ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,431 דיונים בפורום זה
-
שלום! אני מתוכנן להתחיל את לימודי האקדמאיים השנה, ובשל כך אני מתחיל בחיפושי אחר מחשב נייד. בין היתר שקלתי קנייה של DELL XPS, MacBook Pro ומחשב של Alienware (אני מתכוון להביא את המחשב מחו"ל). במהלך שיטוטי בפורומים ובאתרי הסקירות בחו"ל, ראיתי כי אינטל השיקו/משיקים במהלך חודש יולי את הפלטפורמה החדשה לניידים שתיקרא Centrino 2. רציתי לדעת האם כבר קיימים מחשבים של אי-אילו יצרנים המבוססים על פלטפורמה זו? או שמדובר רק על השקה של הפלטפורמה ועד שיגיעו מחשבים המבוססים עליה יעברו חודשים ? תודה רבה!
-
- 9 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך חוות דעת על המחשב : http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=9205 איך הוא מבחינת ביצועים, והאם הוא שווה את הכסף שדורשים אליו, או שבסכום זה, אני יכול לקחת משהו יותר טוב(יחס עלות - תועלת)?
-
- 10 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום לכולם! רכשתי מחשב נייד חדש עם כונן SSD 128GB, אבל בכונן C (היחיד במחשב) יש קיבולת רק של 100GB. בדקתי את העניין וראיתי את התמונה הבאה בניהול דיסק: האם אפשר להחזיר לכונן חלק מהשטח הלא מנוצל מהכונן מבלי לפגוע בכלום? לדוגמא: השטח שמסומן בתמונה?
-
- 6 תגובות
- 988 צפיות
-
-
מחשב נייד 5000-8000 שח, לשיחות וידאו, אופיס וחלונות כרום רבים פתוחים במקביל, קריאה וכתיבת מאמרים. 15 אינצ' אבל לא כבד מדי - יסתובב בדרכים ולפעמים העבודה על הברכיים ולא תמיד על שולחן. מעדיפה מסך מגע אבל אין לי נסיון עם זה ואשמח לדיעה. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000-8000 שח (למשל מצא חן בעיני ה XSP של דל אבל נראה לי הרבה יותר מדי יקר לצרכי). אוכל להוציא גם 10000 אם יהיה צורך אבל לא נראה לי שיש צורך. בנוסף אני מבינה שיש גם תוכנות שצריך לשלם עליהן. אני פתוחה לכל חברה כל עוד המחשב אמין שאינו סובל מבעיות, ומקבל שירות טוב במקרה תקלות. (נפלתי בעבר במחשב 'זול' שנזרק לפח לאחר שנה של עבודה). 2. מה שימושי המחשב …
-
- 12 תגובות
- 988 צפיות
- 1 follower
-
-
ברצוני לקנות את המארז הזה https://www.coolermaster.com/catalog/legacy-products/cases/elite-120-advanced/#image-Item10 ורציתי לדעת אם הלוח אם הזה תואם למאז https://www.gigabyte.com/Motherboard/B450M-DS3H-rev-10#kf
-
- 2 תגובות
- 988 צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים, אני מתלבט בין שני הרכיבים הבאים: http://a.co/d/5WRcYkA Seagate BarraCuda Pro 4TB 7200RPM 6Gb/s 256MB with data recovery http://a.co/d/9Afuiqg WD Black 4TB Performance Hard Drive - 7200 RPM, SATA 6 Gb/s, 256 MB Cache אני מחפש משהו אמין שלא יקרוס, מהיר, יציב, ושקט יחסית. בסרטון הבנצ'מארק הזה יש תיעדוף לסיגייט מבחינת הביצועים, וגם יש את עיניין הדאטה ריקוברי (מודה שלא חקרתי את זה לעומק) - https://www.youtube.com/watch?v=9kPb1_krXoY מצד שני יש ביקורות פחות טובות עליו באמאזון. מה אתם אומרים? אם למישהו יש ניסיון עם המוצרים האלה אשמח גם לשמוע.
-
- 3 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום אני הרוב משחק וזה המיפרט שעם הפורם הזה הגתי וכצת שיניתי האם יש משהו שצריך לשנות פה לגימינג עדכני ביותר יוצא ותיכנות ועריכה והקלטות של משחקים: מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i7 4770 3.5Ghz (3.9Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1480 קירור למעבד: Scythe MUGEN 3 REV B כמות: 1 - מחיר: ₪198 לוח אם: Gigabyte GA-Z87P-D3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪589 קירור למארז: Raidmax 120mm Retail Quiet Fan כמות: 2 - מחיר: ₪14 ספק כוח: Seasonic PSU S12II-520W Active PFC 80+ Retail כמות: 1 - מחיר: ₪320 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 2 - מחיר: ₪146 כרטיס מסך: Gigabyte Geforce GT…
-
- 6 תגובות
- 988 צפיות
-
-
נמצא בבלבול, אשמח לעזרה מקצועית. מטרות המחשב? בעיקר לצרכים רגילים ועריכת תמונות ( קבצי raw, לייטרום ופוטושופ). * גודל המסך? 13-15 אינץ' * רזולוציית המסך? לפחות FHD 1080x1920 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? עד 2ק"ג. פחות מכך יהיה מעולה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא דיל ברייקר. אשמח למשהו סביר (אזור ה- 4 שעות). * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD לפחות 128 GB * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? הכל סוחב * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: כרטיס מסך חיצוני אם התקציב מאפשר. (האם קריטי…
-
- 5 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום, אני חדש פה... האם אפשר לקבל מפרט טוב ב-6,000 ש"ח גג<!> ? המחשב הוא לגלישה באינטרנט, עבודה עם תוכנות ומדי פעם גם משחקים... לא הכי כבדים אבל בעלי גרפיקה נאותה<אני לא גיימר כבד אבל משחק מדי פעם> . המפרט צריך לכלול בתוכו גם צורב, כונן dvd, צג 17" LCD , עכבר ומקלדת. לא כולל רמקולים. תודה.
-
- 2 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אהלן, אני מתכנן לקנות מחשב חדש. התקציב שלי הוא עד 8K. המחשב מיועד בעיקרו לקידודים, וגיימינג (סרטי בית וכאלה - תוכנות כמו יוליד, וכו). Q6600 לפחות. זכרון 2GB לפחות. עדיין לא סגור על כ. מסך, כי לא יודע בדיוק מה יספיק לי למה שאני צריך. כמו-כן, אני שוקל לשים מסך 22" שיהיה לי רב שימושי, גם לטלויזיה, DVD, מחשב, וכו (ככה שגם זו אופציה). לא פחות מ22", כי זה מיועד לצפייה רגילה גם, ולא רק לצפייה כמסך מחשב. אשמח אם תוכלו לעזור לי במפרט שיכול לעזור לי בזה. (עם מסך, ובלי מסך). בעיקרון, התקציב שלי הוא שלם עד 8000 שקל (כולל מסך). ואם אפשר הסבר על רייד0, שמעתי שזה מאוד חשוב, וכמה העלות שלו לעומת חיבור הרד דיסק רגיל, אם יש הבדל מחירים, דורש כרטיס מיוחד, וכו. תודה מראש על כל העזרה. תום.
-
- 10 תגובות
- 988 צפיות
-
-
המפרט כרגע הוא ככה... מערכת בנה לך מחשב הכוללת את הפריטים הבאים מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.13GHz(E6400) 1066MHz/FSB 2MB - BOX מחיר: ¤1248 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: ABIT AB9 PRO מחיר: ¤891 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: SAPPHIRE PCI-EX RADEON X1950XT 256MB DDR3 DUAL DVI VIVO TV/O - RETAIL מחיר: ¤1604 אחריות: שלוש שנים. דיסק קשיח: SEAGATE NL35 250GB 16MB 7200 RPM SATA2 3.0 - NCQ - ST3250624NS מחיר: ¤503 אחריות: חמש שנים יבואן רשמי. צורב DVD: LG DVDRW GSA-H22N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - BULK מחיר: ¤204 אחריות: שנתיים. זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 מחיר: ¤1171 אחריות: ללא הגבלת זמן. כונן DVD: SONY DVD-ROM 16X48- BLACK- BULK מ…
-
- 12 תגובות
- 988 צפיות
-
-
הי, אני מחפש פתרון נוח לאישתי: בתקציב של נניח 3000 שח, איזו אופציה של מחשב שולחני נייח כרגע הכי תתאים? (עם או בלי מפרט, מצידי עדיף אפילו מותג, מחשב מדיה או כל דבר בסגנון) מה שחשוב: קטן ככל האפשר. עדכני ככל האפשר (שיעשה את העבודה לכמה שיותר זמן) שקט כל האפשר (דגש!) הדרישות של הביצועים ממש לא צריכות להיות בשמיים. גלישה, מסמכים, תמונות וצפייה בסרטים. תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מחשב שיעודו יהיה משחקים בתקציב עד 4000 ש"ח. נא תעזרו לי עם המפרט. תודה מראש
-
- 14 תגובות
- 988 צפיות
-
-
חבר שלי בקש ממני לבנות לו מפרט למחשב... הדרישות הן כאלו: צורב DVD, כרטיס Radeon, הוא אמר גם AMD אבל לדעתי בתקציב כזה אפשר לקחת אינטל. אני המצעתי מפרט כזה: CPU : Intel Pentium IV 2.6C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX [ ¤ 1099.93 ] 1 Motherboards for Intel : ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard [ ¤ 553.99 ] 1 Memory : DDR-RAM 256MB 2700 Samsung Original Memory [ ¤ 257 ] 2 CPU Cooling : CPU Cooler for Pentium IV 478 pin for FSB800 CPU [ ¤ 42.89 ] 1 Hard Discs : Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 599.99 ] 1 Video Cards : Sapphire Atlantis Radeon 9600XT 128MB DDR DVI Retail Video Card [ ¤ 1085.13 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1…
-
- 6 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה שתתנו לי הצעות בקשר למחשב גיימינג. עד 4.5K כולל מסך, ווינדאוס, מקלדת, עכבר. אני רוצה להריץ על MAX משחקים כמו באטלפילד 3, GTA4, CS:GO, ASSASSINS CREED 3... בקיצור מחשב חזק מאוד ומשחקים עתידיים על אולטרא או מדיום..... רזולוציה FULLHD (כולל מסך FULL HD). ראיתי שאפשר להכניס בתקציב הזה מחשבים חזקים עם 660GTX, אינטל I5, האם אפשר עוד קצת למתוח את הגבולות? תודה.
-
- 1 תגובה
- 988 צפיות
-
-
1. התקציב הוא 6-7 אלף שקל 2.משחקים חדשים כמו GTA NFS והכללללל 3.צריך הכל . מקלדת עכבר מסך הכל חדש לגמרי .. מסך 22 HD של SAMSUNG כנראה..( בלי רמקולים וכרטיס טלוויזיה) 4. לא צריך כרטיס קול איכותי , או DVD או כונן דיסקיטים אני פשוט ישתמש בצורב...י 5. 6. מחשב שקט כמה שאפשר .. לא חייב מארז עם חלון .. וצריך קירור יחסית טוב כי הוא במקום סגור.. 7. לא צריך וינדוס חוקי ,\ לא התקנה ולא הרכבה. 8. עכבר MX518 , מקלדת פשוטה יחסית אבל לא של 50 שקל .. 9. עדיף כמה שיותר שקט אבל לא להסחף עם חלקים . 10. יעשה בו OC פשוט יחסית .. לא אקסטרים אבל מעונין שעוד שנתיים אני אוכל למתוח אותו יותר... 11. משחקים הכי חדשים עם הרוולציה הכי גבוהה שאפשר... עדיף כרטיס מסך כמו ה260 של נווידיה או הכרטיס הכפול …
-
- 12 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום, ראיתי באינטרנט מפרט גיימינג כבד מאוד, הולך לשחק במשחקים הכי חדשים WITCHER 3 GTA V CRYSIS וכו על ההגדרות הגבוהות ביותר, האם מפרט זה יענה לי על הבקשה ? Intel Xeon Processor E3-1231V3B 3.4 4 LGA 1150 - ARCTIC Freezer i11 CPU Cooler for Intel, 150W Cooling Capacity, 3 Direct Touch Heatpipes, Vibration-Dampened Fan, 23dBA Noise ASUS STRIX GeForce GTX 970 Overclocked 4 GB DDR5 256-bit DisplayPort HDMI 2.0 DVI-I Graphics Card- ASRock ATX DDR3 1333 LGA 1150 Motherboards H97 PRO4- Crucial Ballistix Sport 8GB Kit (4GBx2) DDR3 1600 (PC3-12800) 240-Pin UDIMM Memory- Seagate 1TB Desktop HDD SATA 6Gb/s 64MB Cache 3.5-Inch Internal Bare Drive (ST1000DM003)- EVGA 500 B1 80+ BRONZE…
-
- 2 תגובות
- 988 צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד של דל מדגם סטודיו 1555 המסך מרצד לי ואין לי אפשרויות לשנות MHZ 60 של כרטיס מסך ולפי האתר של אינטל יש לי את הדרביירים המעודכנים מה ניתן לעשות ?
-
- 4 תגובות
- 988 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V , Battlefield ועוד משחקים "כבדים" -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינויות-גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריך מקלדת,עבכבר ומסך - יש לי אותם מהמחשב הנוכחי שלי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? …
-
- 3 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב עד 2000שח ללא ציוד היקיפי, הוא צריך לשבת במספרה ואליו צריכים להיות מחוברים שתי מסכים עם כרטיס טלויזיה ושכל אחד מהם יוכל לראות ערוץ אחר. רצוי שהגודל של המחשב יהיה קומפקטי כמה שניתן, אלה הדרישות היחידות מהמחשב. תודה מראש. אליאור
-
- 5 תגובות
- 988 צפיות
-
-
מתלבט לגבי הדגם של HP pavilion dv6-1140 להלן עיקר המפרט: מעבד:Intel® Core 2 Duo Processor T6400 2 ג'יגה הרץ זיכרון:2048 MB תומך עד 8 דיסק:250 GB מסך:High Definition HP Brightview Display בגודל 15.6 אינץ' באלכסון 1,366 x 768 כ.מסך:ATI Mobility Radeon HD 4530 זיכרון גרפי:כולל של עד 1,278 MB עם זיכרון ייעודי של 512 MB רציתי לדעת למה בדיוק הכרטיס מסך מקביל בסדרה של Nvidia ואם זה יוכל להריץ משחקים (לא מטורפים ולא לגיימרים סתם לשחק כשמשעמם) נניח כמו NFS UNDERGROUND או CALL OF DUTY 5 ואם לא מה הגורם העיקרי שמונע ממנו להריץ(כ.מסך או זיכרון וכו')? תודה [br]פורסם בתאריך: 7.05.2009 בשעה 19:43:54 שלום מיכאל ותודה על התגובהרק שאני מחפש או HP או TOSHIBA ןהאמת אחד המקומות…
-
- 3 תגובות
- 988 צפיות
-
-
צריך עזרה בקניית מחשב לגיימינג יחסית קל שלא יגביל אותי במשחקים בסגנון של cs go.. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 אם זה באמת משהו שאי אפשר לוותר עליו 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ביונוניים לא כבדים במיוחד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סגנון cs:go -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) …
-
- 5 תגובות
- 988 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לימודים, תכנות, עיצוב (פטושופ, בלי דברים כבדים של תלת מימד) * גודל המסך? לא משנה * רזולוציית המסך? עדיפות ל-FHD 1920x1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מלאה ואם אפשר אז מסך מגע * משקל רצוי? כמה שיותר קל יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיפות שיחזיק את השלוש שעות של עבודה רגועה (OFFICE) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא משנה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD מחיצה קטנה יחסית + לפחות 500 GB * כונן אופטי? לא משנה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חייב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, סומך עליכם * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: מסך בגודל 15…
-
- 3 תגובות
- 988 צפיות
-
-
ברצוני לרכוש מחשב חדש. היות ואני עובד עם יישומים גרפיים (פוטושופ, אקרובט, אין דזיין וכו') חשבתי לרכוש מחשב עם מעבד 4 ליבות. מתוך עיון במפרטים, התברר לי שמעבד 4 ליבות פועל ביעילות רק עם מערכת הפעלה 64 ביט. היות ואני משער שמרבית התוכניות שברשותי הן 32 ביט נראה לי שתהיה לי בעיה עם תאימות לתוכנת חלונות של 64 ביט. האם ההשערה שלי נכונה? אם התשובה דלעיל שלילית, האם יש יתרון למעבד 4 ליבות על מעבד 2 ליבות עם מותקנת מערכת הפעלה של 32 ביט?
-
- 7 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אני רוצה להזמין מחשב חדש למשרד. חשוב לי שיהיו חלקים אייכותיים, לא יקרים בהכרח. מעבד INTEL לוחות אם ASUS \ GIGABIT צ'יפ סט INTEL או משהו מומלץ אחר. כרטיס מסך איכותי אך לא יקר. כנראה שאתקין windows 7 אז שיתמוך בקלות. זכרון פנימי DDR2 נראה לי מספיק, אלא אם כן ממליצים על DDR3 ולא לעלות הרבה במחיר.
-
- 7 תגובות
- 988 צפיות
-