עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. תקציב מהו תקציב לרכישת המחשב? 2100 אם ניתן לחרוג מהתקציב, מהי החריגה המותרת?בלי חריגה שימושים מהם השימושים במחשב? (גיימינג כבד או קל / עריכה גראפית / עריכת אודיו / עריכת וידאו / HTPC וכו') במידה ובחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק. במידה ובחרת בעיצוב כלשהו, ציין שמות של תוכנות בהן אתה משתמש. גיימינג קל מאוד nba2k10,11,pes 2010 באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32BIT או 64BIT? *מערכת הפעלה 32BIT תנצל רק 3.25GB זיכרון ואילו מערכת הפעלה 64BIT תנצל יותר זיכרון בהגבלת לוח האם. 32 שימושים מיוחדים האם תבצע OverClock למחשב? אם כן, לאילו רכיבים? *מידע נוסף על Overclock תוכלו למצוא בסוף האשכול.לא האם תרצה לבצע מערך מרובה כרטיסי מסך - SLI של Nvidia או Crossfire של ATI - בעתי…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  2. האם זכרון ram שמצויין כ - On-board פירושו שאי אפשר לשדרג זכרון. כמו למשל בנייד הזה: https://www.dell.com/en-us/work/shop/dell-laptops-and-notebooks/new-xps-13-7390-laptop/spd/xps-13-7390-laptop/smx13w10p1c607?ref=p13n_rv_hp&configurationid=27a37443-9e22-4057-be14-a4391654240f האם מישהו התנסה במימוש אחריות בארץ של דל שנקנה בארה"ב? ואחרונה: בהתלבטות בין 13.3 אינץ' ל 12.5 אינץ לשימושים משרדיים בלי כוונות לצפיה בסרטים. ודגש על ניידות, משקל וסוללה. האם למישהו יש המלצה מבין השניים?

3. Started by haimon123,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? לא ידוע בשביל זה אני כאן 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה משרדית ואינטרנט 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך גדול - מסך מעל 24 עם חיבור usb-c PD כדי שיתמוך בטעינת נייד + העברת נתונים בעבר היה תקן IPS אני חושב בעל זויות צפייה טובות. מניח שהיום זה סטנדרט? .. אולי תקן אחר ? 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, א…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by tripleA,

שלום, אני מתכוון בקרוב לרכוש מחשב נייד לצרכים משרדיים בעיקר! משמע סטודנט שצריך בעיקר וורד אקסל פאוור פויינט SPSS וכו'... כשפתחתי הודעה על איזה מחשב לקנותהמליצו לי בחום על HP DV6186. עכשיו, הצג של ה6186 הוא מסך רחב. איך זה יתבטא על הכתב? איך יראו את זה על הצג? הכתב יהיה רחב? מרוח? חשוב לי לציין שהמחשב לא ינגן סרטים ולא משחקים (הוא לשימוש לימודי). מה אתם אומרים? יש מחשב של חברה אחרת באיכות דומה ל6186 עם מסך רגיל שכדאי לי לקנות או שזה לא משנה ולקחת את הWIDESCREEN? תודה רבה.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  5. הי, אני עוזר לחבר לבנות מפרט עבור מחשב שישמש למחקר ולימודים. התקציב - כ-6000 ש"ח, מקסימום 100 ש"ח חריגה. 1. תקציב - 6000 ש"ח, לנצל אותם, מקסימום 100 ש"ח חריגה. 2. שימושים - מחקר ולימודים. תוכנות רלוונטיות: בעיקר Fluent (תוכנה לחישוב זרימות), אך גם עבודה שוטפת עם Matlab, Solidworks, Mathematica. מניסיון, SW רוצה לא רע גם על מחשבים ניידים עם כ.מסך און-בורד GS8400, ככה שלא צריך משהו מיוחד בשבילה. (בעוד Fluent תומכת בריבוי ליבות, Matlab לא נהנה מכך במרבית המקרים, כידוע. Math' גם תלוייה רק במהירות שעון לדעתי) 3. ציוד היקפי - צריך מסך, מקלדת, עכבר. 4. שקט - ממוצע (6). 5. OC - לא מתוכנן, אלא אם תהיה סיבה טובה. 6. חנות מועדפת - IQPC, אך גם חנויות אמינות אחרות תתקבלנה בברכה. 7. שד…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by -ox-,

gigabyte ga-k8nspro nforce3 250 sata sound raid 1394 amd athlon 64 3000+ 512MB supertalent DDR400 floppy gigabyte combo cdrw/dvd 52X32X52X16 WD 80gb 7200sata sapphire R9800pro 128MB 256bit ( יכול להיות שאני אזמין במקום 6800LE מזיגזג) midiatx front usb case with window + generic 400W optical mouse + kyeboard edimax adsl+cable router 4port br6104 ב 5220 ש"ח שווה משהו ? האם בכל זאת שווה להזמין באינטרנט בדקתי וחוץ ממארז וספק יותר איכותי המחיר היה אותו דבר בדיוק ומה יותר חזק בכללי R9800 pro 128 256bit או 6800LE?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by Joha132,

שלום לכולם, ברצוני לקנות את המחשב הנ"ל Dell Studio 1537. לאחר סקירה של המחשב הוא בעל נתונים מצויינים, אך נתקלתי בבעיה אחת: המחשב לא תומך Win XP. בכל החנויות מוכרים אותו עם Win Vista שאני לא מוכן לעבודאיתה. אני מחפש רק את Win Xp. הבנתי, שהמחשב כן תומך XP אבל אין דרייברים ל XP למשל בבעיית הכרטיס רשת [ אינטרנט. רציתי לדעת ממישהו שמבין האם זה באמת נכון, והאם בכלל יש דרייברים שכן אפשר יהיה לתקן זאת. באתר הרישמי של DELL יש רק WIN VISTA דרייברים. בכל מקרה, אני מחפש חוות דעת טובה על כך. תודה רבה!!

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום לכל חברי הפורום, יש באפשרותי לרכוש מחשב נייד של Fujitsu Siemens מדגם:PA3515 מחו"ל עם מעבד AMD 2GHZ ו4GB 800MHZ זיכרון,HDD 250GB ומסך 15.4 (המקביל של ה PI בארץ) עם שנתיים אחרוית בנלאומית. שאלה ראשונה שלי היא האם משתלם במחיר של 4000 ש"ח לקנות אותו ולשאלתי השנייה איך המחשב מתנהג מבחינת ביצועים (מגיע עם ויסטה אורגינל על הדיסק הקשיח). דגם מעבד הינו AMD ATHLON QL-60 לינק למפרט: http://sp.ts.fujitsu.com/dmsp/docs/ds-amilo-n-pa-3515.pdf

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by goldan,

1. מה התקציב המירבי? 10000 אבל מכוון ל7500 כולל הכל 2. מה שימושי המחשב? משחקים (לא בהכרח מ2024, אלא גם ישנים יותר) תכנות, וירטואליזציה, דוקרים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? 1 אני אוהב מקלדות שקטות ורכות (ובעיקר זולות), אז לא בטוח שמכנית זה מה שאני מחפש , אבל פתוח לשמוע 2 עכבר 3 מסך עד רזולוציה 2k אני מניח לא יותר גדול מ32 אני לא שחקן מקצועי או בכלל, מניח שעד 144 הרץ יספיק ואפילו פחות 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודל וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה באינטרנט עריכת סרטים בקטנה. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500-3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר להשתמש הבכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אופיס וכדומה (תדיר) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. היי, אני מחפש לקנות מחשב נייד חדש. שימוש: עבודה משרדית (אופיס, דפדפן, מוזיקה) + מעט עבודה עם תוכנת שרטוט בשם bricscad (בעיקר צפייה במודלים). מסך: 13 אינץ'. משקל: קל (עד 2 קילו). סוללה: חשוב שתחזיק כמה שיותר זמן. מערכת הפעלה: Windows 8.1 שטח אחסון: לפחות 512. בעקרון SSD. אם זה עלייה משמעותית בתקציב, הייתי רוצה לשמוע גם על מחשבים עם SSD (יקרים) וגם על זולים יותר (SSHD?). תקציב: 3-4K. אפשר להגיע עד 4, אבל אני אשמח לשמוע גם על אופציות שיותר קרובות ל3. תודה (:

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. בס"ד שלום לכולם, אז... אחרי הרבה הרבה הרבה עזרה שקיבלתי פה בפורום והרבה בירורים שעשיתי הגעתי למפרט סופי שתואם את התקציב שלי. וראשית כל אני רוצה להגיד תודה ענקית ל: Syszone - עזר לי מאוד בבניית המפרט. תודה ענקית! Animor - עזרת לי מאוד תודה רבה! idanmal - עזרת לי כל כך הרבה, אני ממש מעריך את כל העזרה, תודה רבה ועכשיו, לנושא... אני רוצה שתגידו לי איך המפרט. אני מזכיר הנה הטופס: 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 - 300 שקל רק אם ממש הכרחי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג כבד. ואני גם רוצה לחבר א…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  14. שלום יש לי מחשב נייד של hp שעוד מעט יגמרו לשלם עליו.אני אתן אותו לאחי ואני רוצה לקנות מחשב נייד חדש....אבל אין לי מושג איזה.... אני טס לחול וחשבתי בדיוטי פרי לקנות,אבל יש המון דגמים והמון סוגים ואני טובע בנושא הזה. אני מחפש מחשב נייד,שלא יהיה כבד מידי,שיהיה לו כרטיס מסך טוב כדי שאני אוכל להפעיל עליו משחקים,ושיעבוד מהר באופן כללי.... מבחינת תקציב,אני מוכן להשקיע בנושא הזה 3000-4000 שקל... אשמח לקבל מפרטים למחשבים לפי הקריטריונים האלו. תודה רבה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  15. המחשב הינו מחשב לצרכים משרדיים כלומר אינטנרט אופיס סרטים ( צפייה ולא עריכה ) תקציב מוגבל ביותר ( עד 1300 לא כולל מסך וCD ועכבר ומקלדת ) שתי הצעות שאני מתלבט : http://www.extremepc.co.il/exlmarket2/product-info-ext2/100.1.html או http://www.sakal.co.il/jsp/pg/Product.jsp?sec=3∏=66527&saleNo=425068&comp=1#additionalInfo אני מאוד מודה לכם. דרך אגב שאלה: מה המשמעות של מעבד סלרון ( אני מתכוון למשמעות מעשית )

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  16. לפורום שלום, אני מחפש מחשב HTPC מיני קטנטן ויפה, הכי חשוב שיהיה שקט מאוד. ויעבוד חלק. לוח אם כולל הכל - כרטיס מסך, רשת, אודיו. כל החיבורים ישמש בעיקר פנסיונר לצרכי גלישה באינטרנט, מוסיקה, מיילים ואופיס. לא צריך יכולות מולטימדיה והרצת משחקים חריגות. פה ושם סרט, משחקים בכלל לא. מחפש מפרט מלא כולל מקלדת ועכבר אלחוטיים, אם אפשר להפנות לחנות ספציפית ודגם. תקציב ללא מסך 1500-2000 ש"ח. ירון

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  17. אני רוצה לקנות מחשב שלא יהיה אובר קיל ולחדש מחשב כול שנתיים אז החומרה אני מעדיף לא הכי חדשה אחת שהייתה בשוק לפחות חצי שנה כי אני לא אוהב דברים עם בגים ושום משחק או מערכת לא באמת יכולים לנצל אותם זה לא אפקטיבי רוצה משהוא מעולה למשחקים צריך כרטיס עם יציאה חדשה של הסונד ותמונה נראה לי הם נקראים hdmi dvi שניהם כי יש לי מקרן שמחובר לרסיבר יש לי פה מערכת רצינית ואני רוצה מחשב למשחקים מעולה שישרת אותי לשנתיים ואשמח למישהוא שממש מבין שירשום לי את זה ולא סתם דעה משהוא עם ידע כי המחשב האחרון שהיה לי היה יקר בטרוף וחסר ולא היה בו שימוש ממשי ואז היה תכנולוגיות חדשות אז בבקשה אנשים מבינים זקוק לעזרתכם מאתכם תודה שגיא

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  18. שלום לחברי הפורום אשמח לחוות דעתכם על מפרט למחשב שייעודו העיקרי הוא עריכת וידאו, עריכת סאונד ומיקסים 1. תקציב מקסימלי של 6.5K א) אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך-ניתן לחרוג ב 1000 שקל 2. המחשב משמש לעריכת וידאו וסאונד כאשר יש לקחת בחשבון שיתבצעו עליו המרות וידאו ברזולוציה של HD, 2K ו-4K כשהמהירות היא גורם חשוב בעבודת ההמרה. א) תוכנה עיקרית לעריכת וידאו - Avid Media Composer, ואדובי אפטר אפקטס(Adobe AE) לגימור ב) המחשב לא מיועד לגיימינג -הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של שני המסכים שיחוברו למחשב היא 1920X1080 -הגדרות גרפיות גבוהות 3. אין צורך בציוד היקפי 4. אין צורך בכונן דיסקטים ו- CDROM 5. השקט מאוד חשוב: בסולם של 1 עד 10- 8 6. מתוכנן אוברקלוק…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by wow,

שלום לכולם. אני מחפש מפרט מחשב ב-4500 שקל אשר יכלול את הרכיבים הבאים:מעבד,לוח,כרטיס מסך,זיכרון,הארד דיסק,מארז,פלופי וסי די רום. עכשיו ככה,המחשב הוא בשביל חברה שלי,היא בעיקרון מתחילה ללמוד גרפיקה אז היא טוענת שהיא צריכה משהו מתאים. אין לי מושג איזה תוכנות,אפליקציות או השד יודע מה לומדים שם אבל היא כמובן מכירה רק אינטל,אני גם המלצתי לה AMD כמובן אבל כמו שהיא אומרת "אני אהרוג אותך אם משהו לא יעבוד לי איתו..." אז אני רוצה מפרט בשבילה שיהיה גם למשחקים כמו שהיא אוהבת וכמובן גם AMD אם הוא טוב לגרפיקה. נ.ב O.C ? ממש לא בשבילה.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  20. במחשב נייד חדש שאני רוצה לפרמט הוא אומר שהוא לא מזהה HD איך אני מבטל שם את הSATA יש לי שם ויסטה ארורה ואני רוצה להשים xp הוא לא מזהה לי את הHD בגלל שזה SATA איך אני מבטל בביוס את הSATA לא מצאתי

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  21. יש לי מחשב של HP, הדגם שלו הוא: compaq nx9010. כשאני מדליק אותו, הוא עושה לי הרבה צפצופים קצרים, ואח"כ הוא מעלה את הווינדוס ועובד רגיל. מישהו יודע מה אפשר לעשות? תודה רבה רבה.

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  22. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בערך 5.5-6 אלף, אפשר לחרוג מעט אם זה בשביל מטרה חשובה לפי מה שרשום למטה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? ביום יום אני הולך להעמיס הרבה על המעבד והראם בגלל ריבוי יישומים, מעבר לכך אני רוצה שתהיה יכולת להריץ משחקים אבל זה פחות קריטי (לא אכפת לי לשדרג כרטיס מסך בעתיד אם יהיה צורך, שאר הרכיבים במחשב הם להרבה זמן לעתיד). דגשים עיקריים במחשב זה כפי שאמרתי מעבד חזק ו32 גיגה ראם. מעדיף מעבד AMD אבל מוכן לשקול אינטל לפי עניין. כרטיס מסך העדפה קלה לאנבידיה אבל לא מחייב. אני לא זקוק להרבה אחסון קשיח במחשב בערך 2-3 טרה יספיק כאשר לפחות טרה אחד צריך…

23. Started by AvivSB,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,עריכת וידאו,עיצוב גרפי מינימאלי,צפייה בתכני HD לא חייב 1080p. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Sony Vegas-מזדמן,Photoshop-מזדמן,Camstasia Studio-תדיר,Fraps-מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V,TF2,MKX, USFIV. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24",1080p. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  24. יש מקום לשינוי? לדעתי לא - אבל אשמח לשמוע דעתכם. מטרות משחקים + עריכה גרפית! תקציב עד 8,000. Intel Core i7 Processor i7-920 2.66GHz 8MB LGA1366 BOX, יחידות 1 ¤1599 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1632 GIGABYTE GA-EX58-UD3R Intel i7 Socket LGA 1366 DDR3, יחידות 1 ¤1189 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1728 Antec P190B Aluminium 1200W(650W + 550W) Black ATX Case , יחידות 1 ¤1199 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=256 Connect3D ATI Radeon HD4890 1GB DDR5 PCIe, יחידות 1 ¤1450 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=1685 צורב ASUS DRW-22B1LT x22 LightScribe SATA, יחידות 1 ¤170 http://www.tmsfox.co.il/product.aspx?productid=888 G.…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by LevyVista,

מה קורה חברים.. קניתי את המחשב הנ"ל לפני כשנה וחצי. לא מזמן ביצעתי שידרוג של המסך מ17" ל22", כך שבגלל הזיכרון שבכרטיס מסך המשחקים קצת מקרתעים. הכרחי לשדרג כרגע?.. אם כן מה. CPU: Intel Core 2 Quad Q9400 MainBoard: ASUS P5QL-E Memory: G.Skill 4GB DDR2 900Mhz PI-Black Graphic Card: Leadtek GeForce 9800GTX+ 512MB Cooling CPU: Arctic-Cooling Freezer 7 Pro Optical Drive: Samsung X22 DVD HDD: Seagate 500GB 32MB PSU: Corsair 550W Case: NZXT Tempest OS: Vista Ultimate x64 Monitor: Dell 2209WA תודה, רון.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים