ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,432 דיונים בפורום זה
-
וגם על החנות למי שיש ניסיון. תודה רבה
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן ... החלטתי אחרי הרבה זמן לשדרג את המחשב התקציב הוא 2200-2500 השימוש העיקרי של המחשב הוא גיימינג וכרגע המעבד מהווה צוואר בקבוק בשבילי המערכת שלי היא Q6600 3.4 GIGABYTE GA-43 CROSAIR 550W HD6870 אלו הדברים החשובים בערך ... חוץ מהכרטיס מסך שיש לו שנה +- שאר הרכיבים בני 5 שנים +- אז הספק דיי מפחיד אותי האם אני יוכל להשאר איתו ללא OC ? חשבתי משהו באיזור מעבד: [..] INTEL 4670K : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.4Ghz - BOX - זמין במלאי ₪1173 לוח אם: [..] ASROCK Z87 PRO3 ₪694 זיכרון: [..] CORSAIR XMS3 8192MB (4096MBX2) : 1600, CL9 : CMX8GX3M2B1600C9 - זמין במלאי ₪340 קרור למעבד: [..] SCYTHE MUGEN III - זמין במלאי ₪223 הרכבת מחשב: [..] קניית מוצרים ללא הרכבה ₪0 מחיר סופי כולל מע"…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן! אני מעוניין בהמלצה לדגם נייד לשימוש ביתי ולסרטים באיכות HD (מיועד להתחבר למסך המרכזי). מעבד: i5 דור שני. מסך: 15.6 זיכרון: 4GB לפחות. קישוריות ותאימות: WIFI, HDMI,ESATA,USB3,BLURAY סוללה שתחזיק מעמד מעל הממוצע. רצוי שיהיה מחבר'ה אמינה ואיכותית מבחינת אחריות ואיכות בניה. תקציב בסביבות 4000 פלוס מינוס... בתקציב הנ"ל ראיתי מחשבים של DELL אפילו i7 עם 8GB זכרון, אבל שמעתי שאיכות הבניה שלהם לא משהו (דגמי INSPIRON). לעומת זאת מחשבים עם מפרט לא מטורף במחיר גבוה בדגמי VOSTRO. אשמח אם מישהו מכיר את שתי הסדרות וההבדלים ביניהם. תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב בגלל שהנושא הועבר לי "באדיבותו" של DR NOOB, אשאל שוב.. אני שוקל להזמין את ה AREA 51 ALX של ALIENWARE מפרט כאן: http://www.alienware.com/product_detail_pages/Area-51_ALX/area-51_specs.aspx?SysCode=PC-AREA51-ALX-R6&SubCode=SKU-DEFAULT#pdp-nav שימו לב שזה SLI כלומר 2 8800GTX ועוד כמה דברים נחמדים.. אז האם זה שווה? או שזה סתם גימיק או משהו בסגנון? אם לדעתכם זה לא שווה, אשמח לשמוע על מפרט למשחקים נטו, לא מתכנן OC, כסף לא מהווה בעיה.. מחברה בארץ או אפילו מחברה בסגנון של ALIENWARE מחו"ל.. או בקצרה, מהו המפרט הכי יקר שכדאי להזמין כיום.. תודה חבר'ה
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
תקציב מקסימלי 5500 (כולל מסך, מקלדת ועכבר בנפרד), השימושים העיקריים הם סרטי FHD ומשחקים מודרניים. יתכן שאבצע אוברקלוק למעבד ובוודאות לכרטיס המסך. המחשב מיועד לטווח כמה שיותר ארוך. שקט ברמה 7 מתוך 10 בערך. מעדיף לרכוש את המחשב מחנות IQPC. הנה מפרט שחשבתי עליו, תנו חוות-דעתכם ואפשרויות לשיפור המפרט במידה ויש. מסך: [..] SAMSUNG LCD 24" 2494LW 5ms DVI FHD WIDE ₪1092 מעבד: [..] INTEL CORE i5 S1156 2.66GHz 750 : "SLBLC" - BOX ₪1015 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-P55M-UD2 ₪594 זיכרון: [..] G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR3 1333 CL9 - F3-10600CL9D-4GBNT ₪506 כרטיס מסך: [..] GAINWARD GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 216 SP 896MB DDR3 - RETAIL ₪893 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-22NS50 X22 - BLACK - SATA…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלוש נקודות חשובות בעיניי: 1.שיהיה שקט. מתוכנןן להיות מוצב בחדר שינה 2.מהיר, עם מרכיבים איכותיים ואמינים 3. הרצת משחקים חדשים בהגדרות בינוניות בצורה חלקה ומהנה. על מסך 22/24 אינץ. זה המפרט שחשבתי עליו, אנא התייחסותכם: מעבד Intel Core 2 Duo E8400 Tray ¤825 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=IE8400ay לוח אם GIGABYTE GA-EP43-DS3L ¤454 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=39470 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 3.5" 320GB SATA2 16MB ¤266 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=WDC1118 זיכרון OCZ DDR2 4096MB (2048MBx2) 800Mhz CL 4-4-4-15 Titanium ¤368 http://www.skypc.co.il/product.asp?pid=OCZ2409K כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon HD4850 512MB DDR3 PCIe ¤756 http:/…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! - התקציב הוא 5K גמישות של 200 ש"ח למעלה 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? מחשב במיוחד למשחקים בFHD וקצת צפייה בסרטי FHD 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? - לא. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (כונן דיסקטים, צורב למשל)? - כונן דיסקטים לא צריך 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי בלבד, רשמו במדויק את החלקים שיש לך כרגע ואילו צריך לכלול במפרט. - צריך מפרט מלא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? -8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? מתוכנן אוברקולקינ…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח. מאד רצוי שלא. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת סרטים, גרפיקה, (וגם קצת שימוש משרדי (Excel,Powerpoint) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תכנות adobe השונות, בעיקר פרימייר, אפטר אפקטס, אילוסטריטור. תדיר ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפ…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, מבקש עזרה בבניית מחשב למשחקים ועבודה עם תוכנות של Adobe. צריך לכלול גם מסך אופטימלי. אין חשיבות למארז יפה. תודה רבה מראש :-) 1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 ש"ח אם יש שידרוגים ששוים את זה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים חדשים ושימוש בתוכנות של Adobe א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש תדיר ב - Indesign/After Effects/Illustrator/Photoshop ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -איל…
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לרגל השחרור הקרב מצה"ל ויום הולדתי הורי החליטו לתת 40% להרכבת מחשב חדש. מספר דגשים: א. לרגל נסיעת אחי הבכור לארה"ב מעבד וזיכרונות ירכשו בארצות הברית. בחישוב עלויות המפרט קחו את זה בחשבון. ב. חובה לוח אם איכותי עם יכולת OC טובה. אכלתי הרבה חרא מלוחות אם זולים ולא אתן לזה לקרות שוב. ג. העדפה למעבד Intel. ד. התקציב קצת גמיש. ניתן לחרוג ב-500 ש"ח. ה. המחשב ישמש בעיקר למשחקים ברזולוציה 1440X900. (מסך רחב) הרכבתי מפרט ב-iqpc. מה דעתכם? לוח אם : GIGABYTE GA-P35DS3P ¤ 901 כרטיס מסך : LEADTEK GeForce PX8800GTS TDH 320MB GDDR3 320 BIT ¤ 1717 דיסק קשיח : WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500AAKS ¤ 369 מארז : ANTEC NSK6000 SUPER MID TOWER CASE w/o PSU ¤ 429 ספק כוח : ENERM…
-
- 12 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אחי הלך לחנות בשם IVORY וקנה מחשב, מבלי להתייעץ הייתי רוצה לדעת אם המחשב הזה שווה בערך את הסכום או שמה עבדו עליו. מעבד INTEL P IV 1M PRESCOTT HT800 3.0GHZ לוח-אם MSI 848P NEO-V 800 INTEL "מארז מהודר" אפילו לא רשום את שם חברת המארז, או הסוג אולם רשום שהספק הינו 350W זיכרון 256X2 3200 של חברת סיאון, או משהו כזה כ.מסך ATI 9250 128 DDR של חברת GIGABYTE צורב LG דיסק קשיח של חברת סמסונג 80GB. נדמה לי שהבאפר של הארדיסק הזה הוא 2MB, יכול להיות? :-\ אממ, זה נדמה לי הכל. סה"כ 2700 שח כולל הרכבה. יש סיבה לצחוק על אחי? תודה!
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחר מספר בדיקות, מצאתי המחשב המצ"ב באיביי. האם הקנייה כדאית? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170639425009
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מעוניין במחשב נייד, בתקציב של 4000 ש"ח. השימושים: גלישה באינטרנט, קצת אופיס, סרטים (ע"י חיבור לטלוויזיה). צנוע סה"כ. חובה 512MB זיכרון, חובה WIFI, חובה TV-OUT / S-Video. יהיה נחמד לקבל Bluetooth וקורא כרטיסים. בינתיים נתקלתי במחשבים הבאים כמועמדים ראויים: 1. Lenovo 3000 C100 2. HP Pavilion DV6102EU 3. Toshiba Satellite L30-134 המפרט של הראשון די טוב, רק שהמסך הוא 15" ולא 15.4" (אני חושב...). השני נראה לי שילוב טוב של כל העולמות... מעבד סביר, זיכרון בסדר, כונן גדול, מסך טוב... מה דעתכם? יש עדיפות לאחד מהם? האם יש המלצות נוספות? תודה מראש!
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לילה טוב, הלפטופ שלי נפל (כשהוא היה בתוך תיק) ונסדק\נשבר בצד ימין מתחת למקלדת - איפה שמכניסים פלופי. עכשיו אני יכול להלדיק אותו והוא עובד בסדר גמור אבל כמובן שאני צריך לקחת אותו לתיקון כי מן הסתם לא בטוח לעבוד איתו במצב הזה. מכיוון שהכל תקין ועובד אני מניח שהחלקים הפנימיים לא נפגעו ויש צורך רק בלהחליף את המעטפת\מארז. מישהו אולי יודע כמה זה עולה ? את המחשב קניתי בארה"ב ככה שאחריות אין לי ואין לי כל כך מושג למי לפנות. האם חנות מחשבים רגילה מטפלת בבעיות כאלה ? אני גר באזור ירושלים ואודה לכם מאוד אם תוכלו להכווין ולייעץ לי לאן לפנות, ואם יש המלצות על מקום ספציפי אשמח לשמוע. תודה מראש לכולם. * אם זה משנה הלפטופ הוא של חברת Acer
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?אם צריך יותר במסגרת של הצרכים שלי אני מוכן להוסיף אבל מעדיף שיהיה במסגרת התקציב 2.מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים קלים וכבדים, עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, הורדות 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה:מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.לא, בעתיד אני יקנה מסך שטוח 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי. לא צריך כרטיס קול איכותי 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הק…
-
- 19 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד חדש. אני צריך את המחשב החזק והמתקדם ביותר שיש בשוק (לא משנה מחיר). השימוש ליישומיי מולטימדיה. עדיף מסך קטן ולא גדול (כדי שמשקל הנייד לא יהיה כבד). תודה, יוסי
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא אכפת לי מבחינת ביצועים כל כך, השאלה היא צריכת חשמל. קראתי בסטיקי שה 5800 הוא למעשה כמו 7250 רק ללא תמיכה בוירטואליזציה. השאלה כמה W הוא לוקח... ראיתי שכתוב שם 35W לסידרה 5XXX ו7XXX כך שבטוח שה 5800 לוקח שמקסימום 35W. הבנתי שה T3400 מבוסס על אותה ליבה של ה T5800 רק עם 1MB זיכרון CACHE במקום 2 וש כל המעבדים תומכים ב-Speedstep לחיסכון בחשמל. עכשיו נשאלת השאלה כמה לוקח הT3400??? תודה לעונים. עריכה: עכשיו מצאתי באתר של INTEL שיש להם אותה צריכה של 35W.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ופיתוח ווב ו-ווינדוס אפליקיישן א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). VS, SQLServer שימוש לפרנסה. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועו…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אני עובד עם המחשב כל היום בלימודים, והעובדה שהוא יושב נמוך על השולחן מתחילה להפריע לי מאוד, אבל בגלל שאני מגיע ללימודים עם תיק בלבד אני לא יכול להיסחב עם מעמד בגודל מלא. לא חשבתי שיש מעמדים מתקפלים עד שבאיזה חנות ראיתי במקרה מעמד שמתקפל לגודל של שלט בערך - זה ממש קטן ויכול להיכנס לי לתיק! הבעיה שהוא נראה ממש זול ולא אמין ולא הייתי רוצה לראות את המחשב שלי נופל או נשבר בגלל חתיכת פלסטיק גרועה. השאלה שלי היא - האם אתם מכירים מעמדים מתקפלים ללפטופ - כאלה שאפשר לקפל בסוף היום ולשים בתיק? עדיפות - מעמד מבית אמין (כמו לוג'יטק) תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום כולם ביום ראשון בצהריים אתקשר ל TMS ואזמין מה שיומלץ פה. חשבתי על מפרט ובדקתי את רובו כך שיתאים לשימושים שלי כמה פרטים: המחשב יורכב פה בבית לא ע"י החנות,יש ברשותי פרקטל R4 שממתין לחלקים, עם 2 המאוררים הרגילים + SILENT WHEEL של טרמלטייק מקדימה. ניתן להזמין מכל אחת מהחנויות TMS אייבורי וKSP לפי המחיר הזול ביותר\יותר אחריות (לקשיח למשל) <blockquote> 1. מה התקציב המקסימאלי?5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות להישאר בגבולות אלה ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פ…
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני בעליו של Dell vostro 3550 עם כרטיס מסך ati 6630m מעבד I5 וסוללה של 9 תאים (בקיצור הגרסא הכבדה יותר של ווסטרו) כל הדרייברים שלי מעודכנים וכך גם התוכנות והביוס. כאשר הלפטופ מחובר לחשמל הוא עובד מעולה. כאשר הוא עובד על סוללה (גם אם היא מלאה) הוא פשוט מתקע, אני חווה לאגים הזויים של מספר שניות גם כאשר אף תוכנה אינה רצה ברקע, פיקים רנדומליים וקיצוניים במעבד. המחשב עבר דיפראג ובדיקת תקינות זיכרון ראם, וגם הטמפ' שלו סבירות לחלוטין. כמו כן בדקתי את הבעיה תחת כל תוכניות ניהול המשאבים (מצב חיסכון, מאוזן וביצועים גבוהים). בדקתי כאשר הוויפיי כבוי וגם הבלוטות ועדיין יש את הלאגים האלה (כמובן שהכל נבדק כאשר הכרטיס מסך החיצוני כבוי כי כאשר אני על סוללה אין לי צורך בו). האם מישהו נתקל …
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתלבטת בין שני מחשבים ניידים, ואשמח לעזרה. תקציב- כ- 3000 ש"ח * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, אולי בעתיד קצת עריכת סרטים, אבל ברמה מאוד בסיסית, ובתוכנות קלות יחסית. אני עורכת סרטים בתוכנה איכותית במחשב השולחני בבית ההורים. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא. המחשב בדרך כלל מחובר לחשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) אני לא כל כך יודעת מה זה אומר, אז אני אשאיר שאלה זו ריקה * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bl…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניינת לקנות לפטופ אשר יחזיק לי מעמד לאורך זמן, עדיפות לDELL corei i5. אשמח לשמוע המלצות כי אני לא כל כך יודעת מאיפה להתחיל. * מטרות המחשב? לשימוש ביתי, עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים, צפייה בסרטים, * גודל המסך? 13-15 * משקל רצוי? עד 3 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? עדיף שיהיה זמן סוללה ארוך, אך לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ESATA , HDMI * בלוטות? עדיף שכן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) * כונן CD/DVD? צורב? עדיפות לצורב * כונן Bluray? לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אך תהיה אחריות של היבואן לכמה שנים * …
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
היי, אני רוצה לשפר את אחד המחשבים שאני משתמש בו. הייתי קונה כבר אחד חדש אבל אני חייל וזה בעיה בשבילי להוציא הרבה כסף בבת אחת. בכל מקרה המחשב משמש בעיקר לגיימינג ואני גם אוהב לפעמים לכתוב כמה שורות בג׳אווה לרענן את הזיכרון. המפרט של המחשב הנוכחי(הדברים שאני רוצה להחליף בכל מקרה) הוא: זיכרון 2gb ddr2 מעבד pentium dual core e5200 2.5 ghz כרטיס מסך geforce 9400 gt 1gb (החוליה הכי חלשה) עכשיו לפי מה שבדקתי המעבד הוא החלק הכי פחות בעייתי, לא כל כך בוער לי להחליף אותו. חשבתי עכשיו לקנות עוד סטיק של 2gb זיכרון וכרטיס מסך gerorce 650 gtx ti 1gb שלפי מה שראיתי הוא אמור לתת ביצועים טובים יחסית למחיר. אחרי חודשיים בערך אני יקנה לוח אם ומעבד חדשים ועוד כמה עזרים אם אני אצטרך(מארז חדש…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-