ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,366 דיונים בפורום זה
-
שלום! לאחרונה קיבלתי כמה הצעות למחשבים ניידים, מתוכן אצטרך לבחור אחד. אני צריך מחשב אשר מיועד לגלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה, צפיה בסרטים, עבודות באופיס וגם (ואולי הכי) למשחקים ותוכנות. אז אני לא בור לגמרי, ואני יודע שהמפרטים לא בשמים ולכן אני לא מדבר על משחקים חדשים ביותר, אלא על קצת פחות טובים, עד לשנת 2008 בערך. כדוגמת סדרת ה GTA (חוץ מהאחרון), Black hawk down, Rainbow six וכו'. סתם זרקתי כמה ישנים, אבל אני מקווה שהכוונה ברורה. אני מתייחס דווקא למשחקים כי לפי מה שקראתי במדריכים כאן זה הגורם המשמעותי ביותר, והוא יכול לשנות את מפרט המחשב מקצה לקצה. מה שאני צריך בוודאות במחשב הנייד זה יכולת לאינטרנט אלחוטי (תקשורת WiFi). המשקל לא כ"כ משמעותי בעיניי (אא"כ מדובר בהגזמה)…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם, בניתי לעצמי שני מפרטים- אחד של אינטל ואחד של amd ואני חושב דווקא שהמפרט של amd הוא טוב יותר, תגידו לי את דעתכם התקציב שלי הוא 1500 ולכן הלוחות אם הם לא הכי טובים שיש (אבל הם מספיקים לצרכים שלי-אינטרנט, צפייה בסרטים באיכות רגילה וצריבת משחקים לסוני) אם מישהו מכיר חנות באיזור המרכז שיותר זולה מrsm שירשום בבקשה את שמה. עוד שאלה קטנה: האם אתה חושבים שכדאי לי לקחת מעבד tray ולהוסיף לו קירור קצת יותר טוב מקירור סטוק? (באיזה 50 שקל לכל היותר) לפי מעבד amd: AMD Athlon 2 X2 240 2.8Ghz Dual Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪320 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1105 Gigabyte M61PME-S2P NForce430 CHIPSET, יחידות 1 ₪250 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=229 זיכר…
-
- 6 תגובות
- 695 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך מפרט בעיקר למשחקים. אני אשתמש בו גם להרבה תכנות, מעט הקלטות ומעט עבודה ב3D(ולגלישה ושאר הדברים הברורים מאליהם). על המחשב להחזיק בדיוק שנה על high(גם אם בלי פילטרים) - אני מתגייס. אם אפשר, אשמח לאפשרויות שדרוג בעתיד(החלפת מעבד/כ.מ) בעוד שלוש שנים ככה. מסך 19" 1440X900 האם שווה לי להכניס HD5750? אם כן, סחטיין. אם לא - האם עדיין לא יש סיכוי שאני אוכל לקנות בזול יותר(נגיד 10%)(דרך חבר של אבא של חבר שקונה) מהיבואן.
-
- 6 תגובות
- 856 צפיות
-
-
אני מעוניין לרכוש e6500, אבל אני לא מוצא את הקופון 15% הנחה כמו שהיה עד עכשיו. אני אשמח אם מישהו יכול פה לעזור לי למצוא אחד כזה. תודה ד"א אם מצאתם קופון לvostro גם טוב... נעבוד עם מה שיש
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום וברכה השימושים של המחשב הם נטו לגלישה באינטרנט, שירים (דרוש 500 ג'יגה ) ראיתי מחשב שנראה לי דיי טוב לצרכים שלי באייבורי מה דעתכם על זה? http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1280&CatCode=1 אני משדרג אותו קצת.. מוסיף עוד 80 שח ל Intel® E6300 וכתוב שם עוד 25 שקל ל500 ג'יגה (אני רוצה להוסיף 25 שקל ולקבל segate נראה אם זה אפשרי, כי הם רוצים שאני אוסיף עוד 25 שקל ואקבל הייטצ'י) אז מה דעתכם חברים? לעשות פה איזה שינוי? שידרוג נוסף ? או שזה בסדר? תודה רבה רבה!
-
- 6 תגובות
- 677 צפיות
-
-
היי, אני רוצה לרכוש מחשב נייד חזק, עם מעבד i7 שיריץ על פי השערות בלבד starcraft 2 בשנה הבאה. עדיפות למסך בגודל סטנדרטי - 15 - 16". ניתן לרכוש בארץ או בחו"ל. תודה רבה!.
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
זה מפרט שבניתי, האם יש הצעות לשיפור?? המחשב מיועד לגיימינג, מסך 24 אינץ' של סמסונג FULL HD. בלי OC מעבד אינטל: Core i7 920, s1366, 8MB Box - מחיר 1450 ש"ח לוח אם גיגה בייט: EX58-UD3R s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 2000+, 3xPCI-E - מחיר 1010 ש"ח זכרונות DDR3 2000MHZ: 2x2GB G.Skill Ripjaws Edition Dual Channel - מחיר 625 ש"ח כרטיס מסך Sapphire: HD 5850 1GB GDDR5 DX11 2xDVI HDMI DP PCI-E - מחיר 1380 ש"ח דיסק קשיח Western Digital: 1TB 7200RPM, 32MB, SATA II WD1001FALS - מחיר 480 ש"ח צורב LG: DVD±RW GH22NS x22 Black SATA - מחיר 115 ש"ח גוף קירור Thermaltake: TMG iA1 CPU Heatpipe Cooler - מחיר 170 ש"ח מאווררים למארז Thermaltake: Silent 1156 CLP0552 - מחיר 140 ש"ח * 2 = 280 ש"ח…
-
- 6 תגובות
- 640 צפיות
-
-
1. 3700 shekel ze ha takziv matrato le mishakim.2 resolution 1920-1080 lo zarih zyud hekefi.3 oc benoni.4 ain zoreh be maarehet hafala.5 hanut skypc,ve ksp.6 kartis masah ati hd 5850 meab de normali.7
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות לאמא שלי(ואולי קצת לי) מחשב נייד.. שמתי את העיניים על המחשב הזה בעיקרון: http://ksp.co.il/hmain.php?uin=8596 Lenovo G550 2958-RDG Intel® Pentium® Dual-Core Processor T4200 2.0GHz, 1MB Cache, 800 MHz FSB 3GB DDR3 1066MHz (1 x 1024 MB + 1 x 2048 MB), Up to 4 GB 250GB Sata 15.6 '' WXGA LED Backlight TFT (1366x768) Intel Graphics Media Accelerator 4500M Genuine Windows Vista™ Home Premium (יש עוד חלקים שלא ציינתי כמו אינטרנט אלחוטי וחיבורים ושטויות) שימושים: גלישה באינטרנט, פתיחה ועריכה של קבצי אופיס, פתיחה של אפליקציות לא מסובכות, הפעלת מצגות וסרטים והצגתם דרך מקרן.. עבודות משרדיות קלות ןכו.. מקסימום עריכת סרטים משחקים קלים(לא חובה) ראיתי גם ב150 ש…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 2800 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים כבדים ככל שניתן. א) fifa 2010, prototype ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. מסך 19 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא 5. במידה ואתם צריכים מפרט חלקי, רשמו את החלקים שיש לך כרגע (דגמים מדוייקים) ואילו אתה צריכים. אני מעדיף מחשב מבוסס אינטל 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא מתוכנן. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם …
-
- 6 תגובות
- 767 צפיות
-
-
אני מתכוון ללמוד במכללה וכנראה אצתרך הרבה רינדורים כולל ציוד היקפי: מקלדת, עכבר ומסך 22 אינץ' (אפשרות ל - 23 בשביל הוואסח...) רמקולים לא חייבים להיות מפוצצים - משהו שלא יתקלקל תוך שבוע... רמת השקט הדרושה - פשוט שלא יקדח במוח, אם זה עושה קצת רעשים אז לא נורא. העיקר שהמחשב לא ימס תוך חודש לא יודע איך לעשות אוברקלוק ודי מפחד להתנסות בעניין לא צריך מערכת הפעלה כולל הרכבת המחשב בחנות, לא לקחת סיכונים אין חנות מועדפת, שיהיה באיזור המרכז, או באיזור עכו בקשות מיוחדות: Firewire, לחיבור מצלמות רציתי לקנות מקינטוש בגלל איכות החומרים, אבל חיפושים רבים באינטרנט הפחידו אותי ועל כן אני נשאר עם הפיסי. אני פשוט רוצה מחשב אמין שלא יגסוס מרגע הפעלתו (בלאי חומרים לאורך הזמן) מישהו יכול לעזור…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש עכשיו מפרטים מומלצים למערכת מחשב לגיימרים מבוססת i7, גודל תקציב 8k כולל מסך. תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום. רציתי לקבל חוות דעת לגבי המפרט הנ"ל. המסך הנוכחי שלי הינו 19" Widescreen של Acer בעל רזולוצייה נטיבית של 1440x900 כרגע, המפרט ללא מסך , ובהמשך אקנה מסך כנראה ברזולוציה של 22" או 24" , FHD. התקציב ללא מסך הוא בסביבות 4K. רציתי לדעת כמו כן, איך המארז? והאם כדאי להשקיע עוד 300-400 שקל על הכ"מ, ולקחת 4870 של 1GB, לביצועים טובים יותר לאחר קניית מסך חדש? או שזה זניח. ה-HD 4870 Toxic Edition 1GB מוצא-חן בעייני, אך הוא עולה כ-300 ש"ח יותר מהנוכחי. אני מתלבט אם להשקיע את ההבדל הזה לצורך ביצועים טובים יותר? ולסיום, איך הספק? כדאי לקחת 550 ליתר ביטחון? תודה! Intel Core i5 750 Socket 1156 2.66Ghz Tray, יחידות 1 ₪1038 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1201 A-Data 4GB K…
-
- 6 תגובות
- 733 צפיות
-
-
היי חברים, אני כבר לא חי את תחום המחשבים ואני אשמח לעזרתכם במפרט בסיסי ופשוט למחשב ללא מסך וללא וינדוס. אין דרישות מיוחדות. מעדיפים שהמפרט יכלול דיסק קשיח 500 ג'יגה ו2 ג'יגה זיכרון. אנחנו גרים בראשון לציון. התקציב שלנו הוא 1000-1800 ש"ח אבל מעדיפים כמה שיותר זול. ההצעה שקיבלנו מ IVORY היא: מעבד E5300 לוח MSI G41M4F זיכרון 2 ג'יגה דיסק קשיח 500 ג'יגה מארז ידית נשיאה ספק כוח 450 וואט צורב LG X52 מחיר: 1600 ש"ח אנו מעוניינים בהשוואות מפרט ומחיר בין חברות אחרות באיזור שלנו, לדוגמא KSP ו SKYPC אבל לא בטוחים לגבי הבדלים ברמות הרכיבים. אנחנו כן היינו מעדיפים משהו יותר זול מ1600 אבל מצד שני שלא יהיה הבדל משמעותי ברמה של המחשב. למשפחה יש ילדים קטנים שאולי ירצו לשחק במשחקים כשהם י…
-
- 6 תגובות
- 910 צפיות
-
-
שלום, אני כבר זמן רב מתלבט ומתחבט בנוגע לבחירת מס' חלקים שישלימו את המפרט. כדי לחדד את רצוני: 1. מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? (גיימינג כבד, סרטי HD, חיבור המחשב ל-LCD וצפייה ב-720p/1080p) לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. Photoshop, Flash (לא באופן כבד) ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. כרגע, במסך הנוכחי, רק 19" עם 1440x900. בהמשך אשדרג למסך איכותי יותר FHD. (בנוסף, גם אני אחבר את הכ"מ לטלוויזית 32" LCD מדי פעם). 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 6 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום מומחים, מחפש מחשב רב-שימושי בתקציב של עד 10,000 ש"ח מסך 15-17. תודה מראש, יובל
-
- 6 תגובות
- 641 צפיות
-
-
לאחר השקעה כספית רצינית במחשב נייח שאני מרוצה ממנו(התודות לפורום זה), אני צריך נייד שישמש לי כהשלמה במקרה הצורך. אני עובד הרבה על תוכנות תלת מימד(3 די מאקס) ועריכה(אפטר, פרמייר). ידוע לי שהסכום נמוך למשהו שיעמוד בדרישות האלה, אבל אני מנסה את מזלי בשל התקציב הנמוך שנשאר. חשוב להדגיש שלעומת הגלישה באינטרנט ו-וורד, שאני אשתמש בהם די הרבה, השימוש בתוכניות הגרפיות יהיו רק במקרה שאני אתקע ואצטרך "סגירת פינות" שלא יהיה לי זמן אליהן לעשות במחשב הנייח, ככה שלא נורא אם הוא לא יוכל לפתוח כמה תוכנות באותו זמן וכו'. הכי חשוב שזה יהיה מחשב שיעמוד בדרישות הנ"ל (עמידה בתוכנות הגרפיות ובתקציב) אחרי זה החשיבות היא לפי הסדר, כמובן בהתאם לתקצב כשברור לי שהתקציב מרחיק אותי מהדרישות: גודל מסך(…
-
- 6 תגובות
- 797 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מעוניין לרכוש לאחותי משב שישמש אותה לשימוש ביתי בסיסי , ושימוש בתוכנות עריכה כגון פוטושופ וכו'.. קיבלתי הצעת מחיר על המפרט הנ"ל אשמח לקבל חוות דעת על המפרט עצמו , ואם אפשר , לקבל גם הצעות חלופיות באותו הסכום. לוח אם - G41 Gigabyte מעבד - E 7500 2 duo זיכרון - 2Giga (שכחתי את שם החברה..) דיסק קשיח - 500GB Segate צורב - DVD LG תודה רבה מראש על התשובות..
-
- 6 תגובות
- 687 צפיות
-
-
כמו שהכותרת אמרה. 1. מה התקציב המקסימלי? כ6000 ש"ח כולל מסך 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: משחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף): מסך כ22 אינצ' 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד): כונן דיסקטים 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי): 5 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? אם אין חנות מועדפת אתם יכולים לציין איזור מגורים. : אין.. 10. האם יש …
-
- 6 תגובות
- 633 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 1500 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? עבודה משרדית. תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. אימיול,שירים,אנטיוירוס,אנטיספיוור,אינטרנט 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא, אני כבר אחפש את זה בנפרד. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? כונן דיסקים אני לא צריך 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 10-השקט קריטי 7. האם מתוכנן אוברקלוק (אם כן איזה- קל/בינוני/כבד)? האם אתם מתמצאים ויודעים לבצע אוברקלוק בעצמכם? לא רוצה אוברקלוק 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מעדיף שהמחשב יבוא שלם ולא בחל…
-
- 6 תגובות
- 808 צפיות
-
-
מעבד core 2 quad 8300 לוח אם MSI G41TM-E3 motherboard זיכרון Geil ddr2 2gb כ. מסך Radeon HD 4650 1024MB צורב דיוידי LG מארז TT Soprano המחשב מיועד בעיקר למולטימדיה (פה ושם להריץ משחק לא יותר) לא לגיימרים ההצעה שנתנו לי עליו 2600 כלל ספק סטנדרטי 450W האם ההצעה שווה ? והאם ספק 450 יחזיק טוב את המערכת?
-
- 6 תגובות
- 572 צפיות
-
-
מחשב בלי מסך השימושים של המחשב בעיקר אינטרנט ואולי משחקים פה ושם אבל לא כבדים שמצריכים כרטיס ממש חזק חשוב שיהיה זכרון 4GB תודה רבה!
-
- 6 תגובות
- 774 צפיות
-
-
טוב אז ככה לאחד מהאחים שלי די מת המחשב הוא לא משחק בכלום במחשב ולא עושה עבודות כבדות בכלל אז אפשר לצמצם מאוד בכרטיס מסך מעבד וזיכרון למרות שאני רוצה שתיהיה לו אפשרות להריץ סרטים בFHD בכל מקרה צריך מפרט נקי (בלי ציוד עיקפי ) אבל שלא יהיה בנוי מזבל שיתקלקל כל שבוע בכללי הרכיבים לא צריכים להיות יקרים מעבד תקציבי יחסית להיום ארד דיסק קטן יחסית להיום כרטיס מסך יכול להיות OB זיכרון 2 גיגה יספיקו בהחלט וכו בתודה לעוזרים קרירין
-
- 6 תגובות
- 682 צפיות
-
-
אהלן, קיבלתי לפני שבוע Dell Latitude 6400 דנדש, אחרי נבירות ארוכות בפורום. הוא הגיע עם XP עליו, כרגע לא שיניתי את מ"ה. יש כל מיני בעיות הם הWI-FI, אבל הבעיה העיקרית היא שאחרי שהלפטופ חוזר ממצב Sleep, הWi-Fi לא מתחבר אוטומטית ולא מזהה רשתות. אחרי שאני עושה בעצמי Start ל-Service של הWi-Fi(הוא על אוטומטי, אמור להשאר דלוק בלי קשר) הוא מצליח לזהות רשתות, מתחבר ועושה רושם שהוא מחובר, רק שהתקשורת עובדת בדיוק לדקה ואז מפסיקה. נוצר מצב שבו האייקון מראה שיש חיבור לרשת, אך בפועל אין תקשורת ואי אפשר להתחבר לשום אתר. אם אני אעשה Restart ל-Service ואתחבר מחדש לרשת, שוב תהיה רשת לדקה-שתי דקות וחוזר חלילה. בלי קשר, הרבה פעמים ה-Service למטה בעת עליית מ"ה ועד שאני לא מפעיל אותו אני לא רו…
-
- 6 תגובות
- 879 צפיות
-
-
אז, אני מתכנן לקנות בקרוב מחשב חדש, ואני מתכנן לקנות מאייבורי (http://www.ivory.co.il) מחשב. אני צריך מחשב לגיימרים. 1. מה התקציב המקסימלי? 3600 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים, עריכות, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. ב) ציינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). משחקים, עריכת ווידאו של סרטים משפחתיים, גג 8 שעות ביום (מספר אנשים בבית). ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. 1650X1090 (בערך) 3. האם יש צורך בציוד היקפי? לא. 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?צריך הכל. 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב? 6+ 7. האם מתוכנן אוברקלוק? איני…
-
- 6 תגובות
- 989 צפיות
-