ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
מה קורה חברים? מחפש נייד באתר הנ"ל: http://www.nayadnayad.co.il אם יש בKSP גם טוב, שתי החנויות קרובות לביתי. תקציב: 2500 ש'ח. שימושים: ביתיים ומשרדיים, הרצת סרטי DVD באיכות גבוהה, לא לגיימינג. תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 525 צפיות
-
-
שלום לכולם, בדרך אלי שני ניידים: האחד - Dell Latitude E641 בעל מעבד i5-540M וכרטיס מסך Nvidia 3100M, דיסק קשיח 7200, גודל מסך 14.1 אינטש השני - Lenovo Thinkpad X220 בעל מעבד i5-2520M וכרטיס מסך מובנה של אינטל, דיסק קשיח 5400, גודל מסך 12.5 אינטש אני מעוניין להשאיר אחד אצלי ואת השני למכור קיימת אפשרות לבצע הכלאה ביניהם? כלומר, להעביר כרטיס מסך/מעבד מהאחד לשני? הארד דיסק וזיכרון אני יודע שאין בעיה, אפילו עשיתי את זה פעם פירקתי והרכבתי לא מעט מחשבים נייחים. אבל עם ניידים יש לי פחות ניסיון, ככה שאין לי כ"כ הבנה בחלקים הפנימיים, אבל אני מניח שזה לא יותר מדי מסובך. השאלה שלי היא יותר תאורטית, עם החלק המעשי אני מאמין (מקווה) שאני אסתדר מה אמור להגביל אותי במעבר החלקים מאחד לשני…
-
- 9 תגובות
- 790 צפיות
-
-
שלום, גיסתי מחפשת מחשב לילדים (בני 9 ו-10). המחשב אמור לשמש ליום יום (אופיס, גלישה) וקצת למשחקים (לא משחקי FPS עם גרפיקה מטורפת). היא קיבלה הצעה למפרט הבא: מעבד: Intel E5800 DualCore מארוורר: DeepCool Alpha 6 (Back Plate) לוח אם: ECS Elitegroup G41T-M13 הרדיסק: 500GB/16MB SATA II זיכרון: 2GB DDR3 1333MHZ צורב: x22 Samsung כרטיס מסך: GEFORCE 220 מארז סטנדרטי + ספק מחיר: 1,500 ש"ח. התקנת תוכנות/דרייברים/אינטרנט/משחקים: 150 ש"ח. מה אתם אומרים? מה כדאי לשנות/לשפר (מבלי להעלות בצורה דרמטית את מחיר המחשב כמובן) תודה רבה מראש, יואב
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מטרות המחשב? עבודות משרדיות ומשחקים קלים * גודל המסך? 15.6- 13 * משקל רצוי? 2.5 קילו מקסימום * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? מעוניין ביציאת HDMI * בלוטות? לא * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250gb - 500gb * צורב DVD? כן * האם נדשת אחריות בינלאומית ? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא המחשב מיועד לסטונדט , שיוכל להריץ משחקים קלים לראות סרטים ולעבודה עדיף עם אחריות לכמה שנים. תקציב: עד 3100 שקל אם אפשר פחות אז עדיף. תודה
-
- 0 תגובות
- 600 צפיות
-
-
<blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). רק אופיס מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. סטארקרפט 2, דיאבלו 3 (שטרם יצא) -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). המסך הוא ACER AL1717 הוא בגודל 17 אינץ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? שיפעיל בצ…
-
- 3 תגובות
- 564 צפיות
-
-
שלום לכולם, הנה המפרט שדרשתי מכמה חברות, ההצעה האחרונה היא 1630 ש"ח, האחריות היא מלאה ואמיתית (בלי רכיבים מחודשים וכ'ו). Core i3 2100 3.1Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray מעבד Zalman SZ CC92HS CPU Coolerמאוורר GIGABYTE H67M-UD2H-B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, DVI, HDMIלוח אם DDR3 1333Mhz 1x4GB Kingston זכרון פנימי Western Digital Caviar Blue 500GB 7200RPM, 16MB, SATA III WD5000AAKXדיסק קשיח Intel HD Graphics 2000 כרטיס מסך On Board 7.1 Channel Audioכרטיס קול LG DVD±RW GH22NS x22 Black SATA (Oem)צורב DVD On Board 10/100/1000כרטיס רשת Warrior-18 MIDI ATX Black With + 1X80MM Fan (Arctic Cooling) (No PSU) מארז Golden Tiger 450W Real, 12cm Fan (24pin)ספק …
-
- 5 תגובות
- 747 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות ומשחקים קלים * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? שימוש ביתי בעיקר אז אין ממש חשיבות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? מעוניין ביציאת hdmi * בלוטות? כן * גודל מינימלי שלכונן קשיח? 250gb * צורבDVD? כן * האם נדשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא המחשב מיועד לשימוש ביתי לצורכי בית ספר וקצת משחקים. תקציב: באיזור ה3000. אם אפשר פחות אז עדיף. תודה
-
- 2 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, כפי שמצוין בכותרת, אני מחפש נייד במיוחד לצורך ביצוע מבדקי חדירה באתרים שונים (אצל לקוחות). דרישות: * דגש על "ביצועי רשת" ויכולת טיפול בנפחי תעבורה גבוהים ככל האפשר (סריקות ומתקפות MITM) * זמן סוללה אינו רלוונטי * אין צורך בכרטיס מסך חזק * המשקל אינו משמעותי * גודל מסך באזור 15'' * דיסק 7200RPM * עיקר העבודה תתבצע ע"י BackTrack או מערכות הפעלה מבוססות לינוקס אחרות אשמח לשמוע דעות בעניין, גם במידה ולדעתכם יש מפרט שיענה על הדרישות אבל הוא מחוץ לתקציב... תודה!
-
- 2 תגובות
- 714 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תנסו לחסוך אבל אם אי אפשר תנצלו את כול התקציב ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 - 150 לא יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. wheelman - left 4 dead 2 - dead rising 2 - test drive unlimited - cod -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 17" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? הכי גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי - ללא ציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לכל…
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, שוב אני, שיניתי את דעתי לגבי המחשב, אני רוצה קצת OC ולא מתנגד ל CF/SLI הנה הפרטים והמפרט שגיבשתי, אשמח לחוות דעת. בעיקרון אני לא משחק ממש הרבה אבל כשיוצא משחק טוב אני רוצה לשחק בו כמו שצריך.. והמחשב צריך "לסחוב" בקלות את כל המשחקים שיצאו ב2-3 שנים הבאות.. יש לי ספק כח דיי טוב, אני לא בטוח כמה וואט הוא עדיין (אני צריך לפרק אותו) אבל תגידו לי בבקשה כמה אני צריך ? *עריכה.. הספק כח הוא Chieftech APS-550S .. מארז דיי פשוט וסטנדרטי, אין לי מושג איזה.. * יש לי גם מארז ודיסקים קשיחים לאיחסון, 1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 (כבר חרגתי ב500) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה …
-
- 49 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לרכוש מחשב חדש לשימוש ביתי. עיקר השימוש משחקים (לא משהו יוצא דופן), מעבר לזה גלישה וצפיה בסרטים (אני צופה דרך טלוויזה שמחוברת למחשב דרך יציאת SCART 21 פינים אז אצטרך גם מתאם מHDMI לזה). מה התקציב המקסימאלי? - 1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מקסימום האפשרי. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? - מקסימום עוד 300 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית - משחקים, גלישה, צפיה בסרטים (לא HD) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מחשב בלבד, לא זקוק למסך או כל ציוד היקפי אחר. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? ל…
-
- 3 תגובות
- 782 צפיות
-
-
שלום לכם, . מה התקציב המקסימאלי? 3500 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים החדשים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). יש כוונה לרכוש מסך בקרוב(אולי יחד עם המחשב, FHD) -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (…
-
- 10 תגובות
- 924 צפיות
-
-
שלום, עבר הרבה זמן מאז שנגעתי בנושא המחשבים הנייחים והחלטתי שהמחשב דואל-קור שקניתי לפני 5 שנים (בעזרת הפורום הזה) סיים את תפקידו ויזכר לנצח. עכשיו, כשגדלתי, גדל לי גם התקציב והשתנו במקצת השימושים: אני רוצה לבנות מחשב חזק לגיימינג אבל גם לכל פעולה מתמטית וגראפית שתדרש כולל המרות פורמטים כבדים ועיצוב תלת מימד, אני סטודנט שנכנס לשנה שניה בהנדסת מכונות ובכללי אני רוצה שזה ישאר המחשב שלי לטווח ארוך. חשבתי בכיוון של המפרט הבא (בערך 6500 ש"ח): Processor: Core i7 2600K + Scythe Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler Motherboard: ASUS P8Z68 Deluxe Memory: DDR3 1600Mhz 2x4GB G.Skill SNIPER Edition Dual Channel CL7-8-7-24 GPU: GIGABYTE GTX580 1536MB GDDR5 DX11 2xDVI Mini HDMI PCI…
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ממה שאני מבין המפרט שלהם זהה מלבד הסוללה והמסך, האם הביצועים שלהם יהיו זהים? באופן מפתיע המחיר של ה3350 (מסך יותר קטן) הוא זול יותר ב300 שקל.
-
- 9 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אהלן חבר'ה, לאחרונה המחשב הישן שלי הלך לעולמו, אז יש לי צורך במחשב חדש... התקציב הוא עד 2500 שקל עם חריגה קטנה של 200 שקלים אם שווה. הדרישות הן ככה... א. מחשב ספציפית לגיימינג וקצת אופיס בין השאר. ב. כונן קשיח בגודל טרה בייט. מעבר חזק שגם ישמש אותי לעתיד (כדאי להשקיע ב5 ליבות? אני לא מתכנן לשדרג בעתיד הקרוב אלא להשקיע פה... בנוסף שמעתי שהI5 חזק). ג. לוח אם גם די חזק, כולל אופציות שאולי יהיו בעתיד. ד. כרטיס גרפי- יש לי את ה4770HD של ATI, לפי דעתי כרגע מספיק (מהמחשב הישן). מה דעתכם? אני לא הולך לשדרג בשנה הקרובה. ה. מערכת אוורור חלופית! סבלתי ממש מהרעש של המחשב במאמץ ואני רוצה שיהיה לי מחשב שקט גם במאמץ... לא מדבר על קירור נוזלי או מערכת מים ושטויות כאלה אלא על מאו…
-
- 10 תגובות
- 890 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך עם אפשר :< ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אין אפשרות. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?OC מאסיבי וגיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כול המשחקים בשנים הקרובות... -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" 1680X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלד…
-
- 50 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
התקציב הוא פחות פונקציה... מעבד לפחות I5 מסדרת sandy bridge לפחות 4 ג"ב זיכרון כרטיס מסך חיצוני (רצוי אנוידיה בגלל תאימות דרייברים בלינוקס) מסך 15.6 אבל רזלוצויה מלאה (1920X1080) היצרנית לא משנה לי כל כך רצוי שאיכות הבניה תהיה טובה וסדרת הדגם תהיה לפחות משנת 2010. דיסק קשיח של לפחות 500 ג"ב. כונן אופטי פחות רלוונטי ואם אפשר בלעדיו זה עדיף. אני מתכנן להריץ בעיקר לינוקס אז אם אפשר לוותר על התקנה מראש של חלונות. חשוב לי שתהיה לפחות יציאת USB3 אחת. ואם אפשר מעבר ליציאת HDMI גם חיבור VGA רגיל. תודה מראש על העזרה, אשמח אם תעבירו ביקורת גם על היבואנית (או ספקית אחריות אחרת) של המחשב.
-
- 4 תגובות
- 868 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. world of warcraft בלבד ! -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 23 אינצ' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם הע…
-
- 18 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עבודה משרדית ועיצוב קל. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). photoshop מזדמן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:משחקים מבוססי דפדפן, ומשחקי ילדים קלים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא…
-
- 8 תגובות
- 784 צפיות
-
-
אהלן חברה' אני רוצה לקנות מחשב חדש עם תקציב של כ-4000 ש"ח. חשבתי על המפרט הזה שיוצא ב KSP משהו כמו 4085 ש"ח, אני אשמח אם תוכלו לומר לי אם אני בכיוון או way off: דגם מחשב: iSB2 מעבדי אינטל: Core i5 2500 3.3Ghz, s1155, 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=11722 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Zalman SZ CC92HS CPU Cooler http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12717 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8P67-M Pro B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel P67, DDR3 1600, 2xPCI-E http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12552 זכרונות: DDR3 1600Mhz 2x2GB Corsair Dominator Dual Channel CL8-8-8-24 http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=10164 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Bla…
-
- 14 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מחפש נייד למטרות אינטרנט משחקים וסרטים גודל מסך : 13 -15 אינץ' אפשר גם יותר קטן אם זה יריץ משחקים .. תקציב: 2500 תודה
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
שמתי בתיקון מחשב THINKPAD דגם T7659 וכאשר קיבלתי אותו חזרה הדגם של הלוח אם T7500 האם יש הבדלים מהותיים. אשמח לדעת שלא נוצלתי
-
- 5 תגובות
- 907 צפיות
-
-
אהלן, אני מחפש נייד שהשימושים שלו יהיו: 1. צפייה בסרטי HD- מעבר לביצועים הנדרשים מהחומרה אני רוצה גם חיבור HDMI. 2. גלישה באינטרנט ושימו בתוכנות משרדיות שונות, גם כשיחסית הרבה פתוחות במקביל. 3. תכנות- שימוש בתוכנות כמו VISUAL STUDIO, VMWARE, Matlab. הנייד חייב להיות אמין ועם אחריות טובה. אני לא צפוי להתנייד איתו יותר מדי- אך אם אפשר אני מעדיף מסך בינוני (באיזור ה12-13 אינץ'). לעניין התקציב- התקציב הקשיח הוא 4000, אך כמובן שאני מעדיף לשלם כמה שפחות ואני מקווה שבאיזור ה2500-3000 יש משהו שעונה לצרכים שלי בצורה טובה. ראיתי שבפוסטים קודמים לשימושים דומים המלצתם על Dell Vostro 3550, האם הוא אכן מתאים? ומה ההבדל מבחינת הפרמטרים שהגדרתי בין תקציב של 3000 ל4000? תודה רבה מראש!
-
- 1 תגובה
- 688 צפיות
-
-
שלום אני קונה מחשב חדש בקרוב, לא רוצה OC ולא רוצה SLI, אין לי כח וחשק להתעסק עם זה.. לא מתכנן לשדרג בעתיד, אני מחליף מחשב כל שנתיים-שלוש, יש לי וינדוס לא צריך לרכוש, יש לי ציוד הקפי ויש מסך 23 אינצ' 1920 1080, מעדיף לא לנצל את כל התקציב, עברתי על מפרטים מומלצים ונראה לי שאני דיי סגור על המפרט, חוץ מדיסק קשיח, חשבתי על מעבד I5-2500K, לוח מבוסס על P67 - אולי Asus P8P67M זיכרון 2x4gb ddr3 1600 כי זה לא כלכך יקר.. כרטיס מסך כנראה GTX570 ספק כח, מארז, מאוורר - סטנדרטיים, ראיתי כבר הרבה המלצות פה אני פשוט אבחר, לדעתי מה שנשאר זה דיסק קשיח, ואני דיי רוצה SSD, עבור מערכת הפעלה.. אז רציתי לדעת מה זה ה6GB שראיתי שיש בלוח, ויש גם דיסקים SSD שהם 3GB ויש 6GB אז צריך 6GB כדי שהלוח ינוצ…
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
תקציב-באיזור ה2000 חייב חיבור hdmi . שהסרטים לא יקרטעו . אמינות ואחריות היא גם קריטריון חשוב . רוצה יותר מדי? תודה למשיבים.
-
- 9 תגובות
- 998 צפיות
-