ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,474 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לקנות מחר לאח שלי מחשב - אני קונה מהחנות KSP אז אני מעדיף שתעזרו לי להרכיב מפרט באתר שלהם. אני מאוד מקווה שבתקציב הזה אפשר יהיה להריץ את כל המשחקים היום, מסך 19. כמה הערות: דיסק קשיח של 160 יספיק לו. לא צריך ציוד היקפי. אני מעדיף שבלוח אם יהיו מובנים כרטיס קול וכרטיס רשת לא נעשה למחשב OC אין העדפה לאינטל או AMD, אני מאוד רוצה שנוציא את המקסימום שאפשר מהתקציב הזה שוב, אני קונה בKSP אז יהיה הרבה יותר נוח אם תעזרו לי להרכיב באתר שלהם. תודה מראש!
-
- 20 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הי, מחפש מחשב נייד קל משקל, עד 1700 ש"ח, מסך 10", שיכול להריץ בצורה טובה סרטי HD 720 ואולי גם 1080. כמובן גם בעל Bluetooth, WIFI. האם יש המלצות? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, בהודעה הראשונה עשיתי טעות.. להלן המפרט: מעבד Intel Pentium D 930 3.0GHz 2x2 MB מחיר לפריט - 1,232.00 ₪ לוח אם GIGABYTE GA-8I945PG-RH מחיר לפריט - 582.00 ₪ זיכרון PQI 1024MB DDR2 667MHz CL5-5-5 PC5300 מחיר לפריט - 600.00 ₪ דיסק קשיח Westren Digital WD1600JS מחיר לפריט - 400.00 ₪ כרטיס מסך ATI RADEON SAPPHIRE 1600PRO מחיר לפריט - 760.00 ₪ צורב Samsung CD-RW SW-252 52X32X52 מחיר לפריט - 129.00 ₪ כונן SAMSUNG CDROM X 52 מחיר לפריט - 89.00 ₪ כונן דיסקטים SONY Floppy 1.44MB מחיר לפריט - 39.00 ₪ מארז COMPUCASE CI-6a19 + ספק כוח 300WATT מחיר לפריט - 300.00 ₪ מסך מחשב דק ''17 Samsung 740B SyncMaster LCD TFT מחיר לפריט - 1,420.00 ₪ סך הכל : 5,551.00 ₪ יש לציין שאני ל…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני צריך עזרה להרכיב המשך למפרט לחלקים שכבר יש לי: מעבד I5 4670K זיכרון Crucial sport 16gb 1600mhz דיסק קשיח SSD 128GB של קינגסטון 300V אני צריך מארז, ספק כח ולוח מומלצים. בנוסף חושב גם על קירור איכותי יותר מהסטוק. מעוניין באחד שיספק שקט ומנגד שיוכל להחזיק גם אוברקלוק עד איזה 4.2 (הבנתי שהמעבד צריך לתמוך בקלות עד 4.2?, או יותר??) על טמפרטורה נורמלית בלי לקבל כאב ראש מהרעש. כרטיס המסך המובנה מספיק (לא משחק מי יודע ומה, ולבסיסי הבנתי שזה מספיק). 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדו…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי! בסוף הלכתי על הקטנצ'יק מבית סמסונג, בתצורת הI5 שלו, ולאור המלצותיכם ולאור מיעוט המידע שקיים עליו ברשת, חשבתי לכתוב לכם קצת עליו. לתשומת לבכם - אינני מבינה גדולה במחשבים והמחשב האחרון שלי היה פנטיום 4 נייח שקרטע ב-4 השנים האחרונות. מבחינתי כל דבר יראה כרגע כמו חללית מופלאה. רשמים: מראה ואיכות בניה - המחשב מהמם. מבפנים ומבחוץ. אפילו הבחורים מאולם התצוגה של חיון (שסופסוף הסכימו להוציא לי אחד מהקופסא כדי שארגיש אותו) התלהבו מהמראה שלו מאוד. בנוגע לבניה, מרגיש חזק ויציב, עיצוב חצי גלוסי נותן הרגשה של מחשב רציני (מרגיש הרבה יותר טוב מHP 15.6 שיש בבית) אך ראיתי כבר רציניים ממנו. המקלדת פשוט אדירה ומאוד אינטואיטיבית. מרגעי ההקלדה הראשונים הכל זרם כאילו לא החלפתי עכשיו מקלדת …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי מישהו יכול להציע לי מפרט טוב לפי הנתונים הבאים: 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים + אמולטורים (דורשים מעבד עם קצב שעון מהיר) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). windows 7 64 bit ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך רחב סמסונג 21.5 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?rpg + ps2 emulator * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניו…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב נייח לבית. מלבד השימושים הסטנדרתיים (אינטרנט, סרטים HD ,אופיס) אני מעוניין להריץ גם משחקים כמו: battlefield 3 ווהכותרים החדשים שעתידים לבוא FarCry 3 וכדומה .. יש לי מסך 22" רזולוציה HD . השימוש השני הוא תוכנת CAD שנקראת SolidWorks בגלל זה חשוב לי שהמאיץ הגרפי יהיה של NVidia כי יש לו את העניין של הCUDA חשוב לי שהחלקים יהיו איכותיים, בכדי שישרת אותי לטווח ארוך. אין צורך בציוד היקפי כלל, אין צורך בכונן DVD , אין צורך במערכת הפעלה. לגבי ספק כח - יש לי ספק כח של HEC 420UB http://www.hec-group.com.tw/model.php?category=psu&sub_category=certified_psu&model=win אני לא יודע אם הוא יהיה מתאים למערכת או לא ? התקציב הוא עד 3000 ש"ח , אם ניתן…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחר מעבר בפורום וחיפוש מייגע בZAP הגעתי למחשבים הבאים: צריך עצה אחרונה ממומחים יותר ממני לגבי קניה. תקציב: עד 5000 עדיפות להוזיל. דיסק קשיח: יוחלף ב SSD (עוד שאלה לנושא, איזה SSD משתלם בימינו לקחת בהתחשב בזה שהאחסון לסרטים וקבצים יהיה חיצוני[כונן C בלבד במחשב] ) http://www.pc-online.co.il/item.php?ps=1375 מאפיינים בולטים: כרטיס מסך Nvidia GT635M-2GB כרטיס אלחוטי לא דואל-בנד. כרטיס רשת 10/100/1000. Bluetooth v4.0 לא בטוח אם יש USB3 וכמה. לפי ASUS פאנל IPS. http://www.18comp.co.il/prodtxt.asp?id=2922 מצויין USB3 באתר. קשיח 7200. לפי ASUS פאנל IPS. http://www.navitech.co.il/items/167973 מעבד יותר חזק. 8GB זכרון מקסימום 8 לעומת 16 בקודמים. לא ברור אם IPS. 2GB AMD Radeon HD …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מעונין לקנות מחשב נייד ואני לא כ"כ מבין בזה... היעוד הוא ל: אופיס סרטונים באינטרנט וטיפה לגרפיקה (פוטושופ וכו') אבל ממש בקטנה לא משהו רציני... עם תקציב של 3000 עד 3500 גג... וכמובן שיחזיק כמה שנים טובות. מומלץ של HP (שמעתי שהם חברה טובה), ומעדיף שהמחשב יהיה מהחנות K.S.P תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
במיוחד למשחקים קלים עד כבדים.. מישהו פה באתר הביא לי.. מעבדים Athlon 64Bit AM2 4400 DualCore BOX AM244DCB ¤ 497 1 לוחות אם Gigabyte MA69G-S3 AM2 GMA69GS3 ¤ 431 1 מארזים Raidmax APEX 2x120mm No PSU ¤ 167 1 ספקי כוח FSP Basic SI 400W ATX400-PNR 120mm + Satax2 P.PFC ¤ 185 1 זיכרונות Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 ¤ 260 1 קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II 16MB WD2500KS ¤ 401 1 כרטיסי מסך Sparkle 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail ¤ 1431 1 צורבים LG H66NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 175 1 עכשיו לא שווה לי לרדת במקום מ 250 GB ל-160 GB ?? ולעלות במעבד ל 500 ?? וגם מה אי אעשה עם כ"כ הרבה מקום ואם אני מעלה ל500 ומוריד מקום ל-160 יהיה מחשב יותר טוב או מה?!
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני הרכבתי מפרט אבל אני די חלוד בנושא לכן אני מבקש את עזרתכם. המפרט שהרכבתי זה: Intel Core 2 Duo E8400 3.0 GHz 6MB 1333FSB 45nm - BOX 795.00 ש"ח OCZ DDR2 2x1024MB Platinum Rev.2 Dual Channel 800MHZ CL 4-4-4-15 269.00 ש"ח WD 160GB-8MB AAJB - 7200RPM ATA 100-2 438.00 ש"ח PIONEER DVR-215DBKx20 (BLACK) DUAL LAYER -SATA- BULK 133.98 ש"ח SONY / MITSUMI 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 - BLACK 48.00 ש"ח LG LCD 19" - L1953TR DVI - 2ms 986.26 ש"ח Microsoft - Wireless Optical Desktop 1000 - retail 159.00 ש"ח Thermaltake soprano RS 101 + 400W 483.67 ש"ח GIGABYTE GA-EG45M-DS2H (G45) DVI and HDMI - ATX 659.00 ש"ח סך הכל לתשלום: 3,971.90 ש"ח סך הכל ל…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אשמח בעזרה בבחירת מחשב נייד: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 חריגה של 500 מעדיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לצורך לימודים של עיצוב גרפיקה, adobe, photoshop, illustrator, indesign, animate, acrobat 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה מסויימת 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כנראה שלא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב: הייתי אומר משחקים.. אבל אם התקציב הזה נראלי שזה בעיה.. בעיקרון חשוב לי שהוא ירזיקWOW וPES ,צפיה בסרטים ובסדרות. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? כמה שיותר נמוך (: * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף שירזיק כמה שיותר אני חייל שמשרת במרכז וגר באילת ולכן יש לי נסיעות ארוכות בטווחים קצרים. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) - שיש צורך בחיבור HDMI. * בלוטות? אם יהיה..בכייף. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 500GB * צורב DVD? יש צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? סומך עליכם (: המון תודה!!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הזמנתי את המחשב, הנה המפרט: (*נתתי לעצמי את האופציה לשינויים אחרונים... ..) {1260} Athlon 64 3400+ s-754 {740} K8N-E-Delux Asus {800} 512MB A-DATA*2 {250} CREATIVE Audigy 2 Value {590} 160GB (8MB) SATA Maxtor {40} Teac/SONY 1.44 {370} NEC 3500A DVD±RW x16 Dual x2 {450} ATX FullTower Supertalent alum {380} HEC 475W SYSTEM ASSEMLY 190 סה"כ יוצא:5140ש'ח במזומן. מה אתם אומרים?...פליז, חשוב לי נורא,יש לי עד יום ראשון לאשר את ההזמנה סופית,אחרי זה לא יתקבלו שינויים. תודה!
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הינ המפרט שחשבתי עליו במחיר של 4500+- לוח אם: GIGABYTE GA-945P-S3 דיסק קשיח: Westren Digital WD1600JS 160GB זיכרון: TWINMOS 512MB DDR2 667MHz Cl5 5300 X2 כרטיס מסך: GeCube X1950Pro 256MB GDDR3 PCI-E מעבד: Intel Core 2 Duo E6300 Box ספק: FSP 400W Nexus NX4000 FSP400-60PFN Retail מארז: HEC Compucase CI-6A21 Black and Silver (no psu)1 מה אתם אומרים..? חשבתי לקנות מהחנות אטלנטיק מחשבים בחולון מישהו מכיר..? יש פידבקים מהחנות..? יקר לא יקר..?
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
משחקים כבדים במיוחד כמו battelefield 3 dirt 3 וכל המשחקים החדשים שהמחשב יריץ אותם בלי בעיות ועל הרזולוזיה הגבוהה ביותר עד כמה שאפשר תקציב של 5-5 וחצי אלף שקל תודה לעוזרים, את כל הציוד ההיקפי לא צריך. המחשב מחובר למערכת קולנוע ביתית אז צריך כרטיס קול 5.1 טוב
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבד: e2180 לוח אם: dfidkp35 זיכרונות: osz ddr2 800MHZ 2gb ומאוורר למעבד ARCTIC COOLING Freezer 7 Pro
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעבד : AM2+ 9550 Phenom Quad Core לוח אם : Gigabyte MA790X-DS4 דיסק קשיח Seagate 500GB SATA II 7200 RPM 32MB זיכרון: OCZ 4GB (2GBx2) DDR II 800MHz PLT CL4 צורב: LG x20 DVD כרטיס מסך: nVIDIA GeForce 8600GT 1024MB מארז: SilverStone SST-PS01B-W + ספק 450 מקלדת מולטימדיה ועכבר אופטי רמקולים: Creative SBS A300 2.1 איך המפרט הזה עבור גרפיקאי?
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש לקנות מחשב נייד שישמש בין היתר לגרפיקה ושמתי עיין על המחשב הזה בגלל הצג מגע שלו איין לי ממש ניסיון במחשבים ניידים וזה הנייד הראשון שלי אז אם מישהו מכיר ויכול לתת חוות דעת עליו גם מבחינת המחשב עצמו וגם מבחינת כח עבודה או המלצה על איזה מחשב בסיגנון אני אשמח תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני לרקר בפורומים כאן הרבה זמן. הגעתי השבוע לדילמה בבחירת מחשב חדש ואני מאוד אשמח לעזרה מאנשים פה שמבינים יותר ממני. המחשב מיועד לשימוש כללי ולגרפיקה חובבנית, לא למשחקים. כמו כן אני ארצה להריץ עליו VM בתקופות מסויימות, אבל לא באופן קבוע. *עריכה* חשוב להוסיף, מסך טוב זה חשוב אבל המחשב יהיה מחובר חלק מהזמן למסך 23' נפרד שיש לי כבר, לפחות לעבודה גרפית. הבעיה שלי היא ככה, שני הדגמים האלה לא עולים לי בחיפוש באתרי היצרן או באתרים של מחשבים ככה שאין סקירות עליהם, כאילו מייבאים לארץ דגמים שאין בעולם או משהו, וגם אין בחברות האלה מחשבים עם מפרטים זהים לחלוטין, לפחות ממה שבדקתי. בעקרות הם דיי דומים, הבעיה שאני לא יודע בכלל מה ההבדל מבחינת איכות מסך, חיי סוללה ואיכות הבניה של D…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
האם לדעתכם ישתלם לי לקנות את הToshiba Satellite U500-17E במבצע שיש עכשיו בבאג? לינק למפרטhttp://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=8121&perur=2&t=1&c=339. אני מחפש מחשב שיתאים למשחקים אבל גם יהיה קל כדאי שאוכל להסתובב איתו (סטודנט), ובקשר לזמן סוללה בבאג רשום שעתים וחצי ,אולי זה זמן טוב כשהמחשב קצת במאמץ אבל לא במנוחה, אשמח לקבל תשובה מבעלי המחשב אם יש כאלה בפורום. (המבצע הוא לזמן מוגבל ואז בבקשה, זה שכול לחסוך לי המון (=
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
קניתי היום מחשב נייד חדש, כרטיס מסך nvidia מה שאני לא מבין זה אני רואה שמותקנים שלי 2 הכרטיסים אחד של המחשב עצמו של אינטל HD והשני של nvidia השאלה שלי היא איך אני יודע שדברים אצלי רצים מהכרטיס מסך של ניבידיה? ולא שהם רצים לי דרך הכרטיס מסך הבסיסי של המחשב כי שניהם מותקנים כמו שצריך ושניהם רשום שהכרטיס רץ כמו שצריך האם יש מקום שאני בוחר באיזה כרטיס מסך להשתמש? או שהמחשב יודע להשתמש בו לבד
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצות למחשבים ניידים העונים על הדרישות הבאות: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), קצת תכנות, צפיה בסרטים באיכות HD. * גודל המסך? לא משנה. * משקל רצוי? קל ככל שאפשר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 4 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף עם USB3 ו-HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא חשוב * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? יש בלי? * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא בנוסף, במידה וחוקי הפורום מאפשרים זאת, אשמח לקבל הצעות לחנויות (רשתות או פרטיות) בהן ניתן לרכוש את המחשב באזור המרכז. תודה.
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, הייתי רוצה לקבל המלצות למפרט למחשב לשימוש לעיצוב גרפי: 1. מה התקציב המקסימלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) - פוטושופ, DW, אילוסטרייטור, לצורך פרנסה 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מסך - כרגע אני מעדיפה להשקיע יותר במעבד ובלוח האם ולשדרג בשלב מאוחר יותר את המסך - כך שמשהו בסיסי וטוב אבל לא יקר מדי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול ב…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי חשבתי על הדגם הזה ואם מישהו יכול לעזור ולהגיד לי את ההבדלים ביניהם ובכלל אם יש משהוא יותר משתלם במחיר הזה אשמח להצעות אגב המחשב ירכש באילת. https://www.bug.co.il/brand/asus/color/silver/vivobook/15/k513ea/l12248w?UTM_SOURCE=ZAP& או זה https://www.bug.co.il/brand/asus/color/silver/vivobook/15/k513ea/l12248t תודה לעוזרים...☺️
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
- 1 follower
-