ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,432 דיונים בפורום זה
-
הי!!!, יש לי שאלה, מה דעתכם על המפרט הזה: http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=857879 עם מסך 19 DVI של LG וכרטיס מסך GeForce 8800 GTS יוצא 6800 ש"ח יש לי בערך 6800 שקל כמו שכתוב שמה, חשוב לי הקטע של הכרטיס מסך גם, אני רוצה שהוא יהיה יותר טוב מהרמה של סוני 3 ;D אז.., מה דעתכם?, אם יש לכם מפרט יותר טוב באזור של 6800 ש"ח תודיעו לי, תודה רבה מראש!!!! נ.ב. שאלה קטנה, למרות ששניהם ישנים ולא ממש על רמה יש לי שאלה, בכמה יותר טוב geforce 4 mx מ geforce 2 mx? שוב תודה מראש!!!
-
- 21 תגובות
- 1k צפיות
-
-
סך הכל הייתי עושה את המפרט בעצמי הבעיה שהם לא רוצים לעשות OC אז זה משנה די הרבה - למשל אי אפשר קלחת 6300 כי במצב הרגיל הוא פשוט חלש מידי וכו' אז אני צריך עזרה בהתאם...
-
- 15 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר עד כבד ב-visual studio,eclipse ו-intellij ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. 2k2018 , Assassin's Creed, overwatch -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני חושב ללכת על המסך הזה https://www.tms.co.il/vp228h -לאילו הגדר…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום רב, אני קונה מחשב לאמי. מחשב לצרכים מינימליים. גלישה באינטרנט, סקייפ, צפייה בסרטים לפעמים. משחקים שלא דורשים המון. חשבתי על המפרטים המומלצים של KSP האם זה טוב לדעתם ? http://ksp.co.il/?uin=15601 http://ksp.co.il/?uin=16087 תודה, היום אני מתכוון לקנות. אשמח לקבל קצת עצות
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? סביב ה-2000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב : עבודה משרדית, סרטים, מטלב מדי פעם, לא מעבר המחשב לא נועד למשחקים, ובמידה וכן, אני אקנה כרטיס מסך בנפרד. בכל מקרה כרגע יעבוד עם מסך סמסונג 2333T FHD 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא. 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא. 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? שקט ככל האפשר, הייתי אומר 8, אולי יותר, תלוי בהשקעה. 7. האם מתוכנן אוברקלו…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מחפש מחשב אמין לטווח ארוך עם זיכרון משמעותי מסך גדול וביצועים טובים לשימוש ביתי קלאסי http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=961466
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד להורים שלי. הניידות של המחשב היא פרט שולי. בפועל, הוא ישמש כמחשב נייח לכל דבר. מסך, מקלדת, זמן סוללה, משקל וכו' הם לא פרטים חשובים בשקלול. להוריי צרכים מועטים. גלישה, מסמכים, תמונות וסרטונים. תחנת עגינה במחיר סביר תתקבל בברכה. אני יודע שבשביל הצרכים האלה אני לא צריך להגיע לסכומים כאלה אבל מכיוון שאני קונה מחשב אחת ל 5-6 שנים החסכון לא רלוונטי. המפרט הבסיסי חייב לכלול: 1. מעבד i5 2. כרטיס מסך NVIDIA/AMD 3. אחריות 3 שנים. צמצתי את הבחירה למחשבים הבאים: https://ksp.co.il/?list_compare=.20624..21784..20635. אני חושש מהביצועים של הניידים בעיקר בגלל מהירות הדיסק (5400). שאלה: איזה מבין המחשבים הייתם בוחרים? כולם די דומים במפרט ובאחריות. האם יש יצרן עדיף? האם…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אף פעם לא היה לי מחשב נייד!! תמיד היו לי מחשבים נייחים שהייתי מחליף כל 3 שנים בערך יש לי העדפה טבעית לנייחים כי הם יותר חזקים ויותר גמישים מבחינת שינויים ותוספות של חומרה אבל אני מבין שיש היום ניידים מספיק חזקים שיכולים להתמודד יפה מאוד גם עם נייחים בכל אופן השימושים העקריים שלי הם בעיקר גלישה באינטרנט עם המון טאבים פתוחים ( 20 - 30 ) הורדות שרצות תמיד ברקע ( ביטורנט - אימיול - הורדות ישירות ) סרטים באיכות HD מעט משחקים גודל מסך - נראה לי שבסביבות 15" או 16" זה מספיק כי כשאני בבית אני מחבר את הנייד למסך גדול יותר שיש לי בחדר דיסק קשיח - אני יסתפק בדיסק סטנדרטי כי יש לי את החיצוני שלי יציאות - לא חייב משהו מיוחד רק שיהיה הרבה USB מערכת הפעלה - לא צריך סוללה - עדיף כמה שיו…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי חבר שנמצא כרגע בסין, הוא רוצה לקנות שם מחשב נייד חזק ואין לו מושג על מה כדאי ללכת, הוא מחפש לקנות מחשב אולטרה דק וחזק מבחינת מעבד וכרטיס מסך, * מטרות המחשב: צפיה בסרטים, משחקים * גודל המסך: לא משנה כל כך * משקל רצוי: לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך: זמן סוללה סביר - כשעתיים שלוש * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * בלוטות: כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: SSD של יותר מ100GB לפחות * כונן CD/DVD: כן * כונן Bluray: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית: עדיף * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא תודה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום חברים, מעוניין לפנק את אמא שלי במחשב נייד חדש. אני מעוניין במחשב חזק עם מסך צבעוני וכיפי (ברור שלא באיכות הגבוהה ביותר). מצאתי 2 אופציות, מערכת ההפעלה (בין אם קיימת או לא) לא נמצאת בשיקולים שלי. הראשון - Dell Vostro 15 5000 5590-10210U8G25IL3OS https://ksp.co.il/?uin=74424&select=.268..271..211..2183..2174..5394..347.&txt_search= נקודה חשובה - מגיע עם 3 שנות אחריות. השני - Asus VivoBook 15 X512FA-EJ1396 https://ksp.co.il/?uin=80655&select=.268..271..211..2183..2174..5394..347.&txt_search= מגיע עם שנה אחריות, הרחבה לשלוש שנים עוד כ-300 ש"ח. יוצא שאם אני מסתכל על 3 שנות אחרי…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם, אני שוקל בקרוב לשדרג ל-IVY (מובן שאעשה זאת רק אחרי שאקרא ביקורות ואז אחליט), ואולי גם לכרטיס HD 7970/GTX 680 ולכן רוצה למכור את החומרה הנוכחית שלי, אשמח לדעתכם באשר לכמה היא שווה. AMD Phenom II X4 955 כולל קירור Arctic Alpine 64 Pro, סטנדרטי אבל שומר על דממת אלחוט. GIGABYTE GA-890GPA-UD3H SAPPHIRE HD 6870 - דגם רפרנס. הכל עובד טוב ובמצב מעולה, לא מאובק או מתחמם ואפס תקלות עד כה. הכל נקנה מ-KSP בינואר 2011, אזי נותרו 21 חודשי אחריות (למעט הקירור עליו אין אחריות). יש לי את הקופסה של לוח האם בלבד אבל כל האביזרים הנלווים לכל מוצר. אם זה משנה (ראיתי בדיונים נוספים), הם עובדים כעת עם ספק HX 850W של Corsair, נקנה באותו הזמן. אשמח להערכה לכל רכיב בנפרד ולכולם בי…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, הזמנתי ב-EBAY סוללה לנייד של DELL 9 מקורית, 9 תאים, 85WH דגם GP952 גרסה REV03 הבעיה היא שלאחר ההזמנה ראיתי שיש 2 תמונות - התמונה הראשית היא של Rev A03 והתמונה בפירוט היא של Rev A00. המוכר אמר לי שמה שיש לו במלאי זה Rev A00. השאלה היא - איך אני יכול לברר מה ההבדל בין הגרסאות? האם כדאי לבטל את הקנייה או להסכים לקבל הגרסה הישנה? ועוד שאלה - על הסוללה כתוב Assemked במקום Assembled (אני לא יודע אם זה צריך לעורר חשד או לא). תודה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? - גיימינג , סרטים. * גודל המסך? 15-17 * רזולוציית המסך? - FULL HD * האם נדרש זמן סוללה ארוך? - עדיפות לזמן סוללה ארוך. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? - HDMI- USB 3.0- USB 2.0 * כונן אופטי? - עדיפות אך לא חובה. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - לא חייב. לפי חיפוש מהיר באינטרנט נתקלתי ב 2 מחשבים שלפי מה שהבנתי הם הכי טובים במחיר הזה: MSI GE60 2OC - http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=9718 LENOVO IdeaPad Y50-70 59419223 - http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=13520 אך יש כמה ביקורות לא טובות על ה לנובו, כגון התחממות, איכות המוצר.אשמח מאוד לעזרה, על ה MSI אני לא יודע כלום כי לא מצאתי עליו ביקורות.אשמח מאוד לעזרה במציאת המחשב הכי טוב בטווח המוצרי…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
קודם כל ברצוני לתקן דיעה די רווחת כאן ש AMD 64 לא כל כך מתאים לעריכת מוזיקה... טוב,זה עומד על לא מדויק ללא נכון ועל אלה אפשר אולי להתווכח. אני חבר בפורום של אקט מוסיקלי http://www.act.co.il/ למי שמכיר ,יש שם פורום שמתעסק בעיקר בעריכת סאונד עם מחשב ויש אנשים מאוד מיקצועיים שדי ממליצים על ה A64 בטח שלא גורעים ממנו לעומת P4 מאוד מומלץ להירשם למי שהנ"ל נוגע לו. (למי ששואל את עצמו מה אני עושה כאן אז פשוט אוכלוסית ה-64 שם די דלילה ובכלל כאן אפשר כבר נוכחתי פשוט לטוס עם מבול התגובות לקבל כיוונים וגם אפילו לגבש דיעה ולהגיע להחלטות די מהר) בכל מיקרה די גיבשתי דיעה כמובן בעזרתכם ובימיוחד בעזרת RATZABI שכתב : שעדיף מעבד עם 64 ביט ישן מאשר מעבד עם 32 ביט ישן, כי לפי דעתי עד שה-64 בי…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש למשהו מושג למה הוא עולה פי 2 מה-920 ? האם המחיר הזה ישאר כך, גם אחרי שיגיעו הסדרות החדשות (כי זו לא אותה משפחה?) האם יש VALUE 4 Money במחיר הזה ? או שזה סתם מחיר כדי שאף אחד לא יזמין את המוצר ?
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי עוד מאט יום הולדת וההורים שלי רוצים לרנות לי מחשב המחשב שאני רוצה צריך להיות למשחקים כבדים בגרפיקה גבוהה מחשב חזק שיהיה איתי הרבה זמן המחיר עד 4000 שקל בלי מסך תודה רבה לעוזרים
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה להרכיב מערכת הייבריד שתשמש אותי גם למשחקים וגם לכריית לייטקויין. לצורך זה אני רוצה לשים 3 או 4 כרטיסי מסך, לא סגור על זה עדיין. הכרטיסים יהיו מסדרת R9 280x. בכל מקרה, אין שום צורך ב-crossfire או שכל חיבורי ה-pcie יהיו מדור 3 או אפילו יעבדו על X16 - העיקר שיהיה אפשר לחבר כרטיס והוא יעבוד. צריך רק חיבור אחד "טוב" על מנת שכשאני ארצה לשחק אוכל לכבות את הכרייה על אותו כרטיס ולהשתמש בו למשחק. אז ככה, אני צריך המלצה ללוח אם, ספק ומארז לדבר הזה. המעבד שיהיה בשימוש הוא i5 3570k (שיעבור המהרה) והזיכרון 16GB DDR3 מסדרת ripjaws, אם זה משנה. דבר אחרון חביב, באשר למארז, הוא יהיה ממוקם בשכיבה ולא בעמידה. לכן, עובי המארז המירבי יכול להיות עד 24 ס"מ ואורך מירבי 58 ס"מ.…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לוח+מעבד+זיכרון+HDD לשימוש כHTPC. שקט חשוב, לא מתוכנן שדרוג בעתיד הקרוב. יורכבו במארז antec nsk2480. יצורף כרטיס מסך קיים ati hd4550. יצורך כרטיס pvr 150 mce. יותקן win 7. לשימוש להקלטה ועריכה. נדרשת גם מקלדת אלחוטית קטנה שתתאים לסלון. אפשרי לחרוג מ-1500 לצורך העניין. אודה לעזרתכם. נדב
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
לפי מספר ימים רציתי לפרמט את המחשב בסוף לא הצליח לי אז התייאשתי, עכשיו כשאני מדליק את המחשב מופיע יש בחירה של windows xp home windows xo pro setup איך אני מבטל את השורה השניה שלא תופיע? (הדיסק של הההתקנה לא בכונן)
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לכל מותג יש שני קווי ייצור אחד ל CONSUMER והשני הנו PROFESSIONAL ההבדל הבסיסי ביניהם הוא כדלקמן : כיון שהטכנולוגיה רצה מהר מאוד, עד שהיצרנים מצליחים לייצר דגם חדש - למעשה הוא כבר מיושן, ולכן, כל טכנולוגיה חדשה "נזרקת" בהתחלה לשוק הפרטי ומשם היא מקבלת את כל התקלות והפידבקים אשר מתוקנים מהרגע הראשון עד שהחלק התקול מיוצב - ורק אז הוא מיושם הקו המקצועי של החברה למעשה השוק הפרטי הוא ה"בטא סייט" של היצרנים ועליו הם מקדמים את המוצרים עד לייצוב סופי. לכן - כל טכנולוגיה חדשה שצתא לשוק תימצא רק בפרטי ולא במקצועי כמו למשל מסך 17" או מעבד חדיש שלא בטוח שלא ייצור חימום, כרטיסי מסך "חזקים" ועוד... מחשבי הפרטיים - בדרך כלל מקבלים רק שנה אחריות ולא תמיד בינ"ל וניתנים להרחבה לשלוש שנים (ה…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין לקבל המלצה למחשב נייד לסטודנטית לעיצוב שעובדת עם תוכנות גרפיקה כמו פוטושופ, אוטוקאד, 3DMAX וכו'. ככל הנראה יש אופציה לקנות בניו יורק בעוד כמה שבועות. * גודל המסך? בין 14-15.6 * משקל רצוי? סטודנטית אז עדיף קל יחסית * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משמעותי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? רצוי חיבור למסך רגיל , החיבורים הסטנדרטים * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? רצוי * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? מתוכנן לקנות בחו"ל אז רצוי שיהיה אמא ואבא גם בארץ * האם בתקציב צריך לה…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש תיק עדיף בצבע שחור במראה עסקי/סולידי חשוב לי מאוד שיהיה לו גב קשיח והרבה מאוד תאים וארגונית לאחסון כל הדברים ואם אפשר שיהיה גם עמיד במים זה יהיה מושלם התיק היחידי שראיתי שמתקרב לדרישות האלה זה תיק של north face אבל כמו שצדי צרפתי אומר..."זה ליד, זה לא ממש זה..." תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
טוב אז ככה התקציב המקורי מההורים הוא 3100 ש"ח (ואל תשאלו למה דווקא 3100 ככה זה ) יש עוד 1000 ש"ח שאני מוסיף מכספי מה שנותן 4100 ש"ח. אני בעיקר גיימר (אם יש לי את האמצעים ) ובנוסף גולש הרבה באינרנט (פורומים etc.) ובשנה הקרובה (י"ב) יש לי גם איזה פרוייקט תיכנות 5 יח"ל אם זה משנה לצרכים שלי מהמחשב הרכבתי לי אם כך מפרט אשר נראה כך: אתם יכולים לשים לב שיש חריגה קצת מהתקציב וזה בגלל שהחלטתי להוסיף עוד מכספי וללכת על ג'יגה זיכרון. אני מתכנן להגיע עם המפרט הזה ל-3200+. אני לא צריך צורב ולא צריך SATA כי ה-HD הזה לא ילך אלי בכל מקרה אני אשתמש ב-WD120 שיש לי כרגע. אין כרגע קירור נוסף כי עוד לא החלטתי על מה ללכת, אבל זה לא משנה כרגע. עכשיו, לאחר שהשינוי במחירי ה-A64 הגיע ג…
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היעוד העיקרי הינו שרת איכסון איכותי מגובה משודך לאינטרנט עם אל פסק ארבעת ההארדיסקים יעבדו ברייד 10 תוכנתי יעוד משני הינו שרת אינטרנט בסיסי לפעולות של שליטה מרחוק בשרת בצורה נוחה, שרת הורדות, שיתוף קבצים על גבי האינטרנט, סטרימינג של מוזיקה וסרטים דרך האינטרנט ישירות מהשרת שליטה מרחוק ב GUI על ידי פרוטוקלים כמו VNC וכדומה בנוסף גם כשרת משחקים (CStrike/COD/HL/HL2) שיפעיל כמה שרתים (2-6) שיהיו זמינים תמיד אך בשימוש של 1-2 משחקים בפועל בו זמנית עם כמות שחקנים או בוטים נמוכה בחרתי בתושבת 775 בגלל שיש לי כבר מעבד תואם (Intel P4 524 3.06Mhz 533) ואני לא חושב שאצתרך משהו יותר חזק מזה לדרישות הנוכחיות שלי, אלא אם תשכנעו אותי אחרת... לוח אם בגלל התמיכה ב DDR3 וב 4XSATA 2 ובגלל…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מסך 13.3 \ 14 אינץ' המחשב הוא לצורכי לימודים, חשוב שיהיה דק ופחות מ2קילו מעבד I5 אין צורך שיהיה במחשב כונן CD, מוותר עליו בשביל לחסוך במשקל המחשב) אין צורך בSSD, מעדיף שיהיה 500GB הארדיסק ומעלה אין בעיה שיגיע ללא מערכת הפעלה הסתכלתי קצת על דגמים הVOSTRO היה מושלם לי רק חבל שהוא מגיע עם CD ולכן המשקל של המחשב עולה על 2קילו.. לעומת זאת הX301 של ASUS קרץ לי מאוד אך הוא מעבד I3 ואין את הדגם הזה עד כמה שידוע לי בI5 ניתן למצוא חיה כזאת עד 3600 ש"ח?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-