ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? בין 4500 ל5000 אפשר קצת יותר אם השיפור משמעותי ממש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? PHOTOSHOP, BLENDER, OBS, MINECRAFT (הבלנדר רק לעריכת וידאו) סטרימינג שיהיה אופציה למשחקים קצת יותר כבדים ממיינקראפט במידת הצורך הרבה עבודה אם גרפיקה (עריכת צילום וציור) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא, יש הכל 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
המחשב אומר לשמש לישומי מוסיקה ברמת סקיצות ולאינטרנט הפנטיום יצא לי יקר ב-500 ש"ח יותר- אתם חושבים ששווה את ההשקעה? אשמח לקבל הצעות לשיפור ובעיקר שתגידו לי מעדיף ךלדעתכם מבין השניים וכן להצעות איך להוזיל את הפנטיום תודה. מעבדי ?AMD? Price Units Total Athlon XP 2800+(512k 333) 650 1 650 לוחות אם למעבדי ?AMD? GIGABYTE Price Units Total 7N400L1 (nForce2) lan 430 1 430 זכרונות? DDR 400 Price Units Total 512MB A-DATA 490 1 490 כרטיסי מסך? GIGABYTE Price Units Total RADEON 9200SE TV, 128MB 320 1 320 דיסקים קשיחים? WESTERN DIGITAL Price Units Total 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) 430 1 430 כוננים- ??1.44, CD-ROM, DVD?? DVD Price Units Total LG…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, היום אצל חבר ראיתי את הXPS שיכול להפוך גם לטאבלט (מסך מסתובב ואז סוגרים את הקיס וזה כאילו טאבלט) זה מחשב שאשמח לקנות - הבעיה היא שאני לא אוהב את DELL - וכל הניסיון הטוב שלי עד היום במספר מחשבים באו מחברת HP (שDELL וTOSHIBA כשלו - הם סתם תופסים לי מקום במחסן כרגע) לכן ארצה משהו דומה כמו הXPS שראיתי רק בHP - עכשיו אם אין אז אשמח להמלצות (מוכן לשמוע גם על DELL אבל אמינות של המוצר זה הדבר הכי חשוב לי יותר מהביצועים) כמו כן במידה שHP מתכוונים להביא משהו בסגנון בקרוב , גם אשמח לשמוע על כך שאכין תקציב וכדומה . מאוד אהבתי את האופציה שהXPS יודע לתפקד כטאבלט וכמחשב נייד - דבר שנחוץ לי . חובה כמובן ווינדוז 8/8.1 . אז להלן העדפותיי בסיכום : אפשר טאבלט איכותי במקום מחשב נייד …
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד זה והוא בעל 2GB זכרון (לא רשום לי בEVEREST איזה דגם בדיוק) אני רוצה להרחיב ל4GB (בפועל יהיה 3.25) אבל אני לא יודע איזה דגם לקנות.. מה שאני יודע שצריך 2 של 2GB ואם אפשר קישור למוכר בEBAY זה יהיה נהדר! תודה רבה והמשך יום טוב (:
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני אמלא כאן את השאלון, לפני כמה ימים פירסמתי כאן הודעה שכרגע אפשר למחוק אותה. http://hwzone.co.il/community/threads/559702-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93-3000-%D7%A9-%D7%97 תקציב: עד 3000 ש"ח חריגה אפשרית: 500 ש"ח אוקיי, השאלון: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפייה בסרטים (חשוב שהמסך יתאים לסרטי HD) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ', חשוב שיהיה מאט. * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? דרוש מקלדת הנוחה להקלדות מרובות, הלקוחה הינה קלדנית במקצועה. וכמו כן גם Touchpad שיהיה נוח. * משקל …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ערב טוב חברים אני חדש. צריך מפרט מחשב ב 3500 שקל למשחקים בלי ציוד רק חלקים אני קונה ב KSP
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב נייד שישמש בין היתר לגרפיקה ושמתי עיין על המחשב הזה בגלל הצג מגע שלו איין לי ממש ניסיון במחשבים ניידים וזה הנייד הראשון שלי אז אם מישהו מכיר ויכול לתת חוות דעת עליו גם מבחינת המחשב עצמו וגם מבחינת כח עבודה או המלצה על איזה מחשב בסיגנון אני אשמח תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
האם המפרט הבא שווה את המחיר ? לצרכים ביתיים (windows xp,internet,office) לאיזה מעבד מקביל ה AMD Duron 2000 ? מפרט טכני: מארז:ATX Case 300Watt + 2 USB לוח אם Elite K7SOM + 4 USB מעבד AMD Duron 2000 זכרון 256MB DDR דיסק קשיח : 60GB 7200 כוננים: CD-Rom x 56 ,FDD 1.44MB כרטיס מסך: Sis 64MB o\b כרטיס קול: 128 Wave o\b כרטיס רשת: 100\10 הכנה ל ADSL או רשת ביתית מקדלת + עכבר + רמקולים מחיר: 1250
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב, החלטתי בסופו של דבר לא ללכת על הMacBook Pro וללכת על מחשב נייד של אסוס 14 אינץ' במשקל של 1.3 קילו. הפרמטרים שהיו חשובים לי הם מסך חד, משקל נמוך ושישמש אותי ללימודי תכנות, קצת להתעסק עם פוטושופ וקצת להתעסק עם עריכת וידיאו. לא ברמה המקצועית. וכמובן סוללה שלא תתרוקן במהירות אחרי 4 שעות עבודה. המחשב שבחרתי הוא דגם שך אסוס Ux430 עם מפרט של מעבד I7, 8 גיגה ראם, 512 SSD וכרטיס גרפי של NVidia 940MX המפרט המלא: http://m.eilat.ivory.co.il/catalog.php?id=21897 האם לדעתכם יש מחשב שעולה על המחשב הזה בפרמטרים במחיר הנ"ל? ואם כן אשמח לקבל קישור לאחד כזה. אני רוכש את המחשב באילת.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי כיום מחשב מבוסס: 1. Intel® Pentium E5200 2. SAPPHIRE HD 4770 512MB GDDR5 3. DELL ULTRASHARP 2209WA 4. ANTEC NSK4480 II + EarthWatts 380W המחשב סוחב יפה ובסך הכל מספק אותנו. קיבלתי הצעה למכור אותו תמורת 1500 ש"ח ולקנות לעצמי אחד חדש. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לנסות לחסוך. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפיה בסרטים (HD) וגימינג בינוני. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוח…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
חבר שלי רוצה גם לקנות מחשב חדש והוא לא מצליח לעשות פה חשבון אז הוא ביקש ממני לשים את ההודעה הזאת.. הוא צריךמחשב ב 5000 אלף שקל גג! שיהיה טוב למשחקים, לא כולל מסך,מקלדת,עבר,רמקולים. הוא צריך: מארז,ספק,מאוררים,סי די רומים, כרטיס מסך, לוח אם, דיסק קשיח ומעבד. תודה רבה בשמו לכל העונים!
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי, אחותי מעוניינת לקנות מחשב עד 3000 ש"ח (אם אפשר אז פחות) צורכי המחשב הם בעיקר סרטים ומחשב משרדי ( Office ). אני צריך שהמפרט יכלול הכל, מחשב, מסך, עכבר מקלדת. עדיפות למסך 20 + 4 GB זכרון כרטיס מסך שיריץ HD 250GB לפחות צורב DVD עדיפות למפרט מחנות בי-ם. תודה מראש בן.
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב?עבודה כללית שימוש בהרבה מאוד טאבים פתוחים , בדיקות תוכנה ואולי תכנות בעתיד. * גודל המסך? 14-15 אין עדיפות. האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני חושב שעדיף מסך מאט אבל לא חייב * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). אין עדיפות לרזולוציה מסוימת אך חשוב שיהיה מתאים לקריאת טקסט במיוחד * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא. * משקל רצוי? כמובן שעדיף כמה שיותר קל אבל לא שיקול הכי קריטי שיש * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני סטודנט לאדריכלות באיטליה, והמחשב שיש לי עכשיו לא סוחב כבר, גם שקניתי אותו לפני שלוש שנים הוא לא התאים לצרכים שלי.אני יודע שהתקציב קצת לוחץ אבל אין מה לעשות אני סטודנט תפרן, את המחשב אני יכול לקנות גם באיטליה אבל ראיתי שאין פערים משמעותיים בין הארץ לכן, ואף לפעמים זול יותר בארץ, אך אני יכול לקבל החזר מס על המחשב ולהגדיל בכך את התקציב ב17 אחוז. ייעוד המחשב המחשב מיועד לתוכנות גרפיות כבדות, כמו:AutoCad2014,Rhinoceros 5,Photoshop,Revit,ומנועי רינדור כמו Vray ודומיו. לרינדורים ראיתי שמעבד I5 יספיק לי, אבל חשוב שיהיה כרטיס מסך לא אינטגרלי כמו שיש לי עכשיו ושיהיה עם לפחות גיגה או 2 זכרון, גודל המסך- גודל סטנדרתי 15.6 רזולוציית המסך- לא בקיא בזה - אשמח להתאמה ע"פ הדר…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום. רשימת החלקים כבר הושלמה. ההתלבטות היא לגבי הצגים: PCPartPicker part list / Price breakdown by merchant CPU: Intel - Core i7-8086K 4GHz 6-Core Processor ($414.65 @ OutletPC) CPU Cooler: NZXT - Kraken X72 Liquid CPU Cooler ($192.99 @ SuperBiiz) Motherboard: Asus - ROG MAXIMUS X FORMULA ATX LGA1151 Motherboard ($384.98 @ Amazon) Memory: Corsair - Dominator Platinum SE 32GB (2 x 16GB) DDR4-3200 Memory ($444.88 @ Corsair) Storage: Samsung - 970 Pro 1.0TB M.2-2280 Solid State Drive ($397.99 @ Amazon) Storage: Western Digital - Gold 12TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive ($469.99 @ Newegg) Video Card: EVGA - GeForce RTX 2080 Ti …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-
-
אחד מהחברים שלי רוצה לקנות מחשב, אחרי שהנוכחי שלו מת. מקום מגורים - רמת השרון. שימושים עיקריים: משחקי אסטרטגיה (בעקרון מיועד ל Starcraft 2), תכנות (הרבה קוד 3D - לא ידוע בשלב זה אם נדרש CUDA, או שאפשר להסתפק ב openCl), מטלב וסימולציות (מכאן, העדפה חזקה ל4- ליבות), קריאת מאמרים (מכאן, מסך שנוח לקרוא ממנו). העדפות: לא מתוכנן OC, שקט חשוב מאוד, העדפה לI7 ומסך 24" (איך ה T240?), אין צורך ביכולת הרחבה עתידית, תשלום ב10- תשלומים. יש רמקולים (2.1) ואין כוונה להחליף אותם, אבל עדיף להחליף את כל השאר (כרגע יש מסך 19"). האלטרנטיבה, בתקווה, היא בין core 2 quad, לבין I7. אם יש צורך לחרוג ע"מ לקבל יחס ביצועים/ מחיר טובים יותר, אפשר להוסיף עוד 1000 ש"ח. אם ניתן לדחוף I7, מסך 24"…
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי אני כנראה קונה מחשב חדש בקרוב. התקציב הוא סביבות ב3 וחצי מקסימום 4 אבל אני לא צריך מסך מקלדת ועכבר. אני רוצה מחשב חזק, שיחזיק כמה שנים טובות, שאני אוכל לשים בו משחקים חדשים אבל בהחלט לא שיא הטכנולוגיה מבחינת כרטיסי מסך ודברים כאלה. המחשב יהייה בעיקר לאינטרנט וכדומה ולפעמים למשחקים. אז אם תוכלו לייעץ לי על כל הרכיבים שאני צריך וכמה בערך הם צריכים לעלות. אה וגם איפה באיזור ירושלים יש חנויות שאפשר לבוא אליהם עם מפרט ולקנות מהם? תודה רבה!
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות נטבוק 10.1, ואחרי חיפושים רבים צמצמתי לבחירה בין asus 1005ha ן dell 1012 ואני פשוט לא מצליחה להחליט - מה עדיף?... השימושים שלי הם פשוטים מאד - וורד, אינטרנט, וקצת סרטים ומוסיקה האם המעבד (280 / 450) הוא משמעותי? האם ההבדל בין 160 ל250 בדיסק הקשיח משמעותי? האם העובדה שאחד בא עם ווינדווס 7 והשני עם XP משמעותית? בהנחה שזה לא כ"כ משנה לי האורך סוללה, כי ממילא רב הזמן הוא יהיה מוטען - מה אתם ממליצים? המון המון תודה תמר
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תשאלו מה הקשר? אז ככה - קופסת הגפרורים שבה אני ומשפחתי גרים בה מכתיבה מיזעור ותליה של כל דבר כולל את המחשב-שורה תחתונה: אני צריך מחשב בגודל הזה (פיזית) -http://www.dell.com/us/p/inspiron-zino-hd-410/pd?p=inspiron-zino-hd-410&view=pdetails עם ביצועים כאלה: http://configure.us.dell.com/dellstore/config.aspx?oc=dkcwnn1&c=us&l=en&s=dhs&cs=19&model_id=alienware-m11x-r2&vw=classic- ההגיון שלי אומר שאם ניתן למזער מחשב גיימינג חזק(I3) למימדים של נייד 11 אינץ אז מדוע לא ניתן לבנות מחשב בגודל של הזינו עם I3? או שבעצם ניתן?? ולחוקי הפורום אין צורך בציוד היקפי כולל מסך תקציב עד 1000$ שימושים מחשב חזק לשימוש ביתי עם דגש על הופעה תודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
;D נתחיל בזה שהאתר מגניב מאוד זו הפעם הראשונה שלי כאן (בטול באתר) קניתי מחשב בסכום 4900 ~ לוח אם : P4P800 DELUXE I865PE S478 533/800FSB 5P1AGPX8 4DDR400-DUAL 8USBSOUND6CH LAN1000 STAT RAI LAN/10/100 (העתקתי עם יש טעות סורי) מעבד: INTEL PENTIUM 4 2400 MHZ FSB800 זכרון: 512MB-DDR 400 MHZ סמסונג כרטיס מסך: GEFORCE FX 5200 128MB DDR TV OUT דיסק קשיח: MAZTOR 120GB 7200 SERIAL ATA 8MB BUFFER (הערה: היה לי את האופציה לקנות 10000RPM כמעת אותו המחיר שלWD אבל החיסרון היה 35GB) טעות או לא ? מארז: ATX SUPER FOR ENTIUM 4 שני USB מקדימה (שקוף עם ניאון - קניתי רק בגלל המאוור בצד המארז) CD: samsong 52x מקלדת מדהימה שחורה שקטה להפלאי עם הרבה קיצורים + שניים לבחירה אישית המחשב לא כולל מ…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות: מחשב המיועד לעבודה משרדית (אינטרנט\אופיס) וצפיה בסרטים. מחשב שירוץ חלק עם windows 7. עד 3000 שקלים, אין צורך להגזים ולהגיע למחיר הזה באמת... גודל מסך 15.6'. משקל עד כ-2.5 ק"ג. זמן סוללה בין 3-4 שעות (עם שאיפה לכיוון ה-4). HD של 160 GB מספק. 2-3 GB של RAM. מומלץ כונן DVD. Wireless internet. מעדיף DELL \ Lenovo. אשמח לקבל הסבר על למה המחשב מתאים לי מבחינת הרכיבים (למה הוא נבחר) והאם המחיר שווה. תודה!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב חדש (כבר 3 שנים אני עם נייד של HP שמקרטע לי והחלטתי לקנות גם נייח שיהיה למשחקים בין היתר). התקציב נע בסביבות ה-3500 ש"ח (לא כולל מסך). 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך זה תמיד טוב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם זה ממש נחוץ אז עד 200-300 גג... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר אבל גם לכל השאר, סרטים ועבודה.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Diablo 3, MW3, ועוד.. …
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 11000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD, גרפיקה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ , VISUAL STUDIO ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, ASSIANS CREED IV, BATLLEFILD, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר,…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, חבר שלי ביקש לעזור לו לבחור נייד , 15" מסך , שיהיה חזק יחסית כלומר יוכל להריץ את רוב הדברים (ואף רצוי את כל הדברים) בלי בעיה (לא מדובר בגיימינג) , שלא יתקע אם ירוצו כמה תוכנות באותה העת , ושאפשר יהיה לראות סרטים גם באיכות גבוהה (דהיינו HD) התקציב הוא עד 4.5K אבל עדיף כמובן משהו זול יותר אם יש אפשרות. סה"כ הדרישות שלו לא כאלה גבוהות , אני מאמין שאפשר יהיה למצוא משהו מתאים בתקציב הזה. אולי יש דגמים חדשים שפספסתי שיותר חסכוניים/קלים/.... בכל מקרה ,אודה מאוד לעזרה. המשך יום נעים ושנה טובה!
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-