עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. יש לי מחשב נייד (DV6) ואני רוצה לחבר אותו לטלוויזיה (עדיף בחיבור RCA רגיל..) היציאות וידאו היחידות שיש לו זה HDMI וVGA ובגלל שהטלוויזיה היא לא HD הHDMI לא עוזר לי וגם כניסת VGA אין לטלוויזיה.. יש אפשרות כלשהו למתאם בין היציאות כי מצאתי את הכבל הזה - http://cable.co.il/sg_product~560227~54~148.htm אבל בחיפוש באינטרנט מצאתי שאומרים על הכבלים האלה שהם לא עובדים עם רוב הכרטיסי מסך ואני לא יודע אם זה יעבוד על שלי.. יש אולי מוצר שאפשר לקנות שיתחבר לUSB/firewire או בכלל כרטיס שיתחבר לexpresscard?

2. היי בעקבות קריסת המעבד במחשב הישן של האחיינים שלי אני מעוניין לשדרג להם את המחשב האם זאת רכישה טובה או שמה יש משהו לשפר ? מעבד: ‏Pentium E6600, 3.06GHz, 1066Mhz, s775, 2MB, DualCore, Tray ‎ מחיר: 380 לוח אם: P5G41C-M LX s775 C2Q 1333Mhz, Intel G41, DDR2 800/DDR3 1333, PCI-E, HDAudio מחיר: 270 זכרונות: 2GB Corsair XMS Heat Spreader מחיר: 150 יוצא בול 800 שח חלקים מ- KSP כל שאר החלקים יילקחו מהמחשב הישן, מה דעתכם ? תודה ניר

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by emesh,

שלום רב, אני מבקש חוות דעת והערות על מפרט. אני חייב להזמין מספק מורשה והמחשב חייב להיות מותד של חברה כמו יבמ, דל וכ"ו. התוכנה העיקרית שהמחשב מריץ היא תוכנת ספריה ("ספיר") בקליינט סרוור, קצת CD שנמצא בשרת CD ברשת, וקצת אופיס של מיקרוסופט שנמצא על המחשב. 1. אני מתלבט בין סךרון D לבין פנטיום. 2. אני מתלבט אם לקחת זכרון 256 או להגדיל ל 512. 3. אני מתלבט אם לקחת כרטיס מסך נפרד כי יש לי חשש שכרטיס מסך על לוח האם יקח את הזכרון הנחוץ לעבודה של התוכנה. מה אתם יכולים לעזור לי?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  4. אני צריך בבקשה המלצה למחשב נייד שישמש אותי בעיקר לצפייה בסרטים גם בHD בלי שום בעיה. התקציב שלי הוא :2500-3000 ש"ח. תודה

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by POPCORN,

בבית הספר שאני עובד יש חדר ומחשבים ומועדון לפנימיה בחדר המחשבים יש מחשבים טובים ובמועדון יש מחשבים ממש ישנים (10 שנים לפחות) חשבנו לשפץ להם לקראת השנה החדשה, אבל זה דורש תקציב גבוה (כ2000 ש"ח למחשב) חשבנו על פתרון לקנות thin clinet שהשתלטו על המחשבים בחדר המחשבים (מחובר בכבל רשת) אין שימוש באותו זמן על איזה thin clinet אתם ממליצים כדי שיבצעו את העבודה והאם התלמידים ירגישו כאילו הם בחדר המחשבים או שזה לא ברמה הזאת? (הכוונה לגלישה,youtube פייסבוק, עבודות ומשחקים קטנים) אני חייב שלא תהיה לתלמידים אפשרות לצאת מהמערכת (כמו rdp רגיל) כי אז כל כמה ימים אצטרך לתקן אשמח להמלצה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  6. מעבד amd 64 3000 939 לוח אם asus a8n sli זיכרון 2*256 ddr400 דיסק קשיח wwd 120 sata כרטיס מסך gigabyte fx6600gt 128 vivo ddr3 pcie+sli כונן 1.44 כונן cd נייק ס16 צורב nek nd3500 מארז hec ci6919 400w לקחתי את הלוח אם לשידרוג בעתיד (יתכן שאוסיף כרטיס מסך נוסף) אשמח לשמוע חוות דעת . אפשרי שינויים במסגרת התקציב (5500)

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by Discover,

שלום! אני מתוכנן להתחיל את לימודי האקדמאיים השנה, ובשל כך אני מתחיל בחיפושי אחר מחשב נייד. בין היתר שקלתי קנייה של DELL XPS, MacBook Pro ומחשב של Alienware (אני מתכוון להביא את המחשב מחו"ל). במהלך שיטוטי בפורומים ובאתרי הסקירות בחו"ל, ראיתי כי אינטל השיקו/משיקים במהלך חודש יולי את הפלטפורמה החדשה לניידים שתיקרא Centrino 2. רציתי לדעת האם כבר קיימים מחשבים של אי-אילו יצרנים המבוססים על פלטפורמה זו? או שמדובר רק על השקה של הפלטפורמה ועד שיגיעו מחשבים המבוססים עליה יעברו חודשים ? תודה רבה!

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  8. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 4500 ל5000 אפשר קצת יותר אם השיפור משמעותי ממש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? PHOTOSHOP, BLENDER, OBS, MINECRAFT (הבלנדר רק לעריכת וידאו) סטרימינג שיהיה אופציה למשחקים קצת יותר כבדים ממיינקראפט במידת הצורך הרבה עבודה אם גרפיקה (עריכת צילום וציור) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. שלום רב, בשבוע הבא אשדרג מחשב לשימושים ביתיים כללים קצת מכל דבר (אינטרנט+סרטים+משחקים קלים+שימושי אופיס) אני חושב על המפרט הבא סך עלויות אמורות להיות באיזור 1,000 ש"ח הרעיון רכישת (החלפת ישן) : מעבד - AMD ATHLON II X2 250 AM3 (3.0GHz) - BOX - 350 ש"ח לוח אם - GIGABYTE MA78GM-US2H - 408 ₪ דיסק קשיח - ST3500418AS – 240 ש"ח כרגע קיימים ואני רוצה שישארו: Leadteck PVR 2000 XP - כרטיס מסך Physical Memory : 2048 MB (1 x 2048 DDR2-SDRAM ) Hard Disk : WDC (80 GB) DVD-Rom Drive : _NEC DVD+-RW ND-3530A ספק כוח של דל W300. מארז קיים ואיכותי שקט וגדול מספר שאלות למפרט לפני הרכישה: האם הבחירה שלי נכונה? האם הקירור מספיק ? הא ספק הכוח יספיק למפרט.? האם להסיף כרטיס מ…

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by Nparker,

המחשב מיועד בעיקר לעבודה משרדית הכי חשוב ואני חוזר הכי חשוב לי שיהיה הכי קל שיש! אני נוסע הרבה ואני משקיע הרבה כסף על המחשב כי אני לא רוצה לבנה בתיק אני רוצה את המחשב הכי קל וקטן שיש היום! תודה

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום לכולם, אני חדשה בעסק של פורומים וגרפיקה.(אז סליחה אם אני טועה בפרטים הקטנים) השנה סיימתי מסלול לימודי גרפיקה וקיבלתי הצעת עבודה. אני רוצה לקנות מחשב חדש שיהיה לעבודות גרפיקה, אבל כמובן, בעיית התקציב... אם יש פה מישהו שיכול לעזור לי, איזה מחשב אני צריכה, מה מקובל, וכמה צריכה לחסוך, זה יעזור לי מאוד! תודה מראש. * מטרות המחשב: לעבודות גרפיקה, פוטושופ, אין דיזיין ואילוסטרייטור * גודל המסך:15-17' * משקל רצוי: לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך: עד שעתיים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: לא * בלוטות? (מה זה??) * גודל מינימלי של כונן קשיח: אשמח אם תייעצו לי... * צורב DVD: אין צורך בכלל * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? רק אם הוא נקנה בחול * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? המליצו לי…

• 13 תגובות
    • 1k צפיות
  12. מלאתי את הטופס: 1. תקציב: עד 1500ש"ח, נא לא לחרוג אבל גם לא לחסוך. 2. השימושים הצפויים של המחשב הן בעיקר גלישה באינטרנט(איביי וכו') ועבודות משרדיות. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין רכיבים שכדאי להעביר למחשב החדש. 5. יש צורך במפרט מלא. נא לא להשקיע בהארד דיסק גדול אין צורך. 6. אין חשיבות מיוחדת לשקט. 7. במחשב הנ"ל לא יובצע אוברקלוק בכלל ומי שמשתמש בו גם לא יודע לבצע. 8. אין צורך לכלול מערכת הפעלה (אני עוד מתלבט אם להתקין בו וינדוס 7 או אקס.פי - כי זה מחשב לאבא עד שהוא יתרגל ל7 ייקח זמן). רצוי שהרכבת המחשב תבוצע בחנות (אין לי כח וזמן להתעסק עם הרכבות מחשב). 9. יש צורך שהחנות תהיה באזור ראשון לציון(Skypc,KSP,Zigzag2000) וכו'. 10. אין דרישות מיוחדות. 11. לא מתוכנן שדרוג עתיד…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by nissim_y,

האם המפרט הבא שווה את המחיר ? לצרכים ביתיים (windows xp,internet,office) לאיזה מעבד מקביל ה AMD Duron 2000 ? מפרט טכני: מארז:ATX Case 300Watt + 2 USB לוח אם Elite K7SOM + 4 USB מעבד AMD Duron 2000 זכרון 256MB DDR דיסק קשיח : 60GB 7200 כוננים: CD-Rom x 56 ,FDD 1.44MB כרטיס מסך: Sis 64MB o\b כרטיס קול: 128 Wave o\b כרטיס רשת: 100\10 הכנה ל ADSL או רשת ביתית מקדלת + עכבר + רמקולים מחיר: 1250

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  14. 1. התקציב הוא 6-7 אלף שקל 2.משחקים חדשים כמו GTA NFS והכללללל 3.צריך הכל . מקלדת עכבר מסך הכל חדש לגמרי .. מסך 22 HD של SAMSUNG כנראה..( בלי רמקולים וכרטיס טלוויזיה) 4. לא צריך כרטיס קול איכותי , או DVD או כונן דיסקיטים אני פשוט ישתמש בצורב...י 5. 6. מחשב שקט כמה שאפשר .. לא חייב מארז עם חלון .. וצריך קירור יחסית טוב כי הוא במקום סגור.. 7. לא צריך וינדוס חוקי ,\ לא התקנה ולא הרכבה. 8. עכבר MX518 , מקלדת פשוטה יחסית אבל לא של 50 שקל .. 9. עדיף כמה שיותר שקט אבל לא להסחף עם חלקים . 10. יעשה בו OC פשוט יחסית .. לא אקסטרים אבל מעונין שעוד שנתיים אני אוכל למתוח אותו יותר... 11. משחקים הכי חדשים עם הרוולציה הכי גבוהה שאפשר... עדיף כרטיס מסך כמו ה260 של נווידיה או הכרטיס הכפול …

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  15. שלום לכולם. אני רוצה לשדרג את המחשב הקיים שלי במינימום עלות ומקסימום ביצועים למשחקים. ברשותי מסך 24". חשוב שהרכיבים המשודרגים יתאימו ללוחות האם החדשים ואוכל לשדרג ל - i7 עוד מספר חודשים כך שלא אפסיד דבר. התקציב - 2000 ש"ח. מפרט קיים: מעבד E4300 מומהר ל - 3.2Ghz קירור למעבד - Tuniq Tower 120 לוח אם - Gigabyte 965P-DS3 זכרון - 2GB כרטיס מסך מיושן - Asus X800XT ----> חייב שדרוג דחווווווווווווווווווף! דיסקים קשיחים - 4 120GB ב - RAID0 ספק - HEC WINPOWER 550W מארז - ThermalTake Xaser III מחכה להמלצות תודה

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  16. מה אתם אומרים על המפרט הבא והאם הוא יחזיק למשחקים לשנתיים עד השלוש השנים הבאות והאם במיוחד יעבוד ב- doom 3 תנו טענות לשיפור אם צריך: 1. ASUS P4-S 800-D לוח אם 2. P4 2.8 GHZ (BUS: 800 MHZ H-T 1 MB CACHE- - מעבד 3. 1GBMB DDR 400MHz- - זיכרון 4. 120GB - במהירות של 7200RPM 5. CD ROM X52 - 6. מקלדת + עכבר 7. רמקולים- 400W 8. כרטיס קול- מובנה על הלוח אם 7.1 9. כרטיס מסך : 10. +256bit INNOVISION GF FX 5900xt 128MB DDR DVI+TV-OUT 11. מארז מהודר וגדול 4 יציאות usb 200 ¤ 12. כונן דיסקטים 1.44 FLOPPY 13. מסך MAG 786" PF17"

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by lompy,

אי זקוק למלצות למחשב נייד סביב ה1000$ מארה"ב (עדיף מחנות מניו יורק אם אפשר) כמה שיותר זול יותר טוב אני לא כל כך מבין בנושא אבל אני מניח שהוא יהיה מבוסס CORE DUO ורצוי גיגה זיכרון הכי חשוב לי שלמחשב יהיה אחריות בין לאומית שנוכל לקבל שירות גם בארץ המחשב מיועד לסטודנטית והשימוש הכי כבד שלו יהיה MATLAB תודה מראש למגיבים

18. Started by BullHorn,

1. מה התקציב המקסימלי? 2500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? (לחסוך) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? (100 שקל) 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (משחקים, עריכת אודיו)? ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? (1680X1050) * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? (כללי) * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (כמה שהתקציב מאפשר)? 3. האם יש צורך בציוד היקפי (ללא ציוד היקפי)? 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (לא)? 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (5)? 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? (לא) 8. האם יש צורך לכלול מערכת …

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V , Battlefield ועוד משחקים "כבדים" -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינויות-גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך מקלדת,עבכבר ומסך - יש לי אותם מהמחשב הנוכחי שלי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by PCall,

מעבדים Athlon 64Bit AM2 4000 DualCore Box AM240DCB ¤ 418 1 לוחות אם Gigabyte M52S-S3P AM2 GM52SS3P ¤ 388 1 מארזים Compucase HEC 6A19 400TRT White ¤ 415 1 זיכרונות Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 ¤ 399 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 160GB SATA II WD1600AAJS ¤ 304 1 כרטיסי מסך Sparkle 8800GTS 320MB Retail - אחריות 3 שנים ¤ 1576 1 צורבים Samsung DVD-RW S183A Sata Black Dual Layer X18 S183A ¤ 169 1 הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤ 5 1 מחיר לתשלום בכרטיס אשראי עד 2 תשלומים ללא ריבית, תשלום מזומן שטרות או העברה בנקאית 2% הנחה : ¤ 3674 מה אתם אומרים על המפרט?

• 12 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by dex954,

שלום, אני צריך מחשב לצרכי גרפיקה, ניגשתי לחנות בעיר מגוריי וקיבלתי את ההצעה שהייתי שמח לשמוע מה יש לכם לומר בנושא (קודם כל הסטיקי): 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודות גרפיות ושימוש יומומים במחשב, גלישה, אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). השימוש הוא עבור גרפקאית (אילוסטרייטור, פוטושופ, אינדיזיין, סולידוורקס, אוטורקאד) - הרבה תוכנות רצות במקביל -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …

• 10 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by kfir77,

שלום לכם. שמי כפיר והייתי רוצה להתייעץ עיכם בוגע למפרט מסויים שהרכבתי דרך אתר SKYPC: 1,701 לוח אם Asus P6X58D Premium 954 כרטיס גרפי Asus ATI Radeon HD5770 1024MB DDR5 PCIe 1,177 זיכרון Corsair DDR3 6144MB (2048MBx3) 1600Mhz CL 8-8-8-24 XMS3 540 כונן קשיח Westren Digital WD1002FAEX 3.5" 1000GB SATA3 64MB 602 מארז ללא ספק Thermaltake Element G 767 ספק כח Thermaltake Toughpower 750W 204 קרור למעבד Thermaltake V1 AX 50 מבצע קיץ - הרכבת מחשב חדש מעל 3000 ש"ח + בדיקות מאמץ סה"כ 7390 ש"ח. התייחסתי ליתרונות לוח האם, 3 זוגי סלוטים המאפשרים להפעיל את הזכרון הנ"ל. מה תוכלו להגיד לי על המפרט? בתודה כפיר

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by yahavuna,

אהלן חברים מבקש המלצה לקניית מחשב נייד שאמור לשרת אותי לאופק של הארבע חמש שנים הקרובות, שימושים יהיו עריכה והקלטת מוזיקה, ובהמשך להרצת תוכנות בלימודי הנדסה. התקציב הוא באיזור ה4.5 כאשר מאוד מעוניין לחסוך ולרדת מזה אבל נשאר ריאלי ומבין שיכול להיות שאצטרך לשלם יותר כדי לקבל משהו אמין יותר שיחזיק יותר. מכוון למעבד i7 וזכרון 16gb. מבחינת דיסק קשיח גם מעדיף כמה שיותר כמובן. אין דגש לכרטיס מסך לא יהיו שימושים. עדיפות למחשב לא כבד מדי שכן ישרת אותי לאוניברסיטה וינשא איתי הרבה. כרגע ראיתי שתי דוגמאות שונות בתכלית גם מבחינת מחיר וגם במפרט ומתלבט האם הזול יענה על הציפיות. הראשון: הולך מהזול ליקר Asus vivobook 14 x411un-eb186t ב3…

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  24. Started by oDot,

שלום לכולם, אני זקוק למפרט למחשב בווריאציות מחירים שונות. יש צורך שהמחשב יוכל לבצע ריבוי פעולות (אני די מעמיס בתוכנות והכל בבת אחת), בביצוע במשחקים - FPS גבוה ביחד עם איכות טובה ככל שניתן והרבה מקום, משהו בסגנון 300-400GB. שלושת התקציבים הם 6,000, 8,000 ו-10,000 שקלים. אם תוכלו תנו פירוט קצר על כל מפרט מה החסרונות והיתרונות שלו ביחס להישגים הנדרשים שציינתי למעלה. תודה מראש עריכה: לא כולל מסך, יש ברשותי LCD של LG בגודל 19". צריך עכבר, כמובן טוב לגיימינג, ואלחוטי (כן אני יודע שזה סותר במידה מסויימת, אבל יותר נוח לי אלחוטי). מקלדת היא לא חובה לכן היא יכולה לחרוג ממסגרת התקציב, כמובן שלא בהרבה. ורמקולים כנ"ל למקלדת.

• 11 תגובות
    • 1k צפיות
  25. עריכה: ההתלבטות החדשה בהודעה השלישית. כאן יש פירוט (ארוך...) של הדרישות שלי: ______________________________________________________________________________________________________ שלום, בארבע השנים האחרונות אני משתמשת בנייד של HP לצורך לימודים באוניברסיטה. הוא שירת אותי נאמנה, אבל מכיוון שהוא שוקל 3 ק"ג, והמסך כבר מתחיל לשחק, והוא בכל זאת בן ארבע, החלטתי שהגיע הזמן לשדרג: 1. תקציב- רצוי 4500 ש"ח כולל מערכת הפעלה, אם אפשר. אם כדאי מאוד- אפשר לחרוג קצת. 2. מטרות- בעיקר לצורך לימודים- אינטרנט ויישומי אופיס. אין שום צורך במשחקים, אבל יהיה נחמד אם יהיה אפשר להריץ פוטושופ. הכי חשוב שיריץ הכל מהר ובלי בעיה: אני אוהבת לעבוד עם הרבה מסמכי אופיס פתוחים ובדרך כלל עם עוד כמה חלונות …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים