ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,491 דיונים בפורום זה
-
אהלן וסהלן חברים וחברות יש לי מחשב שמפרטו הוא מעבד e7400 זיכרון 2 גיגה DDR 2 667 ספק כוח 300W ezcool לוח אם p5q-em asus G45 כרטיס מסך HD3400 לשדרג את המחשב הזה ??ומה לשדרג?? בשביל שיריץ משחקים או לקנות מחשב עד 3000-3500 למשחקים
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני צריך המלצה למחשב נייד שהשימוש בו יהיה להרצת תוכנות כגון HTML, python תקציב עד 1200 ש"ח חריגה עד200 ש"ח תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, אשמח לקבל מפרט לשימוש משרדי ופוטושופ בתקציב של כ-2000 ש"ח, לא כולל ציוד היקפי (שאותו כבר בחרתי אז אין צורך להמלצות מהבחינה הזו). עדיף שיהיה 8 ג'יגה ראם. לא יבוצע אוברקלוק לאף חלק במחשב. תודה, יהונתן
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
תקציב 4K ניתן לחרוג מהתקציב ב800 ש"ח. מחשב רב שימושי. יריץ סביבות וירטואליות, משחקים פשוטים וnotepad אין צורך במקלדת, עכבר, מסך, רמקולים וכונן קשיח (יש לי כבר אחד SSD 500GB) שקט חשוב עד רמה של 300 ש"ח לתקציב. לא יתבצע OC לעולם אף פעם וינדוס מצאתי באיביי ב16 שקל אז לא צריך. הרכבת מחשב בחנות. משלוח לבאר שבע או חנות באר שבעית. קניה בהקדם האפשרי. צריך לפחות שלושה שקעי USB 3.0 (מאחור או מקדימה לא משנה) 16 GB זכרון. יש מצב שעוד כמה חודשים אני ארצה לשדרג ע"י הוספת VR. אני מניח שכדאי לי לדחות את קניית כרטיס המסך לעת ההיא. האם יש עוד משהו שכדאי לי? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כמה שווה היום מחשב סמסונג N150 Plus חדש תודה CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.itCTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח ללא אוזניות, 3000 ש"ח כולל אוזניות א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לא להתפשר על איכות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD, גלישה באינטרנט עם אופציה לשדרוגים עתידיים לשימושים דרשניים יותר כמו גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: - -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיוע…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד: dell inspiron 1545 4G RAM 320G HD WIN 7 ultimate בעבר לא היו לא בעיות עם השינה (sleep) ושנת חורף (hibernate) כיום אני לא יכול להיכנס למצב שנת חורף - הוא מנסה להיכנס מחשיך את המסך ופתאום המסך נדלק ואני רואה את המסך בחירת משתמש והמשתמש שלי מנותק ובימים האחרונים יש תופעה יותר מטרידה - אני מכניס אותו למצב של שינה הוא ישן (חיכיתי שקה והוא עדיין ישן) הכנסתי אותו לתיק אחרי שעתיים הוצאתי אותו - הופ הוא כבר לא ישן אלא במסך בחירת משתמש ושוב השתמש שלי נעול (ואוי הלכו להם 30% סוללה) יש פיתרון לעניין? תודה מראש, אריה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, הבנתי שיש תקנים שונים לרשת האלחוטית, כנראה שהנפוץ יותר היום זה 802.11n אבל החדש ביותר זה 802.11ac. יש טעם לקנות בארץ לפטופ חדש שלא תומך ב-802.11ac? זאת אומרת, עד כמה התקן הזה נפוץ בארץ? ואם הוא לא מאוד נפוץ, האם למישהו יש הערכה גסה עוד כמה שנים זה כן יהיה מספיק נפוץ בשביל שזה יהיה חשוב שהתקן הזה יהיה כלול בלפטופ שלך? תודה מראש, ושבוע טוב!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצות מעודכנות למפרט כיוון שהמפרטים במדור המומלצים עודכנו לפני זמן די רב... כמו כן, אשמח להבהרות בנוגע לשני דברים: 1) האם מערכת הפעלה 32 ביט תומכת עד 3 ג'יגה זיכרון או 4? מה ההבדל בין מערכת 64 ביט למערכת 32 ביט מלבד התמיכה בנפח זכרון גדול? 2) מדוע מומלץ לרכוש שני דיסקים קשיחים? (בהנחה שמבחינת נפח אין ולא צפוי צורך ביותר מאחד) תודה רבה מראש, ברק
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. יש לי מחשב דיי חזק(אולי כיום כבר לא אבל לפני שנה כן חח).SATELLITE L505 141 למי שלא מכיר ICORE 5 עם 6 ג'יגה ראם וכ.מססך ATI HD5165 ומאז שהתחילו לצאת כל המסכים האלה התלת מימדיים האלה ומסכי המגע למחשביים נידיים סיקרן אותי לדעת אם אפשר להחליף את המסך במחשב הנייד לדבר כזה ואם מישהו יודע מה העלויות של זה(נגיד למסך כמו שלי 15.6 חח)
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, אני רוצה לקנות מחשב SFF קטן וחמוד, עדיף שיהיה מבוסס על אתלון 64 לסוקט 939 הבעיה היא שאין כאלה בארץ אז אני שוקל לקנות אותו בחול השאלה אם יש מישהו שביצע הזמנה בכזה סדר גודל מחול ואם כן איזה חנות מוכנה לשלוח למדינה מוזרה כמו שלנו... חוץ מזה , מי שיש לו רעיון למפרט מוזמן לעזור. אני יודע מה אני צריך אבל לא מכיר את הדגמים הספציפים שמתאימים לי אז כמו שאמרתי, אתלון 64 סוקט 939, כרטיס מסך של נוידיה 6600 GT לפחות חצי גיגה זיכרון (אין לי מושג איזה מהירות או סוג צריך היום) וצריך מסך LCD 17, צורב די וי די וזהו בערך.. ברגע שאני אראה מה הכיון של המחירים אני אוכל להגיד מה התקציב שלי ואם בכלל שווה ללכת על SFF או מחשב רגיל גדול ומגושם תודה לכולם מראש
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. תקציב מקסימלי : 2000 ₪ , אבל אנא בנו את המפרט בצורה חסכונית 2. המפרט מיועד לעבודה משרדית וצפייה בסרטים פה ושם, התוכנות העיקריות שיפעלו בו הן: ICQ, מסנג'ר, סקייפ, IE ו-Microsoft Office 2007/2010 והמדיה פלייר (לצפייה בסרטים ומוזיקה, למרות שראוי לציין שגם הרבה סרטים ייצפו דרך מגה-ווידאו). 3. אין צורך בשום ציוד הקיפי! 4. אין צורך בכונן דיסקטים, אך יש צורך בצורב (רק לא של LG). 5. זה לא מפרט חלקי! 6. רמת חשיבות השקט של המפרט היא 8 (שלא יתחיל לעשות רעש אחרי שנה) 7. לא מתוכנן שום OC ! 8. אין צורך המערכת הפעלה, אך יש צורך בהרכבת המפרט. 9. אני מאזור ירושלים הבקשה היחידה שלי היא שלא לבנות את המפרט ב-KSP 10. בקשות מיוחדות: **דיסק קשיח מינמאלי של 120GB, תשתדלו לחסוך בקטע הזה העיקר …
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי קרוב משפחה בארה"ב בשבועיים הקרובים והוא יכול לקנות עבורי מחשב נייד. אני צריך שיהיה מספיק חזק לתכנת עליו פרוייקטים גדולים (visual studio, clear case, tfs, wpf, web-services וכדומה) ושישמש לפעמים כמעיין מדיה סנטר בחיבור לטלויזיה לראות סרטים. חשוב לי שהיה כמה שיותר קל! חשבתי על 4 ג'יגה זיכרון, 500 ג'יגה הארד דיסק, hdmi out, מסך 12', תקציב של כ 700$ ושיחזיק לכ 4 שנים. שאלות שעלו לי הן: 1) על איזה חברה כדאי לי ללכת? הבנתי שלאסוס יש אחריות בינלאומית שמתקבלת בקלות בארץ (ניסיון גם מלפ טופ שהיה לי בעבר הלא רחוק). 2) לאיזה מעבדים כדאי לי לכוון? 3) כדי לראות סרטים דרך hdmi out על גבי מסך טלויזיה יש משהו שכדאי שיהיה חזק? (כרטיס מסך לא צריך להיות טוב במיוחד בשביל זה, נכון?…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין במחשב לצרכי צפייה בסרטי HD ,עיבוד תמונות בפוטושופ,ואינטרנט. חשוב שהמחשב יהיה חזק, שקט,עם קירור איכותי. מה דעתכם על המפרט הזה? Intel Core2 Duo 2.66GHz 4MB E6750 1333 MHz Box CPU 1100.00 ¤ 1 1100 ¤ Gigabyte GA-G31MX-S2 Intel G31 LGA775 Motherboard 472.00 ¤ 1 472 ¤ Seagate 500GB ST3500630AS 16MB S-ATA II HDD 762.00 ¤ 1 762 ¤ Corsair TWIN2X2048-6400 2048MB (2x1024) DDR II 800 Dual XMS Memory 562.00 ¤ 1 562 ¤ NEC/Sony 16/48 Bulk Black S-ATA DVD-ROM 100.00 ¤ 1 100 ¤ LiteON LH-20A1S White/Black/Silver x 20 Retail S-ATA DVD±R/RW 175.00 ¤ 1 175 ¤ Arctic-Cooling Highend Low Noise Freezer 7-Pro CPU Cooler for P4 Socket 775 143.00 ¤…
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לחבר שלי נשפך קפה על המחשב הנייד שלו ובעקבות כך המחשב לא מזהה את ההארד-דיסק. ניסיתי לחבר את הHD למחשב נייח, אך הוא לא מזוהה גם שם. יש לו בנוסף נייד של HP, שבו מותקן הארד-דיסק של HITACHI. הדגם הוא: 5k250-250. מכיוון שאני חלש במחשבים ניידים אני שואל כאן- האם יש אפשרות לחבר את הHD של HITACHI על ה-DELL? כי ממה שאני רואה החיבורים לא נראים תואמים תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני צריך המלצה לנטבוק ניידי וקטן ביותר שאוכל לקחת איתי ביום ולתכנת איתו (שורות קוד פשוטות לתכנות צד שרת, שזה אומר אפילו דרך פנקס רשימות ותוכנת FTP קלה). משהו שלא יזחל יותר מדי ויהיה מהיר בצורה סבירה לצרכים הללו. התקציב כמובן הוא -כמה שיותר זול-, כמה זול שאפשר במסגרת הצרכים. אני אמלא את השאלון באופן מסודר: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) בסך הכל שימוש מאוד קטן, של תכנות כמו שאמרתי, אינטרנט, מסנג'ר, וקצת סרטים ומוסיקה פה ושם... (ללא HD וכל זה) * גודל המסך? לא יותר קטן מ10, ואם אפשר עם רזולוציה גדולה מ 1024*600, מאוד חשוב לי. (אם אין משהו וזה מקפיץ את המחיר בהרבה …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לחבר , כולל הרכבה , חשבתי על משהו בסיגנון הזה : CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 565.41 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA3 NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X,5.1 Dolby Sound, LAN, USB 2.0) [ ¤ 523.35 ] 1 Memory : GeIL DDR-RAM 512MB 2700 Value Memory [ ¤ 514.01 ] 1 CPU Cooling : Spire FridgeRock CPU Cooler for AMD [ ¤ 50.62 ] 1 Hard Discs : Western Digital 60GB 7200 rpm ATA100 HDD [ ¤ 409.34 ] 1 Video Cards : Gigacube Radeon 9800 C3 128MB DDR Retail Video Card [ ¤ 1619.9 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 51.4 ] 1 CD-RW / DVD-RW : Lite-On 52/32/52 Retail CD-RW [ ¤ 259.6 ] 1 Mouse : …
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, מה עדיף, מבחינת ביצועים: i7-3520M 2 cores 2.9Ghz up to 3.6Ghz יחד עם 250GB SSD או: i7-3740QM 4 cores 2.7Ghz up to 3.7Ghz יחד עם 750GB 7200RPM. העלות זהה. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
Enermax FS-710B Black Case (P/S not included) 4x5.25,
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אשמח לקבל המלצה למפרט עבור מחשב נייח לשימוש בתכנות AUTOCAD / PHOTOSHOP / 3DMAX / SKETCHUP כמו כן למסך מתאים. בנוסף זקוק למחשב נייד שיעבוד באותן תכנות למעט 3DMAX שישמש כמחשב משני של המשרד. המון תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי thinkpad e330 שעבד כמו שצריך וגם ראיתי בו את הגמר היום. ברגע שנגמר המשחק וסגרתי את המסך החיבור האל חוטי הפך להיות "לא זמין". ניסיתי לשחזר לנקודת שחזור אחרונה, עשיתי "רענון" למערכת הפעלה (מה שהחזיר אותי לwin8 במקום 8.1). בדקתי דרך ה intel proset והופיע שם שהרדיו כבוי. אז הפעלתי מחדש את המחשב ושחזרתי את הBIOS לברירת מחדל ככה שמופיע שהרדיו במצב ON ושום דבר לא עוזר. יש הצעות מה עוד אפשר לעשות?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם , מבקש המלצה למפרט מחשב למשחקים "כבדים" כגון Call of Duty Ghosts וכו' .המפרט צריך לכלול : כרטיס מסך (nvidia ) +לוח אם +זיכרונות. כרגע יש לי את החלקים הבאים : מסך philips 239CL כרטיס מסך nvidia 295 gtx מארז ANTEC p180 ספק כוח thermaltake toughpower 750W את המסך ,מארז וספק כוח אני אשאיר (במידה ותמליצו אחרת). לא מוגבל תקציבית -אני בעד יחס עלות מול תועלות תודה מראש .
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחר ההצלחה האחרונה עם המחשב שרכשתי בהמלצתכם, חברתי זקוק למחשב נייד בשבילה. אשמח אם תוכלו לעזור. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות וצפייה בסרטים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 - מאט. * רזולוציית המסך? לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? כמה שיותר קל. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן ממוצע למחשבים מסוג זה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI. * Bluetooth? לא חובה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מינימום 500gb. * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל שיהיה עם אחריות 3 שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? שהמחשב יגיע עם מערכת הפעלה. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? חברה …
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, התחלתי להתעניין בבניית מחשב לצורכי עריכה (שימוש בעיקר תוכנות ADOBE). התחלתי להסתכל על מפרטים וכו' ורציתי להתייעץ כאן האם הכל מתאים והאם יש ביקורות על חלקים מסויימים. קראתי על החלקים ויש כאלה טובים וכאלה פחות... אז לפני שאני משקיע רציתי את דעתכם כאן. מעבד: AMD Ryzen 7 3800X 8-Core, 16-Thread Unlocked Desktop Processor with Wraith Prism LED Cooler כרטיס מסך: Gigabyte GeForce RTX 2060 Gaming OC Pro 6G Graphics Card, 3X Windforce Fans, 6GB 192-bit GDDR6, Gv-N2060GAMINGOC Pro-6GD REV2.0 Video Card לוח אם: ASUS AM4 TUF Gaming X570-Plus (Wi-Fi) ATX Motherboard with PCIe 4.0, Dual M.2, 12+2 with Dr. …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אשמח לקבל המלצה לפי הפירוט המצורף 1. מה התקציב המקסימאלי? - 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - אינטרנט, משחקי אינטרנט אונליין, צפייה בסרטי HD, חיבור לטלויזיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך ב…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-