עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by neogod,

מזמן לא הרכבתי מפרטים ואני קצת לא מעודכן ואני זקוק למפרט בשביל חבר ! אז ככה המחשב אמור לשמש בעיקר בשביל אינטרנט ,סרטים ,אופיס ומשחקים מדי פעם ! אז כמו שציינתי התקציב הוא כ4000 ועל מנת שהמחשב לא ייקנה באייבורי רצוי להרכיב את המפרט מפנדה ! התקציב אמור לכלול: מסך 22" (משהו בסגנון של סמסונג 2243) HD500GB כרטיס מסך שיוכל להריץ מסכים אבל לא כריס לגיימר עצבני ! כמו כן אני צריך המלצה לסט עכבר ומקלדת אלחוטיים (שלא נכלל בתקציב של המחשב) תודה

• 8 תגובות
    • 996 צפיות
  2. Started by Burned,

לפי כמה חודשים ביקשתי ממכם עזרה בבנית מפרט אבל הקניה התעכבה בסוף.. וההמלצות לא רלוונטיות כבר כנראה... הדרישות: - משמש לגלישה, פוטושופ, סימס 2, מסנג'ר.. (הולך לצאת עוד כמה זמן סימס 3 אז אולי כדאי כרטיס קצת יותר חזק מאשר כרטיס שיחזיק רק סימס 2).. - כולל כל הציוד ההיקפי (מקלדת עכבר צורב וכו').. אני לא יודע אם הכל ייכנס ב3000 אז תתנו מה שאפשר.. ואם אפשר יותר זול אז זה יהיה יותר טוב.. תודה.

3. Started by muskito,

שלום רב, אשמח לקבל את חוות דעתכם על המפרט של מחשב באתר של חברת למיר: http://www.lamir.co.il/product.asp?product=3986 למעשה, יש לו כמה דברים שלא מעניינים אותי אבל בשביל כמה מאות שקלים בודדים שאני אוריד אותם וארוויח, לא שווה לי להתעסק עם זה (לדעתי) - מדובר ב- DVD, מקלדת, עכבר ואולי את הזיכרון להוריד מ- 2GB ל- 1GB. ודבר נוסף - במידה ולמישהו יש מפרט זהה/דומה במחיר טוב יותר, אשמח לקבל הפנייה למקום ממנו כדאי לרכוש, אני ממוקם באיזור חדרה. תודה מראש.

• 9 תגובות
    • 996 צפיות
  4. היי אנשים , אני לא בטוח שזה קשור לכאן , פשוט לא מצאתי מקום אחר טוב יותר. בכל מקרה , יש לי אפשרות לרכוש את המחשב נייד הזה : HP TC4200 בסביבות 4500 שקל. רציתי לדעת מה אתם חושבים עליו? מה היתרונות שלו בתור מחשב tablet ? האם זה מסך נגיעה ? לפי האתרים המחשב הזה עולה יותר מ 12 אלף שקל , ויש לו נתונים של מחשב במחיר של 5000-6000 , אז מה מייקר אותו כל כך? תודה!

• 1 תגובה
    • 996 צפיות
  5. אז ככה הלכתי לאייבורי עם המפרט הזה: מעבד: Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: Gigabyte GA-P35-DS3L זיכרון: Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 320Gb 16MB AAKS כרטיס מסך: Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 Retail כונן אופטי: Asus DVD-RW 2014L1T X20 LightScribe Sata Black מארז: NZXT Lexa BlackLine No PSU ספק כוח: Corsair 450W 33A @ 12V CMPSU-450VXEU לאחר דיבורים איתו הוא החליט על המפרט הזה: מעבד: Quad Q6600 G0 95W 2.40Ghz 8MB OEM קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 7 Pro לוח אם: MSI P6N SLI V2 זיכרון: Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 קשיח למחשב שולחני: …

• 14 תגובות
    • 996 צפיות
  6. Started by SpLAsH,

אני שוקל לקנות אחד אני סטודנט אז השימושים יהיו בעיקר לתיכנות, וורד, סרטים וקצת משחקים הבנתי שהדותן הוא כרגע המעבד עם זמן הסוללה הארוך ביותר? (חוץ מהניידים של אפל כמובן) בנתיים הנייד שהכי מצא חן בעיני הוא הAopen 1557, אחרי שמוסיפים לו עוד 20 ג'יגה: מעבד Pentium 1.7 Dothan 2M מסך 15'' TFT 1400x1050 זיכרון SODIMM DDR333 512MB דיסק קשיח 60GB 4200rpm כונן נוסף Combo DVD+CD-R/W כרטיס קול AC'97 Codec כרטיס מסך ATI M10 Radeon 9600 64MB VRAM מודם 56,6K כרטיס רשת 10/100 יציאות LAN 10/100 + Modem/Fax 56k / USB2.0x2/Ir Fire Wire / TV-out / PCMCIA/Card Reader כולל Li-ion Battery (Internal) מידות 326(W) x 270(D) x 30(H) mm משקל 2.72 kg מחיר 6990 ¤ :-\ מה א…

• 10 תגובות
    • 996 צפיות
  7. Started by Moshe36,

אני צריך מחשב נייד הנה טופס מפורום אחר כדיי שתבינו את הראש שלי.. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? -לא מהארץ או מחו"ל: -אממ ארץ? חחח תקציב: 2000-2500 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: אממ תגידו לי כמה צריך אני אברר.. יד ראשונה\שניה: חדש חנדש זמן אחריות רצוי: אממ לא יודע,כמה שיותר יותר טוב לא? חברת המחשב הניד המועדפת: don't ask me מערכת הפעלה רצויה: ווינדאוס 7 כונן קשיח מועדף: לא יודע רק שיהיה גדול משקל הנייד המועדף: לא חושב שיש גודל הצג: לא מבין זמן סוללה רצוי: כמה שיותר יותר טוב.. צבע המחשב הרצוי: לא יודע אפשרויות נוספות במחשב: לא יודע מה מטרת שימוש המחשב? אמממ בעיקרון אני רוצה מחשב מהיר עם דיי הרבה מקום שלא ייתקע לי, אני בעיקר שומע שירים וב…

• 5 תגובות
    • 996 צפיות
  8. שלום, בניתי לי מפרט מחשב ואני מעוניין לשמוע את דעתכם כרטיס מסך GIGABYTE GTX560 Ti OC 1GB GDDR5 1197 ש"ח זכרון ‏2x2GB G.Skill Ripjaws X Edition CL7 240 ש"ח כונן קשיח Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 260 ש"ח ספק ‏Seasonic 520W Modular 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan M12II-520 400 ש"ח מעבד ‏Intel Core i5 2500K 3.3Ghz, s1155, 6MB 1023 ש"ח לוח אם ‏GIGABYTE P67A-UD3-B3 s1155 Core i3/i5/i7 655 ש"ח מארז CoolerMaster CM 690 II BASIC 409 ש"ח צורב ‏Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA‎ 95 ש"ח סה"כ 4279 ש"ח הרכבה עצמית. אין חנות ספציפית שאני קונה ממנה, את הרכיבים אני קונה במספר חנויות... ציינתי מחירים שאספתי מכמה חנויות. קירור למעבד בכוונה לא צויין משום שאני לא מתכנן לעשות OC…

• 9 תגובות
    • 996 צפיות
  9. Started by EliranB,

מה עדיף ? ומה ההבדלים בינהם ? מלבד המעבד, הזיכרון והשלט שהם יתרון ל .HP HP Pavilion dv5-1190 http://www.mardanit.co.il/item_prew.php?item_id=6126 MSI GX620 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3160&CatCode=315

• 12 תגובות
    • 996 צפיות
  10. 1. מה התקציב? עד 3,300 ש"ח אבל עדיף להתקרב כמה שיותר ל-3,000. תשלום במזומן מחנות במרכז. אני לא קונה מ-KSP וגם לא מאייבורי (נמאס משירות מחורבן!) 2. מטרות המחשב? עבודות משרדיות, משחקים (דגש על GTA IV), צפיה בסרטים וקולנוע בייתי (HTPC) והורדות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? כרטיס טלוויזיה (לכידה). 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? הכל חוץ מציוד היקפי. 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא במיוחד. בכרטיסי מסך הייתי מעדיף NVidia בגלל הדרייברים, אבל אני לא שולל ATI 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? חשוב לי שתהיה התאמה בין הצבעים (של הצורב והמארז לדוגמה). 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא, על המח…

• 10 תגובות
    • 996 צפיות
  11. היי לכולם, אני מכין הפתעה לאשתי היקרה ורוצה לקנות לה מחשב נייח ליום ההולדת, מצורף השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? - 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - עד 200 ש"ח רק אם זה ישפר את איכות הסחורה. כלומר, להגדיל את כמות הזיכרון זה לא נחשב. לקחת חברה יותר איכותית עבור קניית זיכרון, זה כן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - גלישה באינטרנט, מוסיקה, צפייה בסרטים/סדרות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).אין מלבד מה שרשום בסעיף הקודם. מערכת הפעלה תירכש …

• 5 תגובות
    • 996 צפיות
  12. Started by BNDor,

שלום, אני מתכנן לקנות מחשב חדש ואני צריך מפרט עד 5000 ש"ח בלי מסך המחשב נועד בעיקר ללמידה, אני מתכוון להריץ עליו windows server ובעזרת vmware להפעיל עליו כמה מחשבים, אני גם מתכוון לשלב לינוקס שירוץ במקביל ל- windows , ואני גם אבדוק את ויסטה מתישהו, ברור שבסביבה אמיתית של שרתים צריך מחשב מאוד חזק אבל המטרה כאן היא ללמוד ואין לי תקציבים למערכות מפוצצות. אני צריך גם שהוא יעבוד טוב עם משחקים אז אני חושב שאני אשקיע בכרטיס מסך קצת יותר מהממוצע. לא צריך מסך מקלדת עכבר ורמקולים או מ"ה, גם הרכבה לא צריך. הכיוון הכללי הוא מחשב אינטל עם ליבה כפולה או משהו כזה , אבל גם הצעות אחרות יתקבלו בשמחה אשמח אם תוכלו לעזור, תודה מראש.

• 11 תגובות
    • 996 צפיות
  13. יש לי מחשב IBM R50e ואני צריך לקנות לו סוללה חדשה. באינטרנט יש מבחר של עשרות סוללות שמתאימות לו כולל סוללות של T40 שגם הן מתאימות לו! הסוללות מגיעות בגדלים של 2.2 אמפר לשעה עד יותר מ8 אמפר לשעה המחירים הם מ200 ש"ח עד 1000 ש"ח איך אפשר לעשות קנייה נבונה? כזאת שאשלם מינימום מחיר על מקסימום ביצועים? האם אפשר לסמוך על הנתונים שרשומים באתרים? האם יש סוללות שהן לא מקוריות של IBM? תודה!

• 4 תגובות
    • 996 צפיות
  14. רוצה את הכי טוב שיש לאנימציית תלת מימד מתקדמת בלי ללכת לישון כל רינדור זה המפרט שהרכבתי בכללי אם יש מקום לשיפורים השמח לשמוע

• 4 תגובות
    • 996 צפיות
  15. Started by abarlev,

שלום, ברשותי מחשב טבלט surface תך9של מיקרוסופט. הטבלט נרכש בארה"ב ללא מקלדת מתאימה. היכן ניתן להשיג מקלדת בעברת עבור הטבלט הנ"ל? תודה, אבי.

• 0 תגובות
    • 996 צפיות
  16. זהו, בעוד עשרה ימים אני קונה מחשב. ונעזרתי בהמלצותיכם כדי להתאים מוצר לרצונותיי. רציתי לבדוק איתכם אם יש לכם הצעות לתקציב הנוכחי. במיוחד לכרטיס הגרפי - אשמח להסבר למה בחרתם דווקא כרטיס אחד ולא אחר. הקנייה תעשה דרך הרשת אז אשמח להמלצות על חברות אמינות אם הפורום מאפשר זאת. ודבר אחרון - הייתי רוצה גם להוסיף, במחיר הנוכחי (אולי), כרטיס רשת אלחוטי (לא ראוטר). שוב, עצות בנושא יתקבלו בברכה

• 14 תגובות
    • 996 צפיות
  17. Started by fadido,

כבר פתחתי אשכול אבל אני לא יכול לקנות מחברה מסיבות מסויומות אז נגשתי למוכר פרטי והוא הציע לי 2 מפרטים מה עדיף? ואיזה שינויים כדאי לעשות? הנה הטופס מהנעוץ: 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?כל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?לא ניתן 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב אינטרנט ומשחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה).אינטרנט סקייפ ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים:ממ לא יודע כל מיני משחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים?22 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?גם משחקי רשת וגם רגילים * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכו…

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  18. Started by Svensk.il,

היי, מעוניין לקנות מחשב נייד בעיקר לשימושי אינטרנט ומוזיקה, קצת סרטים ואולי גם משחקים לא כבדים. כרגע ההתלבטות שלי היא בין השניים שציינתי בכותרת. את הטיימליין אני מעדיף בעיקר בגלל זמן הסוללה העצום, משקל קל יותר למחשב גדול יותר, מסך פחות מבריק, יותר דק ונייד. לעומת זאת ה-HP לוקח בגדול מבחינת מעבד וכרטיס מסך, מה גם שהוא מגיע עם אחריות לשנתיים לעומת שנה באייסר שאף אחד גם לא ממש בטוח מי נותן להם אחריות בארץ ואיך היא. מה דעתכם?

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  19. שלום ברצוני לרכוש מחשב גיימינג שמבוסס על סדרה 8 החדשה של מעבדי אינטל, המחשב מיועד לגיימינג כמובן. מקריאה בפורום ושיטוט ממושך באינטרנט הרכבתי את המפרט הבא, וברצוני להתייעץ עם חברי הפורום במספר נושאים. להלן המפרט - מעבד: Intel Core i5 8400 Coffee Lake / 1151 Box כמות: 1 מחיר: ₪828 לוח אם: Asus TUF Z370-PLUS GAMING כמות: 1 מחיר: ₪699 מארז: Fractal Design Define S Black כמות: 1 מחיר: ₪361 ספק כוח: Corsair PSU 650W TX650M 80+ Gold Modular כמות: 1 מחיר: ₪388 זיכרון: Corsair DDR4 16G 2133 CMV16GX4M1A2133C…

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  20. Started by Mr.Pepo,

מארז ותכולתו בלבד, ללא צורב או כונן. אני מעוניין לשדרג בעתיד ל-DX10 ולהיות מוכן לשידרוגים עתידיים, כך שלא דרוש כרטיס מסך מפוצץ, אבל אני חושב שחובה מעבד קונרו ולפחות גיגה ראם. אבל אני סומך עליכם

• 14 תגובות
    • 996 צפיות
  21. Started by evman007,

לוח-ecs k7som+ מעבד- amd duron pro 2000+ 1.3 זכרון=256 ddr נראה לי 266 הארד דיסק-אחד 40 גיגה שני 120 גיגה מבית w.d כרטיס מסך- xfx 5200 pci 128mb tvout סידי 52 צורב lg 32 כרטיס קול קריאטיב ויברה 128 כרטיס רשת עכבר אופטי a4tech מקלדת logitech -internet navigator מסך- 17 אינץ מאג 770v

• 11 תגובות
    • 996 צפיות
  22. שלום לכולם, חבר שלי מעוניין לקנות מפרט מחשב הולך לשמש לסרטים ומשחקים בתקציב 1500 עד 1950 שקלים. חשוב מאוד שיהיה באיזור חיפה והקריות עדיפות www.ksp.co.il . אין צורך בציוד היקפי מעוניין במחשב עצמו בלבד. תודה רבה לכל העוזרים מראש. יום טוב ושבת שלום.

• 12 תגובות
    • 996 צפיות
  23. Started by kicker,

שלום! אני רוצה מחשב חדש בתקציב של 4500 ש''ח , המחשב מיועד למשחקים ועריכת וידאו נטו. חשבתי על שני המפרטים הבאים אחד AMD והשני INTEL. אני צריך הכל כולל מסך חוץ מעכבר מקלדת צורב ורמקולים. אני רואה שעשיתי טעות בזיכרון של הINTEL. [1]איזה מהם עדיף? [2]אם יש הצעות לעוד מפרטים אנא פרסמו כאן. [3]ייתכן וטעיתי בספק שיש במארז וזה יצור לאי התאמה אנא בידקו את זה. [4]דבר נוסף למה כולם ממליצים על DDR2 אבל 667 ולא 800? [5]כמה יש GHZ לכל מעבד? כמה לINTEL וכמה לAMD? [attachment deleted by admin]

• 25 תגובות
    • 996 צפיות
  24. Started by oDot,

היי, דרוש לי מפרט לשרת Windows Small Business Server 2011, הכולל וירטואליזציה, ייתכן ענפה. השרת יריץ מערכות מלאי, ERP, ניהול חשבונות, שרת אקסצ'יינג', ניהול דומיין, יאחסן קבצים ופעולות הדומות לאלה. השרת יכלול מערך רייד (לא החלטתי עדיין אם 1 או 5, אשמח לשמוע המלצות, מטרת הרייד היא גיבוי בעיקרה) של 2 HDים של 2 טרה כל אחד כאשר אחד יגבה את השני (בהנחה וזה רייד 1). הוא ישרת בסביבות ה15 עמדות, לא כולל עבודה מרחוק. הוא יצטרך להחזיק כמה שיותר שנים ולדרוש כמה שפחות תחזוקה. הכנתי מפרט בעצמי משיטוט בפורום, הנה הוא ולאחריו התלבטויותיי: Intel Sandy Bridge Core i7 2600K Socket 1155 8MB 95W 3.4Ghz Tray, יחידות 1 ₪1449 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2465 Corsair 8GB Kit (4GBx…

• 4 תגובות
    • 996 צפיות
  25. שלום רב: אני מבקש המלצה למיפרט לפי הדרישות הבאות: עיבוד כבד של אודיו. הרצת סימולטור טיסה משוכלל (x-plane) למי ששמע. ומי שלא לא ראה סימולטור כזה. יכולת הרצת מספר תוכנות לא בעת ובעונה אחת. (אני מתכוון להתקין 512Gזיכרון DDR2). חיבור לטלויזיה לצורך הקלטה. לא יודע אם זה קשור אבל זה אחת מהדרישות. אלו הדברים העיקריים. התרציב יהיה בסביבות 6000. אפשרי גם קצת יותר. כמה שאלות הבהרה אם אפשר. 1. האם זה נכון שמעבדי AMD מתחממים פחות וצורכים הרבה חשמל? אם כן ההעדפה היא לAMD. 2. האם טכנונולית PCIxp היא רק של אינטל? 3. האם שווה כבר ללכת על מעבד 64 bit? 4. האם כדאי ללכת כבר על DDR2 או שזה לא ממש משנה. (הבנתי שזה משנה במחיר.) אודה לכל מי שיכול לעזור.

• 7 תגובות
    • 996 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.