאים בחשבון, אבל לכל אחד החסרונות שלו. Dell Inspiron N3010 - הבעיה העיקרית היא החוסר בכונן אופטי. אופי העבודה על המחשב ידרוש כנראה שימוש בתקליטורים מדי פעם וכונן חיצוני הוא פתרון אפשרי אבל פחות נוח. Dell Vostro 3300 - הבעיה העיקרית היא הסוללה החלשה (…
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית (וורד ואינטרנט) וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום.. אני רוצה לקנות מחשב חדש שיהיה רק למשחקים ואולי שירים בקטנה, התקציב הוא עד 3500 פלוס מינוס. אז ככה.. .אין לי ממש העדפה ל amd או intel, שלא יתחמם, ושיעבוד חלק ומהר על half life 2 למשל fps 100 ו ping נמוך... הא.. ושכחתי.. זה לא כולל את המארז, מסך, רמקולים, עכבר ומקלדת. תודה... זה דיי דחוף
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. המחשב שלי, כבן הכמעט שלוש שנים מזדקן לו לאטו, ואני כבר מעוניין הרבה זמן לקנות מחשב חדש. המחיר אותו אני מסוגל להשקיע הוא עד 4500 ש"ח, כשזהו הגבול העליון שלי. אם קיימת אפשרות לחסוך (מה שכנראה לא סביר במחשבי גרפיקה), אני אשמח. רוב משאבי המחשב אמורים להיות מופנים כלפי גרפיקה, אך גם כנראה ירוצו ממנו מספר מכונות וירטואליות (לא באופן תדיר), ובגדול, כל הדיסק הקשיח הולך להיות מוצפן, ואני מניח שזהו גם שיקול ברמת הביצועים. התכנות העיקריות בהן אני הולך להשתמש הן: Adobe After Effects CS5 - שימוש יומיומי Adobe Photoshop CS5 - שימוש יומיומי Adobe Illustrator CS5 - שימוש יומיומי Maxon Cinema 4D - תדירות ממוצעת VMware Workstation - מדי פעם, לפי הצורך אולי- 3ds MAX בנוסף לעריכת הוידא…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אודה מאוד לעוזרים. מעוניין לקנות נייד סביר עד איכותי לשנים הקרובות לשימושי: פנאי (שיוכל להריץ הרבה טאבים ובכלל, כמה תוכנות בו זמנית)+משחקים(קלים יחסית)+עריכה (לא מקצועית בעזרת תוכנת עריכה) עסקי (מסוגל להריץ מצגות ותוכנות עזר לעבודה). מעוניין להשקיע all total באיזור ה3200 שח עם חריגות קלות במקרה הצורך. מה חשוב לי: מסך- 14-15.6 אינץ', אני חושב שעדיף לחסוך וללכת על ה14 כשאני משקיע את ההפרש באיכות המחשב. מסך מט. דורש יציאת HDMI. האם זה אומר שהמחשב יהיה FHD? ואם לא, לגבי איכות הרזולוציה אני פתוח לעצות. סרטים אראה אך ורק דרך הטלויזיה לאחר שחיברתי דרך הHDMI. מעבד- מעוניין במעבד איכותי שיהיה מהיר בכמה (4-5) שנים הקרובות, חשבתי על i5 4200M עם זכרון פנימי של 4GB (עם אופציה להר…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן אני מתחיל ללמוד כלכלה ואני צריך מחשב נייד חדש, אני עובד באילת ולכן מעדיף לקנות משם ולחסוך את המע"מ(KSP\אייבורי מה שעדיף...) התקציב הוא כאמור סביב ה2000 ש"ח עם אפשרות חריגה של 200 ש"ח במידת הצורך * מטרות המחשב? אינטרנט ואופיס * גודל המסך? 13-14 לא משנה מט\מבריק * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם זה אומר לוותר על מ. הפעלה בשביל מחשב חזק יותר אז אני מעדיף לוותר. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בטח כולם מדעים כאן בפורום שבמעבדי אינטל התגלה באג שהתיקון שלו בתוכנה יתבטה בפגיעת ביצועים של כ-30%. כבר בניתי מפרט ראשוני מבוסס אינטל (8700 שזה דיי יקר ואני לא מתכוון להחליף אותו עוד שנתיים-שלוש) ואז תהיתי אם העניין לא הופך פתרון מסובב AMD לאטרקטיבי יותר. לצערי היו לי חוויות שליליות עם AMD לאורך השנים (התחממות בעבר הרחוק, ענייני תאימות). רעיונות/מחשבות בנושא?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעניין אותי לדעת ממכם משהו: האם עדיף לקנות חלקי מחשב מכמה חנויות שונות כאשר המיקוד הוא בכך שכל אחת מוכרת את החלק במחיר הכי זול. או לקנות במרוכז בחנות אחת ואז פחות להסתבך מבחינת אחריות על המחשב
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואשמח לקצת עזרה עם המפרט 1. מה התקציב המקסימאלי? - 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 0 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים קליל (אסטרטגיהCS WOW), ועבודה יום יומית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.CS WOW כאלה לא ממש כבדים ! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוני…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 12K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייבים לנצל הכל, תלוי בכרטיס מסך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אולי קצת ובתלות בבחירה בכרטיס מסך HIGH-END או לא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות, עבודה בהרבה תוכנות בו זמנית, ומשחקים אך רק בעוד כשנה וחצי שנתיים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תדיר: דפדפן עם המון כרטיסיות, תכונות כדון VS,ECLIPSE,PYCHARM ו- VMWARE במקביל. פחות תדיר: משחקים, תוכנות כגון Unity, photoshop ותוכנות עריכה, אך בהחלט בשימוש. ולכן כן חשוב לי כרטיס מסך סביר לפחות. …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-